Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2009 13:52
bonita

XXX.XXX.91.241

tak zasa zakladam ja

22.9.2009 13:55
aluska

XXX.XXX.196.7

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

jsi mě předběhla

bonita

XXX.XXX.91.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

zasa dam jednu staru, ako sa nas chlapecek ucil chodit na opratiach

bonita

XXX.XXX.91.241

aluska napsal(a):
jsi mě předběhla

22.9.2009 13:56
aluska

XXX.XXX.196.7

bonita napsal(a):
zasa dam jednu staru, ako sa nas chlapecek ucil chodit na opratiach

my jdeme dneska koupat, je krásně, tak ať si kluci ještě zaplavou. Maj trochu dietku, maj trošku zhubnout, tak ať sportujou i v rybníce.

22.9.2009 13:58
bonita

XXX.XXX.91.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

tak to u nas ako tak pozeram dve damy su kazda v jednom boxe, a chlap a mlada sa vonku opaluju a zeru, holt mladi je mladi a nerozvazne

22.9.2009 14:19
bonita

XXX.XXX.91.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

22.9.2009 14:30
aluska

XXX.XXX.196.7

bonita napsal(a):

jak se za nima práší

22.9.2009 14:34
bonita

XXX.XXX.91.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

22.9.2009 14:35
bonita

XXX.XXX.91.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

tos to je ten nas zlaty piesok tunak, ked je sucho mame Saharu

22.9.2009 18:32
petra136

XXX.XXX.166.36

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

Prosím prosím, nenajdse se nějaká dobrá duše, která by se mnou byla v kontaktu přes email a nějak mě instruovala se zaučením Sabiny do tahu? Jsem totální začátečník! Nechci jí pokazit potom ty VZ.

22.9.2009 20:30
petraS

XXX.XXX.165.55

petra136 napsal(a):
Prosím prosím, nenajdse se nějaká dobrá duše, která by se mnou byla v kontaktu přes email a nějak mě instruovala se zaučením Sabiny do tahu? Jsem totální začátečník! Nechci jí pokazit potom ty VZ.

Pro Petra 136 podívej se kdyžtak na naše www.hajtmar.estranky.cz nabízíme kurzy zaměřené na ovládání chladnokrevných koní t řeba ti mlžeme pomoct

22.9.2009 23:07
ambra

XXX.XXX.12.143

petra136 napsal(a):

Petro136 pokud jsi s tímto neměla nikdo co dočinění využíj služeb odborníků jak ti nabízí PetraŠ určitě neuděláš špatně navíc myslím, že mají široké spektrum služeb a nejenom že ti pomůžou zaučit kobylku, ale zaučí hlavně tebe, což je tisíckrát důležitější k čemu je ti auto, když nemáš řidičák?
Jinak si myslím, že když písneš sem určitě ti někdo z nás poradí a napíše ti svůj názor a svůj pohled na danou věc.

23.9.2009 06:15
makki

XXX.XXX.107.70

petra136 napsal(a):

Jo, taky jsem to řešila a volila jsem na radu zkušených pana Hejtmara. Odepsal mi, že stačí zavolat a je možné přijet. Jen jsem se k tomu ještě neodhodlala, ale pracuji na tom,

23.9.2009 08:05
aluska

XXX.XXX.196.7

makki napsal(a):
Jo, taky jsem to řešila a volila jsem na radu zkušených pana Hejtmara. Odepsal mi, že stačí zavolat a je možné přijet. Jen jsem se k tomu ještě neodhodlala, ale pracuji na tom,

Láďu Hajtmara a Petru můžu vřele doporučit, znám se s nimi osobně, jsou to mí kamarádi,. Letos byli druzí ma mistrovství evropy. Mají krásné noriky, opečovávané, a vřelý lidský přístup.

23.9.2009 08:58
aluska

XXX.XXX.196.7

aluska napsal(a):
Láďu Hajtmara a Petru můžu vřele doporučit, znám se s nimi osobně, jsou to mí kamarádi,. Letos byli druzí ma mistrovství evropy. Mají krásné noriky, opečovávané, a vřelý lidský přístup.

ze včerejší koupačky

23.9.2009 09:02
aluska

XXX.XXX.196.7

aluska napsal(a):
ze včerejší koupačky

a ještě jedna, dokud je krásně , je třeba toho využít

23.9.2009 09:06
bonita

XXX.XXX.91.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

Aluska, naaadherneee fotky, ta posledna by bola vhodna aj na velky obraz, tak 2 m x 2m minimlane

23.9.2009 09:12
aluska

XXX.XXX.196.7

bonita napsal(a):
Aluska, naaadherneee fotky, ta posledna by bola vhodna aj na velky obraz, tak 2 m x 2m minimlane

děkuju za pochvalu , za chvíli přidám ještě jednu i s mou maličkostí, já fotila z vody, stála jsem tam víc než po kolena a kamarádka ze břehu a na jedný fotce jsem i já . Ani jsem nedoufala, že se takhle povedou

23.9.2009 09:14
bonita

XXX.XXX.91.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

nebud zbytocne skromna

23.9.2009 09:22
aluska

XXX.XXX.196.7

bonita napsal(a):
nebud zbytocne skromna

a tady jsem já, jak kluky nabádám k akci, aby bylo co fotit

23.9.2009 09:24
bonita

XXX.XXX.91.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

23.9.2009 09:28
aluska

XXX.XXX.196.7

bonita napsal(a):

http://cipisekdafinka.rajce.idnes.cz/ bonita, tady jsou všechny moje fotky, můžeš kouknout

23.9.2009 09:54
bonita

XXX.XXX.91.241

aluska napsal(a):
http://cipisekdafinka.rajce.idnes.cz/ bonita, tady jsou všechny moje fotky, můžeš kouknout

OK

23.9.2009 10:00
petraS

XXX.XXX.165.54

makki napsal(a):

Pro makki: Jen se neboj a zavolej mi nekoušeme určitě se nějak dohodneme. Rádi přivítáme každého kdo se chce naučit s koníkama pracovat, je třeba hodně takových nadšených lidí

23.9.2009 10:04
luciesa2

XXX.XXX.12.137

bonita napsal(a):
OK

Ahojky,můžete mi prosím někdo poradit mám takový problém mám klisnu zapsanou v hpk a gz je jí 16 let po dlouhý době se mi podařilo jí připustit zabřezla po Nesanovi taky v hpk a gz zjistila sem že bývalá majitelka jí měla v akceleračním programu a dostávala na ní dotace já o tom nic moc nevěděla a teď bych potřebovala poradit jelikož je v gz tak má nárok na dotace když se narodí hříbě to sem pochopila jenže jak jí přihlásit do programu a jaké sou tam podmínky popřípadě má vůbec cenu jí tam přihlašovat když už není nejmladší a nejspíš je to její poslední hříbátko a pak eště jeden dotaz když jí nepřihlásim do toho programu má hříbátko šanci se dostat do hpk a popřípadě i do GZ? děkuji za odpověď

23.9.2009 11:30
petra136

XXX.XXX.166.36

petraS napsal(a):
Pro Petra 136 podívej se kdyžtak na naše www.hajtmar.estranky.cz nabízíme kurzy zaměřené na ovládání chladnokrevných koní t řeba ti mlžeme pomoct

Ahojky!!! Moc děkuji za info. Na Vaše super stránky už jsem koukala, prošmejdila jsem snad celý internet, včetně německého, ale nikde není nějaký článek ohledně zaučení koníka do tahu. Momentálně řeším hlavně navyknutí na postroje - Sabča je trochu divoch, tak jsem zvědavá. To jsem ale odbočila. Šumperk je pro mě bohužel dost daleko - já jsem z Liberecka. Hledala jsem někoho poblíž, včera jsem psala panu Caltovi do Sukorad a případně zkusím ještě Bulovku. Jenže problém je, že jsem na mateřské a docela mě děsí částka za takovouto výpomoc :-(. Tady je ve vesnici starý pán, který léta jezdí s vozem, tak bych ho poprosila, zda by jsme ji nějak nezaučili s jeho starší kobčou a pak by se k nějakému odborníkovi dala jen třeba na měsíc na nějaké to doladění a vykonání zkoušek - na to si netroufnu. Myslíte že je to reálné? Nechci nic pokazit, kobča je frajerka.

23.9.2009 11:35
bonita

XXX.XXX.91.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

tak pred chvilou som si bola vyzdvihnut zrebca mimo ohradyabsolutne nechapem, ako sa tam dostal, ked on sa boji aj polozeny ohradnik prekrocit, je to pre mna naozaj velka zahada...

23.9.2009 14:32
petraS

XXX.XXX.165.54

petra136 napsal(a):
Ahojky!!! Moc děkuji za info. Na Vaše super stránky už jsem koukala, prošmejdila jsem snad celý internet, včetně německého, ale nikde není nějaký článek ohledně zaučení koníka do tahu. Momentálně řeším hlavně navyknutí na postroje - Sabča je trochu divoch, tak jsem zvědavá. To jsem ale odbočila. Šumperk je pro mě bohužel dost daleko - já jsem z Liberecka. Hledala jsem někoho poblíž, včera jsem psala panu Caltovi do Sukorad a případně zkusím ještě Bulovku. Jenže problém je, že jsem na mateřské a docela mě děsí částka za takovouto výpomoc :-(. Tady je ve vesnici starý pán, který léta jezdí s vozem, tak bych ho poprosila, zda by jsme ji nějak nezaučili s jeho starší kobčou a pak by se k nějakému odborníkovi dala jen třeba na měsíc na nějaké to doladění a vykonání zkoušek - na to si netroufnu. Myslíte že je to reálné? Nechci nic pokazit, kobča je frajerka.

tak to je opravdu do Šumperka daleko, no zkus se domluvit s tím pánem u Vás to by asi bylo nejlepší. Jinak paní Kodadová na Bulovce je taky vstřícnej člověk takže by ti možná pomohli i tam

23.9.2009 14:39
petraS

XXX.XXX.165.54

luciesa2 napsal(a):
Ahojky,můžete mi prosím někdo poradit mám takový problém mám klisnu zapsanou v hpk a gz je jí 16 let po dlouhý době se mi podařilo jí připustit zabřezla po Nesanovi taky v hpk a gz zjistila sem že bývalá majitelka jí měla v akceleračním programu a dostávala na ní dotace já o tom nic moc nevěděla a teď bych potřebovala poradit jelikož je v gz tak má nárok na dotace když se narodí hříbě to sem pochopila jenže jak jí přihlásit do programu a jaké sou tam podmínky popřípadě má vůbec cenu jí tam přihlašovat když už není nejmladší a nejspíš je to její poslední hříbátko a pak eště jeden dotaz když jí nepřihlásim do toho programu má hříbátko šanci se dostat do hpk a popřípadě i do GZ? děkuji za odpověď

pro luciesa2. Pokuď je klisna v GZ a připustíš jí hřebcem v GZ tak máš určitě nárok na dotace na hříbě. Jak je to s AP to nevím zkus zavolat na Asociaci svazu chovatelů koní panu Políčkovi ten ti určitě poradí . www.aschk.cz
A pokuď jsou oba rodiče v GZ mělo by bát i hříbě, do HPK se zapíše pouze v případě že úspěšně vykoná zkoušky výkonosti jinak se do HPK nedostane bude jen v PK ale i to nebrání tomu aby bylo zařezeno do GZ

23.9.2009 15:23
ambra

XXX.XXX.12.143

petra136 napsal(a):

petro136 prosmějdi stránky chladnokrevnici.info něco se tam o zapřahání a doučení dovíš. Pokud to tam nenajdeš napiš mi na mail přepošlu ti je. Jinak tvůj nápad by ti mohl vyjít, ale nezapomeň, že bys měla vědět i ty jak na to.

23.9.2009 16:42
bonita

XXX.XXX.91.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

jasne, treba vzdelat aj sameho seba, napriklad my sme v zivote nezatahavali a zrebca sme si pripravili, podla mna, velmi dobreale mali sme kopu informacii a knih a cerpali sme aj od profesionalov, takze, ak clovek chce, da sa to

23.9.2009 21:53
tesky

XXX.XXX.87.208

bonita napsal(a):
jasne, treba vzdelat aj sameho seba, napriklad my sme v zivote nezatahavali a zrebca sme si pripravili, podla mna, velmi dobreale mali sme kopu informacii a knih a cerpali sme aj od profesionalov, takze, ak clovek chce, da sa to

Posílám pozdrav z Vyškova od shirské slečny - Dark Bay Queen :-) Její sestřička božel má chromou nožku, tak se k focení nemohla připojit - jinak omlouvám se, že Queen nemý zadní rousy, musely se jí ostříhat kvůli podlomu a dalšímu problému... Naštěstí se už uzdravila.

23.9.2009 21:54
tesky

XXX.XXX.87.208

tesky napsal(a):
Posílám pozdrav z Vyškova od shirské slečny - Dark Bay Queen :-) Její sestřička božel má chromou nožku, tak se k focení nemohla připojit - jinak omlouvám se, že Queen nemý zadní rousy, musely se jí ostříhat kvůli podlomu a dalšímu problému... Naštěstí se už uzdravila.

A ještě hlavinka

23.9.2009 21:56
olina30

XXX.XXX.7.50

bonita napsal(a):

Holčina na Babetku se snaží s kobylkou pracovat , Včera jsme navezli seno - 10(velký balík 4OOkg za 25O,-), ale ještě budem muset tak 6 balíků dokoupit aby bylo až do léta plus ještě mám otavan ručně sušeného (vlastnoručně). Když jsem babetku koupila měla hodně veliky otok na pravé zadní nožce, dle veterináře nezvratné poškození - altroza. Po měsíci volného pohybu plus nějaká ta prochajda nebo vyjíždka se nožka o polovinu zmenšila, tak jsem zvědavá jestli zmizí ten otok úplně. Bonita je u vás také tak strašné sucho?

24.9.2009 00:57
sally

XXX.XXX.70.138

petraS napsal(a):
pro luciesa2. Pokuď je klisna v GZ a připustíš jí hřebcem v GZ tak máš určitě nárok na dotace na hříbě. Jak je to s AP to nevím zkus zavolat na Asociaci svazu chovatelů koní panu Políčkovi ten ti určitě poradí . www.aschk.cz
A pokuď jsou oba rodiče v GZ mělo by bát i hříbě, do HPK se zapíše pouze v případě že úspěšně vykoná zkoušky výkonosti jinak se do HPK nedostane bude jen v PK ale i to nebrání tomu aby bylo zařezeno do GZ

Do GZ se dostane i s pouze PK - pokud má PK na základě neúplného původu ( neúplná 4 generace předků), ale ZV nyní už pro zařazení do GZ mít musí - je to podmínka.
Proto si je nyní někde dodělávají i starší klisny, kterým chyběly - sic bez nároku na dotace za složení ZV ( ty dostanou pouze tříletky), ale pro budoucí dotace na hříbata po zařazení do GZ.

24.9.2009 01:06
sally

XXX.XXX.70.138

luciesa2 napsal(a):

Dotace na klisnu v AP se vyplácí na zabřezlou po hřebci v AP - tudíž nejsou to dotace na hříbě, ale na vetem potvrzenou březost. Pokud už v AP byla, stačí poslat žádost s potvrzením veterináře na březost, ale nepamatuju už přesně termín odeslání na ASCHK- snad do 30.9.? Pokud ji máš zjištěnou březí a Nesan je letos pro SN v AP, chce to velmi rychle vyřídit. P. Políček z ASCHK poradí nejlépe .
Pokud bys ji ještě někdy pouštěla, na AP je nutno sledovat zařazení hřebců stejného plemene tamtéž, téměř každoročně se to totiž mění .

24.9.2009 10:05
aluska

XXX.XXX.196.7

olina30 napsal(a):
Holčina na Babetku se snaží s kobylkou pracovat , Včera jsme navezli seno - 10(velký balík 4OOkg za 25O,-), ale ještě budem muset tak 6 balíků dokoupit aby bylo až do léta plus ještě mám otavan ručně sušeného (vlastnoručně). Když jsem babetku koupila měla hodně veliky otok na pravé zadní nožce, dle veterináře nezvratné poškození - altroza. Po měsíci volného pohybu plus nějaká ta prochajda nebo vyjíždka se nožka o polovinu zmenšila, tak jsem zvědavá jestli zmizí ten otok úplně. Bonita je u vás také tak strašné sucho?

ze včerejšího ježdění

24.9.2009 10:06
aluska

XXX.XXX.196.7

aluska napsal(a):
ze včerejšího ježdění

25.9.2009 21:50
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

Tak Vám sem něco přidám a kdo uhádne co to je a k čemu to je, tak vyhrává domácí sýr vlastní výroby, ale musíte si ho přijet vyzvednout.

25.9.2009 21:55
ambra

XXX.XXX.12.143

ambra napsal(a):
Tak Vám sem něco přidám a kdo uhádne co to je a k čemu to je, tak vyhrává domácí sýr vlastní výroby, ale musíte si ho přijet vyzvednout.

A ještě jednou

25.9.2009 22:33
jmisak

XXX.XXX.4.138

ambra napsal(a):
A ještě jednou

Tak já bych šel na jistotu. Je to falbok neboli koník, stolička a mnoho dalších názvů podle kraje. Položí se na něj kopyto při rašplování. Přikládám foto.

25.9.2009 23:08
ambra

XXX.XXX.12.143

jmisak napsal(a):
Tak já bych šel na jistotu. Je to falbok neboli koník, stolička a mnoho dalších názvů podle kraje. Položí se na něj kopyto při rašplování. Přikládám foto.

jmisak bingo a nejenom při rašplování

25.9.2009 23:10
ambra

XXX.XXX.12.143

ambra napsal(a):
jmisak bingo a nejenom při rašplování

jsem ráda, že máme tak línou potvůrku která přišla na to, že si na to může odložit nožičku a byla celou dobu spokojená

26.9.2009 00:33
sally

XXX.XXX.70.138

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

Pro ty, co se chtějí mrknout na noriky k sousedům, přikládám odkaz s opravdu mraky fotek:
www.lungau.travel/galerien/norikerfest/index.html

26.9.2009 12:05
petra136

XXX.XXX.166.36

ambra napsal(a):
petro136 prosmějdi stránky chladnokrevnici.info něco se tam o zapřahání a doučení dovíš. Pokud to tam nenajdeš napiš mi na mail přepošlu ti je. Jinak tvůj nápad by ti mohl vyjít, ale nezapomeň, že bys měla vědět i ty jak na to.

Ahojky moc děkuji!!!
I chladnokrevníky.info mám prošmejděné - mám je mezi oblíbenými. Mám staženo spousty článků, ale přímo o zaučování mlaďase mám jen malinko. Dneska zkusím Sábce nasadit podušku, tak uvidíme, kdyby byla v klídku, půjdeme se s ní projít, ať si zvyká.
Psala jsem panu Caltovi, ale je to už téměř týden a neodepsal, asi si myslí, že jsem padlá na hlavu. Zkusím tedy ještě paní na Bulovce, snad bude vstřícnější. Neberu to na lehkou váhu, opravdu nechci nic zkazit. Jenže korunky na komplet výcvik taky nejsou. Uvidím, jak nakonec dopadnu.
Ještě jedna technická: Když mi u kobči uznali původ ze strany tatínka až teď (jsou jí 2 roky a 4 měsíce) jak je to se zápisem do PK? Co pro to musím udělat? Moc děkuji za info. Pá Petra

26.9.2009 13:25
misamarincova

XXX.XXX.210.251

sally napsal(a):
Pro ty, co se chtějí mrknout na noriky k sousedům, přikládám odkaz s opravdu mraky fotek:

Pěkní koně, ale hlavně ty ohlávky(uzdečky), to by se mi líbilo :-)
No jo, bohužel Německo/Rakousko mají větší výběr postrojů, oproti nám..
Tak já zase přidám fotku pořádného krku, obr.mě zaujal na první pohled.Mimochodem staženo ze slovenského bazose.

26.9.2009 13:29
misamarincova

XXX.XXX.210.251

misamarincova napsal(a):
Pěkní koně, ale hlavně ty ohlávky(uzdečky), to by se mi líbilo :-)
No jo, bohužel Německo/Rakousko mají větší výběr postrojů, oproti nám..
Tak já zase přidám fotku pořádného krku, obr.mě zaujal na první pohled.Mimochodem staženo ze slovenského bazose.

26.9.2009 18:23
horallka

XXX.XXX.26.201

misamarincova napsal(a):

Macek ze Slovenska je nááádhernej! A ty uzdečky se dají normálně sehnat tady v čr Jen ta hnědá s tím bílým ornamentem na nánosníku je zvláštní,ale podobnou a podle mě ještě hezčí dělá paní Netíková http://www .sedlarstvi.info/index.php?ohlavky (je to ta s názvem Uzda vozová zdobená).

26.9.2009 18:47
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

misamarincova napsal(a):

Myslím, že je u nás dostatečný výběr z vozových ohlavů.. A kdyby někomu něco chybělo, tak není problém nechat si ušít ohlav dle vlastních představ... Třeba na www.kuze-sedlarstvi.cz

26.9.2009 21:42
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):

Hezké, no naštěstí i v čr dostupné, ale já prostě radši zůstanu u český a moravský klasiky. Ikdyž ty uzdy s tím netradičním kováním, no dala bych si říct jako uzdu na vyjížďky.

26.9.2009 21:52
ambra

XXX.XXX.12.143

petra136 napsal(a):
Ahojky moc děkuji!!!
I chladnokrevníky.info mám prošmejděné - mám je mezi oblíbenými. Mám staženo spousty článků, ale přímo o zaučování mlaďase mám jen malinko. Dneska zkusím Sábce nasadit podušku, tak uvidíme, kdyby byla v klídku, půjdeme se s ní projít, ať si zvyká.
Psala jsem panu Caltovi, ale je to už téměř týden a neodepsal, asi si myslí, že jsem padlá na hlavu. Zkusím tedy ještě paní na Bulovce, snad bude vstřícnější. Neberu to na lehkou váhu, opravdu nechci nic zkazit. Jenže korunky na komplet výcvik taky nejsou. Uvidím, jak nakonec dopadnu.
Ještě jedna technická: Když mi u kobči uznali původ ze strany tatínka až teď (jsou jí 2 roky a 4 měsíce) jak je to se zápisem do PK? Co pro to musím udělat? Moc děkuji za info. Pá Petra

petro je spoutu nekonvenčních metod jak naučit koníka tahat. Někdo navazuje na předchozí výcvik, např přirozenou komunikaci. Základem by mělo být vodění na ruce a zvládnutí pohybu na lonži, kde můžeš začít fixovat povely pro zrychlení zpomalení apod. No a pak mít dobře padnoucí postroj, neměl by být ani příliš velkej ale ani malej, můžeš koníka odřít nebo odpařit a to by sis pak zadělala na hezký nepříjemnosti. A to bych fakt nikomu nepřála
NO a jinak jdeš dobrou cestou naučit nosit postroj, klidně i v kroku vylonžovat, ale vše musí být dobře upevněno aby to nespadlo. Hlavně trénovat poslušnost při strojení, klidné stání a dát koníkovi najevo že toto rozhodně nežere malý koníčky. NO a pak dálší kroky až uvidíš, že je v pohodě zvládá nebojí se prostě funguje. A ze začátku být v ohrazeném prostoru později chodit ven. Můžeš pro naučení chození na opratích zkusit ji nejdřív chodit na dvouch lonžích a pak až dát postroj a opraty. Hodně štěstí

27.9.2009 20:31
bonita

XXX.XXX.113.4

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

halo halo, mam abstinak a poriadny, zhorel mi adapter na modeme a som az doteraz offline!

27.9.2009 20:32
bonita

XXX.XXX.113.4

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

a ano, je strasneee suchoooo!!!!!!!!

27.9.2009 22:15
petra136

XXX.XXX.166.36

ambra napsal(a):
petro je spoutu nekonvenčních metod jak naučit koníka tahat. Někdo navazuje na předchozí výcvik, např přirozenou komunikaci. Základem by mělo být vodění na ruce a zvládnutí pohybu na lonži, kde můžeš začít fixovat povely pro zrychlení zpomalení apod. No a pak mít dobře padnoucí postroj, neměl by být ani příliš velkej ale ani malej, můžeš koníka odřít nebo odpařit a to by sis pak zadělala na hezký nepříjemnosti. A to bych fakt nikomu nepřála
NO a jinak jdeš dobrou cestou naučit nosit postroj, klidně i v kroku vylonžovat, ale vše musí být dobře upevněno aby to nespadlo. Hlavně trénovat poslušnost při strojení, klidné stání a dát koníkovi najevo že toto rozhodně nežere malý koníčky. NO a pak dálší kroky až uvidíš, že je v pohodě zvládá nebojí se prostě funguje. A ze začátku být v ohrazeném prostoru později chodit ven. Můžeš pro naučení chození na opratích zkusit ji nejdřív chodit na dvouch lonžích a pak až dát postroj a opraty. Hodně štěstí

Moc děkuji za rady! Jste tu všichni super. Jinak dneska jsem zjistila, že kobylka už na sobě zřejmě minimálně chomout měla - trochu se čertila při nasazování, ale jinak venku chodila krásně, vedla jsem ji na lonžce s brýlemi a byla skvělá, nakonec jsem zkusila protáhnout lonž okem na chomoutu a ejhle, ona to zřejmě zná, slušně reaguje na povely, akorát zastavit se jí moc nechce. Už se těším až budeme chodit na opratích, obě nás to baví.
Jen jsem zjistila, že jí je velký chomout (mám doma 27 na valacha), jinak postroje mám. Nemáte někdo doma 25 s poduškou? Klidně starší (dám si ho dohromady), případně kdyby bylo možné ho třeba zapůjčit nebo na splátky odkoupit - jsem momentálně finančně totálně vydindaná. Kdyby jste někdo měl i třeba na půdě staré postroje, určitě bychom se nějak dohodli.

