jesina
napsal(a):
Ahojky
Zajímalo by mě jestli je tu ještě někdo , kdo si pořídil koňoucha od hříběte a jak se říká si ho udělal. Nebo už je takovejch lidiček málo a každej si raději pořídí hotového koně. Pochlub te se se svími miláčky .
Já mám mího hřebečka od mala,dovezla jsem si ho jako odstavče z pastvin.Nebyl moc zviklí na kontakt s lidmi,nechtěl se nechat ani pohladit.Za chvíli mu budou 2roky,pomalu ho učím s postroji chodit na opratích a od mala s ním pracuju dle pnh.Jsem moc spokojená prostě si ho piplám sama.Vím že když něco nebude umět nebo bude dělat něco špatně tak že to bude moje vina.Ale jinak toho fakt nelituju,je to krásný když ho znáš od mala a vše ho naučíš sama,vidíš jak vyrůstá...
horallka
napsal(a):
Já mám mího hřebečka od mala,dovezla jsem si ho jako odstavče z pastvin.Nebyl moc zviklí na kontakt s lidmi,nechtěl se nechat ani pohladit.Za chvíli mu budou 2roky,pomalu ho učím s postroji chodit na opratích a od mala s ním pracuju dle pnh.Jsem moc spokojená prostě si ho piplám sama.Vím že když něco nebude umět nebo bude dělat něco špatně tak že to bude moje vina.Ale jinak toho fakt nelituju,je to krásný když ho znáš od mala a vše ho naučíš sama,vidíš jak vyrůstá...
jesina
napsal(a):
Ahojky
Zajímalo by mě jestli je tu ještě někdo , kdo si pořídil koňoucha od hříběte a jak se říká si ho udělal. Nebo už je takovejch lidiček málo a každej si raději pořídí hotového koně. Pochlub te se se svími miláčky .
aj my sme si kupili mimi, do 6 mesiacov u mamky, potom medzi rovesnikmi a asi 3/4 roka sama a potom dostal kamosku, uz teda hotovu desatrocnu
jesina
napsal(a):
Ahojky
tu uz s rovesnikom
jesina
napsal(a):
Ahojky
Ahoj tak já jsem taky jedna s těch kteří si svého konoucha udělali podle svého gusta... I když někdy to není uplně podle představ ale jiného bych už nebrala koupila jsem si ho když mu bylo 5 měsíců dovezla jsem si ho domů až z litoměřic(jsem z ostravy) A dnes už je to asi 5 let co spolu válíme
je to můj miláček a nelituju nikdy že sem se do toho dala
jesina
napsal(a):
Ahojky
tu sam
horallka
napsal(a):
a toto z neho vyrastlovyrovnany plemenny zrebec
pilgrisek
napsal(a):
Ahoj tak já jsem taky jedna s těch kteří si svého konoucha udělali podle svého gusta... I když někdy to není uplně podle představ ale jiného bych už nebrala koupila jsem si ho když mu bylo 5 měsíců dovezla jsem si ho domů až z litoměřic(jsem z ostravy) A dnes už je to asi 5 let co spolu válíme
je to můj miláček a nelituju nikdy že sem se do toho dala
a dnes
bonita
napsal(a):
tu sam
Tak my máme rovnou dvě konská mimina, která se nám narodila z našich kobyl,a také tu zůstávt budou.
Mrnata jsme si udělali podle našich přání,takže je to budoucí naděje.Hřebeček teda bude muset jít pryč,jelikož máma samé kobyle,ale malou si tu budeme nechávat a následně se o něco pokusíme.
Je to dobrá csta,aby si člověk udělal koně podle svého, v podmínkách,které pro něj chce,nemusí se bát nějakých skrytých vad které mu majitel zatajil nebo urazů.I když koupě hotového koně je o dost jednodušší i levnější
havj

XXX.XXX.88.108
horallka
napsal(a):
taky máme koníka odchovaného od hříbátka, přivedla jsem si ho jako půlročního , jako dárek k Vánocům, letos to budou už 12té společné Vánoce.
shantal88
napsal(a):
Tak my máme rovnou dvě konská mimina, která se nám narodila z našich kobyl,a také tu zůstávt budou.
