Hubertova jiizda - co a jak?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2009 10:12
lluccikk

XXX.XXX.23.53

Dobrý den!
Chystám se na svou první Hubertovu jízdu a vůbec nevím co mám čekat.Netuším jaký je program jak to býva dlouhé,co na sebe?Jsou povinné bíle kalhoty a sako?Nebo můžu ve svých černých rajtkách?A co manžestráky?Co musím mít sebou?A co kůň?Nevím nic a chtěla bych vedět všechno:)

8.10.2009 10:57
bospor

XXX.XXX.193.16

lluccikk napsal(a):
Dobrý den!
Chystám se na svou první Hubertovu jízdu a vůbec nevím co mám čekat.Netuším jaký je program jak to býva dlouhé,co na sebe?Jsou povinné bíle kalhoty a sako?Nebo můžu ve svých černých rajtkách?A co manžestráky?Co musím mít sebou?A co kůň?Nevím nic a chtěla bych vedět všechno:)

čekat můžeš prakticky cokoli od spořádané projížďky po zběsilý úprk stáda koní vlekoucí sebou jezdce obléknout si můžeš taky prakticky cokoli. hlavně se přizpůsobit počasí. takže klidně můžeš mít černý rajtky a třeba zimní bundu. pokud jezdíš anglii tak bys měla mít přilbu.
program bývá rozdílný podle pořadatelů. měla sis to zjistit dřív než vyrazíš.
obvykle bývá nástup, projížďka na koních nejméně na 2 hodiny(spíš víc).
cestou se zastavuje na místech kde jsou nastavěný prekážky. teda zastavují a koukají ti co nechtějí skákat a případní diváci a ostatní skáčou. pak se jede dál. během jízdy se zastavuje na určeném místě na oběd a odpočinek a na závěr halali. to je buď hon na jezdce s liščím ocasem, nebo dostih s chytáním ocasu na provázku, nebo hledání ocasu po prostoru nebo to může být cokoli jiného.
kůň potřebuje běžné kvalitní vybavení a průkaz s vyznačeným očkováním.
po skončení jízdy bývá zas nástup, vyhlášení výsledků a nějaký závěr. pak ještě bývá posezení v hospodě a soud. tam ti spočítají chyby jako třeba spadlá přilba klobouk nebo tělo. platí se pitím nebo nějakou činností. tahle akce bývá večer až jsou koně doma. většinou!
bacha na cvoky!!! někteří se dobře baví tím že děsí ostatní koně a lidi. musím s lítostí přiznat že to bývají takový ti "pseudowesterňáci" nakopala bych je nejradši do p....
potřebuješ pohodlný oblečení a peníze. nebo svačinu sebou
na koně musíš vědět ty! aby ti nepředváděl nějaký divadlo. hubert na koně hodně působí a i hodní koně tam dovedou dost znervoznět.

8.10.2009 11:20
lluccikk

XXX.XXX.23.53

lluccikk napsal(a):
Dobrý den!

Napadlo mě jedná se o Hubertku U luka v Chotěbuzi pokud někdo máte zkušenosti:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík