Poníkáři >>>51<<<

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2009 18:45
microfon

XXX.XXX.182.201

13.11.2009 19:24
ferdice

XXX.XXX.106.163

microfon napsal(a):
tak nám zoložím nové téma

ha EDA taky ho musíš nacpat všude...

13.11.2009 19:33
microfon

XXX.XXX.182.201

ferdice napsal(a):
ha EDA taky ho musíš nacpat všude...

Ha, ty máš jen ty chovné valachy a závidíš "povedený" miminko
Libuško to se nedělá!

tak další když se ti tak líbí a vidíš ho tak málo

13.11.2009 19:37
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):
Ha, ty máš jen ty chovné valachy a závidíš "povedený" miminko
Libuško to se nedělá!

tak další když se ti tak líbí a vidíš ho tak málo

Tak si sem dej taky černý miminko, do poníkářů patří

Ikdyž dneska by si zasloužil zvěčnit Osirisek, teda vyjma těch kozlíků.
Máš radost, že ho nyní budu s náma brát častěji. Myslíš že by běžel s miminkama?

13.11.2009 19:43
ferdice

XXX.XXX.106.163

microfon napsal(a):
Tak si sem dej taky černý miminko, do poníkářů patří

Ikdyž dneska by si zasloužil zvěčnit Osirisek, teda vyjma těch kozlíků.
Máš radost, že ho nyní budu s náma brát častěji. Myslíš že by běžel s miminkama?

s osiriska sem měla fakt radost,a taky mě napadlo,zkusit ho vzít z klukama na volno - tak v pondělí,jo?

13.11.2009 19:55
microfon

XXX.XXX.182.201

ferdice napsal(a):
s osiriska sem měla fakt radost,a taky mě napadlo,zkusit ho vzít z klukama na volno - tak v pondělí,jo?

Nevím jestli jsme ti to říkala ale v pondělí by s náma chtěla jít i klárka.
Já asi ale budu muset proběhnout elišku a bůhví jestli ty i Ferdu prece ž nám přijede PAN SEDLÁŘ, což mi připomíná, že mu mám zaemailovat

jsme koukala že žiješ na psech...slušný

Tady máš tu huci z huberta, jak jsme říkala, stačí opotit a slehnout chlupy a je fešanda jak dřív

13.11.2009 19:55
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):
Nevím jestli jsme ti to říkala ale v pondělí by s náma chtěla jít i klárka.
Já asi ale budu muset proběhnout elišku a bůhví jestli ty i Ferdu prece ž nám přijede PAN SEDLÁŘ, což mi připomíná, že mu mám zaemailovat

jsme koukala že žiješ na psech...slušný

Tady máš tu huci z huberta, jak jsme říkala, stačí opotit a slehnout chlupy a je fešanda jak dřív

Hmm to je toho vidět, tak nic, koukni na meila

13.11.2009 20:22
sccary

XXX.XXX.74.216

microfon napsal(a):
Hmm to je toho vidět, tak nic, koukni na meila

ahojda holky nemate nekdo na prodej starsi uzdecku na pony? nekdo mi ukradl 2 ze staje a shanim nejakou starsi

13.11.2009 20:35
ferdice

XXX.XXX.106.163

sccary napsal(a):
ahojda holky nemate nekdo na prodej starsi uzdecku na pony? nekdo mi ukradl 2 ze staje a shanim nejakou starsi

jo jo,chodim i na psy,když sme si založili dalmo téma

no,tak pojedem až někdy,ale Ferda by se potřeboval pořádně prolítat,dneska byl moc spokojenej

13.11.2009 20:40
microfon

XXX.XXX.182.201

sccary napsal(a):

Sccary: Ahoj,to je mi fakt moc líto...některé lidi ->
starší uzdečky na pony mám asi 2, ale jsou takové, že bych ti je nedala ani zadarmo, páč bych se asi musela stydět, bylo by dost reálné, že by se zničili hned v prvních týdnech používání. Takže bohužel nepomohu

13.11.2009 22:49
gomira

XXX.XXX.26.126

microfon napsal(a):

Ahoj, můžu se k vám přidat?
Na faunu chodím teprve krátce, ale mám pětiletou ponici vlastní výroby Keshiru ( Kešu), takže jsem pravá poníkářka .
Mám ji vlasně jenom na hraní, jinak mi na ni chodí jedna holčička a učím ji jezdit. No a s Kešu občas někde tajtrlíkujeme na veřejnosti
Keshirka měří zhruba 115 cm, povedla se mi žlutá barvička a velmi hravá povaha .

13.11.2009 23:17
ferdice

XXX.XXX.106.163

gomira napsal(a):
Ahoj, můžu se k vám přidat?
Na faunu chodím teprve krátce, ale mám pětiletou ponici vlastní výroby Keshiru ( Kešu), takže jsem pravá poníkářka .
Mám ji vlasně jenom na hraní, jinak mi na ni chodí jedna holčička a učím ji jezdit. No a s Kešu občas někde tajtrlíkujeme na veřejnosti
Keshirka měří zhruba 115 cm, povedla se mi žlutá barvička a velmi hravá povaha .

je moc hezká takovej můj mini Ferda - mám přerostlýho hafloše v podobný v barvě

14.11.2009 09:07
gomira

XXX.XXX.26.126

ferdice napsal(a):
je moc hezká takovej můj mini Ferda - mám přerostlýho hafloše v podobný v barvě

Krasavec, žluťásky miluju . Ale vlastně všechny barvy můžou slušet. Tady je Kešu se strakatou Salinou mé kámošky.

14.11.2009 09:10
gomira

XXX.XXX.26.126

gomira napsal(a):
Krasavec, žluťásky miluju . Ale vlastně všechny barvy můžou slušet. Tady je Kešu se strakatou Salinou mé kámošky.

A tady malinká v dálce.

14.11.2009 09:48
andmac

XXX.XXX.251.246

gomira napsal(a):
A tady malinká v dálce.

Odkud jsi, já mám jednu uzdečku (cob) navíc, kdyby jsi měla zájem. Sháněla jsem ji tenkrát narychlo a najednou byly doma dvě

14.11.2009 21:14
microfon

XXX.XXX.182.201

gomira napsal(a):
A tady malinká v dálce.

Gomira:
Ahoj, moc krásná kobylka
Z jakého spojení jsi ji vykouzlila???

14.11.2009 21:17
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):

To ferdice:
tak si představ že dneska ti naši miláčci pověsili tu hnedou vanu za ohradník, že celá probíjela a to tam ještě byla voda!
Klárka to sunadala dolu a pak asi za hodinu ji prozměnu zase vypustili a špunt jesem tedy naštěstí našla v listí!!!
Nevím co s nima!?

14.11.2009 22:12
gomira

XXX.XXX.26.126

microfon napsal(a):
Gomira:
Ahoj, moc krásná kobylka
Z jakého spojení jsi ji vykouzlila???

Ahoj, dík .
Je po Bohemian Freyr , zdědila po něm i barvičku. A máma byla Kety, tmavá hnědka, krásná, ale bez PP, takže Kešu má jen poloviční původ.
No Kešu někdy zapomíná, že je kobylka, už mockrát jsme potkaly koně v lese a jezdci na nás volali, ať jdem s tím hřebcem na stranu.......

14.11.2009 22:17
microfon

XXX.XXX.182.201

gomira napsal(a):
Ahoj, dík .
Je po Bohemian Freyr , zdědila po něm i barvičku. A máma byla Kety, tmavá hnědka, krásná, ale bez PP, takže Kešu má jen poloviční původ.
No Kešu někdy zapomíná, že je kobylka, už mockrát jsme potkaly koně v lese a jezdci na nás volali, ať jdem s tím hřebcem na stranu.......

Tak to jo, po něm jsou krásná a charakterní hříbata, ale neměl on nějakou vadu s kopyty?
Ty máš Kešu samotnou doma?

14.11.2009 22:48
gomira

XXX.XXX.26.126

microfon napsal(a):
Tak to jo, po něm jsou krásná a charakterní hříbata, ale neměl on nějakou vadu s kopyty?
Ty máš Kešu samotnou doma?

Tak o kopytech nevím, na ty jsem nekoukala .
Kešu má doma ještě ročního slezského norika Gomeze, dřív jsem ji měla ve stádečku a i samotnou. Zdá se mi ale, že nejspokojenější byla sama, tak nevím. Ona nebyla na koních závislá ani jako hříbě, spíš kámoší s lidma.
Jinak před lety jsem měla poníků víc, ale pak jsem je kvůli práci nestíhala.
Tak tady je Kešu s Gomim první den, to byli raději ještě odděleně.

14.11.2009 22:52
gomira

XXX.XXX.26.126

gomira napsal(a):
Tak o kopytech nevím, na ty jsem nekoukala .
Kešu má doma ještě ročního slezského norika Gomeze, dřív jsem ji měla ve stádečku a i samotnou. Zdá se mi ale, že nejspokojenější byla sama, tak nevím. Ona nebyla na koních závislá ani jako hříbě, spíš kámoší s lidma.
Jinak před lety jsem měla poníků víc, ale pak jsem je kvůli práci nestíhala.
Tak tady je Kešu s Gomim první den, to byli raději ještě odděleně.

A ještě jedna prasečí .Ach jo, chci lepší ohradu......

15.11.2009 07:20
thesis

XXX.XXX.151.2

microfon napsal(a):
To ferdice:
tak si představ že dneska ti naši miláčci pověsili tu hnedou vanu za ohradník, že celá probíjela a to tam ještě byla voda!
Klárka to sunadala dolu a pak asi za hodinu ji prozměnu zase vypustili a špunt jesem tedy naštěstí našla v listí!!!
Nevím co s nima!?

