Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2009 09:31
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Chtěla bych se zeptat, s obrovským nadšením jsem nakoupila několik pytlů řízků a když to koním dám do žlabu(trochu), tak jen frkají nad žlabem a žrádla se raději nedotknou. Míchám to s ovsem. Otázka zní, co jste přidávali vy koním do řízků, aby to žrali? Děkuji za odpovědi

20.11.2009 09:37
klawdie

XXX.XXX.100.124

misamarincova napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, s obrovským nadšením jsem nakoupila několik pytlů řízků a když to koním dám do žlabu(trochu), tak jen frkají nad žlabem a žrádla se raději nedotknou. Míchám to s ovsem. Otázka zní, co jste přidávali vy koním do řízků, aby to žrali? Děkuji za odpovědi

NAmáčíš je?

20.11.2009 09:41
misamarincova

XXX.XXX.210.251

klawdie napsal(a):
NAmáčíš je?

Ne asi, to je otázka akorát tak pro malé parchantíky . Dřívější koně s tím neměli problémy, ale ti nový jo. A už si nepamatuji, zda to žrali sami od sebe nebo jsem jim to dochucovala...

20.11.2009 09:44
misamarincova

XXX.XXX.210.251

misamarincova napsal(a):
Ne asi, to je otázka akorát tak pro malé parchantíky . Dřívější koně s tím neměli problémy, ale ti nový jo. A už si nepamatuji, zda to žrali sami od sebe nebo jsem jim to dochucovala...

Zatím pokaždé jsem s tím místo koní nakrmila možná tak kapry v rybníce

20.11.2009 09:46
bonita

XXX.XXX.18.245

misamarincova napsal(a):

ahoj, tak nasi maju nabobtnale rezky radi, zmiesavam pol nabobtnalych rezkov s polkou zufany nabobtnalej vojtesky, do toho este lyzicu oleja, nakrajam jablko a taku maju mnamku

20.11.2009 09:47
klawdie

XXX.XXX.100.124

misamarincova napsal(a):

Otázka celkem podstatná, i fajnovky u nás to nakonec sežrali když nic jiného nebylo, do rána papu zmizelo,kobyla co nad tím ohrnovala prvně nos k tomu má trochu otrub, granule a ječmen, ti moji si šmakují od začátku...

20.11.2009 09:47
bonita

XXX.XXX.18.245

bonita napsal(a):
ahoj, tak nasi maju nabobtnale rezky radi, zmiesavam pol nabobtnalych rezkov s polkou zufany nabobtnalej vojtesky, do toho este lyzicu oleja, nakrajam jablko a taku maju mnamku

a este mrkvicku do toho som zabudla napisat

20.11.2009 10:09
misamarincova

XXX.XXX.210.251

bonita napsal(a):
a este mrkvicku do toho som zabudla napisat

Ahoj, taky jablka a mrkvičky jsem zkoušela. Já jsem jedna z těch, co koním připravují žrádlo lépe než lidem
Zkoušela jsem jim to tam nechat i do rána, ale bez úspěchu-netknuto.
Ta radost, že jim na zimu dopřeji něco jiného přešla ke zklamání a vzteku.

20.11.2009 10:23
klawdie

XXX.XXX.100.124

misamarincova napsal(a):
Ahoj, taky jablka a mrkvičky jsem zkoušela. Já jsem jedna z těch, co koním připravují žrádlo lépe než lidem
Zkoušela jsem jim to tam nechat i do rána, ale bez úspěchu-netknuto.
Ta radost, že jim na zimu dopřeji něco jiného přešla ke zklamání a vzteku.

A čím si je krmila předtím? zkusila bych tedy když si takhle vymýýšleji, přidávat jen malinkato k původní stravě, podle mě až ochutnají už to nebudou řešit, takhle nám nechtěla kobyla žrát jogurt v krmné dávce, ale tak pak dostávala, malinko a schované v krmení, pak už jí to nepřišlo...

20.11.2009 10:32
janulka

XXX.XXX.72.143

klawdie napsal(a):
A čím si je krmila předtím? zkusila bych tedy když si takhle vymýýšleji, přidávat jen malinkato k původní stravě, podle mě až ochutnají už to nebudou řešit, takhle nám nechtěla kobyla žrát jogurt v krmné dávce, ale tak pak dostávala, malinko a schované v krmení, pak už jí to nepřišlo...

Taky mi to koně nechtěli žrát - tak jak říkáš, ani do rána to nezmizelo. Pomohlo mi míchat to s otrubama a pak postupně otrub ubírat. Ale jedna kobča se toho ani nedotkne, pokud to není s otrubama 1:1

20.11.2009 11:43
hanzy

XXX.XXX.138.250

misamarincova napsal(a):

Taky jsem zacala loni krmit a taky mi to kun nechtel zrat. Michala jsem to napul s vojteskovymi granulemi. To pomohlo. U toho meho taky pomohlo, kdyz to nemelo konzistenci raseliny, ale spis takoveho kasovitejsiho bahniste. Vim vyrobci doporucuji nemacet moc, aby kun taky zvykal a slinil, ale ten muj proste "raselinu" odmital. Ale to je hodne individualni. Je gurman maci si i seno v kyblu s vodou

20.11.2009 13:33
lesterka

XXX.XXX.87.188

hanzy napsal(a):
Taky jsem zacala loni krmit a taky mi to kun nechtel zrat. Michala jsem to napul s vojteskovymi granulemi. To pomohlo. U toho meho taky pomohlo, kdyz to nemelo konzistenci raseliny, ale spis takoveho kasovitejsiho bahniste. Vim vyrobci doporucuji nemacet moc, aby kun taky zvykal a slinil, ale ten muj proste "raselinu" odmital. Ale to je hodne individualni. Je gurman maci si i seno v kyblu s vodou

Slyšela jsem, že některým koním pomůže do toho přidávat olej.
Taky záleží na tom, jaké máš řízky? Máš takové zelené, nebo lesklé černé. U těch černých jsem se už párkrát setkala, že je koně nechtejí.

20.11.2009 13:46
klawdie

XXX.XXX.100.124

lesterka napsal(a):
Slyšela jsem, že některým koním pomůže do toho přidávat olej.
Taky záleží na tom, jaké máš řízky? Máš takové zelené, nebo lesklé černé. U těch černých jsem se už párkrát setkala, že je koně nechtejí.

jj jsou bud obyč nebo s melasou...

20.11.2009 20:43
koki

XXX.XXX.148.19

klawdie napsal(a):
jj jsou bud obyč nebo s melasou...

Já krmím ty s melasou a koně se po nich můžou utlouct Míchám jim to s ovsem a granulema..
Klawdie na co je dobrý ten jogurt? To slyším poprvé

20.11.2009 22:49
misamarincova

XXX.XXX.210.251

koki napsal(a):
Já krmím ty s melasou a koně se po nich můžou utlouct Míchám jim to s ovsem a granulema..

Já mám obyčejný, kupuji je v Německu. Dneska jsem přišla na způsob, jak na ně. Pokus zatím jen na jednom koni.Z trocha jsem udělala malou hrstičku řízků a koně jsem u toho uvázala a bylo.Ze začátku zkusil jako že to zase nebude, ale jakmile zjistil, že je uvázaný a že nic jiného mu nezbude, tak to sežral.Po sežrání jsem ho odvázala a pak loudil ve žlabu zda tam ještě něco není-huráá

21.11.2009 08:57
janulka

XXX.XXX.72.143

koki napsal(a):

Jogurt se dává většinou při problémech se zažíváním - my ho dáváme když je koník na antibiotikách, aby se mu tak neničily mikrokultury v žaludku...

21.11.2009 11:50
sabina

XXX.XXX.60.83

janulka napsal(a):
Jogurt se dává většinou při problémech se zažíváním - my ho dáváme když je koník na antibiotikách, aby se mu tak neničily mikrokultury v žaludku...

Krmím řízky už hodně dlouho - do nich míchám granule a lopatku ječmene, nebo kukuřice, nikdy sem neměla problém, že by to ků'n nežral. Ho'd do nich kostku cukru, nebo lněné semínko.
Konec konců budou mít hlad...a sežrat by to měly.

21.11.2009 11:52
sabina

XXX.XXX.60.83

sabina napsal(a):
Krmím řízky už hodně dlouho - do nich míchám granule a lopatku ječmene, nebo kukuřice, nikdy sem neměla problém, že by to ků'n nežral. Ho'd do nich kostku cukru, nebo lněné semínko.
Konec konců budou mít hlad...a sežrat by to měly.

někomu taky vadí konzistence...občas se mi podaří zalít hodně vody, nebo dám méně pelet..a je to víc čvachtavé...ale ků'n to sní i tak..tak zkus vytipovat konzisteci, třeba je to v tom.

21.11.2009 12:31
vap

XXX.XXX.252.18

sabina napsal(a):
někomu taky vadí konzistence...občas se mi podaří zalít hodně vody, nebo dám méně pelet..a je to víc čvachtavé...ale ků'n to sní i tak..tak zkus vytipovat konzisteci, třeba je to v tom.

Pochopila jsem to tak, že zadavatelka je dává suché, což já bych neriskovala...

21.11.2009 12:36
misamarincova

XXX.XXX.210.251

vap napsal(a):
Pochopila jsem to tak, že zadavatelka je dává suché, což já bych neriskovala...

Špatně pochopeno, máčím je, nebudu riskovat zdraví svých koní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík