Pat parelli nebo Monty Roberts??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2006 14:06

čauky, poradíte mi někdo jaký je rozdíl mezi metodou Pata Parelliho a Montyho Robertse?? jaká metoda by byla nejlepší pro získání důvěry koně slepého na jedno oko, je trochu lekavý. díky moc za radu

2.5.2006 09:35

johary napsal(a):
čauky, poradíte mi někdo jaký je rozdíl mezi metodou Pata Parelliho a Montyho Robertse?? jaká metoda by byla nejlepší pro získání důvěry koně slepého na jedno oko, je trochu lekavý. díky moc za radu

myslím že v tomto případě je Roberts nevhodný, ten je myslím lepší spíš na respekt.Nicméně pokud chceš vědět jaký je v tom rozdíl bude lepší pořídit nebo půjčit si nějaké knížky a na netu-je to dost obsáhlé, ale dají se kombinovat-rozumně.

15.12.2006 08:59

johary napsal(a):

Můj názor: Parelli je hlavně o všech možných hrách které připraví koně na všechny situace v jeho životě a spíš o výcviku...Monty je o psychologii koně...a já ho uznávám nejradši a myslím ssi že k Tvému problému spíš Montyho metody..

15.12.2006 10:30

joripage napsal(a):
Můj názor: Parelli je hlavně o všech možných hrách které připraví koně na všechny situace v jeho životě a spíš o výcviku...Monty je o psychologii koně...a já ho uznávám nejradši a myslím ssi že k Tvému problému spíš Montyho metody..

Ja by som si na tvojom mietste prečítala niečo od obidvoch autorov a vybrala by som si podľa povahy koňa.
Každému stačí pozorovanie a vyvarovanie sa rôznych veci.
Ja by som volila metódu kombinovanú, ako obidvoch autorov tak svoju.
Aka sa laká a má problém s videním, tak ty mu musíš dokázať, že sa môže spolahnúť na tvoj zrak, musíš ho ujistiť, že pod tebou či v sedle alebo vedla teba sa mu nič nestane.
Volila by som jazdenie v teréne, ked sedíš na nom rozprávaj sa s ním, ty musíš predvídať skorej než tvoj koník.
Vži sa so jeho situácie, nachvílu si zakry jedno oko a prechádzaj sa tak pol dňa a zistíš aký je to pre neho hendykep.
Prechádzky na volnej ruke, v prírode, ked sa zlakne netreba panikáriť sús si to nevšímať, zlakne sa poskočí, uklidníš ho a ideš dalej a potom si to nevšímaj, pochvál ho ked prekročí konár, ked urobí niečo čo ťa prekvapí, že prejde cez kaluž, je to len na tebe.
Koník sa môže zalknúť obyčajnej igelitky letiacej vo vzduchu a len jeje šum môže vyvolať reakciu laku.
Preto treba ked nosíš mu nejaké žrádlo tak nosiť aj takýto predmet zašuchoriť s ním.
Raz sa zlakne možno dvakrát a prestane, závisí to hlavne od povahy kona.

Přidejte reakci

Přidat smajlík