Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2009 10:36
bublinka

XXX.XXX.98.132

Nezdá se vám, že koně v této barvě jsou nejvěčí magoři? Znám spoustu lidí co mají nebo měli doma koně barvy šiml a majitelé s nima měli jen samé problémy. Pište sem svoje nározy a zkušenosti - můžete dodat i fotečky

30.7.2009 10:40
bublinka

XXX.XXX.98.132

bublinka napsal(a):
Nezdá se vám, že koně v této barvě jsou nejvěčí magoři? Znám spoustu lidí co mají nebo měli doma koně barvy šiml a majitelé s nima měli jen samé problémy. Pište sem svoje nározy a zkušenosti - můžete dodat i fotečky

neznámý šimlík

30.7.2009 10:44
kokinka

XXX.XXX.45.125

bublinka napsal(a):
neznámý šimlík

Hloupost

Jeden z nejskvělejších koňských charakterů, který jsem kdy poznala....úžasná Andra Věčná škoda takového koně

30.7.2009 11:13
salima

XXX.XXX.187.4

kokinka napsal(a):
Hloupost

Jeden z nejskvělejších koňských charakterů, který jsem kdy poznala....úžasná Andra Věčná škoda takového koně

taky mi to prijde jako blbost... muj simlik je nejhodnejsi konik co znam !! normalne o nej pecuji a jezdi ho ty nejmensi deti i kdyz maji na vyber mezi pony a jim. a vzdy dostal prednost on, vsestrane vyuzitelny a skvely Samuel :-)

30.7.2009 11:17
salima

XXX.XXX.187.4

salima napsal(a):
taky mi to prijde jako blbost... muj simlik je nejhodnejsi konik co znam !! normalne o nej pecuji a jezdi ho ty nejmensi deti i kdyz maji na vyber mezi pony a jim. a vzdy dostal prednost on, vsestrane vyuzitelny a skvely Samuel :-)

vzdy je to jen a jen o pristupu lidi vuci konim, at je cernej hnedej nebo treba fialovej ..

30.7.2009 11:31
bublinka

XXX.XXX.98.132

salima napsal(a):
vzdy je to jen a jen o pristupu lidi vuci konim, at je cernej hnedej nebo treba fialovej ..

No já nevím jestli je to jen o přístupu kamarádka má teď hříbě ze svojí kobylky (oba rodiče hříběte super povahy) a hříbě je rapl už teď a proto ho prodávají. Pak další paní co znám má valacha ten kůň je taky na prodej je to nejvěčí rapl pod jakýho znám střídal majitele jako spodní prádlo a přitom co víme z jeho minulosti,každej se k němu choval víc než dobře-prostě ta povaha byla v koni a to má oba rodiče taktéž úplné kliďasy.

30.7.2009 11:40
wendinkah

XXX.XXX.79.90

bublinka napsal(a):
No já nevím jestli je to jen o přístupu kamarádka má teď hříbě ze svojí kobylky (oba rodiče hříběte super povahy) a hříbě je rapl už teď a proto ho prodávají. Pak další paní co znám má valacha ten kůň je taky na prodej je to nejvěčí rapl pod jakýho znám střídal majitele jako spodní prádlo a přitom co víme z jeho minulosti,každej se k němu choval víc než dobře-prostě ta povaha byla v koni a to má oba rodiče taktéž úplné kliďasy.

To je blbost ....já znám tak zlatý šimlíky a svinku ani jednu :) myslím že nezáleží na barvě ale na povaze koně
Na fotce Kladrubačka Estrella ..... Kladruby nad Labem :)

30.7.2009 12:38
bonita

XXX.XXX.76.178

bublinka napsal(a):

na farbe nezalezi, mozno konicek sa narodil viac citlivy a nedostal k jeho povahe adekvatny pristup a potom sa z neho stal "zly"

30.7.2009 12:48
salima

XXX.XXX.187.4

bublinka napsal(a):

ale neplet si dojmy s pojmy :-) kun muze mit sebe vetsi temperament ale nemusi to z nej delat rapla nebo neovladatelneho magora !! proste bud si ho clovek umi vychovat a podle jeho temperamentu s nim pracovat nebo ne a udela z nej rapla ! kone nejsou od prirody svine nebo magori to z nich jen delame my lidi ! neovladatelne ritici se kun neni magor ale spatne vychovany kun , coz se nemusi vylucovat s tim ze ma hodneho panicka, ne vzdy pojem hodny panicek muze znamenat zkusenny konak , ktery vi jak s konmi zachazet, prosim neber to spatne vubec nechci zpochybnovat jezdecke zkusennotsi tvych znamych , ale sama jen pisu z vlastni zkusennosti. Ano je pravda ze na povaze kone hodne zalezi , i v pripadne temperamentni povahy nemusi byt z kone magor pokud se s nim dobre a presto v klidu pracuje .
treba tady na fotce je plnasek meho kamose, je to konik temperamentni a obcas i vyhodi, nic mene to z nej v zadnem pripade nedela magora, je to strasne hodny konik , jen ma temperamentni povahu :-) a verim ze kdyby byl v jinych rukou tak ten magor z nej asi bude
kone nejsou ani magori ani raplove !!!! apokud se nejaky kun tak chova tak jen protoze ho k tomu lidi vychovali , i kdyz treba nevedomky

30.7.2009 12:49
salima

XXX.XXX.187.4

bonita napsal(a):
na farbe nezalezi, mozno konicek sa narodil viac citlivy a nedostal k jeho povahe adekvatny pristup a potom sa z neho stal "zly"

presne tak bonito

30.7.2009 13:28
salima

XXX.XXX.187.4

no myslim ze toto nepatri sem ale do inzerce , ale kdyz uz to tu je tak se zeptam proc tak nizka cena? urcite o konika zajem nemam, ale pri tom co pisete a jeste nabizite slevu ( dost vyraznou ) mi prijde cena dost nizka na jeho kvality o kterych pisete

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.7.2009 13:35

salima napsal(a):
no myslim ze toto nepatri sem ale do inzerce , ale kdyz uz to tu je tak se zeptam proc tak nizka cena? urcite o konika zajem nemam, ale pri tom co pisete a jeste nabizite slevu ( dost vyraznou ) mi prijde cena dost nizka na jeho kvality o kterych pisete

Bohužel jak píšu-rodinné důvody,proto na prodej opravdu spěcháme.To je jediný důvod nízké ceny.Kdyby to tak nespěchalo, tak koníka prodáme dráž a možná taky vůbec.Koník je 100% zdravý. Mám inzerát na něj i v inzerci.
jinak web koníka: www.avantinek.webovastranka.cz

30.7.2009 13:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bohužel jak píšu-rodinné důvody,proto na prodej opravdu spěcháme.To je jediný důvod nízké ceny.Kdyby to tak nespěchalo, tak koníka prodáme dráž a možná taky vůbec.Koník je 100% zdravý. Mám inzerát na něj i v inzerci.
jinak web koníka: www.avantinek.webovastranka.cz

tady jeste fotecka v padocku pred dostihem

30.7.2009 13:43

tady jeste fotecka v padocku pred dostihem

a tady se honi s nasim pejskem

30.7.2009 16:25
lucky

XXX.XXX.133.26

bublinka napsal(a):

TAK TOHLE JE NEJVĚTŠÍ BLBOST, JAKOU JSEM KDY SLYŠELA.....!

Barva je to poslední, co u koně řeším! A to, že je kůň bílý neznamená, že je rapl, černý sviňa a rezavý nevím..třeba že zabiják dětiček? ... Kravina

Ptej se jak byl kůň vychován, jak byl ježděn, kým byl ježděn, jaké má zkušenosti. Znám tolik koní, kde byť páníček je hodný, nebo spíše nezkušený, tak kůň si z něj dělá dobrý den..a podotýkám, že jich znám více a ani jeden není šiml Pokud s koňmi někdo neumí zacházet, udělá rapla i z králíka.....

Nemyslím si, že barva má co dočinění s povahou a temperamentem koně. temperament je jedna věc a zkažená povaha věc druhá.
Já mám třeba pln. arabku, která je zlatíčko největší, mohou kolem jezdit kamiony a nehne ani brvou, dává na mě pozor, neublíží ani mouše..teda te jo, tu zabije a ráda, ale to je tak vše........ a všeobecně jsou to citlivky a miláčci..hrozně hodní koně. Věc druhá je, že jsou citliví a temperamentní, což se nesmí zaměňovat s nějakou špatnou ovladatelností, ba naopak. Ale taky se dají velmi dobře zkazit. Ostatně to každý kůň, jen někteří déle snesou na sobě dříví nechat štípat.....

30.7.2009 16:32
lucky

XXX.XXX.133.26

lucky napsal(a):
TAK TOHLE JE NEJVĚTŠÍ BLBOST, JAKOU JSEM KDY SLYŠELA.....!

Barva je to poslední, co u koně řeším! A to, že je kůň bílý neznamená, že je rapl, černý sviňa a rezavý nevím..třeba že zabiják dětiček? ... Kravina

Ptej se jak byl kůň vychován, jak byl ježděn, kým byl ježděn, jaké má zkušenosti. Znám tolik koní, kde byť páníček je hodný, nebo spíše nezkušený, tak kůň si z něj dělá dobrý den..a podotýkám, že jich znám více a ani jeden není šiml Pokud s koňmi někdo neumí zacházet, udělá rapla i z králíka.....

Nemyslím si, že barva má co dočinění s povahou a temperamentem koně. temperament je jedna věc a zkažená povaha věc druhá.
Já mám třeba pln. arabku, která je zlatíčko největší, mohou kolem jezdit kamiony a nehne ani brvou, dává na mě pozor, neublíží ani mouše..teda te jo, tu zabije a ráda, ale to je tak vše........ a všeobecně jsou to citlivky a miláčci..hrozně hodní koně. Věc druhá je, že jsou citliví a temperamentní, což se nesmí zaměňovat s nějakou špatnou ovladatelností, ba naopak. Ale taky se dají velmi dobře zkazit. Ostatně to každý kůň, jen někteří déle snesou na sobě dříví nechat štípat.....

jinak přesně jak psala Bonita ..může být koník jen více citlivý..i to hříbě..a nedostane možnost dorozumět se s člověkem. pokud je někdo zvyklý na flegmouše, který je typ "kam mě dáš, tam mě máš" a pak narazí na živějšího koníka, je nejlehčí říct, že je pako a rapl a dát ho pryč...místo aby nacházel cestu a možnosti porozumění si s ním. Každý kůň má někdy své dny a každý někdy zazlobí. To však není důvod to svádět na barvu!

30.7.2009 21:41
jenee

XXX.XXX.150.58

bublinka napsal(a):

Naše Jessika je ve stáji sice pěkná škleba, ale zato pod sedlem to vynahradí 100x - spolehlivá, nelekavá prostě prima kobylka

30.7.2009 21:53
sheril

XXX.XXX.88.21

jenee napsal(a):
Naše Jessika je ve stáji sice pěkná škleba, ale zato pod sedlem to vynahradí 100x - spolehlivá, nelekavá prostě prima kobylka

Úžasný Ralf-kladrubák,3 roky,byl krátce po kastraci a přesto jsem se mohla o něj starat jako malá,byl mým prvním koněm na péči a jela jsem na něm pouze jednou a byl to nezapomenutelný zážitek.Byl velice hodný ač se teprv přiježdoval.Letos mu bude 14-15 let,zda ho někdo znáte,dejte vědět,bude určitě bílí jak sníh.

30.7.2009 21:54
sheril

XXX.XXX.88.21

sheril napsal(a):
Úžasný Ralf-kladrubák,3 roky,byl krátce po kastraci a přesto jsem se mohla o něj starat jako malá,byl mým prvním koněm na péči a jela jsem na něm pouze jednou a byl to nezapomenutelný zážitek.Byl velice hodný ač se teprv přiježdoval.Letos mu bude 14-15 let,zda ho někdo znáte,dejte vědět,bude určitě bílí jak sníh.

30.7.2009 21:57
sheril

XXX.XXX.88.21

sheril napsal(a):

Má velice výrazný klabonos,proto byl vyřazen z chovu

31.7.2009 07:04
ditule28

XXX.XXX.212.163

sheril napsal(a):
Má velice výrazný klabonos,proto byl vyřazen z chovu

Tak to je ta největší pitomost, co jsem kdy slyšela. Je to vždy o přístupu a výchově koně člověkem, horší když je to naopak. Hodně lidí to tu už objasnilo. Já to můžu jen potvrdit. Mám šimla, 14 let, když jsem si ho koupila, byl to nezvladatelný, neposlušný a nekomunikativní kůň. Za dobu co ho mám, se hodně změnil a je úplně jiný, i veterinář se divil, že to je on, že ho zná jiného. Má sice občas své špatné dny, některé bubáky se nepodařilo odstranit, ale to jenom proto, že se k němu bývalí majitelé nechovali hezky a nevysvětlili mu to v klidu. Udělali jsme hodně pokroků a je z něj spíše takový flegmouš. Takže záleží jen na tom přístupu člověka a jeho trpělivosti.
Ostatně jsem znala ještě jednoho dostiháka šimla a to byl ten nejhodnější koník co jsem znala, dával pozor i na malé dítě, aby ho nepřišlápl, bohužel už je na věčných pastvinách.

31.7.2009 11:36
jahudka

XXX.XXX.144.162

ditule28 napsal(a):
Tak to je ta největší pitomost, co jsem kdy slyšela. Je to vždy o přístupu a výchově koně člověkem, horší když je to naopak. Hodně lidí to tu už objasnilo. Já to můžu jen potvrdit. Mám šimla, 14 let, když jsem si ho koupila, byl to nezvladatelný, neposlušný a nekomunikativní kůň. Za dobu co ho mám, se hodně změnil a je úplně jiný, i veterinář se divil, že to je on, že ho zná jiného. Má sice občas své špatné dny, některé bubáky se nepodařilo odstranit, ale to jenom proto, že se k němu bývalí majitelé nechovali hezky a nevysvětlili mu to v klidu. Udělali jsme hodně pokroků a je z něj spíše takový flegmouš. Takže záleží jen na tom přístupu člověka a jeho trpělivosti.
Ostatně jsem znala ještě jednoho dostiháka šimla a to byl ten nejhodnější koník co jsem znala, dával pozor i na malé dítě, aby ho nepřišlápl, bohužel už je na věčných pastvinách.

my máme taky šimlíka, WPB, 11let, celý život byl sám jen s lidmi v malém výběhu,takže je teď takovej zaostalejší co se týče základních návyků,ale lepší se to každým dnem a je hodnej, šikovnej a chytrej

31.7.2009 11:37
jahudka

XXX.XXX.144.162

jahudka napsal(a):
my máme taky šimlíka, WPB, 11let, celý život byl sám jen s lidmi v malém výběhu,takže je teď takovej zaostalejší co se týče základních návyků,ale lepší se to každým dnem a je hodnej, šikovnej a chytrej

a ještě jedna pěkná

31.7.2009 12:53
microfon

XXX.XXX.182.201

bublinka napsal(a):

To je pěkná hloupost, stějně tak jako že ryzáci jsou divní apod.

myslím, že celé to plyne především kvůli tomu, že šimlíci často vznikají příměsí arabské krve. A s arábky už každý jednat neumí, nejsou to žádní otloukánci, kteří si nechají vše líbit. No a pak není divu, že při "dobré" výchově vzniká tolik "zlýchů šimlů.

tady můj šimlík:D:D

31.7.2009 13:30
lucky

XXX.XXX.133.26

microfon napsal(a):
To je pěkná hloupost, stějně tak jako že ryzáci jsou divní apod.

myslím, že celé to plyne především kvůli tomu, že šimlíci často vznikají příměsí arabské krve. A s arábky už každý jednat neumí, nejsou to žádní otloukánci, kteří si nechají vše líbit. No a pak není divu, že při "dobré" výchově vzniká tolik "zlýchů šimlů.

tady můj šimlík:D:D

No, když by to měl člověk brát tak, jako že šimli jsou cáklí, tak v tom případě tady máme praštěnou celou populaci Starokladrubsých běloušů, lipicánů, 70% PRE či 50% arabů atd. .....

Taky mi nějaký magor kdysi tvrdil, že vraníci jsou děsné svině a zavijáci, že jsou od přírody zlí a ďábli...tak to v tom případě bacha na černé kladrubáky a frízáky či mérénské koně atd ....

Jako nad tímhle se rozumný člověk jen zasměje

31.7.2009 17:17
redbla

XXX.XXX.169.27

bublinka napsal(a):

červený šiml (nějak bělí, ale snad nikdy úplně nevybělí - kdo by to čistil)

4.8.2009 11:19
klawdie

XXX.XXX.100.124

redbla napsal(a):
červený šiml (nějak bělí, ale snad nikdy úplně nevybělí - kdo by to čistil)

Hehe je to o koni, věku a lidech , né po barvě....moje zlatíčko, v mládí tropil lotroviny, ted zlatíčko a pohodář...záleží jak si to kdo vychová...

4.8.2009 11:20
klawdie

XXX.XXX.100.124

a tady se honi s nasim pejskem

opravdu inzerce tu nemá co dělat a každopádně plňas valach za 38 to je normální cena, ani nijak nízka ba naopak....plnas se dá cenově pořídit kolem 20-40 normální zdravé zvíře...

5.8.2009 13:56
zora

XXX.XXX.0.14

klawdie napsal(a):
opravdu inzerce tu nemá co dělat a každopádně plňas valach za 38 to je normální cena, ani nijak nízka ba naopak....plnas se dá cenově pořídit kolem 20-40 normální zdravé zvíře...

Jak napsal microfon, nejspíš to bude příměsí arabů, mám taky šimlíka, je to poloviční arab, a docela komplikovaná povaha, řekla bych, že ti jeho předci se v té jeho povaze hodně bijou,ale nemůžu říct, že by to byl magor. Je to o přístupu člověka ke koni, jak už bylo zmiňováno. Kůň nic nedělá jen tak, je potřeba se zamyslet nad tím, proč to dělá, a zkusit se s koníkem sžít. Samozřejmě taky hodně záleží na povaze koně, ale ta určitě není daná barvou. Jinak foto toho mého šimla.

5.8.2009 17:05
jenee

XXX.XXX.150.58

klawdie napsal(a):
Hehe je to o koni, věku a lidech , né po barvě....moje zlatíčko, v mládí tropil lotroviny, ted zlatíčko a pohodář...záleží jak si to kdo vychová...

Klawdie - a kolik mu je? My teď máme mlaďocha 4 roky a už se pomalu začíná mít k světu. Občas ještě ukáže růžky, ale snad do 6 let už to bude spolehlivost sama

6.8.2009 08:47
klawdie

XXX.XXX.100.124

jenee napsal(a):
Klawdie - a kolik mu je? My teď máme mlaďocha 4 roky a už se pomalu začíná mít k světu. Občas ještě ukáže růžky, ale snad do 6 let už to bude spolehlivost sama

letos šest, jak se loupnul pátej rok, dostal rozum a nyní z něho 99¨%spolehlivý kůň, to procento mu nechávám na malé pozlobení..ale povaha fakt super...

6.8.2009 08:48
klawdie

XXX.XXX.100.124

klawdie napsal(a):
letos šest, jak se loupnul pátej rok, dostal rozum a nyní z něho 99¨%spolehlivý kůň, to procento mu nechávám na malé pozlobení..ale povaha fakt super...

a hlavně taky to byl hřebčoun...a všechno se učil...
tady jako 4 leták...

6.8.2009 08:57
iveth

XXX.XXX.12.146

bublinka napsal(a):

kravina,kravina, kravina,
mam doma dvě kobylky, jedna je hnědka, druhá šimla, obě dvě maj otce araba, šimla je mnohem klidnější než hnědka, možná je to tím že šimličku mam od hříběte a mam ji vychovanou podle svého, jinak obě dve jsou velice temperamentní a citlivé po arabovi a věřim tomu, že kvůli jejich citlvé povaze by z nich někdo dokázal udělat rapla. Taky na šimle jezdim na parelce, nikdy pod sedlem nevyhodila a ani nikdy nedala na bezhlavej uprk, zastaví vždy na povel a ostatní pobídky taky bez problému, u kováře klidas u vety taky a to je mladá 4 roky.

6.8.2009 09:20
jenee

XXX.XXX.150.58

klawdie napsal(a):
a hlavně taky to byl hřebčoun...a všechno se učil...
tady jako 4 leták...

takže nám zbývá ještě aspoň rok a půl vydržet...ten náš je valach už od 2 let. Je ale strašně ostrý na cizí koně a to se moc nelepší, i když ho hodně bráváme na okoukanou

6.8.2009 09:48
klawdie

XXX.XXX.100.124

jenee napsal(a):
takže nám zbývá ještě aspoň rok a půl vydržet...ten náš je valach už od 2 let. Je ale strašně ostrý na cizí koně a to se moc nelepší, i když ho hodně bráváme na okoukanou

hmm tak to nevím jestli se to změní to je koni, druhá kobyla co mám je taky protiva na koně...je to lepší ale né o mnoho je 5 letá..

6.8.2009 12:35
monca

XXX.XXX.210.3

iveth napsal(a):
kravina,kravina, kravina,
mam doma dvě kobylky, jedna je hnědka, druhá šimla, obě dvě maj otce araba, šimla je mnohem klidnější než hnědka, možná je to tím že šimličku mam od hříběte a mam ji vychovanou podle svého, jinak obě dve jsou velice temperamentní a citlivé po arabovi a věřim tomu, že kvůli jejich citlvé povaze by z nich někdo dokázal udělat rapla. Taky na šimle jezdim na parelce, nikdy pod sedlem nevyhodila a ani nikdy nedala na bezhlavej uprk, zastaví vždy na povel a ostatní pobídky taky bez problému, u kováře klidas u vety taky a to je mladá 4 roky.

Taky souhlasím s tím,že je to pěkná kravina.Samozřejmě,že je to hlavně o lidech.Mám doma taky šimličku a je to snad to nejhodnější a nejvyrovnanější zvíře pod sluncem,kdyby nebyla tak vysoká klidně by s ní mohly dělat malé děti.Naprosto spolehlivá jak ze země tak pod sedlem
a tady moje princezna v akci

6.8.2009 12:41
monca

XXX.XXX.210.3

monca napsal(a):
Taky souhlasím s tím,že je to pěkná kravina.Samozřejmě,že je to hlavně o lidech.Mám doma taky šimličku a je to snad to nejhodnější a nejvyrovnanější zvíře pod sluncem,kdyby nebyla tak vysoká klidně by s ní mohly dělat malé děti.Naprosto spolehlivá jak ze země tak pod sedlem
a tady moje princezna v akci

ikdyž je fakt,že když k nám přišla byla drobátko rozmazlineka není to zrovna nejpřijemnější,když tahle chodící hora si začne dělat co chce.Teď už je ale hodňoučká a poslušná.....

11.8.2009 13:37
jezabel

XXX.XXX.142.167

monca napsal(a):
ikdyž je fakt,že když k nám přišla byla drobátko rozmazlineka není to zrovna nejpřijemnější,když tahle chodící hora si začne dělat co chce.Teď už je ale hodňoučká a poslušná.....

No tak to je pěkná blbost cos napsala na začátku, u koně přece vůbec na barvě nezáleží. Koukni na parkurové koně největší úrovně, všichni koně naší nejznámější juniorky - Báry Tomanové - jsou bílí, Cassini Son' T je taky bílej a jak skáče, dál je tady Oskar Agramm z Tlumačova, Salvador Fitmin od Marka Hentšla je šiml. Na světové úrovni koně - Cumano, Cornet Obolensky... všichni jsou parádní ...

Já mám taky šimličku a je to jedna z nejlepších koní co sem jezdila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík