Co říkáte na tato kopyta??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2009 20:03
holkaodkoni

XXX.XXX.170.174

Ahoj, prosím o názory na tato kopyta. Máte zkušenosti? Kovář nám řekl chodit denně 15 min po tvrdém, strouháme každé 3 týdny, kobylka má kopýtka moc strmá a úzká. Je to Něm. jezdecký pony kobylka 2 roky a 8 měsíců.
Děkuji Anča. J

26.11.2009 20:04
holkaodkoni

XXX.XXX.170.174

holkaodkoni napsal(a):
Ahoj, prosím o názory na tato kopyta. Máte zkušenosti? Kovář nám řekl chodit denně 15 min po tvrdém, strouháme každé 3 týdny, kobylka má kopýtka moc strmá a úzká. Je to Něm. jezdecký pony kobylka 2 roky a 8 měsíců.
Děkuji Anča. J

další

26.11.2009 20:05
holkaodkoni

XXX.XXX.170.174

holkaodkoni napsal(a):
další

.

holkaodkoni

XXX.XXX.170.174

holkaodkoni

XXX.XXX.170.174

26.11.2009 20:22
thesis

XXX.XXX.151.2

holkaodkoni napsal(a):
k

Kopyto číslo dvě je víc strmější, úpravy jsou potřeba každopádně a to co ti radí kovář je ok.

Já když si kupovala svoji jak měla půl roku, tak měla kopyta sice pěkná ale úzká. A to se mi zrovna hodilo, že jsme v ohradě dělali terénní úpravy a navoženou hlínou se tam dostaly i kameny. Ty velké jsme vybrali a zbytek nechali. Je to velká plocha a tak se tomu nevyhnuli a chodili po tom, teď má kopyta krásně široká a ponička co přišla loni jako hříbě měla kopyta extra úzká a podlouhlá a už se jí taky zpravily. Prostě rozmanitý terén a né jen hlína.

Je ještě mladá, při správné péči o kopyta je ještě možné že se to napraví. Choď s ní rozmanité terény, kamenům (spíše plochým) se nevyhýbej.

26.11.2009 20:47
medi

XXX.XXX.149.26

thesis napsal(a):
Kopyto číslo dvě je víc strmější, úpravy jsou potřeba každopádně a to co ti radí kovář je ok.

Já když si kupovala svoji jak měla půl roku, tak měla kopyta sice pěkná ale úzká. A to se mi zrovna hodilo, že jsme v ohradě dělali terénní úpravy a navoženou hlínou se tam dostaly i kameny. Ty velké jsme vybrali a zbytek nechali. Je to velká plocha a tak se tomu nevyhnuli a chodili po tom, teď má kopyta krásně široká a ponička co přišla loni jako hříbě měla kopyta extra úzká a podlouhlá a už se jí taky zpravily. Prostě rozmanitý terén a né jen hlína.

Je ještě mladá, při správné péči o kopyta je ještě možné že se to napraví. Choď s ní rozmanité terény, kamenům (spíše plochým) se nevyhýbej.

Připadnou mi špalkovitá s hodně vysokýma patkama.

26.11.2009 21:13
klarusa

XXX.XXX.62.15

medi napsal(a):
Připadnou mi špalkovitá s hodně vysokýma patkama.

ahoj, ja zrovna dneska resila to same, mam arabku, taky malickata kopytka...
kdyz jsme na to koukaly dve, tak jsme prisly na to ze na rovnem terenu to zas tak hrozny neni, ze kdyz kobcu postavim nohy vedle sebe, tak je videt ze ma kazde o trosku jine, ale ze to nejsou spalky...
a taky jsme se nekde docetly se se ted podle novych "pravidel" zacina strouhat na 50° a ne na 45°ten sklon kopyta.... priste si do staje vemu uhlomer a zkusim zmerit uhly...myslim ze ten se tolik neda osalit jako oko..protoze podle toho jak konika postavis tak to vypada strmejsi nebo mene strme... zkus zmerit uhly... a pak to sem dat, protoze podle fotky se blbe soudi... pak ti muzou lidi poradit vic teda apson si myslim

28.11.2009 21:22
ksim

XXX.XXX.173.6

holkaodkoni napsal(a):
Děkuji Anča. J

mě se zdají kopýtka pěkná, sice trošku strmější, ale pokud mě chodidlo v patkách nepustí níž neznásilňovala bych to. Navíc mě spíš překvapuje to, že řešíš "vzhled" kopyt a ne jejich funkčnost. Jak kůn chodí v terénu? Pokud v pohodě rozhodně bych tomu koni do kopyt zbytečně nerýpala, pokud jsou tam nějaké nedostatky (roštěpy, separace, sukně ...) pak bych to řešila, ale co vidím z fotek nic takového tam není. Taky si myslím že upravy nemůžu jednoznačně určit na 1x za tři týdny, ale podle potřeby. POKud budu s koněm chodit "rapšlpovat" na beton pak se může stát že budu upravovat 1x za 2 měísce, jinak je to v létě jinak v zimě. To jak kůn chodí je pro mě priorita oproti tomu jak kopyto vypadá. ( nebudu sem řadit extrém) tak přeju pro koně pohodlná kopyta

Přidejte reakci

Přidat smajlík