jaruska
napsal(a):
Musím založit zase,abychom mohly kecat.
Jůů,tak to je skvělý,moní,žes toho využila,to je příležitost,jaká se jen tak nevidí,co,hřebčák je teda fakt suprovej,takovej souladnej a to krčisko,náádhera!!!!To by byl fakt hřích toho nevyužít.
Nebaví,jo?
mě to teda nebavilo akorát tu noc,co lilo a já byla ze tří čtvrin mokrá,páč mi prochcal spacyho pytel i deka,ale řádně,a pořád jsem si říkala,že nemůžu ještě odejít,že ještě je tma jako v pytli a víš co,jak člověk zaleze do pelechu,tak už z něj jen tak nevyleze,
a říkala jsem si-co když zrovna to přijde a já tu nebudu
.Ale fakt mě přemohla kosa jako blázen,přece jen když je člověk víc mokrej než suchej a zima do toho,tak to stojí za prd,a Kačenka mě potřebovala zdravou,né nějákou zdechlinu někde v posteli nastydlou s horečkama nemohoucí
,tak jsem pak,když už jsem klepala šílenou kosu,šla dom.
jaruska
napsal(a):
Jůů,tak to je skvělý,moní,žes toho využila,to je příležitost,jaká se jen tak nevidí,co,hřebčák je teda fakt suprovej,takovej souladnej a to krčisko,náádhera!!!!To by byl fakt hřích toho nevyužít.
No, já jsem Romanci koupila letos v lednu v NL už připuštěnou od jednoho velkého chovatele. Vybírala jsem si asi z 50 poníků. Nejvíc se mi líbila jedna isabela, ale ta čekala hříbátko s jedním krásným vraníkem,který byl prodán do zahraníčí a majitel ji nechtěl prodat, protože chtěl mít od ní to hříbě. Pak teda, když jsem naléhala, tak řekl takovou cenu, že bych za to měla krásnou březí frískou klisnu. Druhá nebyla prodejná, tam ani cenu neřekl, prostě NE a hotovo a třetí nejhezčí byla Romance. Když mi ji prodával, tak říkal, že obdržela na výstavě titul ster, ale až mi přišli domů papíry tak jsem zjistila, že má i 1prémii což je opravdu špička! (Titul ster se v NL uděluje koním s 1. i 2.prémií. Nevím jak je to přesně o ponyů ale u frísů je ster s 2prémií jedna klisna s deseti. V ČR na svodu neobdržela zatím nikdy fríská klisna starší tří let 1.prémii. Koně s první prémií jsou víc jak dvojnásobně drazí jako bez prémie.
monikafris
napsal(a):
No, já jsem Romanci koupila letos v lednu v NL už připuštěnou od jednoho velkého chovatele. Vybírala jsem si asi z 50 poníků. Nejvíc se mi líbila jedna isabela, ale ta čekala hříbátko s jedním krásným vraníkem,který byl prodán do zahraníčí a majitel ji nechtěl prodat, protože chtěl mít od ní to hříbě. Pak teda, když jsem naléhala, tak řekl takovou cenu, že bych za to měla krásnou březí frískou klisnu. Druhá nebyla prodejná, tam ani cenu neřekl, prostě NE a hotovo a třetí nejhezčí byla Romance. Když mi ji prodával, tak říkal, že obdržela na výstavě titul ster, ale až mi přišli domů papíry tak jsem zjistila, že má i 1prémii což je opravdu špička! (Titul ster se v NL uděluje koním s 1. i 2.prémií. Nevím jak je to přesně o ponyů ale u frísů je ster s 2prémií jedna klisna s deseti. V ČR na svodu neobdržela zatím nikdy fríská klisna starší tří let 1.prémii. Koně s první prémií jsou víc jak dvojnásobně drazí jako bez prémie.
Ježíšmarjááá,to je kritérií,hihi
,no jo,známej má taky frísule a taky chová na krásu,to je taky umění docela,2 frísule,každá jiná a má prý zrovna nějákou kobču,že říkali,že takový typ se snažej,aby byli frísové všicí.
Ale třeba kecááá.
jaruska
napsal(a):
Nemáš fotečku té isabelky?
Tady je natočeno,jak Kačenka tlačí,to jsem si chtěla natočit,jak to hříbě vytlačí ven,jenže hele,jak mohutně tlačí,ale přes ty silný překřížený klouby to prostě nešlo.
Pak jsem se šla podívat,když tak mohutně tlačí a nic se neděje,nic neleze,proč,no a stačilo haksničky srovnat a bylo to venku.
http://www.stream.cz/video/ 303561-kacenka-kontrakce
jaruska
napsal(a):
Tady je natočeno,jak Kačenka tlačí,to jsem si chtěla natočit,jak to hříbě vytlačí ven,jenže hele,jak mohutně tlačí,ale přes ty silný překřížený klouby to prostě nešlo.
Pak jsem se šla podívat,když tak mohutně tlačí a nic se neděje,nic neleze,proč,no a stačilo haksničky srovnat a bylo to venku.
http://www.stream.cz/video/ 303561-kacenka-kontrakce
Moní,Ty máš dneska svátek jsem zjistila,
tak všechno nejlepší a HLAVNĚ hodně zdravíčka a bylo by kráásný dneska narozený hříbátko,viď,svátečnííí....
Ale já Ti ho přeju co nejdřív,i když to nebude přímo k svátku,ale hlavně ať to dobře dopadne pro Romanci i pro maličké a ať jsi taky brzy šťastnááááá !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jaruska
napsal(a):
Když jsme byli v NL tak jsme měli kameru i foták sebou. Když jsme šli kupovat poničku tak zůstala bud´v autě a nebo na pokoji. Známá mi nějaké fotky udělala na cd, ale nám se pokazila vypalovačka, takže se na to v pc nemůžu ani podívat a na dvd jsem to ještě nezkoušela. tak ani vlastně nevím, co je tam jše nafocené
Ale kdybych se ktomu nějak dostal, tak bych sem nějakou fotku dala.
monikafris
napsal(a):
Když jsme byli v NL tak jsme měli kameru i foták sebou. Když jsme šli kupovat poničku tak zůstala bud´v autě a nebo na pokoji. Známá mi nějaké fotky udělala na cd, ale nám se pokazila vypalovačka, takže se na to v pc nemůžu ani podívat a na dvd jsem to ještě nezkoušela. tak ani vlastně nevím, co je tam jše nafocené
Ale kdybych se ktomu nějak dostal, tak bych sem nějakou fotku dala.
Zázrak!!!! Já , technický antitalent jsem to rozjela - vypalovačku. Závada je tam prostá - nejdou otevřít dvířka, ale já jsem to mačkala, ty cuplíky, až se to otevřelo. Pohraji si s tím až večer a nějaké fotky sem vložím. DĚKUJI ZA PŘANIČKO!
monikafris
napsal(a):
Zázrak!!!! Já , technický antitalent jsem to rozjela - vypalovačku. Závada je tam prostá - nejdou otevřít dvířka, ale já jsem to mačkala, ty cuplíky, až se to otevřelo. Pohraji si s tím až večer a nějaké fotky sem vložím. DĚKUJI ZA PŘANIČKO!
No vidííš,jsi šikulka,já jsem taky takovej antitalent na tyhle technický věci.
Teda,teď přišel takovej sešup vody,že jsem jen taktak stačila schovat Kačenku s hříbátkem,no jo,Olda ráno otočil seno,tak prostě muuusí chcát.
jaruska
napsal(a):
No vidííš,jsi šikulka,já jsem taky takovej antitalent na tyhle technický věci.
Teda,teď přišel takovej sešup vody,že jsem jen taktak stačila schovat Kačenku s hříbátkem,no jo,Olda ráno otočil seno,tak prostě muuusí chcát.
Tak co,Eví,už je ten Pišta lepší s tím průjmem???
jaruska
napsal(a):
Tak co,Eví,už je ten Pišta lepší s tím průjmem???
Je to šikovná holka,
dneska už šla ještě kousek dál,prošly jsme vesnici,teda jen kousek vesnice,byla moooc šikovná,už se za nikým nerozbíhala
,dokonce přeskočila krásně ty břevna,co máme ve vratech,i tam,i zpátky,šikulinka.
jaruska
napsal(a):
jaruska
napsal(a):
Kačenka vypráví maličké pohádky o Pegasovi.
jaruska
napsal(a):
Kačenka vypráví maličké pohádky o Pegasovi.
Jéé, no to je ale povedená fotka - létající Hana Montana... hehe
Jak ti závidím, že můžeš být celý den s koníkama a koukat na tu malou princeznu... to by se mi táááák moc líbilo... Přeju ti krásný den Jaruško, aby vám svítilo sluníčko, tady v Praze je zataženo, ale snad se to odpoledne vyčasí.
vendulka2066
napsal(a):
Jéé, no to je ale povedená fotka - létající Hana Montana... hehe
Jak ti závidím, že můžeš být celý den s koníkama a koukat na tu malou princeznu... to by se mi táááák moc líbilo... Přeju ti krásný den Jaruško, aby vám svítilo sluníčko, tady v Praze je zataženo, ale snad se to odpoledne vyčasí.
Ahoj,no viď,na to,že to zkraje byla spíš Hana Motána,
tak teď už je docela fryš,
takhle musela přeskčit břevna,co jsou na zemi u kruhovky.
jaruska
napsal(a):
Ahoj,no viď,na to,že to zkraje byla spíš Hana Motána,
tak teď už je docela fryš,
takhle musela přeskčit břevna,co jsou na zemi u kruhovky.
A tady z kruhajdy za mámou.
jaruska
napsal(a):
A tady z kruhajdy za mámou.
Prosím tě,Pavlí,co to toho koníka napadlo,že Tě takhle kopnul,myslíš,že se jen třeba lekl nebo to budete fakt muset hlídat,protože kope???
To mě moc mrzí,že se to stalo,to Ti věřím,že to bolí,mě taky jednou kopla kobyla do kolena,ale taková chlaďaska šíleně velká,taky mi bylo na omdlení,jsem fakt myslela,že se skácím...
Zvracet se mi chtělo,prostě nějákej šok to byl nebo co,celá jsem se klepala,ale při tý smůle jsem byla ráda,že se trefila do toho kolene něják,že nemám následky,kdyby se trefila hůř,tak by mi bývala rozbila celý koleno.
Ale to byla kopavá kobyla,nikoho cizího k sobě nechtěla pustit,no ale to jaksi nikdo nevěděl,nakonec skončila na jatkách,bohužel...
Kozy vyrobily ze stromů bonsaje.
jaruska
napsal(a):
Prosím tě,Pavlí,co to toho koníka napadlo,že Tě takhle kopnul,myslíš,že se jen třeba lekl nebo to budete fakt muset hlídat,protože kope???
To mě moc mrzí,že se to stalo,to Ti věřím,že to bolí,mě taky jednou kopla kobyla do kolena,ale taková chlaďaska šíleně velká,taky mi bylo na omdlení,jsem fakt myslela,že se skácím...
Zvracet se mi chtělo,prostě nějákej šok to byl nebo co,celá jsem se klepala,ale při tý smůle jsem byla ráda,že se trefila do toho kolene něják,že nemám následky,kdyby se trefila hůř,tak by mi bývala rozbila celý koleno.
Ale to byla kopavá kobyla,nikoho cizího k sobě nechtěla pustit,no ale to jaksi nikdo nevěděl,nakonec skončila na jatkách,bohužel...
Kozy vyrobily ze stromů bonsaje.
Kozy,ničetelky Oldova zdraví.
jaruska
napsal(a):
Kozy,ničetelky Oldova zdraví.
Néé, on se ani ničeho nelekl, nejspíš ho píchla vosa, nebo včela... vteřinu před tím výkopem vydal pištivý zvuk - něco jako íííííííha...hehe
Vendula stála dál od něho, já taky a Standa mu hladil hlavu, tak fakt nevím, jediné, co mě napadá je to bodnutí od hmyzu... jiný důvod dle mě neměl... a on se určitě hlavně nechtěl trefit do mě... to byla náhoda... Sám o sobě je to velice klidný a hodný kůň.. jen jak je starší, tak si na nás pořád nezvyknul a uhýbá hlavou, když na něj chceme šáhnout a trošku se trhá, když ho chytám za ohlávku... myslím, že je to tím nezvykem na nás... ale to snad za chvíli pochopí, že jsme jeho noví lidé a že se nás nemusí bát...
vendulka2066
napsal(a):
Néé, on se ani ničeho nelekl, nejspíš ho píchla vosa, nebo včela... vteřinu před tím výkopem vydal pištivý zvuk - něco jako íííííííha...hehe
Vendula stála dál od něho, já taky a Standa mu hladil hlavu, tak fakt nevím, jediné, co mě napadá je to bodnutí od hmyzu... jiný důvod dle mě neměl... a on se určitě hlavně nechtěl trefit do mě... to byla náhoda... Sám o sobě je to velice klidný a hodný kůň.. jen jak je starší, tak si na nás pořád nezvyknul a uhýbá hlavou, když na něj chceme šáhnout a trošku se trhá, když ho chytám za ohlávku... myslím, že je to tím nezvykem na nás... ale to snad za chvíli pochopí, že jsme jeho noví lidé a že se nás nemusí bát...
Jo a naše koza ničitelka je zase dědova ničitelka zdraví... včera jsem přijela domů a našla dědu, jak "běhá" za kozou s vodítkem, že mu utekla a řval: no počkej, až já tě chytnu, ty dostaneš...
Samozřejmě jí nechytnul... hehe, ale Líza včera spapkala ccelý stromek - jabloň - jaderničku, kterou jsme si přivezli z Moravy...
vendulka2066
napsal(a):
Noo,tak to samý udělala ta kobyla,co mě kopla do toho kolene,
zapištěla a než jsem se nadála,tak mě kopla,
já jí zrovna čistila,tak hřbílko letělo až do chlívku u prasete,
já se dopajdala na dvůr u tý babči a povídám.babčo,vona mě kopla.Babča mi nechtěla věřit,teda já ze sebe asi v tom šoku nevymáčkla,která mě to kopla,no a babča myslela,že mě kopla ta černá kobyla,ale ta né,ta byla opravdu hodná,ale kopla mě ta její dcera,to byla opravdu mrcha,ale ona na svoje lidi byla hodná,jen prostě nechtěla k sobě nikoho cizího,no,ale než na to člověk přijde,tak hold se něco takovýho stane vždycky.
olga visnakova

XXX.XXX.79.90
jaruska
napsal(a):
Noo,tak to samý udělala ta kobyla,co mě kopla do toho kolene,
zapištěla a než jsem se nadála,tak mě kopla,
já jí zrovna čistila,tak hřbílko letělo až do chlívku u prasete,
já se dopajdala na dvůr u tý babči a povídám.babčo,vona mě kopla.Babča mi nechtěla věřit,teda já ze sebe asi v tom šoku nevymáčkla,která mě to kopla,no a babča myslela,že mě kopla ta černá kobyla,ale ta né,ta byla opravdu hodná,ale kopla mě ta její dcera,to byla opravdu mrcha,ale ona na svoje lidi byla hodná,jen prostě nechtěla k sobě nikoho cizího,no,ale než na to člověk přijde,tak hold se něco takovýho stane vždycky.
Ahoj holky, omlouvám se za vstup, ale nechci naše koně nabízet přes inzeráty, jelikož jeden nikdy neví a mám strach. Úplně neznámým lidem už nějak nevěříme. Tady se všichni nějak známe a u nás se vyskytl problém-Sáva-24-na oko slepá-anglicky ježděná a Griffith-15-téměř slepý-western -nerespektuje moc ohradník, jde vpřed-se neshodnou a tak jediné řešení je je umístit co nejdříve, než se něco stane. Předejít jejich nesympatii raději je věnovat s možností kontrol a zabránit tak průšvihu mezi nima, jelikož máme jeden výběh.
http://bianka.rajce.idnes.cz/Griffith/
http://bianka.rajce.idnes.cz/Sava/
Tak kdyby jste někdo měl zájem, písněte mi na mail, ju.
olga visnakova
napsal(a):
Ahoj holky, omlouvám se za vstup, ale nechci naše koně nabízet přes inzeráty, jelikož jeden nikdy neví a mám strach. Úplně neznámým lidem už nějak nevěříme. Tady se všichni nějak známe a u nás se vyskytl problém-Sáva-24-na oko slepá-anglicky ježděná a Griffith-15-téměř slepý-western -nerespektuje moc ohradník, jde vpřed-se neshodnou a tak jediné řešení je je umístit co nejdříve, než se něco stane. Předejít jejich nesympatii raději je věnovat s možností kontrol a zabránit tak průšvihu mezi nima, jelikož máme jeden výběh.
http://bianka.rajce.idnes.cz/Griffith/
http://bianka.rajce.idnes.cz/Sava/
Tak kdyby jste někdo měl zájem, písněte mi na mail, ju.
Olgo,nemusíš se omlouvat za vstup,klidně sem dej,co potřebuješ,já taky nerada nabízím přes inzeráty,vždycky se snažím,aby zvíře,které prodávám,šlo někde,kde to znám,inzeráty použiju až když nemám jiné východisko,ale i tak se najdou dobří lidé.
Tak moc přeju,ať se konům najjdou hodní lidičky,určitě někdo ještě by byl rád za třeba společníka,
ale chce to určitě pevnou ohradu.
olga visnakova

XXX.XXX.79.90
jaruska
napsal(a):
Olgo,nemusíš se omlouvat za vstup,klidně sem dej,co potřebuješ,já taky nerada nabízím přes inzeráty,vždycky se snažím,aby zvíře,které prodávám,šlo někde,kde to znám,inzeráty použiju až když nemám jiné východisko,ale i tak se najdou dobří lidé.
Tak moc přeju,ať se konům najjdou hodní lidičky,určitě někdo ještě by byl rád za třeba společníka,
ale chce to určitě pevnou ohradu.
To tedy. Ti dva si prostě nepadli a naše ohrada-ohradník a stromokeřo všechno nějak Grífoj nebrání v proskoku a Sáva zasejc, seč to respektuje nějak neholduje běloušům......prostě si nesedli. A tak by jim to slušelo.
jaruska
napsal(a):
Tak tady je tá slíbená fotečka isabelky z NL.
monikafris
napsal(a):
Tak tady je tá slíbená fotečka isabelky z NL.
No, tak vidím, že na té fotce, když se to tak zmenší není skoro nic vidět. Mám ji jen jednou. Tady přidávám fotku stáda.
monikafris
napsal(a):
No, tak vidím, že na té fotce, když se to tak zmenší není skoro nic vidět. Mám ji jen jednou. Tady přidávám fotku stáda.
Zrovna tam několik dní pěkně mrzlo, což bývá jen výjmečně.
olga visnakova
napsal(a):
To tedy. Ti dva si prostě nepadli a naše ohrada-ohradník a stromokeřo všechno nějak Grífoj nebrání v proskoku a Sáva zasejc, seč to respektuje nějak neholduje běloušům......prostě si nesedli. A tak by jim to slušelo.
Hm,Mončí,je to špatně vidět ta isabelka,ale to černý s lysinou je taky hezkýý!!!!
jaruska
napsal(a):
Hm,Mončí,je to špatně vidět ta isabelka,ale to černý s lysinou je taky hezkýý!!!!
Tý jo,kdybyste viděli,jak tady zase leje,
ještěže ta Kačenka je tak rozumná,že ví,co se děje,prší se teprve hnalo,ještě nepršelo,ale já zavolala do výběhu Kačenkóó a ona vaaalila
,aby s malou včas stačila doběhnout do svého příbytku,kde nezmoknou.
Měly to holky akorát.
jaruska
napsal(a):
Tý jo,kdybyste viděli,jak tady zase leje,
ještěže ta Kačenka je tak rozumná,že ví,co se děje,prší se teprve hnalo,ještě nepršelo,ale já zavolala do výběhu Kačenkóó a ona vaaalila
,aby s malou včas stačila doběhnout do svého příbytku,kde nezmoknou.
Měly to holky akorát.
Ahoj Jaruško! Téééda ten déšt´vám závidím. U nás ve Zlíně je strašné sucho! Zem popraskaná, tráva neroste, je řídká a spasené pastviny vysychají. Dnes hlásily, že bude pršet a u nás ani kapka, jen bylo pod mrakem a foukal vítr. ted´už zase svítí sluníčko.
To hříbátko dělá takové pokroky! První takový malinký mokrý uzlíček a ted´už běhá a skáče přes překážky!
jaruska
napsal(a):
Ahoj Mončo,no já zase ten déšť moc nemusím,páč sušíme,
ale tohle je tady každej rok,že jak začneme sušit,tak leje a leje,a jak dosušíme,tak Sahara.
Tohle máme ve výběhu po dnešním dešti.
jaruska
napsal(a):
Ahoj Mončo,no já zase ten déšť moc nemusím,páč sušíme,
ale tohle je tady každej rok,že jak začneme sušit,tak leje a leje,a jak dosušíme,tak Sahara.
Tohle máme ve výběhu po dnešním dešti.
A tohle je zase následek toho deště.
jaruska
napsal(a):
A tohle je zase následek toho deště.
Z druhý strany je taky jedlej.
jaruska
napsal(a):
Z druhý strany je taky jedlej.
Jojo,maličká je moc šikovná,a vypadá,že bude i čistotná,šla se hezky vyčůrat na hromádku.
jaruska
napsal(a):
Jojo,maličká je moc šikovná,a vypadá,že bude i čistotná,šla se hezky vyčůrat na hromádku.
Takovýdle vrata máme,že pokud je nechceme otevírat celý,tak malá musí přeskočit tohle břevno.
Ale je moc šikovná a jde jí to.
jaruska
napsal(a):
Takovýdle vrata máme,že pokud je nechceme otevírat celý,tak malá musí přeskočit tohle břevno.
Ale je moc šikovná a jde jí to.
A hop domu.
jaruska
napsal(a):
A hop domu.
Daly jsme i ohlávečku,ale jen na maličkou chviličku,máme jen malou tuhle v modrým a mě se na tý holčičce ta modrá moc nelíbí
,tak jí musím sehnat nějákou jinou barvu.
jaruska
napsal(a):
Daly jsme i ohlávečku,ale jen na maličkou chviličku,máme jen malou tuhle v modrým a mě se na tý holčičce ta modrá moc nelíbí
,tak jí musím sehnat nějákou jinou barvu.
Tahle fotka se mi moc líbí.
jaruska
napsal(a):
monikafris
napsal(a):
Tak jsme vyjeli do města.... Zatáhlo se, úplně černo, začalo foukat. Rychle jsme to obrátili domů a jeli schovat koně. Začalo konečně pršet, ale po půl hodince se to zmírnilo a přestalo. Tady by bylo potřeba aby pršelo aspoń celý týden.
no hlavně aby voda za tejden nespadla najednou tady byla dneska bouřka jak hrom. ale bylo tak vyschlo že se všechno hned vcuclo
jaruska
napsal(a):
Tady už dneska jedna bouřka byla,ale něják se jí tu líbí,že sem jde ještě asi jedna,nebo možná bouřka ne,ale liják to bude zase pěknej.
jo? tak to by mohl přijít až k nám. tak za 2 hodiny. nebo možná zítra ráno až budu v práci od tý doby co dělám venku tak pravidelně prší když jsem v práci
bospor
napsal(a):
jo? tak to by mohl přijít až k nám. tak za 2 hodiny. nebo možná zítra ráno až budu v práci od tý doby co dělám venku tak pravidelně prší když jsem v práci
bospor
napsal(a):
děťátka se mají kam skovat, ale já v dešti lítám jako blbec
jaruska
napsal(a):
Joo,to znám,Ivčí,přesně,ale déšť je ještě dobrej,horší je - 15 a tele,který nechce pít,dodneška cítím klouby na rukou,že to odnesly...
Kráásné telátko!
Jinak u nás bylo černo a průtrž mračen pořádná, ale zase ne tak hrozné, jak jsme čekali. Šlo to černé a tma jak v pytli, čekali jsme kroupy a hrůzu a je luchlo a jinak pak nic moc.....
A vidím, že Pierot se umí řádně zřídit..tohle mi dělat Usa, tak ji snad nechám ušít nějaký obleček
tady byla kdysi na ježoura..tedy nebyl to můj nápad, ale tak se před tím v létě dobře zřídila, že skoro metrová hříva šla dohola
lucky
napsal(a):
Kráásné telátko!
Jinak u nás bylo černo a průtrž mračen pořádná, ale zase ne tak hrozné, jak jsme čekali. Šlo to černé a tma jak v pytli, čekali jsme kroupy a hrůzu a je luchlo a jinak pak nic moc.....
A vidím, že Pierot se umí řádně zřídit..tohle mi dělat Usa, tak ji snad nechám ušít nějaký obleček
tady byla kdysi na ježoura..tedy nebyl to můj nápad, ale tak se před tím v létě dobře zřídila, že skoro metrová hříva šla dohola
Ahoj,no tak obleček na Pierota by byl zajímavej,hihi,
už ho v tom úúplně vidííím.
V Praze včera padaly kroupy,tady naštěstí ne,to by bylo po úrodě,
jednou nám kroupy otloukly asi 70 procent třešní,to bylo docela hustý.
Sice je teď už nesklízíme,ale zase by to otlouklo úrodu kámošovi,kterej je z toho živ s rodinou,takže ať radši nepadaj.
A dneska vypadá hezky,sluníčko šajní od samýho rána,tak uvidíme,jestli něco podniknem.
jaruska
napsal(a):
Ahoj,no tak obleček na Pierota by byl zajímavej,hihi,
už ho v tom úúplně vidííím.
V Praze včera padaly kroupy,tady naštěstí ne,to by bylo po úrodě,
jednou nám kroupy otloukly asi 70 procent třešní,to bylo docela hustý.
Sice je teď už nesklízíme,ale zase by to otlouklo úrodu kámošovi,kterej je z toho živ s rodinou,takže ať radši nepadaj.
A dneska vypadá hezky,sluníčko šajní od samýho rána,tak uvidíme,jestli něco podniknem.
No to já mám práce až nad hlavu. Finišuji tady dvě přilby, v pondělí to potřebuji dát do laku, takže budu ráda, jak Usu hodím ke koním a večer se cestou domů na hodinku protáhnu a toď vše
to je krásný arábek, co? Bych chtěla jendou takovou pěknou uzdečku se stříbrem ve vínovém na Usu... uzdečku, poprsák a otěže.
jaruska
napsal(a):
Koník je pěknej
,ale na tý uzdečce je na mě toho stříbra už moc,já mám radši jen tak decentně ty ozdůbky,ale je zase fakt,že na ty show nebo různé ukázky to ti koníci mívají a tam mi to nevadí.
jaruska
napsal(a):
Koník je pěknej
,ale na tý uzdečce je na mě toho stříbra už moc,já mám radši jen tak decentně ty ozdůbky,ale je zase fakt,že na ty show nebo různé ukázky to ti koníci mívají a tam mi to nevadí.
JJ, to víš, že bych s tím nejezdila po lese, ale mě se to vždycky hrozně líbilo
. Nemám ráda moc přezdobená sedla, ale ty uzdečky, když jsou pěkně udělané, tak super
jaruska
napsal(a):
Tohle je pěkný na tom tmavým koníkovi.
prostě by se mi to jednou líbilo..hele, ale až bude Usa chodit takhle a to ještě potrvá...klááša
lucky
napsal(a):
prostě by se mi to jednou líbilo..hele, ale až bude Usa chodit takhle a to ještě potrvá...klááša
jaruska
napsal(a):
Jojo,je to pěkný!!
no jo...taky ten koník muší hezky šlapinkat, co?
No nic..mám práce nad hlavu, musím se do ní zase pustit.....ach jo
lucky
napsal(a):
no jo...taky ten koník muší hezky šlapinkat, co?
No nic..mám práce nad hlavu, musím se do ní zase pustit.....ach jo
To jo,to jsou hodiny tréninku,ale vyplatí se.
jaruska
napsal(a):
Pořád nám to lehání moc nejde....
jaruska
napsal(a):
Pořád nám to lehání moc nejde....
Lehnout si nešlo,tak si to rozmyslela a bude se pást.
jaruska
napsal(a):
Lehnout si nešlo,tak si to rozmyslela a bude se pást.
Teda ale svítí sice sluníčko,ale je zima,že je to hrrrozný,fouká studenej vítr,brrrr....
lucky
napsal(a):
No jo, tady je zataženo, tma, hnus..neprší, ale nic moc teplého to není.
Teda to je sranda jak to malá zkouší a ne a ne si poradit s těmi nožičkami, co? Je rozkošná
Jojo,díky
,je fakt boží,no než se naučí ty nožky řádně ovládat při tom lehání,to ještě potrvá,včera teda se jí povedlo lehnout napoprvé,ale to nechápu,jak to udělala.
lucky
napsal(a):
no má to jak žirafka..je kouzelná
Díky
,kouzelná je,
ale dneska nám hezky ukázala,že je i docela samostatná.
Šly jsme zase s Jarčou na procházku,na tu krátkou pastevní,jako chodíme,ale s tím,že si Jarča bez sedla na Kačku sedla.Malá se sice nějákou dobu zdržovala opodál,ale pak najednou asi po 50ti metrech to sbalila a mazala k domovu
,podle mě jí tam vadila ta Jarča,hihi,
ale na to si musí kobulka prostě zvyknout.
Tak jsme se pro ní vrátily a doma jsme Kačenku nasedlaly a prostě chvilku jezdila po výběhu,protože bez sedla si netroufla,jak dlouho nejezdila,a právě jsme očekávaly,že malá bude zase protestovat proti něčemu,co sedí na mamince,a taky jooo,nezklamala nás.
jaruska
napsal(a):
Díky
,kouzelná je,
ale dneska nám hezky ukázala,že je i docela samostatná.
Šly jsme zase s Jarčou na procházku,na tu krátkou pastevní,jako chodíme,ale s tím,že si Jarča bez sedla na Kačku sedla.Malá se sice nějákou dobu zdržovala opodál,ale pak najednou asi po 50ti metrech to sbalila a mazala k domovu
,podle mě jí tam vadila ta Jarča,hihi,
ale na to si musí kobulka prostě zvyknout.
Tak jsme se pro ní vrátily a doma jsme Kačenku nasedlaly a prostě chvilku jezdila po výběhu,protože bez sedla si netroufla,jak dlouho nejezdila,a právě jsme očekávaly,že malá bude zase protestovat proti něčemu,co sedí na mamince,a taky jooo,nezklamala nás.
Ve výběhu tedy chodila hezky,
ale jen chvilku.
jaruska
napsal(a):
jaruska
napsal(a):
Tady od kačenky,která je tam,jak stojí,ta malá normálně zdrhla a stojí tady,na druhé straně stojí Pierot a ona mu to šla všechno požalovat,jak něco sedí na mamince a ona se toho bojí....
Tady neočekávaně zasáhla Kebule(Cleuška),
a normálně jí k tý Kačence zase zpátky přihnala,
to jsem nestačilala fotit.
jaruska
napsal(a):
Tady od kačenky,která je tam,jak stojí,ta malá normálně zdrhla a stojí tady,na druhé straně stojí Pierot a ona mu to šla všechno požalovat,jak něco sedí na mamince a ona se toho bojí....
Tady neočekávaně zasáhla Kebule(Cleuška),
a normálně jí k tý Kačence zase zpátky přihnala,
to jsem nestačilala fotit.
Pak už zase chodila pěkně.
jaruska
napsal(a):
Pak už zase chodila pěkně.
Bylo moc super,že Jarča tam tu Kačenku udržela,to je jasný,ta chtěla za hříbětem,jenže když se hříbě naučí,že si pro něj máma vždycky dojde a ono může lítat prakticky,kudy chce,tak je vymalováno.
Takhle si mladá ke kačence zase hezky musela doběhnout a pak už se jí to srovnalo,že máma za ní nepoletí.
Bundy se nebála.
jaruska
napsal(a):
Bylo moc super,že Jarča tam tu Kačenku udržela,to je jasný,ta chtěla za hříbětem,jenže když se hříbě naučí,že si pro něj máma vždycky dojde a ono může lítat prakticky,kudy chce,tak je vymalováno.
Takhle si mladá ke kačence zase hezky musela doběhnout a pak už se jí to srovnalo,že máma za ní nepoletí.
Bundy se nebála.
Pak byla napájecí přestávka a odsedlaly jsme a nechaly jsme je,ale malá ještě lítala jako šůs.
jaruska
napsal(a):
Pak byla napájecí přestávka a odsedlaly jsme a nechaly jsme je,ale malá ještě lítala jako šůs.
Lítala i okolo Kačenky,když se válela,
a když se Kačka zvedla,tak malá řeeehtala,
bylo jí to fakt divný,co to tam Kačenka dělala na tý zemi.
jaruska
napsal(a):
Lítala i okolo Kačenky,když se válela,
a když se Kačka zvedla,tak malá řeeehtala,
bylo jí to fakt divný,co to tam Kačenka dělala na tý zemi.
TO sranda s těmi koníky! ta malá musela být kouzelná jak tak zkoumala nové věci a co že to má máma na zádech a proč sebou ta máma mlátí po zemi...
jaruska
napsal(a):
To jo,je s ní fakt sranda
,jak je vykulená,ale ona se všechno naučí a zvykne si.
Koukala jsi na kvalifikaci na VP,Lucí?
Ne ne, ani nevím, že tam je. Sedím v ateliéru a stříkám airbrush na přilbu...černého pantera. Zrovna jsem si tady šla ještě dořezat šablonky na zzzuby. Takže na nic nemám čas. Přes noc a zítra ještě budu dělat bělohlavého orla, aby to mohlo jít v pondělí do laku
lucky
napsal(a):
Ne ne, ani nevím, že tam je. Sedím v ateliéru a stříkám airbrush na přilbu...černého pantera. Zrovna jsem si tady šla ještě dořezat šablonky na zzzuby. Takže na nic nemám čas. Přes noc a zítra ještě budu dělat bělohlavého orla, aby to mohlo jít v pondělí do laku
Ahá,no tak to jo,to zase bude nějákej motorkář fešák,coo???
Tak dneska proběhlo seznámení se strejdou Pierotem,sice se moc neseznámili,páč kačenka malou odvádí pryč,ale trošíčku přece jen chviličku si Pierot k maličké čuchnul.Ale nafocený to nemám.
jaruska
napsal(a):
No a jelikož Pierot reagoval přesně,jak jsme čekali,tzn.že se nesnažil maličký vůbec ublížit,jen se prostě snažil se s ní seznámit,tak jsme podnikli seznámení se stádem.
jaruska
napsal(a):
No a jelikož Pierot reagoval přesně,jak jsme čekali,tzn.že se nesnažil maličký vůbec ublížit,jen se prostě snažil se s ní seznámit,tak jsme podnikli seznámení se stádem.
Pořád se snažil si maličkou oňuchtat,ale Kačenka byla neoblomná.
jaruska
napsal(a):
Pořád se snažil si maličkou oňuchtat,ale Kačenka byla neoblomná.
Kačka se samou radostí,že už je zase ve svým,vyválela,ale malá zase začala pobíhat,řehtat,prostě jí to fakt nejde do hlavy..
jaruska
napsal(a):
Kačka se samou radostí,že už je zase ve svým,vyválela,ale malá zase začala pobíhat,řehtat,prostě jí to fakt nejde do hlavy..
jaruska
napsal(a):
Teta Moruš se na malou vyprdla úplně...
Byl tu známej a když viděl Moruši,tak říkal,že k ní mám přivázat provázek,že možná vzlítne,páč vypadá prý jak balónek.
jaruska
napsal(a):
Teta Moruš se na malou vyprdla úplně...
Byl tu známej a když viděl Moruši,tak říkal,že k ní mám přivázat provázek,že možná vzlítne,páč vypadá prý jak balónek.
saddlery
napsal(a):
Pozdrav malé flekaté od mé flekaté
trénujem listé a klacky v lese pod kopýtkama ,vykoupaná šamponem aloe vera od Farnamu
saddlery
napsal(a):
trénujem listé a klacky v lese pod kopýtkama ,vykoupaná šamponem aloe vera od Farnamu
jaruska
napsal(a):
To je dobře,že treénujete šustění,chodíš sám s Jenny nebo s Tebou jde ještě někdo s koníkem?
sám,nejsme žádná ořezávátka a sralbotky,
jaruska
napsal(a):
Pěěěkně se leskne
,teda,kráásná kobylka!!!!
Néééé,já jsem nic takového nemyslela,že jste ořezávátkajen se ptám,jestli chodíte sami,tak to je super,
že chodíte sami,bude pak zvyklá a nebude to závislák na koních.
jo,když jde sama od koní tak super,ale jak by zůstala bez kobyl v ohradě tak umí vysadit vrata.
saddlery
napsal(a):
jo,když jde sama od koní tak super,ale jak by zůstala bez kobyl v ohradě tak umí vysadit vrata.
Je ještě mladá,ona se uklidní,náš Pierot byl taky takovej,ale dneska zůstane sám v pohodě ve výběhu,ale je fakt,že on respektuje elektriku,a my tady máme ohradník,musel by jít přes něj a to on se fakt bojí,tak to radši vždycky vydržel a čím je starší,tím je to lepší.
jaruska
napsal(a):
Je ještě mladá,ona se uklidní,náš Pierot byl taky takovej,ale dneska zůstane sám v pohodě ve výběhu,ale je fakt,že on respektuje elektriku,a my tady máme ohradník,musel by jít přes něj a to on se fakt bojí,tak to radši vždycky vydržel a čím je starší,tím je to lepší.
Jojo,23.6 jí budou dva roky a elektriku máme taky,snad dostane rozum
saddlery
napsal(a):
Jojo,23.6 jí budou dva roky a elektriku máme taky,snad dostane rozum
Mladá je moc hezounká Taky jsme byli včera jen na procházce. Usa večer ve výběhu s poníkem lítala jak pako. Předváděla se, nosila se jako páv a měla roupy. Řádila jako málo kdy, až se u toho zapotila.....normálně dostihový arab
Pak jsme se šli všichni projít tak už lezla spokojená, vylítaná
. Většinou teda sama nehne ani brvou, ale tentokrát měla nějak přebytek energie, těšila se domů na jídlo, že jsem pro ni přišla a já se zakecávala, tak se pustila do vybití své přebytečné energie
.
Jinak ohradník má u Betty a toho se bojí jak čert kříže. Ji by udržela i ohrada z nitě..nebude riskovat, že to kopne
Dneska se jedeme podívat na kráásnou haflingu..snad tedy tu budoucí kámošku Usy. Jsem zvědavá až ji pak dovezou, co na ni Usa s Čipem budou říkat. Ale myslím, že šéfovat bude Usama. Ony si holky řeknou, kdo že je nejtarší. Usa má Čipa taky pod palcem....respektive pod kopytem Mladá vypadala takový ňunínek, Usa je oprsklá.
jaruska
napsal(a):
Hihi,Lucí,pamatuješ si,jak vypadal Buff,když sem přišel?Jako tooootální moula,všechno si nechal líbit,no a pak zesílil a už to Pierotovi všechno vracel,hihi
,ten se ho pak normálně bál,
a to byl Pierot daleko starší.
Dneska mě vzbudil táák blbej sen,že mě z toho normálně bolí škeble,Olda včéra jen tak mezi řečí řek,že tam budou 2 u Moruše,tak jsem mu říkala,že né,že pan odborník na to řekl,že tam je jen jedno,ptala jsem se 2x,
abych měla jistotu,no a mě se do rána zdálo,že jsme šly s Moruš na procházku na ruce a v Královicích pod mostem mi tam vyklopila jedno a než jsem zavolala Oldovi,aby přijel s tranzitem,tak tam bylo i druhý,2 bezdomovce jsem tam měla najednou,hihi,fakt blbej sen...
jaruska
napsal(a):
Hihi,Lucí,pamatuješ si,jak vypadal Buff,když sem přišel?Jako tooootální moula,všechno si nechal líbit,no a pak zesílil a už to Pierotovi všechno vracel,hihi
,ten se ho pak normálně bál,
a to byl Pierot daleko starší.
Dneska mě vzbudil táák blbej sen,že mě z toho normálně bolí škeble,Olda včéra jen tak mezi řečí řek,že tam budou 2 u Moruše,tak jsem mu říkala,že né,že pan odborník na to řekl,že tam je jen jedno,ptala jsem se 2x,
abych měla jistotu,no a mě se do rána zdálo,že jsme šly s Moruš na procházku na ruce a v Královicích pod mostem mi tam vyklopila jedno a než jsem zavolala Oldovi,aby přijel s tranzitem,tak tam bylo i druhý,2 bezdomovce jsem tam měla najednou,hihi,fakt blbej sen...
To je tedy fakt blbej sen.. No já jsem zase jela včera na Orlík s holčičkama. Bylo to poprvé, co jsem na Toosii jela po návratu od Star Arta. Málem z toho byl letecký den. Ze začátku vyhazovala i v kroku, až jsem slezla a kontrolovala nasedlání. Pač tohle nedělala ani při obsedání. No ale nenašla jsem žádnou chybu, tak jsme jeli dál, ale vyhazovala i v klusu a ve cvalu jsem myslela, že jí sednu za uši. Měla jsem blbý pocit, že jsem něco udělala špatně a holčičky byly kyselé, že si moc nezacválaly. Ještě ke všemu jsem jí koupila botky, pač je citlivá na kamenech, jak měla kopyta zanedbané. A ona v nich kulhala, takže jsem je stejně musela sundat. Nevím, jestli ještě půjdou vyměnit. Děs běs. Užijte si neděli.
canis lupus
napsal(a):
To je tedy fakt blbej sen.. No já jsem zase jela včera na Orlík s holčičkama. Bylo to poprvé, co jsem na Toosii jela po návratu od Star Arta. Málem z toho byl letecký den. Ze začátku vyhazovala i v kroku, až jsem slezla a kontrolovala nasedlání. Pač tohle nedělala ani při obsedání. No ale nenašla jsem žádnou chybu, tak jsme jeli dál, ale vyhazovala i v klusu a ve cvalu jsem myslela, že jí sednu za uši. Měla jsem blbý pocit, že jsem něco udělala špatně a holčičky byly kyselé, že si moc nezacválaly. Ještě ke všemu jsem jí koupila botky, pač je citlivá na kamenech, jak měla kopyta zanedbané. A ona v nich kulhala, takže jsem je stejně musela sundat. Nevím, jestli ještě půjdou vyměnit. Děs běs. Užijte si neděli.
No,tohle hold koníci někteří dělají,že při obsedání jsou hodní a pak za nějákej čas dostanou jistotu a stabilitu a fyzičku a pak je to teprve rodeo,
naopak zase většinou koně,kteří dělají bugr při obsedání a je jim dán čas na to si vyřešit sedlo,tohle pak už většinou nedělají,né že by si nevyhodili z radosti,to si vyhoděj,ale nedělávají tohle čoro moro,
ty botky snad půjdou vymněnit,podle toho,kdes je kupovala...
Pierot dneska zase pokračoval v seznamování,maličká se mu evidentně líbí a stráášně by jí chtěl poňuňat,
ale Kačenka zatím nedovolí.
jaruska
napsal(a):
No,tohle hold koníci někteří dělají,že při obsedání jsou hodní a pak za nějákej čas dostanou jistotu a stabilitu a fyzičku a pak je to teprve rodeo,
naopak zase většinou koně,kteří dělají bugr při obsedání a je jim dán čas na to si vyřešit sedlo,tohle pak už většinou nedělají,né že by si nevyhodili z radosti,to si vyhoděj,ale nedělávají tohle čoro moro,
ty botky snad půjdou vymněnit,podle toho,kdes je kupovala...
Pierot dneska zase pokračoval v seznamování,maličká se mu evidentně líbí a stráášně by jí chtěl poňuňat,
ale Kačenka zatím nedovolí.
Markét,já jednou seděla koníkovi taky,sice né za ušima,ale na krku,to byl fakt dost blbej pocit,tam jaksi nemůžeš dělat nic,jen tiše doufat,že nepřiletí další prďák,
což mě se nakonec podařilo,Feldon už pak nevyhodil,když cítil,že mám problém,byl to fakt super koník.
jaruska
napsal(a):
Markét,já jednou seděla koníkovi taky,sice né za ušima,ale na krku,to byl fakt dost blbej pocit,tam jaksi nemůžeš dělat nic,jen tiše doufat,že nepřiletí další prďák,
což mě se nakonec podařilo,Feldon už pak nevyhodil,když cítil,že mám problém,byl to fakt super koník.
Hele ten maličkej krůček
a ten pohled,
jako že já se nedívám na to Tvoje hříbě,Kačenko,mě vůůbec nezajímáááá.....
jaruska
napsal(a):
Hele ten maličkej krůček
a ten pohled,
jako že já se nedívám na to Tvoje hříbě,Kačenko,mě vůůbec nezajímáááá.....
Kdo uprchne,vyhraje.
jaruska
napsal(a):
Kdo uprchne,vyhraje.
Tak jsme byli na haflingách, projeli jsme se lesem, krásná vycházka, Linettka měla na sobě počtvrté sedlo a Kristýna jela pak i sama normálně...šli jsme celá banda lidiček , ten pětiletý valášek Athos..bráška a ta tříletá Linettka a je rozhodnuto. Linette během týdne se přiveze, takže Usa a Čipo budou mít kamarádku
Tady jedno foto zatím.
Jdu pracovat, tlačí mě čas..ale kobylka je nádhenrá..pak dám fotky i mámu s hříbátkem a brášku
lucky
napsal(a):
Tak jsme byli na haflingách, projeli jsme se lesem, krásná vycházka, Linettka měla na sobě počtvrté sedlo a Kristýna jela pak i sama normálně...šli jsme celá banda lidiček , ten pětiletý valášek Athos..bráška a ta tříletá Linettka a je rozhodnuto. Linette během týdne se přiveze, takže Usa a Čipo budou mít kamarádku
Tady jedno foto zatím.
Jdu pracovat, tlačí mě čas..ale kobylka je nádhenrá..pak dám fotky i mámu s hříbátkem a brášku
Jéééééé,téééda,ta je fakt kráááásnááá,
ty groše,to je nádhera,ta bílá hříva,super,celá je fakt pěknááá!!!
A čí teda vlastně je,tý holčiny,jak má Čipa?
A to je Linetka šikovná,když měla počtvrtý sedýlko a nezlobila,je to šikulka!!!!
jaruska
napsal(a):
jaruska
napsal(a):
Drrrbej,Jarčo,poooořáááádněěě !!!!!
Chviličku jsme zase jezdily radši ve výběhu,abychom viděly,co na to Hanička.
jaruska
napsal(a):
Chviličku jsme zase jezdily radši ve výběhu,abychom viděly,co na to Hanička.
jaruska
napsal(a):
jaruska
napsal(a):
To jsou mety,to je hrozný,
fakt jsem vždycky měla strach,že to u ohradníku nezastaví,ale zastavila.
jaruska
napsal(a):
To jsou mety,to je hrozný,
fakt jsem vždycky měla strach,že to u ohradníku nezastaví,ale zastavila.
jaruska
napsal(a):
Přískokem vpřed.
A pak jsme vyrazily na prochajdu.
Tady na tom místě nám to Hanička tůdle zbalila,
ale dneska už néé,dneska už byla moooc hodná a kráásně šlapala s maminkou.
jaruska
napsal(a):
A pak jsme vyrazily na prochajdu.
Tady na tom místě nám to Hanička tůdle zbalila,
ale dneska už néé,dneska už byla moooc hodná a kráásně šlapala s maminkou.
jaruska
napsal(a):
Hani tu trávu tak krásně chňapala,to byla švanda,ale něják se mi to nefotlo.
jaruska
napsal(a):
Hani tu trávu tak krásně chňapala,to byla švanda,ale něják se mi to nefotlo.
U rybníčka.
jaruska
napsal(a):
Krteček.
jaruska
napsal(a):
Tady už cesta k domovu.
Zdar a sílu, když vidím ty fota, už se těším na procházky se dvěma appami. Toosie hezky puntíkatí, i když nevím, jestli je to tady vidět. A umí už snižovat hlavu a obrat kolem zadku. Snad nebude příští vyjížďka už tak adrenalinová.
canis lupus
napsal(a):
Zdar a sílu, když vidím ty fota, už se těším na procházky se dvěma appami. Toosie hezky puntíkatí, i když nevím, jestli je to tady vidět. A umí už snižovat hlavu a obrat kolem zadku. Snad nebude příští vyjížďka už tak adrenalinová.
Zdááár,no počkej,až Ti to uteče domů jako nám,hihi,
ale ona se fakt jen bála tý Jarči,jak seděla na tý Kačence.Včera už šla perfektně.
jaruska
napsal(a):
Zdááár,no počkej,až Ti to uteče domů jako nám,hihi,
ale ona se fakt jen bála tý Jarči,jak seděla na tý Kačence.Včera už šla perfektně.
Včera se na chviličku maličká s pierem potkali a malá dělala držtičky,ale jak na potvoru jsem neměla u sebe fotyho přístroj...
jaruska
napsal(a):
Včera se na chviličku maličká s pierem potkali a malá dělala držtičky,ale jak na potvoru jsem neměla u sebe fotyho přístroj...