Mrnata jsme si udělali podle našich přání,takže je to budoucí naděje.Hřebeček teda bude muset jít pryč,jelikož máma samé kobyle,ale malou si tu budeme nechávat a následně se o něco pokusíme.
Je to dobrá csta,aby si člověk udělal koně podle svého, v podmínkách,které pro něj chce,nemusí se bát nějakých skrytých vad které mu majitel zatajil nebo urazů.I když koupě hotového koně je o dost jednodušší i levnější
Ahojky tak já se taky přidám . Před 3 týdny jsem si přivezla taky mimi ĆT je jí 5 měsíců.
Sama jsem si už vychovala 3 koníky a nikdy bych nebrala jinak . Je to super . Tak doufám že tohle už vyjde do konského důchodu.
jesina
napsal(a):
Ahojky
Já jsem tak a půl zapadám,22.května to bude 4 roky co se mé kobylce narodilo hříbátko Lovely Bary,týden před jejími 1.narozeninami jsem jí musela prodat z fin.důvodů,do té doby jsem jí naučila na ošetřování,vodění,lonžování,zvykla si na uzdečku.Tu to sobotu jse zas schledáme po 2,5 roce,její nýnější majitel mi jí daruje za hříbě které se jí má narodit také v květnu.Bambulka už není taková jako dřív,hravá a mazlivá,uši do zadu jako máma,zadek nastavuje...vše zas bude jako dřív...........
jesina
napsal(a):
Ahojky
Bohužel nemám hříběcí fotku, je to dávno, nebyl foťák.
Moje první kobyla "od hříběte" a srdeční záležitost.
Člověk mrkne na ten střapatý kukuč a rošťácký pohled a hned ví, že právě tohoto koně chce... původně jsem byla podívat se na její mámu. Nešlo odolat, s mámou jela i dceruška, tehdy osmiměsíční.
Letos jí bylo 13 let, jsou to moje spolehlivé sehrané čtyři nohy na turistiku po terénu.
Dala mi čtyři hříbata a přes svého prvního syna plemeníka je už letos několikanásobnou babičkou...
Slezská norička Sita: jako šestiletá s kámoškou na JUJU v Hostěrádkách:
sally
napsal(a):
Bohužel nemám hříběcí fotku, je to dávno, nebyl foťák.
Moje první kobyla "od hříběte" a srdeční záležitost.
Člověk mrkne na ten střapatý kukuč a rošťácký pohled a hned ví, že právě tohoto koně chce... původně jsem byla podívat se na její mámu. Nešlo odolat, s mámou jela i dceruška, tehdy osmiměsíční.
Letos jí bylo 13 let, jsou to moje spolehlivé sehrané čtyři nohy na turistiku po terénu.
Dala mi čtyři hříbata a přes svého prvního syna plemeníka je už letos několikanásobnou babičkou...
Slezská norička Sita: jako šestiletá s kámoškou na JUJU v Hostěrádkách:
Se svým prvním hříbětem ( dnes plemeníkem SN Regentem):
sally
napsal(a):
Se svým prvním hříbětem ( dnes plemeníkem SN Regentem):
A letošní pohoda (foceno mobilem ze sedla):
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
sally
napsal(a):
A letošní pohoda (foceno mobilem ze sedla):
sally : kobuše je nádherná
happyhvezda
napsal(a):
sally : kobuše je nádherná
Děkuji .
Tak ještě jednu přidám..
sally
napsal(a):
Děkuji .
Tak ještě jednu přidám..
Tak já mám svoji kobylu od jejího půl roku a teď nedávno jí byly 3 roky. Je zrovna ve fázi obsedání a je nad očekávání šikovná, jde i do věcí které nezná a jen tak něčeho se nelekne, což já zírám. Letos jsem měla blbý nápad, že ji prodám, ale včas jsem si to rozmyslela a nedám ji. Takový charakter bych už těžko našla v jiném koni. Navíc s mým valachem jsou nerozlučná dvojka
Tady foto jak měla cca 7 měsíců
thesis
napsal(a):
Tak já mám svoji kobylu od jejího půl roku a teď nedávno jí byly 3 roky. Je zrovna ve fázi obsedání a je nad očekávání šikovná, jde i do věcí které nezná a jen tak něčeho se nelekne, což já zírám. Letos jsem měla blbý nápad, že ji prodám, ale včas jsem si to rozmyslela a nedám ji. Takový charakter bych už těžko našla v jiném koni. Navíc s mým valachem jsou nerozlučná dvojka
Tady foto jak měla cca 7 měsíců
A tady asi dva měsíce před třetími narozeninami
thesis
napsal(a):
A tady asi dva měsíce před třetími narozeninami
Joooo,já svoji hemelu prodávám už cca od jejích tří let,a ted je jí pět, skoror šest a pořád ji mámJinak jsme jí kupovala jako dvouletku no a nikomu to nepřeju,to raději to hříbo hned od mala, než lítat za dvouletým šíleným koněm co nic neumí
shantal88
napsal(a):
Joooo,já svoji hemelu prodávám už cca od jejích tří let,a ted je jí pět, skoror šest a pořád ji mámJinak jsme jí kupovala jako dvouletku no a nikomu to nepřeju,to raději to hříbo hned od mala, než lítat za dvouletým šíleným koněm co nic neumí
Já svojeho prďolu kupovala jako půlročka. Chvíli chodil na vodítku atd. a pak odjel na pastviny kde se s ním nic nedělalo akorát se mu zvedaly nohy při strouhání. A střelenej rozhodně není oproti ostatním koním je socializovaný a stačí mu jedno upozornění a problém s ním není. Takže bych spíš řekla, že je to o štěstí a chování se k němu.
Teď je 2,5 letej a začíná se s ním pomalu chodit na vycházky a je suprovej. Chodí jako profík. Myslíte si, že si koník pamatuje jak chodil na vodítku v půlroce a proto teď chodí tak krásně? Asi blbá otázka když si koně pamatují hodně.
shantal88
napsal(a):
Tak já nekupovala úplně hříbě..
Měl kolem 18 měsíců. Mladej hřebec z pastviny,
Měl sice nějaký základní zvyky, vodění, stání, zvedání nohou...
Ale jakmile přišel k nám...všechno se učilo od znova.
Dneska sem zato děsně ráda, protože k němu mám myslím o to větší důvěru a vím, že před tím byl v podstatě sirovej, takže je v mojich rukách..jak to zvíře bude prosperovat.
Měla sem blbé období, kdy na něj začalo lízt hřebčení, dost silným způsobem. Jenže člověk se poradí, a prostě se s tím popere. Nakonec sem ale usoudila, že do chovu ho nechci...takže šel fiknout a je klid. teď je opravdu milionovej. Má 3,5 roku. Obsedanej jěště jako hřebec... taky nebyl problém.
tady malej
sabina
napsal(a):
Tak já nekupovala úplně hříbě..
Měl kolem 18 měsíců. Mladej hřebec z pastviny,
Měl sice nějaký základní zvyky, vodění, stání, zvedání nohou...
Ale jakmile přišel k nám...všechno se učilo od znova.
Dneska sem zato děsně ráda, protože k němu mám myslím o to větší důvěru a vím, že před tím byl v podstatě sirovej, takže je v mojich rukách..jak to zvíře bude prosperovat.
Měla sem blbé období, kdy na něj začalo lízt hřebčení, dost silným způsobem. Jenže člověk se poradí, a prostě se s tím popere. Nakonec sem ale usoudila, že do chovu ho nechci...takže šel fiknout a je klid. teď je opravdu milionovej. Má 3,5 roku. Obsedanej jěště jako hřebec... taky nebyl problém.
tady malej
tady letos v létě
sabina
napsal(a):
tady letos v létě
LUIS : Měl 18 měsíců když jsem si ho pořizovala - bohužel foto tady nemám - jsem v práci
NYNÍ : téměř 9 let - to je mazec jak to letíííííííííí
FOTO : černý hnědák
memmory
napsal(a):
LUIS : Měl 18 měsíců když jsem si ho pořizovala - bohužel foto tady nemám - jsem v práci
NYNÍ : téměř 9 let - to je mazec jak to letíííííííííí
FOTO : černý hnědák
jesina
napsal(a):
Ahojky
Taky máme doma takového. Vybrali jsme si ho jako 14ti denní mimino. Ve čtyřech a půl měsících ho přivezli (ve třech a půl přišel o matku). Pak ho ještě dávali do pucu a vypadal takhle (nebyla to chvatelova vina!):
cizluc
napsal(a):
Taky máme doma takového. Vybrali jsme si ho jako 14ti denní mimino. Ve čtyřech a půl měsících ho přivezli (ve třech a půl přišel o matku). Pak ho ještě dávali do pucu a vypadal takhle (nebyla to chvatelova vina!):
Tenkrát měl nějakých sotva 105 čísel. Byl maličkej, bála jsem se, aby nebyl podrthnutej. Ale dneska má ve dvou letech a 4 měsících 164 cm a je dostatečně mohutný. Uvidíme, kam až doroste. Foto z letošního léta. :o)
jesina
napsal(a):
Ahojky
A nemáte tady někdo appu od mala?? Později bych si chtěla pořídit ještě druhého koníka a jedině appu tak by mě zajímalo jak se třeba vvybarví když je malej a pak velkej
pilgrisek
napsal(a):
A nemáte tady někdo appu od mala?? Později bych si chtěla pořídit ještě druhého koníka a jedině appu tak by mě zajímalo jak se třeba vvybarví když je malej a pak velkej
Skájinka jaro 08
pilgrisek
napsal(a):
Skájinka 1,5 roku, tohle léto
pilgrisek
napsal(a):
no řekla bych že kluci sou takoví více drzejší a když jsou v pubertě tak je s němi více práce asi ale já bych kobylu nechtěla nějak mám raději ty hřebce ale každý podle sebe asi
Sahir pár hodin po narození
samara
napsal(a):
5 měsíců
A nyní - rok a sedm měsíců. Je to obrovská zkušenost mít koně od uplnýho prcka a neměnila bych.
pilgrisek
napsal(a):
ty jo tak ten změnil barvu teda maximalně... to člověk kdž si koupi appu nikdy asi nevi do čeho jde
On je appou jen mixlej, má sice bělmo, proflekatělou hlavu a pruhovaný kopyta, ale jinak vybělil po mámě shagya arabce. I ten tmavej ocas už mu odrůstá.
vasilek
napsal(a):
Skájinka je nádherná. Kdyby tyhle koně byli na parkur tak mám hned jendoho doma.
Děékuju za pochvalu, je to naše zlatíčko, ještě jsem našla fotku z konce léta 08, na jaře letos po vylínání se hodně změnila, už se těším na příští jaro, asi bude ještě bělejší, ale rezavý puntíky na zádi zůstávají.
tutuna
napsal(a):
Děékuju za pochvalu, je to naše zlatíčko, ještě jsem našla fotku z konce léta 08, na jaře letos po vylínání se hodně změnila, už se těším na příští jaro, asi bude ještě bělejší, ale rezavý puntíky na zádi zůstávají.
ale roste do krásy teda... v tom roce a půl je krasavec...
tutuna
napsal(a):
Po koni sem toužila od malička. Když sem byla starší, řekla sem si, že jestli budu mít někdy koně, tak od hříběte do jeho smrti. No a tak to mám :) Mé oblíbené kobylce, ke který sem chodila asi 4 roky se narodil hřebeček. A bylo jasno =) Moc sem zvažovala a přemýšlela. Nemohla sem jinak. Chillimu budou v lednu 2 roky, a sem ráda, že sem se rozhadla pro společnou cestu životem :)
Tady v den narození
monahore
napsal(a):
Po koni sem toužila od malička. Když sem byla starší, řekla sem si, že jestli budu mít někdy koně, tak od hříběte do jeho smrti. No a tak to mám :) Mé oblíbené kobylce, ke který sem chodila asi 4 roky se narodil hřebeček. A bylo jasno =) Moc sem zvažovala a přemýšlela. Nemohla sem jinak. Chillimu budou v lednu 2 roky, a sem ráda, že sem se rozhadla pro společnou cestu životem :)
Tady v den narození
V půlroce
monahore
napsal(a):
V půlroce
A letos v září v roce a osmi měsících (foto Zuzka Buřáňová)
monahore
napsal(a):
A letos v září v roce a osmi měsících (foto Zuzka Buřáňová)
Teda z Chilliho je už taky kus koně ! Tady Sahir focen včera...