Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2009 18:52
luda

XXX.XXX.94.232

Ahoj,zajímala by mě krmná dávka pro:.
Pony 120cm,mohutná(ježdění ,rekreační,3x do týdne)
a Huculoarab 140cm drobná,(před třetím rokem,fláká se)
Seno mají skoro nonstop,jen by mě zájímala správná krmná dávka.
Abych si i spočátala kolik krmím.

10.12.2009 18:56
luda

XXX.XXX.94.232

luda napsal(a):

Jádro krmím 1x denně pony dostává spíše na chuť.
Pony ,:řepa,mrkev,jablka,kukuřice,ječné klíčky.a granule když chodí do vozejku,nebo vedší práce.

10.12.2009 18:56
luda

XXX.XXX.94.232

luda napsal(a):
Jádro krmím 1x denně pony dostává spíše na chuť.
Pony ,:řepa,mrkev,jablka,kukuřice,ječné klíčky.a granule když chodí do vozejku,nebo vedší práce.

Huculoarab:.Řepa,mrkev,jablka,Granule,oves,
kukuřice.ječné klíčky.

plus vitamíny a česnekové tablety

10.12.2009 21:54
sheril

XXX.XXX.88.21

luda napsal(a):
Huculoarab:.Řepa,mrkev,jablka,Granule,oves,
kukuřice.ječné klíčky.

plus vitamíny a česnekové tablety

Dříve jsem krmila oves mačkaný ,strouhaná jabka,vojtěškou a granulemi,že to vše dalo dohromady malý kbelík a nebo máčený chleba,pak jsem snižovala na půl kbelíku,ještě že oves zdražili,asi 3 roky zpátky a už už s ním nekrmím,na konec to došlo tak ,že pouze krmím senem a v létě když pracuje hodně přikrmuji otrubami a na velký výkon ovesnými vločkami,ale pomalu přidávám.Poníci a hříbata by oves neměli.V přírodě jim ho taky pod nos nikdo nedá

10.12.2009 22:01
strelish

XXX.XXX.212.18

luda napsal(a):

Asi nejlíp obrátit se na krmiváře, že Ale oboje máš dobře záživné tvorečky (aspoň by měli být), takže nějaké krmení jádrem navíc pokud jsou v optimální kondici bych moc neřešila, spíš jen na zamíchání vitamínů.

11.12.2009 09:21
luda

XXX.XXX.64.86

strelish napsal(a):
Asi nejlíp obrátit se na krmiváře, že Ale oboje máš dobře záživné tvorečky (aspoň by měli být), takže nějaké krmení jádrem navíc pokud jsou v optimální kondici bych moc neřešila, spíš jen na zamíchání vitamínů.

Děkuji za odpovědi,Ale koně jádra dostávají minimum,

Zajímala by mě krmná dávka sena.Děkuji

11.12.2009 09:41
klawdie

XXX.XXX.100.124

luda napsal(a):
Děkuji za odpovědi,Ale koně jádra dostávají minimum,

Zajímala by mě krmná dávka sena.Děkuji

Klidně neomezeně nadále pokud nemají sklony k obezitě...

ten mačenej chleba trochu nechápu, kůń není prase....

11.12.2009 11:53
luda

XXX.XXX.64.86

klawdie napsal(a):
Klidně neomezeně nadále pokud nemají sklony k obezitě...

ten mačenej chleba trochu nechápu, kůń není prase....

Ahoj,zustanu u tohodle krmé,,sama na koních poznám,kolik toho potřebují,jen by mě to zajímalo,,,kolik se tak dává pro kobylu ,která roste a pro pony,která pravidelně pracuje (se snažím,aby pravidelně pracovala)

Jen by mě to zájímalo.

Děkuji za odpovědi...

11.12.2009 11:59
strelish

XXX.XXX.223.218

luda napsal(a):
Ahoj,zustanu u tohodle krmé,,sama na koních poznám,kolik toho potřebují,jen by mě to zajímalo,,,kolik se tak dává pro kobylu ,která roste a pro pony,která pravidelně pracuje (se snažím,aby pravidelně pracovala)

Jen by mě to zájímalo.

Děkuji za odpovědi...

Tak on je ideální příjem sena dle libosti koní, hlavně kvůli udržení správné činnosti trávicího traktu, takže tím "kolik se dává" bych se až tak moc nezaobírala pokud nemám místo koní tlusté koule

11.12.2009 12:35
luda

XXX.XXX.64.86

strelish napsal(a):
Tak on je ideální příjem sena dle libosti koní, hlavně kvůli udržení správné činnosti trávicího traktu, takže tím "kolik se dává" bych se až tak moc nezaobírala pokud nemám místo koní tlusté koule

Jj to jo,mě to jen zajímá,jako že pro mě

Koním to neuberu ani nepřidám,,jsou akorád,,ponice vše vychodí a Huculoarabku čeká obsedání.

11.12.2009 14:48
miladka

XXX.XXX.53.188

sheril napsal(a):
Dříve jsem krmila oves mačkaný ,strouhaná jabka,vojtěškou a granulemi,že to vše dalo dohromady malý kbelík a nebo máčený chleba,pak jsem snižovala na půl kbelíku,ještě že oves zdražili,asi 3 roky zpátky a už už s ním nekrmím,na konec to došlo tak ,že pouze krmím senem a v létě když pracuje hodně přikrmuji otrubami a na velký výkon ovesnými vločkami,ale pomalu přidávám.Poníci a hříbata by oves neměli.V přírodě jim ho taky pod nos nikdo nedá

Prosim tě, Šárko, ty se nejdřív zamysli nad tím, jak se ke svým poníkům chováš, než abys ses tu snažila radit. Před chvílí jsem dočetla a doprohlédla tvé stránky, a můžu říct, že se mi chce zvracet! Fakt síla!

MilkaLaddy

18.10.2015 20:58
MilkaLaddy

XXX.XXX.59.142

Ahoj mám poníka a zajímala by mě jeho krmná dákva

18.10.2015 22:15
Íháček

XXX.XXX.236.80

MilkaLaddy napsal(a):
Ahoj mám poníka a zajímala by mě jeho krmná dákva

To máš jako poníka a nevíš co žere? A tady chceš konkrétně co? Aby ti někdo sestavil krmnou dávku pro poníka o kterém ví jenom to že je poník? Na takové věci jsou krmiváři kteří ti poradí přímo na míru tvému koni. Tady ti můžou lidi akorát říct čím krmí oni ale každý jedinec je jiný a každý potřebuje něco jiného takže ti to bude k ničemu. Jestli máš poníka a nevíš čím krmit což bys mimochodem měla když už sis ho pořídila nebo jestli má nějaký problém tak si najdi odborníka na netu jich je dost a tady už se to taky několikrát řešilo a bylo tu plno doporučení na krmiváře.

Jaja007

19.10.2015 07:40
Jaja007

XXX.XXX.41.2

Íháček napsal(a):
To máš jako poníka a nevíš co žere? A tady chceš konkrétně co? Aby ti někdo sestavil krmnou dávku pro poníka o kterém ví jenom to že je poník? Na takové věci jsou krmiváři kteří ti poradí přímo na míru tvému koni. Tady ti můžou lidi akorát říct čím krmí oni ale každý jedinec je jiný a každý potřebuje něco jiného takže ti to bude k ničemu. Jestli máš poníka a nevíš čím krmit což bys mimochodem měla když už sis ho pořídila nebo jestli má nějaký problém tak si najdi odborníka na netu jich je dost a tady už se to taky několikrát řešilo a bylo tu plno doporučení na krmiváře.

Ale, nebuďte hned protivná, třeba jen odflákla dotaz a je to jinak...

MilkaLaddy

19.10.2015 19:51
MilkaLaddy

XXX.XXX.59.142

Poník není můj ale jedné mjitelkykterá se o něj nestará u nás koně žerou otruby, šrot a cukrovinové řízky a nevím jestli je to na poníka správně.

19.10.2015 20:00
Íháček

XXX.XXX.236.80

MilkaLaddy napsal(a):
Poník není můj ale jedné mjitelkykterá se o něj nestará u nás koně žerou otruby, šrot a cukrovinové řízky a nevím jestli je to na poníka správně.

Tak znova. Tady nemůže nikdo vědět jaký poník je. Může být tlustý, hubený, tak akorát, velký, malý, pracuje nebo nepracuje, kolik čeho žere, jak je starý, zdravý nebo má nějaký problém? To jsou všechno věci bez kterých ti nemůže nikdo říct co má takový poník žrát. Ideálně i foto. Majitelka se nestará v jakém směru? A krmnou dávku mu určuje kdo?

MilkaLaddy

19.10.2015 20:03
MilkaLaddy

XXX.XXX.59.142

Já a dofala jsem že mi pomůžete ale asi jsem našpatné adrese.

19.10.2015 20:19
Íháček

XXX.XXX.236.80

MilkaLaddy napsal(a):
Já a dofala jsem že mi pomůžete ale asi jsem našpatné adrese.

Asi jo když to pořád nechápeš. To si chtěla aby ti tu někdo napsal dej mu kilo řízků a kilo otrub když ho nikdo neviděl a nic o něm neví? Pojem pony je strašně široký. Přece nemůžeš krmit stejně metrového tlustého poníka a o 40cm vyššího hubeného poníka. Už to chápeš?

MilkaLaddy

19.10.2015 20:27
MilkaLaddy

XXX.XXX.59.142

Já to chápu nejsem blbá

19.10.2015 20:47
Íháček

XXX.XXX.236.80

No hádám že si zase dělá jenom někdo srandu co? Nevím že vás to furt baví. Je dost smutné nemít na práci nic lepšího než si dělat srandu z lidí na diskuzi.

MilkaLaddy

19.10.2015 20:58
MilkaLaddy

XXX.XXX.59.142

Já si randu nedělám Je to první rok co se o poníka starám je to Český sportovní pony tlusčí postavy jezdí na něm deti každý den proto se vás ptám jakou krmnou dávku jí mám dát. Dávám ji hrst cukrovinových řízků, otrub a šrotu prosím pomohte mi.

19.10.2015 23:17
koně

XXX.XXX.205.252

Řízky jsou cukrovarské, mimochodem.Otruby, jaké?Šrot, jaký? Z jakého obilí.Zkuste to upřesnit.
Ponice není vaše, tudíž jí někdo krmí a někdo rozhoduje o tom, co dostane.Pravděpodobně ustajovatel, u kterého kobyla stojí.
Jestli ponice chodí každý den a prospívá bez problému, tak jí asi dosavadní krmná dávka neškodí.Tak proč to chcete měnit?

20.10.2015 06:04
holubi

XXX.XXX.252.167

Já bych dal volnej přístup k jádru ona si vezme kolik bude chtít.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.10.2015 07:41

holubi napsal(a):
Já bych dal volnej přístup k jádru ona si vezme kolik bude chtít.

Chápu, že ve virtuálním světě jsou různé identity i úmysly včetně "legrace", ale taky se tam pohybují nováčci v oboru nebo lidé lehkověrní, z tohoto pohledu bych si rozmýšlela příspěvky a jejich obsah.

Pokud dáte poníkovi neomezený přístup k jádru, dopadne to s velmi vysokou pravděpodobností tak, že umře na koliku nebo těžce schvátí, obojí velmi bolí.

Pokud si dovolím antropomorfizaci, je to jako byste posadil hubené diabetické děcko samotné do mekáče.

20.10.2015 20:36
Milen

XXX.XXX.59.142

Dobrý den
Mám poníka 15let starý je tlusčí postavy každý den pracuje pod dětmi občas protivná jako krmení dostává ráno a věčer hrstku cukrovarských řízků, otrub, šrotu a pečivo. Ráda bych byla o názory zda mám neco poníkovy přidat nebo ubrat

Předem děkuji za odpověď.

20.10.2015 20:44

Pre poníka je takáto dávka zbytočná, osobne by som ho nechala iba na sene(o tom vôbec nepíšete, dostáva ho?) a prikrmovala by som tie rezky a k tomu max hrsť obyčajného ovsa, do ktorého by som zamiešala ľanové semiačko.

20.10.2015 20:50
Milen

XXX.XXX.59.142

Děkuji za odpověd a seno dostává.

Přidejte reakci

Přidat smajlík