Jo a Pavlí,na tý fotičce to je dost dobře vidět,jak je Vendí širší než delší,hihi,ale to je dobře,na zimu klidně může mít nějáké to kilčo navíc.
jaruska
napsal(a):
Jo a Pavlí,na tý fotičce to je dost dobře vidět,jak je Vendí širší než delší,hihi,ale to je dobře,na zimu klidně může mít nějáké to kilčo navíc.
ahoj tak jsem si huberta užila
sice se honza choval jako klusák a naprosto nechtěl nacválat ale jinak dobrý
po nástupu byli 2 kola soutěže kolem barelů s úřenášením praporku a pak se jelo na vyjížďku. byla většina westerňáků takže skákání se nekonalo,a le klusání a cválání jo a honza debil když viděl že ostatní jedou tak zdvihnul hlavu rozcápnul zadní a trapoval jak v dostihu
sem myslela že ho přerazím
přitom předtím v tý soutěži cválal krásně nevím co ho to zase popadlo
bospor
napsal(a):
ahoj tak jsem si huberta užila
sice se honza choval jako klusák a naprosto nechtěl nacválat ale jinak dobrý
po nástupu byli 2 kola soutěže kolem barelů s úřenášením praporku a pak se jelo na vyjížďku. byla většina westerňáků takže skákání se nekonalo,a le klusání a cválání jo a honza debil když viděl že ostatní jedou tak zdvihnul hlavu rozcápnul zadní a trapoval jak v dostihu
sem myslela že ho přerazím
přitom předtím v tý soutěži cválal krásně nevím co ho to zase popadlo
byla se mnou zdenka. bydlí tak 10km od nás. atos je taky vysloužilej klusák
je mu 14
bospor
napsal(a):
byla se mnou zdenka. bydlí tak 10km od nás. atos je taky vysloužilej klusák
je mu 14
bospor
napsal(a):
zdenka měl taky foťák a používala ho víc než já a taky ho dala do ruky lucce. ta u mě začíná jezdit a byla s náma.
to jsou fotky od nich
bospor
napsal(a):
zdenka měl taky foťák a používala ho víc než já a taky ho dala do ruky lucce. ta u mě začíná jezdit a byla s náma.
to jsou fotky od nich
bospor
napsal(a):
a takhle zdenka jezdila sice měla uzdečku, ale otěže zapnutý do ohlávky
bospor
napsal(a):
a takhle zdenka jezdila sice měla uzdečku, ale otěže zapnutý do ohlávky
bospor
napsal(a):
dostali jsme oběd a cenu za nejvzdálenější účastníky každá láhev utopenců
jsou moc dobrý
bospor
napsal(a):
dostali jsme oběd a cenu za nejvzdálenější účastníky každá láhev utopenců
jsou moc dobrý
ani jsme nebloudili jen cestou domů jsme si udělali takovou maličkou zajížďku
zato ráno jsem zaspala a tak jsem kvaltovala až jsem zapoměla doma sedlo
tak jsme se ještě vraceli ale stihli jsme to a byl to krásnej den
jaruska
napsal(a):
Jééé,kráásný fotky,Ivčí,je vidět,že se Vám počasíčko vyvedlo a je príma,že jste si to moc pěkně užili.
Kolik bylo koní,vypadá to na docela slušný pole..
.A ty utopenci jsou boží,já je miluju.
jaruska
napsal(a):
To je krásný,
byla pohodička,co???
Tam jde taky někdo s hříbětem,a docela velkým,to já se tady do toho počtu bojím ty kůňata vzít,tak budeme jen čekat na jezdce v hospodě na přestávce.
Já jsem jednou zapomněla podsedlovou deku na vejlet,hihi,ale to se dá lehko nahradit larisama.
jaruska
napsal(a):
Já jsem jednou zapomněla podsedlovou deku na vejlet,hihi,ale to se dá lehko nahradit larisama.
http://majdavkv.rajce.id nes.cz/Hubertova_jizda_3.10.2009/
http://kixicek.rajce.idnes.c z/Hubert_Houdkovice_09/#album
bospor
napsal(a):
http://majdavkv.rajce.id nes.cz/Hubertova_jizda_3.10.2009/
http://kixicek.rajce.idnes.c z/Hubert_Houdkovice_09/#album
Hoj holky, tak jsem vzala kámošku na jednu kochací vyjížďku a moc se jí líbila, stejně jako mě. Příroda se nám začíná krásně vybarvovat a koníci pomalu začínají zarůstat
atlanta
napsal(a):
Hoj holky, tak jsem vzala kámošku na jednu kochací vyjížďku a moc se jí líbila, stejně jako mě. Příroda se nám začíná krásně vybarvovat a koníci pomalu začínají zarůstat
atlanta
napsal(a):
No super fotečky. Tak moje kámoška dojela na Huberta a tam jí její bývalý vet zazdil. Prý něco s očkováním, nepustil jí dál. U nás se Hubertka chystá na 28.října, bude to ,,jen, několikakilometrová vyjíždky lesem, hlavně maratoňáky a pár jezdců>Pokud bude Schelby v pořádku, tak jede a taky samozřejmě poník. Já se asi svezu s někým v kočáře a budeme se s Jardou na koni střídat.Minule jsem jela v kočáře s kladrubskými hřebci.
atlanta
napsal(a):
ivčo joo začíná se to krásně vybarvovat mám ráda podzim
ještě bejvá teplo ale není už tak hrozný, nekoušou prevíti a je všechno tak pěkně barevný
začala mi sem chodit holčina. učí se jezdit a je docela hodně šikovná
má cit pro koně a i zdravej respekt ale přitom už ne strach
strašně se těším až bude schopná jet se mnou ven počítám že to bude brzy
byla s námi na hubertu a hooodně mi pomohla
bospor
napsal(a):
ivčo joo začíná se to krásně vybarvovat mám ráda podzim
ještě bejvá teplo ale není už tak hrozný, nekoušou prevíti a je všechno tak pěkně barevný
začala mi sem chodit holčina. učí se jezdit a je docela hodně šikovná
má cit pro koně a i zdravej respekt ale přitom už ne strach
strašně se těším až bude schopná jet se mnou ven počítám že to bude brzy
byla s námi na hubertu a hooodně mi pomohla
jéé ale já to psala už ze začátku no nic no
mám z ní radost
bospor
napsal(a):
jéé ale já to psala už ze začátku no nic no
mám z ní radost
Super Hubertka! Krásné fotky, příroda začíná být nádherná, líbila se mi ta oranžová parelka na tom běloušovi
Jinak já byla k večeru pro usu a prý dneska řádně řádila ve výběhu, běhala tryskem a evidentně dmů nepajdala, takže to vypadá, že noha se uklidnila. Zítra uvidím, možná ji vezmu odpoledne pod sedlo na lehkou vyjížďku někde po loukách..krok, klus, uvidíme, možná kousek cvalíka..ale necchi to přehnat.
lucky
napsal(a):
Super Hubertka! Krásné fotky, příroda začíná být nádherná, líbila se mi ta oranžová parelka na tom běloušovi
Jinak já byla k večeru pro usu a prý dneska řádně řádila ve výběhu, běhala tryskem a evidentně dmů nepajdala, takže to vypadá, že noha se uklidnila. Zítra uvidím, možná ji vezmu odpoledne pod sedlo na lehkou vyjížďku někde po loukách..krok, klus, uvidíme, možná kousek cvalíka..ale necchi to přehnat.
Ivčo, odkud máš svého Honzíka? Kámoška měla taky kdysi koníka stejného jména.
marketka
napsal(a):
Ivčo, odkud máš svého Honzíka? Kámoška měla taky kdysi koníka stejného jména.
Ahooj,Ivo,ta první fotka je krásná
,to se mi vždycky moc líbí,jak je vyfocenej jezdec s koníkem a za ním ty náádherný panoramata....
Ivčí,tak to je príma,že máš parťačku,už uměla jezdit nebo sis jí hezky naučila?
jaruska
napsal(a):
Ahooj,Ivo,ta první fotka je krásná
,to se mi vždycky moc líbí,jak je vyfocenej jezdec s koníkem a za ním ty náádherný panoramata....
Ivčí,tak to je príma,že máš parťačku,už uměla jezdit nebo sis jí hezky naučila?
Moruš má na pažbě taky jeden novej zářez,
je to kámoš a chce se naučit jezdit na koni všemi chody,musím ho pochválit,vysedal během chviličky,akorát mu to Jarča ukázala a on během pár chvilek pochopil,co má dělat.Ale pootil se u toho,a říkal:já myslel,že když se jede na koni,že to není taková dřina.
jaruska
napsal(a):
A fakt jsem se musela smát,já mu říkám-vysedávej,a on:to mám jako,když ten kůň běží,z něj vysednout,joo???
jaruska
napsal(a):
A fakt jsem se musela smát,já mu říkám-vysedávej,a on:to mám jako,když ten kůň běží,z něj vysednout,joo???
to je nějaký srandista, ale mohl to klidně zkusit za jízdy vysedat a nasedat na koně
jaruska
napsal(a):
hehe, jo, vysednout a pak zase naskočit....
To už znám...hehe...
Tak jsme přístřešky nepostavili, dokonce jsme ani nezačali.... prozměnu chyba v dodavatelích - tentokrát nepřijel starosta s tím dřevem na stavbu... Asi měl hodně práce, ale mi tím měli o práci míň.... dost mě to štve, protože už je fakt zima a hlavně u nás pořádně fouká, což je horší...
Koně se sami nepochopitelně prohánějí ve výběhu, takže doufám, že se moc nezpotí, protože pak by je ofouklo a hotovo...
Standa už se včera začal ptát, jestli koníčkům není takhle zima, že bysme jim měli koupit deky a honem rychle postavit domečky, nejlépe zavíratelné, aby chudáčkům nebyla zima.... Tak jsem hnedka řekla, že jim zima ještě teda rozhodně není.... sice ten domeček potřebují už hodně rychle, ale kvůli dešti a následnému větru a ne kvůli zimě... Ještě ani nemrzlo... sice má už Vendula pořádný kožich, ale kluci teda ještě néé a zatím nevypadají na to, že by měla zima přijít hnedka a silná.... No, snad to ti koníci poznají líp, než meteorologové... jinak by jim ta zima mohla už brzo být...
Standa odjel v sobotu po ránu na fotbal a já šla ke koním do ohrady sklepávat jablka a rychle je sbírat, aby je koníci nestihli posbírat dřív než já... a když přišli na ten můj fígl, že jablek je pro ně hoodně málo, tak najednou Cézar s Vendy opustili scénu a zalezli na horní pastvinu, že jsem je neviděla... ale za pár okamžiků už jsem slyšela hrozný dupot, otočím se a oni dva blázni letí střemhlav dolů zase zpátky ke mě a k Nikovi... No cvoci takhle lítat... to byla šílená rychlost... a pak to krásný brždění jak na westernových závodech... klouzavé zabrždění a následné zastavení na místě s obratem... hehe.. jsem se musela smát...
atlanta
napsal(a):
to je nějaký srandista, ale mohl to klidně zkusit za jízdy vysedat a nasedat na koně
vendulka2066
napsal(a):
To už znám...hehe...
Tak jsme přístřešky nepostavili, dokonce jsme ani nezačali.... prozměnu chyba v dodavatelích - tentokrát nepřijel starosta s tím dřevem na stavbu... Asi měl hodně práce, ale mi tím měli o práci míň.... dost mě to štve, protože už je fakt zima a hlavně u nás pořádně fouká, což je horší...
Koně se sami nepochopitelně prohánějí ve výběhu, takže doufám, že se moc nezpotí, protože pak by je ofouklo a hotovo...
Standa už se včera začal ptát, jestli koníčkům není takhle zima, že bysme jim měli koupit deky a honem rychle postavit domečky, nejlépe zavíratelné, aby chudáčkům nebyla zima.... Tak jsem hnedka řekla, že jim zima ještě teda rozhodně není.... sice ten domeček potřebují už hodně rychle, ale kvůli dešti a následnému větru a ne kvůli zimě... Ještě ani nemrzlo... sice má už Vendula pořádný kožich, ale kluci teda ještě néé a zatím nevypadají na to, že by měla zima přijít hnedka a silná.... No, snad to ti koníci poznají líp, než meteorologové... jinak by jim ta zima mohla už brzo být...
Standa odjel v sobotu po ránu na fotbal a já šla ke koním do ohrady sklepávat jablka a rychle je sbírat, aby je koníci nestihli posbírat dřív než já... a když přišli na ten můj fígl, že jablek je pro ně hoodně málo, tak najednou Cézar s Vendy opustili scénu a zalezli na horní pastvinu, že jsem je neviděla... ale za pár okamžiků už jsem slyšela hrozný dupot, otočím se a oni dva blázni letí střemhlav dolů zase zpátky ke mě a k Nikovi... No cvoci takhle lítat... to byla šílená rychlost... a pak to krásný brždění jak na westernových závodech... klouzavé zabrždění a následné zastavení na místě s obratem... hehe.. jsem se musela smát...
Jo a Haňulínka vypadá fakt krásně, teda, ta má tak nádherný kožíšek, plný barev a ty černý rukávky, jaký má na nožičkách.. no nádhera....
A úplně jsem teda zírala, jak je Legíšek už stejně velkej jako Moruše... to teda klobouk dolů, ale je z něho už pěknej chlapák... Za chvíli jí přeroste!!!
A na tý skoro poslední fotce dělá teda super ksichtík... bez očíček, jen otevřenou čuminu.. no sranda...
A ty fotky z HUbertu jsou moc pěkný, vážně to musela bejt povedená akce.. nikdy jsem s tolika koněma nebyla a je jasný, že se může cokoli pokazit, ale takhle, jak vám vyšlo i počasí i parta, to muselo být úžasný...
A Schelbymu držím palce, aby se z toho brzo dostal.... Markét...
vendulka2066
napsal(a):
To už znám...hehe...
Hihi,takhle já rychle sbírám ořechy
,jak opomenu a pustím do velkýho výběhu Moruš,tak ta nelení a jde všechny,co tam jsou na zemi,sežrat.
Se úplně divím,že jí nic není
,jednou jich musela sežvejkat snad 30 a je celá.
#
jaruska
napsal(a):
Hihi,takhle já rychle sbírám ořechy
,jak opomenu a pustím do velkýho výběhu Moruš,tak ta nelení a jde všechny,co tam jsou na zemi,sežrat.
Se úplně divím,že jí nic není
,jednou jich musela sežvejkat snad 30 a je celá.
#
No to včera mi koníci spapkali tak čtyři jablka každý, ale jak vím, že je Cézar na něco alergickej, tak nechci moc riskovat a kdyby jich dostala Vendula s Nikem víc, tak by je pak Cézar zase pokousal, tak jsem radši každýmu jedno vždycky hodila někam dopryč, aby si ho musel ještě najít a potom jsem rychle třásla se stromem, aby jablka spadly, když byli koníci otočení zády...
vendulka2066
napsal(a):
No to včera mi koníci spapkali tak čtyři jablka každý, ale jak vím, že je Cézar na něco alergickej, tak nechci moc riskovat a kdyby jich dostala Vendula s Nikem víc, tak by je pak Cézar zase pokousal, tak jsem radši každýmu jedno vždycky hodila někam dopryč, aby si ho musel ještě najít a potom jsem rychle třásla se stromem, aby jablka spadly, když byli koníci otočení zády...
Jo a ořechy jsme včera sbírali s mamkou a potom jsme je loupaly, takže teďka máme jich docela dost na zimu... dělám z nich vždycky vánočky pro celou famílii, takže ořechů není nikdy dost..!!!
A máme z toho obě tak zaprasený ruce, že až hanba, ale já jsem si je pak ráchala ve vodě s pivem, když jsem umývala sklenky po hostech, takže mi to trochu slezlo.. to mamka na tom bude hůř... hehe...
Bude sádrovat... to se mají pacienti na co těšit.. hehe
vendulka2066
napsal(a):
Jo a ořechy jsme včera sbírali s mamkou a potom jsme je loupaly, takže teďka máme jich docela dost na zimu... dělám z nich vždycky vánočky pro celou famílii, takže ořechů není nikdy dost..!!!
A máme z toho obě tak zaprasený ruce, že až hanba, ale já jsem si je pak ráchala ve vodě s pivem, když jsem umývala sklenky po hostech, takže mi to trochu slezlo.. to mamka na tom bude hůř... hehe...
Bude sádrovat... to se mají pacienti na co těšit.. hehe
Heleď JAruško, koukala jsem, vy jste zase Cézarovi zkrátili hřívu? Vendula jí má jako fakt už hroznou a tak mě napadlo, že bych jí jí konečně zkrátila, když už se nemusí ohánět proti mouchám a ostatnímu hmyzu... je to dobrej nápad takhle na zimu??? Fakt tohle netuším...
vendulka2066
napsal(a):
No,já myslím,že Legišek v době odstavu bude velkej jako Moruš,nebo mu do ní bude chybět jen málo
,ale ona je fakt maličká,má jen 130,je malá,ale šíííkovnááá.
A to ho opravdu moc nekrmím,má jen mlíko od mámy a kousíčky toho,co jim tam hodím,musím to tedy rozházet,aby se najedl i on,jinak by mu to Moruš všechno snědla,hlad jeden hubenej podvyživenej,ale Petr kopytář mi sám říkal,když se ty hříbata moc krměj,že rychle sice vyrostou,ale šlachy dorůst nestihnou a pak z toho koníci můžou mít špalkový kopyta a jiných asi 10 problémů jiných,takže ho radši držím na spíš menším množství,ale hubenej není.
On hodně sosá pořád od mámy.
jaruska
napsal(a):
No,já myslím,že Legišek v době odstavu bude velkej jako Moruš,nebo mu do ní bude chybět jen málo
A to ho opravdu moc nekrmím,má jen mlíko od mámy a kousíčky toho,co jim tam hodím,musím to tedy rozházet,aby se najedl i on,jinak by mu to Moruš všechno snědla,hlad jeden hubenej podvyživenej,ale Petr kopytář mi sám říkal,když se ty hříbata moc krměj,že rychle sice vyrostou,ale šlachy dorůst nestihnou a pak z toho koníci můžou mít špalkový kopyta a jiných asi 10 problémů jiných,takže ho radši držím na spíš menším množství,ale hubenej není.
Pavlí,myslíš asi Pierota,no jo,ale toho jsem ostříhala někdy před dvěma měsíci.
jaruska
napsal(a):
Obě hříbata máš moc krásné, musí to být sranda mít je doma a pozorovat jak skotačí. Ti naší už se jen pasou a občas se trochu proběhnou, ale hříbci to musí být pořád sranda
jaruska
napsal(a):
Já už mám taky slíbenej začátek prací na protivětrný stěně.
Pavlí,to dříví pro mě nesháněj,Olda říkal,že něco sežene.
Jinak ten vichr je pěkně hnusnej,já v tom chvíli sbírala výběh a posbírala jsem jedno kolečko a vyprdla jsem se na to,to nemá cenu,půlku toho člověku z tý lopaty odlítne pryč a druhou půlku jsem měla vždycky v ksichtě.
jaruska
napsal(a):
Jojo, Pierota... hehe, promiň.. jak spěchám, abych stihla i mezitím psaním pracovat, tak mi to moc nemyslí...
A taky už jsem u vás pěkně dlouho nebyla, tak to bude možná tím, že jsem si toho sestřihu nevšimla... a nebo jsem prostě zapoměla nebo tak.... pořád teď myslím na milion věcí najednou, hlavně na to, kde co za kolik koupit, aby mi vyšlo i na tohle a tohle, takže pořád mi hlava jede naplno v ekonomii a ne v koníkách přímo.. fakt promiň....jsem to ale hlava... snad se to zlepší na nový rok... potom už bych měla mít trošku víc času a financí a klidu... teďka má hodně příbuzných svátky a narozky a já nemám ani čas jim shánět dárky a přes internet nakupovat....no, má to své mouchy...
atlanta
napsal(a):
Obě hříbata máš moc krásné, musí to být sranda mít je doma a pozorovat jak skotačí. Ti naší už se jen pasou a občas se trochu proběhnou, ale hříbci to musí být pořád sranda
Díky moc.
No ale právě že ona Hanička z legiška vůůbec nadšená není,víš co,on si hraje jako hřebec a ona je taková jemňoučká,ona takovej způsob hraní nesnáší,ona je taková opravdu klidná,nemá tohle ráda,nejradši má,když si stoupneš k ní a hladíš jí,to usne,ale nějáký lítání velký?Ne,to ona opravdu nemusí.Zato Legiš,to je dílo
,ten je fakt vidět,že to má v sobě tu rychlost,ten když s ním Haňudle nelítá,tak on si prolítne celý pole naprosto sám,
on by potřeboval k sobě taky takový třeštiprdlo.
atlanta
napsal(a):
Já jsem se bála, že mi spadne nějaký jablko na hlavu v tom vichru, ale naštěstí mě se to vyhnulo....
jaruska
napsal(a):
Díky moc.
No ale právě že ona Hanička z legiška vůůbec nadšená není,víš co,on si hraje jako hřebec a ona je taková jemňoučká,ona takovej způsob hraní nesnáší,ona je taková opravdu klidná,nemá tohle ráda,nejradši má,když si stoupneš k ní a hladíš jí,to usne,ale nějáký lítání velký?Ne,to ona opravdu nemusí.Zato Legiš,to je dílo
,ten je fakt vidět,že to má v sobě tu rychlost,ten když s ním Haňudle nelítá,tak on si prolítne celý pole naprosto sám,
on by potřeboval k sobě taky takový třeštiprdlo.
Noo,já ho stříhám,páč on jak se vyválí v blátě a celkově má tu hřívu takovu řídkou,tak to bláto musí člověk na vyjížďku z tý hřívy něják dostat a strašně moc hřívy se tímhle vytrhává,tak u něj je ostříhání nejlepší řešení.Proti mouchám ho na krku repelentujeme.
vendulka2066
napsal(a):
Já jsem se bála, že mi spadne nějaký jablko na hlavu v tom vichru, ale naštěstí mě se to vyhnulo....
No a teďka na zimu jí tu hřívu můžu trošku střihnout? Ona má někde strašně krátkou - cca 5 cm a někde dlouhou - třeba tak kolem 20 cm.... vypadá to strašně, protože ta krátká jí stojí a ta dlouhá leží na krku, tak třeba by vypadala líp, kdyby jí všechny hříva stála - zakrátila bych to na těch 5 cm všude.... teda, kdyby se mi to povedlo, protože ona mi u toho bude asi silně neasistovat...
vendulka2066
napsal(a):
No a teďka na zimu jí tu hřívu můžu trošku střihnout? Ona má někde strašně krátkou - cca 5 cm a někde dlouhou - třeba tak kolem 20 cm.... vypadá to strašně, protože ta krátká jí stojí a ta dlouhá leží na krku, tak třeba by vypadala líp, kdyby jí všechny hříva stála - zakrátila bych to na těch 5 cm všude.... teda, kdyby se mi to povedlo, protože ona mi u toho bude asi silně neasistovat...
Určitě,ale pokud jí má někde krátkou a někde dlouhou,tak se někde drbe a za párkrát to bude mít to samý.
jaruska
napsal(a):
Když jí naučíš stát,tak bude stát,a já jak jsem mrňavá,tak si Pierota postavím ve výběhu a sama stojím na špalku
,tak mi to vždycky krásně jde.
No jo, to se drbe, o stromy, ale v tom jí nezabráním... je jich tam všude spousta, ale zase to má tu výhodu, že na ně věčně nesvítilo v létě sluníčko....
Tak jí to trošku zítra zakrátím.. dneska se mi to nepovede, jedu k babičce, aby zase mě zakrátila kalhoty.. já to sama neumím...
jaruska
napsal(a):
ahoj
markét svýho honzíka jsem dostala jako 5ti měsíční hříbě přímo od chovatele. je to klusák a teď je mu 10 let
bospor
napsal(a):
jo a jmenuje se Harun
Takhle vypadal Cézar předevčírem po vyčesání a pěkném vydrbání....
Včera už byl opět jako prasátko...
bospor
napsal(a):
jo a jmenuje se Harun
Hele,Ab taky kus hřívy má a kus jsou jen 5 cm štětiny
,ale neřeším to.
Ta se v bahně neválí,tak jí klidně hříva může narůst delší.
jaruska
napsal(a):
Hele,Ab taky kus hřívy má a kus jsou jen 5 cm štětiny
,ale neřeším to.
Ta se v bahně neválí,tak jí klidně hříva může narůst delší.
Ivčí,tak moc přeju,ať s Luckou jedete brzo ven.
Tady se Haňudle ksichtí na Legiška,který si chce hrát,ale on jak je takovej hrom do police,
tak ona si hrát nechce.
jaruska
napsal(a):
Ivčí,tak moc přeju,ať s Luckou jedete brzo ven.
Tady se Haňudle ksichtí na Legiška,který si chce hrát,ale on jak je takovej hrom do police,
tak ona si hrát nechce.
Radši jde a flákne sebou a chrní.
jaruska
napsal(a):
Radši jde a flákne sebou a chrní.
Dneska je náádherně.
jaruska
napsal(a):
vendulka2066
napsal(a):
U nás je taky krásně, nefouká vítr a svítí sluníčko... paráda.. si koně určitě vyhřívají kožíšky....
Ahoooj holky, tak já jen chci pozdravit, protože jinak nestíhám nic a v práci už vůbec ne . Tak jen, aby jste věděli, že mě Aldonka zatím nezabila
Je v říji, takže pořád kouká a nastavuje se klisnám a chčije
a ocas má už táák špinavej, že ho pak budu muset asi vyšamponovat
paja m
napsal(a):
Ahoooj holky, tak já jen chci pozdravit, protože jinak nestíhám nic a v práci už vůbec ne . Tak jen, aby jste věděli, že mě Aldonka zatím nezabila
Je v říji, takže pořád kouká a nastavuje se klisnám a chčije
a ocas má už táák špinavej, že ho pak budu muset asi vyšamponovat
paja m
napsal(a):
a tady je holčí vede manžel, sice by měl jít z pravé strany, ale aspoň je holčí víc vidět
paja m
napsal(a):
a tady je holčí vede manžel, sice by měl jít z pravé strany, ale aspoň je holčí víc vidět
Jéé..taky ji říkáš holčí? Moje holčí na to slyší jak na jméno .
no ta tvoje je fakt krásná..o říji ani nemluv. Já včera myslela, že ta moje už končí, tak jsem ji vyprala a co myslíte, jak přišla večer domů?... Jako z kanálu
paja m
napsal(a):
musíš mi poradit jakej šampon na ocas
včera jsem ji měla jen na vodítku venku, trošku se musíme poňuňat.Já to miluji, když si dáváme hudlany
paja m
napsal(a):
včera jsem ji měla jen na vodítku venku, trošku se musíme poňuňat.Já to miluji, když si dáváme hudlany
Ahojky, Aldona je teda fakt nádherná klisnička... doufám, že z toho mýho malýho špunta taky jednou bude takovej krasaveček velkej, i když kobylčí vzhled nikdy mít nebude....
vendulka2066
napsal(a):
Ahojky, Aldona je teda fakt nádherná klisnička... doufám, že z toho mýho malýho špunta taky jednou bude takovej krasaveček velkej, i když kobylčí vzhled nikdy mít nebude....
Já mám tento šampon. Kupovala jsem ho loni před výstavou. je na bílé a světlé koně jako palomina atd. Dobře vybělí ocas, hřívu, skvrny od bobků atd..
Bu´d se ředí, když koupu celého koně...do kýblu s vodou ho naředím a vyšamponuji a pak spláchnu čistou vodou, nebo když ji peru jen ocas, tak si ho kápnu na ruku a vydrbu mokrý ocas a pak spláchnu a je bílý a svítí
Navíc je ho fakt hodně a koně s koupu něco přes rok a nemám ho vyplácanou ani polovinu..tak třetinu.... a to ten ocas vyperu tak jednou za 14 dní..nejhorší je kůň s bílým ocasem a ještě říjná kobyla...fujík...navíc já nemám moc v lásce špinavé koně a kdyby se usa válela, tak ji snad koupu denně..jsem na to magor
No a teď ji aspoň foukám fukarem už
http://www.obluk.cz/zbozi_detail .php?sid=144&skz=3&zid=105470
vendulka2066
napsal(a):
Ahoj holký,Aldonka je fakt pěkná
,a vypadá i hodnaná,
Moruš už se mi taky zklidnila,když jsem si na ní takhle sedla dřív,tak se jí to evidentně nelíbilo a vyhazovala,
ale fčíl je jí to putýnka.
Včera trochu zlobila,jsem myslela,že mi urve ruku ve stodole,ta jak vidí žrádlo,tak jde slušný vychování stranou,hihi,
trošíčku zvlčela na té mateřské dovolené,hihi.
jaruska
napsal(a):
Taky jsem uvažovala,že koupím Pierotovi nějákej šampon na ocas,ten ho má zase věčně pokaděnej,ale kdyby víc jezdil,tak bych mu ho koupila
,ale ve výběhu může mít klidně ocas špinavej.
Nemáte někdo polštářek?
lucky
napsal(a):
Já mám tento šampon. Kupovala jsem ho loni před výstavou. je na bílé a světlé koně jako palomina atd. Dobře vybělí ocas, hřívu, skvrny od bobků atd..
Bu´d se ředí, když koupu celého koně...do kýblu s vodou ho naředím a vyšamponuji a pak spláchnu čistou vodou, nebo když ji peru jen ocas, tak si ho kápnu na ruku a vydrbu mokrý ocas a pak spláchnu a je bílý a svítí
Navíc je ho fakt hodně a koně s koupu něco přes rok a nemám ho vyplácanou ani polovinu..tak třetinu.... a to ten ocas vyperu tak jednou za 14 dní..nejhorší je kůň s bílým ocasem a ještě říjná kobyla...fujík...navíc já nemám moc v lásce špinavé koně a kdyby se usa válela, tak ji snad koupu denně..jsem na to magor
No a teď ji aspoň foukám fukarem už
http://www.obluk.cz/zbozi_detail .php?sid=144&skz=3&zid=105470
Jéé, moc děkuji.No, ona na koupání asi zvyklá nebude, ale já jsem taky na to magor, aby byl kůň čistej a ošetřenej Koupila jsem i jakýsi lesk na stsrt 3 v 1, je to právě na hřívu a ocas, aby se to tak nezacuchávala a líp čistilo, jenže to tedy Aldona odmítá, tak s tím holt musím ještě počkat
Však jááá si počkááám
Hlavně nenápadně
jaruska
napsal(a):
Taky jsem uvažovala,že koupím Pierotovi nějákej šampon na ocas,ten ho má zase věčně pokaděnej,ale kdyby víc jezdil,tak bych mu ho koupila
,ale ve výběhu může mít klidně ocas špinavej.
Nemáte někdo polštářek?
jaruska
napsal(a):
Téééda, Jaru, to jsou tedy kreace Na toto než budu mít odvahu, to bude ještě pár let trvat, pokud tu odvahu někdy dostanu.Jinak Aldonka je na ošetřování hodná, strašně ráda se s ní mazlím, jen tak
hihi a bude asi pak pěkně rozmazlená, páč manžel ji pořád něco podstrkává do huby a že hafloši jsou koně žraví, to nemusím říkat,že
Chtěla mu i uzobnout knoflík
paja m
napsal(a):
Téééda, Jaru, to jsou tedy kreace Na toto než budu mít odvahu, to bude ještě pár let trvat, pokud tu odvahu někdy dostanu.Jinak Aldonka je na ošetřování hodná, strašně ráda se s ní mazlím, jen tak
hihi a bude asi pak pěkně rozmazlená, páč manžel ji pořád něco podstrkává do huby a že hafloši jsou koně žraví, to nemusím říkat,že
ten lesk se vstříkává rozprašovačem
paja m
napsal(a):
Však já jsem se taky bála,nemyšli si,vždyť Ti říkám,já jsem si jí koupila a chtěla jsem to asi za 2 měsíce zkusit a kdepáák,hele,šklebila se a klidně i normálně vyhodila,když jsem si jí sedla za sedlo na prdel,tak pak už člověk má bobky,ale už se známe pár let a ona už ví,že jí nic neudělám,že chci v budoucnu jen vystupovat tím,že sklouznu po prdeli.
paja m
napsal(a):
ten lesk se vstříkává rozprašovačem
Lucí, mělo by to být toto http://www.bukefalos.cz/ parisol-lesk-na-srst-koni-3-v-1-750-ml-p-747.html ( bez mezery )
jaruska
napsal(a):
Však já jsem se taky bála,nemyšli si,vždyť Ti říkám,já jsem si jí koupila a chtěla jsem to asi za 2 měsíce zkusit a kdepáák,hele,šklebila se a klidně i normálně vyhodila,když jsem si jí sedla za sedlo na prdel,tak pak už člověk má bobky,ale už se známe pár let a ona už ví,že jí nic neudělám,že chci v budoucnu jen vystupovat tím,že sklouznu po prdeli.
Jojo,díky,podívám se po tom lesku.
jaruska
napsal(a):
Jojo,díky,podívám se po tom lesku.
Nakonec budeš moct vystupovat s Moruší jako ten chlápek s Marsem... teďka si hned nevybavím to jeho jméno.. Jimmy??? Jooo, Jimy a Mars... pěkná dvojka... hehe.. taky vystupuje za zadkem koně a nastupuje před předkem koně.. hehe.... ten mě vždycky pobaví.. už jsem ho viděla dvakrát a stejně bych se na jeho vystoupení podívala klidně i víckrát...
vendulka2066
napsal(a):
Nakonec budeš moct vystupovat s Moruší jako ten chlápek s Marsem... teďka si hned nevybavím to jeho jméno.. Jimmy??? Jooo, Jimy a Mars... pěkná dvojka... hehe.. taky vystupuje za zadkem koně a nastupuje před předkem koně.. hehe.... ten mě vždycky pobaví.. už jsem ho viděla dvakrát a stejně bych se na jeho vystoupení podívala klidně i víckrát...
Kdepák,Pavlí,já vystupovala jednou a víckrát mě nikde nikdo neuvidí,předváděla jsem s valachem 7 parelliho her,on to uměl perfektně,a právě tomu jsem slejzala taky po prdeli,
ale vždycky se najdou lidi,kteří sami uměj(jo,přesně to sprostý slovo by tam mělo být),ale kritizovat,to jim jde velice dobře,tak tohle já nemám zapotřebí.
jaruska
napsal(a):
Kdepák,Pavlí,já vystupovala jednou a víckrát mě nikde nikdo neuvidí,předváděla jsem s valachem 7 parelliho her,on to uměl perfektně,a právě tomu jsem slejzala taky po prdeli,
ale vždycky se najdou lidi,kteří sami uměj(jo,přesně to sprostý slovo by tam mělo být),ale kritizovat,to jim jde velice dobře,tak tohle já nemám zapotřebí.
Na blbce narazíš všude...
Sice to není sranda, ale tvrdá realita, i tak se mi ty smějící se smajlíci nějak líbí.. hehe...
člověk by se neměl nikdy nechat odradit od toho, co mu dělá dobře a co ho baví, ale i mě se to jen lehce říká a pak těžce provádí...
vendulka2066
napsal(a):
Na blbce narazíš všude...
Sice to není sranda, ale tvrdá realita, i tak se mi ty smějící se smajlíci nějak líbí.. hehe...
člověk by se neměl nikdy nechat odradit od toho, co mu dělá dobře a co ho baví, ale i mě se to jen lehce říká a pak těžce provádí...
Noo,právě
, a mě to až zas tak nebavilo,
a od toho,co mě opravdu baví,se odradit nenechám,neboj.
jaruska
napsal(a):
Máš ještě delší odpověď,hihi.
tak jsem dneska cvakla cosi mobilem..ranní procházka kolem řeky
lucky
napsal(a):
tak jsem dneska cvakla cosi mobilem..ranní procházka kolem řeky
už to všechno začíná žloutnout a padat..takové smutné...já chci jarooo
lucky
napsal(a):
už to všechno začíná žloutnout a padat..takové smutné...já chci jarooo
lucky
napsal(a):
ale šla jsem hlavně kvůli psům, Fabín potřebuje trénovat kondičku, takže k večeru byl ještě u kola
lucky
napsal(a):
ale šla jsem hlavně kvůli psům, Fabín potřebuje trénovat kondičku, takže k večeru byl ještě u kola
tak se řádně vylítali a Usa s nimi
jaruska
napsal(a):
Jéé,hezký fotky,no jo,podzim se blíží,to víš,s tím nic neuděláme,já bych taky chtěla umět čarovat,to by bylo takový jaroléto pořád.
Ale Haňudli podzim neva,tančí stále.
jaruska
napsal(a):
Jéé,hezký fotky,no jo,podzim se blíží,to víš,s tím nic neuděláme,já bych taky chtěla umět čarovat,to by bylo takový jaroléto pořád.
Ale Haňudli podzim neva,tančí stále.
To by se mi taky moc líbila ta procházka kolem tý řeky,je to tam moc hezký,zelená travička....
jaruska
napsal(a):
To by se mi taky moc líbila ta procházka kolem tý řeky,je to tam moc hezký,zelená travička....
Ab kouká na draka,někdo pouští za vsí ty lítací obludy.
jaruska
napsal(a):
Ab kouká na draka,někdo pouští za vsí ty lítací obludy.
jaruska
napsal(a):
jaruska
napsal(a):
JJ, tam je to krásné. Ale sluníčko dnes nebylo.vysvitlo sem tam. Tím mobilem je to nahouby..nic moc..no...
ale tahle se mi povedla
jaruska
napsal(a):
No jooo,ta je moc pěkná,
jak to hezky Usina natáhne.
Tady toho sluníčka dneska bylo dost,ale teď pršíí,ale zima není,tak je to dobrý.
ona občas umí nějaké kreace
ale taky cvak a uň ta stromy
lucky
napsal(a):
ona občas umí nějaké kreace
ale taky cvak a uň ta stromy
jinak tady jsem posledně jednou cvakla jak bylo stádečko komplet a ono se to mázlo.......šli jak vláček za sebou
lucky
napsal(a):
jinak tady jsem posledně jednou cvakla jak bylo stádečko komplet a ono se to mázlo.......šli jak vláček za sebou
Jéé, to je ale pěkný, jak si Legíšek zkouší maminčinu hřívu, jestli by mu taky neslušela černá...
A ta procházka s pejsanama musela být boží... Hrozně se mi líbí, jak můžeš Lucky chodit s tou Usinkou navolno... to musí být parádní pocit, když tě všude tak následuje a dokonce se bojí, když se jí ztratíš např. v lese... To je fakt krásný vztah... je hezký, že se Usa chová spíš jako pes a ne jako kůň... jen nechápu, že jí ani to stádo koní nepřemluví k tomu typickému chování např. mých koní - já mám pastvinu a koňské kamarády, tak človíčka nepotřebuju.. hehe....
Dneska jsem po ránu našla u všech tří koní ospalky... žádné ošklivé, jen tam prostě byly.. jako psí, takové ty mokré v koutku oka... Nevím, co si o tom mám myslet... Jestli volat vetku kvůli takové věci nebo ne... Asi to bude začátek třeba rýmičky, ale nevím, jak se s tím koně dokážou vypořádat samy... s tím teda ještě zkušenosti nemám a tak se radši ptám... řešily jset někdy ospalky veterinářem nebo jste to např. otřely čistým kapesníčkem s nějakou vodou jako Opthalem nebo Borovou vodou?
vendulka2066
napsal(a):
Jéé, to je ale pěkný, jak si Legíšek zkouší maminčinu hřívu, jestli by mu taky neslušela černá...
A ta procházka s pejsanama musela být boží... Hrozně se mi líbí, jak můžeš Lucky chodit s tou Usinkou navolno... to musí být parádní pocit, když tě všude tak následuje a dokonce se bojí, když se jí ztratíš např. v lese... To je fakt krásný vztah... je hezký, že se Usa chová spíš jako pes a ne jako kůň... jen nechápu, že jí ani to stádo koní nepřemluví k tomu typickému chování např. mých koní - já mám pastvinu a koňské kamarády, tak človíčka nepotřebuju.. hehe....
Dneska jsem po ránu našla u všech tří koní ospalky... žádné ošklivé, jen tam prostě byly.. jako psí, takové ty mokré v koutku oka... Nevím, co si o tom mám myslet... Jestli volat vetku kvůli takové věci nebo ne... Asi to bude začátek třeba rýmičky, ale nevím, jak se s tím koně dokážou vypořádat samy... s tím teda ještě zkušenosti nemám a tak se radši ptám... řešily jset někdy ospalky veterinářem nebo jste to např. otřely čistým kapesníčkem s nějakou vodou jako Opthalem nebo Borovou vodou?
Ale nemysli si, Usa jak jde do "školky", tak teda jde no... ale v určitou dobu je zvyklá, že jdeme domů. Máš to vidět, když přijdu o dvě hodinky dřív. Pohled jako "to už jsi tady? Já ještě bagruji"....sune se ke mě pomalu jako koule
. Zato přijít o dvě hodinky později, tak se řítí jak tryskáč s ocasem na zádech a řevem...."no mámí, kde jsííí, už jdém dóm
"
Nebo jak jsme je nedávno fotili ..Kristýnu s Čipem a Usu na volno. Nejdřív s nimi nechtěla ani běhat, pak se teda pár fotek povedlo. Po chvíli zjistila, že se pořád běhá, fotí a dělá z ní blba. Tak se zapíchla uprostřed pole na zelené travičce, co tam vyzůstala na strništi a dělejte si co chcete, až skončíte, tak si pro mě přijďte
Pak tam za ní Krista jela na Čipovi, no nedostala ji do pohybu..stála a žrala a čuměla Pak teda kooonečně hnula zadkem, když vyjel z pískovny motorkář, tak jsem fotila aspoň nějakou akci a koukala, kde mě má, jestli teda už jdeme. Ona zase je vyčůraná a třeba takové fakt akční fotky, jak fotila v zimě Zuzka Buráňová..to s ní není lehké udělat. Nebude ze sebe dělat vola, aby běhala čtvrt hodiny před objektivem
. A to už se pak sekne, někde se zapíchne a přijďte si pro mě
. Zvlášť, když naprosto přesně ví, kde je a je ve známém prostředí.
Jinak hodně koní má nyní podrážděné trošinku oči, Usa měla asi tři dny taky trochu vodnatý výtok a ospalky, dokonce jsem si jela pro Ophrtalmo Framykoin za vetem a jak jsem ho další den vyzvedla z lékáárny, tak už nic. Hodně nyní lítaly takové ty mladé mouchy, lezly koním do očí a kousaly.
Pár dní bych počkala, oni se s tím vyrovnají sami, maximálně otírat čistým ubrouskem a udělat třeba vývar ze Světlíku lékařského a omývat tím ráno a večer očička..bude to dobré.
Tady teda né zrovna nadšeně šla za Čipem...musela jsem ji hodně vyhánět za ním
lucky
napsal(a):
Ale nemysli si, Usa jak jde do "školky", tak teda jde no... ale v určitou dobu je zvyklá, že jdeme domů. Máš to vidět, když přijdu o dvě hodinky dřív. Pohled jako "to už jsi tady? Já ještě bagruji"....sune se ke mě pomalu jako koule
. Zato přijít o dvě hodinky později, tak se řítí jak tryskáč s ocasem na zádech a řevem...."no mámí, kde jsííí, už jdém dóm
"
Nebo jak jsme je nedávno fotili ..Kristýnu s Čipem a Usu na volno. Nejdřív s nimi nechtěla ani běhat, pak se teda pár fotek povedlo. Po chvíli zjistila, že se pořád běhá, fotí a dělá z ní blba. Tak se zapíchla uprostřed pole na zelené travičce, co tam vyzůstala na strništi a dělejte si co chcete, až skončíte, tak si pro mě přijďte
Pak tam za ní Krista jela na Čipovi, no nedostala ji do pohybu..stála a žrala a čuměla Pak teda kooonečně hnula zadkem, když vyjel z pískovny motorkář, tak jsem fotila aspoň nějakou akci a koukala, kde mě má, jestli teda už jdeme. Ona zase je vyčůraná a třeba takové fakt akční fotky, jak fotila v zimě Zuzka Buráňová..to s ní není lehké udělat. Nebude ze sebe dělat vola, aby běhala čtvrt hodiny před objektivem
. A to už se pak sekne, někde se zapíchne a přijďte si pro mě
. Zvlášť, když naprosto přesně ví, kde je a je ve známém prostředí.
Jinak hodně koní má nyní podrážděné trošinku oči, Usa měla asi tři dny taky trochu vodnatý výtok a ospalky, dokonce jsem si jela pro Ophrtalmo Framykoin za vetem a jak jsem ho další den vyzvedla z lékáárny, tak už nic. Hodně nyní lítaly takové ty mladé mouchy, lezly koním do očí a kousaly.
Pár dní bych počkala, oni se s tím vyrovnají sami, maximálně otírat čistým ubrouskem a udělat třeba vývar ze Světlíku lékařského a omývat tím ráno a večer očička..bude to dobré.
Tady teda né zrovna nadšeně šla za Čipem...musela jsem ji hodně vyhánět za ním
nakonec jsme se nějaké akce dočkali
lucky
napsal(a):
nakonec jsme se nějaké akce dočkali
než to tu mojí dámičku přestalo bavit
lucky
napsal(a):
než to tu mojí dámičku přestalo bavit
mě viděla a blbce ze sebe nechat dělat nemusí, tak teda budeme jíst..kdyby se šlo, tak to zabalí za námi
lucky
napsal(a):
mě viděla a blbce ze sebe nechat dělat nemusí, tak teda budeme jíst..kdyby se šlo, tak to zabalí za námi
a konečně nějaká akcéééé
lucky
napsal(a):
a konečně nějaká akcéééé
tady už věděla, že koonečně jsme skončili s blbým focením a zřejmě jdeme zase fakt domů, tak konečně ožila
lucky
napsal(a):
tady už věděla, že koonečně jsme skončili s blbým focením a zřejmě jdeme zase fakt domů, tak konečně ožila
dnešní příprava
lucky
napsal(a):
dnešní příprava
Ahoj Lucky, moc ti děkuju za to, jak jsi mě uklidnila s těma ospalkama... jen jsem nemohla dlouho psát kvůli práci, kterou jsem měla a teĎka budu muset pracovat zas, takže toho taky moc nenapíšu.... ach jo...ale fakt moc děkuju.. je fajn vědět, že všechno nemusím řešit akutně teď hned sama na místě... je lepší být v klidu, když vím, že prostě radu dostanu a buď se to bude muset řešit rychle a na to mám doma "Pata a Mata", který by tam hold mohli s tou veterinářkou stát a dívat se, jak ty koníky zase ošetřuje a nebo to akutní není a vyřeším to kapesníčkem s vodičkou večer a potom po ránu sama... uffff.... ještě že tak
vendulka2066
napsal(a):
Ahoj Lucky, moc ti děkuju za to, jak jsi mě uklidnila s těma ospalkama... jen jsem nemohla dlouho psát kvůli práci, kterou jsem měla a teĎka budu muset pracovat zas, takže toho taky moc nenapíšu.... ach jo...ale fakt moc děkuju.. je fajn vědět, že všechno nemusím řešit akutně teď hned sama na místě... je lepší být v klidu, když vím, že prostě radu dostanu a buď se to bude muset řešit rychle a na to mám doma "Pata a Mata", který by tam hold mohli s tou veterinářkou stát a dívat se, jak ty koníky zase ošetřuje a nebo to akutní není a vyřeším to kapesníčkem s vodičkou večer a potom po ránu sama... uffff.... ještě že tak
JJ, pokud měli jen klasicky trochu ospaly a žádný hnisaný výtok z očí, tak bych nejančila. Kolikrát člověk ty koně moc sleduje..mě to kdysi už taky řekli. Jak Markétka blázní s tím kašlem. Koník ATB měl a holt si sem tam odkašle, nějak to ze sebe dostat musí. To samé ta očička..stačí trocha prachu, podráždění, zdravý koník si s tím poradí, stačí propláchnout, otřít čistým kapesníčkem se Světlíkem a během dvou tří dnů je oko čisté. Pokud fakt začne nějaký hnisaný výtok, tak pak opravdu to che mastičku a veta, ale s ospalky bych nebláznila.
To jak včera na mě pak D. vyvalil voči, že Usa zase kašle??? ... tož jsem s ní přijela a cestou jsme se napraly jablem, samo, že jich měla nacpanou papulu a než ji člověk odsedlal, ještě dnes u ohrady si musela nacpat papuli trávou...tož kdesi to zaskočilo a je jasné, že udělala "ehm" ..jednou
..a hned Usa kašle???? Jsem říkala..a vy si někdy neodkašlete, když vám zaskočí? Kolikrát má člověk někde nadýcháno něco, hlen, prach a kdesi cosi..každý si někdy odkašleme. Joo..pokud by mi kašlal kůň ve stáji, na vyjížďce i ve výběhu, tak se začnu starat
..někdy ty koně moc sledujeme a pozorujeme. já vím, jsem taky takový případ, ale už poznám kdy není něco úplně ok.
jaruska
napsal(a):
Ahooj,žiju
,ale něják dneska nestíhám.
Taky občas naše hemelky mívají ospalky,a přesně,jak píše Lůca,musí se to vést v patrnosti,sledovat,ale nepanikařit,leda by bylo evidentní nějáké zranění v oku,třeba trn nebo něco jiného,tak je těch zelených ospalek moc,a to už chce řešit s odborníkem přímo na oči.
jaruska
napsal(a):
Ahooj,žiju
,ale něják dneska nestíhám.
Taky občas naše hemelky mívají ospalky,a přesně,jak píše Lůca,musí se to vést v patrnosti,sledovat,ale nepanikařit,leda by bylo evidentní nějáké zranění v oku,třeba trn nebo něco jiného,tak je těch zelených ospalek moc,a to už chce řešit s odborníkem přímo na oči.
Kráásný fotky,jak Usidlo běží před Čipem.
jaruska
napsal(a):
Kráásný fotky,jak Usidlo běží před Čipem.
Ukaž žuby.
jaruska
napsal(a):
Ukaž žuby.
Haňudle mě nenááááápadně
tahá za košili.
jaruska
napsal(a):
Haňudle mě nenááááápadně
tahá za košili.
A ještě zrzavý miminko.