Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2009 13:54
mili

XXX.XXX.7.50

Ahojky, ve stáji máme krásného 8-mi letého valáška, který má trochu chycenou šlachu z dostihu...Po "zatuhnutí" to není nic hrozného, po sonu budeme vědět víc-jestli je to jen povrchové nebo ne..
Jde o to že je na ježdění hodně temeperamentní a trenér je přesvědčený o tom že ho už nic dobrého nečeká, že je neprodejný...
Já osobně jsem toho názoru že pokud by si ho vzal někdo kdo se plně věnuje PNH nebo jako společníka do výběhu (je mladý a v podstatě zdravý) bude naprosto výborný... V boxe na ošetřování je hodný. Budoucí majitele budeme ale vybírat opravdu pečlivě!!!!
Byl by zájem? Foto přidám později..

26.8.2009 15:26
elise

XXX.XXX.226.2

mili napsal(a):
Ahojky, ve stáji máme krásného 8-mi letého valáška, který má trochu chycenou šlachu z dostihu...Po "zatuhnutí" to není nic hrozného, po sonu budeme vědět víc-jestli je to jen povrchové nebo ne..
Jde o to že je na ježdění hodně temeperamentní a trenér je přesvědčený o tom že ho už nic dobrého nečeká, že je neprodejný...
Já osobně jsem toho názoru že pokud by si ho vzal někdo kdo se plně věnuje PNH nebo jako společníka do výběhu (je mladý a v podstatě zdravý) bude naprosto výborný... V boxe na ošetřování je hodný. Budoucí majitele budeme ale vybírat opravdu pečlivě!!!!

já bych o někom věděla, akorát kun by byl zřejmě jenom s krávama. jedná se o kamaráda pro jeho maminku. vždy měli koně, protože maminka má koně ráda. takže kun by byl každý den venku, na noc ve stáji. jezdilo by se na něm 1x nebo 2x? do roka po pastvině když maminka bude mít chut. a pravděpodobnost, že by již neměnil majitele je téměř stoprocentní. pamatuji si již jako malá, že měli kobylu z jatek a nechali ji u sebe dožít, mám ji v paměti, že u nich byla celé mé dětství. opět hledají koně, který by u nich takto mohl dožít. jsme z jč , 10 km od českých budějovice. pokud by jste o tom uvažovali kontakt na mě elise@kamarad.cz

26.8.2009 15:49
michaela z

XXX.XXX.90.1

elise napsal(a):
já bych o někom věděla, akorát kun by byl zřejmě jenom s krávama. jedná se o kamaráda pro jeho maminku. vždy měli koně, protože maminka má koně ráda. takže kun by byl každý den venku, na noc ve stáji. jezdilo by se na něm 1x nebo 2x? do roka po pastvině když maminka bude mít chut. a pravděpodobnost, že by již neměnil majitele je téměř stoprocentní. pamatuji si již jako malá, že měli kobylu z jatek a nechali ji u sebe dožít, mám ji v paměti, že u nich byla celé mé dětství. opět hledají koně, který by u nich takto mohl dožít. jsme z jč , 10 km od českých budějovice. pokud by jste o tom uvažovali kontakt na mě elise@kamarad.cz

Já si myslím, že by to asi nebyl nejvhodnější kůň pro maminku.....zadavatelka píše, že je na ježdění hodně temperamentní a přeci jen to je plnokrevník, který běhal dostihy a pokud nemá maminka značné jezdecké zkušenosti....toho bych se trochu bála.

Ještě by mě zajímala prognoza do budoucna ohledně nohy.

26.8.2009 23:16
xpetrax

XXX.XXX.149.26

michaela z napsal(a):
Já si myslím, že by to asi nebyl nejvhodnější kůň pro maminku.....zadavatelka píše, že je na ježdění hodně temperamentní a přeci jen to je plnokrevník, který běhal dostihy a pokud nemá maminka značné jezdecké zkušenosti....toho bych se trochu bála.

Ještě by mě zajímala prognoza do budoucna ohledně nohy.

Kdybych měla místo a čas na toho koníka, tak bych ho brala, mojí temperamentní kobylce by se určo líbil.
Můžete sem dát nějakou fotečku??

27.8.2009 10:14
shantal88

XXX.XXX.250.238

mili napsal(a):

Zájem by asi byl, a přítel by měl radost že má mezi kobylkama koněčně "chlapa" pro sebe.Celodenní pastva, každodenní péče....snad by se mu to líbilo.

happyhvezda

27.8.2009 10:55
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

shantal88 napsal(a):
Zájem by asi byl, a přítel by měl radost že má mezi kobylkama koněčně "chlapa" pro sebe.Celodenní pastva, každodenní péče....snad by se mu to líbilo.

Milli : smím poprosit o tel. číslo ? Známy nemá internet a možná by si valáška vzal

27.8.2009 10:59
alda

XXX.XXX.52.179

mili napsal(a):

Přidám se:
Neměl by někdo zájem o valáška plňáska - dědouška 25 let, zdravotně celkem O.K.,občas ho jen zlobí nožky . Hodný,bez zlozvyků,do společnosti koní,vhodný na občasné svezení ( krok + klus ) pro dítě nebo jako společník ke koni.Jen do spolehlivých a zkušených rukou,které by mu zajistily klidný a spokojený zbytek života .
Jsme ze sev.Moravy. Důvod: nedostatek času a financí.

28.8.2009 07:57
krizovatka

XXX.XXX.42.56

alda napsal(a):
Přidám se:
Neměl by někdo zájem o valáška plňáska - dědouška 25 let, zdravotně celkem O.K.,občas ho jen zlobí nožky . Hodný,bez zlozvyků,do společnosti koní,vhodný na občasné svezení ( krok + klus ) pro dítě nebo jako společník ke koni.Jen do spolehlivých a zkušených rukou,které by mu zajistily klidný a spokojený zbytek života .

pro Alda: Můžu poprosit o kontakt na Vás? Díky

28.8.2009 08:26
alda

XXX.XXX.52.179

krizovatka napsal(a):
pro Alda: Můžu poprosit o kontakt na Vás? Díky

pro krizovatka: alda1984@seznam.cz

29.8.2009 15:39
amicek

XXX.XXX.149.26

alda napsal(a):
pro krizovatka: alda1984@seznam.cz

Pro mili: Poslala jsem ti mejla.

29.8.2009 16:31
jarca

XXX.XXX.78.21

mili napsal(a):

Dobrý den,
vybrala jste si již nového majitele pro koníka nebo ještě stále hledáte?

Děkuji

Jarka

30.8.2009 11:25
mili

XXX.XXX.6.16

jarca napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji

Jarka

Ahoj, omlouvám se za zpoždění ale opravdu nestíhám, valášek je stále k mání, ale mamince opravdu ne...Je temperamentní am určitě né takový aby si na něj někdo 2x ročně sedla a vezl se...

Co se nožky týče, bude to normálně rekreačně využitelný kůň bez nějakých omezení, ale nejdříve se musí nechat šlacha tzv. "zatvrdnout" pak se tito koně prodávají normálně i do nižších sportů...Některým to zatvrdne tak že za rok mohou opět startovat v dostizích, ale o si trenér u tohoto valáška už nepřeje protože je mu 8let a to na dostihy není málo...

Určitě to není aby si ho někdo odvezl a představoval si že se bude vozit někde po lese, nejdřív potřebuje odpočinek an zmíněné zatvrdnutí šlachy a později se na něj bude muset pomalu, aby zjistil že není v tréningu apod. Potřebuje výběh a kamarády...

Nějaké foto přidám, lepší zatím nemám...

30.8.2009 11:32
mili

XXX.XXX.6.16

jarca napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji

Jarka

Ježiši to je teda kvalita...

30.8.2009 13:43
shantal88

XXX.XXX.250.238

mili napsal(a):
Ježiši to je teda kvalita...

Ahojky, tak jestli jde o odpočinek a aby si užil, než se mu nožka spraví, tak o to problém u nás není, a prcci budou mít ještě kámoše na blbnutí
S časem u nás není problém, na mrnata si taky budeme muset počkat 2 roky než na ně vylezem.
A alespon budeme mít do budoucna partáka pro naši kobylku, až se příští rok ohřebí, a budeme zase začínat od píky....

30.8.2009 14:25
mili

XXX.XXX.6.16

shantal88 napsal(a):
Ahojky, tak jestli jde o odpočinek a aby si užil, než se mu nožka spraví, tak o to problém u nás není, a prcci budou mít ještě kámoše na blbnutí
S časem u nás není problém, na mrnata si taky budeme muset počkat 2 roky než na ně vylezem.
A alespon budeme mít do budoucna partáka pro naši kobylku, až se příští rok ohřebí, a budeme zase začínat od píky....

To by byla paráda!!!
Lidi prosím vás vemte rozum do hrsti, někteří mi přídou opravdu zaslepení tím že je valášek zadarmo, ale už neuvažují nad tím, že to je kvůli jeho temperamentu pod sedlem..Proto prosím aby mi už nepsali ti co ho chtějí pro děti...!!! Valášek opravdu potřebuje někoho zkušeného!!!

30.8.2009 14:27
aliiiiik

XXX.XXX.224.5

mili napsal(a):
To by byla paráda!!!
Lidi prosím vás vemte rozum do hrsti, někteří mi přídou opravdu zaslepení tím že je valášek zadarmo, ale už neuvažují nad tím, že to je kvůli jeho temperamentu pod sedlem..Proto prosím aby mi už nepsali ti co ho chtějí pro děti...!!! Valášek opravdu potřebuje někoho zkušeného!!!

mili:Poslala jsem Ti mejla tak na něj číhni

30.8.2009 14:43
aliiiiik

XXX.XXX.224.5

aliiiiik napsal(a):
mili:Poslala jsem Ti mejla tak na něj číhni

A ještě máme spoustu foteček na rajčeti,persi.rajcenet v sekci koníčci tam je celá naše konská banda

30.8.2009 15:21
shantal88

XXX.XXX.250.238

mili napsal(a):
To by byla paráda!!!

jj, známe koníky z dostihů, to byly někdy rodea
Uvidíš jak se rozhodnete, kdyby si chtěla u nás by zájem byl,máme sice dvě kobylka, ale bábinka není na víc než krokovky, to už ji nechceme trápit, a samotnou zase na přes rok mladou brát nechceme
Jinak nabízím celodenní pastvu, péči a snad mu nebude vadit když bychom ho rozmazlili

30.8.2009 19:45
maldex

XXX.XXX.72.6

mili napsal(a):
To by byla paráda!!!

mili: Ahoj, kde je koník ustájen? Myslím město

30.8.2009 20:48
mili

XXX.XXX.6.67

maldex napsal(a):

Jsme u Olomouce...

No jo ale tendle žádné rodeo nedělá, jediné kdy jsem ho viděla vyhodit bylo když ho kousali ovádi.. On je spíš co se psychyky týče...Že třebas začne capkat a potřebuje chválit a hladit..Nikdy né ho bít...Nebo trestat..Taky dřív rád utíkal...Nevím já ho znám půl roku a to nic nedělal než že začal třebas psychačit, tak místo aby klusal takl cválal na místě...
Ale pro děti prostě né, kdyby si třebas zatáhnul nebo mu nějak ruplo..Ale trenér sám před tím dostihem říkal že se nějak uklidňuje, že asi stárne.. Osobně bych ho brala hned i kdybych ho měla zaplatit, pro mě je nádhernej..Přesně tak si představuji steeplového plňase...Ale mám Banyho...

30.8.2009 21:04
mili

XXX.XXX.6.67

maldex napsal(a):

Noha...

30.8.2009 22:49
shantal88

XXX.XXX.250.238

mili napsal(a):
Jsme u Olomouce...

No jo ale tendle žádné rodeo nedělá, jediné kdy jsem ho viděla vyhodit bylo když ho kousali ovádi.. On je spíš co se psychyky týče...Že třebas začne capkat a potřebuje chválit a hladit..Nikdy né ho bít...Nebo trestat..Taky dřív rád utíkal...Nevím já ho znám půl roku a to nic nedělal než že začal třebas psychačit, tak místo aby klusal takl cválal na místě...
Ale pro děti prostě né, kdyby si třebas zatáhnul nebo mu nějak ruplo..Ale trenér sám před tím dostihem říkal že se nějak uklidňuje, že asi stárne.. Osobně bych ho brala hned i kdybych ho měla zaplatit, pro mě je nádhernej..Přesně tak si představuji steeplového plňase...Ale mám Banyho...

Aha, takže to zas neni tak hrozný....ale myslela jsem že to oba s přítelem známe a máme to zažité
Tohle jsou jen menší problémky, které se dají postupem odbourat, když by se na něj šlo v klidu a v pohodě, myslím si

happyhvezda

31.8.2009 08:49
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

shantal88 napsal(a):
Aha, takže to zas neni tak hrozný....ale myslela jsem že to oba s přítelem známe a máme to zažité
Tohle jsou jen menší problémky, které se dají postupem odbourat, když by se na něj šlo v klidu a v pohodě, myslím si

mili : poslala jsem ti majlík

31.8.2009 14:23
mili

XXX.XXX.6.33

mili napsal(a):
Noha...

Tak co se mailíků týče, tak jsem snad odpověděla na všechny...

No hrozné to není, co jsem tady já (cca přez 5měs.) tak se projevuje spíš jako nerváček než magor no...Ale nevím. Trenér tvrdí že byl jetej už když se nakládal jako hříbátko v Bádenu ale myslím že to nebude tak horký, pač za prvé on vše rád zveličuje a za druhé- v té době tu byl jiný trenér...

31.8.2009 14:48
ripcurl

XXX.XXX.120.7

mili napsal(a):

http://www.rajkoni.cz

buggyna

31.8.2009 15:01
buggyna

XXX.XXX.81.124

mili napsal(a):
Noha...

Vím že je to mimo mísu, ale spíš jak ta šlacha by mě trápila ta úprava kopyt
jinak pěkně stavěný koníček, hned bych si pacholka vzala, mít těch 25 ha, který mají rodiče přítele :( do nájmu si 2 koně dovolit nemůžu :((
Tak mu vyberte fajn nové majitele, a ti doufám, sem budou dále přispívat krásnýma fotečkama krásného zdravého koně

31.8.2009 16:43
mili

XXX.XXX.6.33

buggyna napsal(a):
jinak pěkně stavěný koníček, hned bych si pacholka vzala, mít těch 25 ha, který mají rodiče přítele :( do nájmu si 2 koně dovolit nemůžu :((
Tak mu vyberte fajn nové majitele, a ti doufám, sem budou dále přispívat krásnýma fotečkama krásného zdravého koně

No buggy víš myslím si že on se měl teď před týdnem nebo 14ti dny dělat-koně se tu kují jednou za 6týdnů, ale opravdu poslední co je teď ochotný udělat je podávat a nedej bože držet někomu nohy, hlavně LP pač ho to bolí...Takže to bych teď neřešila. Práce těchto kovářů je sic na můj názor...no jiná než bych si představovala ale špatní asi nejsou...
Navíc soudit to podle fotky když valášech momentálně samozřejmě PP nohu "nepřirozeně" prošlapuje a ta "šavle" taky zkresluje...

31.8.2009 18:11
shantal88

XXX.XXX.250.238

buggyna napsal(a):

Tady jde taky o to, že dostihákům se kopyta dělají trochu jinak....a potom to taky vypadá

31.8.2009 18:35
mili

XXX.XXX.6.33

shantal88 napsal(a):
Tady jde taky o to, že dostihákům se kopyta dělají trochu jinak....a potom to taky vypadá

Shantal nic ve zlém ale to bych si opravdu ráda poslechla...Byla jsem v hodně stájích, všude měli kováře který dělá jak dostiháky, parkuráky, drezuráky a každý to dělá trochu jinak...Mimo to můj brácha kove taky, taky si prošel hodně stájí, včetně zahraničí a od všad si vzal co se jemu zamlouvalo..Nevím o tom že by byl nějaký určitý způsob krom jiných-lehčích podkov určený čistě na dostiháky...

31.8.2009 18:46
shantal88

XXX.XXX.250.238

mili napsal(a):
Shantal nic ve zlém ale to bych si opravdu ráda poslechla...Byla jsem v hodně stájích, všude měli kováře který dělá jak dostiháky, parkuráky, drezuráky a každý to dělá trochu jinak...Mimo to můj brácha kove taky, taky si prošel hodně stájí, včetně zahraničí a od všad si vzal co se jemu zamlouvalo..Nevím o tom že by byl nějaký určitý způsob krom jiných-lehčích podkov určený čistě na dostiháky...

nic ve zlém
já poukazuju na to, že dostihákům se zpravidla dělají ostřejší kopyta kvůli pohybu,tod vše
ale u nás se to tedy moc netraduje,tady spíše jsou kováři učení na klasické kování,zažila jsem snad jenom jednoho tady v čechách, který to tak dělal.

31.8.2009 18:53
mili

XXX.XXX.6.33

shantal88 napsal(a):
nic ve zlém
já poukazuju na to, že dostihákům se zpravidla dělají ostřejší kopyta kvůli pohybu,tod vše
ale u nás se to tedy moc netraduje,tady spíše jsou kováři učení na klasické kování,zažila jsem snad jenom jednoho tady v čechách, který to tak dělal.

Však jo já se nedohaduji... Ale třebas kovář u Váňů koním úplně "ubrušuje" špičky a kopyta jsou spíš hranatá...Jiný je dělá normálně...Apod.

Jináč máš maila ohledně valáška...

buggyna

31.8.2009 19:17
buggyna

XXX.XXX.81.124

mili napsal(a):
Však jo já se nedohaduji... Ale třebas kovář u Váňů koním úplně "ubrušuje" špičky a kopyta jsou spíš hranatá...Jiný je dělá normálně...Apod.

Jináč máš maila ohledně valáška...

holky žádné rozepřejá to taky nemyslela nějak zle. Líbí se mi že nemá vysoké patky(což velké procento kovářů nechává),ale z tohoto úhlu se zdá že je má podjeté.A co mě právě okamžitě praštilo do očí, byla ta dlouhatánská špice,která by časem mohla dělat problémy a i možná větší než ta zmíněná šlacha.
Každopádně ať se chlapák rezatej kouká uzdravit, a dělat radost novým majitelům fakt je to pěknej kousek

31.8.2009 19:44
mili

XXX.XXX.6.33

buggyna napsal(a):
holky žádné rozepřejá to taky nemyslela nějak zle. Líbí se mi že nemá vysoké patky(což velké procento kovářů nechává),ale z tohoto úhlu se zdá že je má podjeté.A co mě právě okamžitě praštilo do očí, byla ta dlouhatánská špice,která by časem mohla dělat problémy a i možná větší než ta zmíněná šlacha.
Každopádně ať se chlapák rezatej kouká uzdravit, a dělat radost novým majitelům fakt je to pěknej kousek

Však jo já ti to neberu, jen vysvětluji(nebo se aspoň snažím..) jak to momentálně je...
Jináč konisko je to úžasné, kdyby chtěl Bany třebas jen trošku jednou vypadat jako on, vůbec bych se nezlobila...

4.10.2009 15:37
diazwika

XXX.XXX.7.67

mili napsal(a):

všem co chtějí darovat koně........POZOR!!!!!!!! kam váš koník přijde a co se s ním bude dít. před týdnem jsem vykoupila kobylu A1/1 20 let. od "chovatele" okres blansko. kobyla je podvyživená zanedbaná......no hrůza a tenhle pán neustále koně vyměňuje a vyměňuje a bere ty zadarmo a pak je draho prodává tu moji chtěl loni prodat za 30t. vypadala ještě na svůj věk normálně protože ji měl jen chvíli ale co dokázal...............

olga visnakova

4.10.2009 17:42
olga visnakova

XXX.XXX.238.50

alda napsal(a):
Přidám se:

alda-už se lze i touto cestou zbavit odpovědnosti placení za kafilerii a tak? Daruji koně do těch ještě 22 pochopím, ale dědečka si nechat dokud jezdí a pak s ním honem pryč to zní vážn blbě. Možná by jsi měla uvést, že kafina je mezi 5-10000,- dle váhy plus uspání a náročnější péče a že jde spíše o pokus, jak se zbavit odpovědnosti. Promin, ale musela jsem.

olga visnakova

4.10.2009 17:50
olga visnakova

XXX.XXX.238.50

diazwika napsal(a):
všem co chtějí darovat koně........POZOR!!!!!!!! kam váš koník přijde a co se s ním bude dít. před týdnem jsem vykoupila kobylu A1/1 20 let. od "chovatele" okres blansko. kobyla je podvyživená zanedbaná......no hrůza a tenhle pán neustále koně vyměňuje a vyměňuje a bere ty zadarmo a pak je draho prodává tu moji chtěl loni prodat za 30t. vypadala ještě na svůj věk normálně protože ji měl jen chvíli ale co dokázal...............

diazwika-tohle mi je líto a moc. Smíš pána jmenovet, možná by to pomohlo.

4.10.2009 19:39
dajanka

XXX.XXX.19.163

diazwika napsal(a):

prosím Vás z kama jste ji odkoupili?

19.11.2010 00:39
diazwika

XXX.XXX.5.128

z Drnovic od Blanska, od soukromníka

3.12.2010 10:29
iisaabeel

XXX.XXX.213.241

mohla by jsi napsat na meil info od koho je ten kůň z Drnovic,sem kousek odtud ale nikoho takového tam neznám,a to se dost zajímám kdo má koně v okolí

Přidejte reakci

Přidat smajlík