První pomoc při přežrání šrotem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2009 19:15
jitka

XXX.XXX.2.142

Dostal se Vám někdy kůň ke šrotu, nebo obilí a nekontrolovaně se ho přežral ? Jaké jsou Vaše postupy a návody za záchranu ? Před časem jsme takhle o kobču přišli a nechci , aby se situace opakovala.. Tady vet radí jedlou sodu jednorázově nalít koni do krku. zajímaly by mě rady a zkušenosti ostatních, kdo se s tímto již také potýkal. Děkuji. Jitka

28.10.2009 19:29
shantal88

XXX.XXX.250.238

jitka napsal(a):
Dostal se Vám někdy kůň ke šrotu, nebo obilí a nekontrolovaně se ho přežral ? Jaké jsou Vaše postupy a návody za záchranu ? Před časem jsme takhle o kobču přišli a nechci , aby se situace opakovala.. Tady vet radí jedlou sodu jednorázově nalít koni do krku. zajímaly by mě rady a zkušenosti ostatních, kdo se s tímto již také potýkal. Děkuji. Jitka

Babský rady nevím, ale nám většinou na škole radili,nedat nic nažrat a chodit.Pohybem by měly pracovat střeva líp a spaluje jako by energii
my když měli náznaky- z pastvy- tak jsme krokovali a během půl hodinky dobrý,kobyla byla jenom naplynovaná,uf.

28.10.2009 19:34
lotinka

XXX.XXX.187.159

shantal88 napsal(a):
Babský rady nevím, ale nám většinou na škole radili,nedat nic nažrat a chodit.Pohybem by měly pracovat střeva líp a spaluje jako by energii
my když měli náznaky- z pastvy- tak jsme krokovali a během půl hodinky dobrý,kobyla byla jenom naplynovaná,uf.

Nám veterinář radil dát ihned rostliný olej a chodit.

28.10.2009 19:36
shantal88

XXX.XXX.250.238

lotinka napsal(a):
Nám veterinář radil dát ihned rostliný olej a chodit.

olej ti ji prožene,to není špatné.Trochu víc se zes..re ale aspon nebude mít bolavé bříško

29.10.2009 07:13
klawdie

XXX.XXX.100.124

shantal88 napsal(a):
olej ti ji prožene,to není špatné.Trochu víc se zes..re ale aspon nebude mít bolavé bříško

No shodou náhod se mi nedávno stalo něco podobné, valach si otevřel a jelikož nám chodili kočky ,lovit myši do krmírny, nechalo se vyjímečně otevříno,no prostě murphyho zákon...valach sežral tři snídaně, a pak se dostal do sudu kde bylo zhruba polovina 25 kg pytle granulí relax, taky jsem byla nezkušená tjediné co mě napadlo ho hodit do výběhu at courá, vetovi jsem volala až později protože jsem netušila že se dostal i do toho sudu,hlídala jsem jsem koliku nebo schvácení...nic mu nebylo absolutně...Vetpovi jsem volala pač jsme měli aplikovat druhý den tildren, tak jsme to rušila, první pomoc při takovéto události je prý parafínový olej, takže ihned volat veta!
My měli štestí...uff..od té doby pro jisotut box zavazuju

Přidejte reakci

Přidat smajlík