Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2009 14:32
dominicca

XXX.XXX.66.190

V jakém věku je nejvhodnější? Měli jste při ní nějáké komplikace? Kolik to stálo a jakým způsobem to dělali (vestoje, vleže ...) ?

11.6.2009 14:37
sheril

XXX.XXX.88.21

dominicca napsal(a):
V jakém věku je nejvhodnější? Měli jste při ní nějáké komplikace? Kolik to stálo a jakým způsobem to dělali (vestoje, vleže ...) ?

Dokud je koník mladý zhruba od 4 měsíců věku do 5 le,může se kastrovat později,ale kun se stále pak chová jako hřebec.Poník ke kterému je špatný přístup v leže,kun ve stoje.Známá kastrovala hřebce koně,tvalo to zhruba 30-45 minut,stojí to u koně okolo 1500-2000,- ,já kastrovala poníka a stálo to 1700,-.Po kastraci se kun nesmí zatěžovat a měsíc se může pouze vodit,než se rána zahojí.

11.6.2009 14:44
sabina

XXX.XXX.64.178

sheril napsal(a):
Dokud je koník mladý zhruba od 4 měsíců věku do 5 le,může se kastrovat později,ale kun se stále pak chová jako hřebec.Poník ke kterému je špatný přístup v leže,kun ve stoje.Známá kastrovala hřebce koně,tvalo to zhruba 30-45 minut,stojí to u koně okolo 1500-2000,- ,já kastrovala poníka a stálo to 1700,-.Po kastraci se kun nesmí zatěžovat a měsíc se může pouze vodit,než se rána zahojí.

mě katrace stála 5 800 v leže uzavřenou metodou.
Komplikace sme měly až po operaci..kdy si kůň po narkoze orzbil zuby..a nevšimli sme si že nepije....tak dostal kolikuk..jinak nic... Otok splaskl úplně za necelý tři týdny...kůň s uzavřenou metodou - tudíž i se stehy musí mít absolutní klid (zavřený v boxe)
kůň s otevřenou metodou potřebuje naopak neustálý pohyb...aby neotíkal...

Otevřenou metodou a tak celkově je lepší kastrovat za chladnějších dnů....né v létě...skrz mouchy...aby nenakladly vajíčka...či infekci..

Pytlík jsme já denně omývala desinfekcí..a muchy se nelepily nic.... koník byl rád...a sám od sebe mi i zvednul nožky abych se tam dostala...

Já kastrovala skoro ve třech letech... Pokud počítáš s kastrací je lepší kastrovat dřív..než kůň pozná sílu koulí..potom se tak nikdy chovat nebude....

Pokud poznal, co je to hřebčení, a choutky a hormony...trvá třeba dýl, než si odvykne...nebo si neodvykne nikdy...a hřebčit hřebčí pořád..jen né tak silně...je to už jen zvyk.

11.6.2009 14:49
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
mě katrace stála 5 800 v leže uzavřenou metodou.
Komplikace sme měly až po operaci..kdy si kůň po narkoze orzbil zuby..a nevšimli sme si že nepije....tak dostal kolikuk..jinak nic... Otok splaskl úplně za necelý tři týdny...kůň s uzavřenou metodou - tudíž i se stehy musí mít absolutní klid (zavřený v boxe)
kůň s otevřenou metodou potřebuje naopak neustálý pohyb...aby neotíkal...

Otevřenou metodou a tak celkově je lepší kastrovat za chladnějších dnů....né v létě...skrz mouchy...aby nenakladly vajíčka...či infekci..

Pytlík jsme já denně omývala desinfekcí..a muchy se nelepily nic.... koník byl rád...a sám od sebe mi i zvednul nožky abych se tam dostala...

Já kastrovala skoro ve třech letech... Pokud počítáš s kastrací je lepší kastrovat dřív..než kůň pozná sílu koulí..potom se tak nikdy chovat nebude....

Pokud poznal, co je to hřebčení, a choutky a hormony...trvá třeba dýl, než si odvykne...nebo si neodvykne nikdy...a hřebčit hřebčí pořád..jen né tak silně...je to už jen zvyk.

illustrační foto po uspání

11.6.2009 14:58
jurasek

XXX.XXX.112.250

sabina napsal(a):
illustrační foto po uspání

no Sabo takhle na něm sedět?To jste ho měli tak uspanýho že byl k o .Já bych teda neriskovala nedržet hlavu.

