Jak má sedět westernové sedlo?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2009 12:05
holkaodkoni

XXX.XXX.87.246

Dobrý den, zakoupila sem si westernové sedlo, jelikož do téhle doby jsem jezdila anglii moc nerozumím tomu jak má w.sedlo sedět. Můžete mi prosím zaslat pár "bodů" kterých by se mělo dobře padnoucí sedlo držet? Děkuji :-)

8.8.2009 16:46
saddlery

XXX.XXX.165.54

holkaodkoni napsal(a):
Dobrý den, zakoupila sem si westernové sedlo, jelikož do téhle doby jsem jezdila anglii moc nerozumím tomu jak má w.sedlo sedět. Můžete mi prosím zaslat pár "bodů" kterých by se mělo dobře padnoucí sedlo držet? Děkuji :-)

Westernové sedlo má kostru která má základ ližiny- bars,ty musí celou svou plochou doléhat na svalové pletence podél páteře koně,nide netlačit spodní hranou,či prohnutím,sevřením,špatným tvarem pro daného koně atd.

1- pod celou plochou od komory pod hruškou dozadu za sedlo musí být prostor tak minimálně na prostrčení biče,aby miskovité posedlí netlačilo koně do páeře při sedu jezdce

2- mezi kohoutkem a spodem přední komory sedla má být při sedlání s dekou minimálně vůle cca na 4prsty od těla koně a minimálně na 2 bez deky.

3- sedlový podbřišník vede zavěšen od sedla na vázacích řemenech a ty mají vždy různé umístění v pozici délky sedlové kostry,sedlo vybírat s takovou pozicí závěsu aby podbřišník měl koník tak pěst za přední nohy a vzací závěs na sedle nevydil jezdci v pohybu nohou.

4- u sedla by mělo být středové posedlí center set,aby jste seděla v kolmém korektním sedu ve středu posedlí a dobře rozkládala váhu po celé délce sedla a ne cantle seat kde se sedí zadkem v míse posedlí a tlačí to koně do zádě koncem sedla a vám nedovolí správný sed.

atd

8.8.2009 18:43
redbla

XXX.XXX.169.27

holkaodkoni napsal(a):

Zapomněla jsi jeden důležitej detail, koupila jsem si může znamenat cokoliv, upřesni jaké sedlo máš, pokud je to indie atp. nejspíš koni sedět nikdy nebude. Prosím upřesni to a foto koně a sedla hodně napoví

Přidejte reakci

Přidat smajlík