Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.10.2009 11:38
luciesa2

XXX.XXX.12.137

sice tršku blbí téma ale bohužel reálný
nedávno sem byla na pastvě a přímo předemnou chitil had myš až tehdy mi došlo že se může klidně stát že had ťafne koně proto sem se chtěla zeptat zda s tím máte někdo nějakou zkušenost a jestly se tomu dá nějak předejít

20.10.2009 11:41
shantal88

XXX.XXX.250.238

luciesa2 napsal(a):
nedávno sem byla na pastvě a přímo předemnou chitil had myš až tehdy mi došlo že se může klidně stát že had ťafne koně proto sem se chtěla zeptat zda s tím máte někdo nějakou zkušenost a jestly se tomu dá nějak předejít

Taky by mě to dosti zajímalo,jelikož jsme přestěhovaní na vesnici a už se mi stalo, že jsme musela zachranovat přítele před rozzuřenou užovkou v naší garáži,a slepíši jsou na denním pořádku,ale jak jsme si všimla, koně se s nima asi moc neserou,jelikož jsem jednoho našla na půlky,asi ho koně zadupaly?

20.10.2009 11:46
microfon

XXX.XXX.182.201

luciesa2 napsal(a):

A který že z našich hadů by měl třeba průměrnému koni 500kg kousnutím ublížit???

20.10.2009 11:48
luciesa2

XXX.XXX.12.137

shantal88 napsal(a):
Taky by mě to dosti zajímalo,jelikož jsme přestěhovaní na vesnici a už se mi stalo, že jsme musela zachranovat přítele před rozzuřenou užovkou v naší garáži,a slepíši jsou na denním pořádku,ale jak jsme si všimla, koně se s nima asi moc neserou,jelikož jsem jednoho našla na půlky,asi ho koně zadupaly?

no mě to napadlo z toho důvodu když had kousne psa i člověka může lehce kousnout i koně kor některý agresivnější potvory osobně proti hadům nic nemám nebojím se jich ale o koně se bojim za barákem máme pastvu u konce je lehounce svažitá ke všemu na jih a sem tam se tam najdou i kameny a podle mích zkušeností i co sem letos viděla možná to byla náhoda ale měly sme tam zmiji naštěstí se nechala vyplašit a odlezla pryč ale co když se mi to příště nepovede a koně uštkne já nebudu doma budu v práci a až se vrátím bude pozdě...?Existuje nějakej plašič nebo tak něco na tydle potvory?

20.10.2009 11:49
luciesa2

XXX.XXX.12.137

microfon napsal(a):
A který že z našich hadů by měl třeba průměrnému koni 500kg kousnutím ublížit???

dobře ale hříbě těch 500 kg nemá žejo navíc co si budem říkat hříbata sou moc zvědaví

20.10.2009 11:53
jurasek

XXX.XXX.112.250

luciesa2 napsal(a):
dobře ale hříbě těch 500 kg nemá žejo navíc co si budem říkat hříbata sou moc zvědaví

neboj kůn ví jak se má zachovat v takové chvíli a je rozhodně opatrnější nežli člověk ,kůn vidí to co člověk nepostřehne

20.10.2009 11:57
luciesa2

XXX.XXX.12.137

jurasek napsal(a):
neboj kůn ví jak se má zachovat v takové chvíli a je rozhodně opatrnější nežli člověk ,kůn vidí to co člověk nepostřehne

no snad máš pravdu snad se nic nestane ale opatrnosti není nikdy málo

20.10.2009 11:58
bonita

XXX.XXX.188.87

luciesa2 napsal(a):

tak my mame aj dost pekne velke kusky uzoviek pod senom, dokonca aj v stajni bola, a namiesto toho, aby som musela zachranovat kone, musela som zachranovat hada mam ich rada, a vobec mi nevadia, aspon likviduju spolu s mackami mysi zmija moze ustknut, ale je to skutocne velmi vzacne, citala som len raz o tom v jednom casaku, na nestastie ustkla ´kona do pysku, a co cert nechcel kon bol na srdce a alergik, nuz tak sa im ho nepodarilo zachranit

20.10.2009 12:01
bonita

XXX.XXX.188.87

luciesa2 napsal(a):

20.10.2009 12:11
jahudka

XXX.XXX.89.131

bonita napsal(a):

no nechci vám do toho rejpat.....ale známá měla po sezóně, jejího koně na pastvině uškla zmije a měl s tím dost velký problém, tak nevím jestli takový hádě může 500kg koni ublížit

a to mi říkala, že málem chcípnul.....taky jsem čuměla jak pitomá, protože já osobně jsem se tu u nás setkala max. se slepíšem......

20.10.2009 12:27
thesis

XXX.XXX.151.2

jahudka napsal(a):
no nechci vám do toho rejpat.....ale známá měla po sezóně, jejího koně na pastvině uškla zmije a měl s tím dost velký problém, tak nevím jestli takový hádě může 500kg koni ublížit

a to mi říkala, že málem chcípnul.....taky jsem čuměla jak pitomá, protože já osobně jsem se tu u nás setkala max. se slepíšem......

Od doby co jsou na mém pozemku jsem tam hada nepotkala a když si vzpomenu na hada, který vlezl z hnoje do stáje tak se toho nebojím, chudák byl na maděru. Ale jednou tam vlezl ten samý a nějak to prošel, usídlil se ve staré psí boudě, do které chodily slepice snášet a jak jsem tam vlezla tak začal na mě syčet, no lekla jsem se že jsem se málem po.... Hadovi se nechtělo pryč a tak jsem musela povolat bráchu, bohužel had nepřežil. Sice to zní krutě ale opravdu nemám potřebu pokoušet zda je ten had jedovatý nebo ne a když mu nic nedělám a ksichtí se na mě, syčí a vyskakuje si tak má smůlu. Kdyby tam šlo třeba dítě tak nevím a koně byly z něj taky nervní, byli ještě v boxech a neměli možnost utéct.

20.10.2009 12:28
memmory

XXX.XXX.66.227

jahudka napsal(a):

Nemyslím si že na pastvě se kůň přiblíží natolik hadovi , aby mu ublížil , teda aspoň ten můj kůň hada obchází velkým obloukem .....

20.10.2009 15:11
lilien

XXX.XXX.60.110

memmory napsal(a):
Nemyslím si že na pastvě se kůň přiblíží natolik hadovi , aby mu ublížil , teda aspoň ten můj kůň hada obchází velkým obloukem .....

zmije když uštkne tak to neublíží ani člověku.To by musel být opravdu extra alergik, je to jako vosí píchnutí.Koně to dle mého ani nezaregistrují navíc hadi jsou od přírody dost plašší tak proč by uštknuli koně??

Přidejte reakci

Přidat smajlík