Inspirace - domácí výrobky...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2006 22:17

Možná už to tu bylo, ale co jste si doma vytvořily pro koníky? Dečky, ohlávky nebo něco jiného? Dejte sem fotečky =o) Přikládám mojí ohlávku=))

30.4.2006 23:43

skippka napsal(a):
Možná už to tu bylo, ale co jste si doma vytvořily pro koníky? Dečky, ohlávky nebo něco jiného? Dejte sem fotečky =o) Přikládám mojí ohlávku=))

Dlouho jsem nemohla sehnat ohlávku na malé oslátko, tak jsem se nakonec do šití pustila sama....

1.5.2006 10:49

oslik napsal(a):
Dlouho jsem nemohla sehnat ohlávku na malé oslátko, tak jsem se nakonec do šití pustila sama....

Deka "flaušovka"

1.5.2006 10:58

janna napsal(a):
Deka "flaušovka"

a ještě podsedlovka a kožíšek na nánosník

2.5.2006 20:46

skippka napsal(a):

Ta deka je pěkná=) Můžu jenom na kolik tě asi přibližně přišla

3.5.2006 10:48

skippka napsal(a):
Ta deka je pěkná=) Můžu jenom na kolik tě asi přibližně přišla

Maskáčovej "flauš" mě vyšel na 280 Kč, ale zbylo mi ještě asi půl metru. Přezky jsem vzala ze starý roztrhaný deky=0Kč a pod flaušem je stará deka co byla doma na vyhození (neni roztrhaná ani prodřená, jen v dnešní době krásných, levných a barevných dek už byla trochu out)=0Kč. Obyčejná deka jako teplý podklad pod "flauš" se dá koupit za pár kaček v sekáči. Takže mi vyšla na 280Kč + rozpíchaný prsty a trocha vsteku u starý mašiny

3.5.2006 12:23

janna napsal(a):
Maskáčovej "flauš" mě vyšel na 280 Kč, ale zbylo mi ještě asi půl metru. Přezky jsem vzala ze starý roztrhaný deky=0Kč a pod flaušem je stará deka co byla doma na vyhození (neni roztrhaná ani prodřená, jen v dnešní době krásných, levných a barevných dek už byla trochu out)=0Kč. Obyčejná deka jako teplý podklad pod "flauš" se dá koupit za pár kaček v sekáči. Takže mi vyšla na 280Kč + rozpíchaný prsty a trocha vsteku u starý mašiny

Jani prosím co je to za poníka na tý fotce?

3.5.2006 17:46

amazonka napsal(a):
Jani prosím co je to za poníka na tý fotce?

Jmenuje se Lipka je to taková 7letá potvora co nám tak trochu likviduje děti (hlavně psychicky dělá si s nima co chce)

4.5.2006 10:31

janna napsal(a):
Jmenuje se Lipka je to taková 7letá potvora co nám tak trochu likviduje děti (hlavně psychicky dělá si s nima co chce)

Děkuji připomínala mi jinou poničku, bohužel její fotku nemám:-(

4.5.2006 13:48

skippka napsal(a):

Tak já jsem si ušila doma odpocovačku na svoji kobylku A1/1 z fleesové deky koupené v Intersparu za 99,- Kč. Fotka není moc kvalitní, je to focené mobilem Janíík.

4.5.2006 18:13

skippka napsal(a):

Spar máme za městem, asi tam budu muset vyrazit=)

ponýsek

4.5.2006 18:59
ponýsek

janiik napsal(a):
Tak já jsem si ušila doma odpocovačku na svoji kobylku A1/1 z fleesové deky koupené v Intersparu za 99,- Kč. Fotka není moc kvalitní, je to focené mobilem Janíík.

Tak,ale na to,že je to focené mobilem je to dobrá kvalitA.Jinak moc pěkná dečka...Chystám se učít nějakou pod sedlo...nemáte někdo nějaký návod?Díky předem..

ponýsek

4.5.2006 19:31
ponýsek

skippka napsal(a):

Lidičky,můžu nějaké vaše fotečky dát na můj web?Jmenuje se :www.udelejsisam.estranky.cz
Kukněte a velmi by mě potěšilo,kdybych fotečky mohla dát na mou stránku samozřejmě s vaším nickem

4.5.2006 20:04

ponýsek napsal(a):
Lidičky,můžu nějaké vaše fotečky dát na můj web?Jmenuje se :www.udelejsisam.estranky.cz
Kukněte a velmi by mě potěšilo,kdybych fotečky mohla dát na mou stránku samozřejmě s vaším nickem

Pokud tam chceš i tu parelku nahoře tak můžeš

5.5.2006 08:04

ponýsek napsal(a):

Jo, mě to taky nevadí. Klidně si tam můžeš dát tu kostkovou odpocku. Jestli se Ti líbí Janíík.

5.5.2006 08:16

ponýsek napsal(a):

ponýsku mě by se líbilo kdyby jsi tam třeba dala odkaz na ty stránky, kde je návod na upletení těch parelek a sítí. Docela bych si tu síť ráda zkusila uplést, a samozřejmě výsledek (pokud bys e alespoň vzdáleně podobal původnímu záměru) bych ti klidně dala nafocený k dispozici

ponýsek

5.5.2006 10:14
ponýsek

amazonka napsal(a):
ponýsku mě by se líbilo kdyby jsi tam třeba dala odkaz na ty stránky, kde je návod na upletení těch parelek a sítí. Docela bych si tu síť ráda zkusila uplést, a samozřejmě výsledek (pokud bys e alespoň vzdáleně podobal původnímu záměru) bych ti klidně dala nafocený k dispozici

Tak jo super!Tak lidičky ješt je to čerství,ale kukněte na vznikající stránku:
www.udelejsisam.estranky.cz
tak díky mocinka!

6.5.2006 23:25

ponýsek napsal(a):
tak díky mocinka!

taky fotečky můžeš použít

6.5.2006 23:39

ponýsek napsal(a):
tak díky mocinka!

Super nápad Na tu síť jsem taky zvědavá :-). A plánuju ušít podsedlovku, až bude čas (teď mě čekají státnice), bo dát za ní min 400 mi přijde docela dost. Látka je koupená v sekáči a dovnitř přijde vatelín.

Možná by bylo prima časem přidat i k dekám nebo dečkám zmenšeninu střihu, ať si ji může každý stáhnout.

7.5.2006 08:40

strelish napsal(a):
Super nápad Na tu síť jsem taky zvědavá :-). A plánuju ušít podsedlovku, až bude čas (teď mě čekají státnice), bo dát za ní min 400 mi přijde docela dost. Látka je koupená v sekáči a dovnitř přijde vatelín.

Možná by bylo prima časem přidat i k dekám nebo dečkám zmenšeninu střihu, ať si ji může každý stáhnout.

ahojte! v casopisu ja mam kone jsou ruzne navody na veci kolem koni. Jestli chcete muzu poslat mam je ofocene.zatim se pochlubim ze jsem vyrobila normalni ohlavku(stajovku), pareli ohlavku, sit na seno, podbrisnik, uzdecku, vazaky, a nekdy bych se chtela pustit do vyroby provazoveho martingalu bohuzel ted nemam provaz takze nic.

mam zatim fotku jen vyrobene uzdecky, pozdeji pridam i to ostatmi (viz nahore)

a jinak zatim vsechno drzi takze je to dobre

Tak tady je moje kobylka se svoji uzdeckou(to černe pod uzdeckou je parelka)

7.5.2006 08:59

syndygirl napsal(a):
ahojte! v casopisu ja mam kone jsou ruzne navody na veci kolem koni. Jestli chcete muzu poslat mam je ofocene.zatim se pochlubim ze jsem vyrobila normalni ohlavku(stajovku), pareli ohlavku, sit na seno, podbrisnik, uzdecku, vazaky, a nekdy bych se chtela pustit do vyroby provazoveho martingalu bohuzel ted nemam provaz takze nic.

Ahoja!

Mohla by jsi mi pls poslat to ofocené z časopisu na mejlík?Já bych taky chtěla mít na koni něco co si vyrobim sama
můj mejl je: Sahib.horse@seznam.czdíík strašně moc

7.5.2006 09:26

alisa napsal(a):
Ahoja!

Mohla by jsi mi pls poslat to ofocené z časopisu na mejlík?Já bych taky chtěla mít na koni něco co si vyrobim sama
můj mejl je: Sahib.horse@seznam.czdíík strašně moc

a co bys tak chtela mam jen parelku a jeste podobna pak sit na seno a podbrisnik to ostatni jsem vyrobila podle sebe

7.5.2006 10:01

syndygirl napsal(a):
a co bys tak chtela mam jen parelku a jeste podobna pak sit na seno a podbrisnik to ostatni jsem vyrobila podle sebe

Já bych taky prosila návod na mail :-) Síť a podbřišák. Dík moc.

7.5.2006 10:19

strelish napsal(a):
Já bych taky prosila návod na mail :-) Síť a podbřišák. Dík moc.

taky prosím síť a podbřišák

7.5.2006 11:23

skippka napsal(a):

1.- parellka

7.5.2006 11:57

syndygirl napsal(a):

Prosim te muzes mi take poslat navod na vyrobu toho podbrisaku a site???Dekuji

sunin@email.cz

7.5.2006 12:01

sunin napsal(a):
Prosim te muzes mi take poslat navod na vyrobu toho podbrisaku a site???Dekuji

sunin@email.cz

Mě taky, prosím, prosím jana.zap@seznam.cz
Děkuji

7.5.2006 12:03

jaz90 napsal(a):
Mě taky, prosím, prosím jana.zap@seznam.cz
Děkuji

ahoj jestli se mohu přidat, mrkněte se na tránky www.konskepotreby.websnadno.cz

najdete tam vše co jsem sama vytvořila:-))

7.5.2006 12:04

syndygirl napsal(a):

ahoj, nekecáš ty náhodou? tento výrobek vytváří pan Miloš Panuška - a ne ty

7.5.2006 12:15

holkaodkoni napsal(a):
ahoj, nekecáš ty náhodou? tento výrobek vytváří pan Miloš Panuška - a ne ty

ja vim vyrabi je odkoukala jsem to od neho opravdu jsem to vyrobila pokud neveris muzu to jeste vyfotit z blizka a uvidis rozdil je to muj prvni kousek takze neni tak kvalitni jak od pana panusky

7.5.2006 12:23

syndygirl napsal(a):
ja vim vyrabi je odkoukala jsem to od neho opravdu jsem to vyrobila pokud neveris muzu to jeste vyfotit z blizka a uvidis rozdil je to muj prvni kousek takze neni tak kvalitni jak od pana panusky

Z toho si nic nedělej, i když jsi to okoukala od něj tak co - vždyť to nikde neprodáváš a mezinárodně chráněný patent na to nemá

7.5.2006 12:56

alisa napsal(a):
taky prosím síť a podbřišák

taky že si z toho nic nedelam. jen jsem chtela obhajit moji praci

7.5.2006 14:05

syndygirl napsal(a):

ahoj nechtěla sem tě nějak obviňovat, pokud jsi to dělala ty tak se ti omlouvám je to k nepoznání stejné :-)

7.5.2006 15:11

holkaodkoni napsal(a):
ahoj nechtěla sem tě nějak obviňovat, pokud jsi to dělala ty tak se ti omlouvám je to k nepoznání stejné :-)

jo v pohode ted jsem se divala jestli je jeste vyrabi a zjistila jsem ze je uz nevyrabi bud jsem slepa nebo je to pravda

7.5.2006 16:33

syndygirl napsal(a):
jo v pohode ted jsem se divala jestli je jeste vyrabi a zjistila jsem ze je uz nevyrabi bud jsem slepa nebo je to pravda

Neboj, nejsi slepá - tento typ uzdečky jsem stáhl z nabídky. Jednak se více osvědčila ta klasická a kromě toho chystám nějaké nové věci, tak začínám ve svém sortimentu dělat probírku. A pokud se týká nějaké ochrany autorských práv - uvažuji o registraci užitného vzoru své výcvikové kombinované ohlávky. Odjímatelné délkově nastavitelné lícnice a čelenka. V této podobě je to totiž můj nápad, přestože jsem ,,jen" převedl do provazové podoby něco, co existuje v jiné verzi. Jako stájovka s připínacími lícnicemi, nebo i jako provazovka. Ale tam ty lícnice byly z popruhů a přesek.
Miloš (nesnášející oslovení ,,pane Panuška" )

7.5.2006 17:25

toricon napsal(a):
Neboj, nejsi slepá - tento typ uzdečky jsem stáhl z nabídky. Jednak se více osvědčila ta klasická a kromě toho chystám nějaké nové věci, tak začínám ve svém sortimentu dělat probírku. A pokud se týká nějaké ochrany autorských práv - uvažuji o registraci užitného vzoru své výcvikové kombinované ohlávky. Odjímatelné délkově nastavitelné lícnice a čelenka. V této podobě je to totiž můj nápad, přestože jsem ,,jen" převedl do provazové podoby něco, co existuje v jiné verzi. Jako stájovka s připínacími lícnicemi, nebo i jako provazovka. Ale tam ty lícnice byly z popruhů a přesek.

ja bych to udelala urcite. ale je problem ze to neco stoji.

7.5.2006 17:58

skippka napsal(a):

Uzdečka na míru.... mám výhodu že jsem brašnář i když to je jen příbuzný obor sedláři dokážu udělat kromě sedla téměř vše

7.5.2006 17:59

sonicka napsal(a):
Uzdečka na míru.... mám výhodu že jsem brašnář i když to je jen příbuzný obor sedláři dokážu udělat kromě sedla téměř vše

Jo ten poprsák a podložka pod sedlo je taky origoš ode mě

7.5.2006 18:18

sonicka napsal(a):

Pěkný
Ono není třeba těžké vyrobit westernovou uzdečku, otěže a i další věci, horší je sehnat materiál a nástroje. A pokud to chci prošít, tak i stroj, který to zvládne.

7.5.2006 18:22

sonicka napsal(a):

Ta uzdečka je vážně moc pěkná

7.5.2006 19:59

sonicka napsal(a):

ahoj a jestli se muzu zeptat kde ses to vyucila? strastne by me to bavilo vyrabet ale mamka by mela ze me sok kdybych se proto rozhodla. no mozna pokud mi nevyjde vyska tak si udelam rekvalifikacni kurz na sedlarinu pokud neco takovyho existuje

7.5.2006 20:12

syndygirl napsal(a):
ahoj a jestli se muzu zeptat kde ses to vyucila? strastne by me to bavilo vyrabet ale mamka by mela ze me sok kdybych se proto rozhodla. no mozna pokud mi nevyjde vyska tak si udelam rekvalifikacni kurz na sedlarinu pokud neco takovyho existuje

Ten učební obor byl v Praze coby obor brašnář... ale pak to vypadalo moc špatně že ani nevím jestli to nezavřeli úplně... Každopádne jsem si udělal nástavbu s maturitou něco jako úplné SS protože mě obor neuživí Al šla jsem na to protože mě to bavilo a baví do teď.
Kdysi no před pár lety bylo těžké sehnat něco na poníky a malý koně vůbec, tak máme struháky, podložky pod ponny sedla atd... otěže kratší, uzdečku, postroj atd..
Těžké to moc není hlavně když človět trošku ví co a jak, stroje mám taky ale ten materiál je omezen a hlavně je to čím dál dražší....
Pokud najdu nejaký hezký detail tak sem ještě něco hodím...

7.5.2006 20:16

sonicka napsal(a):
Ten učební obor byl v Praze coby obor brašnář... ale pak to vypadalo moc špatně že ani nevím jestli to nezavřeli úplně... Každopádne jsem si udělal nástavbu s maturitou něco jako úplné SS protože mě obor neuživí Al šla jsem na to protože mě to bavilo a baví do teď.
Kdysi no před pár lety bylo těžké sehnat něco na poníky a malý koně vůbec, tak máme struháky, podložky pod ponny sedla atd... otěže kratší, uzdečku, postroj atd..
Těžké to moc není hlavně když človět trošku ví co a jak, stroje mám taky ale ten materiál je omezen a hlavně je to čím dál dražší....

dik taky me napadlo ze pokud bych udelala vysku tak bych si to stejne udelala rekvalifikacni kuez sedlare a mela bych to jako konicek

7.5.2006 20:19

sonicka napsal(a):

Dražší to je, to jo, ale když tak prolízám ty koňoobchody na netu, tak mi ty ceny přijdou fakt docela vysoké (ptala jsem se známého a vcelku mi to potvrdil, říkal, že i když prodá on třeba west uzdečku za 600, tak na tom něco vydělá - šmejdy to nejsou - a v obchodě ten samý model třeba i přes 1000)
A u věcí, kdy je materiál popruh nebo šňůra je to snad ještě horší, i když výsledná cena není třeba tak vysoká jak u kůže.

7.5.2006 20:25

sakine napsal(a):
Ta uzdečka je vážně moc pěkná

Ohlávka a i ta uzdečka s čelenkou

7.5.2006 20:29

strelish napsal(a):
Dražší to je, to jo, ale když tak prolízám ty koňoobchody na netu, tak mi ty ceny přijdou fakt docela vysoké (ptala jsem se známého a vcelku mi to potvrdil, říkal, že i když prodá on třeba west uzdečku za 600, tak na tom něco vydělá - šmejdy to nejsou - a v obchodě ten samý model třeba i přes 1000)
A u věcí, kdy je materiál popruh nebo šňůra je to snad ještě horší, i když výsledná cena není třeba tak vysoká jak u kůže.

Jo to jo pořád se mi to dost vyplatí a hlavně jim to perfektně padne

7.5.2006 20:33

skippka napsal(a):

tak taky boudou slibovane obrazky sit na seno

7.5.2006 20:34

syndygirl napsal(a):
tak taky boudou slibovane obrazky sit na seno

plna

7.5.2006 20:35

syndygirl napsal(a):
ohlavka

podbrisnik na neho jsem nejvic pysna (mozna i na uzdecku viz vyse)

7.5.2006 20:37

syndygirl napsal(a):
podbrisnik na neho jsem nejvic pysna (mozna i na uzdecku viz vyse)

ale to sedlo jsem nevyrabela

jeste priblizeni podbrisniku

7.5.2006 20:44

syndygirl napsal(a):

ten podbřišník je super

7.5.2006 20:45

syndygirl napsal(a):

info k podbrisniku: to zelezne to bylo krouzek ze stareho vozoveho udidla(jak maji dva krouzky) nelibilo se mi na udidle tak jsem jo primackla na ... (ani nevim jak se tomu rika no hlavne ze s tim umim) a to se tak zdeformovalo a pak jsem tam pridala upravene hrebiky hlavicku jsem odrizla a osten zarovnala(urizla) do podoby na fotce a nejak jsem to potom kolem toho krozku dala pritom pouzila to zarizeni na zmacknuti a kladivko a kombinacky JINAK BYCH REKLA ZE JE JESTE LEPSI NEZ NORMALNI PODBRISNIK mela jsem latkovy a ten se krcil a jeste jsem mela kozeny a ten se prerval (mozna to bylo starim) zatim drzi tak ze je to dobre

7.5.2006 21:06

syndygirl napsal(a):
info k podbrisniku: to zelezne to bylo krouzek ze stareho vozoveho udidla(jak maji dva krouzky) nelibilo se mi na udidle tak jsem jo primackla na ... (ani nevim jak se tomu rika no hlavne ze s tim umim) a to se tak zdeformovalo a pak jsem tam pridala upravene hrebiky hlavicku jsem odrizla a osten zarovnala(urizla) do podoby na fotce a nejak jsem to potom kolem toho krozku dala pritom pouzila to zarizeni na zmacknuti a kladivko a kombinacky JINAK BYCH REKLA ZE JE JESTE LEPSI NEZ NORMALNI PODBRISNIK mela jsem latkovy a ten se krcil a jeste jsem mela kozeny a ten se prerval (mozna to bylo starim) zatim drzi tak ze je to dobre

A tady je jeste nakreleny detail toho krouzku. takhle by to melo byt

7.5.2006 21:09

pizneta napsal(a):
ten podbřišník je super

dik za pochvalu

7.5.2006 21:39

syndygirl napsal(a):
ohlavka

Hezké :)). Přesně takový popruh mám doma, původní záměr byl postroj na psa :-)). Ale asi z toho bude stájovka na tu naši kladrubku, na černé se to bude vyjímat :-)). Poňoušovi budu muset sehnat nebo stvořit koženou, nylonky likviduje jak na běžícím pásu :o(

8.5.2006 07:39

strelish napsal(a):
Hezké :)). Přesně takový popruh mám doma, původní záměr byl postroj na psa :-)). Ale asi z toho bude stájovka na tu naši kladrubku, na černé se to bude vyjímat :-)). Poňoušovi budu muset sehnat nebo stvořit koženou, nylonky likviduje jak na běžícím pásu :o(

Ahojky,podbřišák je moc moc hezký můžu se tě zeptat z čeho si ho vyrobila???Chtěla bych si ho vyrobit taky,ale trochu se bojím těch spon:(Odkud jsi???

8.5.2006 12:45

konik napsal(a):
Ahojky,podbřišák je moc moc hezký můžu se tě zeptat z čeho si ho vyrobila???Chtěla bych si ho vyrobit taky,ale trochu se bojím těch spon:(Odkud jsi???

ahoj jsem z moravy presneji z stramberka je to kousek od noveho jicina.s podbrisnikem jsem jezdila nekolikrat a nic se nestalo ani ty strapce nevadily a nic neudelali. hlavne je dulezite dobre instalovat at to kone neodre. ted uz na ni nejezdim protoze jsem uz na ni velka. takze uz nepouzivam podbrisnik.

8.5.2006 12:51

syndygirl napsal(a):
ahoj jsem z moravy presneji z stramberka je to kousek od noveho jicina.s podbrisnikem jsem jezdila nekolikrat a nic se nestalo ani ty strapce nevadily a nic neudelali. hlavne je dulezite dobre instalovat at to kone neodre. ted uz na ni nejezdim protoze jsem uz na ni velka. takze uz nepouzivam podbrisnik.

A nechtěla by jsi mi ho prodat???

8.5.2006 13:09

konik napsal(a):
A nechtěla by jsi mi ho prodat???

jee tak to nevim je to dlouhy 90c ale asi ne. ale jestli bych sehnala na to potrebne provazy atd tak bych ti to mohla vyrobit a jeste vyrobila jsem to z bavlneneho provazu je na dotek mekky.

8.5.2006 13:23

syndygirl napsal(a):
jee tak to nevim je to dlouhy 90c ale asi ne. ale jestli bych sehnala na to potrebne provazy atd tak bych ti to mohla vyrobit a jeste vyrobila jsem to z bavlneneho provazu je na dotek mekky.

A na kolik by mě to asi vyšlo?byla bych mooc ráda kdyby si mi ho vyrobila:)

8.5.2006 13:42

konik napsal(a):
A na kolik by mě to asi vyšlo?byla bych mooc ráda kdyby si mi ho vyrobila:)

hm no nevim asi urcite do 150+ postovne zalezi to hlavne na tech preskach. zitra se zkusim podivat ve meste a uvidime jestli sezenu. a jak dlouhy bys chtela ten podbrisnik?na western nebo anglan??

8.5.2006 14:07

syndygirl napsal(a):
hm no nevim asi urcite do 150+ postovne zalezi to hlavne na tech preskach. zitra se zkusim podivat ve meste a uvidime jestli sezenu. a jak dlouhy bys chtela ten podbrisnik?na western nebo anglan??

Anglán a jsou na výběr barvy???

8.5.2006 21:53

konik napsal(a):
Anglán a jsou na výběr barvy???

ale opravdu ti nezarucuji jestli to vyjde a pokud jo tak bila by byla bila ato barevne omotane by mohla bytjakakoliv barva a jak dlouhy bys to chtela.

Dneska jsem si vyrobila stranky uz hodne dlouho sem po nich toužila takže dlouhá chvile a sen udelala sve- www.dundee.estranky.cz

9.5.2006 09:34

syndygirl napsal(a):
ale opravdu ti nezarucuji jestli to vyjde a pokud jo tak bila by byla bila ato barevne omotane by mohla bytjakakoliv barva a jak dlouhy bys to chtela.

Dneska jsem si vyrobila stranky uz hodne dlouho sem po nich toužila takže dlouhá chvile a sen udelala sve- www.dundee.estranky.cz

prosím také o zaslání návodu na síť a podbříšník na mail. Děkuji

ponýsek

9.5.2006 17:17
ponýsek

amazonka napsal(a):
prosím také o zaslání návodu na síť a podbříšník na mail. Děkuji

Lidičky!Postupně budu přídávat na stránku,najdete teďkom i ten postup na podbřišák!Tak pa!
Ty stránky:www.udelejsisam.estranky.cz

13.5.2006 19:04

ponýsek napsal(a):
Lidičky!Postupně budu přídávat na stránku,najdete teďkom i ten postup na podbřišák!Tak pa!
Ty stránky:www.udelejsisam.estranky.cz

Přidávám dvě dečky,které jsem šila,sice nejsou jako ty koupené,ale taky poslouží.

13.5.2006 19:05

lu napsal(a):
Přidávám dvě dečky,které jsem šila,sice nejsou jako ty koupené,ale taky poslouží.

Další

13.5.2006 21:12

lu napsal(a):
a se sedlem

lu:
Na kolik tě to vyšlo a z jakého je to materiálu?Líbí se mi ta pod sedlem!Nemohla by jsi vyrobit a za solidní cenu prodat?

13.5.2006 21:25

alisa napsal(a):
lu:
Na kolik tě to vyšlo a z jakého je to materiálu?Líbí se mi ta pod sedlem!Nemohla by jsi vyrobit a za solidní cenu prodat?

Promiň,ale já to nedělám na objednávku.Jen jsem potřebovala novou dečku,tak jsem si ji prostě vyrobila.Pokud jseš trošku šikovná,tak věřím,že bys to zvládla taky.Sehnala jsem si obyčejnou deku,tu jsem přešila látkou a olemovala.Není to nic těžkého.Děkuji za pochvalu.

13.5.2006 21:27

holkaodkoni napsal(a):
1.- parellka

Ahoj měla bych velkou prozbu.....
Nemohla by jsi mi udělat parelku?????
Cenu si řekni respektuji jí,moc díky za odpověd.

13.5.2006 21:39

alisa napsal(a):
lu:

Já si budu v červnu šít takovouhle: nahoře i dole bavlněná látka a vevnitř vatelín. Výsledek sem pak hodím :)

14.5.2006 14:11

janna napsal(a):
Deka "flaušovka"

Ahojky,chtěla bych tě poprosit jestli by sis nenašla nějaký ten čas a nevyrobila by si mi takovou taky ....moc moc prosím.....nejsem na takové věci vůbec zručná!!!!!!Kdyžtak mi napiš na mail i za kolik by si mi ji vyrobila!!!Díky moc je krasná!!!
eron.s@seznam.cz

20.5.2006 20:52

skippka napsal(a):

Ahojda =) Dneska jsem si za 89,-Kč koupila pěknou fleesovou deku v tescu. V pondělí vymyslím nějaký střih a dám se do spáce =) Tak mi držte palečkyPak jsem hdyžtak hodím foto

22.5.2006 23:35

skippka napsal(a):
Ahojda =) Dneska jsem si za 89,-Kč koupila pěknou fleesovou deku v tescu. V pondělí vymyslím nějaký střih a dám se do spáce =) Tak mi držte palečkyPak jsem hdyžtak hodím foto

Já si zase vyrábím provazové ohlávky ... teď i na zakázku

22.5.2006 23:37

blanche napsal(a):
Já si zase vyrábím provazové ohlávky ... teď i na zakázku

a ještě modrá ...

23.5.2006 22:06

blanche napsal(a):
a ještě modrá ...

Kdyby někdo sháněl provazovku ... mám tyto barvy ...

27.5.2006 15:40

blanche napsal(a):
Kdyby někdo sháněl provazovku ... mám tyto barvy ...

Bederka
Na to,že nejsem švadlena tak dobrý ne?

12.6.2006 12:19

oslik napsal(a):

Ten je roztomiloučkej.Krásnej!

3.1.2008 12:37

monca napsal(a):
Bederka
Na to,že nejsem švadlena tak dobrý ne?

ted jsem nove vyrobila poprsak jinak mam doma ohlyvly zateplovaky bederku odpocovacku cabraky decky pod sedlo postroj na tahani sani atd

3.1.2008 12:57

sakiron napsal(a):
ted jsem nove vyrobila poprsak jinak mam doma ohlyvly zateplovaky bederku odpocovacku cabraky decky pod sedlo postroj na tahani sani atd

Ukaaz postroj

3.1.2008 13:06

strelish napsal(a):
Ukaaz postroj

neni vyfoceny

3.1.2008 13:08

sakiron napsal(a):
neni vyfoceny

taky by mě postroj zajímal...tak honem utíkat vyfotit

3.1.2008 13:26

sabina napsal(a):
taky by mě postroj zajímal...tak honem utíkat vyfotit

Šiju potahy na westernové podsedlovky - nejen pro sebe

3.1.2008 13:29

memmory napsal(a):
Šiju potahy na westernové podsedlovky - nejen pro sebe

ted to nestihnu o vikendu vyhrabu ho

3.1.2008 19:30

sakiron napsal(a):
ted to nestihnu o vikendu vyhrabu ho

Ahojky, napište mi někdo prosím jak jste dělalit tu ohlávku (normální, nylonku). Já jinak dělám provazovky a ted se chystám na podsedlovku H.

3.1.2008 19:54

honey napsal(a):
Ahojky, napište mi někdo prosím jak jste dělalit tu ohlávku (normální, nylonku). Já jinak dělám provazovky a ted se chystám na podsedlovku H.

jednodušše jen potřebuješ tenkej popruh a přesky

3.1.2008 19:55

memmory napsal(a):
jednodušše jen potřebuješ tenkej popruh a přesky

Taky moje práce šila jsme to na stroji přesně podle té staré .

3.1.2008 20:37

skippka napsal(a):

Já si stvořila siťovky proti mouchám ze záclony - nechtělo se mi za ni vyhazovat přes 500 Kč.
Jinak pravidelně nakupuju u vietnamců fleecový deky za 100 Kč,- a tvořím z nich odpocky, bederky, dokonce i zateplovací bandáže. Nafocený je ale bohužel nemám,ale mám už plnou skríň a ohákla jsem snad pomalu všechny naše koně

Tady ta síťovka, ale není to moc dobře vidět

3.1.2008 20:42

janda napsal(a):
Já si stvořila siťovky proti mouchám ze záclony - nechtělo se mi za ni vyhazovat přes 500 Kč.
Jinak pravidelně nakupuju u vietnamců fleecový deky za 100 Kč,- a tvořím z nich odpocky, bederky, dokonce i zateplovací bandáže. Nafocený je ale bohužel nemám,ale mám už plnou skríň a ohákla jsem snad pomalu všechny naše koně

Tady ta síťovka, ale není to moc dobře vidět

Tak se mi podařila najít ještě jedna, kde je to vidět líp, ale tady se mi zase nezdařilo barvení

3.1.2008 20:57

janda napsal(a):
Tak se mi podařila najít ještě jedna, kde je to vidět líp, ale tady se mi zase nezdařilo barvení

Tak ta síťovka mě zajímá, jestli ta záclona jako něco vydrží. Si neumím představit, jak je ta origoš síťovka z krámu na tom s pevností je. Moc totiž nevěřím, že by úpravu toho mého raracha přežila a je mi tím pádem taky líto za to dávám takové hříšné peníze. A lemovala jsi jí?

3.1.2008 21:13

zviratkova napsal(a):
Tak ta síťovka mě zajímá, jestli ta záclona jako něco vydrží. Si neumím představit, jak je ta origoš síťovka z krámu na tom s pevností je. Moc totiž nevěřím, že by úpravu toho mého raracha přežila a je mi tím pádem taky líto za to dávám takové hříšné peníze. A lemovala jsi jí?

s mamčinou pomocí jsme dali dohromady deku a bezpečnostní pásky na nožky :o) vyšlo nás to na 0 kč :o) deku jsem vzala ségře a pásky vyrobili z bezpečnostní vesty :o)

3.1.2008 21:15

nikootin napsal(a):
s mamčinou pomocí jsme dali dohromady deku a bezpečnostní pásky na nožky :o) vyšlo nás to na 0 kč :o) deku jsem vzala ségře a pásky vyrobili z bezpečnostní vesty :o)

No ta je parádní

3.1.2008 21:33

skippka napsal(a):

nemohl by mi někdo poslat na mail návod na sít na seno?kuji

3.1.2008 21:54

zviratkova napsal(a):

Ta síťovka je lemovaná jenom kolem krku, jinak jsem ty kraje prostě na několikrát přeskládala až do výše do půl břicha, čímž se jejich pevnost o něco zvětšuje. Čistě ta záclona jen v jedno je jenom na hřbetě a zádi.
Co se odolnosti týče tak na takové to běžné použítí v boxu, na ježdění nebo při hlídaném pasení apod.nemám zatím problém, myslím že takhle si s tou klasickou v ničem nezadá.
Jinak jsem měla i takový šílený nápad, že jsem udělala pokusně jednu s křížovým zapínáním pod břichem a nechala to mému malasovi na noc ve výběhu, v dobré víře kterak nebude nadšen že ho tolik nehryžou komáři. Bohužel se mu podařilo na jedné straně ty přezky vyrvat a záclonu trochu natrhnul. Ale nebylo to tak zlé, pár stehů to spravilo. Jinak ale on mi podobně zničil i termodeku přes jedinou noc ve výběhu, takže to přikládám tomu že je to prostě mladej mamlas co se ještě neumí chovat, myslím že kdyby to měl slušně vychovaný kůň, tak to i tu noc přežije.......

3.1.2008 22:04

causinka2 napsal(a):
nemohl by mi někdo poslat na mail návod na sít na seno?kuji

uzdečka utvořená mnou ,omlouvám se za kvalitu fotky je to ofocené s fotky

4.1.2008 08:58

jurasek napsal(a):
uzdečka utvořená mnou ,omlouvám se za kvalitu fotky je to ofocené s fotky

jedna z mých prvních dek...

4.1.2008 12:49

michaela z napsal(a):
jedna z mých prvních dek...

beranky pod sedlo

4.1.2008 12:52

sakiron napsal(a):
beranky pod sedlo

domaci vyroba kamaradka si to usila k dresu na plnaska satera jenze to ma dobre muj irca

4.1.2008 12:56

sakiron napsal(a):
domaci vyroba kamaradka si to usila k dresu na plnaska satera jenze to ma dobre muj irca

vlastni ušita uzdečka a doplny jeste ji tu nekde mam

23.12.2010 08:01
sheril

XXX.XXX.68.24

Tak se letos na podzim dala do šití sedel,ač nejsem žádná sedlářka posudte sami,fotky dám podle toho jak výtvory vznikali,jsem na to pyšná:-)

23.12.2010 08:05
sheril

XXX.XXX.68.24

tak tohle můj miláček mezi výrobky,viděla jsem je akorát jednu v jezdeckých potřebách a pak akorát v časopisech

23.12.2010 08:11
sheril

XXX.XXX.68.24

Tady to se mi moc líbilo,že jsem po došití ušila skoro stejné.Vše co je na fotu jsem dělala i bičík.

23.12.2010 08:20
sheril

XXX.XXX.68.24

Podbřišník,ten je opravduý jednoduchý,ale to co vidíte na fotce jsou vrchní vrstvy,uvnitř pod beránkem a třemi nylonovými popruhy je ještě jeden 10 cm široký popruh,který dle potřey zužuji a tak,fakt takovéhle podbřišníky nemají chybu.Koně neodírá,ani se pod ním tolik nepotí

23.12.2010 08:23
sheril

XXX.XXX.68.24

A tohle je můj nej výtvor,a dokonce na kostře

23.12.2010 08:32
sheril

XXX.XXX.68.24

Takže kdyby měl někdo zájem,tak se ozvěte,ráda zkusím něco nového

23.12.2010 08:49
aldator

XXX.XXX.26.38

Dobrý den, mám prosbu. Nahoře v tématu jsem viděla, že se dají doma vázat také sítě na seno... chtěla bych poprosit, dokázal by mi někdo "umotat" síť na seno z pevného materiálu, ale aby oka měla 7-10 cm? Potřebovala bych to pro ovce a čím menší oka, tím lepší, nerada bych, aby se mi ve velkých okách uškrtily... Předem děkuji.
Můj mail je veronika.svejdy@seznam.cz.

23.12.2010 10:04
cieslar

XXX.XXX.92.21

Sheril: jsi fakt dobra,klobouk dolu.smajlíkMyslis,ze by jsi mi mohla usit i nepromokavou deku,kdyz jsi tak sykovna?:-)

23.12.2010 13:08
sheril

XXX.XXX.68.24

Jo jo deky,ty umím,ty jsou daleko snažší jak sedla,materiálu mám spoustu,záleží na tom,zda naimpregnovaný,musela bych koupit sprej a nebo z jakého materiálu,měla jsem deku ze silného plátna,pár fotek je na fauně červená kostkovaná,byla má první,měla tři vrstvy a nikdy nepromokla,šusták ten neprošel,pokud je kun ve výběhu tak i když je co nejvíc prošitá ,tak i tak dojde k protržení.Mám jednu deku už asi přes rok uššitou,tedy nedodělanou,nemá ještě zapínání,tudíž by šla ještě pošít nepromokavou látkou,je na menšího plnokrevníka.Každopádně do Nového roku si chci odpočinout a pak začnu od ledna zas šít

23.12.2010 13:14
sheril

XXX.XXX.68.24

sheril napsal(a):
Jo jo deky,ty umím,ty jsou daleko snažší jak sedla,materiálu mám spoustu,záleží na tom,zda naimpregnovaný,musela bych koupit sprej a nebo z jakého materiálu,měla jsem deku ze silného plátna,pár fotek je na fauně červená kostkovaná,byla má první,měla tři vrstvy a nikdy nepromokla,šusták ten neprošel,pokud je kun ve výběhu tak i když je co nejvíc prošitá ,tak i tak dojde k protržení.Mám jednu deku už asi přes rok uššitou,tedy nedodělanou,nemá ještě zapínání,tudíž by šla ještě pošít nepromokavou látkou,je na menšího plnokrevníka.Každopádně do Nového roku si chci odpočinout a pak začnu od ledna zas šít

jinak díky za poklonu,o výrobu sítí bych měla taky zájem,ale asi by mi to nešlo,pléct a háčkovat neumim,taky by se mi šikli,dávám koním seno na zem a zachvíli ho mají pod sebou.Vlétě jsem v potřebách pro kutili koupila provázek bílí 2 mm široký za cca 1-2 Kč 1m.Ten to provázek by byl ideální na výrobu sítí,je velice pevný,měla jsem ho místo el.ohradíku a koně ho neprotrhli

23.12.2010 13:41
madow

XXX.XXX.121.112

Sheril, teda opravdu pěkné výrobky....moc chválím,
já se chystám udělat dvě odpocky na kamarádovi chlaďásky....jenže já jsem levá jak turecká šavle smajlík

našel by se mezi vámi šikulami kdo by to pro mě udělal???? samozřejmě zaplatím

23.12.2010 15:07
cieslar

XXX.XXX.92.21

Tak si na vanoce odpocin a pak by bylo mozne se nejak domluvyt?Potrebovala bych neco proste co v desti nepromokne.Neco na mou plnasku kolem 155vk a pak jeste na meho coba.Myslis,ze bys to zvladla?:-):-))

23.12.2010 20:34
remonek

XXX.XXX.183.140

Markét jestli chceš tak mi písní na meil sarka-francova@seznam.cz, mamča mi šila odpocku na Sobistu, tak by určitě dala dohromady i něco na chlaďasi :-)

24.12.2010 08:40
sheril

XXX.XXX.68.24

Vidíšto tak na plnasku máme už deku,jn jí edy\ něčím pošiji a cob má jaké rozměry kdyžtak tady je email sarka.davidovaaa@seznam.cz

24.12.2010 09:54
cieslar

XXX.XXX.92.21

JJ díky a k večeru ti písnu na meilík ,musím ho změřit :-) :-):-)

27.12.2010 10:26
samara

XXX.XXX.198.162

Táta mi pomohl ušít odpocku, ta barva je šílená, zvlášť na valacha, ale doma jsem nic jiného nenašla. A na ohlávce je našitej fleece. Účelu slouží oboje.

27.12.2010 10:27
samara

XXX.XXX.198.162

A ještě pohled zezadu, má jí sešitou "do kulata" přes zadek.

27.12.2010 20:15
kassiopeass

XXX.XXX.186.21

Mohu se prosím zeptat, kde jste zakoupila ty přesky a za kolik. Děkuji,

28.12.2010 19:15
stieberova

XXX.XXX.46.234

30.12.2010 10:21
kassiopeass

XXX.XXX.150.89

Já jsem asi slepá, ale nemůžu je tam najít:)

30.12.2010 10:46
stieberova

XXX.XXX.46.234

http://www.rpskone.cz/product.asp?numPageStartPosition=16&P_ID=3805&strPageHistory=cat&strKeywords=&strSearchCriteria=&PT_ID=1939
tak tady přesně. Jsou oproti jiným velice levné, až jsem při první objednání měla strach, zda nejsou jen pomosazené, ale přesvědčila jsem se, že jsou opravdu mosazné, pěkné a dobře se s nimi dělá. Na jiné uzdečce mám mnohem dražší přezky, ručně leštěné (tam píšou) a ty mi po čase zflekatěly.

31.12.2010 22:09
happylinda

XXX.XXX.53.225

Ahoj , nemohl by mi někdo taky poslat navody na mejla? lenikaw@seznam.cz dík moc:-)

Neregistrovaný uživatel

2.1.2011 14:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145

Co se provazových věcí týká, tak si dělám sama všechno. Ohlávky, uzdy, otěže, vodítka.... Vrhla jsem se i na deku, ale do toho už bych se nepouštěla. Vždycky se snažím si co nejvíce udělat sama, ale na některé věci prostě nemám vzdělání, tak to přenechám odborníkům.
Jedna z uzdeček, pokud by měl někdo zájem, je na prodej, možné i včetně udidla.
Káťa

4.1.2011 09:48
cocodewald

XXX.XXX.142.35

syndygirl napsal(a):

Myslim, ze kazdy kdo si chce spichnout na kone neco sam, tak to dela podle nejake predlohy.. At vi co a jak.. Kdyz jsem sila deku, tak taky podle deky koupene v obchode... A HKM me urcite zalovat nebude.. smajlík

4.1.2011 10:17
jibbah

XXX.XXX.218.130

Ahojte, tak pridavam aj moj vytvor - bazzubadlovka :-)
Prisposobila som si aj podsedlovu decku k bezkostrovemu sedlu, ale tu nie je dobre vidiet na fotke :-)

7.2.2011 00:08
elida

XXX.XXX.59.223

prosím! mohli byste poslat střihy na deky kdo jste nějakou šil? aspoň tvar míry si upravím.

8.2.2011 15:26
happylinda

XXX.XXX.53.225

tak taky se pochlubím :-)) provazovka

10.2.2011 20:58
moresi33

XXX.XXX.45.4

Zdravim jak nebo podle čeho si udělala beranky pod seldo ? a zčeho hlavně.. anakolik to vyšlo ? dik predem.:-)smajlík

12.2.2011 20:37
princezna13

XXX.XXX.64.228

Taky se přidám. Udělala jsem si sama doma parelku na moje hříbko, parelku a vazák na mojí kobču, poprsák a western deku pod sedlo. Ještě jsem upletla síť na seno, ale tu bohužel nemám vyfocenou, ale osvědčilo se mi ji plést stylem "basketbalová síť" na koš.

16.5.2011 09:15
aishaia

XXX.XXX.19.211

Nevíte prosím někdo kde bych našla návod na výrobu sítě na seno??? :-)

16.5.2011 09:26
lenulka

XXX.XXX.175.61

MOJE VÝROBA- čabraky na chomout

17.5.2011 12:56
d.cecilka

XXX.XXX.1.30

můžete sem dát navod jak vyrobit decku pod sedlo,bederku,site na seno atd,... ? Byla bych moc rada. Dekuji

25.7.2011 19:05
lenulka

XXX.XXX.214.61

zdravím,
pokud by měl někdo zájem o ty sítě pisněte mi na email a domluvíme se.....

le-vo-na@seznam.cz:-)

28.7.2011 21:54
verulda

XXX.XXX.64.2

Mohla bych moc poprosit zda by jste mi také nemohla ofotit návody na výrobu věcí na koně.
Děkuji moc Petříčková

29.7.2011 06:04
moresi33

XXX.XXX.45.6

Zdravím nevite někdo jak se dá udělat síťová deka proti hmyzu??smajlík

2.2.2012 18:01
terkík

XXX.XXX.158.221

Dobrý den, mohla bych poprosit o návod na tuhle odpočku? :) děkuji

23.5.2012 19:42
terkateruse

XXX.XXX.76.77

Prosím,pošlete mi návod na síťku na seno,ohlávku a odpocku. ciperkaterka@email.cz

23.5.2012 19:46
terkateruse

XXX.XXX.76.77

A z čeho udelat nepromokavou deku??????????
smajlík

25.5.2012 21:32
newbast

XXX.XXX.144.5

Tak jsem si ušila uzdečku, ladím kobču do modro oranžova, ještě mám oranžový martingal, zatím jenom našpendlený, nemám podle čeho trefit velikost, tak až podle kobči. Taky jsem si ušila dečku, modrou s oranžovým lemem a chrániče jsem přebarvila na oranžovo. Uvidím, jak to bude na kobče vypadat, jestli nebude oranžová jak pomeranč :-) Pak hodím fotečky.
Akorát ta uzdečka mi nejde pořádně vyfotit. Zabrala mi celý den, ještě dodělat poutka. Nánosník jsem ozdobila, ale čelenku asi zdobit nebudu, kobyla má hodně hustou kštici tak zdobení nebude vidět.

Rainie

1.1.2013 23:12
Rainie

XXX.XXX.233.250

Ahoj :) nenapísala by si mi na e-mail nejaké návody ako vyrobiť veci na koňa? :) kindly97@gmail.com Ďakujem :)

Veronika_97

24.2.2013 15:15
Veronika_97

XXX.XXX.147.18

dobrý den :) mohu vás poprosit o návod k výrobě ohlávky na e-mail Vercoollinka@seznam.cz :) děkuji předem :)

21.6.2014 10:20
kacenka007

XXX.XXX.254.106

Ahoj,mohla bys mi to poslat ????? Prosím co nejdří spěchá to. Děkuji moc.

21.6.2014 11:33
kacenka007

XXX.XXX.254.106

To je krása, mohla by jsi mi poslat návod? ????

11.7.2014 15:37
happydog2

XXX.XXX.43.209

Začala jsem sama šít ohlávky na koně po tom co jsem nenašla žádné, které by byly barevně podle mých představ :) a od září budou i ohlávky se jménem koně :)
http://www.azvoditka.cz/PRO-KONE.html

1.9.2014 13:18
jujanka

XXX.XXX.26.58

Mohu poprosit o ty návody na meil: zuzanapiewakova@gmal.com?? Děkujiii smajlíksmajlík

5.9.2014 06:50
zemědělec005

XXX.XXX.108.100

Ahoj , poslala by jsi prosím ty návody ? Chtěla bych na vše teda jestli nejsou tajné ale aspon na tu parelku a uzdečku :D
Moc díky můj email je : kubalkova.gabinka@seznam.cz

5.9.2014 06:51
zemědělec005

XXX.XXX.108.100

Ahoj napsala by jsi mi návod ?
Můj email je : kubalkova.gabinka@seznam.cz

9.9.2014 23:58
beylie

XXX.XXX.115.249

smajlíkPoslala by si aj mne navod prosim :) mail: vancicirumanova@centrum.sk
smajlík

10.9.2014 00:01
beylie

XXX.XXX.115.249

syndygirl napsal(a):
ohlavka

Newies mi prosim poslat navod ? :)
moj mail: vancicirumanova@centrum.sk :)

27.9.2014 16:22
martina42

XXX.XXX.74.142

happylinda napsal(a):
tak taky se pochlubím :-)) provazovka

je krásna smajlík ako si ju vyrobila? :)

30.9.2014 09:11
july8

XXX.XXX.99.6

Právě jsem zjistila, že jsou zde 2 podobné skupinky na tohle téma, tak přidám své výtvorky i sem smajlík
Úplně můj první výtvor byla tahle uzdečka

30.9.2014 09:14
july8

XXX.XXX.99.6

A jelikož mě to celkem chytlo, tak jsem začala vymýšlet jak ji vylepšit a zkusila i o něco složitější a to vypodloženou s ozdobnou čelenkou

30.9.2014 09:19
july8

XXX.XXX.99.6

A mým vrcholným výtvorem, na který jsem nejvíce pyšná je tahle uzdečka s celkovým vypodložením, ozdobnou čelenkou i nánosníkem smajlík

30.9.2014 09:21
july8

XXX.XXX.99.6

Časem jsem se pustila i do podsedlovky, ale musím říci, že šít to doma na mém obyčejném stroji dalo celkem zabrat, ale na konci výsledek skvělý smajlík

3.10.2014 20:45
martina42

XXX.XXX.74.142

july8 napsal(a):
Časem jsem se pustila i do podsedlovky, ale musím říci, že šít to doma na mém obyčejném stroji dalo celkem zabrat, ale na konci výsledek skvělý smajlík

ahoj mohla by si mi poslať návod na moj e-mail peniaztek42@azet.sk :) smajlík

6.10.2014 06:46
july8

XXX.XXX.99.6

martina42 napsal(a):
ahoj mohla by si mi poslať návod na moj e-mail peniaztek42@azet.sk :) smajlík

Omlouvám se, nebyla jsem doma...postup pošlu dnes k večeru

20.10.2014 11:45
july8

XXX.XXX.99.6

july8 napsal(a):
Omlouvám se, nebyla jsem doma...postup pošlu dnes k večeru

Postup na podsedlovku:
Dělala jsem ji podle druhé dečky.
Na výplň jsem použila molitan (jsou různé tloušťky, záleží jak tlustou dečku chcete).
Vzala jsem dečku a překreslila jsem si tvar na molitan a vystřihla. Poté jsem si rozložila látku, položila ustřihlý molitan a obkreslila tvar na látku (pro jistotu jsem přidala 2cm navíc kolem okrajů - záleží jak chcete začišťovat potom kraje. je více variant. Já použila šikmý proužek - což je už ustřižený šikmý pruh látky, lépe se přizpůsobí oblým tvarům při začištění. Nebo můžete si nechat více cm kolem okrajů a pak začistit pouhým zohnutím do rubu a prošít).
Poté co jsem měla už daný tvar na látce, tak jsem ji vystřihla, přišpendlila k molitanu, nastehovala aby mi to pod strojem neujíždělo a nakreslila jsem si křídou tvary prošití (podle fantazie, co se komu líbí) a teprve poté jsem prošívala na stroji. Jakmile jsem měla tohle hotové (v téhle chvíli máte vlastně zhotovené pouze půlky celé dečky, tzn. levou a pravou stranu, ty teď musíte dát dohromady).
Položila jsem si tyhle 2půlky na sebe, tak jak už budou hotové a přišpendlila jsem si k sobe pouze hřbetní část a sešila. Šev který se mi vytvořil, jsem zkrátila na 0,5 - 1cm a každý okraj jsem si přistehovala, jako kdybych rozžehlovala šev- na každou stranu zvlášť ať netrčí a začistila ho proužkem, který si už sama ustřihnete a zohnete nezačištěné okraje a poté přiložíte na rozžehlený šev a prošitím začistíte.
V téhle chvíli už máte dečku v celku. Takže až teď jsem si teprve zastřihla po celé délce dečky přebytečné přesahující okraje látky (pokud teda začišťujete šikmým proužkem látky).
Jak už jsem výše psala já použila právě šikmý proužek (už si nevzpomenu jak široký, řekla bych že 5-6cm?) Ten jsem si dělala sama, takže jsem si ho přežehlila na půl, tím jsem si udělala střed a pak každou podélnou stranu jsem si opět nažehlila ke středu. Usnadní vám to práci při začišťování a budete mýt pravidelný stejný okraj, protože se budete mýt podle čeho řídit. No a pak už jsem jen nezačištěné okraje "zabalila" do tohoto proužku, nastehovala a prošila.
Teď už stačí jen dodělat úchyty (na ty jsem použila nylonový popruh - dají se sehnat různé barvy popruhu a někdo je používá i na začištění).
A zbytek podle fantazie, takže jsem si ji dozdobila ještě černou paspulkou.
Chce to hlavně čas a trpělivost.
V dnešní době je spousta vymožeností, jak si práci usnadnit, např. oboustranné nažehlovací pásky na začištění (používají se např. u kalhot, ale já s něma zkušenosti nemám, takže co se týká podsedlovky, nevím jestli by to vážně drželo a pokud ano, nevím jak dlouho....v obchodě by vám určitě poradili)

15.3.2015 17:20
-Tesíí-

XXX.XXX.173.82

PEOSÍM MOHL BY MI NĚKDO DO E-MAILU NAPSAT JAK SE VYRÁBÍ OHLÁVKA, ČABRAKA? MOC DĚKUJU
e-mail = kun1289@seznam.cz

lala :D

11.10.2015 11:29
lala :D

XXX.XXX.114.253

Prosim poslali byste mi taky nake navody :) už jsem si vyrobila Deku, bederka, ohlavku a nic dalšiho mne nenapada :) na email : lala.kant@seznam.cz

20.12.2015 00:13
july8

XXX.XXX.96.6

Pochlubte se vaší tvorbou na fb: vlastní tvorba věci na kone.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2015 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.11

toricon napsal(a):

Miloši právě jste mi rozesmál ;-)

25.12.2015 21:22
katulinka

XXX.XXX.154.6

syndygirl napsal(a):

Mohla bych poprosit o návod na tu provazovou uzdečku.. ?

25.12.2015 22:22
keira

XXX.XXX.245.125

Zkuste někdo vyrobit toto a pak mi řekněte, jak to šlo :D Podle mě by to nemělo být těžké a dávat za tašku s dírama tisícovku se mi nechce.

http://www.hidalgo-shop.cz/potreby-pro-kone/staje-ohrady-a-vybehy/site-na-seno/2554-vak-na-seno-adagio.html.

17.2.2016 15:37
andreasuch.

XXX.XXX.230.172

syndygirl napsal(a):

Ahoj, mohla bych tě poprosit také o ty návody můj email: skokik4000@seznam.cz děkuji :).

17.2.2016 15:50
andreasuch.

XXX.XXX.230.172

Aho, mohla bych poprosit onějáké návd, už jsemzkouela parelky a provazovou uzdečku, chtěla bych zkusit čabraku vel. full a podsedlovku vel. full :D můj email: skokik4000@seznam.cz.

23.2.2016 19:43
katulinka

XXX.XXX.154.6

Ahoj.. :) Má někdo návod na provazovou uzdečku..? :)
Email : CrazySilvia@seznam.cz.

10.3.2016 21:41
Sydneybunnyhorse

XXX.XXX.154.97

Moc prosím, nemá někdo návod na provazovou uzdečku? Ohlávky, poprsáky, obaly na třmeny, vodítka, martingaly i side-pull umím, ale jen ta uzdečka mi pořád nejde :( Když tak posílejte na: katerina.ticha.pise@seznam.cz.

13.3.2016 12:06
mimušik

XXX.XXX.76.97

janna napsal(a):
Deka "flaušovka"

Ahoj chcela by som sa ťa opýtať že ako si ju robila lebo je strašne pekná

13.3.2016 12:20
mimušik

XXX.XXX.76.97

Ahojte...chcela by som sa vás (všetkých) opýtať či nemáte nejaké návody na oblečenie na jazdenie a aj na veci pre kone...lebo by som chcela môjmu valachovi spraviť niečo pekné. Za všetky odpovede vám ďakujem vopred!

KláraSk

11.5.2016 11:50
KláraSk

XXX.XXX.124.254

Ahoj,
tak se taky pochlubím, během týdne jsem dala dohromady olemovanou odpocku i s beránkem :) Všechno jsem dělala ručně, takže o to víc práce to bylo, ale výsledek stojí za to :).

23.12.2016 07:58
july8

XXX.XXX.96.7

Pridejte se k nam na fb vlastni tvorba - veci pro kone jiste tam najdete nejakou inspiraci ;-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík