Plemenný hřebec poblíž Brna

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2009 10:55
pethule

XXX.XXX.188.79

Ahojky koňáci,

chtěla bych se optat zda neznáte nebo nevíte o nějakém plemeníkovi poblíž Brna??no líbil by se nám vraník nebo ryzák....KObča je mohutnější /po Dietward/ a občas nervozní /to způsobili lidé/. Děkuju moc za tipy....

30.8.2009 13:02
mispulinka

XXX.XXX.37.157

pethule napsal(a):
Ahojky koňáci,

chtěla bych se optat zda neznáte nebo nevíte o nějakém plemeníkovi poblíž Brna??no líbil by se nám vraník nebo ryzák....KObča je mohutnější /po Dietward/ a občas nervozní /to způsobili lidé/. Děkuju moc za tipy....

Slysela jsem, ze prý v Brně je teď někde Nabuchodonosor...nádherný mohutný vraník =)

2.9.2009 12:44
hanule

XXX.XXX.188.79

mispulinka napsal(a):
Slysela jsem, ze prý v Brně je teď někde Nabuchodonosor...nádherný mohutný vraník =)

jéjda vraník by se nám líbil...no koukám teďka na Shagyu - Wizard, ale jeho tatík uhynul v 10 letech, sháním o tom info....A taky přemýšlíme o Mykonosovi, prý stojí někde tady v Bystřici

2.9.2009 19:10
mispulinka

XXX.XXX.37.157

hanule napsal(a):
jéjda vraník by se nám líbil...no koukám teďka na Shagyu - Wizard, ale jeho tatík uhynul v 10 letech, sháním o tom info....A taky přemýšlíme o Mykonosovi, prý stojí někde tady v Bystřici

Wizarda znam byl v Ivanovich,krasnej simlik hodnej a secko ... ale teda ten Nabuchodonosor to je krasnej konik :-) Krasna stavba trochu mohutnejsi ale tak akorat =)

2.9.2009 21:25
ghajariy

XXX.XXX.4.106

hanule napsal(a):

Wizard je náš polobratr, po stejném otci - Gazal I. Neboj, kolika není přenosná. Byl zapůjčen na připouštěcí sezonu mimo Tlumačov, vrátil se v hrozném stavu a i když krmili opatrně, byl s kolikou převezen do Brna, kde jej už nezachránili... My koliku doposud neměli, ťuk ťuk. Viděla jsem po Wizovi 2 potomky, kráása, louplá záď, moc pěkní, oba budou tmaví nebo pozdě vybělující. Jo a jezdí se ségrou-kobylou ve vozíku a v boxe je taky rád vedle ní.

3.9.2009 10:23
shantal88

XXX.XXX.250.238

ghajariy napsal(a):
Wizard je náš polobratr, po stejném otci - Gazal I. Neboj, kolika není přenosná. Byl zapůjčen na připouštěcí sezonu mimo Tlumačov, vrátil se v hrozném stavu a i když krmili opatrně, byl s kolikou převezen do Brna, kde jej už nezachránili... My koliku doposud neměli, ťuk ťuk. Viděla jsem po Wizovi 2 potomky, kráása, louplá záď, moc pěkní, oba budou tmaví nebo pozdě vybělující. Jo a jezdí se ségrou-kobylou ve vozíku a v boxe je taky rád vedle ní.

Mužu poprosit fotky Wizarda?
Teda jste mě zaujmuli,sháním nějakého pěkného hřebce :-)

3.9.2009 17:16
mispulinka

XXX.XXX.37.157

shantal88 napsal(a):

Tak Wizarda mam na fotce tady ... Jinak na www.evizna.net jich je vic kdyz das konske osobnosti,tak je tam potom odkaz

3.9.2009 21:18
evizna

XXX.XXX.146.33

shantal88 napsal(a):

Wizard má webovky www.shagya-arab.wz.cz, ale jsou trošku neaktuální. Slíbila jsem majitelce, že je pomůžu předělat, ale bohužel zatím nějak nebyl čas...

3.9.2009 21:52
lesterka

XXX.XXX.104.132

evizna napsal(a):
Wizard má webovky www.shagya-arab.wz.cz, ale jsou trošku neaktuální. Slíbila jsem majitelce, že je pomůžu předělat, ale bohužel zatím nějak nebyl čas...

Ne, že bych do toho chtěla kecat, ale nebereš to z trošku opačné strany?

Obvykle si člověk řekne na co by chtěl hříbě, koukne na svoji kobylu a pak se k ní snaží vybrat hřebce, jak exteriérově, povahově, tak i výkonnostně takového, aby se pravděpodobnost toho, že potomek bude podle jeho představ, byla co nejvyšší...

Jinak hřebců kolem Brna je určitě spousta. Já můžu poradit jenom s plnokrevnými araby, kdyby byl zájem....popř. tuším v Mariánském stojí jeden Velkopolský kůň (snad jsem mu nespletla plemeno )

4.9.2009 11:34
shantal88

XXX.XXX.250.238

lesterka napsal(a):
Ne, že bych do toho chtěla kecat, ale nebereš to z trošku opačné strany?

