AHojky , mam pronajmutou kobylku a jezdím s ni k nám nazahradu skakat protoze zahradu mame velkikou a oni maji docela maly prostor ve vybehu tak tam to nejde..zatim mam jen provizorni..ale chtela bych neco vyrobit a ne nic kupovat..TAk jsem se chtela zeptat jestli stím mate nekdo skusenosti..ZA vsechny rady a napady budu vdečna..diky moc a pp budu se tesítt na odpovedi
hanulinka95
napsal(a):
AHojky , mam pronajmutou kobylku a jezdím s ni k nám nazahradu skakat protoze zahradu mame velkikou a oni maji docela maly prostor ve vybehu tak tam to nejde..zatim mam jen provizorni..ale chtela bych neco vyrobit a ne nic kupovat..TAk jsem se chtela zeptat jestli stím mate nekdo skusenosti..ZA vsechny rady a napady budu vdečna..diky moc a pp budu se tesítt na odpovedi
Ahojky, my jsme vyráběli překážky z toho, co bylo zrovna po ruce, takže nějaká prkna, palety, pneumatikyatd. posílám pár ilustračních fotek. Jo a jentakový tip, lepší je dávat všude šrouby než obyč. hřebíky...
agnes
napsal(a):
Ahojky, my jsme vyráběli překážky z toho, co bylo zrovna po ruce, takže nějaká prkna, palety, pneumatikyatd. posílám pár ilustračních fotek. Jo a jentakový tip, lepší je dávat všude šrouby než obyč. hřebíky...
Další
hannah
napsal(a):
Holky, já když vidím ty pnuematiky, tak mi mrazí. Domýšlely jste co by se mohlo stát, kdyby do nich kůň doskočil?!?
A co se třeba může stát,když kůň zůstane viset přes bednu? Atd. atd. Jako u každé překážky se něco najde... to by se pak nemohlo skákat přes nic a ani nic dělat, protože je vše nebezpečné. Konkrétně můj kůň, kdyby se nějak do těch pneumatik zapletl, tak by zůstal stát a hleděl by a čekal co bude... Jinak na "sranda závody" přijelo docela dost lidí a nikdo nic neříkal. Je to taky asi otázka názoru a tak... Když máškoně zapřaženého tak se taky může něco pos... a třeba se zaplete do postrojů nebo tak něco.
agnes
napsal(a):
Ahojky diky za typy.... urco se budu inspirovat..prosim te v cem to ty bidla drzi?...
agnes
napsal(a):
A co se třeba může stát,když kůň zůstane viset přes bednu? Atd. atd. Jako u každé překážky se něco najde... to by se pak nemohlo skákat přes nic a ani nic dělat, protože je vše nebezpečné. Konkrétně můj kůň, kdyby se nějak do těch pneumatik zapletl, tak by zůstal stát a hleděl by a čekal co bude... Jinak na "sranda závody" přijelo docela dost lidí a nikdo nic neříkal. Je to taky asi otázka názoru a tak... Když máškoně zapřaženého tak se taky může něco pos... a třeba se zaplete do postrojů nebo tak něco.
Agnes můžu se zeptat, jak jsou udělané "držáky na bidla" na těch paletách? Jinak obdivuju vaší tvorbu, překážky vypadaj naprosto dokonale, skoro jak profi, fakt špica. Hlavně se mi líbí jak jste si vyhráli například s tím bílým křížem na paletách jak je ta první fotka, chvíli jsem přemýšlela jak jste tam nabouchaly ty prkna a až pak jsem se lépe podívala a všimla si že je to jen nakreslený, hustý Pak jsem se chtěla ještě zeptat, kde jste sehnali takový množství palet, kde se prodávají a kolik tak stojí? Děkuji
agnes
napsal(a):
no,jo zase prostě klasická Ifauna.Nebudu to commentovat...
agnes: přesně tak, klasická ifauna! jen jsem vyjádřila svůj názor, zcela slušně a bez rýpání, já prostě překážky z pneumatik považuji za nebezpečné - tedy výhradně pro koně. břevna možná ohrožují jezdce, ale když trochu praštěnější (živější, citlivější,lekavější ...) kůň doskočí do gum, které mu "uloví" nohu, bude z toho průšvih. To, že zrovna tvůj kůň by něco takového ustál, neznamená, že to objektivě vzato není nebezpečené.
Takže pokud někomu moje poznámka připadala jako rýpnutí, OMLOUVÁM SE. Nečekám, že se mnou bude každý souhlasit, byl to pouze příspěvek do diskuze, o které jsem se domnívala, že tady pobíhá.
hannah
napsal(a):
agnes: přesně tak, klasická ifauna! jen jsem vyjádřila svůj názor, zcela slušně a bez rýpání, já prostě překážky z pneumatik považuji za nebezpečné - tedy výhradně pro koně. břevna možná ohrožují jezdce, ale když trochu praštěnější (živější, citlivější,lekavější ...) kůň doskočí do gum, které mu "uloví" nohu, bude z toho průšvih. To, že zrovna tvůj kůň by něco takového ustál, neznamená, že to objektivě vzato není nebezpečené.
Takže pokud někomu moje poznámka připadala jako rýpnutí, OMLOUVÁM SE. Nečekám, že se mnou bude každý souhlasit, byl to pouze příspěvek do diskuze, o které jsem se domnívala, že tady pobíhá.
No, právě mě to tak připadalo... Ale jestli ne, tak OK. Konkrétně tahle 1 pneumatiková překážka byla jen v Bystřici, tzn. že jsme na ní skákali jen já a Janča. Šogunek je zkušenej mazák, ktarýho nic nevyděsí a Beník (můj) ten je až příliš přehnaně klidnej atd. On fakt přežije vše. Byly situace, který by jinek kůň jen těžko zvládl a Ben ani nemrkl... Na pneušky na nohách je zvyklej, měl je kolikrát a nic. Např. třeba i 1 z Parellistických cviků je, že kůň je naučený na klepnutí na nohu a položíé ji do pneumatiky (nechce se mi to moc popisovat a vysvětlovat, snad je to srozumitelné). Kolikrát jsme s Benem museli přejít různý lávky, můstky (plechový, dřevěný, betonový i mřížkovaný), schody nahoru i dolu atd. takže vzhledem k tomu, že je ben ve všem podobným OK, mohla jsem si dovolit takovou překážku použít a zdůrazňuju teda že to byl skok jen pro nás... S jiným koněm bych to třeba já nejela i když jsou i tací, co ví, že se kůň bojí toho ale jeli to. Ale to řešit ani komentovat nebudu. Takže to znamená, že pro nás ta překážka byla určena a pro nás nebezpečná není a jestli pro někoho jo, tak to hodnotit ani řešit nebudu, protože nebyla pro jiné koně ale pro toho mého... Jestli máš nějaký dotazy, klidně ráda zodpovím a vysvětlím. Hádat se nemusíme...
hanulinka95
napsal(a):
Ahojky diky za typy.... urco se budu inspirovat..prosim te v cem to ty bidla drzi?...
For ampinka a hanulinka: držáky jsou udělané z kovového pásu ohnutého tak aby udržel kladinu (aby nevypadla jen tak, ale dala se shodit), který je přivařený na "U" uřezané z karysítě (nevím, jak se to píše, ale jde o takovou tu kovovou mřížku složenou zečtverečků 10x10 cm). Vzhledem k tomu, že máme otvory pro držáky ve vzdálenosti 10 cm, tak se to vždy zasunulo do 2 dírek nad sebou. Tudíž kladina byla ve výšce té vyšší dírky... No, nevím,jestli se to dalo nějak z toho mého hrozného výkladu pochopit, ale až budu moct, tak to zkusím vyfotit. Není to asi nejideálnější řešení, protože ta část z té karysítě se docela ohýbá, ale pro nás to bylo takové rychlořešení. Měli jsme stojany, chtěli skákat, ale nebyly držáky. Tak jsme za 15 minut zkonstruovali tohle. Ale i tak to máme tak rok a půl a zatím docela slouží,akorát když se to zohne, tak se to tam pak trošku hůř dává do těch dírek ve stojanu... Právě přemýšlím, že jestli ještě budeme dál skákat, tak zas uděláme nějaký nový stojany a asi zkusím vymyslet i nové řešení těch držáků... Tak jestli k tomu dojde, tak to sem přihodím...
ampinka
napsal(a):
Agnes můžu se zeptat, jak jsou udělané "držáky na bidla" na těch paletách? Jinak obdivuju vaší tvorbu, překážky vypadaj naprosto dokonale, skoro jak profi, fakt špica. Hlavně se mi líbí jak jste si vyhráli například s tím bílým křížem na paletách jak je ta první fotka, chvíli jsem přemýšlela jak jste tam nabouchaly ty prkna a až pak jsem se lépe podívala a všimla si že je to jen nakreslený, hustý Pak jsem se chtěla ještě zeptat, kde jste sehnali takový množství palet, kde se prodávají a kolik tak stojí? Děkuji
Jinak moc moc díky za pochvalu. Dalo to práci, ale výsledek myslím docela ujde. Já jsem vyždycky nakreslila návrh, vymyslela co a jak bude a z jakýho materiálu, naměřila,načrtla, zakreslila a pak jsem stála nad mladým a říkala mu: "Tohle přitluč sem, toto přivrtej tady a tak..." On totiž nemá představivost, tak nedokázal pochopit a odhadnout jak to má a bude vypadat. Já zas nejsem zruučná, takže sama bych to asi nesmontovala.
Jo a jinak aby ty palety fakt držely na sobě, je třeba je pořádně přivrtat dlouhýma šroubama, jsou docela těžký, tak aby se to nerozklížilo.
S tím křížkem jsem si hrozně tenkrát vyhrála, fakt hrůůůza, pěnila jsem a malovala milimetr po milimetru...
Palety jsme měli taky zadarmo. Tohle jsou starý, který nikde nevykupujou a tak je lidi vyhazujou. O Europalety je totiž zájem ale o tyto nee. Myslím, že se dají sehnat někde ve stavebninách, ale nejsem si jistá... Poptám se mladýho a dám vědět.