Ahoj
Nedávno jsem se zmiňovala, že mému koni se během krátké doby z ničeho nic začaly dělat na nohách bouličky ...
Přidávám foto s žádostí o radu...
Koník je 12ti letý kříženec hucula
V posledních týdnech se mu na nohách ukázaly tyto boule, připadá mi, že se trošku zvětšují, ale jelikož koně pozoruji každý den, těžko posoudím...
Co myslíte, že je to za problém ? Boule jsou tvrdé, koník ale nekulhá, ani není na pohmat citlivý....
Vždycky měl nohy ukázkové, bez sebemenší nesouměrnosti... takže mě to děsí..
Konzultace s veterinářem každopadně bude následovat.
red and white
napsal(a):
Ahoj
Nedávno jsem se zmiňovala, že mému koni se během krátké doby z ničeho nic začaly dělat na nohách bouličky ...
Přidávám foto s žádostí o radu...
Koník je 12ti letý kříženec hucula
V posledních týdnech se mu na nohách ukázaly tyto boule, připadá mi, že se trošku zvětšují, ale jelikož koně pozoruji každý den, těžko posoudím...
Co myslíte, že je to za problém ? Boule jsou tvrdé, koník ale nekulhá, ani není na pohmat citlivý....
Vždycky měl nohy ukázkové, bez sebemenší nesouměrnosti... takže mě to děsí..
Konzultace s veterinářem každopadně bude následovat.
dfg
jurasek
napsal(a):
a jsou úplně tvrdé jo? jináč to vypadá od šlach ,mám něco obdobného ,ale tu víš bouli ,přikládám to k šlachové pochvě,nálevka.nezačli jste dělat nějaký radikální trim?Nepracuje momentálně víc nežli kdy předtím?
Jojo máme to stejné, vet říkal, že to nic není, ale mám z toho docela strach tvoří se mu stále další a to i pod štrejchačkama. Jsou tvrdé zhruba tak velké jak má tvůj koník, necitlivé a koník nekulhá. Zkoušeli jsme mazat kostivalovou mastí, ale výsledek nulový :(
amidala
napsal(a):
Jojo máme to stejné, vet říkal, že to nic není, ale mám z toho docela strach tvoří se mu stále další a to i pod štrejchačkama. Jsou tvrdé zhruba tak velké jak má tvůj koník, necitlivé a koník nekulhá. Zkoušeli jsme mazat kostivalovou mastí, ale výsledek nulový :(
Kdepak, vše je už 2 roky stejné...
Boule jsou opravdu tvrdé.
Dnes jsem mu koupila Alavis Dual na kloubní regeneraci, jen tak pro dobrý pocit, ono mu to jen prospěje
Jinak vážně nevím, co s tím, zvětšuje se mu to a chci to podchytit včas...
Vet přijede za týden očkovat takže to zkonzultuju s ním.