11.6.2009 15:02
sabina

XXX.XXX.64.178

jurasek napsal(a):
no Sabo takhle na něm sedět?To jste ho měli tak uspanýho že byl k o .Já bych teda neriskovala nedržet hlavu.

JJ byl úplně KO spal jak mrtvej většinou se to prý podpírá pytlama obilí..ale učeň pana doktora ho obstojně držel šikulka..

Hlava a hlavně oko se okntrolovalo pořád..zda spí tvrdě a dopichovala se mu uspávačka v řádkách minut...

Oko otevřené, nemrkal.. jazyk venku...a spal jak zabitej

Až sem z toho měla blbý pocit...

Byla to operace jako fakt operace

11.6.2009 15:05
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
JJ byl úplně KO spal jak mrtvej většinou se to prý podpírá pytlama obilí..ale učeň pana doktora ho obstojně držel šikulka..

Hlava a hlavně oko se okntrolovalo pořád..zda spí tvrdě a dopichovala se mu uspávačka v řádkách minut...

Oko otevřené, nemrkal.. jazyk venku...a spal jak zabitej

Až sem z toho měla blbý pocit...

Byla to operace jako fakt operace

naprosto mrtvej

11.6.2009 15:33
jurasek

XXX.XXX.112.250

sabina napsal(a):
naprosto mrtvej

božinku chudátko

11.6.2009 15:39
sabina

XXX.XXX.64.178

jurasek napsal(a):
božinku chudátko

chuďátko to bylo s koulema...fakt sem udělala dobře..už není tak nervozní a je klid. Dokáže si spořádaně cpát pupek...ikdyž ten šílenec hřebeckej tam na něj bez přestání vyječává a přešlapuje v boxe. Radši bez koulí a venku...než s něma a zavřenej a bitej.

11.6.2009 16:16
pilgrisek

XXX.XXX.103.39

dominicca napsal(a):

tak já kastrovala po 4 roce. stálo mě to kolem 3000 kůň byl přispáty dělalo se to vestoje trvalo to tak pul hodinky ... po tom nesměl chodit ven protože by mu do toho mohli muchy nalezt pokud je teplo a pokud je zima tak by to mohlo omrznout. Musela sem s ním chodit ven pod sedlo každý den čím déle tím lépe ale jenom v kroku pomalu. zahojilo se to tak za tyden za dva... kůň se choval ještě tak rok jako hřebec no škoda že mu to nezustalo to byl aspon akčni ted se mu nic nechce ... mrzi mě že sem musela kastrovat ale tak aspon muže chodit i s kobylama na cely den ven

11.6.2009 16:21
sabina

XXX.XXX.64.178

pilgrisek napsal(a):
tak já kastrovala po 4 roce. stálo mě to kolem 3000 kůň byl přispáty dělalo se to vestoje trvalo to tak pul hodinky ... po tom nesměl chodit ven protože by mu do toho mohli muchy nalezt pokud je teplo a pokud je zima tak by to mohlo omrznout. Musela sem s ním chodit ven pod sedlo každý den čím déle tím lépe ale jenom v kroku pomalu. zahojilo se to tak za tyden za dva... kůň se choval ještě tak rok jako hřebec no škoda že mu to nezustalo to byl aspon akčni ted se mu nic nechce ... mrzi mě že sem musela kastrovat ale tak aspon muže chodit i s kobylama na cely den ven

mrzí tě to? a proč si teda kastrovala? fakt mě to zajímá...mě to zatím nemrzí...a už teď je schopný projít kolem kobyli, kterou miloval..aniž by něco dělal - 2 měsíce po kastraci.

11.6.2009 17:03
pilgrisek

XXX.XXX.103.39

sabina napsal(a):
mrzí tě to? a proč si teda kastrovala? fakt mě to zajímá...mě to zatím nemrzí...a už teď je schopný projít kolem kobyli, kterou miloval..aniž by něco dělal - 2 měsíce po kastraci.

kastrovala sem proto že u nás prostě hřebce nikdo neustájí jedině aby byl pořád zavřená doma a to já fakt nechcu... sice sem ho pouštěla s konma ven ale to bylo tak na dvě hodinky dycky. Svoje nemám takže má kůn smůlu ale až budu mít jednou stáj u baráku a velké ohrady tak si tam pořídím malého appu hřebečka. Jednoumožná. Proč mě to mrzí? no prostě mám raději hřebčáky jsou takoví více akční, mají jiskru nevím prostě je mám raději. Když byl hřebec tak pod sedlem uplně zlato klidně sem chodila vedle kobyly a pohoda. Sice se předváděl ale šel v pohodě udržet.

11.6.2009 17:06
sabina

XXX.XXX.64.178

pilgrisek napsal(a):
kastrovala sem proto že u nás prostě hřebce nikdo neustájí jedině aby byl pořád zavřená doma a to já fakt nechcu... sice sem ho pouštěla s konma ven ale to bylo tak na dvě hodinky dycky. Svoje nemám takže má kůn smůlu ale až budu mít jednou stáj u baráku a velké ohrady tak si tam pořídím malého appu hřebečka. Jednoumožná. Proč mě to mrzí? no prostě mám raději hřebčáky jsou takoví více akční, mají jiskru nevím prostě je mám raději. Když byl hřebec tak pod sedlem uplně zlato klidně sem chodila vedle kobyly a pohoda. Sice se předváděl ale šel v pohodě udržet.

díky

11.6.2009 17:11
pilgrisek

XXX.XXX.103.39

sabina napsal(a):
díky

Sice s toho asi nejsi moc moudrá ale je to asi tak jak má někdo raději mílou a nekdo hořkou čokoládu

11.6.2009 17:18
ddd

XXX.XXX.232.155

dominicca napsal(a):

prosím nevíte kolik stoji kastrace jirčáka v domácím prostředí, kdybych si pozvala vet z brna dik

11.6.2009 17:22
sabina

XXX.XXX.64.178

ddd napsal(a):
prosím nevíte kolik stoji kastrace jirčáka v domácím prostředí, kdybych si pozvala vet z brna dik

tak to netuším..ale já bych rači jirčáka...aby operovali na klinice....

Ale nebude to stejná cena jako u klasické kastrace? Jako třeba u mě?
těch 5 800 co zkusit zavolat na veterinu, nebo třeba panu doktoru Přikrylovi, který kastroval nás a zeptat se? Je ochotnej a moc milej...

11.6.2009 17:25
jurasek

XXX.XXX.112.250

ddd napsal(a):

no Sabo s těma koulema mě vyprávěj ,ten náš holemek strašný normálně mě málem ukousl moji píchu kdesi nahoře a v tu chvíli jsem řekla dost a koule pryč,a ted koníček k sežrání nějako kousat zapomněl

11.6.2009 17:26
sunin

XXX.XXX.208.68

sabina napsal(a):
tak to netuším..ale já bych rači jirčáka...aby operovali na klinice....

Ale nebude to stejná cena jako u klasické kastrace? Jako třeba u mě?
těch 5 800 co zkusit zavolat na veterinu, nebo třeba panu doktoru Přikrylovi, který kastroval nás a zeptat se? Je ochotnej a moc milej...

Ty jo Prikryl ochotnej a milej??? Me kdyz kdysi kastroval kone tak byl pekne protivnej a dost lidi si u nas stezovalo ze dela diry jak do pr....,( otevrena metoda) chtela jsem aby mi to udelala ta slecna co s nim jezdila ale nez sem mohla neco rict uz drzel skalpel a bylo.

11.6.2009 17:32
sabina

XXX.XXX.64.178

sunin napsal(a):
Ty jo Prikryl ochotnej a milej??? Me kdyz kdysi kastroval kone tak byl pekne protivnej a dost lidi si u nas stezovalo ze dela diry jak do pr....,( otevrena metoda) chtela jsem aby mi to udelala ta slecna co s nim jezdila ale nez sem mohla neco rict uz drzel skalpel a bylo.

U mě byli Jak on tak Adéla - ta slečna...
Já s nim nikdy neměla problém...a ikdyž sem měla ten večer po kastraci koliku a prosila smskou o zavolání, že nemám kredit..ochotně zavolal... řikal, že vypne zvuk, skrz dcerku, tak kdyby to dlouho nebral...ať volám Adélu...ale já to nějak rozchodila...a on sám napsal ještě dvě smsky, jak na tom jsme :-)

Vždycky byl ochotnej ihned přijet, popřípadně hned poradit, co dělat...když nemohl on, poslal Adélku...nevim nějak neznám nikoho, kdo by měl problém..

Můžu tady nechat tel. čísla na oba dva klidně

11.6.2009 17:38
sunin

XXX.XXX.208.68

sabina napsal(a):
Já s nim nikdy neměla problém...a ikdyž sem měla ten večer po kastraci koliku a prosila smskou o zavolání, že nemám kredit..ochotně zavolal... řikal, že vypne zvuk, skrz dcerku, tak kdyby to dlouho nebral...ať volám Adélu...ale já to nějak rozchodila...a on sám napsal ještě dvě smsky, jak na tom jsme :-)

Vždycky byl ochotnej ihned přijet, popřípadně hned poradit, co dělat...když nemohl on, poslal Adélku...nevim nějak neznám nikoho, kdo by měl problém..

tak kdyz to delal u nas tak se mozna jen blbe vyspal ale teda diry udelal poradny

11.6.2009 18:08
ddd

XXX.XXX.232.155

sabina napsal(a):

jestli můžu poprosit o tel. čísla a prosím odkuď jsou moc děkuji, mám sice hřebečka teprv 13měs. starého budu se snažit ho kastrovat co nejdéle to pude, ale protože chodí do vyběhu s 5let. klisnou tak nevím jak dlouho to vydržíme jinač je hodný, ale nechci ho nechávat samotného

11.6.2009 19:49
sonisak

XXX.XXX.149.26

jurasek napsal(a):
no Sabo s těma koulema mě vyprávěj ,ten náš holemek strašný normálně mě málem ukousl moji píchu kdesi nahoře a v tu chvíli jsem řekla dost a koule pryč,a ted koníček k sežrání nějako kousat zapomněl

tak ja sem kastrovala Erola v roce,poněvadž mam i kobylku ,takže v sobotu sem si ho dovezla a v pondělí sme to provedli. náš vet kastruje ve stoje,ale po přispání se nám ho nějak nepovedlo udržet a tak se kastrovalo vleže. ale vše proběhlo ok a bez komplikací se vše pěkně zahojilo.

11.6.2009 20:27
sabina

XXX.XXX.64.178

sonisak napsal(a):
tak ja sem kastrovala Erola v roce,poněvadž mam i kobylku ,takže v sobotu sem si ho dovezla a v pondělí sme to provedli. náš vet kastruje ve stoje,ale po přispání se nám ho nějak nepovedlo udržet a tak se kastrovalo vleže. ale vše proběhlo ok a bez komplikací se vše pěkně zahojilo.

Přikryl je z Klinika Heřmanův měštec -věčně v Brně, a Adéla to samé.

čísla jsou
Beránková 775 962 841
Přikryl 603 410 110

11.6.2009 20:29
jurasek

XXX.XXX.112.250

sonisak napsal(a):

nás stála kastrace 1000kč v leže a v pohodě,jinak 5800 se mi zdá až přehnaný ,no když jsou zákazníci?

11.6.2009 20:31
sabina

XXX.XXX.64.178

jurasek napsal(a):
nás stála kastrace 1000kč v leže a v pohodě,jinak 5800 se mi zdá až přehnaný ,no když jsou zákazníci?

Jde o to, že jsem chtěla uzavřenou metodu, na kterou je potřeba koupit celý operační set....uspávačka, a všechno nový a sterilní..no.

Ale rači to vše zašít..než aby mu vyhřezlo střevo ven..je to totiž hodně akční zvíře

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2009 21:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

ddd napsal(a):

jircaka Ti tak hocikto na dvore nevykastruje a osbone by som ani taku operaciu, v plnej narokze a v nesterilnom prestredi rozhodne neriskovala.
inac kastracia otvorene, v leze za 3.500(Sk) , aj s cestou, rekonvalescencia prebiehala relativne bez problemov, jeden kus sa liecil trochu dlhsie-ale on je celkovo blby na vsetko, citlivka a tak. za mesiac kone v pohode a v povodnom pracovnom nasadeni

11.6.2009 21:15
medi

XXX.XXX.149.26

sabina napsal(a):
Jde o to, že jsem chtěla uzavřenou metodu, na kterou je potřeba koupit celý operační set....uspávačka, a všechno nový a sterilní..no.

Ale rači to vše zašít..než aby mu vyhřezlo střevo ven..je to totiž hodně akční zvíře

Jak psala Sonisak nas vet kastruje ve stoje mrknete sem: http://www.stream.cz/ video/9/266886- kastrace-grepa (mezera před video a kastrace)

11.6.2009 22:10
jurasek

XXX.XXX.112.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jircaka Ti tak hocikto na dvore nevykastruje a osbone by som ani taku operaciu, v plnej narokze a v nesterilnom prestredi rozhodne neriskovala.
inac kastracia otvorene, v leze za 3.500(Sk) , aj s cestou, rekonvalescencia prebiehala relativne bez problemov, jeden kus sa liecil trochu dlhsie-ale on je celkovo blby na vsetko, citlivka a tak. za mesiac kone v pohode a v povodnom pracovnom nasadeni

jináč Sabo fešák

11.6.2009 22:11
sabina

XXX.XXX.64.178

jurasek napsal(a):
jináč Sabo fešák

Díky

Co ty si řekla doma mlaďocha?

11.6.2009 23:15
cheyenne

XXX.XXX.159.239

dominicca napsal(a):

My jsme kastrovali v necelých třech a půl letech, uzavřená metoda v leže, za 4.000,- (cena trochu ze známosti), prvních pár dní jsme chodili na ruce, pak jsme lonžovali, aby měl víc pohybu, po dvou týdnech všechno splasklé, zahojené. Neomývali jsme, prakticky to nevyžadovalo žádnou péči, nenastaly žádné komplikace.
Věk na kastraci je dost diskutabilní, máme třičtvrtě roku po kastraci a může v pohodě chodit do výběhu s kobylama, ale jak vidí nějakého koně poprvé, tak ještě hřebčí. Kdybych si mohla vybrat znova, kastrovala bych na dvouapůl letech, ale je to můj osobní názor na mého konkrétního koně, ve kterém se hřebec pořádně "probudil" na jaře ve třech letech.
13ti měsíčního hřebečka bych s kobylou už společně nenechala, je dost pravděpodobné, že už je schopný skákat a dotáhnout to do konce...
U jirčáka záleží i na tom, jestli je ta druhá kule v třísle nebo v břiše, jsou veti, kteří jsou ochotní kastrovat z třísla, z břicha si asi žádný v terénu netroufne, rozhodně klinika je bezpečnější pro obě varianty...

12.6.2009 10:01
microfon

XXX.XXX.182.201

dominicca napsal(a):

Tak já kastrovala letos v březnu v leže ročního prcka. vyšlo mě to na 3600, Týden byl na boxe a další týden měl ještě otok. vše proběhlo do hodiny a bez problémů.

A vím o jedné kastraci jirčáka v terénu, veterinářka Helga Koudelková a měla přizvaného jednoho z těch výborných vetů z kliniky(jen nevím kterého), vše proběhlo dobře, cena 20tis.

12.6.2009 10:25
rimisek

XXX.XXX.64.130

microfon napsal(a):
Tak já kastrovala letos v březnu v leže ročního prcka. vyšlo mě to na 3600, Týden byl na boxe a další týden měl ještě otok. vše proběhlo do hodiny a bez problémů.

A vím o jedné kastraci jirčáka v terénu, veterinářka Helga Koudelková a měla přizvaného jednoho z těch výborných vetů z kliniky(jen nevím kterého), vše proběhlo dobře, cena 20tis.

Zdravim... kastrovala jsem před dvěma týdny 10-letého hřebce, jirčáka. Zákrok trval asi 45 min., kastrovalo se venku na trávě,otevřenou met. Druhé varle bylo hluboko v břichu
stalo to 5700,- . Ani do brna jsme nemuseli
Kastraci prováděl pan doktor Nádvorník
Na královéhradecku dělá kryptorchidy MVDr. Nádvorník a MVDr. Seitl.

12.6.2009 10:39
cizluc

XXX.XXX.211.115

dominicca napsal(a):

Kastrovali jsme před prvním rokem. Protože roční byl až v červenci a do podzima se mi opravdu čekat nechtělo, měli jsme ještě o rok a něco v té době starší kobylu a riskovat jsem opravdu nechtěla. Nehledě na to, že kastrovat jsme ho stejně chtěli, bylo to lepší v týhle době i kvůli počasí a mouchám a takhle je alespoň maličko jemnější, jinak by byl strašně hrubej. Platili jsme asi 3000,-, vše proběhlo v pohodě. Kastrovali jsme v leže (ale ne na zádech, to vidím prvně :o)), uzavřenou metodou. Druhý den to měl mírný otok, podávali jsme ATB, jako asi každý a pohoda. Chodil normálně do výběhu, třetí den už žádný otok, zarostlo to skvěle a bylo to precizně provedená práce. :o)

12.6.2009 11:41
elizabeth

XXX.XXX.61.64

dominicca napsal(a):

Podle mě je lepší kastrovat v mladém věku. Čím starší hřebec tím hůře kastraci snáší a to jak fyzicky tak psychicky. Pokud se koník nevyužívá v chovu nebo jiným účelům při kterých je potřebné, aby jeho pohlavní orgány fungovali naplno, tak si myslím, že kastrace takovému koni ulehčí život a i jeho majiteli Kdybych si měla vybrat kterou metodou kastrovat tak bych určitě volila uzavřenou metodu (kastrační rány se zašijou). Sice je to dražší a náročnější, ale nehrozí nebezpečí výhřezu střev.

16.6.2009 20:00
pisilka

XXX.XXX.168.158

elizabeth napsal(a):
Podle mě je lepší kastrovat v mladém věku. Čím starší hřebec tím hůře kastraci snáší a to jak fyzicky tak psychicky. Pokud se koník nevyužívá v chovu nebo jiným účelům při kterých je potřebné, aby jeho pohlavní orgány fungovali naplno, tak si myslím, že kastrace takovému koni ulehčí život a i jeho majiteli Kdybych si měla vybrat kterou metodou kastrovat tak bych určitě volila uzavřenou metodu (kastrační rány se zašijou). Sice je to dražší a náročnější, ale nehrozí nebezpečí výhřezu střev.

Nevíte někdo kolik by vzal za vykastrování ponyho dr.Mach.

16.6.2009 21:41
sabina

XXX.XXX.64.178

pisilka napsal(a):

Mach? Z okolí Rosic atd? Myslíme setjného Macha?

Já envim kolik by si vzal...ale já ním určitě nekastrovala

16.6.2009 21:49
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
Mach? Z okolí Rosic atd? Myslíme setjného Macha?

Já envim kolik by si vzal...ale já ním určitě nekastrovala

koukám, sem to napsala jak blb....má tam být já ,,bych,, ním určitě nekastrovala

17.6.2009 08:39
pilgrisek

XXX.XXX.146.204

pisilka napsal(a):

Pokud myslíš Honzu Macha tak s ním sem kastrovala já a chtěl tuším nějakých 2500-3000 ted už si nemůžu zpomenout (Za velkého koně) tak za ponyho to bude asi tak dvojku nebo tak bych počítala asimožná i mín v tom se já jaksi nevyznám

17.6.2009 16:08
pisilka

XXX.XXX.168.158

pilgrisek napsal(a):
Pokud myslíš Honzu Macha tak s ním sem kastrovala já a chtěl tuším nějakých 2500-3000 ted už si nemůžu zpomenout (Za velkého koně) tak za ponyho to bude asi tak dvojku nebo tak bych počítala asimožná i mín v tom se já jaksi nevyznám

Jo myslela jsem Honzu Macha z Ostravy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík