Westernové plemena a jezdci - kochači 94

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2009 12:51
bospor

XXX.XXX.193.16

tak zas pro změnu já když jsem dopsala starý

28.9.2009 12:55
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):

prej je dneska poslední hezkej den mě teda nebude vadit, když začne pršet.
o metr klesla spodní voda a písníky a i bažiny jsou skoro suchý
a ochlazení přivítám už mě nebaví se potit.
ale sluníčko mi asi brzy chybět

28.9.2009 13:28
lucky

XXX.XXX.133.26

bospor napsal(a):
prej je dneska poslední hezkej den mě teda nebude vadit, když začne pršet.
o metr klesla spodní voda a písníky a i bažiny jsou skoro suchý
a ochlazení přivítám už mě nebaví se potit.
ale sluníčko mi asi brzy chybět

já bych takhe krásně to brala až do jara..bez zzzimy!

včera na vyjížďce

28.9.2009 13:28
lucky

XXX.XXX.133.26

lucky napsal(a):
já bych takhe krásně to brala až do jara..bez zzzimy!

včera na vyjížďce

28.9.2009 13:30
lucky

XXX.XXX.133.26

lucky napsal(a):

táákový balón jsme viděli na Místkem!

28.9.2009 13:44
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Ahooj,už jsme tady z výletu,my toho krásného počasí taky využily,jely jsme samy,bez Legiška,takovou rychlovku,do Královic a zpátky.
Eví,moc děkuju,no jo,z kobči jsme fakt nadšený,je pod sedlem naprosto zlatá,nikam se nehrne,ale přitom když ji Jarča pustí,tak na ní nemám,hihi,a dobře jí to i skáče,jukněte.
http://www.stream.cz/video/ 366469-ab-s-jarcou-a-skoky-na- kralovicke-louce-2009

28.9.2009 13:46
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Ahooj,už jsme tady z výletu,my toho krásného počasí taky využily,jely jsme samy,bez Legiška,takovou rychlovku,do Královic a zpátky.
Eví,moc děkuju,no jo,z kobči jsme fakt nadšený,je pod sedlem naprosto zlatá,nikam se nehrne,ale přitom když ji Jarča pustí,tak na ní nemám,hihi,a dobře jí to i skáče,jukněte.
http://www.stream.cz/video/ 366469-ab-s-jarcou-a-skoky-na- kralovicke-louce-2009

Jéé,to je mi Usiny taky líto,tak snad se šlacha brzo zahojí,snad to nebude na moc dlouho....
Akorát se s Ab nemůžeme srovnat v kroku,ona tak docela jde rázně a Moruš se vleče jak smrad.

28.9.2009 13:48
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Jéé,to je mi Usiny taky líto,tak snad se šlacha brzo zahojí,snad to nebude na moc dlouho....
Akorát se s Ab nemůžeme srovnat v kroku,ona tak docela jde rázně a Moruš se vleče jak smrad.

Dneska jsme věděly,že bude v Královicích zavříno,je svátek a pondělí k tomu,tak jsme si pití vezly s sebou,hlad člověk vydrží,ale ta žízeň je hrozná v tom teple.

28.9.2009 13:50
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Dneska jsme věděly,že bude v Královicích zavříno,je svátek a pondělí k tomu,tak jsme si pití vezly s sebou,hlad člověk vydrží,ale ta žízeň je hrozná v tom teple.

Naš hemelky se naprosto v klidu vyčůrají,kámoš měl koně,kterej se pod jezdcem nevyčůral ani za nic,vždycky musel slejzat.

28.9.2009 13:51
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Naš hemelky se naprosto v klidu vyčůrají,kámoš měl koně,kterej se pod jezdcem nevyčůral ani za nic,vždycky musel slejzat.

Usina má správňácký uši.

28.9.2009 13:53
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Usina má správňácký uši.

28.9.2009 13:53
jaruska

XXX.XXX.38.124

28.9.2009 13:54
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

28.9.2009 13:56
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

28.9.2009 13:57
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Po skcích jsme Ab oduzdily,páč ona žere tak decentně,tak aby si naplnila bříško pořádně.Moruš žere strašným způsobem,ta by se udávila.

28.9.2009 13:58
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Po skcích jsme Ab oduzdily,páč ona žere tak decentně,tak aby si naplnila bříško pořádně.Moruš žere strašným způsobem,ta by se udávila.

28.9.2009 13:59
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Tohle je udidlo Ab.

28.9.2009 14:01
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Tohle je udidlo Ab.

Jarča chtěla delší vodítko,tak jsem jí půjčila Morušino,to je delší.

28.9.2009 14:02
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

28.9.2009 14:03
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Tohle nevím,co bylo.

28.9.2009 14:04
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Tohle nevím,co bylo.

28.9.2009 14:06
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Doma.

28.9.2009 14:07
jaruska

XXX.XXX.38.124

28.9.2009 14:10
lucky

XXX.XXX.133.26

jaruska napsal(a):

Héézké video

já byla Use fotit kopýtka a konzultuji to přes net

28.9.2009 14:14
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
Héézké video

já byla Use fotit kopýtka a konzultuji to přes net

Díky.
Tady ještě jeden zamaskovanej koníček a pádím uklízet koblihy.

28.9.2009 14:43
lucky

XXX.XXX.133.26

jaruska napsal(a):
Díky.
Tady ještě jeden zamaskovanej koníček a pádím uklízet koblihy.

Usa za barákem..jsem fotila postoje a kopýtka ..to byla nudáá

28.9.2009 18:51
lucky

XXX.XXX.133.26

lucky napsal(a):
Usa za barákem..jsem fotila postoje a kopýtka ..to byla nudáá

Tak nám přijela návštěva se psy a najednou jely holky s Linettkou kolem. Tak volala děsně na Usu, pustila jsem ji teda na dvůr, otevřela jsem vrata ven , ale Ude dala najevo, že ven nesmí, takže stála spořádaně ve vchodě a s Linettkou se čuchaly. Linča mášílenou říji, včera a dneska. Máme pochcanou cestu před barákem, s usou se ňuchaly, mlela na ni hubou jak to dělají podřízená hříbata, tak fakt člověk neví, co si o ní myslet. Usa ji oštípávala krk, Linča se nastavovala a děsně to prožívala, no, vypadaly v pohodě, spíše se dost zkoumaly. Pokud nebude Usa zítra pajdat, tak bych tam s ní došla a prostě tam třeba dvě hodinky byla, abych je hlídala, s bičem a třeba měla jednu na lonži jištěnou..no nevím, jak to uděláme. Něco ještě vymyslíme. Třeba Betyna s Usu se moc nemusely, ale pak dostala Usa říji, Bttyny začala říjet s ní a pak chodila uchcávaly spolu po pastvině, Athos byl na prášky, že se baby začly kamarádit a od té doby jsou véélké kámošky. Tak třeba se to nějak vyvrbí..ale fakt tam budu chodit ji hlídat.

28.9.2009 18:57
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
Tak nám přijela návštěva se psy a najednou jely holky s Linettkou kolem. Tak volala děsně na Usu, pustila jsem ji teda na dvůr, otevřela jsem vrata ven , ale Ude dala najevo, že ven nesmí, takže stála spořádaně ve vchodě a s Linettkou se čuchaly. Linča mášílenou říji, včera a dneska. Máme pochcanou cestu před barákem, s usou se ňuchaly, mlela na ni hubou jak to dělají podřízená hříbata, tak fakt člověk neví, co si o ní myslet. Usa ji oštípávala krk, Linča se nastavovala a děsně to prožívala, no, vypadaly v pohodě, spíše se dost zkoumaly. Pokud nebude Usa zítra pajdat, tak bych tam s ní došla a prostě tam třeba dvě hodinky byla, abych je hlídala, s bičem a třeba měla jednu na lonži jištěnou..no nevím, jak to uděláme. Něco ještě vymyslíme. Třeba Betyna s Usu se moc nemusely, ale pak dostala Usa říji, Bttyny začala říjet s ní a pak chodila uchcávaly spolu po pastvině, Athos byl na prášky, že se baby začly kamarádit a od té doby jsou véélké kámošky. Tak třeba se to nějak vyvrbí..ale fakt tam budu chodit ji hlídat.

No viď,to je divný,že jí dává najevo podřízenost držtičkama,ale pak jí bez milosti zkope,tomu taky nerozumím...
Tak dej pak vědět,jak se holky chovaly.

28.9.2009 18:58
lucky

XXX.XXX.133.26

lucky napsal(a):

jsme s tátou dneska fotili na hrázi Daréska

28.9.2009 19:02
lucky

XXX.XXX.133.26

lucky napsal(a):
jsme s tátou dneska fotili na hrázi Daréska

no jo..to jsem koukala, jak mlela hubou a byla jak mílius....to fakt nechápu....

fakt to asi zítra vyzkoušíme, dokud má říji, Usa pak už taky uchcávala asi po čtrvt hodině, co jsme tam stáli a holky se čuchaly, oždibávaly, Usa ji dokonce strkala čumák do slabin a pod břicho a Linča stála a uchcávala..měla jsme strach, jestli nevykopnce, ale ne..no tak fakt možná využijeme té říje, že by se mohly více sblížit... U Betty a Usy to tentktá fungovalo. Do té doby se moc nemusely.

Darések má celé léto kožich na dva psy

28.9.2009 19:02
lucky

XXX.XXX.133.26

lucky napsal(a):
no jo..to jsem koukala, jak mlela hubou a byla jak mílius....to fakt nechápu....

fakt to asi zítra vyzkoušíme, dokud má říji, Usa pak už taky uchcávala asi po čtrvt hodině, co jsme tam stáli a holky se čuchaly, oždibávaly, Usa ji dokonce strkala čumák do slabin a pod břicho a Linča stála a uchcávala..měla jsme strach, jestli nevykopnce, ale ne..no tak fakt možná využijeme té říje, že by se mohly více sblížit... U Betty a Usy to tentktá fungovalo. Do té doby se moc nemusely.

Darések má celé léto kožich na dva psy

28.9.2009 22:24
marketka

XXX.XXX.179.23

lucky napsal(a):

Ahojky, tak my dneska sjížděli Vltavu přímo v Praze-. Byla to taková větší akce. Točila to i Prima a pak jsem se na chvíli viděla v televizi.Kámoška mě v říjnu pozvala na 3 Huberty, je to od nás cca 60 km- Budˇ beru Schelbyho, nebo mi kámoška půjčí tu appu, nebo huculka. Ještě se uvidí, jestli si dodám odvahy. Ta první Hubertka by se měla jet v krásném prostředí zámku Kačina, kde se točila reklama na Májku.Jo a tobě Jaru díky za pozvání na tu vaší Hubertku.

28.9.2009 22:53
lucky

XXX.XXX.133.26

marketka napsal(a):
Ahojky, tak my dneska sjížděli Vltavu přímo v Praze-. Byla to taková větší akce. Točila to i Prima a pak jsem se na chvíli viděla v televizi.Kámoška mě v říjnu pozvala na 3 Huberty, je to od nás cca 60 km- Budˇ beru Schelbyho, nebo mi kámoška půjčí tu appu, nebo huculka. Ještě se uvidí, jestli si dodám odvahy. Ta první Hubertka by se měla jet v krásném prostředí zámku Kačina, kde se točila reklama na Májku.Jo a tobě Jaru díky za pozvání na tu vaší Hubertku.

NO, já osobně nikdy Hubertku nejela a tady co se pořádají, tak to jsou dost risk akce, co vím...
Jediné, co mě kámoška ukecává, že by vedla takový poslední lot mladých koní, jeli bychom si sami za nimi v klídečku ..Usa, Betty, Linča, uvidíme, ale co jsem slyšela, že to vypadá na akci cca 70 koní..to usa nikdy ani neviděla! fakt nevím nevím, jestli bych neskončila s takovou někde na stromě
Zatím nic neplánuji najisto, jelikož se vše do 24.10. může změnit... viz včera Usa nepajdala a dnes jo, že.... uvidím, jak zítra bude chodit. ještě jsem fotila právě dneska kopyta a konzultuji s kopytářem, udělala se ji na jendom místě prohlubeň a je citlivá na kamínky, vypadá to jako že by pod tím mohlo být pouzdro, nějaký nášlap..mohla se bouchnout do nějaké šutru, nebo tak. Na rovném jde v pohodě, ale na kamíínkách kdš šlápne špatně, tak se málem zabije. Na pohmat to citlivé nemá, ale nafotila jsem to ještě lépe a uvidím, co mi na to zítra řekne. Mohla i více tu nohu šetřit a namáhat tak šlachu a tím si ji malinko přetáhla.

tady bude vidět ta prohlubeň u špice

29.9.2009 05:47
eden

XXX.XXX.66.194

lucky napsal(a):
NO, já osobně nikdy Hubertku nejela a tady co se pořádají, tak to jsou dost risk akce, co vím...
Jediné, co mě kámoška ukecává, že by vedla takový poslední lot mladých koní, jeli bychom si sami za nimi v klídečku ..Usa, Betty, Linča, uvidíme, ale co jsem slyšela, že to vypadá na akci cca 70 koní..to usa nikdy ani neviděla! fakt nevím nevím, jestli bych neskončila s takovou někde na stromě
Zatím nic neplánuji najisto, jelikož se vše do 24.10. může změnit... viz včera Usa nepajdala a dnes jo, že.... uvidím, jak zítra bude chodit. ještě jsem fotila právě dneska kopyta a konzultuji s kopytářem, udělala se ji na jendom místě prohlubeň a je citlivá na kamínky, vypadá to jako že by pod tím mohlo být pouzdro, nějaký nášlap..mohla se bouchnout do nějaké šutru, nebo tak. Na rovném jde v pohodě, ale na kamíínkách kdš šlápne špatně, tak se málem zabije. Na pohmat to citlivé nemá, ale nafotila jsem to ještě lépe a uvidím, co mi na to zítra řekne. Mohla i více tu nohu šetřit a namáhat tak šlachu a tím si ji malinko přetáhla.

tady bude vidět ta prohlubeň u špice

Taky máte pejska u koní? Já nevím koho dřív sedlat

29.9.2009 07:28
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Ahoj,no,to mívá i náš Pierot tohle,ten mívá taky takovýhle díry,ale říkal Petr desibfikovat,prý se tam udržují rády jakésik baktrie a ty to dělají,tak je potřeba občas prolít Betadinou a je klid.
Jo,tenhle obrázek už jsem viděla,to je pes fakt jak poník,ale nejsem si jistá,zda to je skutečnost.

29.9.2009 07:33
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Ahoj,no,to mívá i náš Pierot tohle,ten mívá taky takovýhle díry,ale říkal Petr desibfikovat,prý se tam udržují rády jakésik baktrie a ty to dělají,tak je potřeba občas prolít Betadinou a je klid.
Jo,tenhle obrázek už jsem viděla,to je pes fakt jak poník,ale nejsem si jistá,zda to je skutečnost.

Jé,Markét,Ty jsi taky vodák,jo?Já jsem to v životě ještě nezkusila sjet něco,asi by mě to taky bavilo,ale nemám ani ty základy,co by člověk měl mít na vodě,mušela bych na nějáký začátečnický kurz.Ale se mnou je to těžký,já jsem úplně nejradši s koníkama.

29.9.2009 08:25
lucky

XXX.XXX.133.26

jaruska napsal(a):
Jé,Markét,Ty jsi taky vodák,jo?Já jsem to v životě ještě nezkusila sjet něco,asi by mě to taky bavilo,ale nemám ani ty základy,co by člověk měl mít na vodě,mušela bych na nějáký začátečnický kurz.Ale se mnou je to těžký,já jsem úplně nejradši s koníkama.

JJ, já jsem taky nikdy nesjížděla vodu .

Jinak holčí jak jsem viděla chodit po výběhu, tak to vypadá, že nepajdá, že jde normálně. Měla to na noc zateplené, ještě jsem to neodbandážovala, ale vypadá že chodí normálně. Tak snad to byo včera takové nějaké přetáhnutí. Ufff

29.9.2009 08:29
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
JJ, já jsem taky nikdy nesjížděla vodu .

Jinak holčí jak jsem viděla chodit po výběhu, tak to vypadá, že nepajdá, že jde normálně. Měla to na noc zateplené, ještě jsem to neodbandážovala, ale vypadá že chodí normálně. Tak snad to byo včera takové nějaké přetáhnutí. Ufff

No,hurá,no,mohla blbě šlápnout a to pěkně bolí,já jsem se takhle vracela ještě s valachem z vandru,pár kroků před koncem cesty tak blbě šlápnul,že začal kulhat,ještě že to bylo už skoro na místě,ostatní pak jeli zpátky po kopytě,ale já s valachem jela přívěsem dom,no,někdy se to stane,ale to jsem fakt úplně cítila,jak blbě šlápnul,uklouznul a hned kulhal.Ale za 2 dny už byl dobrej.

29.9.2009 08:46
lucky

XXX.XXX.133.26

jaruska napsal(a):
No,hurá,no,mohla blbě šlápnout a to pěkně bolí,já jsem se takhle vracela ještě s valachem z vandru,pár kroků před koncem cesty tak blbě šlápnul,že začal kulhat,ještě že to bylo už skoro na místě,ostatní pak jeli zpátky po kopytě,ale já s valachem jela přívěsem dom,no,někdy se to stane,ale to jsem fakt úplně cítila,jak blbě šlápnul,uklouznul a hned kulhal.Ale za 2 dny už byl dobrej.

No ona právě předvčerem normálně byla na vyjížďce, žádná divočina, jely jsme samy..klídeček..krok, klusání, cval trochu do kopečků, ale pomalu a v klídečku.
Domů šla normálně, nekulhala..nic.

A ráno jsem přišla a pajdala . Mohla si kldiěn natáhnout třeba tu nou i při vstávání ve stáji. Má sice dost podestýlky, ale třeba ji podjela noha a už je to tam, že jo...

Hlavně, že to vypadá že nepajdá, dneska bude mít ještě klídeček, procházku, odpoledne to vyzkoušíme s tou linčou, dokud má říji a je přístupnější.

29.9.2009 08:54
paja m

XXX.XXX.16.2

lucky napsal(a):
No ona právě předvčerem normálně byla na vyjížďce, žádná divočina, jely jsme samy..klídeček..krok, klusání, cval trochu do kopečků, ale pomalu a v klídečku.
Domů šla normálně, nekulhala..nic.

A ráno jsem přišla a pajdala . Mohla si kldiěn natáhnout třeba tu nou i při vstávání ve stáji. Má sice dost podestýlky, ale třeba ji podjela noha a už je to tam, že jo...

Hlavně, že to vypadá že nepajdá, dneska bude mít ještě klídeček, procházku, odpoledne to vyzkoušíme s tou linčou, dokud má říji a je přístupnější.

Jééé, ahoj holky ,
tak jsem opět rychle přečetla, co se u vás událo a pokochala se nad fotečkami z vyjížděk.No, mě bude ještě hodně dlouho trvat, než budu schopná fotit za jízdy
V sobotu a včera jsem byla s aldonou venku a s druhýma koňma, kteří budou s ní pak v ohradě, aby si pomalu na sebe začali zvykat. Je moc šikovná, ale včera venku neměla svůj den a hodně se lekala.Ufff.Ještě, že jsem to useděla, ale nadřená jsem byla pěkně.

29.9.2009 08:58
paja m

XXX.XXX.16.2

paja m napsal(a):
Jééé, ahoj holky ,
tak jsem opět rychle přečetla, co se u vás událo a pokochala se nad fotečkami z vyjížděk.No, mě bude ještě hodně dlouho trvat, než budu schopná fotit za jízdy
V sobotu a včera jsem byla s aldonou venku a s druhýma koňma, kteří budou s ní pak v ohradě, aby si pomalu na sebe začali zvykat. Je moc šikovná, ale včera venku neměla svůj den a hodně se lekala.Ufff.Ještě, že jsem to useděla, ale nadřená jsem byla pěkně.

Nemá ráda motorky a prskolety a včera jeden "debil" jel na enduru, viděl, že tam jedou koně a ani ten hajzlík nezpomalil.Tak jsem rychle raději seskočila a šla jsem s Aldonou do pole a chlácholila.Celkem to šlo, pak jsem v klidu na ni nasedla, jenže letěl nafukovací balon a syčel a to ona v životě pusenka neviděla, tak byla z toho hodně nervozní.A i když jsme se snažili rychle zmizet, tak nás ten balon snad pronásledoval, že začala i vykopávat.Ufff. Pak vyletělo hejno kačen a to už bylo na mě fakt moc Jak se mám chovat, když se tak leká? Snažím se ji vždy klidným hlasem uklidnit a dělat, jako že vlastně to nic nebylo

29.9.2009 09:01
paja m

XXX.XXX.16.2

paja m napsal(a):
Nemá ráda motorky a prskolety a včera jeden "debil" jel na enduru, viděl, že tam jedou koně a ani ten hajzlík nezpomalil.Tak jsem rychle raději seskočila a šla jsem s Aldonou do pole a chlácholila.Celkem to šlo, pak jsem v klidu na ni nasedla, jenže letěl nafukovací balon a syčel a to ona v životě pusenka neviděla, tak byla z toho hodně nervozní.A i když jsme se snažili rychle zmizet, tak nás ten balon snad pronásledoval, že začala i vykopávat.Ufff. Pak vyletělo hejno kačen a to už bylo na mě fakt moc Jak se mám chovat, když se tak leká? Snažím se ji vždy klidným hlasem uklidnit a dělat, jako že vlastně to nic nebylo

Jináč Lucko, ty pesáky máš pořád tak načesané a chlupaté Nádhera.

29.9.2009 09:35
bospor

XXX.XXX.193.16

paja m napsal(a):

klidnej hlas je fajn, ale musíš si hlídat hlavně tělo. když ztuhneš a pozbíráš otěže tak jí řekneš že je čeho se bát je to těžký, ale vyplatí se to a ona se snad časem okouká.
chce to hodně chodit
my byli včera v hospodě na hřišti a zrovna měli čutálisti tréning
koně po nich čuměli, ale ani se nehli

29.9.2009 09:38
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):
klidnej hlas je fajn, ale musíš si hlídat hlavně tělo. když ztuhneš a pozbíráš otěže tak jí řekneš že je čeho se bát je to těžký, ale vyplatí se to a ona se snad časem okouká.
chce to hodně chodit
my byli včera v hospodě na hřišti a zrovna měli čutálisti tréning
koně po nich čuměli, ale ani se nehli

pak se začli trefovat do brány jen pár metrů od nás a honza zlatíčko furt jen koukal kuba se trochu bál, když se celá ta síť začala klepat, ale taky dobrý

29.9.2009 09:40
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):
pak se začli trefovat do brány jen pár metrů od nás a honza zlatíčko furt jen koukal kuba se trochu bál, když se celá ta síť začala klepat, ale taky dobrý

domu jsme šli přes město, aby jsme potmě někam nespadli nebo si nevypíchali oči v lese v bohdanči na náměstí jsme si dali ještě jedno pivko a šli okouknout fontány

29.9.2009 09:42
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):
domu jsme šli přes město, aby jsme potmě někam nespadli nebo si nevypíchali oči v lese v bohdanči na náměstí jsme si dali ještě jedno pivko a šli okouknout fontány

taky stříšku před vchodem do lázní se divím že nikdo nezavolal policajty

29.9.2009 09:45
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):

cestou tam jsme si krásně zacválali i kuba už se to naučil a teď jsou takový fajn pole super!!!! jedna cesta něco přes hodinu

29.9.2009 09:48
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

bospor napsal(a):
taky stříšku před vchodem do lázní se divím že nikdo nezavolal policajty

Tak teď jsem se dočetla až sem já a teda Usinky je mi fakt moc líto, jak jí ta Linetka zrubala!!! To musí být hrozný jí takhle vidět... A jak se pak očuchávaly doma u tebe Lucky, to teda nechápu... a hlavně ty držtičky podřízený - zázrak... třeba je to fakt tou říjí... Jinak Dáres s Fabínkem opět úžasní a Jaruška s Abinkou rovněž... Fakt je to krásný sledovat ty fotky a představovat si ty jejich zážitky... nádhera...
My jsme v sobotu dělali ještě dodělávky na ohradě - už máme tři pásy lanka, aby to bylo festovní, u ovoeček je šest řad pásků, lanek a špagátků spolu se dřevem, aby ovce nemohly lehce utéct, ale stejně si myslím, že berana prostě nic nezadží... Uvidíme - tuhle sobotu je tam převedeme...
Jinak koníky už jsme pustili na druhou pastvinu, protože je fakt moc velký sucho a nic moc teda neroste.. na tý třetí pastvině je trávy nejvíc, ale tu si nechávám do zásoby, kdyby nepršelo a nerostlo už do zimy nic... JIstota je jistota...

29.9.2009 09:49
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):
cestou tam jsme si krásně zacválali i kuba už se to naučil a teď jsou takový fajn pole super!!!! jedna cesta něco přes hodinu

Jéé,Honzíček v lázních je super,mě by se tam tuuutově vykákly obě kobyly,hihi.
My na tom sklizeným kukuřičným poli včera jsme si taky kráásně a dlouze zacválaly,to je nádhera,jen tak se to houpe a člověk si to opravdu vychutnává.

29.9.2009 09:49
lucky

XXX.XXX.133.26

paja m napsal(a):
Jináč Lucko, ty pesáky máš pořád tak načesané a chlupaté Nádhera.

Hele, já ti řeknu.....vyčešu je tak jednou za 14 dní. Už začínám používat i na Usu tak třikrát týdně fukar, takže když už foukám ji, tak kluci už čekají, že chtějí taky, takže ji profouknu kožich..ono to vypudí pod tlakem prach a pročísne ještě ten kožich, takže jsou čistí a Usa taky...včera se zní řádně prášilo. Pak je jak plyšák V létě to ta ní nemá smysl, ale jak začíná mít kožich, tak je to vynikající na údržbu koně. A to ona se neválí venku, jen doma ve stáji.

hele, s tím lekáním to znám. To rpostě musíš s ní chodit a chodit a zvykat na všechno. Usa kdysi taky byla bábovka, ale denně se s ní chodilo, pořád tady potkávala motorky, auta, autobus..no to bylo šílené! nějakou dobu, když jsem viděla autobus, tak už v hrůze jsem očekávala, že mi kůň skončí na nějaké plotě..ta z něj měla mrtvici. A dnes? posledně jsem jela na ni po cestě v dědině a ze zatáčky najednou véélký rudý kamion i s návěsem. Uhnout nebylo kde, kamioňák trochu zpomalil, já ji zastavila, pohladila po krku a říkala, že je statečná holčí přece, že to nic není, jen velká plechovka. Usa stála, vykulila oči, udělala super labutí krčisko, jak kolem projížděl, tak ho sledovala bedlivě, ale vlastně se ani nepohnula. Vůbec. jen ten krk vyklenula. takže jsem ji děěsné chválila, jaká je statečná a ona odfrkla a šla si v klídečku dál.....hlavně, že je to "šílený arab" , že.... mnoho lidí se bojí jejich temperamentu atd. ale je to prostě citlivý koník, plnokrevník, je o dost vnímavější, ale zase komunikativnější, než klasicky teplokrevná či primitivní plemena, to je fakt, ale je to kůň a vše je o výchově. Hafloši jsou více flegmouši..musíš ji jen naučit, že není třeba se toho bát a že Tobě může důvěřovat. Pokud Ti ten koník bude důvěřovat a brát tě jako přítele , ochránce a vůdce, tím méně se bude takových věcí bát, případně se bude snažit zůstávat v klidu, když jsi v klidu Ty...hlavně nesmíš ty panikařit, když už něco vidíš.

Já kdysi měla s Usou velký problém chodit po cestě podél výpadovky..kde cesta asi 300 metrů vede vedle výpadovky na Ostravu, ještě mírně pod úrovní, takže pro ni auta byla ještě větší.
bylo to jako vedení divé zvěře, Usa se plašila, točila, vynervená a já měla nervy už v podchodě, když jsem věděla, že musíme po té cestě. Auta brala v pohodě, ale jak jel maion, tak mrtvice, už caplovala a jak projížděl, tak šílela..naštěstí mladý arábek se dá slušně udržet na parelce. Do dvou a půl let měla tam problémy. pak jsem to na kurzu řešila s Honzou Bláhou, řešili jsme stresové situace, jak se v nich chovat a jak se chovat při plašení koně.

Najednou jsem viděla chyby, které jsem dělala já a na které kůň reagoval ještě větší nejistotou, ale také to, že využíval podnětů k vybití energie nesprávným směrem.

Během týdne jsme pak vyřešili chození po zmíněné cestě po obou stranách výpadovky.

Já se tam bála chodit, ale u nás je to takové blbé, že mnohdy jsem tam prostě musela.
I kdyby tam lítali ufoni a jezdily tanky, tak Usa půjde se mnou na zádech klidně na parelce bez sedla a ani nehne brvou. Vodím ji denně taktudy vlastně z pastviny od koní, klidně už po tmě, kdy já mám svítící vestu a vedle po cestě jezdí auta a svítí a Usa jde jak mula.

29.9.2009 09:53
lucky

XXX.XXX.133.26

jaruska napsal(a):
My na tom sklizeným kukuřičným poli včera jsme si taky kráásně a dlouze zacválaly,to je nádhera,jen tak se to houpe a člověk si to opravdu vychutnává.

Jéé..já napsala véélký příspěvek, hodím ho tady a bác..za mnou dalších hafo přípěvků ..tak se trochu vraťte

Joo..taky bych ráda si zacválala v poli..jsou pokosené, ale než budeme jezdit, tak nám to zase zorají

29.9.2009 09:53
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

bospor napsal(a):

Je legrační, jak se procházíte po městě Ivčo... to já bych si teda nedala ani přes tu mojí 300-lidnou vesničku, natož pak do většího města.. hehe.. to by dopadlo... Na nás se tam vrhaj lidi i když jedeme jen na louku pod pastvinama, jestli si nemůžou pohladit koníka a jak se jmenuje a jak je starej a tak, takže z vyjížďky se stává stravovací pauza... Jakoby jich ti moji pacholci neměli dost.. že??
V neděli přišla moje mamka a že mi pomůže s ohradou, tak jsme vrtali do kůlů dopředu dírky na další izolátory a další blbiny a přišly tam dvě ženský a tlačily před sebou vozíček se strašně starou babičkou!!! A tak jsem se jich šla zespodu pastviny zeptat, zda se přijel podívat s babičkou na koně a ony mi říkaly, že babička měla za svého dětsví koně a teď před smrtí by je ještě jednou chtěla naposledy vidět.... tak jsem koně ze spodních pastvin vyhnala nahoru, kde je přístupová komunikace a koukala jsem na tu paní (mohlo jí být tak devadesát) a poslouchala jsem její příběh, jak měli s rodinou pivovarské koně, asi o tři vesnice dál od nás a ona na nich chodila plavit do rybníka, kam mám v plánu chodit i já... a jak jim je sebrali za války a vůbec strašný příběh, ale paní když zjistila, že mám koně ve vesnici, tak že se rozhodla, že poslední přání je vidět koně... fakt dojemný...

29.9.2009 09:56
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Díky,Pavlí,no jo,holky si snad padly do noty,i když ještě bude potřeba hodně hodin v sedle,než to bude dokonalý.
Jojo,Pájo,Ivča to napsala dobře,halvně si u kobylky musíš vypěstovat pocit bezpečí,to znamená,že když se něco někde objeví,čeho se kobča leká nebo bojí,tak neztuhnout sama,sedět do poslední chvilky uvolněně,jakoby nikde nic hroznýho nebylo,koně hrozně rychle poznají,že člověk ztuhne,a to je pro ně povel k tomu,že to něco musí bejt opravdu strašný,když už i páníček se toho bojí.

29.9.2009 09:58
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

vendulka2066 napsal(a):
Je legrační, jak se procházíte po městě Ivčo... to já bych si teda nedala ani přes tu mojí 300-lidnou vesničku, natož pak do většího města.. hehe.. to by dopadlo... Na nás se tam vrhaj lidi i když jedeme jen na louku pod pastvinama, jestli si nemůžou pohladit koníka a jak se jmenuje a jak je starej a tak, takže z vyjížďky se stává stravovací pauza... Jakoby jich ti moji pacholci neměli dost.. že??
V neděli přišla moje mamka a že mi pomůže s ohradou, tak jsme vrtali do kůlů dopředu dírky na další izolátory a další blbiny a přišly tam dvě ženský a tlačily před sebou vozíček se strašně starou babičkou!!! A tak jsem se jich šla zespodu pastviny zeptat, zda se přijel podívat s babičkou na koně a ony mi říkaly, že babička měla za svého dětsví koně a teď před smrtí by je ještě jednou chtěla naposledy vidět.... tak jsem koně ze spodních pastvin vyhnala nahoru, kde je přístupová komunikace a koukala jsem na tu paní (mohlo jí být tak devadesát) a poslouchala jsem její příběh, jak měli s rodinou pivovarské koně, asi o tři vesnice dál od nás a ona na nich chodila plavit do rybníka, kam mám v plánu chodit i já... a jak jim je sebrali za války a vůbec strašný příběh, ale paní když zjistila, že mám koně ve vesnici, tak že se rozhodla, že poslední přání je vidět koně... fakt dojemný...

Jéé Lucky, fakt dlouhej příspěvek... hehe.. jak zapadne, to je otřesný, vždycky.... taky pak píšu, abyste se podívaly nahoru, že jsem tam něco hodila... A Usinka je moc šikovná, když už se kamiónů nebojí ani té silnice plné aut...

29.9.2009 10:00
jaruska

XXX.XXX.38.124

vendulka2066 napsal(a):

Jéžíš,Pavlí,tohle,když mi vyprávějí staří sedláci,jak jim 2 x sebrali koně,tak vždycky bulím,prostě to nedokážu pochopit,že někdo může přijít,sebrat Ti koně a hotovo,hrůůza,a znám lidi,kteří takhle přišli o koně opravdu několikrát,i o pole,ještě že ta doba už není....
Paní měla určitě radost,to je krásný,že jsi jí dopřála,aby viděla koníky,zase jsi udělala někoho šťastným,jsi báječná,opravdu.

29.9.2009 10:04
paja m

XXX.XXX.16.2

vendulka2066 napsal(a):

moooc děkuji za odpověď Chodit budeme pravidelně. V sobotu byla moooc šikovná a v včera prostě toho bylo asi těch nových podnětů na ni moc. Neměla svůj den. Ale při čištění dostala ode mne velkého hudlanaa kokino, páč byla úplně nejšikovnější Všechny rady jsou pro mě hodně cenné, moc vám děkuji.

29.9.2009 10:06
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Jéžíš,Pavlí,tohle,když mi vyprávějí staří sedláci,jak jim 2 x sebrali koně,tak vždycky bulím,prostě to nedokážu pochopit,že někdo může přijít,sebrat Ti koně a hotovo,hrůůza,a znám lidi,kteří takhle přišli o koně opravdu několikrát,i o pole,ještě že ta doba už není....
Paní měla určitě radost,to je krásný,že jsi jí dopřála,aby viděla koníky,zase jsi udělala někoho šťastným,jsi báječná,opravdu.

No,tak to já jsem zatím žabař,Moruš se kamionů bojí,ale bohužel je to proto,že se jich bojím i já a dalece se jim vyhýbám,naštěstí tady nic takového nehrozí,že bych musela chodit po cestě,kde jezděj,vždycky ty silnice jen přejdeme.Ale kámoška na tom vejletě,jak jsme byli,tak říkala,že musí chodit s kobylou třeba 3 km po silnici,než zahne někam,kde nejsou auta,to po mě normálně lezl mráz,fuj....

29.9.2009 10:08
lucky

XXX.XXX.133.26

paja m napsal(a):
moooc děkuji za odpověď Chodit budeme pravidelně. V sobotu byla moooc šikovná a v včera prostě toho bylo asi těch nových podnětů na ni moc. Neměla svůj den. Ale při čištění dostala ode mne velkého hudlanaa kokino, páč byla úplně nejšikovnější Všechny rady jsou pro mě hodně cenné, moc vám děkuji.

JJ, přesně..hlavní je vlastní jistota. Vůdce se nesmí jen tak něčeho bát. Pokud má člověk "v gatích" už když vidí třeba motorku na cestě, protože se bojí, že se mu splaší kůň, tak automaticky ztuhne a kůň si řekne..."sakra , ten můj šéfík se bojí, tak je asi čeho" ...a fakt se splaší.......pokud teda tě nebere za svého vůdce a přítele hlavně..kůń potřebuje jistotu. Pokud tě ani nebere jako vůdčí osobnost, tak tím pádem je sám za sebe. v tom momentě, kdy nastane dle něho, nebezpečí, jedná sám za sebe a tím jediným a správným řešením se stává útěk...s Tebou nebo bez Tebe

Kolikrát se mi stalo, že jsem šla s Usou a třeba jen traktor..těch se bojí ještě pořád. Pokud je kde uhnout, nesesedám, pokud jsem na úzké cestě , tak radši seskočím a přidržím si ji ze země.
Ale posledně jel třeba traktor s takovým hnusným vozíkem, co skákal. Tak jsem sesedla a přepla si honem otěž k parelce.
A stojím, v klidu, nic se neděje, ne?
Ani ji neuklidňuji..není proč, jen sebevědomě stojím a jsem v klidu.
Traktor projíždí, Usa kouká..na traktor, na mě..na traktor, na mě..já stojím... ona si není jistá, zda je to nebezpečí, bojí se toho, ale já jsem v klidu.
Když traktor projíždí, už není zběsilé plašení a poskakování.
Já stojím, ani se nehnu a jsem v klidu a Usa?
Vyklene krčisko, začne caplovat na místě, že teda bojím bojím, ale ani mi nenapne vodítko.
Stojí vedlem mě, případně se schová za mě, protože já jsem bezpečí. zacapluje, že teda ona bojím bojím, ale ví, že já jsem v klidu, takže už to zdaleka tolik neprožívá, i když to pro ni je stále hra nervů..taková strašná velká řvoucí plechovka

29.9.2009 10:09
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

jaruska napsal(a):

Ale nepřeháněj... zahnat koně z trávy na sušinu mi sice chvíli zabralo, ale když jsem viděla to světýlko v těch jejích očích, tak jsem byla moooc šťastná...

Ale včera jsem teda moc šťastná nebyla, protože Staník měla zase jeden ze svých dost pitomých nápadů a to to, že pustí koně na přístupovou cestu - máme dvě brány (pro jistotu, člověk nikdy neví, co se může stát) - tak mezi ně, aby to vypásli.. že to budou mít hotový za půl hodiny a my nebudeme muset kosit...
Tak jsem říkala, ať nejdřív ale vyndá ty věci, který tam mám položený (pilku, sekerku, izolátory, lanka, provázky, nůžky atd...) a ještě pro jistotu položí kůly pod tu hlavní cstupní bránu, aby koně náhodou neprolezli pod ní, protože jsme kůly při příchodu sundali... s pocitem, že jsem zamezila všemu nebezpečí tím, že jsem toto řekla Standovi jsem zase začala makat na horní pastvině u ovcí... No, když jsem se podívala, proč Standa řve, úplně ve mě ztuhla všechny krev.. Nicolas proběhl zrovna kolem Standy přes to nářadí, které Standa nezvedl a neuklidil a šinul si to rovnou k hlavní nezajištěné bráně... samozřejmě jí podlezl a Standa jen na něj ze své pozice volal... pak se rozběhl, to Nikolu ještě víc polekalo a tak vyběhl úplně ven mimo ohradu... No myslela jsem, že zešílím.. už jsem ho viděla pod autem...

29.9.2009 10:13
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
JJ, přesně..hlavní je vlastní jistota. Vůdce se nesmí jen tak něčeho bát. Pokud má člověk "v gatích" už když vidí třeba motorku na cestě, protože se bojí, že se mu splaší kůň, tak automaticky ztuhne a kůň si řekne..."sakra , ten můj šéfík se bojí, tak je asi čeho" ...a fakt se splaší.......pokud teda tě nebere za svého vůdce a přítele hlavně..kůń potřebuje jistotu. Pokud tě ani nebere jako vůdčí osobnost, tak tím pádem je sám za sebe. v tom momentě, kdy nastane dle něho, nebezpečí, jedná sám za sebe a tím jediným a správným řešením se stává útěk...s Tebou nebo bez Tebe

Kolikrát se mi stalo, že jsem šla s Usou a třeba jen traktor..těch se bojí ještě pořád. Pokud je kde uhnout, nesesedám, pokud jsem na úzké cestě , tak radši seskočím a přidržím si ji ze země.
Ale posledně jel třeba traktor s takovým hnusným vozíkem, co skákal. Tak jsem sesedla a přepla si honem otěž k parelce.
Traktor projíždí, Usa kouká..na traktor, na mě..na traktor, na mě..já stojím... ona si není jistá, zda je to nebezpečí, bojí se toho, ale já jsem v klidu.
Vyklene krčisko, začne caplovat na místě, že teda bojím bojím, ale ani mi nenapne vodítko.
Stojí vedlem mě, případně se schová za mě, protože já jsem bezpečí. zacapluje, že teda ona bojím bojím, ale ví, že já jsem v klidu, takže už to zdaleka tolik neprožívá, i když to pro ni je stále hra nervů..taková strašná velká řvoucí plechovka

Jéžíš,marjá,z toho Standy bych asi dostala psotník,je vidět,že je to nekoňák...

29.9.2009 10:14
lucky

XXX.XXX.133.26

jaruska napsal(a):
Jéžíš,marjá,z toho Standy bych asi dostala psotník,je vidět,že je to nekoňák...

hehe...ještě k tomu chlap..ti vůbec nemyslí dopředu..nejdřív jednají a pak myslí

29.9.2009 10:15
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

lucky napsal(a):

A to nebylo všechno, než jsem doběhla dolů, abych pomohla s odchytem NIkolky, tak Standu nenapadlo nic opět blbějšího, než že sundal i horní kůly u té hlavní brány, aby ho mohl zahnat zpět, ale vůbec mu nedošlo, že za prckem půjde i zbytek stáda.. takže až už jsem byla dole, celé stádo bylo venku u sinice mimo pastviny... NO mě málem sbírali po částech, jak jsem se klepala... Cézara jsem zahnala hned zpět a zavřela bránu, malého jsem chytila do lasa (hehe) a odtáhla násilím zpět do ohrady, ale Standa chytel Vendulu a ta je šílená i bez stresu, natož v něm, takže na nic nečekala a s vyhazováním zadních to stočila naštěstí pod naše pastviny na louku a tam cválala pod ohradou a za řevu svého i ostatních koní lítala tam a zpět... Standu jsem poslala neslušně daleko od koní a šla pomalu ale v neklidu za Vendy, protože kdyby se polekala ještě víc, tak zlomení nožičky nebo přejetí autem by vážně hrozilo... Tak se mi jí po asi dvou minutách podařilo uklidnit hlasem natolik, že se zastavila a začala se pást, dala jsem jí vodítko a ukázala jí správnou cestu domů... Ta měla takovou radost, že jsem si musela po puštění Vendy v ohradě sednout na zem a rozdejchat to... Vážně jsem měla takový strach, jako ještě nikdy a Standa si za rámeček rozhodně nedal to, co jsem mu řekla, když už jsem popadla dech...

29.9.2009 10:19
jaruska

XXX.XXX.38.124

vendulka2066 napsal(a):
A to nebylo všechno, než jsem doběhla dolů, abych pomohla s odchytem NIkolky, tak Standu nenapadlo nic opět blbějšího, než že sundal i horní kůly u té hlavní brány, aby ho mohl zahnat zpět, ale vůbec mu nedošlo, že za prckem půjde i zbytek stáda.. takže až už jsem byla dole, celé stádo bylo venku u sinice mimo pastviny... NO mě málem sbírali po částech, jak jsem se klepala... Cézara jsem zahnala hned zpět a zavřela bránu, malého jsem chytila do lasa (hehe) a odtáhla násilím zpět do ohrady, ale Standa chytel Vendulu a ta je šílená i bez stresu, natož v něm, takže na nic nečekala a s vyhazováním zadních to stočila naštěstí pod naše pastviny na louku a tam cválala pod ohradou a za řevu svého i ostatních koní lítala tam a zpět... Standu jsem poslala neslušně daleko od koní a šla pomalu ale v neklidu za Vendy, protože kdyby se polekala ještě víc, tak zlomení nožičky nebo přejetí autem by vážně hrozilo... Tak se mi jí po asi dvou minutách podařilo uklidnit hlasem natolik, že se zastavila a začala se pást, dala jsem jí vodítko a ukázala jí správnou cestu domů... Ta měla takovou radost, že jsem si musela po puštění Vendy v ohradě sednout na zem a rozdejchat to... Vážně jsem měla takový strach, jako ještě nikdy a Standa si za rámeček rozhodně nedal to, co jsem mu řekla, když už jsem popadla dech...

No,kvůli tomuhle se my taky občas štěkáme,Olda něco vymyslí a nedá si říct,že to je blbě a nedopadne to dobře,a vytáčí mě větou-až se to stane,tak to budu řešit,někdy by člověk vylít z kůže.

29.9.2009 10:19
lucky

XXX.XXX.133.26

vendulka2066 napsal(a):

Jáá bych ho asi zabila!!!

29.9.2009 10:20
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
Jáá bych ho asi zabila!!!

Já Ti snad,Pavlí,najdu nějákýho jinýho chlapa.

29.9.2009 10:23
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

jaruska napsal(a):
Já Ti snad,Pavlí,najdu nějákýho jinýho chlapa.

O tomhle jsme už spolu Jaruško diskutovali a sice by se mi ten chlap, cos mi ho nabízela velice hodil, ale už jednou jsem to zamítla a za svým slovem si stojím... Až jednou budu potřebovat jinýho človíčka, co mi bude způsobovat jeden infarkt za druhým, najdu si ho sama...

29.9.2009 10:27
jaruska

XXX.XXX.38.124

vendulka2066 napsal(a):
O tomhle jsme už spolu Jaruško diskutovali a sice by se mi ten chlap, cos mi ho nabízela velice hodil, ale už jednou jsem to zamítla a za svým slovem si stojím... Až jednou budu potřebovat jinýho človíčka, co mi bude způsobovat jeden infarkt za druhým, najdu si ho sama...

Však jo,já to myslím ze srandy,ale spíš strachem o ty koně,to muselo bejt fakt děs a hrůza.
Hele,ale zase budeš odolnější,za 5 let už Tě nerozhází nic.

29.9.2009 10:31
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

jaruska napsal(a):
Však jo,já to myslím ze srandy,ale spíš strachem o ty koně,to muselo bejt fakt děs a hrůza.

Mám dojem, že jsem si vybrala chlapa, který dokáže "překvapit" v každém věku... Takže se asi nudit nebudu, ale po tom včerejšku si už snad dá občas poradit... pěkně jsem mu o tom řekla, co si myslím, že jsem myslela, že mu budu volat záchranku, jak ho to vzalo, ale bylo to zapotřebí, aby si tu chybu pořádně vryl do paměti...

29.9.2009 10:32
lucky

XXX.XXX.133.26

jaruska napsal(a):

Já myslím, že při soužití s chlapy.....což považuji za jiný živočišný druh ..ji vytočí a rozhází denně vše...
nad některými činy mi zůstává rozum stát, že tohle vůbec byli schopní vymyslet a udělat... člověk někdy fakt nechápe a neví, jestli má brečet nebo se smát

29.9.2009 10:34
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Naše koně se taky traktoru nebojej,páč ho znaj,Olda kolikrát popojíždí traktorem po dvoře a koně tam stojej a koukaj,ale ty náklaďáky a kamiony jsou hold něco jinýho.Jednou se nám něják poplašili,ale nebylo to nic drastickýho,jen popoběhli kousek,páč jel traktor,na ten nic neříkali,ale za ním byla kára a na něm tak blbě plachta velká,že vlála a jak to plácalo,tak to se jim nelíbilo,ale říkám,žádnej panickej úprk,jen poposkočili a pak čučeli.

29.9.2009 10:36
lucky

XXX.XXX.133.26

jaruska napsal(a):
Naše koně se taky traktoru nebojej,páč ho znaj,Olda kolikrát popojíždí traktorem po dvoře a koně tam stojej a koukaj,ale ty náklaďáky a kamiony jsou hold něco jinýho.Jednou se nám něják poplašili,ale nebylo to nic drastickýho,jen popoběhli kousek,páč jel traktor,na ten nic neříkali,ale za ním byla kára a na něm tak blbě plachta velká,že vlála a jak to plácalo,tak to se jim nelíbilo,ale říkám,žádnej panickej úprk,jen poposkočili a pak čučeli.

to mi dělá Usa taky..že se lekne, poskočí, ale neplaší a nepanikaří a nezdrhá..naštěstí.. Ale to už musí být něco, aby to udělala

29.9.2009 10:49
bospor

XXX.XXX.193.16

lucky napsal(a):
to mi dělá Usa taky..že se lekne, poskočí, ale neplaší a nepanikaří a nezdrhá..naštěstí.. Ale to už musí být něco, aby to udělala

honza se bojí změn povrchu a včera se bál stínů na silnici potmě teda nic moc. když jezdili auta svítili mu pod nohy tak se mu to teda vůbec nelíbilo budu uset chodit častějš potmě. to brzy nebude problém

29.9.2009 10:52
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):
honza se bojí změn povrchu a včera se bál stínů na silnici potmě teda nic moc. když jezdili auta svítili mu pod nohy tak se mu to teda vůbec nelíbilo budu uset chodit častějš potmě. to brzy nebude problém

Ab taky kouká na zem,včera jsme jeli a někdo sekal pastvinu a jak brzdil sekačkou o zem,aby se zastavila,tak tam byly 2 kola v hlíně a Ab málem Jarču vyklopila,jak se rychle zastavila,ale okoukla to a jela dál.

29.9.2009 10:52
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

bospor napsal(a):

Vendulka naposled, co jsme je převáděli ze starý pastvy na novou se lekala stojícího přívěsu za traktor, psa, většího valu hlíny, toho, že je daleko za Cézarem, kopečku směrem dolů atd... my jsme ještě nemakaly ze země, takže se ani nedivím a tak dlouho se taky neznáme, aby měla důvod mi důvěřovat, ale příjde mi, že se bojí až moc a všeho... Fakt doufám, že se to pořádnou dřinou v kruhovce všechno změní k lepšímu a už se nemůžu dočkat až začneme pořádně pracovat... Fakt se na to moc těším.. na každý krůček ke zlepšení našeho vztahu, na to sblížení duší, na její radost, když se něco povede a bude zase víc odvážnější...

29.9.2009 11:07
lucky

XXX.XXX.133.26

vendulka2066 napsal(a):
Vendulka naposled, co jsme je převáděli ze starý pastvy na novou se lekala stojícího přívěsu za traktor, psa, většího valu hlíny, toho, že je daleko za Cézarem, kopečku směrem dolů atd... my jsme ještě nemakaly ze země, takže se ani nedivím a tak dlouho se taky neznáme, aby měla důvod mi důvěřovat, ale příjde mi, že se bojí až moc a všeho... Fakt doufám, že se to pořádnou dřinou v kruhovce všechno změní k lepšímu a už se nemůžu dočkat až začneme pořádně pracovat... Fakt se na to moc těším.. na každý krůček ke zlepšení našeho vztahu, na to sblížení duší, na její radost, když se něco povede a bude zase víc odvážnější...

Nejdřív si musíš získat důvěru a respekt ze země, pak ze sedla.

29.9.2009 11:11
marketka

XXX.XXX.28.105

vendulka2066 napsal(a):

No ještě štěstí, že nemáte děti. U nás by tam jistě chlapovi stála naše obě dítka, takže ani nechci domyslet, proto nerada někdy vyjíždím pryč, když tam je tatík s dětma sám. Někdo ho napadnou takové věcičky...

29.9.2009 11:18
lucky

XXX.XXX.133.26

marketka napsal(a):
No ještě štěstí, že nemáte děti. U nás by tam jistě chlapovi stála naše obě dítka, takže ani nechci domyslet, proto nerada někdy vyjíždím pryč, když tam je tatík s dětma sám. Někdo ho napadnou takové věcičky...

...říkám....jiný živočišný druh.... z M arsu

29.9.2009 11:49
bospor

XXX.XXX.193.16

lucky napsal(a):

hele tohle napsala o chlapech terka trefný
"ty chlapi, někdy mi přijde, že mají místo mozku z blbosti kostku a jak jim to tam hrka ze strany na stranu, ďobne je sem tam nějaká hrana a pak takhle vymýšlí "
sem se mohla uchechtat

29.9.2009 11:51
marketka

XXX.XXX.28.105

lucky napsal(a):

No to rozhodně -chlapi z Marsu a v jádru jsou všichni stejní, co? To je právě to, proč nikam sama nejezdím. Mám tu lákavou nabídku na Huberta a dokonce 3. Ale lepší radši nepřemýšlet, co by se stát mohlo, to by se člověk zbláznil a musel by sedět doma na zadku.

29.9.2009 11:54
lucky

XXX.XXX.133.26

marketka napsal(a):
No to rozhodně -chlapi z Marsu a v jádru jsou všichni stejní, co? To je právě to, proč nikam sama nejezdím. Mám tu lákavou nabídku na Huberta a dokonce 3. Ale lepší radši nepřemýšlet, co by se stát mohlo, to by se člověk zbláznil a musel by sedět doma na zadku.

JJ, to je trefné s tou kostkou..to jsem se nasmála .

Tak jsem Use odvázala nožičku a jde dobře, noha splaskla skoro celá a pase se na zahradě. Má celé dopoledne ještě klid a odpoledne se půjdeme projít s Linettku a dají se pak do výběhu..hlídat se budou..uvidíme.

já tady maluji obraz, takže práce až až

29.9.2009 11:55
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Teda,ta Moruš je takovej lakomec,to je strašný,já jí tam hodím kopičku sena,myslíte,že se rozdělí se synátorem?Ani náááhodou,normálně ho vyhání,chudáka,tak tam vždycky musím vlézt a kopičku rozhrnout,aby si aspoň kousnul,to je hrozný,jak ona je nenažraná.

29.9.2009 11:57
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Teda,ta Moruš je takovej lakomec,to je strašný,já jí tam hodím kopičku sena,myslíte,že se rozdělí se synátorem?Ani náááhodou,normálně ho vyhání,chudáka,tak tam vždycky musím vlézt a kopičku rozhrnout,aby si aspoň kousnul,to je hrozný,jak ona je nenažraná.

Jojo,já zas říkám,že mají místo mozku z piva kostku.

29.9.2009 12:00
lucky

XXX.XXX.133.26

jaruska napsal(a):
Jojo,já zas říkám,že mají místo mozku z piva kostku.

29.9.2009 12:02
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

jaruska napsal(a):

Jo a to jsem se taky musela smát.. Standa si myslí, že koně mají hlad, protože máme trávu sem tam a mezi ní je samá suchá... ale ta jen tam je na těch skoro dvou hektarech a jen tam znamená, že na cca jednom metru čtverečním je šest drnů s trávou... Takže koně celý den nedělají nic jiného, než že se pasou a furt tloustnou... A Staník se jim snaží přilepšit tím, že je chce furt pouštět na tu spodní pastvinu, aby se chudáci napapkali...Tak jsem mu ukázala, jak může vypadat výběh - sucho, hlína nebo písek, sem tam drn a koně celý den chodí a hledají trávu... ne, že hejbnou hlavou o deset cm dál a můžou hnedka jíst dál... Tak taky uznal, že asi na tom ti naši nejsou tak špatně, když jim sem tam ještě přilepšíme senem a chlebíkama nebo jablíčkama.... Potřebovali by pořádný pohyb a ne se furt jen flákat...
Jooo a mám velikánskou novinku - příští víkend v sobotu nám starosta přiveze dva kubíky dřeva na přístřešek a ještě nám pomůžou jeho kluci se stavbou !!!!! Mám obrovskou radost, že to do zimy stihnem bez problémů...

29.9.2009 12:06
jaruska

XXX.XXX.38.124

vendulka2066 napsal(a):
Jo a to jsem se taky musela smát.. Standa si myslí, že koně mají hlad, protože máme trávu sem tam a mezi ní je samá suchá... ale ta jen tam je na těch skoro dvou hektarech a jen tam znamená, že na cca jednom metru čtverečním je šest drnů s trávou... Takže koně celý den nedělají nic jiného, než že se pasou a furt tloustnou... A Staník se jim snaží přilepšit tím, že je chce furt pouštět na tu spodní pastvinu, aby se chudáci napapkali...Tak jsem mu ukázala, jak může vypadat výběh - sucho, hlína nebo písek, sem tam drn a koně celý den chodí a hledají trávu... ne, že hejbnou hlavou o deset cm dál a můžou hnedka jíst dál... Tak taky uznal, že asi na tom ti naši nejsou tak špatně, když jim sem tam ještě přilepšíme senem a chlebíkama nebo jablíčkama.... Potřebovali by pořádný pohyb a ne se furt jen flákat...
Jooo a mám velikánskou novinku - příští víkend v sobotu nám starosta přiveze dva kubíky dřeva na přístřešek a ještě nám pomůžou jeho kluci se stavbou !!!!! Mám obrovskou radost, že to do zimy stihnem bez problémů...

Jéé,já chci takýý,jak moc je drahý to dřevo???Bylo by i něco pro mě?Nechci na celej přístřešek,jen protivětrnou stěnu.

29.9.2009 12:06
bospor

XXX.XXX.193.16

vendulka2066 napsal(a):

gratuluju moje asi budou mít zase smůlu a musej se schovat pod stromy
markét taky mám naplánovaný asi 3 huberty ale některý jsou ve stejnou dobu
tak nevím jak to bude vypadat

29.9.2009 12:15
marketka

XXX.XXX.28.105

bospor napsal(a):
gratuluju moje asi budou mít zase smůlu a musej se schovat pod stromy
markét taky mám naplánovaný asi 3 huberty ale některý jsou ve stejnou dobu
tak nevím jak to bude vypadat

Ten můj pivo nepije, tak co mu mám říct?

29.9.2009 12:17
jaruska

XXX.XXX.38.124

marketka napsal(a):
Ten můj pivo nepije, tak co mu mám říct?

Jéé,to buď ráda,to je mezi chlapama světlá vyjímka.

29.9.2009 12:21
bospor

XXX.XXX.193.16

jaruska napsal(a):
Jéé,to buď ráda,to je mezi chlapama světlá vyjímka.

to jeda jo

29.9.2009 12:47
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

bospor napsal(a):
to jeda jo

Jéé Markét, to mu řekni, že je to nejlepší chlap na světě a že máš ohromné štěstí, že je tvůj... Co já bych dala za abstinenta... Ne, že by to Staník přeháněl, ale má na pivo a i tvrdší pití chuť... a když mu někdo nabídne panáka, tak neodmítá.. teď teda ne, opravdu se snaží držet, když má problémy s těma játrama, ale jinak to bylo děsný, když někdo slavil narození dítěte nebo narozeniny svoje.. to bylo panáků, že nám docházely skleničky...
A ohledně toho dříví se zeptám, jakmile starosta dorazí, ale já mluvila o třech kubíkách a Staník říkal, že doveze jen dva, tak nevím proč.. jestli z důvodu, že už nemá nebo z přepravních.. fakt netuším, ale určitě se zeptám... taky mám zájem o víc... musím udělat přístřešek pro koně, pro ovce a pro ty koníky ještě jeden do malého výběhu, kde bude jakási karanténa... buď pro kobylu s hříbětem, nebo pro nového člena stáda nebo tak... a kdyby tam mělo něco přibýt na zimu nebo na léto, tak zastřešení je potřeba...
Hlavně ještě nemůžu přijít na to, kam udělat ten přístřešek, aby sloužil pro všechny tři pastviny... jediné, co mě napadá je, vždy koně převést k přístřešku, když bude velké vedro nebo velká zima a mezitím budou na těch ostatních pastvinách.. fakt si s tímhle nevím rady.... Holky, máte na vícero pastvinách pokaždé přístřešek nebo koně převádíte??? Jsem z toho celkem vedle... Udělám určitě ten přístřešek na té největší pastvině v takovém zákoutí, ale tam nevede cesta od jiných pastvin tak, aby to koně nevyžraly cestou... a furt je honit z jedné na druhou se mi moc teda nechce....

29.9.2009 12:51
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Díky,pár prkýnek bych si ráda koupila.
Jé,s tou pastvinou nevím,leda bys měla udělaný výběhy paprskovitě a pro všechny by byl společný jeden přístřešek...

29.9.2009 13:05
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

jaruska napsal(a):
Díky,pár prkýnek bych si ráda koupila.
Jé,s tou pastvinou nevím,leda bys měla udělaný výběhy paprskovitě a pro všechny by byl společný jeden přístřešek...

Dopředu se omlouvám za svůj hrozný styl malování, ale pro přiblížení jsem zkusila tu naší pastvinu nakreslit... Nevím, zda to bude vidět, či čitelné, ale udělala jsem to barevně, abych to kdyžtak mohla popsat... Přístřešek by měl být na 1.pastvině, která je žlutou barvou, v tom výklenku.... bude spíš hluboký než široký, ale to snad koním nebude tolik vadit... Jinak by mohl být na té spodní pastvině s oranžovou barvou, ale tam by byl moc vidět ze silnice a lidi už i tak zastavují na silnici a čučí na koně nahoru, tak nechci, aby se stala nějaká dopravní nehoda nebo tak...

29.9.2009 13:07
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

vendulka2066 napsal(a):
Dopředu se omlouvám za svůj hrozný styl malování, ale pro přiblížení jsem zkusila tu naší pastvinu nakreslit... Nevím, zda to bude vidět, či čitelné, ale udělala jsem to barevně, abych to kdyžtak mohla popsat... Přístřešek by měl být na 1.pastvině, která je žlutou barvou, v tom výklenku.... bude spíš hluboký než široký, ale to snad koním nebude tolik vadit... Jinak by mohl být na té spodní pastvině s oranžovou barvou, ale tam by byl moc vidět ze silnice a lidi už i tak zastavují na silnici a čučí na koně nahoru, tak nechci, aby se stala nějaká dopravní nehoda nebo tak...

Aha, takže není vidět zhola nic... Bezva...

29.9.2009 13:30
marketka

XXX.XXX.28.105

vendulka2066 napsal(a):
Aha, takže není vidět zhola nic... Bezva...

Hihi, tak to mám zase chlapa úplně divnýho, že? No on kdysi vypil i 10 piv, ale pak mu to nějak přestalo chutnat-naštěstí. Když jede sám na akci, tak si dá vínko, panáčka. To jednou jsem vyrazila na sraz -po 5 letech někam sama a jelikož seděl s kamarády u hospůdky , děti si hrály, on je nepozoroval a Markétka spadla do ohně. Naštěstí to odnesly jen hadry. Ale jinak je to vůdce všech sport. akcí. Já jsem úpně jiná a holt se asi protiklady přitahují.

29.9.2009 13:32
marketka

XXX.XXX.28.105

marketka napsal(a):
Hihi, tak to mám zase chlapa úplně divnýho, že? No on kdysi vypil i 10 piv, ale pak mu to nějak přestalo chutnat-naštěstí. Když jede sám na akci, tak si dá vínko, panáčka. To jednou jsem vyrazila na sraz -po 5 letech někam sama a jelikož seděl s kamarády u hospůdky , děti si hrály, on je nepozoroval a Markétka spadla do ohně. Naštěstí to odnesly jen hadry. Ale jinak je to vůdce všech sport. akcí. Já jsem úpně jiná a holt se asi protiklady přitahují.

Holky. Na moderce prodává Sheril knihy o koních. Ta Slavní koně je moc pěkná., mám jí doma.

29.9.2009 14:30
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

marketka napsal(a):
Holky. Na moderce prodává Sheril knihy o koních. Ta Slavní koně je moc pěkná., mám jí doma.

Tak jen pro vysvětlení - to žlutý na malovaném obrázku je pastvina č.1, kde by měl v tom výklenku být ten přístřešek a kde jsou koně nyní... v této pastvině je zabudovaná ta karanténa, a to fialovou barvou... Dál je tam oranžová pastvina č. 2, na tu vedou dvě vstupní hlavní brány do ohrady... jinudy zatím koně ven nemůžou a lidi se k nim nedostanou blízko, i když chodí po tom poli vpravo, kde starosta udělal něco jako přístupovou komunikaci... Dál je tam zelená pastvina č.3, kde jsou jabloně a kde je pečlivě děda vysbírává na calvados a kam koně zatím nepouštíme právě kvůli těm jablkům.... A to modrý malý na začátku pastvin je ohrada pro ovce a kozy... Teda, jestli tam zůstanou.. jestli ne, tak nevím, co budem dělat, ale řešit to budu, až na to příjde... Mám trošku paličatého beránka a soused, u kterého je zatím máme (aby on nemusil sekat svojí zahrádku), už ho několikrát nesl přes celou vesnici, kam se milý beránek zatoulal....hehe....naštěstí to soused bere sportovně a pořád se tomu směje... doufám, že ho to do příštího týdne nepřejde...
Jinak to černý okolo celé ohrady a uvnitř jsou stromy a keře... moc na ty koně není vidět, ale dohodli jsme se, že ještě něco dosázíme, aby byli úplně krytí.... Jen od toho pole je cca 200 m úplně holých...

29.9.2009 19:40
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Dneska už byla docela zima,jéžíš,už to zase začne,vítr,bahno.....

29.9.2009 19:41
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Dneska už byla docela zima,jéžíš,už to zase začne,vítr,bahno.....

Haňudle ale už má chundelatej kožíšek,ta už je na zimu připravená dobře.

29.9.2009 19:42
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Haňudle ale už má chundelatej kožíšek,ta už je na zimu připravená dobře.

29.9.2009 21:02
lucky

XXX.XXX.133.26

jaruska napsal(a):

po včerejším seznamování a zjištění, že lična má říji, jsme se rozhodli toho dnes využít.
mimochodem Usu "nakazila" a tak mám už taky pochcanou kobylu

Každopádně jsme se dohodly, že se pokusíme toho využít.

Když se před dvěmi lety přivezla huculka, co s ní Usa chodila na pastvu, tak z té měli všichni koně vítr, byli stádečko 4 koní i s Usou a Betty (huculka) ji taky nakopla kde mohla...až na to, že nebyla tak surová.
No a jednoho dne Usa přišla s děsnou říjí, druhý den říjela Bettyna taky, chodily po pastvině spolu a uchcávaly a od té doby jsou nejlepší kámošky. :D

Takže jsme si říkali, že by to mohlo zafungovat na ty kobyly i tady trochu.

Dneska jsme šli na procházku Usa a ta hafloška...no cesta děsná. Kobyly co chvíli stály, uchcávaly a oždibkovaly se. Kupodivu ji Usa zkoumala i stehna, bříško a hafloška nic. Nakonec jsme to vzaly i k té huculi, nejdřív ještě s další kamarádkou je měli na vodítkách, nakonec je pustili. Hafloška se chtěla proti huculi i postavit na zadní, ta však řádně zapištěla a hned ji ukázala, že tohle teda nee a byl klid... hafloška kolem huculky kroužila s respektem, naopak se sunula k Use jako známému záchytnému bodu.....
Další hodinu se vesele pásly spolu a chodily si i kolem zadků..i když Usa je u haflošky řádně ostražitá....co kdyby nááhodou, že...

Ale fakt doufáme, že se všichni budou respektovat a kamarádit.

fotky nic moc....bylo hnusně, už se stmívaloa mobil zdálky je fakt blbý

tož ale vidíte..bílý flek = Usa, žlutý flek= Linča a šedý flek = Betty

29.9.2009 21:03
lucky

XXX.XXX.133.26

lucky napsal(a):

po včerejším seznamování a zjištění, že lična má říji, jsme se rozhodli toho dnes využít.
mimochodem Usu "nakazila" a tak mám už taky pochcanou kobylu

Každopádně jsme se dohodly, že se pokusíme toho využít.

Když se před dvěmi lety přivezla huculka, co s ní Usa chodila na pastvu, tak z té měli všichni koně vítr, byli stádečko 4 koní i s Usou a Betty (huculka) ji taky nakopla kde mohla...až na to, že nebyla tak surová.
No a jednoho dne Usa přišla s děsnou říjí, druhý den říjela Bettyna taky, chodily po pastvině spolu a uchcávaly a od té doby jsou nejlepší kámošky. :D

Takže jsme si říkali, že by to mohlo zafungovat na ty kobyly i tady trochu.

Dneska jsme šli na procházku Usa a ta hafloška...no cesta děsná. Kobyly co chvíli stály, uchcávaly a oždibkovaly se. Kupodivu ji Usa zkoumala i stehna, bříško a hafloška nic. Nakonec jsme to vzaly i k té huculi, nejdřív ještě s další kamarádkou je měli na vodítkách, nakonec je pustili. Hafloška se chtěla proti huculi i postavit na zadní, ta však řádně zapištěla a hned ji ukázala, že tohle teda nee a byl klid... hafloška kolem huculky kroužila s respektem, naopak se sunula k Use jako známému záchytnému bodu.....
Další hodinu se vesele pásly spolu a chodily si i kolem zadků..i když Usa je u haflošky řádně ostražitá....co kdyby nááhodou, že...

Ale fakt doufáme, že se všichni budou respektovat a kamarádit.

fotky nic moc....bylo hnusně, už se stmívaloa mobil zdálky je fakt blbý

tož ale vidíte..bílý flek = Usa, žlutý flek= Linča a šedý flek = Betty

29.9.2009 21:58
bospor

XXX.XXX.193.16

lucky napsal(a):

tak vidíš snad už to bude dobrý
a kde je strakatej flek???

29.9.2009 22:20
lucky

XXX.XXX.133.26

bospor napsal(a):
tak vidíš snad už to bude dobrý
a kde je strakatej flek???

strakatý flek zůstal doma.....jsem vzali jen baby

30.9.2009 07:34
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Ahooj,no super,já myslím,že je zpola vyhráno,snad jim to už vydrží.
Tady dneska prší,no ono je to sice potřeba,ale mě se líbí,když prší v noci,ve dne už by nemušelo.

30.9.2009 08:14
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Ahooj,no super,já myslím,že je zpola vyhráno,snad jim to už vydrží.
Tady dneska prší,no ono je to sice potřeba,ale mě se líbí,když prší v noci,ve dne už by nemušelo.

Jéé,Soní,teď jsem se dozvěděla,že Richard bude ve vsi,co jezdíme za naší kamarádkou,tak to já ho tam občas zkouknu,pokud budu moct.

30.9.2009 08:50
lucky

XXX.XXX.133.26

jaruska napsal(a):
Jéé,Soní,teď jsem se dozvěděla,že Richard bude ve vsi,co jezdíme za naší kamarádkou,tak to já ho tam občas zkouknu,pokud budu moct.

No to máš super! to nám ho někdy nafoť!
Tak snad máme naději, že se koně už nebudou řezat
Jenom dneska u nás taky leje, takže všichni budou doma..jedině odpoledne, kdyby přestalo, tak se bude dát něco podniknout, jinak je to na nic. Taky nesnáším, když prší přes den..v noci je mi to fuk.

Já se dnes chystám do úpravy kopýtek, včera jsem dostala hromadu rad, tak se podle toho zařídím.

Ale te'd pádím pryč. Mám být v 9 u své kadeřnice tady přes hřiště, tak valím se sebou zase cosik urobit. Už vypadám děsně...

30.9.2009 09:51
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

lucky napsal(a):
No to máš super! to nám ho někdy nafoť!
Tak snad máme naději, že se koně už nebudou řezat
Jenom dneska u nás taky leje, takže všichni budou doma..jedině odpoledne, kdyby přestalo, tak se bude dát něco podniknout, jinak je to na nic. Taky nesnáším, když prší přes den..v noci je mi to fuk.

Já se dnes chystám do úpravy kopýtek, včera jsem dostala hromadu rad, tak se podle toho zařídím.

Ale te'd pádím pryč. Mám být v 9 u své kadeřnice tady přes hřiště, tak valím se sebou zase cosik urobit. Už vypadám děsně...

Ahoooj, Lucky moc gratuluju k úspěchu s Linetkou a Usinkou.. to by bylo príma, kdyby to tak holkám zůstalo a přestaly se kopat....
A Jaruško, kdo je Richard? Nějak mi to uniklo... chápu, že to asi bude kůň, ale který?
A jinak nám tu vypínají v celé budově proud, tak doufám, že se to za dnešek stane ještě nejmíň tisíckrát, protože pak by nás určitě pustili domů....
A to by bylo dneska úplně super, protože jsem spala na dnešek jen čtyři hodiny s tím, že čtyři proto, že jsem o hodinu zaspala... prostě, když mi budík zazvonil v šest, když jsem ho nařizovala ve tři, nebyla jsem schopná vstát a zacvakla ho... ještěže děda dělá takový randál....
Včera se kamarádovi z vedlejší vesnice narodil syn a tak měl rezervovaný největší stůl, kam jsme stejně přidávali ještě židle a to byla hospoda normálně otevřená, že tam mohli i jiní hosté, nejenom přátelé tohohle novopečenýho tatínka.. bylo jich tam včera docela dost na to, že bylo úterý... a když jsem v půl třetí odcházela, ještě jich tam strašně moc zůstalo... ty už pak vypakoval Standa sám.. já na to neměla už ten elán... Hlava mě z nich bolela, smrdím kouřem na sto honů, až se stydím a ospalá jsem, že po obědě usnu za počítačem... To bude dneska báječný den holky...

30.9.2009 10:34
bospor

XXX.XXX.193.16

vendulka2066 napsal(a):
Ahoooj, Lucky moc gratuluju k úspěchu s Linetkou a Usinkou.. to by bylo príma, kdyby to tak holkám zůstalo a přestaly se kopat....
A Jaruško, kdo je Richard? Nějak mi to uniklo... chápu, že to asi bude kůň, ale který?
A jinak nám tu vypínají v celé budově proud, tak doufám, že se to za dnešek stane ještě nejmíň tisíckrát, protože pak by nás určitě pustili domů....
A to by bylo dneska úplně super, protože jsem spala na dnešek jen čtyři hodiny s tím, že čtyři proto, že jsem o hodinu zaspala... prostě, když mi budík zazvonil v šest, když jsem ho nařizovala ve tři, nebyla jsem schopná vstát a zacvakla ho... ještěže děda dělá takový randál....
Včera se kamarádovi z vedlejší vesnice narodil syn a tak měl rezervovaný největší stůl, kam jsme stejně přidávali ještě židle a to byla hospoda normálně otevřená, že tam mohli i jiní hosté, nejenom přátelé tohohle novopečenýho tatínka.. bylo jich tam včera docela dost na to, že bylo úterý... a když jsem v půl třetí odcházela, ještě jich tam strašně moc zůstalo... ty už pak vypakoval Standa sám.. já na to neměla už ten elán... Hlava mě z nich bolela, smrdím kouřem na sto honů, až se stydím a ospalá jsem, že po obědě usnu za počítačem... To bude dneska báječný den holky...

hu nemohla bych dělat v hospodě ani za nic ale ráda jsem tam občas jako host
pavlí richard je odstávče PH od kamošky soni krásnej kluk už tu byl párkrát na fotkách.
a konečně trošku zapršelo ještě by to chtělo aspoň celej den a celou noc a pak by zas mohlo svítit koně pořád prášej

30.9.2009 10:50
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

bospor napsal(a):
hu nemohla bych dělat v hospodě ani za nic ale ráda jsem tam občas jako host
pavlí richard je odstávče PH od kamošky soni krásnej kluk už tu byl párkrát na fotkách.
a konečně trošku zapršelo ještě by to chtělo aspoň celej den a celou noc a pak by zas mohlo svítit koně pořád prášej

Zrovna jsem se sem jukla z našich minulých konverzací, kde jsem Richarda hledala... no nakonec jsem ho našla, ale na stránkách proximy ve fotkách z prožitých akcí... je tam maminka Richarda s Richardem na nějaké výstavě.. moc milý koníček...
A jinak mám taky velkou radost, že prší.. u nás taky... sice po ránu mi to přišlo jako za trest, protože si musím teďka sprejovat vlasy tužidlem, jinak mi prostě nedrží a nedrží a když se mi do toho tužidla přidá voda, tak můžu začít patlat nanovo, takže jak jsem zmokla, účes se ztratil a objevilo se to číro, co mám po probuzení.. no nic.. ale koníkům to udělalo zjevně radost, protože po ránu lítali jako blázni, nechápu, co je to popadlo, prostě jsem přišla a oni nejdřív letěli ke mě a potom to vzali smykem nazpátek a tak jsem je s radostí pozorovala, jak blbnou.. hehe.. fakt potěšení ze života... jak jejich, tak i následně moje...Už aby nějaká tráva pořádná vyrazila... vážně je to trošku mo přesušené a co čtu na netu, tak máme největší sucho od roku 2003....!!!!

30.9.2009 10:58
bospor

XXX.XXX.193.16

vendulka2066 napsal(a):
Zrovna jsem se sem jukla z našich minulých konverzací, kde jsem Richarda hledala... no nakonec jsem ho našla, ale na stránkách proximy ve fotkách z prožitých akcí... je tam maminka Richarda s Richardem na nějaké výstavě.. moc milý koníček...
A jinak mám taky velkou radost, že prší.. u nás taky... sice po ránu mi to přišlo jako za trest, protože si musím teďka sprejovat vlasy tužidlem, jinak mi prostě nedrží a nedrží a když se mi do toho tužidla přidá voda, tak můžu začít patlat nanovo, takže jak jsem zmokla, účes se ztratil a objevilo se to číro, co mám po probuzení.. no nic.. ale koníkům to udělalo zjevně radost, protože po ránu lítali jako blázni, nechápu, co je to popadlo, prostě jsem přišla a oni nejdřív letěli ke mě a potom to vzali smykem nazpátek a tak jsem je s radostí pozorovala, jak blbnou.. hehe.. fakt potěšení ze života... jak jejich, tak i následně moje...Už aby nějaká tráva pořádná vyrazila... vážně je to trošku mo přesušené a co čtu na netu, tak máme největší sucho od roku 2003....!!!!

tady máš soniny stránky http://www.mucangaranch.wbs.cz/
tam je

30.9.2009 11:11
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):
tady máš soniny stránky http://www.mucangaranch.wbs.cz/
tam je

Jéé,to zas já bych šla do hospody dělat hned,ale do kuchyně,jako pomocná kuchtička,už jsem to dělala a moc mě to bavilo,den utekl jako blázen,to je taková práce,že se člověk sice chvilku honí,když třeba přijede zájezd,ale pak je zase pohodička,byl to ideál na moje nohy,když už nemohly,v klidu jsem si dřepla a odpočala,mám ráda takovouhle práci,kde se sem tam chodí,sem tam si člověk sedne,pak zase chodí,to mi vyhovuje,než stát 8 hodin někde u mašiny,to by mě nebavilo.

30.9.2009 11:14
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Jéé,to zas já bych šla do hospody dělat hned,ale do kuchyně,jako pomocná kuchtička,už jsem to dělala a moc mě to bavilo,den utekl jako blázen,to je taková práce,že se člověk sice chvilku honí,když třeba přijede zájezd,ale pak je zase pohodička,byl to ideál na moje nohy,když už nemohly,v klidu jsem si dřepla a odpočala,mám ráda takovouhle práci,kde se sem tam chodí,sem tam si člověk sedne,pak zase chodí,to mi vyhovuje,než stát 8 hodin někde u mašiny,to by mě nebavilo.

Jojo,Lucí,pokud to kámoška vyřídáí,že tam budu moct jít se na něj podívat na živo,tak se nebooj,budu fotit jak blázen.Ale nebude to hned,až se tam zas někdy rozjedeme s Jarčou,je to docela daleko.

30.9.2009 11:35
markemic

XXX.XXX.150.210

bospor napsal(a):

Ahoj všem,
no tak u nás taky nešel proud,jak jsem byla nadšená,když jsem přišla do práce a na dveřích nápis Z TECHNICKÝCH DŮVODŮ ZAVŘENO!už jsem si myslela,že se nám s kolegyní splnil sen a že náš pošlou domů a oni to museli zapnout pitomci!Taky mě ty lidi teď pěkně štvou a podezřívám je ,že se radujou,jak nám to překazili!
No nic,tak zase tu tvrdnout až do večíra..

30.9.2009 12:09
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

markemic napsal(a):
Ahoj všem,
no tak u nás taky nešel proud,jak jsem byla nadšená,když jsem přišla do práce a na dveřích nápis Z TECHNICKÝCH DŮVODŮ ZAVŘENO!už jsem si myslela,že se nám s kolegyní splnil sen a že náš pošlou domů a oni to museli zapnout pitomci!Taky mě ty lidi teď pěkně štvou a podezřívám je ,že se radujou,jak nám to překazili!
No nic,tak zase tu tvrdnout až do večíra..

Vidím, že z toho obnovení proudu máš stejnou radost jako já.. hehe.. to jsem se nasmála, když jsem četla, jak jsi nadšená.... taky to mám do večera... aspoň v tom nejsi sama.... Ale těším se na duben... letos v dubnu tu byly takové bouřky, že nám ten proud nespustili skoro dvě hodiny, takže nás opravdu poslali domů... doufám, že v dubnu se zadaří...

30.9.2009 12:16
lucky

XXX.XXX.133.26

vendulka2066 napsal(a):
Vidím, že z toho obnovení proudu máš stejnou radost jako já.. hehe.. to jsem se nasmála, když jsem četla, jak jsi nadšená.... taky to mám do večera... aspoň v tom nejsi sama.... Ale těším se na duben... letos v dubnu tu byly takové bouřky, že nám ten proud nespustili skoro dvě hodiny, takže nás opravdu poslali domů... doufám, že v dubnu se zadaří...

tak to je naprd..ach jo.... museli to blbci zapnout?

Tak mám krásný melírek, vlásky hezky sestříhané, vypadám zase jako člověk .

A jdu makačenko.
Jinak už neprší, Usa šmajdá po výběhu, pak ji udělám kopýtka a odpoledne půjdeme ke koním, ale zase radši budeme hlídat.

Usa předvčerem na hřišti...nová travička je dobrůtka

30.9.2009 12:24
markemic

XXX.XXX.150.210

vendulka2066 napsal(a):

Jé to jsem nečekala,že se mnou bude někdo súhlasitAno ano,pěkně mě s tím naštvali!Asi se nám to nikdy nepoštěstí,aby nás pustili domů
Tak to jsem ráda,že v tom nejsem sama
Lucky ukaž fotku,jak Ti to sluší po kadeřnickém zákroku!

30.9.2009 12:50
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

markemic napsal(a):
Jé to jsem nečekala,že se mnou bude někdo súhlasitAno ano,pěkně mě s tím naštvali!Asi se nám to nikdy nepoštěstí,aby nás pustili domů
Tak to jsem ráda,že v tom nejsem sama
Lucky ukaž fotku,jak Ti to sluší po kadeřnickém zákroku!

Jojo, to chci vidět takýýýý.... mám moc ráda nové účesy... taky bych už potřebovala ostříhat, barvu jsem si tam hodila před týdnem sama, melíry mi totiž nesluší, ale vlasů už zase mám na rozdávání... mám je moc husté a teď už i dlouhé, takže opět vypadám jako pudlík, jak mi s oblibou říká můj tatíček....

30.9.2009 13:15
lucky

XXX.XXX.133.26

vendulka2066 napsal(a):
Jojo, to chci vidět takýýýý.... mám moc ráda nové účesy... taky bych už potřebovala ostříhat, barvu jsem si tam hodila před týdnem sama, melíry mi totiž nesluší, ale vlasů už zase mám na rozdávání... mám je moc husté a teď už i dlouhé, takže opět vypadám jako pudlík, jak mi s oblibou říká můj tatíček....

Ale néé..já se nerada fotím a taky by vám prasknul monitor

30.9.2009 13:22
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
Ale néé..já se nerada fotím a taky by vám prasknul monitor

Jojo,Lucí,ukaž se nám!!!!
Jé,no to mě mrzí,Markét,že jsi nešla dom,to by bodlo,viď???Jé,takhle já jsem proklínala pracovní soboty,to bývalo dřív,že se muselo občas v sobotu do práce a volná byla jen neděle,to jsem vždycky proklínala ty pitomce,který takovou krávovinu nařídili.A i si pamatuju,že do školy se taky chodilo v pracovní sobotu,no tý bláho,já už si toho pamatuju něják moc,sakra,néé??

Přidejte reakci

Přidat smajlík