Česnek - jak ho koni podat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2009 13:09
ampinka

XXX.XXX.43.2

Někde jsem četla, že když dáme koni česnek, bodavému hmyzu "smrdí" a proto na něj tolik nejdou... Navíc má i antiseptické a protiparazitální účinky, takže myslím, že jeho podáním koni mu určitě neuškodím. Jen by mě zajímalo, jak ho do koně dostanu? Napadlo mě rozmačkat ho a přelít horkou vodou, vlastně udělat jakoby česnečku a do něčeho jim to zalít. Jen nevím do čeho. Valach je prasátko, ten sežere naprosto všechno, ale kobušky jsou vybíravé a myslím, že to asi chtít nebudou. Máte nějaké zkušenosti, jak do nich ten česnek dostat?

8.7.2009 13:15
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

ampinka napsal(a):
Někde jsem četla, že když dáme koni česnek, bodavému hmyzu "smrdí" a proto na něj tolik nejdou... Navíc má i antiseptické a protiparazitální účinky, takže myslím, že jeho podáním koni mu určitě neuškodím. Jen by mě zajímalo, jak ho do koně dostanu? Napadlo mě rozmačkat ho a přelít horkou vodou, vlastně udělat jakoby česnečku a do něčeho jim to zalít. Jen nevím do čeho. Valach je prasátko, ten sežere naprosto všechno, ale kobušky jsou vybíravé a myslím, že to asi chtít nebudou. Máte nějaké zkušenosti, jak do nich ten česnek dostat?

Přinesla jsem oloupané strizžky česneku do výběhu a koním ho podala na ruce... snědli ho a koukali, zda nemám další...taky mám kobču a valacha, takže mám dojem, že s tím u koní problém není, aby snědli česnek...

8.7.2009 13:18
ampinka

XXX.XXX.43.2

vendulka2066 napsal(a):
Přinesla jsem oloupané strizžky česneku do výběhu a koním ho podala na ruce... snědli ho a koukali, zda nemám další...taky mám kobču a valacha, takže mám dojem, že s tím u koní problém není, aby snědli česnek...

Dobře zkusím to a dám vědět jak se na to tvářili A zabralo to proti těm hajzlíkům štípavejm???

8.7.2009 13:20
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

ampinka napsal(a):
Dobře zkusím to a dám vědět jak se na to tvářili A zabralo to proti těm hajzlíkům štípavejm???

Tak to fakt nevím, protože jich máme tolik, že se asi nedají odradit, když není poblíž jiný zvíře, na který by si sedli... a já jim to hlavně dala proto, abych viděla, zda jsou začervený, či nikoli... česnek ty prevíty z těla koně v části vypudí, takže z bobíků vidíš, zda jsou koně začervení moc či ne... pak poznáš, zda koně odčervit nebo ne...

8.7.2009 13:23
ampinka

XXX.XXX.43.2

vendulka2066 napsal(a):
Tak to fakt nevím, protože jich máme tolik, že se asi nedají odradit, když není poblíž jiný zvíře, na který by si sedli... a já jim to hlavně dala proto, abych viděla, zda jsou začervený, či nikoli... česnek ty prevíty z těla koně v části vypudí, takže z bobíků vidíš, zda jsou koně začervení moc či ne... pak poznáš, zda koně odčervit nebo ne...

Fakt? To jsem nevěděla... Tak to hned vyzkoušim taky, dám česnek a pak už budu jen čekat co z nich vyleze Díky moc za radu

8.7.2009 13:26
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

ampinka napsal(a):
Fakt? To jsem nevěděla... Tak to hned vyzkoušim taky, dám česnek a pak už budu jen čekat co z nich vyleze Díky moc za radu

Nemáš zač, to není moje finta, ale kamarádčina... ale nečekej, že to z nich vyleze hned... některým to trvá den, některým breberkám dva.. jo? A držím pěsti, abys nemusela odčervovat...

8.7.2009 13:26
karwen

XXX.XXX.132.238

ampinka napsal(a):

Jinak česnek se dá koni podávat různě... já jsem ho strouhala do krmení a zamíchat... dávala jsem granule, zalila vodou aby nabobtnaly, do toho nastrouhala česnek a zamíchala... nebo ten česnek natři na tvrdej chleba, jako když potíráš topinky, akorát pořádně a dej ho koni aby se ta strana s česnekem nedotýkala jazyka, aby ho nevyplivnul

8.7.2009 18:16
stieberova

XXX.XXX.248.182

ampinka napsal(a):

A já někde četla, že česnek, aby měl být účinný proti hmyzu, tak by ho kůň musel žrát tolik, že by mu to způsobilo vážné zdravotní problémy, jak na sliznici žaludku, tak taky změnou v krevním obrazu a to negativním směrem. Osobně byh ho koni nepodávala.

8.7.2009 18:33
arnishei

XXX.XXX.80.39

stieberova napsal(a):
A já někde četla, že česnek, aby měl být účinný proti hmyzu, tak by ho kůň musel žrát tolik, že by mu to způsobilo vážné zdravotní problémy, jak na sliznici žaludku, tak taky změnou v krevním obrazu a to negativním směrem. Osobně byh ho koni nepodávala.

Já četla to samé. Prý to způsobuje anémii a ještě to dráždí trávicí trakt.

8.7.2009 19:09
ladys

XXX.XXX.45.106

arnishei napsal(a):
Já četla to samé. Prý to způsobuje anémii a ještě to dráždí trávicí trakt.

A já ho dávám granulovaný, v kauflandu jeden pytlížek za 4 koruny a do krmení míchám tak 1/3 pytlíčku... Někdo to sežere hned, jinému to trvá dýl než si na to zvykle. Pak sice smrděj už od pohledu, ale vylučují to potem a mouchy to aspoň z poloviny odradí

8.7.2009 19:48
rocky

XXX.XXX.189.86

ladys napsal(a):
A já ho dávám granulovaný, v kauflandu jeden pytlížek za 4 koruny a do krmení míchám tak 1/3 pytlíčku... Někdo to sežere hned, jinému to trvá dýl než si na to zvykle. Pak sice smrděj už od pohledu, ale vylučují to potem a mouchy to aspoň z poloviny odradí

Ladko v jakem regalu nebo u ceho bych nasla ten granulovanej cesnek? Zkusila bych to dat taky..

9.7.2009 07:35
hattatitla

XXX.XXX.160.2

rocky napsal(a):
Ladko v jakem regalu nebo u ceho bych nasla ten granulovanej cesnek? Zkusila bych to dat taky..

Já podávám přímo česnekový tablety, máte tam napsaný dávkování, takže tím určitě koníkovi nijak neublížíte..Ovada a mouchy sice lítají stále (přidávám do krmení ještě pivovarské kvasnice) a můžu říct že v tomhle celém spojení, oves, granule,slaďák, kvasnice a česnekové tablety, ještě když to trošku namočím aby se to té mojí dobře papalo (je jako prasátko) máme tenhle rok perfektní účinek na letní vyrážku (kterou jak jinak způsobuje hmyz) a můj kůn, ktery vzdy vypada ochechlany a postipany vsude možne , letos vypada jako uplne normalni konik, nepoznali byste to!

9.7.2009 08:47
stieberova

XXX.XXX.248.182

ladys napsal(a):

Jestli je pravda, že to odrazuje mouchy, tak to spíš proto, že ta krev už má jinou chuť a ne že kůń smrdí. Jiná chuť krve = jiné složení a určitě ne to pravé, co by kdo chtěl. Když uvařím guláš, ve kterém je hodně česneku, tak i do něj mouchy polezou, tím jsme si jistá. není to smrad, co mouchy odpuzuje. ostatně i ho..o smrdí, že?

9.7.2009 08:49
ampinka

XXX.XXX.43.2

stieberova napsal(a):
Jestli je pravda, že to odrazuje mouchy, tak to spíš proto, že ta krev už má jinou chuť a ne že kůń smrdí. Jiná chuť krve = jiné složení a určitě ne to pravé, co by kdo chtěl. Když uvařím guláš, ve kterém je hodně česneku, tak i do něj mouchy polezou, tím jsme si jistá. není to smrad, co mouchy odpuzuje. ostatně i ho..o smrdí, že?

Takže pokud to dobře chápu, převažují názory že česnek koním vůbec nedávat???

9.7.2009 10:25
hattatitla

XXX.XXX.160.2

ampinka napsal(a):
Takže pokud to dobře chápu, převažují názory že česnek koním vůbec nedávat???

já myslím ze ve správnem mnozstvi (proto treba ty tablety) bych je podavala..uz jenom treba kvuli tem vnitrnim parazitum...

9.7.2009 10:44
ladys

XXX.XXX.45.106

hattatitla napsal(a):
já myslím ze ve správnem mnozstvi (proto treba ty tablety) bych je podavala..uz jenom treba kvuli tem vnitrnim parazitum...

Peti je to od formy Mammita takovej zelenej lesklej sáček za cca 4-5 Kč a v regálu normálně u koření.. Nevím, jak to máte v HK u nás teď obchod komletně přestavěli

Přidejte reakci

Přidat smajlík