Jak postupovat při koupi koně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2009 13:15

Mám dotaz , jak postupovat, když kupuji koně, který měl zraněnou nohu a pokulhává. Údajně měl zranění před 2mi léty. Samozřejmě počítám s vetem při koupi. Uvádět toto indo i do kupní smlouvy? Děkuji za Odpovědi.

4.12.2009 16:28
merci

XXX.XXX.105.187

ewanie napsal(a):
Mám dotaz , jak postupovat, když kupuji koně, který měl zraněnou nohu a pokulhává. Údajně měl zranění před 2mi léty. Samozřejmě počítám s vetem při koupi. Uvádět toto indo i do kupní smlouvy? Děkuji za Odpovědi.

ahoj,hlavně si sebou vem veterináře a nejlépe ještě nějakého zkušenného koňáka....nech mu udělat rentgen nohy co měl zraněnou a pak uvidiš:))hlavně na tu koupi nespěchej.....

4.12.2009 23:07
monchess

XXX.XXX.74.57

merci napsal(a):
ahoj,hlavně si sebou vem veterináře a nejlépe ještě nějakého zkušenného koňáka....nech mu udělat rentgen nohy co měl zraněnou a pak uvidiš:))hlavně na tu koupi nespěchej.....

Souhlasím s tím, co tady psala Mercy. Já bych 100% zdravého koně nekoupila. Bála bych se, že to bude do konce života. U koně stačí pochroumatá jedna noha a už je "na nic". Raději bych investovala do 100% zdravého, ktreý nepoklulhává. Jak již tady bylo napsáno, Vem si veterináře, udělejte rentgeny atd. a až po výsledkách jdi do toho, je to velký risk který nestojí pár stovek..

4.12.2009 23:13
ambra

XXX.XXX.12.143

ewanie napsal(a):

No a vprvní řadě bys měla zvážit využití k jakému je využívám teď a co s koníkem míníš dělat ty. No a pak samozřejmě si nechat říct názor od odborníků jako je vet. a nechat si dobře posoudit snímky nohy. No a pokud kupuješ koně po zranění, zřejmě toto prodávající bude chtít uvést, aby se právě z tohoto důvodu vyhl případnému vrácení koně.

ifaficko

5.12.2009 07:38
ifaficko

XXX.XXX.69.203

ewanie napsal(a):

Ahojky, súhlasím s už uvedenými odpoveďami. V prvom rade si musíš uvedomiť účel, ku ktorému budeš koníka využívať. Na jazdenie či iba ako spoločníka? Na rekreačné jazdenie či aj na šport? A potom to zranenie. Sama mám koníka po zranení z dostihov. Prvý rok boli dosť problémy, šlacha sa zapaľovala, otékala. Po roku a pol je šlacha pevná, ale stále nohu musím pravidelne sledovať a dávať na ňu vačší pozor. Nemožeme chodiť po tvrdom - trochu ju odľahčuje, nemožeme chodiť v hlbšom - to isté. Je to už obmedzenie. V mojom prípade šlo ale o lásku na prvý pohľad :) kúpila by som ho aj s 3 nohami ;) tak myslím, že aj podľa tohto sa musíš rozhodnúť. Ale uvedom si, že ak kúpiš koňa po nejakom zranení, musíš na to pri práci s koňom dbať a nechcieť od neho po čase výkony 100% zdravého koňa.
Veľa šťastia pri kúpe a následne s koníkom.

Přidejte reakci

Přidat smajlík