Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2009 14:07

Chtěla jsem se zeptat jak zacházíte s hnojem. Chystám se pouze na přístřešek. Takže zbírání koblížků v ohradě bude naše kydání :-) A proto se ptám co s koblížky? A jak ošetřovat ohradu aby byla v pořádku když kůň bude 24/7 samozřejmě bude mít postaven přístřešek nebo spíše box a bude ho mít volně přístupný. Takže tak nějak tuším že stejně bude furt venku . A chtěla bych aby měl trávu v pořádku ať má co žvíkat. Takže jak často koblížky zbírat popř jak ošetřit výběh. Děkuji za rady

17.6.2009 14:16
klawdie

XXX.XXX.100.124

ewanie napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat jak zacházíte s hnojem. Chystám se pouze na přístřešek. Takže zbírání koblížků v ohradě bude naše kydání :-) A proto se ptám co s koblížky? A jak ošetřovat ohradu aby byla v pořádku když kůň bude 24/7 samozřejmě bude mít postaven přístřešek nebo spíše box a bude ho mít volně přístupný. Takže tak nějak tuším že stejně bude furt venku . A chtěla bych aby měl trávu v pořádku ať má co žvíkat. Takže jak často koblížky zbírat popř jak ošetřit výběh. Děkuji za rady

No pokud máš kole sebe aspoň trochu zahrádkáře, utrhají ti ruce...nebo budeš kupit a kupit...

17.6.2009 14:21
ripcurl

XXX.XXX.120.7

ewanie napsal(a):

O koňský hnůj je zájem. Takže stačí ho někam kupit a lidi si tam budou jezdit sami (na volném pozemku). Nebo se dá i dobře prodávat. :-)

http://www.rajkoni.cz

17.6.2009 14:30

ripcurl napsal(a):
O koňský hnůj je zájem. Takže stačí ho někam kupit a lidi si tam budou jezdit sami (na volném pozemku). Nebo se dá i dobře prodávat. :-)

http://www.rajkoni.cz

Zahrádkářů je kolem dost celá vesnička, ale mám tak konkurenci. Pan Holášek tam má stáje ale stele na pilinách. A slyšela jsem že o koblížky s pilinama není zájem že piliny jsou kyselé. Tak snad ho přeperu a bude větší zájem o čísté. Jinak skladovat na nějakém podkladu nebo volně?

17.6.2009 16:04
ripcurl

XXX.XXX.120.7

ewanie napsal(a):
Zahrádkářů je kolem dost celá vesnička, ale mám tak konkurenci. Pan Holášek tam má stáje ale stele na pilinách. A slyšela jsem že o koblížky s pilinama není zájem že piliny jsou kyselé. Tak snad ho přeperu a bude větší zájem o čísté. Jinak skladovat na nějakém podkladu nebo volně?

Lepší je volně,kdybys to měla na nějakém igelitu apod, tak by se to pařilo.Takhle to aslespoň může dýchat odspodu.

17.6.2009 18:15
saborka

XXX.XXX.76.116

klawdie napsal(a):
No pokud máš kole sebe aspoň trochu zahrádkáře, utrhají ti ruce...nebo budeš kupit a kupit...

já si asi pořídím lis a budu tu "nadílku" granulovat a prodávat v sáčkách po 20kč, páč unás v Květince prodávají koňský hnůj 1kg asi 100kč.........

17.6.2009 18:27
lesterka

XXX.XXX.106.108

saborka napsal(a):
já si asi pořídím lis a budu tu "nadílku" granulovat a prodávat v sáčkách po 20kč, páč unás v Květince prodávají koňský hnůj 1kg asi 100kč.........

u nás tedy o koňský hnůj žádný enormní zájem není, občas si přijde někdo s igelitkou, ale na pravidelnou likvidaci to opravdu nestačí...to málo, co si lidi odnesou ani nespozoruješ.

17.6.2009 19:59
sheril

XXX.XXX.88.21

ewanie napsal(a):

tři roky se hnůj prodával skvěle ,vlek za 500,-,ale pak byl pohnojen celej Rum,burka zahrádkáři už maj nahnojeno ana dost dlouho,ale třídila jsem zvlášt seno,piliny a koblížky-ty se prodávaj,slámu,málo kdo si dá do záhonu.Ted jsem to vyřešila tak,že v místě kam nechodí koně,je vykopaná jáma,taková řádek,do něj se to hází,seno se pálí a navrh se hodí hlína až to bude naplněné a je prima záhon

18.6.2009 07:43
hancus

XXX.XXX.24.1

ewanie napsal(a):

Náš postup - přes léto venku, ze zdravotních důvodů přes den hliněný výběh se stromy, na noc pastvina. Bobíky sbíráme každý den v obou ohradách. Máme dva koně a jsou dost produktivní, takže jak z pastviny tak s malé ohrady je toho dohromady skoro 2 kolečka. Dáváme na přívěs za auto a jednou týdně vyvážíme na hnojiště k jednomu místnímu zemědělci. Od plískanic přes zimu do pozdního jara na noc box, přes den venku, bobky se vybírají na podzim do doby, než je velká čvachta a je na to navečer aspoň trochu vidět. Pak až do jara ne, jen se samozřejmě v té době denně vybírá v boxech. Odvoz hnoje stejný. Kdysi jsme bydleli na okraji okresního města a hnůj měli na hromadě na betonovém place a několikrát do roka jsme si objednali vlečku, ručně to na ni naházeli a nechali odvézt (platili jsme za odvoz), svého času jsme měli letáky a zahrádkářům na vozíku za autem uleželý hnůj zespodku hromady vozili, zájem docela byl, ale bylo s tím moc práce a strávenýho času, výdělek nula nula prd, tak jsme to nakonec přestali dělat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík