Možná už to tu bylo, ale co jste si doma vytvořily pro koníky? Dečky, ohlávky nebo něco jiného? Dejte sem fotečky =o) Přikládám mojí ohlávku=))
skippka
napsal(a):
Možná už to tu bylo, ale co jste si doma vytvořily pro koníky? Dečky, ohlávky nebo něco jiného? Dejte sem fotečky =o) Přikládám mojí ohlávku=))
Dlouho jsem nemohla sehnat ohlávku na malé oslátko, tak jsem se nakonec do šití pustila sama....
oslik
napsal(a):
Dlouho jsem nemohla sehnat ohlávku na malé oslátko, tak jsem se nakonec do šití pustila sama....
Deka "flaušovka"
janna
napsal(a):
Deka "flaušovka"
a ještě podsedlovka a kožíšek na nánosník
skippka
napsal(a):
Ta deka je pěkná=) Můžu jenom na kolik tě asi přibližně přišla
Maskáčovej "flauš" mě vyšel na 280 Kč, ale zbylo mi ještě asi půl metru. Přezky jsem vzala ze starý roztrhaný deky=0Kč a pod flaušem je stará deka co byla doma na vyhození (neni roztrhaná ani prodřená, jen v dnešní době krásných, levných a barevných dek už byla trochu out)=0Kč. Obyčejná deka jako teplý podklad pod "flauš" se dá koupit za pár kaček v sekáči. Takže mi vyšla na 280Kč + rozpíchaný prsty a trocha vsteku u starý mašiny
janna
napsal(a):
Maskáčovej "flauš" mě vyšel na 280 Kč, ale zbylo mi ještě asi půl metru. Přezky jsem vzala ze starý roztrhaný deky=0Kč a pod flaušem je stará deka co byla doma na vyhození (neni roztrhaná ani prodřená, jen v dnešní době krásných, levných a barevných dek už byla trochu out)=0Kč. Obyčejná deka jako teplý podklad pod "flauš" se dá koupit za pár kaček v sekáči. Takže mi vyšla na 280Kč + rozpíchaný prsty a trocha vsteku u starý mašiny
Jani prosím co je to za poníka na tý fotce?
amazonka
napsal(a):
Jani prosím co je to za poníka na tý fotce?
Jmenuje se Lipka je to taková 7letá potvora co nám tak trochu likviduje děti (hlavně psychicky dělá si s nima co chce)
skippka
napsal(a):
Tak já jsem si ušila doma odpocovačku na svoji kobylku A1/1 z fleesové deky koupené v Intersparu za 99,- Kč. Fotka není moc kvalitní, je to focené mobilem Janíík.
ponýsek

janiik
napsal(a):
Tak já jsem si ušila doma odpocovačku na svoji kobylku A1/1 z fleesové deky koupené v Intersparu za 99,- Kč. Fotka není moc kvalitní, je to focené mobilem Janíík.
Tak,ale na to,že je to focené mobilem je to dobrá kvalitA.Jinak moc pěkná dečka...Chystám se učít nějakou pod sedlo...nemáte někdo nějaký návod?
Díky předem..
ponýsek

skippka
napsal(a):
Lidičky,můžu nějaké vaše fotečky dát na můj web?Jmenuje se :www.udelejsisam.estranky.cz
Kukněte a velmi by mě potěšilo,kdybych fotečky mohla dát na mou stránku samozřejmě s vaším nickem
ponýsek
napsal(a):
Lidičky,můžu nějaké vaše fotečky dát na můj web?Jmenuje se :www.udelejsisam.estranky.cz
Kukněte a velmi by mě potěšilo,kdybych fotečky mohla dát na mou stránku samozřejmě s vaším nickem
ponýsku mě by se líbilo kdyby jsi tam třeba dala odkaz na ty stránky, kde je návod na upletení těch parelek a sítí. Docela bych si tu síť ráda zkusila uplést, a samozřejmě výsledek (pokud bys e alespoň vzdáleně podobal původnímu záměru) bych ti klidně dala nafocený k dispozici
ponýsek

amazonka
napsal(a):
ponýsku mě by se líbilo kdyby jsi tam třeba dala odkaz na ty stránky, kde je návod na upletení těch parelek a sítí. Docela bych si tu síť ráda zkusila uplést, a samozřejmě výsledek (pokud bys e alespoň vzdáleně podobal původnímu záměru) bych ti klidně dala nafocený k dispozici
Tak jo super!Tak lidičky ješt je to čerství,ale kukněte na vznikající stránku:
www.udelejsisam.estranky.cz
tak díky mocinka!
ponýsek
napsal(a):
Tak jo super!Tak lidičky ješt je to čerství,ale kukněte na vznikající stránku:
www.udelejsisam.estranky.cz
tak díky mocinka!
Super nápad Na tu síť jsem taky zvědavá :-). A plánuju ušít podsedlovku, až bude čas (teď mě čekají státnice), bo dát za ní min 400 mi přijde docela dost. Látka je koupená v sekáči a dovnitř přijde vatelín.
Možná by bylo prima časem přidat i k dekám nebo dečkám zmenšeninu střihu, ať si ji může každý stáhnout.
strelish
napsal(a):
Super nápad Na tu síť jsem taky zvědavá :-). A plánuju ušít podsedlovku, až bude čas (teď mě čekají státnice), bo dát za ní min 400 mi přijde docela dost. Látka je koupená v sekáči a dovnitř přijde vatelín.
Možná by bylo prima časem přidat i k dekám nebo dečkám zmenšeninu střihu, ať si ji může každý stáhnout.
ahojte! v casopisu ja mam kone jsou ruzne navody na veci kolem koni. Jestli chcete muzu poslat mam je ofocene.zatim se pochlubim ze jsem vyrobila normalni ohlavku(stajovku), pareli ohlavku, sit na seno, podbrisnik, uzdecku, vazaky, a nekdy bych se chtela pustit do vyroby provazoveho martingalu bohuzel ted nemam provaz takze nic.
mam zatim fotku jen vyrobene uzdecky, pozdeji pridam i to ostatmi (viz nahore)
a jinak zatim vsechno drzi takze je to dobre
Tak tady je moje kobylka se svoji uzdeckou(to černe pod uzdeckou je parelka)
syndygirl
napsal(a):
ahojte! v casopisu ja mam kone jsou ruzne navody na veci kolem koni. Jestli chcete muzu poslat mam je ofocene.zatim se pochlubim ze jsem vyrobila normalni ohlavku(stajovku), pareli ohlavku, sit na seno, podbrisnik, uzdecku, vazaky, a nekdy bych se chtela pustit do vyroby provazoveho martingalu bohuzel ted nemam provaz takze nic.
Ahoja!
Mohla by jsi mi pls poslat to ofocené z časopisu na mejlík?Já bych taky chtěla mít na koni něco co si vyrobim sama
můj mejl je: Sahib.horse@seznam.czdíík strašně moc
alisa
napsal(a):
Ahoja!
Mohla by jsi mi pls poslat to ofocené z časopisu na mejlík?Já bych taky chtěla mít na koni něco co si vyrobim sama
můj mejl je: Sahib.horse@seznam.czdíík strašně moc
a co bys tak chtela mam jen parelku a jeste podobna pak sit na seno a podbrisnik to ostatni jsem vyrobila podle sebe
skippka
napsal(a):
1.- parellka
syndygirl
napsal(a):
Prosim te muzes mi take poslat navod na vyrobu toho podbrisaku a site???Dekuji
sunin@email.cz
jaz90
napsal(a):
Mě taky, prosím, prosím jana.zap@seznam.cz
Děkuji
ahoj jestli se mohu přidat, mrkněte se na tránky www.konskepotreby.websnadno.cz
najdete tam vše co jsem sama vytvořila:-))
syndygirl
napsal(a):
ahoj, nekecáš ty náhodou? tento výrobek vytváří pan Miloš Panuška - a ne ty
syndygirl
napsal(a):
ja vim vyrabi je odkoukala jsem to od neho opravdu jsem to vyrobila pokud neveris muzu to jeste vyfotit z blizka a uvidis rozdil je to muj prvni kousek takze neni tak kvalitni jak od pana panusky
Z toho si nic nedělej, i když jsi to okoukala od něj tak co - vždyť to nikde neprodáváš a mezinárodně chráněný patent na to nemá
syndygirl
napsal(a):
ja vim vyrabi je odkoukala jsem to od neho opravdu jsem to vyrobila pokud neveris muzu to jeste vyfotit z blizka a uvidis rozdil je to muj prvni kousek takze neni tak kvalitni jak od pana panusky
ahoj nechtěla sem tě nějak obviňovat, pokud jsi to dělala ty tak se ti omlouvám je to k nepoznání stejné :-)
syndygirl
napsal(a):
jo v pohode ted jsem se divala jestli je jeste vyrabi a zjistila jsem ze je uz nevyrabi bud jsem slepa nebo je to pravda
Neboj, nejsi slepá - tento typ uzdečky jsem stáhl z nabídky. Jednak se více osvědčila ta klasická a kromě toho chystám nějaké nové věci, tak začínám ve svém sortimentu dělat probírku. A pokud se týká nějaké ochrany autorských práv - uvažuji o registraci užitného vzoru své výcvikové kombinované ohlávky. Odjímatelné délkově nastavitelné lícnice a čelenka. V této podobě je to totiž můj nápad, přestože jsem ,,jen" převedl do provazové podoby něco, co existuje v jiné verzi. Jako stájovka s připínacími lícnicemi, nebo i jako provazovka. Ale tam ty lícnice byly z popruhů a přesek.
Miloš (nesnášející oslovení ,,pane Panuška" )
toricon
napsal(a):
Neboj, nejsi slepá - tento typ uzdečky jsem stáhl z nabídky. Jednak se více osvědčila ta klasická a kromě toho chystám nějaké nové věci, tak začínám ve svém sortimentu dělat probírku. A pokud se týká nějaké ochrany autorských práv - uvažuji o registraci užitného vzoru své výcvikové kombinované ohlávky. Odjímatelné délkově nastavitelné lícnice a čelenka. V této podobě je to totiž můj nápad, přestože jsem ,,jen" převedl do provazové podoby něco, co existuje v jiné verzi. Jako stájovka s připínacími lícnicemi, nebo i jako provazovka. Ale tam ty lícnice byly z popruhů a přesek.
ja bych to udelala urcite. ale je problem ze to neco stoji.
skippka
napsal(a):
Uzdečka na míru.... mám výhodu že jsem brašnář i když to je jen příbuzný obor sedláři dokážu udělat kromě sedla téměř vše
sonicka
napsal(a):
Jo ten poprsák a podložka pod sedlo je taky origoš ode mě
ahoj a jestli se muzu zeptat kde ses to vyucila? strastne by me to bavilo vyrabet ale mamka by mela ze me sok kdybych se proto rozhodla. no mozna pokud mi nevyjde vyska tak si udelam rekvalifikacni kurz na sedlarinu pokud neco takovyho existuje
syndygirl
napsal(a):
ahoj a jestli se muzu zeptat kde ses to vyucila? strastne by me to bavilo vyrabet ale mamka by mela ze me sok kdybych se proto rozhodla. no mozna pokud mi nevyjde vyska tak si udelam rekvalifikacni kurz na sedlarinu pokud neco takovyho existuje
Ten učební obor byl v Praze coby obor brašnář... ale pak to vypadalo moc špatně že ani nevím jestli to nezavřeli úplně... Každopádne jsem si udělal nástavbu s maturitou něco jako úplné SS protože mě obor neuživí Al šla jsem na to protože mě to bavilo a baví do teď.
Kdysi no před pár lety bylo těžké sehnat něco na poníky a malý koně vůbec, tak máme struháky, podložky pod ponny sedla atd... otěže kratší, uzdečku, postroj atd..
Těžké to moc není hlavně když človět trošku ví co a jak, stroje mám taky ale ten materiál je omezen a hlavně je to čím dál dražší....
Pokud najdu nejaký hezký detail tak sem ještě něco hodím...
sonicka
napsal(a):
Ten učební obor byl v Praze coby obor brašnář... ale pak to vypadalo moc špatně že ani nevím jestli to nezavřeli úplně... Každopádne jsem si udělal nástavbu s maturitou něco jako úplné SS protože mě obor neuživí Al šla jsem na to protože mě to bavilo a baví do teď.
Kdysi no před pár lety bylo těžké sehnat něco na poníky a malý koně vůbec, tak máme struháky, podložky pod ponny sedla atd... otěže kratší, uzdečku, postroj atd..
Těžké to moc není hlavně když človět trošku ví co a jak, stroje mám taky ale ten materiál je omezen a hlavně je to čím dál dražší....
dik taky me napadlo ze pokud bych udelala vysku tak bych si to stejne udelala rekvalifikacni kuez sedlare a mela bych to jako konicek
sonicka
napsal(a):
Dražší to je, to jo, ale když tak prolízám ty koňoobchody na netu, tak mi ty ceny přijdou fakt docela vysoké (ptala jsem se známého a vcelku mi to potvrdil, říkal, že i když prodá on třeba west uzdečku za 600, tak na tom něco vydělá - šmejdy to nejsou - a v obchodě ten samý model třeba i přes 1000)
A u věcí, kdy je materiál popruh nebo šňůra je to snad ještě horší, i když výsledná cena není třeba tak vysoká jak u kůže.
sakine
napsal(a):
Ta uzdečka je vážně moc pěkná
Ohlávka a i ta uzdečka s čelenkou
strelish
napsal(a):
Dražší to je, to jo, ale když tak prolízám ty koňoobchody na netu, tak mi ty ceny přijdou fakt docela vysoké (ptala jsem se známého a vcelku mi to potvrdil, říkal, že i když prodá on třeba west uzdečku za 600, tak na tom něco vydělá - šmejdy to nejsou - a v obchodě ten samý model třeba i přes 1000)
A u věcí, kdy je materiál popruh nebo šňůra je to snad ještě horší, i když výsledná cena není třeba tak vysoká jak u kůže.
Jo to jo pořád se mi to dost vyplatí a hlavně jim to perfektně padne
skippka
napsal(a):
tak taky boudou slibovane obrazky sit na seno
syndygirl
napsal(a):
tak taky boudou slibovane obrazky sit na seno
plna
syndygirl
napsal(a):
ohlavka
podbrisnik na neho jsem nejvic pysna (mozna i na uzdecku viz vyse)
syndygirl
napsal(a):
podbrisnik na neho jsem nejvic pysna (mozna i na uzdecku viz vyse)
ale to sedlo jsem nevyrabela
jeste priblizeni podbrisniku
syndygirl
napsal(a):
ale to sedlo jsem nevyrabela
jeste priblizeni podbrisniku
info k podbrisniku: to zelezne to bylo krouzek ze stareho vozoveho udidla(jak maji dva krouzky) nelibilo se mi na udidle tak jsem jo primackla na ... (ani nevim jak se tomu rika no hlavne ze s tim umim) a to se tak zdeformovalo a pak jsem tam pridala upravene hrebiky hlavicku jsem odrizla a osten zarovnala(urizla) do podoby na fotce a nejak jsem to potom kolem toho krozku dala pritom pouzila to zarizeni na zmacknuti a kladivko a kombinacky JINAK BYCH REKLA ZE JE JESTE LEPSI NEZ NORMALNI PODBRISNIK mela jsem latkovy a ten se krcil a jeste jsem mela kozeny a ten se prerval (mozna to bylo starim) zatim drzi tak ze je to dobre
syndygirl
napsal(a):
info k podbrisniku: to zelezne to bylo krouzek ze stareho vozoveho udidla(jak maji dva krouzky) nelibilo se mi na udidle tak jsem jo primackla na ... (ani nevim jak se tomu rika no hlavne ze s tim umim) a to se tak zdeformovalo a pak jsem tam pridala upravene hrebiky hlavicku jsem odrizla a osten zarovnala(urizla) do podoby na fotce a nejak jsem to potom kolem toho krozku dala pritom pouzila to zarizeni na zmacknuti a kladivko a kombinacky JINAK BYCH REKLA ZE JE JESTE LEPSI NEZ NORMALNI PODBRISNIK mela jsem latkovy a ten se krcil a jeste jsem mela kozeny a ten se prerval (mozna to bylo starim) zatim drzi tak ze je to dobre
A tady je jeste nakreleny detail toho krouzku. takhle by to melo byt
strelish
napsal(a):
Hezké :)). Přesně takový popruh mám doma, původní záměr byl postroj na psa :-)). Ale asi z toho bude stájovka na tu naši kladrubku, na černé se to bude vyjímat :-)). Poňoušovi budu muset sehnat nebo stvořit koženou, nylonky likviduje jak na běžícím pásu :o(
Ahojky,podbřišák je moc moc hezký můžu se tě zeptat z čeho si ho vyrobila???Chtěla bych si ho vyrobit taky,ale trochu se bojím těch spon:(Odkud jsi???
konik
napsal(a):
Ahojky,podbřišák je moc moc hezký můžu se tě zeptat z čeho si ho vyrobila???Chtěla bych si ho vyrobit taky,ale trochu se bojím těch spon:(Odkud jsi???
ahoj jsem z moravy presneji z stramberka je to kousek od noveho jicina.s podbrisnikem jsem jezdila nekolikrat a nic se nestalo ani ty strapce nevadily a nic neudelali. hlavne je dulezite dobre instalovat at to kone neodre. ted uz na ni nejezdim protoze jsem uz na ni velka. takze uz nepouzivam podbrisnik.
syndygirl
napsal(a):
ahoj jsem z moravy presneji z stramberka je to kousek od noveho jicina.s podbrisnikem jsem jezdila nekolikrat a nic se nestalo ani ty strapce nevadily a nic neudelali. hlavne je dulezite dobre instalovat at to kone neodre. ted uz na ni nejezdim protoze jsem uz na ni velka. takze uz nepouzivam podbrisnik.
A nechtěla by jsi mi ho prodat???
konik
napsal(a):
A nechtěla by jsi mi ho prodat???
jee tak to nevim je to dlouhy 90c ale asi ne. ale jestli bych sehnala na to potrebne provazy atd tak bych ti to mohla vyrobit a jeste vyrobila jsem to z bavlneneho provazu je na dotek mekky.
konik
napsal(a):
Anglán a jsou na výběr barvy???
ale opravdu ti nezarucuji jestli to vyjde a pokud jo tak bila by byla bila ato barevne omotane by mohla bytjakakoliv barva a jak dlouhy bys to chtela.
Dneska jsem si vyrobila stranky uz hodne dlouho sem po nich toužila takže dlouhá chvile a sen udelala sve- www.dundee.estranky.cz
syndygirl
napsal(a):
ale opravdu ti nezarucuji jestli to vyjde a pokud jo tak bila by byla bila ato barevne omotane by mohla bytjakakoliv barva a jak dlouhy bys to chtela.
Dneska jsem si vyrobila stranky uz hodne dlouho sem po nich toužila takže dlouhá chvile a sen udelala sve- www.dundee.estranky.cz
prosím také o zaslání návodu na síť a podbříšník na mail. Děkuji
ponýsek

amazonka
napsal(a):
prosím také o zaslání návodu na síť a podbříšník na mail. Děkuji
Lidičky!Postupně budu přídávat na stránku,najdete teďkom i ten postup na podbřišák!Tak pa!
Ty stránky:www.udelejsisam.estranky.cz
ponýsek
napsal(a):
Lidičky!Postupně budu přídávat na stránku,najdete teďkom i ten postup na podbřišák!Tak pa!
Ty stránky:www.udelejsisam.estranky.cz
Přidávám dvě dečky,které jsem šila,sice nejsou jako ty koupené,ale taky poslouží.
lu
napsal(a):
Přidávám dvě dečky,které jsem šila,sice nejsou jako ty koupené,ale taky poslouží.
Další
alisa
napsal(a):
lu:
Na kolik tě to vyšlo a z jakého je to materiálu?Líbí se mi ta pod sedlem!Nemohla by jsi vyrobit a za solidní cenu prodat?
Promiň,ale já to nedělám na objednávku.Jen jsem potřebovala novou dečku,tak jsem si ji prostě vyrobila.Pokud jseš trošku šikovná,tak věřím,že bys to zvládla taky.Sehnala jsem si obyčejnou deku,tu jsem přešila látkou a olemovala.Není to nic těžkého.Děkuji za pochvalu.
skippka
napsal(a):
Ahojda =) Dneska jsem si za 89,-Kč koupila pěknou fleesovou deku v tescu. V pondělí vymyslím nějaký střih a dám se do spáce =) Tak mi držte palečkyPak jsem hdyžtak hodím foto
skippka
napsal(a):
Ahojda =) Dneska jsem si za 89,-Kč koupila pěknou fleesovou deku v tescu. V pondělí vymyslím nějaký střih a dám se do spáce =) Tak mi držte palečkyPak jsem hdyžtak hodím foto
Já si zase vyrábím provazové ohlávky ... teď i na zakázku
blanche
napsal(a):
Já si zase vyrábím provazové ohlávky ... teď i na zakázku
a ještě modrá ...
blanche
napsal(a):
a ještě modrá ...
Kdyby někdo sháněl provazovku ... mám tyto barvy ...
blanche
napsal(a):
Kdyby někdo sháněl provazovku ... mám tyto barvy ...
Bederka
Na to,že nejsem švadlena tak dobrý ne?
monca
napsal(a):
Bederka
Na to,že nejsem švadlena tak dobrý ne?
ted jsem nove vyrobila poprsak jinak mam doma ohlyvly zateplovaky bederku odpocovacku cabraky decky pod sedlo postroj na tahani sani atd
sabina
napsal(a):
taky by mě postroj zajímal...tak honem utíkat vyfotit
Šiju potahy na westernové podsedlovky - nejen pro sebe
memmory
napsal(a):
jednodušše jen potřebuješ tenkej popruh a přesky
Taky moje práce šila jsme to na stroji přesně podle té staré .
skippka
napsal(a):
Já si stvořila siťovky proti mouchám ze záclony - nechtělo se mi za ni vyhazovat přes 500 Kč.
Jinak pravidelně nakupuju u vietnamců fleecový deky za 100 Kč,- a tvořím z nich odpocky, bederky, dokonce i zateplovací bandáže. Nafocený je ale bohužel nemám,ale mám už plnou skríň a ohákla jsem snad pomalu všechny naše koně
Tady ta síťovka, ale není to moc dobře vidět
janda
napsal(a):
Já si stvořila siťovky proti mouchám ze záclony - nechtělo se mi za ni vyhazovat přes 500 Kč.
Jinak pravidelně nakupuju u vietnamců fleecový deky za 100 Kč,- a tvořím z nich odpocky, bederky, dokonce i zateplovací bandáže. Nafocený je ale bohužel nemám,ale mám už plnou skríň a ohákla jsem snad pomalu všechny naše koně
Tady ta síťovka, ale není to moc dobře vidět
Tak se mi podařila najít ještě jedna, kde je to vidět líp, ale tady se mi zase nezdařilo barvení
janda
napsal(a):
Tak se mi podařila najít ještě jedna, kde je to vidět líp, ale tady se mi zase nezdařilo barvení
Tak ta síťovka mě zajímá, jestli ta záclona jako něco vydrží. Si neumím představit, jak je ta origoš síťovka z krámu na tom s pevností je. Moc totiž nevěřím, že by úpravu toho mého raracha přežila a je mi tím pádem taky líto za to dávám takové hříšné peníze. A lemovala jsi jí?
zviratkova
napsal(a):
Tak ta síťovka mě zajímá, jestli ta záclona jako něco vydrží. Si neumím představit, jak je ta origoš síťovka z krámu na tom s pevností je. Moc totiž nevěřím, že by úpravu toho mého raracha přežila a je mi tím pádem taky líto za to dávám takové hříšné peníze. A lemovala jsi jí?
s mamčinou pomocí jsme dali dohromady deku a bezpečnostní pásky na nožky :o) vyšlo nás to na 0 kč :o) deku jsem vzala ségře a pásky vyrobili z bezpečnostní vesty :o)
zviratkova
napsal(a):
Ta síťovka je lemovaná jenom kolem krku, jinak jsem ty kraje prostě na několikrát přeskládala až do výše do půl břicha, čímž se jejich pevnost o něco zvětšuje. Čistě ta záclona jen v jedno je jenom na hřbetě a zádi.
Co se odolnosti týče tak na takové to běžné použítí v boxu, na ježdění nebo při hlídaném pasení apod.nemám zatím problém, myslím že takhle si s tou klasickou v ničem nezadá.
Jinak jsem měla i takový šílený nápad, že jsem udělala pokusně jednu s křížovým zapínáním pod břichem a nechala to mému malasovi na noc ve výběhu, v dobré víře kterak nebude nadšen že ho tolik nehryžou komáři. Bohužel se mu podařilo na jedné straně ty přezky vyrvat a záclonu trochu natrhnul. Ale nebylo to tak zlé, pár stehů to spravilo. Jinak ale on mi podobně zničil i termodeku přes jedinou noc ve výběhu, takže to přikládám tomu že je to prostě mladej mamlas co se ještě neumí chovat, myslím že kdyby to měl slušně vychovaný kůň, tak to i tu noc přežije.......
causinka2
napsal(a):
nemohl by mi někdo poslat na mail návod na sít na seno?kuji
uzdečka utvořená mnou ,omlouvám se za kvalitu fotky je to ofocené s fotky
jurasek
napsal(a):
uzdečka utvořená mnou ,omlouvám se za kvalitu fotky je to ofocené s fotky
jedna z mých prvních dek...
sakiron
napsal(a):
beranky pod sedlo
domaci vyroba kamaradka si to usila k dresu na plnaska satera jenze to ma dobre muj irca
sakiron
napsal(a):
domaci vyroba kamaradka si to usila k dresu na plnaska satera jenze to ma dobre muj irca
vlastni ušita uzdečka a doplny jeste ji tu nekde mam
Tak se letos na podzim dala do šití sedel,ač nejsem žádná sedlářka posudte sami,fotky dám podle toho jak výtvory vznikali,jsem na to pyšná
tak tohle můj miláček mezi výrobky,viděla jsem je akorát jednu v jezdeckých potřebách a pak akorát v časopisech
Tady to se mi moc líbilo,že jsem po došití ušila skoro stejné.Vše co je na fotu jsem dělala i bičík.
Podbřišník,ten je opravduý jednoduchý,ale to co vidíte na fotce jsou vrchní vrstvy,uvnitř pod beránkem a třemi nylonovými popruhy je ještě jeden 10 cm široký popruh,který dle potřey zužuji a tak,fakt takovéhle podbřišníky nemají chybu.Koně neodírá,ani se pod ním tolik nepotí
Dobrý den, mám prosbu. Nahoře v tématu jsem viděla, že se dají doma vázat také sítě na seno... chtěla bych poprosit, dokázal by mi někdo "umotat" síť na seno z pevného materiálu, ale aby oka měla 7-10 cm? Potřebovala bych to pro ovce a čím menší oka, tím lepší, nerada bych, aby se mi ve velkých okách uškrtily... Předem děkuji.
Můj mail je veronika.svejdy@seznam.cz.
Jo jo deky,ty umím,ty jsou daleko snažší jak sedla,materiálu mám spoustu,záleží na tom,zda naimpregnovaný,musela bych koupit sprej a nebo z jakého materiálu,měla jsem deku ze silného plátna,pár fotek je na fauně červená kostkovaná,byla má první,měla tři vrstvy a nikdy nepromokla,šusták ten neprošel,pokud je kun ve výběhu tak i když je co nejvíc prošitá ,tak i tak dojde k protržení.Mám jednu deku už asi přes rok uššitou,tedy nedodělanou,nemá ještě zapínání,tudíž by šla ještě pošít nepromokavou látkou,je na menšího plnokrevníka.Každopádně do Nového roku si chci odpočinout a pak začnu od ledna zas šít
sheril
napsal(a):
Jo jo deky,ty umím,ty jsou daleko snažší jak sedla,materiálu mám spoustu,záleží na tom,zda naimpregnovaný,musela bych koupit sprej a nebo z jakého materiálu,měla jsem deku ze silného plátna,pár fotek je na fauně červená kostkovaná,byla má první,měla tři vrstvy a nikdy nepromokla,šusták ten neprošel,pokud je kun ve výběhu tak i když je co nejvíc prošitá ,tak i tak dojde k protržení.Mám jednu deku už asi přes rok uššitou,tedy nedodělanou,nemá ještě zapínání,tudíž by šla ještě pošít nepromokavou látkou,je na menšího plnokrevníka.Každopádně do Nového roku si chci odpočinout a pak začnu od ledna zas šít
jinak díky za poklonu,o výrobu sítí bych měla taky zájem,ale asi by mi to nešlo,pléct a háčkovat neumim,taky by se mi šikli,dávám koním seno na zem a zachvíli ho mají pod sebou.Vlétě jsem v potřebách pro kutili koupila provázek bílí 2 mm široký za cca 1-2 Kč 1m.Ten to provázek by byl ideální na výrobu sítí,je velice pevný,měla jsem ho místo el.ohradíku a koně ho neprotrhli
Markét jestli chceš tak mi písní na meil sarka-francova@seznam.cz, mamča mi šila odpocku na Sobistu, tak by určitě dala dohromady i něco na chlaďasi
Táta mi pomohl ušít odpocku, ta barva je šílená, zvlášť na valacha, ale doma jsem nic jiného nenašla. A na ohlávce je našitej fleece. Účelu slouží oboje.
http://www.rpskone.cz/product.asp?numPageStartPosition=16&P_ID=3805&strPageHistory=cat&strKeywords=&strSearchCriteria=&PT_ID=1939
tak tady přesně. Jsou oproti jiným velice levné, až jsem při první objednání měla strach, zda nejsou jen pomosazené, ale přesvědčila jsem se, že jsou opravdu mosazné, pěkné a dobře se s nimi dělá. Na jiné uzdečce mám mnohem dražší přezky, ručně leštěné (tam píšou) a ty mi po čase zflekatěly.
Ahoj , nemohl by mi někdo taky poslat navody na mejla? lenikaw@seznam.cz dík moc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Co se provazových věcí týká, tak si dělám sama všechno. Ohlávky, uzdy, otěže, vodítka.... Vrhla jsem se i na deku, ale do toho už bych se nepouštěla. Vždycky se snažím si co nejvíce udělat sama, ale na některé věci prostě nemám vzdělání, tak to přenechám odborníkům.
Jedna z uzdeček, pokud by měl někdo zájem, je na prodej, možné i včetně udidla.
Káťa
syndygirl
napsal(a):
Myslim, ze kazdy kdo si chce spichnout na kone neco sam, tak to dela podle nejake predlohy.. At vi co a jak.. Kdyz jsem sila deku, tak taky podle deky koupene v obchode... A HKM me urcite zalovat nebude..
Ahojte, tak pridavam aj moj vytvor - bazzubadlovka
Prisposobila som si aj podsedlovu decku k bezkostrovemu sedlu, ale tu nie je dobre vidiet na fotke
Taky se přidám. Udělala jsem si sama doma parelku na moje hříbko, parelku a vazák na mojí kobču, poprsák a western deku pod sedlo. Ještě jsem upletla síť na seno, ale tu bohužel nemám vyfocenou, ale osvědčilo se mi ji plést stylem "basketbalová síť" na koš.
Tak jsem si ušila uzdečku, ladím kobču do modro oranžova, ještě mám oranžový martingal, zatím jenom našpendlený, nemám podle čeho trefit velikost, tak až podle kobči. Taky jsem si ušila dečku, modrou s oranžovým lemem a chrániče jsem přebarvila na oranžovo. Uvidím, jak to bude na kobče vypadat, jestli nebude oranžová jak pomeranč :-) Pak hodím fotečky.
Akorát ta uzdečka mi nejde pořádně vyfotit. Zabrala mi celý den, ještě dodělat poutka. Nánosník jsem ozdobila, ale čelenku asi zdobit nebudu, kobyla má hodně hustou kštici tak zdobení nebude vidět.
Rainie

XXX.XXX.233.250
Ahoj :) nenapísala by si mi na e-mail nejaké návody ako vyrobiť veci na koňa? :) kindly97@gmail.com Ďakujem :)
Veronika_97

XXX.XXX.147.18
dobrý den :) mohu vás poprosit o návod k výrobě ohlávky na e-mail Vercoollinka@seznam.cz :) děkuji předem :)
Začala jsem sama šít ohlávky na koně po tom co jsem nenašla žádné, které by byly barevně podle mých představ :) a od září budou i ohlávky se jménem koně :)
http://www.azvoditka.cz/PRO-KONE.html
Právě jsem zjistila, že jsou zde 2 podobné skupinky na tohle téma, tak přidám své výtvorky i sem
Úplně můj první výtvor byla tahle uzdečka
A jelikož mě to celkem chytlo, tak jsem začala vymýšlet jak ji vylepšit a zkusila i o něco složitější a to vypodloženou s ozdobnou čelenkou
A mým vrcholným výtvorem, na který jsem nejvíce pyšná je tahle uzdečka s celkovým vypodložením, ozdobnou čelenkou i nánosníkem
Časem jsem se pustila i do podsedlovky, ale musím říci, že šít to doma na mém obyčejném stroji dalo celkem zabrat, ale na konci výsledek skvělý
july8
napsal(a):
Omlouvám se, nebyla jsem doma...postup pošlu dnes k večeru
Postup na podsedlovku:
Dělala jsem ji podle druhé dečky.
Na výplň jsem použila molitan (jsou různé tloušťky, záleží jak tlustou dečku chcete).
Vzala jsem dečku a překreslila jsem si tvar na molitan a vystřihla. Poté jsem si rozložila látku, položila ustřihlý molitan a obkreslila tvar na látku (pro jistotu jsem přidala 2cm navíc kolem okrajů - záleží jak chcete začišťovat potom kraje. je více variant. Já použila šikmý proužek - což je už ustřižený šikmý pruh látky, lépe se přizpůsobí oblým tvarům při začištění. Nebo můžete si nechat více cm kolem okrajů a pak začistit pouhým zohnutím do rubu a prošít).
Poté co jsem měla už daný tvar na látce, tak jsem ji vystřihla, přišpendlila k molitanu, nastehovala aby mi to pod strojem neujíždělo a nakreslila jsem si křídou tvary prošití (podle fantazie, co se komu líbí) a teprve poté jsem prošívala na stroji. Jakmile jsem měla tohle hotové (v téhle chvíli máte vlastně zhotovené pouze půlky celé dečky, tzn. levou a pravou stranu, ty teď musíte dát dohromady).
Položila jsem si tyhle 2půlky na sebe, tak jak už budou hotové a přišpendlila jsem si k sobe pouze hřbetní část a sešila. Šev který se mi vytvořil, jsem zkrátila na 0,5 - 1cm a každý okraj jsem si přistehovala, jako kdybych rozžehlovala šev- na každou stranu zvlášť ať netrčí a začistila ho proužkem, který si už sama ustřihnete a zohnete nezačištěné okraje a poté přiložíte na rozžehlený šev a prošitím začistíte.
V téhle chvíli už máte dečku v celku. Takže až teď jsem si teprve zastřihla po celé délce dečky přebytečné přesahující okraje látky (pokud teda začišťujete šikmým proužkem látky).
Jak už jsem výše psala já použila právě šikmý proužek (už si nevzpomenu jak široký, řekla bych že 5-6cm?) Ten jsem si dělala sama, takže jsem si ho přežehlila na půl, tím jsem si udělala střed a pak každou podélnou stranu jsem si opět nažehlila ke středu. Usnadní vám to práci při začišťování a budete mýt pravidelný stejný okraj, protože se budete mýt podle čeho řídit. No a pak už jsem jen nezačištěné okraje "zabalila" do tohoto proužku, nastehovala a prošila.
Teď už stačí jen dodělat úchyty (na ty jsem použila nylonový popruh - dají se sehnat různé barvy popruhu a někdo je používá i na začištění).
A zbytek podle fantazie, takže jsem si ji dozdobila ještě černou paspulkou.
Chce to hlavně čas a trpělivost.
V dnešní době je spousta vymožeností, jak si práci usnadnit, např. oboustranné nažehlovací pásky na začištění (používají se např. u kalhot, ale já s něma zkušenosti nemám, takže co se týká podsedlovky, nevím jestli by to vážně drželo a pokud ano, nevím jak dlouho....v obchodě by vám určitě poradili)
lala :D

XXX.XXX.114.253
Prosim poslali byste mi taky nake navody :) už jsem si vyrobila Deku, bederka, ohlavku a nic dalšiho mne nenapada :) na email : lala.kant@seznam.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.11
toricon
napsal(a):
Miloši právě jste mi rozesmál ;-)
syndygirl
napsal(a):
Mohla bych poprosit o návod na tu provazovou uzdečku.. ?
Zkuste někdo vyrobit toto a pak mi řekněte, jak to šlo :D Podle mě by to nemělo být těžké a dávat za tašku s dírama tisícovku se mi nechce.
http://www.hidalgo-shop.cz/potreby-pro-kone/staje-ohrady-a-vybehy/site-na-seno/2554-vak-na-seno-adagio.html.
syndygirl
napsal(a):
Ahoj, mohla bych tě poprosit také o ty návody můj email: skokik4000@seznam.cz děkuji :).
Moc prosím, nemá někdo návod na provazovou uzdečku? Ohlávky, poprsáky, obaly na třmeny, vodítka, martingaly i side-pull umím, ale jen ta uzdečka mi pořád nejde :( Když tak posílejte na: katerina.ticha.pise@seznam.cz.
KláraSk

XXX.XXX.124.254
Ahoj,
tak se taky pochlubím, během týdne jsem dala dohromady olemovanou odpocku i s beránkem :) Všechno jsem dělala ručně, takže o to víc práce to bylo, ale výsledek stojí za to :).