Microfon : Bohemian nemá s kopyty nic, to má Fredy

15.11.2009 10:25
gomira

XXX.XXX.26.126

microfon napsal(a):

Z vycházky po lese

15.11.2009 12:10
lerry

XXX.XXX.217.215

gomira napsal(a):
Z vycházky po lese

Krásná ponička. Kolik má jezkyně roků, že jim to už tak pěkně jde?

15.11.2009 13:07
gomira

XXX.XXX.26.126

lerry napsal(a):
Krásná ponička. Kolik má jezkyně roků, že jim to už tak pěkně jde?

Myslím, že deset nebo jedenáct. Chodí ke mně rok, je šikovná

15.11.2009 13:52
canis lupus

XXX.XXX.112.35

gomira napsal(a):
Myslím, že deset nebo jedenáct. Chodí ke mně rok, je šikovná

S dovolením se Vám sem vetřu... Moje kobča sice nemá výšku poníka, ale prakticky to poník je. Slyšela jsem o Vašem Osirisovi, docela neuvěřitelný příběh.. Přeji Vám, ať se daří.

15.11.2009 22:37
microfon

XXX.XXX.182.201

canis lupus napsal(a):
S dovolením se Vám sem vetřu... Moje kobča sice nemá výšku poníka, ale prakticky to poník je. Slyšela jsem o Vašem Osirisovi, docela neuvěřitelný příběh.. Přeji Vám, ať se daří.

Náš Osirisek je slavný, mě se na něj ptá tolika lidí, to jsme ani nečekala
Děkuju za přání, ale doufám že nám to spolu půjde takhle i nadále. Je to fakt zlatíčko a hroznej mazlík. Dnes jsme ho vzali zase za druhým koněm na vyjíž´dku. Dneska jsem na něj nenasedala hned doma ,ale až dýl a chudáka ho to vyděsilo. Ale brzo se srovnal a pak už jsme mohli i klusat. Doufám , že to s ním půjde takhle dál, bylo by to skvělé,doufám že se nic nepokazí,ale popravdě jsem myslela, že to s ním bude mnohem větší práce, po tom co jsem vše o něm slyšela

15.11.2009 22:42
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):
Náš Osirisek je slavný, mě se na něj ptá tolika lidí, to jsme ani nečekala
Děkuju za přání, ale doufám že nám to spolu půjde takhle i nadále. Je to fakt zlatíčko a hroznej mazlík. Dnes jsme ho vzali zase za druhým koněm na vyjíž´dku. Dneska jsem na něj nenasedala hned doma ,ale až dýl a chudáka ho to vyděsilo. Ale brzo se srovnal a pak už jsme mohli i klusat. Doufám , že to s ním půjde takhle dál, bylo by to skvělé,doufám že se nic nepokazí,ale popravdě jsem myslela, že to s ním bude mnohem větší práce, po tom co jsem vše o něm slyšela

A závodíte spolu s kobylkou? Ta na to musí mít geny, tu musí být radost jezdit

16.11.2009 07:40
thesis

XXX.XXX.151.2

microfon napsal(a):
A závodíte spolu s kobylkou? Ta na to musí mít geny, tu musí být radost jezdit

Neuvěřitelný příběh? Tož sem s ním jestli se vám někomu chce, ráda počtu.

Jinak my dnes kolem 11 jedeme s koňma ven tak snad to přežijeme

16.11.2009 11:19
v v

XXX.XXX.164.184

thesis napsal(a):
Neuvěřitelný příběh? Tož sem s ním jestli se vám někomu chce, ráda počtu.

Jinak my dnes kolem 11 jedeme s koňma ven tak snad to přežijeme

Jo Mončo napiš jak to s ním bylo.Taky bych to ráda slyšela jak se k tobě dostal.

16.11.2009 16:00
canis lupus

XXX.XXX.112.35

v v napsal(a):
Jo Mončo napiš jak to s ním bylo.Taky bych to ráda slyšela jak se k tobě dostal.

Ahoj, s Toosií bych chtěla začít závodit příští rok. Od května mám licenci WRC, ale kobču jsem letos na jaře obsedla. Předtím po ní 5 let nikdo nic nechtěl. Ještě nemáme dořešený cval. Na uzavřeném prostoru je velmi tlačivá a na velký tlak reaguje odporem, na otevřeném zase není tlačivá, ale dost katapultovací. Tak na tom musíme ještě zapracovat. Jinak na ježdění je moc pohodlná, rychle se učí a máloco ji vyleká. Ale je hodně dominantní a už mi kopla dva spolujezdce na vyjížďce, když se netrefila do jejich koní.

16.11.2009 22:06
microfon

XXX.XXX.182.201

v v napsal(a):

o nic nejde, jste se toho pěkně chytli
Osirisek je známý všem z okolí hřebčince a hříbárny, tak proto se mě na něj každý ptá na to nejsem zvyklá, po našich zbylých ponclech pes neštěkně
Zkrátka jde jen o to, že Osrisek si nějak stihl vybudovat strach z lidí a nedalo se s ním manipulovat natož obsednout apod, nikdo ho nechtěl, tak už ho čekala cesta jen na konečnou stanici
A nyní už ho mám 2,5 měsíce a musím přiznat, že první 3 týdny mě teda natrápil dost, také jsem ho nemohla za boha chytit, a po pastvině jsem běhala dlouhé hodiny, jenže on je neskutečně vytrvalý, bál se úplně všeho apod. Tak jsem změnila postup, odstoupila od metod MR a PP a snažila se jen poslouchat, co mi chce milý rezatec říct.
A zkrátka dnes už si nechá sahat všude, může se uvazovat, chytnu ho kdykoliv a vlastně už i ostatní lidi s ním normálně manipulují, přestal se panicky bát chlapů, přejde kdeco apod. Obsedání se doufám(ťuk, ťuk) daří skvěle a jediná věc co zbývá jsou zadní nohy.
On je ale neskutečnej mazlík, má fakt úžasnou povahu, tak se s ním pracuje opravdu výborně. Je pozorný, citlivý a vždy ochotný, jen se na něj nesmí křičet nebo ho dokonce bít Jako jedinej na mě vždy čeká u ohrady, přijde na zavolání a kolikráte za mnou i všade trajdá po výběhu, jen abych ho podrbala. Je zkrátka citlivější a lekavější, ale o nic víc než třeba náš Eda...
Toť celé...

17.11.2009 08:07
thesis

XXX.XXX.151.2

microfon napsal(a):
o nic nejde, jste se toho pěkně chytli
Osirisek je známý všem z okolí hřebčince a hříbárny, tak proto se mě na něj každý ptá na to nejsem zvyklá, po našich zbylých ponclech pes neštěkně
Zkrátka jde jen o to, že Osrisek si nějak stihl vybudovat strach z lidí a nedalo se s ním manipulovat natož obsednout apod, nikdo ho nechtěl, tak už ho čekala cesta jen na konečnou stanici
A nyní už ho mám 2,5 měsíce a musím přiznat, že první 3 týdny mě teda natrápil dost, také jsem ho nemohla za boha chytit, a po pastvině jsem běhala dlouhé hodiny, jenže on je neskutečně vytrvalý, bál se úplně všeho apod. Tak jsem změnila postup, odstoupila od metod MR a PP a snažila se jen poslouchat, co mi chce milý rezatec říct.
A zkrátka dnes už si nechá sahat všude, může se uvazovat, chytnu ho kdykoliv a vlastně už i ostatní lidi s ním normálně manipulují, přestal se panicky bát chlapů, přejde kdeco apod. Obsedání se doufám(ťuk, ťuk) daří skvěle a jediná věc co zbývá jsou zadní nohy.
On je ale neskutečnej mazlík, má fakt úžasnou povahu, tak se s ním pracuje opravdu výborně. Je pozorný, citlivý a vždy ochotný, jen se na něj nesmí křičet nebo ho dokonce bít Jako jedinej na mě vždy čeká u ohrady, přijde na zavolání a kolikráte za mnou i všade trajdá po výběhu, jen abych ho podrbala. Je zkrátka citlivější a lekavější, ale o nic víc než třeba náš Eda...
Toť celé...

Tak to je fajn, že se ti s ním daří a že byl ušetřen, určitě to bude fajn koník

Já nad tou svojí žasnu, včera jsme na hlavní cestě potkaly její první kamion. No zase se cpala dopředu jakože první jde ona a nic neřešila. Na vlak taky zírala a akorát přidala do kroku jinak nic. Jediné čeho se opravdu neskrývaně bála byly krávy ale nebyla sama, mladý valášek se jich taky bál. Jinak vyjížďka super, párkrát sice poskočila ale je mladá to se dá čekat. Poprvé jsme vyjely bez ohlávky jen na hacka ale bylo to v pohodě, ona stejně reaguje hlavně na sed.

Fotky fotila Gábina s Lupinem

17.11.2009 08:09
thesis

XXX.XXX.151.2

thesis napsal(a):
Tak to je fajn, že se ti s ním daří a že byl ušetřen, určitě to bude fajn koník

Já nad tou svojí žasnu, včera jsme na hlavní cestě potkaly její první kamion. No zase se cpala dopředu jakože první jde ona a nic neřešila. Na vlak taky zírala a akorát přidala do kroku jinak nic. Jediné čeho se opravdu neskrývaně bála byly krávy ale nebyla sama, mladý valášek se jich taky bál. Jinak vyjížďka super, párkrát sice poskočila ale je mladá to se dá čekat. Poprvé jsme vyjely bez ohlávky jen na hacka ale bylo to v pohodě, ona stejně reaguje hlavně na sed.

Fotky fotila Gábina s Lupinem

A tady na cestě. My chodíme po staré cestě, to vedle je rychlostka na Slovensko

17.11.2009 08:10
thesis

XXX.XXX.151.2

thesis napsal(a):
A tady na cestě. My chodíme po staré cestě, to vedle je rychlostka na Slovensko

Hm kvalita jako blázen na fauně

17.11.2009 08:12
thesis

XXX.XXX.151.2

thesis napsal(a):
Hm kvalita jako blázen na fauně

A poslední

19.11.2009 20:53
sccary

XXX.XXX.74.216

thesis napsal(a):
A poslední

Ahoja holky je tu nektera z vas co ma váhu okolo 70kg?? a jak velkého ponclíka máte ?

19.11.2009 21:14
microfon

XXX.XXX.182.201

thesis napsal(a):
A poslední

Thesis: Fakt Vám to spolu sekne , je opravdu dobře že jsi ji nedala, ona ti to vrátí.

Sccary: okolo 70kg-kdyby! mám těch poctivých 76. A jezdím na Elle 142KVH, ale holeň 19cm. Ovšem Ellu šetřím, jak to jde( což ale neznamená, že nejdem i na až 2h ven s cvalem, ale když se jen zatváří, že by už nemohla - raději slejzám apod) a do budoucna na ní ježdění vůbec neplánuju. Jinak Huci má taky 142 a holeň tu samou, ale obsedlá v 7-mi a tu tedy nešetřím, přeci jen je to čistej hucul
Na Bobi 135KVh jsem jela párkrát , když bylo třeba i ve cvalu,ale ne natrvalo, ostatně proto je můj největší miláček(společně s Edou) už bohužel u nových majitelů....

19.11.2009 21:24
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):
Thesis: Fakt Vám to spolu sekne , je opravdu dobře že jsi ji nedala, ona ti to vrátí.

Sccary: okolo 70kg-kdyby! mám těch poctivých 76. A jezdím na Elle 142KVH, ale holeň 19cm. Ovšem Ellu šetřím, jak to jde( což ale neznamená, že nejdem i na až 2h ven s cvalem, ale když se jen zatváří, že by už nemohla - raději slejzám apod) a do budoucna na ní ježdění vůbec neplánuju. Jinak Huci má taky 142 a holeň tu samou, ale obsedlá v 7-mi a tu tedy nešetřím, přeci jen je to čistej hucul
Na Bobi 135KVh jsem jela párkrát , když bylo třeba i ve cvalu,ale ne natrvalo, ostatně proto je můj největší miláček(společně s Edou) už bohužel u nových majitelů....

Ale pravda je, že Edovi vytahuju nohy jak jen to jde a doufám v těch aspoň 148cm a co teprve těm ještě nenarozeným hříbatům
Je to fakt blbý, nikdy jsem na řeči nedala, ale je to fakt hloupé když na tebe donekonečna čumí lidi na hobby akcích, jako na tyrana chudáka poníka, ikdyž ty sama moc dobře znáš limity svého oře a poctivě je dodržuješ.
(Ellu ze mě bolely záda jen když jsme byli před 3-mi lety na 4 denním vandru ( a to jsem ještě měla těch 65) a malé holčiny kolem 3O kg mi jí stačili během jedné zimy odrovnat tak, že se nedala ani nasedlat a začínala i kousat při chytání... a potom po zrušení klubu už jsme zase jezdili jen spolu ´tuk ťuk, všechny negativní projevy jsou fuč)
Tož mé zkušenosti

Letos na hobbících

19.11.2009 21:41
thesis

XXX.XXX.151.2

microfon napsal(a):

Díky konečně jiný názor než jak to vidím já . Jinak já mám 70kg (doufám, že né nafurt) a kobyla má zhruba 142cm, měřila jsem ji někdy koncem jara tak teď nevím jestli cosi ještě nepolezla. Ale měla by se dorůst aspoň těch 147 jako má mamina. Ač výškou ano tak chody už poníkovské nejsou. Krok má příjemně houpavý ale né zas tak moc že by to semnou házelo. Pomalý klus je mazec, člověk sedí jakoby nic a kobyla kluše, ale jak v klusu nasadí tempo a akci tak to už je něco jiného. Cval má skvělý, dělá dlouhé skoky a jde dobře usedět. Gábina se minule smála, že její tělo cválá dopředu v klidu a hlava čumí někde po ptákách. Ona je totiž schopná všechno sledovat a ještě držet tempo a směr. Je hodně snaživá a vstřícná a ještě víc zvědavá. Jezdíme jednou týdně lehčí terény když je čas, zatím nikam nespěcháme, přeci jen je ještě mladá.

23.11.2009 07:18
luda

XXX.XXX.79.26

thesis napsal(a):
Díky konečně jiný názor než jak to vidím já . Jinak já mám 70kg (doufám, že né nafurt) a kobyla má zhruba 142cm, měřila jsem ji někdy koncem jara tak teď nevím jestli cosi ještě nepolezla. Ale měla by se dorůst aspoň těch 147 jako má mamina. Ač výškou ano tak chody už poníkovské nejsou. Krok má příjemně houpavý ale né zas tak moc že by to semnou házelo. Pomalý klus je mazec, člověk sedí jakoby nic a kobyla kluše, ale jak v klusu nasadí tempo a akci tak to už je něco jiného. Cval má skvělý, dělá dlouhé skoky a jde dobře usedět. Gábina se minule smála, že její tělo cválá dopředu v klidu a hlava čumí někde po ptákách. Ona je totiž schopná všechno sledovat a ještě držet tempo a směr. Je hodně snaživá a vstřícná a ještě víc zvědavá. Jezdíme jednou týdně lehčí terény když je čas, zatím nikam nespěcháme, přeci jen je ještě mladá.

Ahojky lidičky,Tak všem gratuluji k obsedání já už pomalu začínám.S Arankoiu jde vše hladně až mě je to podezřelé.Občas na ní hodím sedlo vubec jí to nevadi.učím ji na to že se o ní opírám skáču naní a už jsem si na ní i sedla,,ale jen na pár fteřin,pořád má času dost.
Tak snad nám to pujde jako vám

S Lady na hubertu

23.11.2009 07:27
luda

XXX.XXX.79.26

luda napsal(a):
Ahojky lidičky,Tak všem gratuluji k obsedání já už pomalu začínám.S Arankoiu jde vše hladně až mě je to podezřelé.Občas na ní hodím sedlo vubec jí to nevadi.učím ji na to že se o ní opírám skáču naní a už jsem si na ní i sedla,,ale jen na pár fteřin,pořád má času dost.
Tak snad nám to pujde jako vám

S Lady na hubertu

Aranka

25.11.2009 10:04
microfon

XXX.XXX.182.201

luda napsal(a):
Aranka

Ahojky všem,
tak to je super že vám to s Arankou jde skvěle, však jí to kouká z kukuče, že to bude fajn společník své paničce i po jezdecké stránce

A jelikož tu máme klid tak vám sem dám fotku jednoho týraného poníka

25.11.2009 11:02
zviratkova

XXX.XXX.240.157

microfon napsal(a):
Ahojky všem,
tak to je super že vám to s Arankou jde skvěle, však jí to kouká z kukuče, že to bude fajn společník své paničce i po jezdecké stránce

A jelikož tu máme klid tak vám sem dám fotku jednoho týraného poníka

To je Eda?

25.11.2009 11:08
thesis

XXX.XXX.151.2

zviratkova napsal(a):
To je Eda?

No já taky čumím kdo to je. Týraný myslíš opět to že tě někdo někde pomluvil? Jak to tak bývá vždy když lidi vidí něco akorát z rychlíku.

25.11.2009 11:16
microfon

XXX.XXX.182.201

thesis napsal(a):
No já taky čumím kdo to je. Týraný myslíš opět to že tě někdo někde pomluvil? Jak to tak bývá vždy když lidi vidí něco akorát z rychlíku.

Néé, týranej je protže má chudáček v roce a čtvrt na zádech poprvé 12kg sedlo, dotažené a navíc ho ta měl dlouhých 5 min
A za druhé už vážně je ale opravdu týranej a to obezitou, fakt nevím co s ním mám dělat, pastva už není, je jen seno a to momentálně nijak valné, necpe se uplně celý den a je jak koule, nerada bych aby mu vypověděly klouby

25.11.2009 11:28
zviratkova

XXX.XXX.240.157

microfon napsal(a):
Néé, týranej je protže má chudáček v roce a čtvrt na zádech poprvé 12kg sedlo, dotažené a navíc ho ta měl dlouhých 5 min
A za druhé už vážně je ale opravdu týranej a to obezitou, fakt nevím co s ním mám dělat, pastva už není, je jen seno a to momentálně nijak valné, necpe se uplně celý den a je jak koule, nerada bych aby mu vypověděly klouby

Jj, takhle jsem si to myslela, že jsi to myslela. Ale nebyla si stopro jistá s tím Edou, jestli to není náhodou zase nějaký nový ořík.

No je fakt, že bříško má pěkné, ale jak ho shodit, to fakt netušim.

25.11.2009 12:09
microfon

XXX.XXX.182.201

zviratkova napsal(a):
Jj, takhle jsem si to myslela, že jsi to myslela. Ale nebyla si stopro jistá s tím Edou, jestli to není náhodou zase nějaký nový ořík.

No je fakt, že bříško má pěkné, ale jak ho shodit, to fakt netušim.

už nám totiž zase roste a je zase takovej nesouměrnej - nějak mu najedno unarostala hlava, navíc chlupatej a ještě takhle hrozně vyžranej -> to se nedivím, že nebyl uplně k poznání

Čiko je ale poznatelnej hned vždy mu to moc sekne Pořád se ti ještě drbe?
Já si říkám je listopad, měl by být klid a Ella si nemůže pomoct a většinu dnes tráví u stromu

25.11.2009 12:29
zviratkova

XXX.XXX.240.157

microfon napsal(a):
už nám totiž zase roste a je zase takovej nesouměrnej - nějak mu najedno unarostala hlava, navíc chlupatej a ještě takhle hrozně vyžranej -> to se nedivím, že nebyl uplně k poznání

Čiko je ale poznatelnej hned vždy mu to moc sekne Pořád se ti ještě drbe?
Já si říkám je listopad, měl by být klid a Ella si nemůže pomoct a většinu dnes tráví u stromu

Tak třeba nám to jenom přijde, na jaře se vykloube a bude akorát.

Jo jo, furt se drbe, zrovna před pár dny zas podrazil jeden ze sloupů ve stáji. Janek. Naštěstí už pěkně zarostl, teda kromě uší, hvězdičky a ocasu. Což už se dá a vypadá vcelku normálně.

25.11.2009 12:29
zviratkova

XXX.XXX.240.157

zviratkova napsal(a):
Tak třeba nám to jenom přijde, na jaře se vykloube a bude akorát.

Jo jo, furt se drbe, zrovna před pár dny zas podrazil jeden ze sloupů ve stáji. Janek. Naštěstí už pěkně zarostl, teda kromě uší, hvězdičky a ocasu. Což už se dá a vypadá vcelku normálně.

vyklube, né vykoubne

25.11.2009 17:24
v v

XXX.XXX.164.184

zviratkova napsal(a):
vyklube, né vykoubne

Z Čika je zase koukám pořádně zarostlý koník

25.11.2009 19:32
barusinek

XXX.XXX.250.105

v v napsal(a):
Z Čika je zase koukám pořádně zarostlý koník

Moc pěkní poníci :D To my taky bojujem s bříškem xD

25.11.2009 19:38
thesis

XXX.XXX.151.2

barusinek napsal(a):
Moc pěkní poníci :D To my taky bojujem s bříškem xD

Můžete mi někdo říct kde ti vaši oři mají ty břicha? Jste asi neviděli obézního koně

26.11.2009 07:02
luda

XXX.XXX.65.187

thesis napsal(a):
Můžete mi někdo říct kde ti vaši oři mají ty břicha? Jste asi neviděli obézního koně

Ahoj.
Aranka je zatím dobrý společník...ale uvidíme až po ní něco budu chtít...

Te je vážně Eda??????,,,,,Kolik měří???Koukám že z něho bude pěkný kuň a už ne pony gratuluji

Thesis,jak to jde se Sheilou???Koukám Lup má pěkný bachurek

Já se snažím udržet Lady na uzdě aby nebyla tlustá joko prase

26.11.2009 07:09
luda

XXX.XXX.65.187

luda napsal(a):
Ahoj.
Aranka je zatím dobrý společník...ale uvidíme až po ní něco budu chtít...

Te je vážně Eda??????,,,,,Kolik měří???Koukám že z něho bude pěkný kuň a už ne pony gratuluji

Thesis,jak to jde se Sheilou???Koukám Lup má pěkný bachurek

Já se snažím udržet Lady na uzdě aby nebyla tlustá joko prase

Lady

26.11.2009 07:23
luda

XXX.XXX.65.187

luda napsal(a):
Lady

Morganka a Aranka

26.11.2009 07:37
thesis

XXX.XXX.151.2

microfon napsal(a):

Tak Sheila je vcelku šikula, minulý víkend na vyjížďce se dala strhnout pobíháním mladé a dělala zákeřné věci, ale asi na to mělo vliv i sedlo, u kterého jsem ten den zjistila že ji tlačí. Ale dneska fičím pro nové tak snad to bude ok a víkendová vyjížďka bude v pohodě. Kolik vůbec Aranka měří? Jí už jsou tři? Na fotce s tou klisnou je nejde moc rozeznat

26.11.2009 08:19
microfon

XXX.XXX.182.201

thesis napsal(a):
Tak Sheila je vcelku šikula, minulý víkend na vyjížďce se dala strhnout pobíháním mladé a dělala zákeřné věci, ale asi na to mělo vliv i sedlo, u kterého jsem ten den zjistila že ji tlačí. Ale dneska fičím pro nové tak snad to bude ok a víkendová vyjížďka bude v pohodě. Kolik vůbec Aranka měří? Jí už jsou tři? Na fotce s tou klisnou je nejde moc rozeznat

tak koukám že řešíme všichni to samé obézní poníky
Edouš má nyní 142 jako máma, takže dle těch propočtů by těch 148 měl dát určitě. Je správně mixlej, takže se v něm ten kůň s ponym pěkně pere. Po elině je neuvěřitelně žravej, ale jak může běhat tak běhá, nožky má jednoznačně po tátovi. To souvisí i se zádama která jsou po tátovi a bude tam pěknej kohoutek, ale pod tím bude viset ten šílenej bachor. Ocas má arabskej a řídkej, ale hřívu má tak hustou, že si říkám, že to snad není možné
Povaha ta je jasná, ale te´dka nám parchant začal typicky poníkovsky zjišťovat, kde všude se dají podlézat ohrady. Ovšem asi se to u něho nějak mění protže jak jsme mu dala právě to sedlo, tak jsme z něj nemohla. trénovali jsme s Osiriskem a on na nás furt koukal aměl vysloveně o to sedlo zájem. tak jsme mu dala na záda dečku, pak sedlo on nic i utáhla pak i popoběhla a on v totálním klidu. Na něj neuvěřitelný. ještě v létě se na něj nedala položit ani bunda aby z toho nebyl šílenej
A pak je taky pravda že není uplně tak odolnej jako Ella, té hnusné počasí nikdy nevadí, ale jemu je to někdy celkem dost nepříjemné...
Takže prostě mix... ale to by na tom Aranka mohla být dost podobně...

26.11.2009 08:22
tadik

XXX.XXX.141.28

microfon napsal(a):

Microfon - já vždycky, když sem k vám kouknu, tak se Edy hrozně leknu a v první chvíli mě napadne: Kdo mi kde fotil koně??

26.11.2009 08:29
ab

XXX.XXX.228.58

tadik napsal(a):
Microfon - já vždycky, když sem k vám kouknu, tak se Edy hrozně leknu a v první chvíli mě napadne: Kdo mi kde fotil koně??

taky mám jednoho podobného (aspoň co se barvy týče)

26.11.2009 08:30
ab

XXX.XXX.228.58

ab napsal(a):
taky mám jednoho podobného (aspoň co se barvy týče)

fuj, ta fauna tu fotku zprznila

26.11.2009 08:33
microfon

XXX.XXX.182.201

tadik napsal(a):

Tj, ale neboj tohle línání už bylo docela znát a na jaře už budeme mít docela bílej xichtík.

Z čeho je vlastně tvůj malej mixlej?

26.11.2009 08:35
ab

XXX.XXX.228.58

microfon napsal(a):
Tj, ale neboj tohle línání už bylo docela znát a na jaře už budeme mít docela bílej xichtík.

Z čeho je vlastně tvůj malej mixlej?

to byla reakce na mě?

26.11.2009 08:37
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):

A tak vá m sem dám jednoho opravdu mega tlustého koně... abohužel i mega ošklivého drbe se a navíc se jí zvláštně začala kudrnatit srst
Ale naštěstí ta si to může dovolit

26.11.2009 08:38
microfon

XXX.XXX.182.201

ab napsal(a):
to byla reakce na mě?

nenne na Markétu
Ale když už píšu tak co je to za toho koníka na tvém fotu?

26.11.2009 08:47
tadik

XXX.XXX.141.28

microfon napsal(a):
A tak vá m sem dám jednoho opravdu mega tlustého koně... abohužel i mega ošklivého drbe se a navíc se jí zvláštně začala kudrnatit srst

Microgon: Woodyho matka je ČSP 130cm, moc šikovná kobylka, kvůli ní jsem si ho vybrala a otec je ČT( asi tak 150-155 cm), takže doufám, že to Woody dotáhne na těch 140cm. Je mu rok a půl a má něco přes 130, tak se modlim, aby se mu to povedlo. Je dost pozdní, když ho srovnám s vrstevníkama.
S tloušťkou taky bojujem - no bojujem, ono se s tim bojovat nedá, spíš se modlim, aby se z toho vytáhl. Má nechutně obrovskej pupek a hrozně mu to opticky zkracuje nožičky.
Woody zůstane barvou tak jak je, matka je hnědka a otec vraník.
Edouš šimlatí?? Otec je bílej?
Náhodou - Elí se mi moc líbí

26.11.2009 08:50
thesis

XXX.XXX.151.2

tadik napsal(a):
Microgon: Woodyho matka je ČSP 130cm, moc šikovná kobylka, kvůli ní jsem si ho vybrala a otec je ČT( asi tak 150-155 cm), takže doufám, že to Woody dotáhne na těch 140cm. Je mu rok a půl a má něco přes 130, tak se modlim, aby se mu to povedlo. Je dost pozdní, když ho srovnám s vrstevníkama.
S tloušťkou taky bojujem - no bojujem, ono se s tim bojovat nedá, spíš se modlim, aby se z toho vytáhl. Má nechutně obrovskej pupek a hrozně mu to opticky zkracuje nožičky.

Prosím pěkně koník od AB je polobráška mojí ropuchy. Mají stejnou maminu, zatímco moje je po Paintovi tak bráška je po haflošovi a troufnu si říct že se vyvedli oba.

26.11.2009 08:52
microfon

XXX.XXX.182.201

tadik napsal(a):

Já totiž zbožňuju šimlíky, tak jsem tenkrát Ele vybrala ženicha s licencí na ČSP samozřejmě v bílé
Otec Edy je 619 Hasan (Shagya)

26.11.2009 08:55
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):
Já totiž zbožňuju šimlíky, tak jsem tenkrát Ele vybrala ženicha s licencí na ČSP samozřejmě v bílé

thesis: Fakt? To je dobrý, ale to se opravdu povedli oba
tahle ty plemena když se pospojují to se snad nedá zkazit

A jak už jsem se hrabala v tom albu z připouštění Elly tak padám ze židle když jí tam po těch už skoro třech letech vidím - no k nepoznání

26.11.2009 08:55
luda

XXX.XXX.65.187

microfon napsal(a):

Aranka je spíše flegmatik,,,ale když se probere je to Arab.Stačí že spadne lístě a ona z toho udělá že to byl granát.Ale je skvělá,když dělám ohrady všude je zamnou,,,stoupne si vedle mě a čaká co bude.Je to skvělá kobyla jsem ráda že jí mám.Morganou si záčínají být více podobné,Aranka ztmavla a mají podobnou hvězdu.
Tak sem hodí ty naše dvojčata

26.11.2009 09:01
thesis

XXX.XXX.151.2

luda napsal(a):
Aranka je spíše flegmatik,,,ale když se probere je to Arab.Stačí že spadne lístě a ona z toho udělá že to byl granát.Ale je skvělá,když dělám ohrady všude je zamnou,,,stoupne si vedle mě a čaká co bude.Je to skvělá kobyla jsem ráda že jí mám.Morganou si záčínají být více podobné,Aranka ztmavla a mají podobnou hvězdu.

Jo povedli se oba ale je sranda, že jako jediný je bráška nejvíc podobný na dědu P.Pegase. Sheila toho po něm moc nemá.

Jedno dost staré foto

26.11.2009 09:03
luda

XXX.XXX.65.187

luda napsal(a):

Aranka a Morgu

26.11.2009 09:04
microfon

XXX.XXX.182.201

luda napsal(a):

To je super, fakt dvojčata .
To je jak u nás, já kolikráte když je šero fakt nevím jestli je to Eda nebo Qiťa a je to samo čím dál horší, jak Eda roste, ale to probělování to rozsekne

26.11.2009 09:05
microfon

XXX.XXX.182.201

thesis napsal(a):
Jo povedli se oba ale je sranda, že jako jediný je bráška nejvíc podobný na dědu P.Pegase. Sheila toho po něm moc nemá.

Jedno dost staré foto

A nemáš foto Sheliny maminy?

26.11.2009 09:18
thesis

XXX.XXX.151.2

microfon napsal(a):
To je super, fakt dvojčata .
To je jak u nás, já kolikráte když je šero fakt nevím jestli je to Eda nebo Qiťa a je to samo čím dál horší, jak Eda roste, ale to probělování to rozsekne

Nemám ale AB snad dodá protože maminu vlastní

26.11.2009 09:22
tadik

XXX.XXX.141.28

microfon napsal(a):

Krááásnej!!!
Já miluju ryzoně s odznakama , a právě proto mám dva hnědáky, jeden nemá ani bílej flíček a druhej jen dva malý

26.11.2009 09:27
ab

XXX.XXX.228.58

thesis napsal(a):
Nemám ale AB snad dodá protože maminu vlastní

nějakoku jsem našla

26.11.2009 09:34
microfon

XXX.XXX.182.201

ab napsal(a):
nějakoku jsem našla

Díky, tak to je fakt sper pro srovnání.
Úplně tam Sheilu vidím, tedy vyjma té hlavinky

26.11.2009 09:37
thesis

XXX.XXX.151.2

ab napsal(a):
nějakoku jsem našla

No jo podoba se nezapře s maminou, hlavně barva

26.11.2009 09:48
microfon

XXX.XXX.182.201

tadik napsal(a):
Krááásnej!!!
Já miluju ryzoně s odznakama , a právě proto mám dva hnědáky, jeden nemá ani bílej flíček a druhej jen dva malý

Ryzoně? tak to jsi jedna z mála, já slyším na ryzoně jen hanu
Tak vidíš a já mám hned dva a zcela neplánovaně

jinak opravdu super fotečka tvejch kluků

26.11.2009 10:18
tadik

XXX.XXX.141.28

microfon napsal(a):
Ryzoně? tak to jsi jedna z mála, já slyším na ryzoně jen hanu
Tak vidíš a já mám hned dva a zcela neplánovaně

jinak opravdu super fotečka tvejch kluků

Chichi, tak to vyměníme. Jo, odjakživa jsem na ně zatížená, ale žádnýmu se ke mně nějak nechce

Díky, takhle Tadeáš "obíral" Woodyho, když jsem ho přivezla - padli si do oka od první chvíle

Kolik máš vlastně koní?

26.11.2009 10:29
microfon

XXX.XXX.182.201

tadik napsal(a):
Chichi, tak to vyměníme. Jo, odjakživa jsem na ně zatížená, ale žádnýmu se ke mně nějak nechce

Díky, takhle Tadeáš "obíral" Woodyho, když jsem ho přivezla - padli si do oka od první chvíle

Kolik máš vlastně koní?

To je fajn když se neperou a naopak se hned skamarádí, u nás je to vždycky bitka
Já mám 4 oře a dva na cestě. Ale celkem se starám o 11 koní (trošku se nám to tady rozrostlo

Tady OSirisek s naší huci, ti se také skamarádili hned ,ale musela jsem tomu trošku pomoct,

A kde máš koníky ustájené?

anik

26.11.2009 10:33
anik

XXX.XXX.73.247

thesis napsal(a):
No jo podoba se nezapře s maminou, hlavně barva

Ahoj,tak sem tu tak pokukovala po Vašich poníkách,a zaujal mě plemenný hřebec Fredy,jak ste psali o těch jeho kopytech,tak můžu se zeptat co s nima má?Jinak je to moc pěkný koník:-)Dík za odpověď:-)

26.11.2009 10:45
tadik

XXX.XXX.236.50

microfon napsal(a):

Naštěstí, tyhle dva si padli, ale jinak od stáda Woody pěkně dostal. Mám je ustájené v Bělči u Prahy. Máme tu momentálně kolem 25 koní a stejnej počet krav.

Ty máš koníky u Protivína, že jo? Koukala jsem na ně, když jsem jezdila vlakem z Plzně do školy v ČB. To se ti teda stádečko pěkně rozrostlo.

26.11.2009 11:06
thesis

XXX.XXX.151.2

anik napsal(a):
Ahoj,tak sem tu tak pokukovala po Vašich poníkách,a zaujal mě plemenný hřebec Fredy,jak ste psali o těch jeho kopytech,tak můžu se zeptat co s nima má?Jinak je to moc pěkný koník:-)Dík za odpověď:-)

Fredy má špalkové kopyta a tuto vadu často předává na potomky, což je do sportu nepoužitelné. Taky je už docela starý a momentálně by se měl nacházet v Třinci.

26.11.2009 11:24
v v

XXX.XXX.164.184

thesis napsal(a):
Fredy má špalkové kopyta a tuto vadu často předává na potomky, což je do sportu nepoužitelné. Taky je už docela starý a momentálně by se měl nacházet v Třinci.

já mám taky dobrýho pupkáče, jen nemám aktuální foto. Co jsme najeli na seno nonstop tak je jak tank.
Tady ještě v létě s malým pupíčkem.u sedla mám zadní podbřišák na poslední dírce, tak ho asi brzo budu muset sundat.

anik

26.11.2009 11:33
anik

XXX.XXX.73.247

thesis napsal(a):

Jejda..na té fotce sem si nebyla jistá,jestli vidím dobře či ne,tak děkuju za potvrzení.No ta naše potvora má u jedné nožky taky náznak do špalku,tak to na to pečeme.Jeho velký plus asi bude,že předává atraktivní barvu:-)Což se mi sice líbí,ale samozřejmě exteriér je přednější,to je jasné:-)Dyž sme u těch poníků,ještě stále řeším,zda je bezpečné připustit 145 cm vysokou klisnu welsh mountain ponym?Říkám si jestli to není rizikové ohledně různých defektů chrupu,nohou a tak?

26.11.2009 12:14
thesis

XXX.XXX.151.2

anik napsal(a):
Jejda..na té fotce sem si nebyla jistá,jestli vidím dobře či ne,tak děkuju za potvrzení.No ta naše potvora má u jedné nožky taky náznak do špalku,tak to na to pečeme.Jeho velký plus asi bude,že předává atraktivní barvu:-)Což se mi sice líbí,ale samozřejmě exteriér je přednější,to je jasné:-)Dyž sme u těch poníků,ještě stále řeším,zda je bezpečné připustit 145 cm vysokou klisnu welsh mountain ponym?Říkám si jestli to není rizikové ohledně různých defektů chrupu,nohou a tak?

No Fredy nepředává jenom barvu ale taky charakter, co jsem poznala jeho potomky tak fakt super hříbata. Strašná škoda té vady, ale všichni potomci to nemají. Byli jsme kdysi po něm vybírat hříbě a vybrali jsme krásnou klisničku se zdravými kopýtky. Byly tam i hříbata co měly už špalky. Proti Fredymu nic nemám, krom těch kopyt, jinak je to nádherné zvíře.

Co se týče připouštění tak velké klisny tak to by problém být určitě neměl, WMP není žádný přerostlý slon. Mám taky kobylu 145cm a bude se připouštět Paintem, nevím sice kolik měří ale přes 160 nemá určitě, spíš těch 155 a tolik měřil i Sheily otec prý.

anik

26.11.2009 13:09
anik

XXX.XXX.73.247

thesis napsal(a):
No Fredy nepředává jenom barvu ale taky charakter, co jsem poznala jeho potomky tak fakt super hříbata. Strašná škoda té vady, ale všichni potomci to nemají. Byli jsme kdysi po něm vybírat hříbě a vybrali jsme krásnou klisničku se zdravými kopýtky. Byly tam i hříbata co měly už špalky. Proti Fredymu nic nemám, krom těch kopyt, jinak je to nádherné zvíře.

Co se týče připouštění tak velké klisny tak to by problém být určitě neměl, WMP není žádný přerostlý slon. Mám taky kobylu 145cm a bude se připouštět Paintem, nevím sice kolik měří ale přes 160 nemá určitě, spíš těch 155 a tolik měřil i Sheily otec prý.

Totiž tak:-)Přítelovi se nechtělo čekat na hříbátko 2 roky:-))Tak se rozhodl,že se připustí letos(po tom co sem mu ukázala krasavce welsh pony B-Moorkieker Gawaina)Pánovi volal,jenže ten nám odmítl dát čerstvé sperma,a mražené by se dost prodražilo,navíc kobyla 10-letá,4 roky neměla hříbě-nebylo jisté,jestli ještě zabřezne..Strašně se mi líbíl welsh mountain pony Ysselvliedt's Pride of Heartsease,co působil v hřebčíně Trawel,jenže koník maličkej(ačkoliv byl tedy nádherný),pak sem ještě zvažovala welsh mountain ponyho Gilfach Happy Boye,ale prostě sem se bála té výšky..Navíc přítel chtěl hříbo na ježdění.Nakonec si vybral rezavého New foresta-Klootwijkhoeve's Vidara(KVH:146),paní inseminátorka píchla injekci na povzbuzení říje,a zadařilo se..kobyla se rozříjela,s Měticema se taky dalo mluvit,připustilo se tedy Vidarem,ačkoliv mě tento hřebec příliš neuchvátil(mám ráda jemné,ušlechtilé koníky,ale co,je to koneckonců přítelovo hříbo:-)):-)Příští rok,až se hříbek narodí,budeme připouštět arabem Nadzihem.Taky sem přemýšlela,jestli to nebude na kobylu moc,ale nemělo by.Přeci jen je to drobný arab(KVH:154) a navíc bude ''čerstvě'' po porodu:-)A na tohle hříbátko se já moc těším,páč tohle bude prostě můj pokládek,páč pro mě prostě není lepšího koně jak arab(snad by se mu mohl ještě rovnat A1/1):-)No a pak bych konečně ráda nějakého toho welshe,ale nevím jakého,ale nejraši bych samozřejmě welshe A,protože se mi zdají být asi nejkompaktnější ze všech sekcí:-)No uvídím jaká bude situace v ČR za těch pár roků,ale asi ještě počkám,co si hřebčín Trawel doveze,protože zatím sem nenarazila na hřebce,kerý by se mi od nich nelíbil:-))Ale kdybyste měli nějaký dobrý typ na nějakého opravdu kvalitního poníka,sem s ním:-)Jen prosím mi sem nedávejte sekci welsh pony of cob type,protože já na tuhle sekci zrovna moc nejsem,a protože nejsem moc velký znalec původů,co se týče welshanů,ráda si nechám poradit:-)Fredy se mi líbí moc,ale bojím se,že kdyby se dal do spojení s mou klisnou,tak by to nemuselo dopadnout dobře(co se týče kopýtek,ačkoliv pan kovář i pan inspektor chovu tvrdí,že je to dědičné cca z 30%-pokud se nepletu,a že se dá hodně zachránit správnou korektůrou kopyt)

27.11.2009 18:03
kuklovska

XXX.XXX.156.16

tadik napsal(a):
Naštěstí, tyhle dva si padli, ale jinak od stáda Woody pěkně dostal. Mám je ustájené v Bělči u Prahy. Máme tu momentálně kolem 25 koní a stejnej počet krav.

Ty máš koníky u Protivína, že jo? Koukala jsem na ně, když jsem jezdila vlakem z Plzně do školy v ČB. To se ti teda stádečko pěkně rozrostlo.

Taky jsme se stali majiteli poníků. Hned dvou. Odstávče, Žemlička. A černá Letinka ta má 140kvh

27.11.2009 19:08
sheril

XXX.XXX.88.21

kuklovska napsal(a):
Taky jsme se stali majiteli poníků. Hned dvou. Odstávče, Žemlička. A černá Letinka ta má 140kvh

To mě se to zomnožilo na 4 prdelky,naštěstí je už zas ta jedna pryč

27.11.2009 19:11
sheril

XXX.XXX.88.21

sheril napsal(a):
To mě se to zomnožilo na 4 prdelky,naštěstí je už zas ta jedna pryč

Ten nejmenší Juráš KVH 98 cm,dělAL TAKOVEJ BORDEL,ŽE SI HO ODVEZLI ZPÁTKY,TED SE KONĚ NEPEROU A JSOU V POHODĚ. jINAK HO PRODÁVÁ ZA 13 TIS.jEN DO DOBRÝCH RUKOU

27.11.2009 21:41
microfon

XXX.XXX.182.201

sheril napsal(a):
Ten nejmenší Juráš KVH 98 cm,dělAL TAKOVEJ BORDEL,ŽE SI HO ODVEZLI ZPÁTKY,TED SE KONĚ NEPEROU A JSOU V POHODĚ. jINAK HO PRODÁVÁ ZA 13 TIS.jEN DO DOBRÝCH RUKOU

Sheril:
Já nevím ale jsem si jistá, že jsem viděla na bazoši v inzerci Dášu pak někdy dokoce i tu tvojí poničku jak máš nejdéle?

27.11.2009 21:53
microfon

XXX.XXX.182.201

tadik napsal(a):

Markéta:
A ty už nejsi v ČB? Diplom je v kapse?
To si o nás musíš myslet, že jsme nějací tyrani koní, ta pastva u kolejí je fakt hrozná, ale jedna z mála kterou smí ti naši v zimě zničit a zdupat aniž by majitelé nadávali...

Tady má Edoušek kamaráda, je to super celé hodniny se okusují a nahánějí, mám z nich radost

27.11.2009 21:55
sheril

XXX.XXX.88.21

microfon napsal(a):
Sheril:
Já nevím ale jsem si jistá, že jsem viděla na bazoši v inzerci Dášu pak někdy dokoce i tu tvojí poničku jak máš nejdéle?

Ted tomu nerozumím?Chtěla jsem prodat Dášu a nechat si Lucku,Lvely Bary a Juráše.Ale Juráška jsme vrátili a prodává se dál,na bazoši byli dva inzeráty s úplně stejnným koněm jak je Lucka.Koukám ,že nejsem sama kdo každý den projede bazoš,jentak pro informaci

27.11.2009 22:04
microfon

XXX.XXX.182.201

sheril napsal(a):
Ted tomu nerozumím?Chtěla jsem prodat Dášu a nechat si Lucku,Lvely Bary a Juráše.Ale Juráška jsme vrátili a prodává se dál,na bazoši byli dva inzeráty s úplně stejnným koněm jak je Lucka.Koukám ,že nejsem sama kdo každý den projede bazoš,jentak pro informaci

JOjo jsme tam skoro denně, fkat vypadala jako Lucka:-) to jsm si říala, že je zvláštní, tu že bys přece neprodávala

27.11.2009 22:20
sheril

XXX.XXX.88.21

microfon napsal(a):
JOjo jsme tam skoro denně, fkat vypadala jako Lucka:-) to jsm si říala, že je zvláštní, tu že bys přece neprodávala

Muřinu nikdy,jen u dáši jsem už 2x zaváhala,ale mám jí ráda jaká je at chromá,či divoká,shodnými poníky je to oničem,takové muřinky ten den oživý

27.11.2009 22:25
sheril

XXX.XXX.88.21

microfon napsal(a):

Nejlepší bylo když ta mržka Lucina hodinu předem než když přijel majitel Juráše se postavila na zadní jan na ukázaní ruku směrem vzůru a jakmile přijel majitel Juráše,tak na požádání tohoto kousku mi div neskočila na zádaA víš,že Dáša začala kulhat na přední z ničeho nic když jsem jí dala k prodeji,ani vet nic nenašel,když dovezli Juráše s Bárou,tak chodila po třech,když na se na ní nikdo nedíval šla normálně,prodej jsem odvoilala a Dáša normálně chodí a běhá.Ty koně to prostě cítí a děklaj vše proto aby byli neprodejní

27.11.2009 22:38
microfon

XXX.XXX.182.201

sheril napsal(a):
Nejlepší bylo když ta mržka Lucina hodinu předem než když přijel majitel Juráše se postavila na zadní jan na ukázaní ruku směrem vzůru a jakmile přijel majitel Juráše,tak na požádání tohoto kousku mi div neskočila na zádaA víš,že Dáša začala kulhat na přední z ničeho nic když jsem jí dala k prodeji,ani vet nic nenašel,když dovezli Juráše s Bárou,tak chodila po třech,když na se na ní nikdo nedíval šla normálně,prodej jsem odvoilala a Dáša normálně chodí a běhá.Ty koně to prostě cítí a děklaj vše proto aby byli neprodejní

jo to znám
vždycky když jsme našemu malýmu vyhrožovala že půjde na výlet , začal sekat latinu a dělat milý očíčka,,, prostě t o s náma umí

27.11.2009 22:53
sheril

XXX.XXX.88.21

microfon napsal(a):
jo to znám
vždycky když jsme našemu malýmu vyhrožovala že půjde na výlet , začal sekat latinu a dělat milý očíčka,,, prostě t o s náma umí

Tak tenhle pohled znám moc dobře,Dáša si začala mě rozmazlovat tím,že mi pořád pokládá hlavu na rameno a šimrá na tváři,ty koně jsou fakt úžasný,at to je malý či velký,ošklivý či hezký,těm jejich pohledům nikdo neodolá,Dáša si asi myslela ,že se to vyměnění a tím přepravníkem pojede místo nich na zpátek.Na fotce je Akuška kterého si nikdo nevšímá a ,,zlá Bára"ho pořád jen terorizuje kopancvi a kosanci,hold na to není zvyklá aby jí probíhal pod břichem a skákal po tlamě,jako Lucka a Dáša

28.11.2009 20:34
tadik

XXX.XXX.88.176

microfon napsal(a):
Markéta:
A ty už nejsi v ČB? Diplom je v kapse?
To si o nás musíš myslet, že jsme nějací tyrani koní, ta pastva u kolejí je fakt hrozná, ale jedna z mála kterou smí ti naši v zimě zničit a zdupat aniž by majitelé nadávali...

Tady má Edoušek kamaráda, je to super celé hodniny se okusují a nahánějí, mám z nich radost

No jo, bohužel - diplom mi dali a vykopli do světa, ale hned bych se vrátila zpátky. Na koleji to byla paráda - toho času!!!! S Tadeášem jsem byla několikrát tejdně a hlavně měl ajsem ho kousíček (autem 5 minut), teď to mám 55 km od sebe a 35 km, když jedu od přítele. Děs. Takže se za klukama dostanu jen o víkendu. V létě teda častěji, ale jak se začne brzo stmívat, tak má člověk hned po ptákách.
Mně teda nijak hrozná nepřišla - velká dobře, s trávou, takovejch výběhů u kolejí je a kolikrát se člověk až diví., co všechno může vidět - co má bejt jako výběh pro koně.
Jsem hrozně zvědavá, co mi z toho prcka vyroste, zrovna si prohlížím fotky, jak vypadal, když jsem ho přivezla. Doufám, že těch 140 cm bude mít.....

Takhle vypadal

29.11.2009 13:09
0bubak0

XXX.XXX.127.251

tadik napsal(a):
No jo, bohužel - diplom mi dali a vykopli do světa, ale hned bych se vrátila zpátky. Na koleji to byla paráda - toho času!!!! S Tadeášem jsem byla několikrát tejdně a hlavně měl ajsem ho kousíček (autem 5 minut), teď to mám 55 km od sebe a 35 km, když jedu od přítele. Děs. Takže se za klukama dostanu jen o víkendu. V létě teda častěji, ale jak se začne brzo stmívat, tak má člověk hned po ptákách.
Mně teda nijak hrozná nepřišla - velká dobře, s trávou, takovejch výběhů u kolejí je a kolikrát se člověk až diví., co všechno může vidět - co má bejt jako výběh pro koně.
Jsem hrozně zvědavá, co mi z toho prcka vyroste, zrovna si prohlížím fotky, jak vypadal, když jsem ho přivezla. Doufám, že těch 140 cm bude mít.....

Takhle vypadal

Ahoj jestli s etaky mohu vetrit tak tady mam svojeho Zipa...Jsou mu 4 roky,,, a unese me normalne....ma 120cm v kohoutku a ja merim 167 a vazim 53kg...a normalne se mnou skoci 80cm prekazku a jeste machruje pred kobylkama...nedavno jsem ho nechala vykastrovat ted uz ma vse zahojene...ani rvni den mu to nevadilo hned se rozcvalal za kobylama...

29.11.2009 18:07
sccary

XXX.XXX.74.216

0bubak0 napsal(a):
Ahoj jestli s etaky mohu vetrit tak tady mam svojeho Zipa...Jsou mu 4 roky,,, a unese me normalne....ma 120cm v kohoutku a ja merim 167 a vazim 53kg...a normalne se mnou skoci 80cm prekazku a jeste machruje pred kobylkama...nedavno jsem ho nechala vykastrovat ted uz ma vse zahojene...ani rvni den mu to nevadilo hned se rozcvalal za kobylama...

ahoj holky tak se po dlouhé době přidám

29.11.2009 20:37
microfon

XXX.XXX.182.201

tadik napsal(a):

Takhle vypadal

A to máš bakaláře nebo už Mgr či Ing? Jo času je na vejšce dost to je super, ale já jak dojíždím tak mi to bohužel taky nějakou tu hodinku sežere Taky mě neuvěřitelně se... že se mění čas, nechala bych lení napořád... je to fakt děs, ale na téhle zimní pastvině je vleé štěstí, že je hned přes oleje pivovar a jak opadá lístí tak všechny jejich lampy svítí i nám, takže to není tak zlé...

A tady je foto z dneška Edy

29.11.2009 20:53
microfon

XXX.XXX.182.201

sccary napsal(a):
ahoj holky tak se po dlouhé době přidám

Zdravím Obubak, knám se klidně vetři

Sccary tak to je myslím první fotka, kdy tě vidím v sedle A tuto poničku ještě máš?

Foto jak dnes Osirisek upravoval Elle fasádu

30.11.2009 23:10
sccary

XXX.XXX.74.216

microfon napsal(a):
A to máš bakaláře nebo už Mgr či Ing? Jo času je na vejšce dost to je super, ale já jak dojíždím tak mi to bohužel taky nějakou tu hodinku sežere Taky mě neuvěřitelně se... že se mění čas, nechala bych lení napořád... je to fakt děs, ale na téhle zimní pastvině je vleé štěstí, že je hned přes oleje pivovar a jak opadá lístí tak všechny jejich lampy svítí i nám, takže to není tak zlé...

No já vím ale tak vy byste se taky nechlubili že taky už pěkně dlouho žádnou nepřidám ano tuto ještě mám to je "zlatko" tu neprodám

1.12.2009 08:44
tadik

XXX.XXX.236.50

microfon napsal(a):

ějakým zázrakem Ing. Taky bych nechal letní čas, když vámt am svítí, tak to je super. Já když potřebuju v zimě něco vyřešit s koněm, tak msim jít s čelovkou a baterkou a stejně se vždycky někde vymáznu, nebo se nakupí všichni koně a toho malýho nemůžu najít...no hrozný. Hrozně se těšm, až se zase začne prodlužovat den.

Jů, Edík má bílej ocásek a koukám, že už i hlavičku, že? Já aktuální foto z víkendu bohužel nemám, protože jsem si zapomněla foťák. Ale ono je lepší radši nefotit - teda Tadeáš je dobrej, ale Woody vypadá jako malý černý prase

3.12.2009 13:27
luda

XXX.XXX.92.155

tadik napsal(a):
ějakým zázrakem Ing. Taky bych nechal letní čas, když vámt am svítí, tak to je super. Já když potřebuju v zimě něco vyřešit s koněm, tak msim jít s čelovkou a baterkou a stejně se vždycky někde vymáznu, nebo se nakupí všichni koně a toho malýho nemůžu najít...no hrozný. Hrozně se těšm, až se zase začne prodlužovat den.

Jů, Edík má bílej ocásek a koukám, že už i hlavičku, že? Já aktuální foto z víkendu bohužel nemám, protože jsem si zapomněla foťák. Ale ono je lepší radši nefotit - teda Tadeáš je dobrej, ale Woody vypadá jako malý černý prase

Microfon. Teda Eda to je kus koně,,,Fakt se Ele povedl...Jsem zvědavá jaký bude na jaře.

Koukala jsem že nabízíš ustajení,,..co vše máš v ustajení???Já mám moc pastvy.Potřebuji sem aspoň 1 koně.

4.12.2009 06:01
microfon

XXX.XXX.182.201

luda napsal(a):
Microfon. Teda Eda to je kus koně,,,Fakt se Ele povedl...Jsem zvědavá jaký bude na jaře.

Koukala jsem že nabízíš ustajení,,..co vše máš v ustajení???Já mám moc pastvy.Potřebuji sem aspoň 1 koně.

Ahoj děkuju za pochvalu, na jaře doufám, že zase bude vypadat jako malý kůň a ne nyní jako chlupatá koule:D:D Elle vyřídím...stále se o Edu pečlivě stará a hlídá ho před koňmi, kteří by mu chtěli ublížit apod, je vidět jak odstav v 6měs je pěkná blbost...

A co vše mám v pastevku, v létě pastva a voda a jádro( ovse, ječmen a sladový květ) ad libitum a v zimě do toho ještě seno s neomezeným přístupem. Jádrem ale krmím jen jednou denně. Každodenní kontrola koní je samozřejmost,individuální přístup také i jistota majitelům, že jim koně nikdo nebude za jejich zády nějak mlátit nebo dokonce na něm jezdit(což už jsme i leckde viděla), koně majitelů z dálky občas čistím. Dekuju dle potřeby. Máme přístřešky a travnaté jízdárny se skokovým materiálem, dřevěné sedlovny. U nás je důležitá dobrá vlaková i bus dostupnost.
To vše za cenu jak píšu na netu...
Ty na tom budeš podobně ne?

4.12.2009 11:38
luda

XXX.XXX.113.250

microfon napsal(a):
Ahoj děkuju za pochvalu, na jaře doufám, že zase bude vypadat jako malý kůň a ne nyní jako chlupatá koule:D:D Elle vyřídím...stále se o Edu pečlivě stará a hlídá ho před koňmi, kteří by mu chtěli ublížit apod, je vidět jak odstav v 6měs je pěkná blbost...

A co vše mám v pastevku, v létě pastva a voda a jádro( ovse, ječmen a sladový květ) ad libitum a v zimě do toho ještě seno s neomezeným přístupem. Jádrem ale krmím jen jednou denně. Každodenní kontrola koní je samozřejmost,individuální přístup také i jistota majitelům, že jim koně nikdo nebude za jejich zády nějak mlátit nebo dokonce na něm jezdit(což už jsme i leckde viděla), koně majitelů z dálky občas čistím. Dekuju dle potřeby. Máme přístřešky a travnaté jízdárny se skokovým materiálem, dřevěné sedlovny. U nás je důležitá dobrá vlaková i bus dostupnost.
To vše za cenu jak píšu na netu...
Ty na tom budeš podobně ne?

Děkuji za odpověď.
Asi to bude to samé,také krmím 1 deně,(granule,kukuřice,ječné klíčky a řepa)
Sedlovnu nemám,ale ve stodole by se to dalo udělat.Jízdárnu mám,ale podi,,,ale mě osobně stačí s Lady.

doufám že se někdo najde

Aranka se sedlem

5.12.2009 18:28
luda

XXX.XXX.84.101

luda napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Asi to bude to samé,také krmím 1 deně,(granule,kukuřice,ječné klíčky a řepa)
Sedlovnu nemám,ale ve stodole by se to dalo udělat.Jízdárnu mám,ale podi,,,ale mě osobně stačí s Lady.

doufám že se někdo najde

Aranka se sedlem

Koukám zase nám to tu upadá.tak sem hodím dnešní foto a pár starších

Já a Aranka....

5.12.2009 18:40
luda

XXX.XXX.84.101

luda napsal(a):
Koukám zase nám to tu upadá.tak sem hodím dnešní foto a pár starších

Já a Aranka....

5.12.2009 18:46
luda

XXX.XXX.84.101

luda napsal(a):

tahle je starší...ale krásná

5.12.2009 19:26
baruu

XXX.XXX.48.154

microfon napsal(a):

Poud to nevadí vetřu se tady k vám, jezdím poníka jmenuje se šmudla je mu 18 let:D takže dědek, ale pokud byste se mu nepodívali na jeho vydrchlenou prdelku, nikdy byste mu to netypli. Přidávám foto z vt minulý rok jel 70, 80 cm jezdec jsem já...:)...mě radši nekomentujte:D:D strašnéé

5.12.2009 19:28
baruu

XXX.XXX.48.154

baruu napsal(a):
Poud to nevadí vetřu se tady k vám, jezdím poníka jmenuje se šmudla je mu 18 let:D takže dědek, ale pokud byste se mu nepodívali na jeho vydrchlenou prdelku, nikdy byste mu to netypli. Přidávám foto z vt minulý rok jel 70, 80 cm jezdec jsem já...:)...mě radši nekomentujte:D:D strašnéé

a tady to vt

5.12.2009 19:31
sheril

XXX.XXX.88.21

baruu napsal(a):

hezký,z nějakého časopisu znám,že,někam si s ním posílala foto,měli jste ještě jednoho,vid,jestli se nepletu

5.12.2009 19:34
baruu

XXX.XXX.48.154

sheril napsal(a):
hezký,z nějakého časopisu znám,že,někam si s ním posílala foto,měli jste ještě jednoho,vid,jestli se nepletu

Pokud to je na mě, tak ano majitelka má ještě ryzáka ČT:) já ho pouze jezdím není můj. A jinak děkuji za pochvalu, tví poníci jsou taky moc hezcí.

5.12.2009 20:36
luda

XXX.XXX.84.101

baruu napsal(a):
Pokud to je na mě, tak ano majitelka má ještě ryzáka ČT:) já ho pouze jezdím není můj. A jinak děkuji za pochvalu, tví poníci jsou taky moc hezcí.

Baruu, Krásný poník Šmudla,,,co to je za poníka,nebo křížence???krásný a koukám i šikovný

Aranka,Rozárka a Já

5.12.2009 21:21
baruu

XXX.XXX.48.154

luda napsal(a):
Baruu, Krásný poník Šmudla,,,co to je za poníka,nebo křížence???krásný a koukám i šikovný

Aranka,Rozárka a Já

Děkuji za pochvalu, je to údajně čsp ale v plemenné knize jsem ho nenašla tak nevím....je mu 18 let a je neuvěřitelný charakter. Má cca 130cm v kohoutku;) Na svůj věk zdravý jak řípa....a taky si umíí pěkně vyhodit z kopejtka:D:D...."hajzlik":D

umí i pěkně povozit dětičky...viz foto:)

5.12.2009 21:52
sheril

XXX.XXX.88.21

baruu napsal(a):

i když tam nejdou vidět,ale jsou alespon pohromadě,ale já mám klasic pony-malý chlupatý koule

5.12.2009 21:59
baruu

XXX.XXX.48.154

sheril napsal(a):
i když tam nejdou vidět,ale jsou alespon pohromadě,ale já mám klasic pony-malý chlupatý koule

Ale tvé poníky už znám z dřívějška...jako často jsem četla tvoje diskuze, jak tady na fauně do tebe rýpali, to nebylo hezkéé, jinak Lucka je fajnááá:), dívala jsem se i na tvé stránky:P Jen tak dál...a ať ti koně, vlastně poníci jdou.

6.12.2009 08:12
luda

XXX.XXX.117.26

baruu napsal(a):
Ale tvé poníky už znám z dřívějška...jako často jsem četla tvoje diskuze, jak tady na fauně do tebe rýpali, to nebylo hezkéé, jinak Lucka je fajnááá:), dívala jsem se i na tvé stránky:P Jen tak dál...a ať ti koně, vlastně poníci jdou.

Ahoj,moc děkuji za pochvalu.

Šmudla má krásnou postavu...

Lady a Katka

6.12.2009 11:30
baruu

XXX.XXX.48.154

luda napsal(a):
Ahoj,moc děkuji za pochvalu.

Šmudla má krásnou postavu...

Lady a Katka

Děkuji...koukám že máš i vymarského ohaře nemýlím-li se?

Foto šmudla se všemi jeho koňskými spolubydlícími:)

6.12.2009 11:49
sheril

XXX.XXX.88.21

baruu napsal(a):

Děkuji za pochvalu,někdy mě ty rýpance sráželi k zemi,hlavně když byla Lucka na tom zle,ale někdy je beru s nadhledem.Každý kdo jsem chodí má koně nebo se o ě stará a už to je jen na lidevch zda pomohou či se ukáží jací opravdu jsou a sami si dělají o sobě obrázek.Nedávno jsem přemýšlela jak to bude za 15 let zda budu pořád chovat pony,nebo až jednou nebodu ti mí zda si koupím koně,ale srdce mě táhne k malé výšce,můj život je oddán malým koním,nemohu je vynachválit.Nejvíc se mi na ponících líbí,že mají svoji hlavu a jak jsou náladový,pak je alespon každý den na co vzpomínat.Jak se jednou Lucka sebrala a utekla ke krámku a měla hlavu zabořenou hlavu v koši s odpadky.Jak se jednou kobyli týden spolu nebavily,protože chodila pod sedlem jedna a druhá se válela v bohu se zavázanou nožičkou,pestré vítání při příchodu od kvíkání Lucky,jemného řehtání Báry až po hýkání Dáši.

6.12.2009 12:43
luda

XXX.XXX.124.165

baruu napsal(a):
Děkuji...koukám že máš i vymarského ohaře nemýlím-li se?

Foto šmudla se všemi jeho koňskými spolubydlícími:)

Baruu, jj mám Vámarského ohaře fenku Rozárku,,,

Teda pěkné stádečko

Sheril:Mužu se zeptat,o co šlo???ty hádky tady???

Lady a vození sena

6.12.2009 13:49
sheril

XXX.XXX.88.21

luda napsal(a):
Baruu, jj mám Vámarského ohaře fenku Rozárku,,,

Teda pěkné stádečko

Sheril:Mužu se zeptat,o co šlo???ty hádky tady???

Lady a vození sena

7.12.2009 12:42
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):

Luďa: Super fotečky s Arankou A se sedlem jí o moc sluší... bereš jí navolno na vyjížďky s vám?

Baruu: Šmudla je fakt krasavec , 18 bych mu určitě nehádala....

7.12.2009 16:41
luda

XXX.XXX.110.35

microfon napsal(a):
Luďa: Super fotečky s Arankou A se sedlem jí o moc sluší... bereš jí navolno na vyjížďky s vám?

Baruu: Šmudla je fakt krasavec , 18 bych mu určitě nehádala....

Děkuji za pochvalu. jj občas jí sebou vemu ..v létě jsem sní jela cca 9 km kde jsem vozila děti na dětském dnu a 9 km zpět,,po silnici ,já jela na Lady a Aranka šlapala krásně.

Je moc hodná a šikovná a obšas pěkně vzteklá hlavně když ji uvážu.

Ale jsem sní strašně spokojená a vlastně je to muj vysněný kuň....chtěla jsem Araba,ale věděla jsem že čistého araba nechci.Náročné.A za to že mám Aranku moc děkuji Majdě ,že semnou pro ní jela a splnila mě sen.
Aranka se narodila stejný den a měsíc jako já ,na to jsem přišla až když jsem jí měla doma,,nějak mě to nedocvaklo.

Doufám,že obsedání bude lehké pro obě...včera jsem si na ní sedla a ze hřbetu jsem jí dala 3 nakrájené mrkve a slezla,,,Je to pašanda moje rezavá

Přidejte reakci

Přidat smajlík