Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2006 20:56

Dobrý den, chtěla jsem se jen na něco zeptat. Kamarádce umřela kobylka a mi nemůžem přijít na to proč. Tak jestli vás něco nenapadne nebo jestli nemáte zkušenosti. Byla to 7-mi letá kobča, naprosto zdravá - předtim ŽÁDNÝ problém. Nikdy nemusela volat doktora. Večer se jí začla trochu potit. Řekla si že počká do rána a uvidí že to může být třeba počasím nebo tak. Kobča žrala, pila, kadila, odpoledne byly na vyjížďce - všechno v normálu. Večer se jí už moc nechtělo do boxu ale pak pohoda. No a ráno našla kobču v 6 hodin ráno mrtvou pod oknem u nich na dvoře - prokopala se z boxu a umřela. Divný co??? Ještě řikala že večer dost mrskala ocasem a flémovala ale nevim jestli je to podstatný. Předem díky za názory.

15.5.2006 21:01

marcy3 napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se jen na něco zeptat. Kamarádce umřela kobylka a mi nemůžem přijít na to proč. Tak jestli vás něco nenapadne nebo jestli nemáte zkušenosti. Byla to 7-mi letá kobča, naprosto zdravá - předtim ŽÁDNÝ problém. Nikdy nemusela volat doktora. Večer se jí začla trochu potit. Řekla si že počká do rána a uvidí že to může být třeba počasím nebo tak. Kobča žrala, pila, kadila, odpoledne byly na vyjížďce - všechno v normálu. Večer se jí už moc nechtělo do boxu ale pak pohoda. No a ráno našla kobču v 6 hodin ráno mrtvou pod oknem u nich na dvoře - prokopala se z boxu a umřela. Divný co??? Ještě řikala že večer dost mrskala ocasem a flémovala ale nevim jestli je to podstatný. Předem díky za názory.

tak to mě mrzí, ale nebyla kobylka třeba březí ?? je strašně moc možností proč se tak mohlo stát, ale více by prokázala asi pitva

15.5.2006 21:03

marcy3 napsal(a):

Hmm divny,chudaček kobča.Takhle je to těžke posoudit,ale vidim to na koliku,musela něco špatneho sežrat během noci.Možna právě jak se prokopala pak něco sežrala a stalo se.Je to těžke posoudit,každopádně je mi moc líto:-(

15.5.2006 21:06

ajulka napsal(a):
tak to mě mrzí, ale nebyla kobylka třeba březí ?? je strašně moc možností proč se tak mohlo stát, ale více by prokázala asi pitva

napadá mě jestli kobylku někdo nepřiotrávil...Nebo třeba večer šel do stáje a kobču něčim naládoval a bylo to...Třeba jí někdo záviděl něbo ze zlosti...Nevadila kopbča nějakému sousedovi?Taky bych požádala o pitvu..Pokud tedy chtete 100% vědět co jí bylo...A napadlo mě taky to s tím zabřeznutím..Ale na to by nemusela umřít ne?:o/Nebo třeba nějaká nemoc..Horečka nebo tak..Přece jen..Koníci prožívají bolest jinak než lidi a nesnaží se to dát moc najevo...Nemáš foto kobči?Třeba od pohledu něco zjistíme

15.5.2006 21:06

monca napsal(a):
Hmm divny,chudaček kobča.Takhle je to těžke posoudit,ale vidim to na koliku,musela něco špatneho sežrat během noci.Možna právě jak se prokopala pak něco sežrala a stalo se.Je to těžke posoudit,každopádně je mi moc líto:-(

co nejaka otrava... na to ze to slo tak rychle...

15.5.2006 21:24

evinka01 napsal(a):
co nejaka otrava... na to ze to slo tak rychle...

no tak kobča březí nebyla. Jestli jí někdo neotrávil mě taky napadlo. V sobotu totiž byla druhá na závodech HOBBY!!! - 50 cm!!! Zase ale kobča byla ve táji kde se zamikaj vrata, a maj tam obrovskýho psa. Sice nebyl puštěnej ale štěkal by!!! Na pitvu je pozdě - dneska ráno jí odvezly. Kámoška si to neuvědomila - byla v šoku.

15.5.2006 22:21

marcy3 napsal(a):

Ahoj, vet nejsem, ale neřekla bych, že je to kolika - na to mi to přijde příliš rychlé. To flémování bych viděla na nějaký pach ve vzduchu ve stáji - nebo před tím než do ní šla, pokud přišla do styku s něčím nezvyklým, tak to ještě mohla zkoumat. Ale ta prokopaná dvířka - nepřijde mi že by kůň, který má koliku měl tolik energie a vytrvalosti se prokopat z boxu. Z mého pohledu laika ve věcech otravy bych řekla, že by to bylo možný - jestli jí někdo něco dal, tak jí to mohlo dost ovlivnit reakce.....
Cody

PS: Jeden asi blbý dotaz - kafilérky likvidují týž den co odvážejí? Toto jsem nikdy neřešila tak opravdu nevím, ale třeba kobylka ještě není "zlikvidovaná"

16.5.2006 06:49

marcy3 napsal(a):

Flémování může být nejen pach, ale i projev bolesti. No a to švihání ocasem a pocení by tomu jenom napovídalo. Asi nějaký cizí předmět ve střevech.

16.5.2006 19:33

makki napsal(a):
Flémování může být nejen pach, ale i projev bolesti. No a to švihání ocasem a pocení by tomu jenom napovídalo. Asi nějaký cizí předmět ve střevech.

děkuji za příspěvky. No je to záhada. Jestli kafilérka likviduje hned to nevim ale už by jsme to beztak neřešily, když už tam je. Hold jsme si to uvědomily pozdě - že jsme měly nechat udělat pitvu. S tou otravou jste mi to jenom potvrdily. Já si to myslela taky. Kámoška - majitelka si myslí že mohla mít třeba infarkt ale myslim si že by umřela hned a nebyla by schopná prokopat se z boxu. Musela mít asi velký bolesti když to udělala ale nevim opravdu si to jenom myslim. Je to hrozný. Takhle zničeho nic se ráno vzbudíte a kouknete z okna a tam leží vaše mrtvá kobča. Já bych se asi zbláznila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2006 06:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

marcy3 napsal(a):
děkuji za příspěvky. No je to záhada. Jestli kafilérka likviduje hned to nevim ale už by jsme to beztak neřešily, když už tam je. Hold jsme si to uvědomily pozdě - že jsme měly nechat udělat pitvu. S tou otravou jste mi to jenom potvrdily. Já si to myslela taky. Kámoška - majitelka si myslí že mohla mít třeba infarkt ale myslim si že by umřela hned a nebyla by schopná prokopat se z boxu. Musela mít asi velký bolesti když to udělala ale nevim opravdu si to jenom myslim. Je to hrozný. Takhle zničeho nic se ráno vzbudíte a kouknete z okna a tam leží vaše mrtvá kobča. Já bych se asi zbláznila.

To pondělí 15.5. bylo nějaké prokleté, známý ráno našli mrtvou 3-letou kobylu se 14 denním hříbětem. Večer v pohodě a ráno mrtvá. Jediný příznak byla tekoucí krev z nosu. Pitvu nedělali. Hříbátko se podařilo podstrčit náhradní kobyle... A pak že máj je lásky čas.

17.5.2006 09:27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To pondělí 15.5. bylo nějaké prokleté, známý ráno našli mrtvou 3-letou kobylu se 14 denním hříbětem. Večer v pohodě a ráno mrtvá. Jediný příznak byla tekoucí krev z nosu. Pitvu nedělali. Hříbátko se podařilo podstrčit náhradní kobyle... A pak že máj je lásky čas.

Je to moc smutný. Taky bych se přikláněla k otravě. Jestli chodí na pastvu, mohla taky sežrat něco jedovatýho, ale mohlo to být taky něco jinýho bez pitvy se to už asi nezjistí. Jinak flémování byl stoprocentně projev bolesti, naše kobylka to dělá když má koliku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík