Border kolie dobrá volba ke KONI? Pes nebo fena

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2009 20:41
jeffik

XXX.XXX.14.214

Ahojky lidičky.. chtěla jsem se zeptat... já mám starší čubu křížence.. a mám ve vlastnictví ještě 4 letého valacha.. Chci se zeptat.. na vás názor.. co si o tom myslíte.. je dobré pořízovat si štěně k 13 letá čubě.. a když jo ták FENU nebo PSA? Opravdu.. upřímně.. ptám se každého.. co si o tom myslí.. a pak vyvozuji.. díkes.. měj te se krásně.. á předem děkuji za odpovědi..
FOTKA MÝHO VALACHA
Pozn: foceno brzy z jara.. je vidět ještě zimní srst..

27.8.2009 22:53
sonatka

XXX.XXX.194.58

jeffik napsal(a):
Ahojky lidičky.. chtěla jsem se zeptat... já mám starší čubu křížence.. a mám ve vlastnictví ještě 4 letého valacha.. Chci se zeptat.. na vás názor.. co si o tom myslíte.. je dobré pořízovat si štěně k 13 letá čubě.. a když jo ták FENU nebo PSA? Opravdu.. upřímně.. ptám se každého.. co si o tom myslí.. a pak vyvozuji.. díkes.. měj te se krásně.. á předem děkuji za odpovědi..
FOTKA MÝHO VALACHA
Pozn: foceno brzy z jara.. je vidět ještě zimní srst..

ahoj,hele my máme dva hovawarty a dva koně-bez sebe nedaj ani ránu...a to z toho jedno je roční štěně a jeho matinka :-)
je to super když jsi na vyjíždce a okolo běhá pesan-ale usí být vycepovanej aby poslechl-k čubině bych štěnsdo pořídila je jedno jestli pejsek nebo fenka...
koník nebude sám a na štendo si rychle zvikne,...jinak borderky jsou ke koním taky super-to samí irský setr...de fakto se ke koni hodí každej pes...záleží jak bude vychovanej a když bude etěndo na koně zviklí od mala...není co řešit..

28.8.2009 06:19
marketka

XXX.XXX.179.23

sonatka napsal(a):
ahoj,hele my máme dva hovawarty a dva koně-bez sebe nedaj ani ránu...a to z toho jedno je roční štěně a jeho matinka :-)
je to super když jsi na vyjíždce a okolo běhá pesan-ale usí být vycepovanej aby poslechl-k čubině bych štěnsdo pořídila je jedno jestli pejsek nebo fenka...
koník nebude sám a na štendo si rychle zvikne,...jinak borderky jsou ke koním taky super-to samí irský setr...de fakto se ke koni hodí každej pes...záleží jak bude vychovanej a když bude etěndo na koně zviklí od mala...není co řešit..

Možná bych se dívala i na to, jestli fenka ve 13 letech stále hárá. Pokud ano, pořídila bych fenku /pokud jste jí schopni v budoucnosti uhlídat před nevítanými ženichy/, přeci jen nakrytí psem-kamarádem v domácnosti, není žádoucí a hlavně zásah do organismu u takhle staré čubinky je spíš o život. Co ze zkušeností vím, tak starší pejsek ve společnosti mladˇocha výrazně ožívá. Pokud již nehárá, tak bych pořídila psa. Budete mít v budoucnu o starost míň, co se štěňaty, pokud krytí nebude žádoucí. Každopádně, to štěně se od starého mazáka naučí, jak se držet při koních. V budoucnu by vám odpadla ,,starost,,, jak ho to naučit.Přeji hodně štěstí při rozhodování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík