Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2009 19:10
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Potřebovala bych poradit jestli někdo nevíte co to může být.. Mam starší poničku shetlanda a jak jsem přišla na pastvu tak z ní uplně valily z nozder hleny.. byly tam i kusy trávy prostě furt to teklo... kobyla dýchá jak kdyby měla rýmu.. zavedla jsem jí do boxu( chodí normálně i utíkala) a furt jí to teče třeba už né tolik ale pořád.. snažila jsem se volat veterináře ale je pořád nedostupný zkusím to zas za chvíli.. teď jsem jí chvíli nechala až si odpočine ale za chvíli tam jdu se podívat jak to s ní vypadá. Normálně stojí ale pořád to z ní teče a chvíli zakašle. Přitom ještě ráno bylo všechno v pohodě až teď to začalo. Nesetkal se s tím někdo? Taky nevím jestli mám zavřit ostatní koně protože to je hned vedlejší box tak až se nenakazí.. opravdu nevím co to může být.

10.7.2009 19:16
etnies

XXX.XXX.216.220

kovbojka napsal(a):
Potřebovala bych poradit jestli někdo nevíte co to může být.. Mam starší poničku shetlanda a jak jsem přišla na pastvu tak z ní uplně valily z nozder hleny.. byly tam i kusy trávy prostě furt to teklo... kobyla dýchá jak kdyby měla rýmu.. zavedla jsem jí do boxu( chodí normálně i utíkala) a furt jí to teče třeba už né tolik ale pořád.. snažila jsem se volat veterináře ale je pořád nedostupný zkusím to zas za chvíli.. teď jsem jí chvíli nechala až si odpočine ale za chvíli tam jdu se podívat jak to s ní vypadá. Normálně stojí ale pořád to z ní teče a chvíli zakašle. Přitom ještě ráno bylo všechno v pohodě až teď to začalo. Nesetkal se s tím někdo? Taky nevím jestli mám zavřit ostatní koně protože to je hned vedlejší box tak až se nenakazí.. opravdu nevím co to může být.

takhle to teklo z Hurvínka a druhý den se musel utratit,možná myslíš to samé,ráno byl v pohodě a večer mu teklo s nozder,ale spíš jako taková pěna,pak si vzal trávu a šla mu z nozder tráva a bylo to zelený...důvod?v krku mu uvízl kus řepy...každopádně volej veterináře!může jíst?pít?

10.7.2009 19:22
kovbojka

XXX.XXX.215.221

etnies napsal(a):
takhle to teklo z Hurvínka a druhý den se musel utratit,možná myslíš to samé,ráno byl v pohodě a večer mu teklo s nozder,ale spíš jako taková pěna,pak si vzal trávu a šla mu z nozder tráva a bylo to zelený...důvod?v krku mu uvízl kus řepy...každopádně volej veterináře!může jíst?pít?

měla jsem tam na večer nechystané vločky tak se do nich pustila ale jen chvíli protože nestíhla polykat jak to z ní teklo.. no ale to není pěna jsou to prostě hleny..jak kdyby měl člověk rýmu a furt to z něj nepřestávalo téct..a nevím co by jí uvízlo v krku byla celý den na pastvě takže tam jedině pěkná tráva. Jemu to teklo pořád nebo to se potom i uklidnovalo? Mě se totiž zdá že už to nějak moc neteče a že už může více dýchat ale fakt nevím

10.7.2009 19:25
nikootin

XXX.XXX.21.28

kovbojka napsal(a):
měla jsem tam na večer nechystané vločky tak se do nich pustila ale jen chvíli protože nestíhla polykat jak to z ní teklo.. no ale to není pěna jsou to prostě hleny..jak kdyby měl člověk rýmu a furt to z něj nepřestávalo téct..a nevím co by jí uvízlo v krku byla celý den na pastvě takže tam jedině pěkná tráva. Jemu to teklo pořád nebo to se potom i uklidnovalo? Mě se totiž zdá že už to nějak moc neteče a že už může více dýchat ale fakt nevím

připomíná mi to kámoščinýho koníka kterému se po krmení ucpal jícena všechno se mu vracelo nozdrami, hleny, žrádlo, tráva, všechno. po nějaké době se podařilo dohnat veterinářku, něco mu ďobla, snažila se mu zavést sondu, ale nepodařilo se, nakonec injekce zabrala ( možná roztahovač svalové křeče, ted nevím) a koník byl v poho. určitě veterináře a to okamžitě, kobyla se ti může udusit, nakažlivé to není

10.7.2009 19:26
kovbojka

XXX.XXX.215.221

kovbojka napsal(a):

I když už to přestává a vypadá že kobyla už začíná být v pohodě? Mám furt shánět veterináře nebo mám ještě chvíli počkat?

10.7.2009 19:29
etnies

XXX.XXX.216.220

kovbojka napsal(a):

třeba kus jablka nebo mrkve...?pořád,vzdycky to vypadalo,že dobrý,ale ne :(,druhý den už mu tekla i krev,měl 30 let a trápil se,vypadal nemocně,to bys na něm fakt poznala,jen stál a čekal :( tak jsme ho utratili,byl to hrozný pohled...on nemohl jíst,pít...všechno se mu to vracelo :(...takže by dlouho nevydržel,bez vody a krmení...

10.7.2009 19:29
nikootin

XXX.XXX.21.28

kovbojka napsal(a):
I když už to přestává a vypadá že kobyla už začíná být v pohodě? Mám furt shánět veterináře nebo mám ještě chvíli počkat?

stačilo něco, chuchavlec, ucpe se to, nakumuluje a jde to ven... je možné že to ze sebe dostala, zkus aspon zavolat nějakýmu vetovi i vzdálenému a popiš mu situaci.... ale jestli už dýchá lépe tak snad to už bude dobré, někdy ale bez veta křeč neustane. aspon ten telefonát zkus a nekrm ji ted ničím co by mohlo uvíznout. ( i blbý ječmen)

10.7.2009 19:33
etnies

XXX.XXX.216.220

nikootin napsal(a):
stačilo něco, chuchavlec, ucpe se to, nakumuluje a jde to ven... je možné že to ze sebe dostala, zkus aspon zavolat nějakýmu vetovi i vzdálenému a popiš mu situaci.... ale jestli už dýchá lépe tak snad to už bude dobré, někdy ale bez veta křeč neustane. aspon ten telefonát zkus a nekrm ji ted ničím co by mohlo uvíznout. ( i blbý ječmen)

nebo to mohla třeba spolknout (celou noc jsem v to doufala....)

10.7.2009 19:35
kovbojka

XXX.XXX.215.221

kovbojka napsal(a):

Už to vypadá v pohodě.. kobylka už normálně dýchá hezky tiše a už z ní nic neteče.. seno sice ještě žrát nechce ale vypadá že už to ze sebe dostala.. tedy doufám.. jestli to zase začne tak okamžite sem toho veterináře dostanu i kdybych ho měla v zubech donést ale zatím to vypadá že už to bude v pohodě

10.7.2009 19:37
etnies

XXX.XXX.216.220

kovbojka napsal(a):
Už to vypadá v pohodě.. kobylka už normálně dýchá hezky tiše a už z ní nic neteče.. seno sice ještě žrát nechce ale vypadá že už to ze sebe dostala.. tedy doufám.. jestli to zase začne tak okamžite sem toho veterináře dostanu i kdybych ho měla v zubech donést ale zatím to vypadá že už to bude v pohodě

tak to je v pohodě,kolik jí je?

10.7.2009 19:38
nikootin

XXX.XXX.21.28

kovbojka napsal(a):

tak snad dobré :) ale bacha na to, ne vždy se to podaří samovolně ;) tak at už je to dobrý ;) dej ji maximálně seno a vodu, nic víc! jen by mě zajímalo, řzala před tím něco jinýho než trávu než se to zpustilo? mohlo to být cokoli, u nás to byl vdechnutý ječmen

10.7.2009 19:40
kovbojka

XXX.XXX.215.221

etnies napsal(a):
tak to je v pohodě,kolik jí je?

to nikdo neví přesně ten od kterého jsem ho před 8 lety kupovala říkat že jí je 17 takže by teď měla 26 ale ještě ten bývalý majitel říkal že té už bude dávno přes 30 a ten první že taky určitě už přes 30. Prostě kobyla nemá papíry a tak nikdo nevím kolik jí je jen to že je hodně hodně stará.. Má toho hodně za sebou a jsem ráda že jí můžu dovolik klidné a hezké stáří protože ona mě naučila to co umím.. byl to můj první kůň a mám ji moc ráda kdybych o ni přišla tak fakt nevím

10.7.2009 19:41
kovbojka

XXX.XXX.215.221

nikootin napsal(a):
tak snad dobré :) ale bacha na to, ne vždy se to podaří samovolně ;) tak at už je to dobrý ;) dej ji maximálně seno a vodu, nic víc! jen by mě zajímalo, řzala před tím něco jinýho než trávu než se to zpustilo? mohlo to být cokoli, u nás to byl vdechnutý ječmen

né nežrala nic jen trávu.. jedině že by něco našla ale o tom pochybuju

10.7.2009 19:47
etnies

XXX.XXX.216.220

kovbojka napsal(a):
né nežrala nic jen trávu.. jedině že by něco našla ale o tom pochybuju

to same jako u Hurvínka,taky nemel papíry,nic...odchadovali jsme 29-31 let...mas fotku?

10.7.2009 20:48
sheril

XXX.XXX.88.21

kovbojka napsal(a):

mŮŽE TO BÍT I VOSA ,ČI VČELA,MOHLA JÍ SEŽRAT S TRÁVOU,OHMATEJ KRK NA JÍCNU JESTLI NENÍ ZDUŘELÍ.tOHLE SE STALO MÍ KOBYLE PŘED 4 LETY,MYSLELA JSEM ,ŽE POJDE,VETERINÁŘI NEJELI,AŽ DRUHÝ DEN RÁNO,DO KRKU JÍ BODLA VOSA,TAKTÉŽ JÍ ŠLI HLENY Z HUBY I NOZDER.a DOPOLEDNE UŽ BYLA V POŘÁDKU

Přidejte reakci

Přidat smajlík