Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2009 19:26
carolas

XXX.XXX.146.201

Tyhle fotky jsou přiložené k mailu, který koluje po netu. Je to kobyla z bazoše, jak jsem se sama přesvědčila.
Když jsem viděla jezdkyni a hřbetě kobči... Musela jsem se ptát, jak to s tou váhou u koní vlastně je. Sama vážím při výžce 170 cm 65 kg. Často jsem se na různých hubertech atd. ( Na závodech nikdy) setkala s tím, že na koních jely slečny, často opravdu korpulentní, kolem 130-40 kg určitě. Navíc si podobné typy vybírají koníky často dost drobné. - No psycholog by vysvětlil proč, ale to rozebírat nechci.- Nevím, sama proti takovým lidem nijak zaujatá nejsem, ale neměla by tu existovat nějaká mez?

3.7.2009 19:29
carolas

XXX.XXX.146.201

carolas napsal(a):
Tyhle fotky jsou přiložené k mailu, který koluje po netu. Je to kobyla z bazoše, jak jsem se sama přesvědčila.
Když jsem viděla jezdkyni a hřbetě kobči... Musela jsem se ptát, jak to s tou váhou u koní vlastně je. Sama vážím při výžce 170 cm 65 kg. Často jsem se na různých hubertech atd. ( Na závodech nikdy) setkala s tím, že na koních jely slečny, často opravdu korpulentní, kolem 130-40 kg určitě. Navíc si podobné typy vybírají koníky často dost drobné. - No psycholog by vysvětlil proč, ale to rozebírat nechci.- Nevím, sama proti takovým lidem nijak zaujatá nejsem, ale neměla by tu existovat nějaká mez?

Pořád ta samá.

3.7.2009 19:30
carolas

XXX.XXX.146.201

carolas napsal(a):
Pořád ta samá.

Tady se svou jezdkyní.

3.7.2009 19:32
makca

XXX.XXX.144.219

carolas napsal(a):

To rozhodně, koně nebyli stvořeni proto,aby na svém hřbetě něco nosili. To pouze člověk přišel na to že se takto koně dají využívat. ale tahle fotka(pokud jsem to asi správně pochopila) nemusí ukazovat na to že by jezdec byl těžký,klidně to může problém s trávením, přetežováním organismu nebo příýznak nějaké nemoci nebo bakterií. Ještě k té váze, já osobně si myslím že je špatné jezdtit na 400kg koni když vážím dejme tomu 90 - 120 kilo...

3.7.2009 20:16
jurasek

XXX.XXX.112.250

makca napsal(a):
To rozhodně, koně nebyli stvořeni proto,aby na svém hřbetě něco nosili. To pouze člověk přišel na to že se takto koně dají využívat. ale tahle fotka(pokud jsem to asi správně pochopila) nemusí ukazovat na to že by jezdec byl těžký,klidně to může problém s trávením, přetežováním organismu nebo příýznak nějaké nemoci nebo bakterií. Ještě k té váze, já osobně si myslím že je špatné jezdtit na 400kg koni když vážím dejme tomu 90 - 120 kilo...

ale toto není vinou váhy jezdce jsou to mělká záda,ale především že bud sloužila dlouhodobě na hříbata nebo ,stává se to hlavně příliš dlouhým koním,též se to dědí

3.7.2009 20:17
kerry

XXX.XXX.224.4

jurasek napsal(a):
ale toto není vinou váhy jezdce jsou to mělká záda,ale především že bud sloužila dlouhodobě na hříbata nebo ,stává se to hlavně příliš dlouhým koním,též se to dědí

jeden důvod je také brzké obsednutí.....

3.7.2009 20:22
ampinka

XXX.XXX.43.2

kerry napsal(a):
jeden důvod je také brzké obsednutí.....

Kerry, jsi odvaha, za tento názor by tě tady spousta příznivců obsedání dvouletků ukamenovala

3.7.2009 20:24
thesis

XXX.XXX.151.2

ampinka napsal(a):
Kerry, jsi odvaha, za tento názor by tě tady spousta příznivců obsedání dvouletků ukamenovala

No ale má pravdu, někteří to odnesou zády jiní nohama, ikdyž ty nohy budou mít spojení i se zádama. Nevím čím je to u téhle konkrétní kobyly ale vypadá to strašně, navíc mi příjde hubená. Takového koně bych si opravdu nekoupila, měla bych tady zřejmě každý týden veterinární kontroly a asi bych se na to zvíře nemohla dívat, je to strašně smutné taková chudinka.

3.7.2009 20:28
kerry

XXX.XXX.224.4

ampinka napsal(a):

co mě je do lidí co obsedávaj hříbata ? takovýhl lidi nesnášim a že jich neni málo.chápu dostiháky ale tohle ? to jako sory

ampinko neber to jako urážku je to můj názor .nic proti tobě nemám

3.7.2009 20:35
sheilaaa

XXX.XXX.31.1

kerry napsal(a):
co mě je do lidí co obsedávaj hříbata ? takovýhl lidi nesnášim a že jich neni málo.chápu dostiháky ale tohle ? to jako sory

Doufám, že klisničku si někdo koupí, kdo ji dopřeje lepší život než jaký asi nyní má (domněnka). Já osobně bych na této klisně nejezdila! Příčiny možného prohnutí zad již byly popsány výše, jenže někteří lidé se asi nikdy neumoudří a proto budeme dál potkávat v inzerátech koníky nemocné, zkažené, kousavé...atd. Kdybych měla místo a možnosti, tak si ji ihned vezmu! Je mi jí strašně líto. Chtěla bych jí nějak pomoci.

3.7.2009 20:36
thesis

XXX.XXX.151.2

kerry napsal(a):

Ona to taky nemyslela jako urážku, ale už tady byla kupa lidí co se málem sprostě hádala za to, že obsedat dvouletky a jezdit je v pořádku

3.7.2009 20:38
thesis

XXX.XXX.151.2

sheilaaa napsal(a):
Doufám, že klisničku si někdo koupí, kdo ji dopřeje lepší život než jaký asi nyní má (domněnka). Já osobně bych na této klisně nejezdila! Příčiny možného prohnutí zad již byly popsány výše, jenže někteří lidé se asi nikdy neumoudří a proto budeme dál potkávat v inzerátech koníky nemocné, zkažené, kousavé...atd. Kdybych měla místo a možnosti, tak si ji ihned vezmu! Je mi jí strašně líto. Chtěla bych jí nějak pomoci.

Lenko taky jsem si pořídila kousavého koně. Změna režimu ustájení + méně práce a spravedlivý přístup z něj udělala skvělého koně i pro ty nejmenší

3.7.2009 20:40
ampinka

XXX.XXX.43.2

kerry napsal(a):

Kerry to nebylo rýpnutí do tebe, bylo to napsáno ironicky... Dobře vím co se může stát s koníkem který je brzy obsedán, sama jsem toho velký odpůrce, proč lést na mimina... Spíš sem chtěla rýpnout do těch, co tu tak vehementně prosazují, že lozit na dovuletky je v pořádku... alespoň tu teď na vlastní oči vidí, co to způsobuje...

3.7.2009 20:42
ampinka

XXX.XXX.43.2

thesis napsal(a):
Ona to taky nemyslela jako urážku, ale už tady byla kupa lidí co se málem sprostě hádala za to, že obsedat dvouletky a jezdit je v pořádku

thesis: děkuji

3.7.2009 20:42
kerry

XXX.XXX.224.4

thesis napsal(a):

tohle prostě nemá cenu řešit jak už jsem psala v jiných článkách v jedné stájí si koupí kobylu ta porodí hříbě hříbě dostane nějaká holka která s koňma neumí jenom škube mlátí apod. kobyla kouše hříbě nevychovaný no tak holce koupily jinýho koně (ročka a o prázdninách chtějí obsedat ) to že nosí uzdečku ještě snesu ale že tahá kočár (nevím přesně jeho hmotnost ) a bude zanedlouho obsedlá je trochu brutální.chtěla jsem pomoct hříběti a chodit ho ZADARMO vychovávat ale majitelka odmítla.hříbě tedy stojí roste roste a nic neumí.s tím prostě nic neuděláme ani kdyby jsme se zbláznili

3.7.2009 20:44
sheilaaa

XXX.XXX.31.1

thesis napsal(a):

pro Thesis: Nemyslela jsem to nikterak zle na kousavé koně atd. Není to jejich chyba. Každý koník se narodí s určitým chováním, každý potřebuje trošičku jiný přístup, ale ne zlý. Zlého z něj udělá člověk. Spousta koní se dá spravit, ale záleží za jakou cenu. Určitě by jsi byla raději, kdyby Lupínek (myslíš tohoto koníka,že?) prožil celý život krásný bez zbytečného stresu a špatných zkušeností s lidmi. Nejsou koňáci jako koňáci.

3.7.2009 20:46
kerry

XXX.XXX.224.4

ampinka napsal(a):
Kerry to nebylo rýpnutí do tebe, bylo to napsáno ironicky... Dobře vím co se může stát s koníkem který je brzy obsedán, sama jsem toho velký odpůrce, proč lést na mimina... Spíš sem chtěla rýpnout do těch, co tu tak vehementně prosazují, že lozit na dovuletky je v pořádku... alespoň tu teď na vlastní oči vidí, co to způsobuje...

no to je jedno.znáte někdo stáj na pohůrce ? nechci zveřejňovat jméno ale je to tam docela známý

3.7.2009 20:48
sheilaaa

XXX.XXX.31.1

ampinka napsal(a):

pro ampinka: Spousta lidí to asi nyní vidí, co to může udělat s koníkem, když se brzy obsedne. Jenže kolik lidí se nad tím zamyslí a změní svůj styl? V dnešní době je hrozně těžké někomu pomáhat, protože většina lidí ani o tu pomoc nestojí...a dál si lonžují ročka, tahají s 1,5letým valachem bryčku, obsedají ani ne 2letého...atd.

3.7.2009 21:11
ampinka

XXX.XXX.43.2

sheilaaa napsal(a):
pro ampinka: Spousta lidí to asi nyní vidí, co to může udělat s koníkem, když se brzy obsedne. Jenže kolik lidí se nad tím zamyslí a změní svůj styl? V dnešní době je hrozně těžké někomu pomáhat, protože většina lidí ani o tu pomoc nestojí...a dál si lonžují ročka, tahají s 1,5letým valachem bryčku, obsedají ani ne 2letého...atd.

Jo to máš pravdu, s tím my tady asi stejně nic neuděláme... Každý svýho štěstí strůjce, jen mě mrzí, že to odnášej ty čtyřnohý šmudlíni... Tak do budoucna snad jen nám všem přeju, aby takových lidí co neznají a přeci konají bylo co nejméně

3.7.2009 21:15
thesis

XXX.XXX.151.2

sheilaaa napsal(a):
pro Thesis: Nemyslela jsem to nikterak zle na kousavé koně atd. Není to jejich chyba. Každý koník se narodí s určitým chováním, každý potřebuje trošičku jiný přístup, ale ne zlý. Zlého z něj udělá člověk. Spousta koní se dá spravit, ale záleží za jakou cenu. Určitě by jsi byla raději, kdyby Lupínek (myslíš tohoto koníka,že?) prožil celý život krásný bez zbytečného stresu a špatných zkušeností s lidmi. Nejsou koňáci jako koňáci.

Jojo, já jsem to pochopila a chtěla jsem právě říct, že to z nich vždy udělají lidi ikdyž může mít třeba sklony k agresi v genech. Tak jsem chtěla říct, že koupě takového koně nemusí být prohra. Nevím co ten můj vše zažil, krom té kousavosti bylo u něj vše v pořádku, skvěle přiježděný, dobře krmený, čistý, pěkná kopyta, prostě na předchozí majitele nemůžu říct ani půl křivého slova. Podle mě potřeboval pouze klidnější režim, jednoho člověka a co nejméně stresových situací (závody atd). On měl jít na jatka, já se nedivím po tom co se jim tam navyváděl, ale snad řízením osudu se paní ozvala na můj inzerát jak později řekla, že to byla poslední šance pro něj a on to vyhrál. Neříkám, že jsem bůhví co, ale on je tady spokojený, je šťastný a já už ani víc nechci, tohle mi stačí a popravdě bych neváhala opět si takového pořídit

3.7.2009 22:08
moninka

XXX.XXX.241.234

carolas napsal(a):

Kerry stáj na Pohůrce znám.... Proč? Taky sis vzpomněla na Roxe? Vypadal podobně, i když nejsem si už jistá, jestli až takhle moc... O jeho konci snad radši ani nepsat

3.7.2009 22:18
moninka

XXX.XXX.241.234

moninka napsal(a):
Kerry stáj na Pohůrce znám.... Proč? Taky sis vzpomněla na Roxe? Vypadal podobně, i když nejsem si už jistá, jestli až takhle moc... O jeho konci snad radši ani nepsat

Tak už mi to docvaklo... Kousavá Šárka co... No je to síla tam... No ono je to majitelce jedno jestli ty hříbátka zničí, za ta léta co koně má se nebyla schopna nic o nich naučit... Bohužel už tam nemůžu chodit a nemůžu nic změnit... Možná jí to vysvětlit, jak moc je to špatný, ale nejsem si jistá, že se setkám s pochopením... Ach jo, když si vezmu, že jsem tam jako malej parchant taky obsedala poníky ani nevim v kolika, tak je mi zle.. Ale tenkrát jsem věřila, že by nám přece nedovolili dělat něco špatnýho

3.7.2009 23:01
ambra

XXX.XXX.12.143

sheilaaa napsal(a):

sheilaa a kerry nic nechcu říkat, ale co se divíte, že si můžete přečíst inzerát takového to typu. Když si spousta laiku nebo méně zkušených přečte např. na EQCH článek, ve kterém se píše o tom jak jede mladá slečna( no určitě má když málo 45kg na rok a osm měsíců starém hřebečkovi) tůru a když se někdo pozastaví a řekne, že to není správné a zpochybní vzdělání a zdravý rozum majitelů tak je ještě za špatného on! NO asi proto, že jsou "prý" renomovaní chovatelé.
Takže co se tak divíte, mě už asi nic nepřekvapí a škoda se pozastavovat nad lidskou blbostí ( a tím neříkám, že mám patent na rozum a všechno vím a nedělám chyby, ale někdy co vidím je postavené na hlavu).
PS: mrkněte na další inzerát stejné zadavatelky jako prodává tuto kobylku....nepřipomíná vám začátky nějakých konců?

3.7.2009 23:52
dalmatinka2004

XXX.XXX.220.224

carolas napsal(a):

Tak pri pohledu na tuhle chudinku jsem se zdesila a chtelo se mi brecet... vypadá fakt nemocne - pri nejmensim podvizivene a je mi ji fakt lito. Moc ji preju, aby se o ni nekdo postaral a trochu ji zase vytvaroval do podoby kone, byt je mi jasny, ze zada ji nikdo uz nepredelá... Jak moc je stara?
S tim jezdenim silnych lidi na hubenych konich - nechapu to, kazdy by mel mit soudnost...

4.7.2009 06:48
sheilaaa

XXX.XXX.31.1

ambra napsal(a):
sheilaa a kerry nic nechcu říkat, ale co se divíte, že si můžete přečíst inzerát takového to typu. Když si spousta laiku nebo méně zkušených přečte např. na EQCH článek, ve kterém se píše o tom jak jede mladá slečna( no určitě má když málo 45kg na rok a osm měsíců starém hřebečkovi) tůru a když se někdo pozastaví a řekne, že to není správné a zpochybní vzdělání a zdravý rozum majitelů tak je ještě za špatného on! NO asi proto, že jsou "prý" renomovaní chovatelé.
Takže co se tak divíte, mě už asi nic nepřekvapí a škoda se pozastavovat nad lidskou blbostí ( a tím neříkám, že mám patent na rozum a všechno vím a nedělám chyby, ale někdy co vidím je postavené na hlavu).
PS: mrkněte na další inzerát stejné zadavatelky jako prodává tuto kobylku....nepřipomíná vám začátky nějakých konců?

pro ambra: Podívala jsem se na další inzerát stejné zadavatelky a máš pravdu. Je to začátek nějakého konce - viz foto. Problém u nás je, že koně si může koupit každý a nemusí to vždy dopadnout dobře. Znám lidi, kteří se z toho ponaučili, ale těch je opravdu málo. Připadá mi, že je to takový trend "mít koně". Další otázkou je, jestli se o něho dokáže postarat.

4.7.2009 06:49
sheilaaa

XXX.XXX.31.1

sheilaaa napsal(a):
pro ambra: Podívala jsem se na další inzerát stejné zadavatelky a máš pravdu. Je to začátek nějakého konce - viz foto. Problém u nás je, že koně si může koupit každý a nemusí to vždy dopadnout dobře. Znám lidi, kteří se z toho ponaučili, ale těch je opravdu málo. Připadá mi, že je to takový trend "mít koně". Další otázkou je, jestli se o něho dokáže postarat.

A další foto druhé klisny zadavatelky inzerátu. :-(

4.7.2009 06:50
sheilaaa

XXX.XXX.31.1

carolas napsal(a):
Tady se svou jezdkyní.

Hlavička chudáka klisny - všimněte si udidla.

4.7.2009 08:06
kerry

XXX.XXX.224.4

dalmatinka2004 napsal(a):
Tak pri pohledu na tuhle chudinku jsem se zdesila a chtelo se mi brecet... vypadá fakt nemocne - pri nejmensim podvizivene a je mi ji fakt lito. Moc ji preju, aby se o ni nekdo postaral a trochu ji zase vytvaroval do podoby kone, byt je mi jasny, ze zada ji nikdo uz nepredelá... Jak moc je stara?
S tim jezdenim silnych lidi na hubenych konich - nechapu to, kazdy by mel mit soudnost...

přesně tak moninko :rox a šárka jenže rox byl týranej nebo co.moc toho o něm nevim znala jsem ho jenom tejden pak se uškrtil.majitelka mě opravdu štve,jen sedí u počítače a o koně se nezajímá.vždyť to holky udělaj za ní . k těm boxům : koně jsou nonstop venku přes ztimu tak měsíc jsou schovaní jinak je tam uskladněno ,,seno,, takže boxy vlastně nejsou.a ty řetězi ? on je hroznej problém opravit ohradu .výmluvoe je samorřejmě že ohrada pod náporem větru spadne.prostě děs.s tím už se ale také nic neudělá jezí tam ochránci všechno možný ale prostě nic.škoda mluvit.
a teď vidíte jak to chodí u nás Budějčanů

4.7.2009 16:22
moninka

XXX.XXX.241.234

carolas napsal(a):

Kerry teď koukám, že jsi tu asi před půl rokem psala, že na Pohůrku chodíš a "vše je ok" tak nevím, co si mám myslet. Během půl roku se tam nic moc k horšímu myslím nezměnilo.. Ani to moc už nejde..

4.7.2009 19:19
kerry

XXX.XXX.224.4

moninka napsal(a):
Kerry teď koukám, že jsi tu asi před půl rokem psala, že na Pohůrku chodíš a "vše je ok" tak nevím, co si mám myslet. Během půl roku se tam nic moc k horšímu myslím nezměnilo.. Ani to moc už nejde..

no to je tak.... doteď jsem nepochopila proč jsem je tak kryla proč sem tam dřela a proč jsem je měla tak ráda.nedávno se to všechno změnilo a jsem ráda že jsem odešla

4.7.2009 19:56
jurasek

XXX.XXX.112.250

kerry napsal(a):
no to je tak.... doteď jsem nepochopila proč jsem je tak kryla proč sem tam dřela a proč jsem je měla tak ráda.nedávno se to všechno změnilo a jsem ráda že jsem odešla

kerry, máš nějaký důkaz že ten kůn je prohnutý po brzkém obsednutí?

4.7.2009 19:58
jurasek

XXX.XXX.112.250

jurasek napsal(a):

ta kobyla pamatuje pěknou řádku hříbat

4.7.2009 20:22
redbla

XXX.XXX.169.27

carolas napsal(a):

Nějak mi nedá nereagovat - můj názor - dlouhodobě blbě ježděnej koník - váha jezdce možná přispěla, ale při určité snaze tohle zvládne i 50kg lempl s dostatečně tupou rukou a dostatečnou neschopností na koni slušně sedět. Znám jezdce přes 100 kg a mají koně (i menší rámec) v cajku.
Fascinují mě lidi co si myslí že když kůň maká tak logicky hubne kolem kohoutku, pěkná hovadina a tohle je pokročilejší stádium.

4.7.2009 23:16
kerry

XXX.XXX.224.4

jurasek napsal(a):

nepsala sem že je to z brzkýho obsednutí psala jsem že je to možné

5.7.2009 08:18
aki

XXX.XXX.143.78

jurasek napsal(a):
ta kobyla pamatuje pěknou řádku hříbat

Ja si teda nevsimla, ze by v poslednich letech nejake hribe mela. Jestli brzy v mladi nebo drive, to nevim. Jinak pokud by bylo papirove, zrejme by bylo zapsane v pk ct http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=94402

5.7.2009 09:12
anobbona

XXX.XXX.55.50

aki napsal(a):
Ja si teda nevsimla, ze by v poslednich letech nejake hribe mela. Jestli brzy v mladi nebo drive, to nevim. Jinak pokud by bylo papirove, zrejme by bylo zapsane v pk ct http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=94402

Já na uvedený mail psala. Kobylka je zrzečka, mám jich doma 5 a téhle mi je děsně líto.
Potřebuje se pořádně nažrat a potom by se možná na ní i dalo ještě jezdit, ale nějak nevidím důvod proč....Ten druhý nabízený koník vypadá stejně zhuntovaně a hladově jako tahle zrzka.
Slečna (pouze ošetřovatelka) na mailu mi sdělila, že kobyla ještě hříbě nikdy neměla, je využívána pouze rekreačně a prodávají ji protože snižují stav ve stáji. Jakékoliv dotazy a nabídky se mají směřovat pouze na majitele na uvedený tel. kontakt.
Nejspíš jde o nějakou turistickou stáj, kde si na sebe koně prostě musí vydělat a to znamená hodně makat a málo žrát.

5.7.2009 09:55
aki

XXX.XXX.143.78

anobbona napsal(a):
Já na uvedený mail psala. Kobylka je zrzečka, mám jich doma 5 a téhle mi je děsně líto.
Potřebuje se pořádně nažrat a potom by se možná na ní i dalo ještě jezdit, ale nějak nevidím důvod proč....Ten druhý nabízený koník vypadá stejně zhuntovaně a hladově jako tahle zrzka.
Slečna (pouze ošetřovatelka) na mailu mi sdělila, že kobyla ještě hříbě nikdy neměla, je využívána pouze rekreačně a prodávají ji protože snižují stav ve stáji. Jakékoliv dotazy a nabídky se mají směřovat pouze na majitele na uvedený tel. kontakt.
Nejspíš jde o nějakou turistickou stáj, kde si na sebe koně prostě musí vydělat a to znamená hodně makat a málo žrát.

O turistickou staj nejde. Na techto konicich je sice si mozno zaplatit vyjizdku - vim z doslechu, ale vetsinou na nich jezdi divciny, co k nich chodi vypomoct.

5.7.2009 10:47
kerry

XXX.XXX.224.4

redbla napsal(a):
Nějak mi nedá nereagovat - můj názor - dlouhodobě blbě ježděnej koník - váha jezdce možná přispěla, ale při určité snaze tohle zvládne i 50kg lempl s dostatečně tupou rukou a dostatečnou neschopností na koni slušně sedět. Znám jezdce přes 100 kg a mají koně (i menší rámec) v cajku.
Fascinují mě lidi co si myslí že když kůň maká tak logicky hubne kolem kohoutku, pěkná hovadina a tohle je pokročilejší stádium.

tyhle malé puberťačky chodit na procházky a práce ze země nebaví.radši si vozí zadek a pak se diví že je kůň neposlouchá protože se jen vozí a vozí.kdyby slečna byla tak o 5 let mladší, neřešila bych to ale váha na tohoto shetlanda je opravdu velká.

5.7.2009 10:51
wendinkah

XXX.XXX.79.90

kerry napsal(a):
tyhle malé puberťačky chodit na procházky a práce ze země nebaví.radši si vozí zadek a pak se diví že je kůň neposlouchá protože se jen vozí a vozí.kdyby slečna byla tak o 5 let mladší, neřešila bych to ale váha na tohoto shetlanda je opravdu velká.

kerry ()
Já se teda mohu počítat mezi pubertacky ...
Mam uz tretím rokem mladeho kone .Dá se na něm už jezdit obsedli je ..ale já i přezto chodím na prochazky ..protoze se mi to libi vic nez jezdení..Takže myslím že všechny pubertacky nejsou stejne ;)

Přidejte reakci

Přidat smajlík