Viděli jste někdy? Zaujalo mě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2009 21:43
kesau

XXX.XXX.36.219

Tak jsem tak prohlížela koho vybrali v předvýběru hřebců v Hradišstku u Sadské a padlo mi do oka tenhle na 6.místě, Lorando B. Tohle jsem ještě neviděla, rozhodně nic podobného u teplokrevníka. Jinak mooc pěknej kůň, ale na tu skrvnu jsem valila oči

Tady odkaz na schct na vysledky i s videem (1 mezera): http://www.schct.cz/ vyber09.php3

9.12.2009 22:11
petra136

XXX.XXX.166.36

kesau napsal(a):
Tak jsem tak prohlížela koho vybrali v předvýběru hřebců v Hradišstku u Sadské a padlo mi do oka tenhle na 6.místě, Lorando B. Tohle jsem ještě neviděla, rozhodně nic podobného u teplokrevníka. Jinak mooc pěknej kůň, ale na tu skrvnu jsem valila oči

Tady odkaz na schct na vysledky i s videem (1 mezera): http://www.schct.cz/ vyber09.php3

Tak to je mazec! Jakoby ho někdo polil Savem.

9.12.2009 22:41
pilgrisek

XXX.XXX.242.97

kesau napsal(a):

Tak takového konoucha sem ještě neviděla... slušelo by mu to eště na zadu jeden takový velký flek mít Ale je to opravdu krasavec a jak se nosí hmmm uplně se mi sliny sbihaly ... jinak u teplokrevníka sem normalně viděla parkrat fleky ale takovejhle fakt ne

10.12.2009 08:18
klawdie

XXX.XXX.100.124

pilgrisek napsal(a):
Tak takového konoucha sem ještě neviděla... slušelo by mu to eště na zadu jeden takový velký flek mít Ale je to opravdu krasavec a jak se nosí hmmm uplně se mi sliny sbihaly ... jinak u teplokrevníka sem normalně viděla parkrat fleky ale takovejhle fakt ne

to jjak kdyby mu přišili cizí nohu a kus břicha, mazec...

10.12.2009 20:30
iveth

XXX.XXX.161.66

kesau napsal(a):

no tak na tohle taky valim oči. Sice moc se mi ta skvrna nelíbí, ale je to hodně zajímavý, zajímalo by mě jak vypadají jeho rodiče

11.12.2009 14:31
2504

XXX.XXX.149.53

iveth napsal(a):
no tak na tohle taky valim oči. Sice moc se mi ta skvrna nelíbí, ale je to hodně zajímavý, zajímalo by mě jak vypadají jeho rodiče

myslím,že ještě zajímavějšího koně má Týna (někde tady z moderky)....

11.12.2009 16:33
jenysimons

XXX.XXX.237.100

2504 napsal(a):
myslím,že ještě zajímavějšího koně má Týna (někde tady z moderky)....

Tak já to asi nebudu...mám "tuctovýho" ryzáka a vraníka s hvězdičkou...

ale jinak teda pohyb koníka....slinty slint..luxusní panáček...

11.12.2009 18:39
2504

XXX.XXX.149.36

jenysimons napsal(a):
Tak já to asi nebudu...mám "tuctovýho" ryzáka a vraníka s hvězdičkou...

ale jinak teda pohyb koníka....slinty slint..luxusní panáček...

:-O aha tak to byl ten ryzák ňákej oholenej

11.12.2009 19:14
jenysimons

XXX.XXX.237.100

2504 napsal(a):
:-O aha tak to byl ten ryzák ňákej oholenej

myslíš tohle?

11.12.2009 19:19
2504

XXX.XXX.149.36

jenysimons napsal(a):
myslíš tohle?

Jo,jo,jo

11.12.2009 20:59
jenysimons

XXX.XXX.237.100

2504 napsal(a):
Jo,jo,jo

a hrome, tak to je dobrý teda..

11.12.2009 21:10
sabina

XXX.XXX.60.81

jenysimons napsal(a):

Jsou to fleky...já se s tím porvé setkala až u Arabů...takže tohle poprvé nevidím..a bývá to i obráceně..na bílém koni...tmavé fleky

11.12.2009 21:32
2504

XXX.XXX.149.36

jenysimons napsal(a):

Pro mne neznalce,bych prosil vysvětlit....??? Z těch fotek to fakt nepoznám a moc mě to zajímá! Dík.

11.12.2009 21:37
sabina

XXX.XXX.60.81

2504 napsal(a):
Pro mne neznalce,bych prosil vysvětlit....??? Z těch fotek to fakt nepoznám a moc mě to zajímá! Dík.

dovolím si použít fotky Ivany Pánkové z výstavy arabů

tady hnědák...ale slabiny má bílé...i v osace bílou Vypadá jak od sava, nebo spocený, zpěněný, ale není...

11.12.2009 21:38
sabina

XXX.XXX.60.81

sabina napsal(a):
dovolím si použít fotky Ivany Pánkové z výstavy arabů

tady hnědák...ale slabiny má bílé...i v osace bílou Vypadá jak od sava, nebo spocený, zpěněný, ale není...

Tady bělouš - pstružák - ale ten zase tmavej flek.Myslím si, že jde o stejné fleky..ale co je způsobí. To už nedokážu říct

11.12.2009 22:01
janavar

XXX.XXX.51.68

sabina napsal(a):
Tady bělouš - pstružák - ale ten zase tmavej flek.Myslím si, že jde o stejné fleky..ale co je způsobí. To už nedokážu říct

A co tohle? Moje červená šimlička po Aristo Z a má černej pruh přesně přes půl těla
Tady ve 4 měsících

11.12.2009 22:04
iridales

XXX.XXX.92.47

sabina napsal(a):

Přesně tohle měla Shagya Arabka, co jsem kdysi dávno jezdila. Celí bílá kobča, jen na boku takovej flek, bylo mi vysvětleno, že je to něco jako znamínko u lidí, víc barviva,nebo co. Blbá fotka, je to skenované.

11.12.2009 22:05
iridales

XXX.XXX.92.47

iridales napsal(a):
Přesně tohle měla Shagya Arabka, co jsem kdysi dávno jezdila. Celí bílá kobča, jen na boku takovej flek, bylo mi vysvětleno, že je to něco jako znamínko u lidí, víc barviva,nebo co. Blbá fotka, je to skenované.

Do háje,už tak mizerná kvalita a ještě tohle:o( Ale trochu to vidět je.

11.12.2009 22:06
janavar

XXX.XXX.51.68

janavar napsal(a):
A co tohle? Moje červená šimlička po Aristo Z a má černej pruh přesně přes půl těla
Tady ve 4 měsících

Tady v 7 měsících v zimním kožichu :-))

11.12.2009 22:15
sabina

XXX.XXX.60.81

janavar napsal(a):

JJ je to zajímavý

11.12.2009 22:27
2504

XXX.XXX.149.36

kesau napsal(a):

Ne,ne ja myslel vysvětlit toho ryzáka.Tohle jsou "jen"barevné"modifikace.

11.12.2009 22:29
sabina

XXX.XXX.60.81

2504 napsal(a):
Ne,ne ja myslel vysvětlit toho ryzáka.Tohle jsou "jen"barevné"modifikace.

Od týny???

Ten kůň je oholený? Co je natom zvláštního

11.12.2009 22:32
2504

XXX.XXX.149.36

kesau napsal(a):

Proč ???

11.12.2009 22:39
2504

XXX.XXX.149.36

kesau napsal(a):

......je oholený???

11.12.2009 22:43
sabina

XXX.XXX.60.81

2504 napsal(a):
......je oholený???

Protože pracuje i přes zimu a aby se tolik nepotil pod hustou zimní srstí..tak je na zimu oholen. Jako spousta dalších pracujících koní.

11.12.2009 22:43
sabina

XXX.XXX.60.81

sabina napsal(a):
Protože pracuje i přes zimu a aby se tolik nepotil pod hustou zimní srstí..tak je na zimu oholen. Jako spousta dalších pracujících koní.

Alespoň si to myslím

11.12.2009 22:55
2504

XXX.XXX.149.36

sabina napsal(a):
Alespoň si to myslím

Fakt..jo?? Ale to jsme někde...To asi nebude ono! Ps.: nechci nikoho urazit!

11.12.2009 23:04
janna

XXX.XXX.49.13

2504 napsal(a):
Fakt..jo?? Ale to jsme někde...To asi nebude ono! Ps.: nechci nikoho urazit!

Pardon, ale co se divíte. většina sportovních koní je přez zimu ostříhaných a zadekovaných. Když mají stálou denní práci při které se potí je to mnohem lepší.

11.12.2009 23:17
2504

XXX.XXX.149.36

janna napsal(a):
Pardon, ale co se divíte. většina sportovních koní je přez zimu ostříhaných a zadekovaných. Když mají stálou denní práci při které se potí je to mnohem lepší.

A co v noci,topíte,nebo jezdíte??(samozdřejmě myslím tomu koni).Nechci tu být dnes jako ňákej rejpal,jen myslím na ty koně.Vím o nich asi málo. Jen mi trochu přijde,že jsou většinou děvčata,která myslí jen na sebe a ne na toho svého koně a ještě nepochopila,že kůň není módní doplněk. (opravdu tu nechci nikoho urazit)

12.12.2009 00:40
arwenka01

XXX.XXX.153.83

2504 napsal(a):
A co v noci,topíte,nebo jezdíte??(samozdřejmě myslím tomu koni).Nechci tu být dnes jako ňákej rejpal,jen myslím na ty koně.Vím o nich asi málo. Jen mi trochu přijde,že jsou většinou děvčata,která myslí jen na sebe a ne na toho svého koně a ještě nepochopila,že kůň není módní doplněk. (opravdu tu nechci nikoho urazit)

holení koní je dnes docela běžná záležitost sportovních koní nemyslím si, že jde o módní doplněk, naopak koník s husto zimní srstí by byl při zimní přípravě v hale chudák, ztracené chlupy se pak nahrazují dekami a je s tím sakra práce :)
A ještě no není hezčí pohled na upraveného jezdce s koněm než na špnavého jezdce s otrhanou dečkou ? Ale co člověk to jiný názor ....:)

12.12.2009 09:07
jenysimons

XXX.XXX.237.100

arwenka01 napsal(a):
holení koní je dnes docela běžná záležitost sportovních koní nemyslím si, že jde o módní doplněk, naopak koník s husto zimní srstí by byl při zimní přípravě v hale chudák, ztracené chlupy se pak nahrazují dekami a je s tím sakra práce :)
A ještě no není hezčí pohled na upraveného jezdce s koněm než na špnavého jezdce s otrhanou dečkou ? Ale co člověk to jiný názor ....:)

Ano, jak už tu padlo, tak sportovní koně se na zimu holí a to z těch prostých důvodů jako je zbytečné pocení, dlouhé odpocování a z něj hrozba zápalu plic či podobných nemocí, dále také ušetření jarní energie dané do přelínání...chlupy jsou nahrazeny termodekou, pokud je chladněji, tak pod dekou minimálně ještě odpocka, či stájovka a přes termodeku třeba i pláštěnka...vrstvení dek je taky naprosto běžné...

třeba Jandourek mladší má všechny koně holené i přes léto a to komplet, takže hlavu, nohy, dokonce i uši (což si nedovedu představit, jak se koni holí)...přes léto to není tak nutné, ale věřím, že pro něho také velmi praktické, ale...i přes léto stojí koně v chladné stáji minimálně ve fleesové dece....

Nikdo tu nemyslí jen na to, že to třeba vypadá dobře, ale na to, že mu to ušetří práci s nekonečným zimním krokováním, dokud neuschne a také to koníkovi neskutečně uleví. Je to praktické víc než pěkné a to musím uznat, že se mi oholení koně velice líbí...

12.12.2009 09:21
kokinka

XXX.XXX.240.4

kesau napsal(a):

Přidávám Atlantidu, zvanou "maskáč"

12.12.2009 11:02
madow

XXX.XXX.121.112

kesau napsal(a):

my máme ve stáji hřebce blonďáka a jediný co má po svým tatínkovy tmavém ryzáku je flek na rameni

12.12.2009 13:47
iveth

XXX.XXX.161.66

janavar napsal(a):

NO tak ten pruh, jak ho má přesně v půlce, navíc nevypadá ani divně, služí jí tam

12.12.2009 13:51
iveth

XXX.XXX.161.66

madow napsal(a):
my máme ve stáji hřebce blonďáka a jediný co má po svým tatínkovy tmavém ryzáku je flek na rameni

Jo to ja měla hucula , hnědáka bez odznaků, jen na zadku měl bílí puntík, o velikosti průměru 5cm, nevím kde se tam vzal, jeho rodiče žádný flíčky neměli, fotku bohužel nemám

12.12.2009 13:57
iveth

XXX.XXX.161.66

2504 napsal(a):

svého koně vůbec nestříhám,ale za to s ním v zimě denně nemakám, a když deme na vyjíždku, tak ho tolik neženu do spocení jako přes teplé období. navís si nedokážu představit to, že bych s tim mým huňáčem denně jezdila do spocení, už vidim jak by ten jeho pot z pod deky tekl dolů, potom ho odeslat a krokovat ho tak dvě hodiny, než by uschl, pač by chudák v té zimě promrzl na padrť. No pak uschne no a ten humus v těch chlupech, to drnou tak další dvě hodiny, docela chutovka. To raději toho koně ostříhat a dekovat. Jestli má někdo lepší variantu tak at. Je to sice nepřirozené, ale nepřirozené je už i to, že se na koni jezdí

12.12.2009 13:59
iveth

XXX.XXX.161.66

iveth napsal(a):
svého koně vůbec nestříhám,ale za to s ním v zimě denně nemakám, a když deme na vyjíždku, tak ho tolik neženu do spocení jako přes teplé období. navís si nedokážu představit to, že bych s tim mým huňáčem denně jezdila do spocení, už vidim jak by ten jeho pot z pod deky tekl dolů, potom ho odeslat a krokovat ho tak dvě hodiny, než by uschl, pač by chudák v té zimě promrzl na padrť. No pak uschne no a ten humus v těch chlupech, to drnou tak další dvě hodiny, docela chutovka. To raději toho koně ostříhat a dekovat. Jestli má někdo lepší variantu tak at. Je to sice nepřirozené, ale nepřirozené je už i to, že se na koni jezdí

je, v textu mi chybí písnema a nam to přeházeníomlouvám se, musíte si to nějak poskládat

12.12.2009 14:01
bonita

XXX.XXX.152.56

kesau napsal(a):

tak tak, kone v aktivnej praci sa v zime trimuju, a potom dekuju, robi sa to tak uz pekne dlho

12.12.2009 14:02
bonita

XXX.XXX.152.56

kesau napsal(a):

tu ja na polovicno otrimovanom irskom cobovi

12.12.2009 14:18
2504

XXX.XXX.149.36

jenysimons napsal(a):
Ano, jak už tu padlo, tak sportovní koně se na zimu holí a to z těch prostých důvodů jako je zbytečné pocení, dlouhé odpocování a z něj hrozba zápalu plic či podobných nemocí, dále také ušetření jarní energie dané do přelínání...chlupy jsou nahrazeny termodekou, pokud je chladněji, tak pod dekou minimálně ještě odpocka, či stájovka a přes termodeku třeba i pláštěnka...vrstvení dek je taky naprosto běžné...

třeba Jandourek mladší má všechny koně holené i přes léto a to komplet, takže hlavu, nohy, dokonce i uši (což si nedovedu představit, jak se koni holí)...přes léto to není tak nutné, ale věřím, že pro něho také velmi praktické, ale...i přes léto stojí koně v chladné stáji minimálně ve fleesové dece....

Nikdo tu nemyslí jen na to, že to třeba vypadá dobře, ale na to, že mu to ušetří práci s nekonečným zimním krokováním, dokud neuschne a také to koníkovi neskutečně uleví. Je to praktické víc než pěkné a to musím uznat, že se mi oholení koně velice líbí...

Děkuji,za akceptovatelné odpovědi.Prostě jak už je výše psáno,co člověk to názor.

12.12.2009 17:39
ampinka

XXX.XXX.43.2

kesau napsal(a):

A co tahle barvička? Valach ČT

12.12.2009 17:39
ampinka

XXX.XXX.43.2

ampinka napsal(a):

a takhle to má zakončený na hlavě

12.12.2009 17:42
ampinka

XXX.XXX.43.2

ampinka napsal(a):

jinak je normálně bílej

12.12.2009 18:03
pilgrisek

XXX.XXX.242.97

ampinka napsal(a):
jinak je normálně bílej

ten zas vypada jak od pilinale jinak krasavec fakt naramnej... ja mam rada takove ty zajimave barvičky ktere nikdo nema

12.12.2009 18:13
ampinka

XXX.XXX.43.2

pilgrisek napsal(a):
ten zas vypada jak od pilinale jinak krasavec fakt naramnej... ja mam rada takove ty zajimave barvičky ktere nikdo nema

Si ze mě vždycky lidi dělali srandu, že sem ho nechala stát pod okapem pod rezatou vodou

12.12.2009 18:22
pilgrisek

XXX.XXX.242.97

ampinka napsal(a):
Si ze mě vždycky lidi dělali srandu, že sem ho nechala stát pod okapem pod rezatou vodou

si je nesmíš tak brát je to krasavecti závidí víš jak

12.12.2009 19:01
woldemortik

XXX.XXX.199.200

pilgrisek napsal(a):
si je nesmíš tak brát je to krasavecti závidí víš jak

apinka je to moc krásnej konik albínek.jen jsem se chtěla zeptta nemá přes leto problemy s kůží okolo očí nozder atd.já jsem měla kobylku která měla bíly pigment na zadku a pres celou pulinu tak jsem jí přes leto mazala aby se nespálila jsi na tom stejne nebo ne.jen jsem zveda nikdy jsem se s albinem teda s celým albínem nesetkala je to pro mě takova predctava jako frís (byla jsem v užasu když jsem ho viděla)

12.12.2009 19:09
pilgrisek

XXX.XXX.242.97

woldemortik napsal(a):
apinka je to moc krásnej konik albínek.jen jsem se chtěla zeptta nemá přes leto problemy s kůží okolo očí nozder atd.já jsem měla kobylku která měla bíly pigment na zadku a pres celou pulinu tak jsem jí přes leto mazala aby se nespálila jsi na tom stejne nebo ne.jen jsem zveda nikdy jsem se s albinem teda s celým albínem nesetkala je to pro mě takova predctava jako frís (byla jsem v užasu když jsem ho viděla)

no ja sem slyšela že sou na ty mista odkryte ty ružove nachylni hodně na rakovinu kuže tak na tom asi něco bude

12.12.2009 19:23
iveth

XXX.XXX.161.66

ampinka napsal(a):

hm, tak ten je luxusní a nejen ta barvička, i ta stavba těla, jaký jsou jeho rodiče?? by mě to jen tak zajímalo jak jsou zas zbarveni oni.
Fakt luxusní, ale to jistě víš co máš

12.12.2009 23:56
ampinka

XXX.XXX.43.2

iveth napsal(a):
hm, tak ten je luxusní a nejen ta barvička, i ta stavba těla, jaký jsou jeho rodiče?? by mě to jen tak zajímalo jak jsou zas zbarveni oni.
Fakt luxusní, ale to jistě víš co máš

Martina, Barča: Naštěstí můžu říct, že se světlou kůží a sluníčkem problém nemá... Žadná šupinatá kůže na čumáku (což jsem viděla u tmavýho koníka s bílým čumáčkem), žádně "popáleniny", exémy, nic... Jediný co, tak máme problém s očima, jak je má modrý tak při ostrém sluníčku nebo když je sníh tak slzí, trpí na různé záněty a pořád jen mažeme framikoin do očí.... Na jedno oko už je téměř slepý.
Iveth: Jestli to bylo na mě, tak tatínek byl isabel a maminka ryzka. Jinak rodokmen... je to taková směska, hodně achalteků, angličanů a arabáků Jestli se chceš mrknout, rodokmen je tady, upřímě opravdu nechápu jak z těchto drobných koní mohl vyrůst takovejhle habán http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=114396

13.12.2009 13:23
iveth

XXX.XXX.161.66

ampinka napsal(a):
Martina, Barča: Naštěstí můžu říct, že se světlou kůží a sluníčkem problém nemá... Žadná šupinatá kůže na čumáku (což jsem viděla u tmavýho koníka s bílým čumáčkem), žádně "popáleniny", exémy, nic... Jediný co, tak máme problém s očima, jak je má modrý tak při ostrém sluníčku nebo když je sníh tak slzí, trpí na různé záněty a pořád jen mažeme framikoin do očí.... Na jedno oko už je téměř slepý.
Iveth: Jestli to bylo na mě, tak tatínek byl isabel a maminka ryzka. Jinak rodokmen... je to taková směska, hodně achalteků, angličanů a arabáků Jestli se chceš mrknout, rodokmen je tady, upřímě opravdu nechápu jak z těchto drobných koní mohl vyrůst takovejhle habán http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=114396

jj, bylo to na tebe, jinak děkuju za opověd, nádhernej koník, a jak už jsem výše psala, nejen zbarvením.

13.12.2009 16:04
microfon

XXX.XXX.182.201

ampinka napsal(a):

Ampinka: nechci se do toho motat, ale :-), nemohu si pomoct, ten tvůj nádhernej koník podle rodokmenu nemohl vzniknout
Protože Cremello je Sorrel se dvěma cream geny, jeden gen přichází od matky a druhý od otce. Cremello je homozygot pro cream (palomino) gen a bude vždy produkovat 100% palomino zbarvení, když se spáří se zbarvením Sorrel nebo Chestnut. To samé i pro perlino jen, vycházejíce s hnědáka...

13.12.2009 17:16
ampinka

XXX.XXX.43.2

microfon napsal(a):
Ampinka: nechci se do toho motat, ale :-), nemohu si pomoct, ten tvůj nádhernej koník podle rodokmenu nemohl vzniknout
Protože Cremello je Sorrel se dvěma cream geny, jeden gen přichází od matky a druhý od otce. Cremello je homozygot pro cream (palomino) gen a bude vždy produkovat 100% palomino zbarvení, když se spáří se zbarvením Sorrel nebo Chestnut. To samé i pro perlino jen, vycházejíce s hnědáka...

Microfon: Tak rodokmen je stopro jeho, to vím A on není cremello, je albín hermelín a albinismus je, pokud vím, vada - tudíž to geny neovlivní...

13.12.2009 17:21
microfon

XXX.XXX.182.201

ampinka napsal(a):
Microfon: Tak rodokmen je stopro jeho, to vím A on není cremello, je albín hermelín a albinismus je, pokud vím, vada - tudíž to geny neovlivní...

albíni mají červené oči on nemá červené oči ne??? pokud má modré oči tak je bu´d cremello nebo perlino!

13.12.2009 17:25
ampinka

XXX.XXX.43.2

microfon napsal(a):
albíni mají červené oči on nemá červené oči ne??? pokud má modré oči tak je bu´d cremello nebo perlino!

Pokud albíni nemají modré oči, tak ten kdo určoval a zapisoval jeho barvu byl pravděpodobně méně vzdělaný než ty, nebo nečetl http://www.puntikate.estranky.cz/clanky/ appa-barvy-a-genetika/ charakteristika-barev-appaloos jako ty. Možná to je takto u appaloos, ale on má achaltekinskou linii gelišikli, kde se albinismus vyskytuje celkem běžně

13.12.2009 17:36
microfon

XXX.XXX.182.201

ampinka napsal(a):
Pokud albíni nemají modré oči, tak ten kdo určoval a zapisoval jeho barvu byl pravděpodobně méně vzdělaný než ty, nebo nečetl http://www.puntikate.estranky.cz/clanky/ appa-barvy-a-genetika/ charakteristika-barev-appaloos jako ty. Možná to je takto u appaloos, ale on má achaltekinskou linii gelišikli, kde se albinismus vyskytuje celkem běžně

To ale není albinismus. To už se všude vysvělovalo mnohokrát. kdyby jsi měla opravdu albína, tak bys ho nemohla v létě vůbec pustit do výběhu, jak by se chudák spálil. Tvůj kůň je pseudoalbín - tzn. cremello.
Z appaloos jsem to zkopčila, páč tam je vše vysvětleno nejsrozumitelnějc
O schopnosti inspektorů chovu nepochybuji. I moje hříbě je špatně zapsané, a máma naší bývalé kobylky taky. Když nerozeznají hnědáky od vraníků a red dun plaváky od ryzáků, tak o jejich zdatnosti opravdu nepochybuji...

13.12.2009 17:40
jawinka

XXX.XXX.43.2

microfon napsal(a):
To ale není albinismus. To už se všude vysvělovalo mnohokrát. kdyby jsi měla opravdu albína, tak bys ho nemohla v létě vůbec pustit do výběhu, jak by se chudák spálil. Tvůj kůň je pseudoalbín - tzn. cremello.
Z appaloos jsem to zkopčila, páč tam je vše vysvětleno nejsrozumitelnějc
O schopnosti inspektorů chovu nepochybuji. I moje hříbě je špatně zapsané, a máma naší bývalé kobylky taky. Když nerozeznají hnědáky od vraníků a red dun plaváky od ryzáků, tak o jejich zdatnosti opravdu nepochybuji...

No tak jak myslíš, nebudu se tady o tom přít, jelikož se o getotypy moc nezajímám, měli jsme to rok ve škole a stačilo Prostě ho vydávám za albína hermelína, protože to tak má napsaný a rodokmen je jeho, tím bych asi s barvičkama skončila

13.12.2009 17:43
ampinka

XXX.XXX.43.2

jawinka napsal(a):
No tak jak myslíš, nebudu se tady o tom přít, jelikož se o getotypy moc nezajímám, měli jsme to rok ve škole a stačilo Prostě ho vydávám za albína hermelína, protože to tak má napsaný a rodokmen je jeho, tím bych asi s barvičkama skončila

Jéé to mělo bejt samozřejmě ode mě, mám tu přihlášenou kámošku tak jsem to nějak popletla

13.12.2009 17:48
microfon

XXX.XXX.182.201

jawinka napsal(a):

Já taky nestuduji zrovna genetiku,jen biologii. Ale o barvy koní se zajímám, protže přecijen mi záleží na tom, abych věděla, jak mohou vypadat naše hříbata.
Albín je špatně užívaný a v Česku zažitý pojem, ale nesmyslný.
Každopádně mě zkrátka zarazil rodokmen tvého koníka, který se neshoduje s tím, jak by to mělo vypadat.

Od nás na kopci je velká odchovna achaltekinců, a také tam nemají albíny

13.12.2009 18:03
ampinka

XXX.XXX.43.2

microfon napsal(a):
Já taky nestuduji zrovna genetiku,jen biologii. Ale o barvy koní se zajímám, protže přecijen mi záleží na tom, abych věděla, jak mohou vypadat naše hříbata.
Albín je špatně užívaný a v Česku zažitý pojem, ale nesmyslný.
Každopádně mě zkrátka zarazil rodokmen tvého koníka, který se neshoduje s tím, jak by to mělo vypadat.

Od nás na kopci je velká odchovna achaltekinců, a také tam nemají albíny

A jaké jsou linie? Tak holt se můj kůň vyhnul pravidlům genetiky no

13.12.2009 18:13
microfon

XXX.XXX.182.201

ampinka napsal(a):
A jaké jsou linie? Tak holt se můj kůň vyhnul pravidlům genetiky no

Ono jich je tam hodně polokrevných. Ale myslím, že Gelišikli vede, pak Arab, Kaplan, Sere,... Já se o achaly popravdě ale extra nazajímám, spíš o američany
Ta na předchozím fotu má v rodokmenu zapsáno cremello

Každopádně ať je to jak je to, tvůj koník je opravdu nádherný

13.12.2009 18:53
ampinka

XXX.XXX.43.2

microfon napsal(a):
Ono jich je tam hodně polokrevných. Ale myslím, že Gelišikli vede, pak Arab, Kaplan, Sere,... Já se o achaly popravdě ale extra nazajímám, spíš o američany
Ta na předchozím fotu má v rodokmenu zapsáno cremello

Každopádně ať je to jak je to, tvůj koník je opravdu nádherný

Zdá se mi taková zažloutlá, respektivě krémová (cremello), ten můj je až na ty puntíky fakt takovej hodně světle bílej... tak nemůže bejt ten můj třeba perlino??? ale asi to je fakt jedno, upřímě albín hermelín se mi taky nezdálo, jelikož albín je bez pigmentu, tak jak může mít tmavý skvrnky... ale tak asi taky nevěděli jak ho pojmenovat jinak děkuju, nádhernej je, hlavně teda když se vyválé v blátě sem vděčná za tmavý kobyly i když na těch je zase vidět prach takže si člověk taky nevybere....

13.12.2009 19:31
27luca

XXX.XXX.35.207

kesau napsal(a):

to je strasne krasnej hrebecek....zaujal me v Mustangu....je uplne nadhernej

14.12.2009 18:04
jawinka

XXX.XXX.210.148

27luca napsal(a):
to je strasne krasnej hrebecek....zaujal me v Mustangu....je uplne nadhernej

14.12.2009 20:11
jawinka

XXX.XXX.210.148

jawinka napsal(a):

no pisou ze je to friisly kun..ale co ty bily newim jak to nazvat skoda ze uz newim adresu toho blogu...:(bylo tam vic takovych koni..

14.12.2009 20:55
thesis

XXX.XXX.151.2

jawinka napsal(a):
no pisou ze je to friisly kun..ale co ty bily newim jak to nazvat skoda ze uz newim adresu toho blogu...:(bylo tam vic takovych koni..

Co se týče inspektorů a popisu barev tak prosím pěkně dle toho našeho je toto červený strakáč. Jinak je na prodej.

Přidejte reakci

Přidat smajlík