Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

alco

20.7.2009 18:41
alco

XXX.XXX.129.132

Ahojte, jakou by jste řekli, že má cenu 5ti letý, přiježděný WPB, vhodný do sportu - parkury, jehož bratr také skáče.
Je to tmavý hnědák, velice vyrovnané povahy, dětství trávil s ostatními na pastvě, je velmi otužilý a 100% zdravý, nejlépe pro juniory s ambicemi, ale i pro menší děti které se učí jezdit, nebo lehčí dospělé. Westernové sedlo zná také, i způsob ovládání - neckreining (nevím jak se to píše :-)), zastaví na ,,hou\'\'.
Je to vážně super koník, dokážu si ho představit všude - parkur, drezura, western - v trailu by se dle mě určitě neztratil, rekreace, zápřah, školní kůň, ...
Na prodej majitelka vůbec nespěchá, minimálně na rok pro něj místo mít bude, cenu si představuje kolem stovky - otázka ovšem je, zda-li je možné koně za takovou cenu nyní prodat?

20.7.2009 20:14
marketka

XXX.XXX.179.23

alco napsal(a):
Ahojte, jakou by jste řekli, že má cenu 5ti letý, přiježděný WPB, vhodný do sportu - parkury, jehož bratr také skáče.
Je to tmavý hnědák, velice vyrovnané povahy, dětství trávil s ostatními na pastvě, je velmi otužilý a 100% zdravý, nejlépe pro juniory s ambicemi, ale i pro menší děti které se učí jezdit, nebo lehčí dospělé. Westernové sedlo zná také, i způsob ovládání - neckreining (nevím jak se to píše :-)), zastaví na ,,hou\'\'.
Je to vážně super koník, dokážu si ho představit všude - parkur, drezura, western - v trailu by se dle mě určitě neztratil, rekreace, zápřah, školní kůň, ...
Na prodej majitelka vůbec nespěchá, minimálně na rok pro něj místo mít bude, cenu si představuje kolem stovky - otázka ovšem je, zda-li je možné koně za takovou cenu nyní prodat?

Ta cena je nadhodnocená. Dala bych za něj max .35 tisíc. Koní je všude dost.

alco

20.7.2009 20:23
alco

XXX.XXX.129.132

marketka napsal(a):
Ta cena je nadhodnocená. Dala bych za něj max .35 tisíc. Koní je všude dost.

Mám stejný názor, koupila bych ho za 50 tis., sto je moc, zvláště v těchto dobách.

20.7.2009 20:54
avelanc

XXX.XXX.92.19

alco napsal(a):
Mám stejný názor, koupila bych ho za 50 tis., sto je moc, zvláště v těchto dobách.

Ono je taky otázka jaký má původ, WPB je velmi široký pojev, výšku jste myslím také neuvedla.. Já bych za něj víc jak 35tis nedala.. Toť můj názor. Ale v případě, že nespěcháte si za cenou můžete stát a uvidíte.. Známí říká, že můžete dostat co za koně chcete, jen musíte čekat...

20.7.2009 21:11
strelish

XXX.XXX.212.18

alco napsal(a):

Sto je asi moc, na druhou stranu je pravda, že všestranný poník pro děti s předpoklady do sportu se super charakterem, takoví se cení. Těch opravdových charakterů je totiž pořád ještě jako šafránu.

20.7.2009 21:33
ladys

XXX.XXX.45.106

strelish napsal(a):
Sto je asi moc, na druhou stranu je pravda, že všestranný poník pro děti s předpoklady do sportu se super charakterem, takoví se cení. Těch opravdových charakterů je totiž pořád ještě jako šafránu.

Důležité taky je jestli je to valach nebo hřebec

alco

20.7.2009 22:12
alco

XXX.XXX.129.132

ladys napsal(a):
Důležité taky je jestli je to valach nebo hřebec

Valášek ;-)

alco

20.7.2009 22:13
alco

XXX.XXX.129.132

strelish napsal(a):

Pokud bych měla takového koníka kupovat já - což teda nehrozí, momentálně není ani čas, ani peníze, tak bych za něj byla ochotna nabídnout max 70 tis., spíš těch padesát

22.7.2009 11:05
redbla

XXX.XXX.169.27

alco napsal(a):

Přiježděný pony vhodný a hodný pro děti, s nadějí do sportu a třeba ještě hezky stavěný s původem je v podstatě k nezaplacení, zkuste inzerovat i na jiných stránkách než českých, tady se kvalita moc nedoceňuje každej by nejraději super koně za 20 tis nebo darem.

22.7.2009 16:45
monikafris

XXX.XXX.141.166

redbla napsal(a):
Přiježděný pony vhodný a hodný pro děti, s nadějí do sportu a třeba ještě hezky stavěný s původem je v podstatě k nezaplacení, zkuste inzerovat i na jiných stránkách než českých, tady se kvalita moc nedoceňuje každej by nejraději super koně za 20 tis nebo darem.

Cena poníka je opravdu diskutabilní. Pokud by valášek měl svoji vlastní sportovní výkonost např. parkur "S" tak si myslím, že by těch "sto" mohlo být i reálných. Jinak je to i trochu o štěstí.

22.7.2009 19:10
janda

XXX.XXX.236.80

monikafris napsal(a):
Cena poníka je opravdu diskutabilní. Pokud by valášek měl svoji vlastní sportovní výkonost např. parkur "S" tak si myslím, že by těch "sto" mohlo být i reálných. Jinak je to i trochu o štěstí.

Tak tak - myslím že u těch ponclů je to hlavně o jezditelnosti a charakteru. Vzhledem k tělesným proporcím některých pony není možné aby je obsedal a přiježďoval zdatný zkušený dospělý jezdec a přiznejme si, ne každé dítě má takové zkušenosti a v hlavě natolik srovnáno, aby vědělo jak správně postupovat.
O to víc jsou potom klidní, ovladatelní a spolehlivý ponclové co dokáží dítě podržet a naučit cennější a leckdy stojí víc než přiježděný velký kůň.
Navíc pony sport jde stále kupředu a za výkonného a charakterního poníka ti leckterý rodiče urvou obě ruce.
Takže jestli poncl tyhle nároky splňuje, neboj se nasadit cenu výš a uvidíš dle poptávky - slevit se dá vždycky.....

A známá právě má poncla kterej má pod dcerou odchozenou ST výkonnost, účast na MČR a na veřejňáku při mini maxi skočil mezi velkýma koňma jako jedinej výšku 140takže až z něj holka vyroste tak si za něj taky představuje tu cenu minimálně kolem "sto", takže to reálný je

Přidejte reakci

Přidat smajlík