Obvykle si člověk řekne na co by chtěl hříbě, koukne na svoji kobylu a pak se k ní snaží vybrat hřebce, jak exteriérově, povahově, tak i výkonnostně takového, aby se pravděpodobnost toho, že potomek bude podle jeho představ, byla co nejvyšší...

Jinak hřebců kolem Brna je určitě spousta. Já můžu poradit jenom s plnokrevnými araby, kdyby byl zájem....popř. tuším v Mariánském stojí jeden Velkopolský kůň (snad jsem mu nespletla plemeno )

A proč, jsme zvědavá, jací hřebci poblíže jsou,a pak si pozjištuju bližší informace, nebo někdo chce jen barvu....Mě by se Wizard docela líbil,ale mam ČT a hlavně do sportu,tak jsem chtěla hřebce vidět.

4.9.2009 14:50
zam

XXX.XXX.18.25

shantal88 napsal(a):
A proč, jsme zvědavá, jací hřebci poblíže jsou,a pak si pozjištuju bližší informace, nebo někdo chce jen barvu....Mě by se Wizard docela líbil,ale mam ČT a hlavně do sportu,tak jsem chtěla hřebce vidět.

Ahojte, stačí mrknout na http://www.schct.cz/pk/ a je tam seznam koní na stanicích. A můžeš si hledat plemeníky podle místa kde jsou.

Jinak na Kývalce jsou dva plemeníci: šikovný bělouš Sahib Kubišta (naživo je moc pěkný), toho jsem si letos vybrala za tatíka. Taky je tam Furioso NJ (taky na živo s pěknou stavbou těla a ryzák jak poleno).
Tím velkopolský je nejspíš myšlen Grot, stojí v Ochozu u Brna. V Líšni je Topas - 8 (toho jsem neviděla, ale soudě dle potomstva není k zahození a soudím, že to bude ryzák jako většina Topasů).

4.9.2009 14:54
shantal88

XXX.XXX.250.238

zam napsal(a):
Ahojte, stačí mrknout na http://www.schct.cz/pk/ a je tam seznam koní na stanicích. A můžeš si hledat plemeníky podle místa kde jsou.

Jinak na Kývalce jsou dva plemeníci: šikovný bělouš Sahib Kubišta (naživo je moc pěkný), toho jsem si letos vybrala za tatíka. Taky je tam Furioso NJ (taky na živo s pěknou stavbou těla a ryzák jak poleno).
Tím velkopolský je nejspíš myšlen Grot, stojí v Ochozu u Brna. V Líšni je Topas - 8 (toho jsem neviděla, ale soudě dle potomstva není k zahození a soudím, že to bude ryzák jako většina Topasů).

no nevím, posledně co jsem koukala na stránky svazu, tak hřebci byli uplně jindě než měli být podle stránek

4.9.2009 15:06
evizna

XXX.XXX.146.33

zam napsal(a):

Grot v Ochoze dávno nestojí, je taky v Líšni

4.9.2009 15:08
zam

XXX.XXX.18.25

shantal88 napsal(a):
no nevím, posledně co jsem koukala na stránky svazu, tak hřebci byli uplně jindě než měli být podle stránek

No ono záleží jaká je uvedená adresa té stanice a taky že ten hřebec může zrovna na tu sezónu být někde půjčený. Ale stačí si pak v plemenné knize sehnat číslo a zavolat.

4.9.2009 19:55
janulka

XXX.XXX.72.143

zam napsal(a):

Topas 8 je hodně tmavě hnědý vysoký hřebec a stojí ve Slatině u p. Šika. Máme po něm letošní hříbátko, obecně dává spíše vyšší jemnější líbivé potomstvo. Jinak já taky letos volila Sahiba na obě kobči, březí zůstala ale jen jedna. Tak se na Sahibě už teď hafo těším

9.9.2009 09:26
lesterka

XXX.XXX.87.188

shantal88 napsal(a):

Tak v tom případě ti dávám seznam toho, co vím já :)

Plnokrevní arabi:
SHAMIR IBN ANSATA SINAN (CH) - běhal military...šel tuším i nějakou hvězdu. - stojí v Habrovanech - 13 let

Hassan B - ten má za sebou nějaké KP ve vytrvalosti - stojí tuším někde okolo Zlína - 6 let

Usirev - ten nemá výkonnost - stojí v Předklášteří u Tišnova - 13 let

Nadzih - Z vytrvalost, ZM parkur, teď se o víkendu chystá na Z drezuru - stojí v Ochozi. - 5 let

Všechno jsou to šimlíci.

Pokud jsem na nějakého v okolí Brna zapoměla, tak se omlouvám, tyhle znám osobně.

30.9.2009 16:55
hanule

XXX.XXX.188.79

pethule napsal(a):
Ahojky koňáci,

Ahojte, tak děkuji moc za rady a tipyurčo si vybereme:-) no ta naše kobča je občas nervóza a je taky mohutná /po Diktant, její máma má v rodokmenu arabytakže jdu hledat

Přidejte reakci

Přidat smajlík