28.9.2009 08:53
bonita

XXX.XXX.205.234

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

ahoj, ked nemas hned chomut, to nevadi, daj jej obrusnik s ockami a lonzky/oprate/ prevlec cez ten obrusnik, kobylka nebude rozlisovat, ci to je chomut alebo nie, my sme zacinali tak, lebo tiez sme nemali hned chomut, no a potom, ked sme ho zohnali, tak chlapecek sa tvaril ako profik, a slapal v chomute ako hodinky:-)

28.9.2009 08:54
bonita

XXX.XXX.205.234

bonita napsal(a):
ahoj, ked nemas hned chomut, to nevadi, daj jej obrusnik s ockami a lonzky/oprate/ prevlec cez ten obrusnik, kobylka nebude rozlisovat, ci to je chomut alebo nie, my sme zacinali tak, lebo tiez sme nemali hned chomut, no a potom, ked sme ho zohnali, tak chlapecek sa tvaril ako profik, a slapal v chomute ako hodinky:-)

tu na tejto fotke mal presne dva roky, jake mimi to bolo

28.9.2009 13:59
bonita

XXX.XXX.205.234

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

z treninku, bez strmenov v sedle

28.9.2009 21:19
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
z treninku, bez strmenov v sedle

Toš Vám to tu trošku zaplácám fotkama ze včera.
Tak tady ti moji tři střelenci společně konečně všichni na jedné fotce.

28.9.2009 21:24
ambra

XXX.XXX.12.143

ambra napsal(a):
Toš Vám to tu trošku zaplácám fotkama ze včera.
Tak tady ti moji tři střelenci společně konečně všichni na jedné fotce.

NO a tady jeden doslova střelenej

28.9.2009 21:29
ambra

XXX.XXX.12.143

ambra napsal(a):
NO a tady jeden doslova střelenej

No a taky kozeny, k čemu ohrada když tráva je i za ní

28.9.2009 21:31
ambra

XXX.XXX.12.143

ambra napsal(a):
No a taky kozeny, k čemu ohrada když tráva je i za ní

A zaneprázdněnej Amant.. konečně sedí chvilku na jednom místě.... tedy spíš leží

28.9.2009 21:36
bonita

XXX.XXX.205.234

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

jeej ty mas ty pesany ale heeezkyyyyyy

28.9.2009 21:46
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
jeej ty mas ty pesany ale heeezkyyyyyy

A jaký uměj hezký ksichtíky. My nic my muzikanti jenom máme v kožuchu broky volej vetku

28.9.2009 21:48
ambra

XXX.XXX.12.143

ambra napsal(a):
A jaký uměj hezký ksichtíky. My nic my muzikanti jenom máme v kožuchu broky volej vetku

A jsme naprosto zaneprázdnění... Amant a Teryk

29.9.2009 07:58
madow

XXX.XXX.121.112

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

ahojky všem, tak se po delší odmlce opět ozývám
sakra taky je u vás takové sucho...to je hrozný.....na louce místo trávy roste rovnouo seno
tak já mám za sebou letošního prvního huberta a úspěšně...bez pádu a zranení
Foto není moje fotila sl.Tučková

29.9.2009 08:39
bonita

XXX.XXX.205.234

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

madow, jeeeeej vam to ale seknemy chceme viac foteciek, my chceme viac foteciek! tak sup sup sem s nimi

29.9.2009 08:59
madow

XXX.XXX.121.112

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

moc jich nebude já mám jen tyhle dvě
ale jen co se mi mamka vrátí z cest i s mým fotákem tak něco přidám

29.9.2009 09:01
bonita

XXX.XXX.205.234

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

tak to je skoda...

29.9.2009 09:41
aluska

XXX.XXX.196.7

bonita napsal(a):
tak to je skoda...

ty se máš, já ani nevím, jestli tady v okolí nějakej Hubert letos bude.

29.9.2009 10:10
madow

XXX.XXX.121.112

aluska napsal(a):
jsi mě předběhla

Alčo a odkud jsi????

29.9.2009 10:31
aluska

XXX.XXX.196.7

aluska napsal(a):
ty se máš, já ani nevím, jestli tady v okolí nějakej Hubert letos bude.

z daleka, z Českých Budějovic

29.9.2009 16:04
bonita

XXX.XXX.205.234

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

tak u nas budu tri Huberty, ale dva v jeden termin, cloveka moze slak trafit

30.9.2009 08:51
bonita

XXX.XXX.80.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

bree zamracene rankovcera sme boli na peknej prechazdke neskor dodam fotky

30.9.2009 09:12
madow

XXX.XXX.121.112

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

u nás bude ještě jeden hubert......a už se na něj moc těším.....jinak u nás už od včerejška prší konečně bylo to tu jak na sahaře

30.9.2009 12:30
luciesa2

XXX.XXX.12.137

madow napsal(a):
u nás bude ještě jeden hubert......a už se na něj moc těším.....jinak u nás už od včerejška prší konečně bylo to tu jak na sahaře

Ahojky díky za radu v ap byla zařazená u bejvalé majitelky já sem jí koupila před pár lety proto že z ní tahala jen hříbata nakonec kobylka nemohla an zabřeznout protože měla zánět dělohy to sme vyéčily pak mi to nedalo a pokoušela sem se jí připustit na poprvé to vyšlo mám potvrzení od veterináře o březosti panu políčkovi sem volala ten mi řek že doace sou na narozené hříbě jenže sem zároveň zjistila že jak sem jí koupila tak není v AP a teď nevím co mám dělat jestli jí tam mám přihlásit když jí je skoro 17 let a když je to možná její poslední hříbě (má jednoho zařazeného syna v plemenné knize po Nezbedovi Nugáta) nebo jestly to mám nechat bejt nikam jí nepřihlašovat počkat až se narodí hříbě a pak ve třech letech zkusit udělat zkoušky nebo já prostě nevím potřebuju s tím nějak poradit

30.9.2009 13:18
bonita

XXX.XXX.80.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

30.9.2009 19:38
terisa

XXX.XXX.156.189

bonita napsal(a):

ahoj zdravim vas vsechny chtela bych se taky mezi vas zaradit tohle je ne muj uplne vlastni konik hrebecek míša

1.10.2009 00:02
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):

bonita tak jsme dneska byly na Slovensku a musím říct, že některá města nevypadají nic moc, ale mají nádherné historické centrum. Bohužel jsme neměla čas moc fotit, škoda.
Tak aspoň něco co se mi povedlo zachytit.

1.10.2009 00:03
ambra

XXX.XXX.12.143

ambra napsal(a):
bonita tak jsme dneska byly na Slovensku a musím říct, že některá města nevypadají nic moc, ale mají nádherné historické centrum. Bohužel jsme neměla čas moc fotit, škoda.
Tak aspoň něco co se mi povedlo zachytit.

A ještě tu zmiňovaní pořádní koně

1.10.2009 00:40
sally

XXX.XXX.70.138

luciesa2 napsal(a):
Ahojky díky za radu v ap byla zařazená u bejvalé majitelky já sem jí koupila před pár lety proto že z ní tahala jen hříbata nakonec kobylka nemohla an zabřeznout protože měla zánět dělohy to sme vyéčily pak mi to nedalo a pokoušela sem se jí připustit na poprvé to vyšlo mám potvrzení od veterináře o březosti panu políčkovi sem volala ten mi řek že doace sou na narozené hříbě jenže sem zároveň zjistila že jak sem jí koupila tak není v AP a teď nevím co mám dělat jestli jí tam mám přihlásit když jí je skoro 17 let a když je to možná její poslední hříbě (má jednoho zařazeného syna v plemenné knize po Nezbedovi Nugáta) nebo jestly to mám nechat bejt nikam jí nepřihlašovat počkat až se narodí hříbě a pak ve třech letech zkusit udělat zkoušky nebo já prostě nevím potřebuju s tím nějak poradit

Lucie: dotace na hříbě jsou za GZ; za AP na březí klisnu v AP po AP hřebci.
Ona dle mne ( Zika se jmenuje, že) AP splňuje, jestli je Nesan letos AP nevím. Zika má syna v plemenitbě a je ve věku, kdy nemusela mít ZV.
Ohledně AP pro klisny je v Řádu PK psáno:
\"V rámci této PK je vytvořen oddíl Preferované klisny (značeno PREF). Klisny mohou být zařazeny do tohoto oddílu na žádost majitele po splnění následující podmínky:
– klisna, zapsaná do HPK (pokud od r. 1997 absolvovala ZV, pak min. 7,1 bodů za jejich úspěšné složení) a má zapsány min. 2 dcery v HPK, nebo zařazeného syna v plemenitbě.\"
Osobně jsem pro zařazení klisen do AP ( se syny v plemenitbě a odpovídajícími ZV) žádat nemusela, stačilo poslat žádost na dotaci s doloženou březostí po AP hřebci. ASCHK žádosti posoudí, zda splňují koně náležitosti či ne.
Ohledně dotací na hříbě z rodičů v GZ - až se ti příští rok Zika ohřebí, pošli si žádost na ASCHK do 30.9. - pokud bude vše tak, jako letos. Do té doby musíš mít hříbě zaevidované ( do žádosti se psalo číslo výžehu hříběte), pokud je z inseminace, ověřuje se původ. Pokud hříbě před označením uhyne, či klisna zmetá, musíš mít papír od kafilerky či potvrzení veta - i na to se dá žádat. Kobyla musí mít uložený krevní vzorek v genobance VÚŽV Uhříněves a musíš mít přiděleno číslo účastníka Národního programu ( vyřizuje MZe).
Otázkou je samo zařazení klisny Zika do GZ - matka Rolba je po Maltum Vulkan a podle posledních mě známých pravidel pro zařazení do GZ může mít ve 3 generaci předků maximálně 1 importa - a ona má 2. Ze stejného důvodu 3 naši chovní koně GZ nemají. Zika má GZ zapsáno zřejmě z doby, kdy se počítala jinak % PSG.
Každopádně si zavolej p. Políčkovi, zda je klisna opravdu GZ a zabývej se dotacemi až pokud ti to odsouhlasí, jinak je to zbytečná práce. Kdyby Zika GZ opravdu nebyla, kterákoliv její dcera po SN hřebci zařazeném v GZ po splnění podmínek ( svod a úspěšné složení ZV) už GZ bude. Podle stávajících pravidel samozřejmě; čertví, co bude za 3 roky či později.

1.10.2009 09:38
bonita

XXX.XXX.80.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

ambraaa, ja ta zachlostiiim, vsak ty si bola mozno 20 km odo mna a ty ma nedojdes kuknut????????????????? To ti neodpustim!

1.10.2009 11:35
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
ambraaa, ja ta zachlostiiim, vsak ty si bola mozno 20 km odo mna a ty ma nedojdes kuknut????????????????? To ti neodpustim!

Jé bonita to je škoda, to jsem vůbec nevěděla, že jsi tak moc blízko hranic.Odkud že přesně jsi? Zbytek fotek mám na rajčeti a byly jsme ve vesničce nebo městečku nebo co to bylo jmenovalo se to Vrádiste(snad to píšu správně), asi 13km za hranicema.

1.10.2009 12:18
bonita

XXX.XXX.80.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

tak po druhykrat mi daj vediet a to musis dojst! Lebo budem zlaposlem ti na mail adresu pre pripad potreby, dobre?

1.10.2009 12:22
bonita

XXX.XXX.80.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

poslala som ti google mapu, ako blizko ste boli, no zabit ta je malo!mohla si sa previezt na shirakovi, boli sme vcera s nimi vonku

1.10.2009 12:26
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
poslala som ti google mapu, ako blizko ste boli, no zabit ta je malo!mohla si sa previezt na shirakovi, boli sme vcera s nimi vonku

bonita mail dorazi, no tak to to opravdu k vám nebylo tak daleko, no příště to budu muset líp naplánovat, ikdyž toto byla taková hurá akce. NO myslím, že jako člověk se strachem z výšek bych projížďku na shirovi asi vynechala

1.10.2009 12:30
bonita

XXX.XXX.80.241

ambra napsal(a):
bonita mail dorazi, no tak to to opravdu k vám nebylo tak daleko, no příště to budu muset líp naplánovat, ikdyž toto byla taková hurá akce. NO myslím, že jako člověk se strachem z výšek bych projížďku na shirovi asi vynechala

aale, prosim ta, tak aspon by si nas videla nazivo, no...nevadi, na buduce ale lepsie planuj, dobre?

1.10.2009 12:45
aluska

XXX.XXX.196.7

bonita napsal(a):
aale, prosim ta, tak aspon by si nas videla nazivo, no...nevadi, na buduce ale lepsie planuj, dobre?

bonita, taky prosím o adresu, když jedem ofroudit do Rumunska, projíždíme SLovenskem, nebo si občas uděláme dovolenou po Moravě, tak bych se třeba taky mohla objevit, někdy

1.10.2009 15:51
bonita

XXX.XXX.80.241

bonita napsal(a):

aluska, mas to tam od Brna

1.10.2009 16:10
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):

bonita určitě bych tě ráda viděla na živo a i shiračky a příště budu líp plánovat. Další cestu na Slovensko má v plánu desetiletky

1.10.2009 19:16
bonita

XXX.XXX.80.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

vidiet, ze si este pisklemna uz zivot poucil, nikdy nehovor nikdy

1.10.2009 23:31
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
vidiet, ze si este pisklemna uz zivot poucil, nikdy nehovor nikdy

NO já neříkám, že nikdy ale je to v plánu budoucna, výhledově desetiletky

2.10.2009 08:58
bonita

XXX.XXX.80.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

2.10.2009 09:00
bonita

XXX.XXX.80.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

dobre ranecko, tak u nas vselijak, najprv slnko, teraz mraky, v noci padli asi tri kapky, kone su naranajkovane a teraz sa pasu na svojej oktobrovej pasi

2.10.2009 13:24
bonita

XXX.XXX.80.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

tak som si, vazeni, bola vyzdvihnut tu moju hnedu hnusobu z vinnej revy, asi mam alkoholicku, ci co, a tak si tam pochutnavala na strapcoch, skoro ma slak trafil

2.10.2009 13:25
madow

XXX.XXX.20.105

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

ahojky dámy.....
u nás po dvouch propršených dnech opět sluníčko....jenže já jsem tele a za Rozárkou se jen tak nepodívám (teda podívám, ale nesvezu se)
honila jsem se s rozárkou ve středu ve vyběhu a najednou mi strašně křuplo v koleni....tak jsem se dobelhala pro telefon aby mě tatka odvezl domů...říkám si to je v pohodě to bude jen natažený vaz nebo něco....včera půl dne strávený na chirurgii...tam že to je asi bloklé koleno...dostala jsem doporučení na ortopedii...tak dnešek další půl den u doktorů....prdlajs koleno ale zablokovyný meniskus....v pondělí hurá do Náchoda na operaci....mám na sebe takový vztek až hrůza...doktor mě ještě chlácholil když jsem se mu rozbrečela v ordinaci...to nic to budou jen dva 3cm dlouhý šlinci....no jo ale vysvětlete doktorovi že vám nejde o jizvy, ale o to že minimálně 14 dni totálně od koní....hrůza.....já jsem fakt takový tele

2.10.2009 13:39
bonita

XXX.XXX.80.241

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

aale, to sa stava, z toho si nic nerob, ja sa len jedneho dna uplne rozsypem, take mam pocitydva tyzdne ubehnu ako voda, ani sa nenazdas a budu fuc

4.10.2009 14:03
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

bonita napsal(a):
aale, to sa stava, z toho si nic nerob, ja sa len jedneho dna uplne rozsypem, take mam pocitydva tyzdne ubehnu ako voda, ani sa nenazdas a budu fuc

Zase něco přihodím z minulé neděle

4.10.2009 14:03
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

m i s i c k a napsal(a):
Zase něco přihodím z minulé neděle

5.10.2009 00:08
sally

XXX.XXX.70.138

m i s i c k a napsal(a):

Kukám, že máme stejné hříběcí ohlávky
Já tedy od Farmáře z Ratiboře, sebrala jsem tam tři poslední

5.10.2009 00:13
sally

XXX.XXX.70.138

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

Jinak tu máme:
.... koňa s jedním uchem

5.10.2009 00:16
sally

XXX.XXX.70.138

sally napsal(a):
Jinak tu máme:
.... koňa s jedním uchem

... koňa s třema nohama

5.10.2009 00:20
sally

XXX.XXX.70.138

sally napsal(a):
... koňa s třema nohama

... koňa s pěti nohama

5.10.2009 00:23
sally

XXX.XXX.70.138

sally napsal(a):
... koňa s pěti nohama

Ve výběhu rostou podivnosti jako:

5.10.2009 00:31
sally

XXX.XXX.70.138

sally napsal(a):
Ve výběhu rostou podivnosti jako:

... a ještě jedna petunie:
Normální lidi to mají na oknech a my kdoví proč v koňské ohradě. Nikdo to nesadil ani nezaléval, koně se jim vyhýbají a petunie v téhle době bez postřiku ( žádná plíseň ani škůdce) a bez vody na poušti vesele vegetí .
Teda než jim to první mrazík ukončí.

5.10.2009 00:36
sally

XXX.XXX.70.138

sally napsal(a):
... a ještě jedna petunie:
Normální lidi to mají na oknech a my kdoví proč v koňské ohradě. Nikdo to nesadil ani nezaléval, koně se jim vyhýbají a petunie v téhle době bez postřiku ( žádná plíseň ani škůdce) a bez vody na poušti vesele vegetí .
Teda než jim to první mrazík ukončí.

Poslední foto pro milovníky tlustých krků :

5.10.2009 05:40
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

sally napsal(a):
Poslední foto pro milovníky tlustých krků :

Pro Lídu : ohlávky jsem objednávaa z Kamiru za 109kč - velikost 2 :-)

5.10.2009 08:18
aluska

XXX.XXX.196.7

m i s i c k a napsal(a):
Pro Lídu : ohlávky jsem objednávaa z Kamiru za 109kč - velikost 2 :-)

já si udělala v sobotu výlet, jela jsem na Cipískovi k našim na chalupu na oběd. Vzdušnou čarou na mapě je to 12 kilometrů, ve skutečnosti možná 14, jsou cestou nějaký kopečky a tak. Tam jsme se vlekli 2,5 hodiny, tvářil se, že nemůže chodit, nebo co. Za to zpátky jsme byli za 1,50,Cipísek se asi převtělil do plnokrevníka, ještě že byla občas asfaltka nebo cesta lesem, jinak by ten blázen cválalal celou cestu až domů. Na každý louce a na každým poli letěl jak urvanej vagón, hlavu dole a že brzdit nebude. Před každou strouhou jsem měla co dělat. Ale dorazili jsme ve zdraví a za 14 dnů jedem zase.
Jedna fotečka z provizorní ohrádky u našich před chalupou, abych si mohla dát v klidu oběd a kafe.

5.10.2009 12:37
bonita

XXX.XXX.59.91

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

no vy teda jedete Misa, prcci nadherni ako vzdy, a Sally, ze sa tu aj ukazes, ale mas plus, lebo si to aspon vynahradila mnozstvom krasnych a vtipnych foteciekTo sa o ten pahyl tak skohre ten tigrik? Vyzera to ako sloni ehm ehm...

5.10.2009 12:40
bonita

XXX.XXX.59.91

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

Aluska no teda, paradicka, tos ja si este dlho predlho nezajazdim, a ze mi to chyba...ale nevadi, vsak ten cas leti ako voda, dnes som si odrtpela viac ako dve hodky na DIA, prsty mam dopychane, uz aj curat som musela nasilu, ale najhorsi bol ten hlad, po opusteni nemocnice prva cesta viedla doplnit prazdny zaludoka teraz sa este cpem dalsim jedlom

5.10.2009 15:45
sally

XXX.XXX.70.138

bonita napsal(a):
no vy teda jedete Misa, prcci nadherni ako vzdy, a Sally, ze sa tu aj ukazes, ale mas plus, lebo si to aspon vynahradila mnozstvom krasnych a vtipnych foteciekTo sa o ten pahyl tak skohre ten tigrik? Vyzera to ako sloni ehm ehm...

Jo, Bonitka, to je pro některé koňské filuty sofistikované drbátko pupku.
Ty pohyby a ty jejich ksichty u toho mě vždy dostanou
Jiní spoléhají na přátelskou výpomoc:

5.10.2009 15:58
bonita

XXX.XXX.59.91

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

nas chlapek zasa vyhladava najvacsiu hustinu a v tej smatle a skrabe sa, popripade doma v stajni, som ho pristihla ako ide kol dokola po obvode, krk natiahnuty a cele telo nahnute, no, myslela som, ze ma z neho picne

5.10.2009 20:11
madow

XXX.XXX.20.105

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

to jsou tak úžasný tvorové ty chla´dásci....krása...tak mi držte pěsti zítra nastupuji do špitálu s tím neštastným kolemen tak tu asi týden nebudu..tak se tu mějte a úžívejte si s koníky

6.10.2009 09:06
bonita

XXX.XXX.59.91

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

Madow, tak drzim palce a nech si skoro fit!

6.10.2009 09:34
bonita

XXX.XXX.59.91

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

tak nieco zo vcera, ukazka, ako chodia shirske kone kavaletku

6.10.2009 09:35
bonita

XXX.XXX.59.91

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

6.10.2009 09:37
bonita

XXX.XXX.59.91

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

a takzvany specificky styl zrebca

6.10.2009 17:31
misamarincova

XXX.XXX.210.251

bonita napsal(a):
a takzvany specificky styl zrebca

Pěkně šlapou shiráčci.Hřebec se odráží bych řekla jako mimochodník .
Tak já jsem se dneska zbavila po skoro pěti měsících kladrubačky, kterou jsem měla na výcvik-blbějšího koně snad neznám..

6.10.2009 17:57
sally

XXX.XXX.70.138

misamarincova napsal(a):
Pěkně šlapou shiráčci.Hřebec se odráží bych řekla jako mimochodník .
Tak já jsem se dneska zbavila po skoro pěti měsících kladrubačky, kterou jsem měla na výcvik-blbějšího koně snad neznám..

Gratuluji. Koupil ji někdo? Inu, nejdůležitější je přežít

6.10.2009 18:50
misamarincova

XXX.XXX.210.251

sally napsal(a):
Gratuluji. Koupil ji někdo? Inu, nejdůležitější je přežít

Nekoupil, kdo by taky takového koně chtěl, možná tak parelista nebo jak se jim říká.Všichni v okolí jí znají, tak dávají ruce pryč. Chlap říká, že se hodí tak do salámu
Určo, nejdůležitější je přežít, nemít přilbu, tak ležím opět v nemocnici s otřesem mozku.Přilba to navíc neobstála, praskla.
Jinak abych nemusela psát na mail, děkuji za fotky, zadek se mu pěkně kulatí a nohy začaly hnědnout, nebo se mýlím?Škoda, že nezůstanou černé
Pěkná fotka se Ságou, koukám, že v pozadí vykukuje Neuberg, asi se mi chtěl ukázat

6.10.2009 19:42
sally

XXX.XXX.70.138

misamarincova napsal(a):
Nekoupil, kdo by taky takového koně chtěl, možná tak parelista nebo jak se jim říká.Všichni v okolí jí znají, tak dávají ruce pryč. Chlap říká, že se hodí tak do salámu
Určo, nejdůležitější je přežít, nemít přilbu, tak ležím opět v nemocnici s otřesem mozku.Přilba to navíc neobstála, praskla.
Jinak abych nemusela psát na mail, děkuji za fotky, zadek se mu pěkně kulatí a nohy začaly hnědnout, nebo se mýlím?Škoda, že nezůstanou černé
Pěkná fotka se Ságou, koukám, že v pozadí vykukuje Neuberg, asi se mi chtěl ukázat

Parellista nevím, snad spíš rodeista - co shánějí divoké shazovače odvážlivců. Třeba by ještě byla slavná .
Cirkusákovi ( jak nazval Neuberga ins. Procházka při pálení ) nohy nehnědnou, jen má něco vyzrzlé od slunka - starou srst. Pod tím bílým zakuklený hnědák, takže na nohách mimo bílé by černá měla zůstat. Tedy pokud to úplně nevybělí , za to už neručím .

6.10.2009 20:58
bonita

XXX.XXX.69.190

bonita napsal(a):
tak zasa zakladam ja

a coze coze, kladrubanda je neposlusna holka? no toto a ja mam pre toto plemeno slabost

6.10.2009 22:31
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
Parellista nevím, snad spíš rodeista - co shánějí divoké shazovače odvážlivců. Třeba by ještě byla slavná .
Cirkusákovi ( jak nazval Neuberga ins. Procházka při pálení ) nohy nehnědnou, jen má něco vyzrzlé od slunka - starou srst. Pod tím bílým zakuklený hnědák, takže na nohách mimo bílé by černá měla zůstat. Tedy pokud to úplně nevybělí , za to už neručím .

No tak sally tu dávala, co jí roste doma. Tak já vám sem hodím, co jsem včera objevila u nás v zahradě, ale vůbec netuším co to je, ale jak říká kámoš když škemrám, že chcu s ním na houby. "Hlavně nic nesbírej, ať to přežijeme." Takže to typuju na prašivku nebo něco hoooooooooooooooooooooooooooooooooooddddně jedovatého.

6.10.2009 22:33
ambra

XXX.XXX.12.143

ambra napsal(a):
No tak sally tu dávala, co jí roste doma. Tak já vám sem hodím, co jsem včera objevila u nás v zahradě, ale vůbec netuším co to je, ale jak říká kámoš když škemrám, že chcu s ním na houby. "Hlavně nic nesbírej, ať to přežijeme." Takže to typuju na prašivku nebo něco hoooooooooooooooooooooooooooooooooooddddně jedovatého.

A ještě se musím pochlubit co mi tu kvete, tedy spíš kvetlo krásnýho...

6.10.2009 22:34
ambra

XXX.XXX.12.143

ambra napsal(a):
A ještě se musím pochlubit co mi tu kvete, tedy spíš kvetlo krásnýho...

Tak Vám to tu řádně zaplním

6.10.2009 22:35
ambra

XXX.XXX.12.143

ambra napsal(a):
Tak Vám to tu řádně zaplním

A poslední.. ještě kvetoucí jiřina

Přidejte reakci

Přidat smajlík