Za kolik jste kupovali seno?Já platila dvakrát tolik

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2009 20:09
sheril

XXX.XXX.88.21

dnes jsem byla v šoku,kluk co unás seká pole,mi náhle zdělil,že majitel chce letos 600,- za balík,loni byl za 250-300.Dlouho jsem váhala,dal mi slevu na na každej stovku,ale co to je?Mám jích pět za 2.500,-.Prý chtěj všichni statkáři v okolí 600,..Předtím byl málo sena,ale oni to všichni dohali i já usušila hrozně velké množství volného sena,ale zdá se mi to přehnaný.Co vy na to a za kolik máte?Já Rumburk-ústecký kraj

2.8.2009 20:28
luda

XXX.XXX.80.26

sheril napsal(a):
dnes jsem byla v šoku,kluk co unás seká pole,mi náhle zdělil,že majitel chce letos 600,- za balík,loni byl za 250-300.Dlouho jsem váhala,dal mi slevu na na každej stovku,ale co to je?Mám jích pět za 2.500,-.Prý chtěj všichni statkáři v okolí 600,..Předtím byl málo sena,ale oni to všichni dohali i já usušila hrozně velké množství volného sena,ale zdá se mi to přehnaný.Co vy na to a za kolik máte?Já Rumburk-ústecký kraj

Jde vše nahoru..a bude huř...letos jsem také usušila dost sena...si myslím.a kupuji seno 1 bal.za 500. takže letos 5000tis v prd.......
ale radši si to uzapletím,než abych mušila.A taky záleží na kvalitě,jestli neobnovovaly seno,pokud toho nemají málo..atd...unás vím,že to moc lidí nestihlo...

Východní čechy-Jíčínsko

2.8.2009 21:17
ampinka

XXX.XXX.43.2

sheril napsal(a):

V Pardubickém kraji balík pod 500 nejde a ani nikdy nešel, takže normálka Co já bych dala za 250 za balík, to tu opravdu takhle nízko nikdy nebylo....

2.8.2009 21:36
nemide

XXX.XXX.156.94

ampinka napsal(a):
V Pardubickém kraji balík pod 500 nejde a ani nikdy nešel, takže normálka Co já bych dala za 250 za balík, to tu opravdu takhle nízko nikdy nebylo....

Ale kolik ten balík váží?

2.8.2009 22:30
jurasek

XXX.XXX.112.250

nemide napsal(a):
Ale kolik ten balík váží?

to chce taky schánět seno a ne hned koupit u sousedů vedle,mohl ti sheril i 600 o dalších nablábolit

3.8.2009 08:14
saddlery

XXX.XXX.165.55

jurasek napsal(a):
to chce taky schánět seno a ne hned koupit u sousedů vedle,mohl ti sheril i 600 o dalších nablábolit

My nakupujeme koule kvalitního sena po 250kč a ktuálně zásoba okolo 100 koulí pro náš ranč,sice se ještě napočítá svoz návěsem z luk do seníku,ale to není až tak tolik,600 za kouli je viks,i dyž si balíkovací stroj někde počítá až 150 za kouli,no je to děs

3.8.2009 09:00
strelish

XXX.XXX.126.103

saddlery napsal(a):
My nakupujeme koule kvalitního sena po 250kč a ktuálně zásoba okolo 100 koulí pro náš ranč,sice se ještě napočítá svoz návěsem z luk do seníku,ale to není až tak tolik,600 za kouli je viks,i dyž si balíkovací stroj někde počítá až 150 za kouli,no je to děs

Kájo 120-150 korun za sbalíkování je vcelku normální cena za služby. A rozčilovat se nad cenou za balík, když nikdo neví o jak velký balík se vlastně jedná, to je nesmysl A ono je někdy lepší koupit dráž, ale krásné seno než levnějš ale seno ze kterého kus vyhodím a je hnusné, zaprášené a nebo zaplísněné. A letos bohužel na spoustě míst se nestihly první seče, takže sena bude hodně málo.

3.8.2009 09:11
horallka

XXX.XXX.26.201

sheril napsal(a):

Já kupuju pořád jeden balík za 600kč,jednou byly za 500 ale to bylo fakt jen jednou.Ale kupuju to od EKO zemědělce a seno je moc pěkný a voňavý.Kámoška kupuje balík za 300a vždycky říká že se to s tím senem co kupuju já nedá srovnat-to moje prostě kvalitnější.Jsem z Olomouckého kraje.

3.8.2009 09:32
saddlery

XXX.XXX.165.54

strelish napsal(a):
Kájo 120-150 korun za sbalíkování je vcelku normální cena za služby. A rozčilovat se nad cenou za balík, když nikdo neví o jak velký balík se vlastně jedná, to je nesmysl A ono je někdy lepší koupit dráž, ale krásné seno než levnějš ale seno ze kterého kus vyhodím a je hnusné, zaprášené a nebo zaplísněné. A letos bohužel na spoustě míst se nestihly první seče, takže sena bude hodně málo.

on balík sena je dost limitovaný průměrem a jak je nastaven balíkovací lis za traktorem,jinak to seno luční co kupujem za 250 přímo z luk je kvalitní,vonavý a bez plevelu atd,asi je to tím,že letitá spolupráce atd.

3.8.2009 09:36
strelish

XXX.XXX.126.103

horallka napsal(a):
Já kupuju pořád jeden balík za 600kč,jednou byly za 500 ale to bylo fakt jen jednou.Ale kupuju to od EKO zemědělce a seno je moc pěkný a voňavý.Kámoška kupuje balík za 300a vždycky říká že se to s tím senem co kupuju já nedá srovnat-to moje prostě kvalitnější.Jsem z Olomouckého kraje.

My máme balík 120 cm za 400 korun. A jezdí si pro ně lidi až z Brněnska, Beskyd, teď naposled z Karviné... mj. právě proto, že je to voňavé kvalitní seno (jsme cca 25 km pod Ostravou, v CHKO Poodří). EKO nebo neEKO si myslím, že je u sena úplně fuk, nevšimla jsem si, že by se ošetřovalo nějakýma postřikama. EKO má význam max. pokud ho kupuju pro svoje hospodářství v ekologickém režimu, kdy nesmím nakoupit jiné vstupy než ty označené jako pocházející z ekologického hospodářství. U sena je to čistě a jen o kvalitě porostu a umění dobře usušit a sklidit.

3.8.2009 09:39
strelish

XXX.XXX.126.103

saddlery napsal(a):
on balík sena je dost limitovaný průměrem a jak je nastaven balíkovací lis za traktorem,jinak to seno luční co kupujem za 250 přímo z luk je kvalitní,vonavý a bez plevelu atd,asi je to tím,že letitá spolupráce atd.

No však právě, proto se rozčilovat že 600 za balík je moc, když vlastně nikdo neví o jak velký (těžký) balík jde je fakt blbost. A určo je lepší brát rovnou z luk, je to levnější. Ale to (ke svojí škodě) nedělá skoro nikdo - teda aspoň u nás.

happyhvezda

3.8.2009 09:39
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

horallka napsal(a):

Tak my máme nabídku sena cenu jen za odvoz ( 200 kč myslím ) ale sena už ve stáji máme celkem dost , jelikoš sousedovi spadla stodola tak neměl kam dávat male balíky tak je dovezl nám

3.8.2009 12:11
sheril

XXX.XXX.88.21

jurasek napsal(a):

BERUŠ TO NEJSOU SOSEDI,MAJÍ KRAVÍN O 10 KILÁKŮ DÁL,JSME MALÝ MĚSTO A JETU ZHRUBA 5 STATKÁŘŮ,KTEŘÍ MAJÍ ROZDĚLENÁ POLE A LOUKY,JÁ MÁM POZEMEK PŘÍMO NA KRAJI POLE,5 LET OD NICH KUPUJI SENO,LETOS JIM TO TRVALO NEŽ PŘIJELI SEKAT.(POLE PROTO,5 LET ZPÁTKY ZDE BYLI BRAMBORY)

3.8.2009 12:17
sheril

XXX.XXX.88.21

sheril napsal(a):
BERUŠ TO NEJSOU SOSEDI,MAJÍ KRAVÍN O 10 KILÁKŮ DÁL,JSME MALÝ MĚSTO A JETU ZHRUBA 5 STATKÁŘŮ,KTEŘÍ MAJÍ ROZDĚLENÁ POLE A LOUKY,JÁ MÁM POZEMEK PŘÍMO NA KRAJI POLE,5 LET OD NICH KUPUJI SENO,LETOS JIM TO TRVALO NEŽ PŘIJELI SEKAT.(POLE PROTO,5 LET ZPÁTKY ZDE BYLI BRAMBORY)

JEŽIŠ TY MOJE BALÍKY JSOU ZU TĚH VĚTŠÍCH NA LEŽATO MAJ ZHRUBA 150 CM,ALE KVALITA BUDE STÁT ZA PRT,SENO POSEKALI ,4 DNY LEŽELO A PAK ROVNOU BALÁLÍKOVALI.Z BALÍKU JDE VIDĚT ,ŽE SENO NENÍ DOSUŠENÉ A BRZO CHYTÍ PLÍSEN,

3.8.2009 12:32
saddlery

XXX.XXX.165.36

happyhvezda napsal(a):
Tak my máme nabídku sena cenu jen za odvoz ( 200 kč myslím ) ale sena už ve stáji máme celkem dost , jelikoš sousedovi spadla stodola tak neměl kam dávat male balíky tak je dovezl nám

Seno máme tak,že jedna velká fůrA SE JEDEN DEN POSEKALA ,3 DNY SCHLO A ČTVRTÝ BYLO V KOULÍCH. z LUK JE TO NEJLEVNĚJŠÍ,A POKUD JE SE ZEMĚDĚLCEM DELŠÍ SPOLUPRÁCE VE VELKÉM JE TO VŮBEC NEJLEPŠÍ.

3.8.2009 13:23
misamarincova

XXX.XXX.210.251

sheril napsal(a):

Ano,záleží na velikosti balíku.My si děláme sami seno a musím přiznat, že zdražení je odpovídající přípravě.Letos to bylo tak, že jsme posekali, otočili a začalo pršet, tak se to musí nechat znovu uschnout a když už bylo suchý,tak jsme jeli nahrabat na řádky a než jsme slisovali, zase sprchlo,takže znova rozhodit uschnout a pak už se to povedlo.Přitom všem projedete jednou tolik nafty a cena stoupá a musí se do ceny počítat i čas co najezdíte.Naštěstí je seno i přes všechno krásné a kvalitní.Prodáváme balíky za pětset z louky a o padesátku víc už uskladněné.Řekla bych,že lidí přibívá,co si odvezou rovnou z louky,protože když si nasčítají peníze za odvoz za balík,vyjde je to při deseti balících na pět set a to už mají zase jeden balík doma..Mimochodem týká se to o západní čechy..

3.8.2009 13:47
dannynka

XXX.XXX.210.66

misamarincova napsal(a):
Ano,záleží na velikosti balíku.My si děláme sami seno a musím přiznat, že zdražení je odpovídající přípravě.Letos to bylo tak, že jsme posekali, otočili a začalo pršet, tak se to musí nechat znovu uschnout a když už bylo suchý,tak jsme jeli nahrabat na řádky a než jsme slisovali, zase sprchlo,takže znova rozhodit uschnout a pak už se to povedlo.Přitom všem projedete jednou tolik nafty a cena stoupá a musí se do ceny počítat i čas co najezdíte.Naštěstí je seno i přes všechno krásné a kvalitní.Prodáváme balíky za pětset z louky a o padesátku víc už uskladněné.Řekla bych,že lidí přibívá,co si odvezou rovnou z louky,protože když si nasčítají peníze za odvoz za balík,vyjde je to při deseti balících na pět set a to už mají zase jeden balík doma..Mimochodem týká se to o západní čechy..

nabízíme seno v kulatých balících - váha 350-400kg , certifikát eko , 100% kvalita , cena 400kč, při odběru nad 20ks sleva

3.8.2009 14:13
sheril

XXX.XXX.88.21

misamarincova napsal(a):

No vidíte a ty naši traktoristi neměli žádnou práci ,ani to neobraceli a zdažili o 100 %,naftu neprojížděli,je to divný

3.8.2009 14:24
bospor

XXX.XXX.193.16

dannynka napsal(a):
nabízíme seno v kulatých balících - váha 350-400kg , certifikát eko , 100% kvalita , cena 400kč, při odběru nad 20ks sleva

terko odkud jste???

3.8.2009 14:26
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):
terko odkud jste???

zájem bych měla, ale aby mě nevyšla doprava 2x dráž než seno

3.8.2009 14:40
kovbojicek

XXX.XXX.157.153

sheril napsal(a):
No vidíte a ty naši traktoristi neměli žádnou práci ,ani to neobraceli a zdažili o 100 %,naftu neprojížděli,je to divný

tak sis měla seno prhlédnout, radši dám šest set za kvalitní balík.. jinak u nás na západě balík 300,- (150cm s pevnou komorou) ale senicko jako víno, dokonalá skladba a krasne zelený (stihli usušit mezi dešti) prostě paráááda

3.8.2009 14:47
stalonek

XXX.XXX.163.66

kovbojicek napsal(a):
tak sis měla seno prhlédnout, radši dám šest set za kvalitní balík.. jinak u nás na západě balík 300,- (150cm s pevnou komorou) ale senicko jako víno, dokonalá skladba a krasne zelený (stihli usušit mezi dešti) prostě paráááda

já odpovím za terku,mám v té stáji koníka. Třinec - Karpentná

3.8.2009 19:56
bospor

XXX.XXX.193.16

stalonek napsal(a):
já odpovím za terku,mám v té stáji koníka. Třinec - Karpentná

díky to je trochu moc z ruky :-( škoda

3.8.2009 20:28
woldemortik

XXX.XXX.199.200

bospor napsal(a):
díky to je trochu moc z ruky :-( škoda

já jsem dala za seno letos cca 5000,- mám 28balíků ajsemráda sam jsem si posíkla otočila ausušila známej mi za 110.-zbalikoval

tady na jihu no podle toho kde tak od 300-550,- ja jsem baliky kupovala jen jednou a to za cenu 300,- jinak známej mám kolem 1200 balíků tak mi nedej bože když mi dojdou nákej za hubičku da.z lonska mu jeste plno zbylo rikal me tech pár balíků nezabije,ale zase mu na oplátku neco muj táta dát ze šrotiště nebo mu odváží hnuj od krav tatrou.je to pravda někdo takové vyhody co mám ja nemá

11.8.2009 22:25
awonlady

XXX.XXX.9.14

sheril napsal(a):

Já kupuji balík sena 120 cm za 300,-kč od soukromníka a balík slámy po 100,-kč
Hradec Králové

12.8.2009 06:49
westgirl

XXX.XXX.227.219

awonlady napsal(a):
Já kupuji balík sena 120 cm za 300,-kč od soukromníka a balík slámy po 100,-kč
Hradec Králové

balík sena 4q-taky od soukromníka,za 500,loni byl o 100vku levnější,ale jsem letos ráda za těch 10 balíků..mám hodně i svého volného sena nasušeného a ještě se dělá.

12.8.2009 16:30
vitacit

XXX.XXX.244.34

westgirl napsal(a):
balík sena 4q-taky od soukromníka,za 500,loni byl o 100vku levnější,ale jsem letos ráda za těch 10 balíků..mám hodně i svého volného sena nasušeného a ještě se dělá.

my sušíme vlastní. Letos jsme čekali dost dlouho, než přestaly deště, ale vyplatilo se. Seno je nádherný. A přikupovali jsem balíky cca 25O kg za 200... Ale to bude spíš ze známosti. Jinak tady v okolí jsou za 400,- seno a sláma 200,-
okr.Blansko

12.8.2009 21:12
sheril

XXX.XXX.88.21

vitacit napsal(a):
my sušíme vlastní. Letos jsme čekali dost dlouho, než přestaly deště, ale vyplatilo se. Seno je nádherný. A přikupovali jsem balíky cca 25O kg za 200... Ale to bude spíš ze známosti. Jinak tady v okolí jsou za 400,- seno a sláma 200,-
okr.Blansko

Sláma je tak levná?Ještě jsem nikdy nekupovala,kolik stojí běžně zhruba balík?rÁDA BYCHH JÍ KONÍKŮM KOZUPILA,NAVRCH NA PILINY,TED JSOU PODESTÝLÁNY SENMEM Z LONSKA,ALE JSOU TAM MÁLO,MÁM JE PŘES LÉTO 24/7 hod venku

14.8.2009 08:46
sheiter

XXX.XXX.6.15

sheril napsal(a):
Sláma je tak levná?Ještě jsem nikdy nekupovala,kolik stojí běžně zhruba balík?rÁDA BYCHH JÍ KONÍKŮM KOZUPILA,NAVRCH NA PILINY,TED JSOU PODESTÝLÁNY SENMEM Z LONSKA,ALE JSOU TAM MÁLO,MÁM JE PŘES LÉTO 24/7 hod venku

AWONLADY- Moc prosím o kontakt na tvého dodavatela sena..pokud jsi ho ochotná postoupit. Díky moc

14.8.2009 20:17
stieberova

XXX.XXX.248.182

ampinka napsal(a):

Že v Pardubickém kraji nejde balík pod 500?!! Jsem také z pardubického kraje, ale z východní části, okresu UO a máme seno za 150Kč(q a balíky byly loni 3q letos čekám na zvážení, jsou prý méně upěchované, ale jsou 150cm průměr. Takže ten velký naducaný balík vážil 300kg a stál 450Kč, letos bude stát balík míň, protože není tak slisovaný. Roky předtím jsem kupovala vždy volné a bylo za 130Kč/metrák

Přidejte reakci

Přidat smajlík