Ahojky,
chci se s vámi poradit, čím mažete očka, když vašim koňouchům teče z očí? já vždy dávala optalmoseptonex (teda doufam,ze jsem to napsala správně) oční mast a vždy v pohodě zabrala do 3 dnů.Jenže teď se to kobči vrací, jeden den je má už O.K druhý den přijdu a zase je má přivřené a slzí ji :( znáte něco lepšího? dříve jsem myslim měla antibiotickou mast myslim že se jmenovala aeromycin...
hattatitla
napsal(a):
Ahojky,
chci se s vámi poradit, čím mažete očka, když vašim koňouchům teče z očí? já vždy dávala optalmoseptonex (teda doufam,ze jsem to napsala správně) oční mast a vždy v pohodě zabrala do 3 dnů.Jenže teď se to kobči vrací, jeden den je má už O.K druhý den přijdu a zase je má přivřené a slzí ji :( znáte něco lepšího? dříve jsem myslim měla antibiotickou mast myslim že se jmenovala aeromycin...
No hlavně bych zavolala veterináře. Dávat jí do očí mast s ATB, když nevíš co jí je je dost odvážné. Aby už to neměla chronické. Naše kobyla třeba měla něco jako ječné zrno muselo se to vyříznout. S očima bych příliš neexperimentovala.
bubo
napsal(a):
No hlavně bych zavolala veterináře. Dávat jí do očí mast s ATB, když nevíš co jí je je dost odvážné. Aby už to neměla chronické. Naše kobyla třeba měla něco jako ječné zrno muselo se to vyříznout. S očima bych příliš neexperimentovala.
Kobylka co s ní je ve stáji to měla před týdnem taky , takže je docela možné, že to od ní nějak chytla, ale ta už je O.k. Kobča to mívá hlavně v zimě, když je sníh a svítí příkré sluníčko, začne slzet,nebo když je třeba venku na větru, nemyslela bych si že je to nějaké chronické a ječné zrno to určitě taky nebude!v neděli prijede vet, takze se na to urcite podiva, jestli bude jeste treba...
hattatitla
napsal(a):
Ahojky,
My jsme měli stejný problém, s oběma téměř dvouletýma kobylkama.. Čistilo se to borovou vodou a pak Framikoinem (Nevím,jak se to píše :-D). Vždycky dva dny ok a pak se to vrátilo. Nakonec se volal veterinář, který předepsal kortikoidy.. A je to pryč.. Za 4 dny.Určitě zavolejte doktora..
Uživatel s deaktivovaným účtem

hattatitla
napsal(a):
Ahojky,
Ahoj Mončo, jak píše Bubo, do očí bych taky nic nedala bez porady s vetem. Emišovi tečou oči když fouká, je na to háklivý. Ale to je otázka dne, podle počasí.
Tak doufám že bude Grétka brzo v pořádku!
Moji kluci dneska ráno .
napsal(a):
Ahoj Mončo, jak píše Bubo, do očí bych taky nic nedala bez porady s vetem. Emišovi tečou oči když fouká, je na to háklivý. Ale to je otázka dne, podle počasí.
Tak doufám že bude Grétka brzo v pořádku!
Moji kluci dneska ráno .
Ahoj Vendy, to mi chces rict, ze u vas takhle snezi???!!!jsme takovy "kousek" od sebe ale u nas teda tak moc ne!jen semtam neco poletuje..a grétka to má přesně tak jak pišeš,jak to má Emiš. zálezi podle počasí! ted kdyz je vetrno tak jí to zase chytlo :( proto bojuji o to, aby nechodila na dlouho do vybehu a aby nebyla v průvanu..Meytti (od verči) jsem to totiž léčila předminulý týden a ted to má Grétča no!
Jinak hošani jsou šikovní to se musí nechat:) nedekuješ?
(já s grétkou na mikulášské akci ) :D

hattatitla
napsal(a):
Ahoj Vendy, to mi chces rict, ze u vas takhle snezi???!!!jsme takovy "kousek" od sebe ale u nas teda tak moc ne!jen semtam neco poletuje..a grétka to má přesně tak jak pišeš,jak to má Emiš. zálezi podle počasí! ted kdyz je vetrno tak jí to zase chytlo :( proto bojuji o to, aby nechodila na dlouho do vybehu a aby nebyla v průvanu..Meytti (od verči) jsem to totiž léčila předminulý týden a ted to má Grétča no!
Jinak hošani jsou šikovní to se musí nechat:) nedekuješ?
(já s grétkou na mikulášské akci ) :D
Chumelí chumelí už od rána! Brrr a mrzne, pořád lítám rozmražovat vodu. Moji kluci se kdyžtak schovají v boudě, takže na průvanu nejsou. Ostatní jsou v pohodě, ale Emiš to nemá rád...
Nedekuju, jsou vystaveni přírodě . Ani je nezavírám, chodí ven nebo dovnitř jak se jim zachce. I v noci.
Tady Zahí a akce s krabicí.
napsal(a):
Chumelí chumelí už od rána! Brrr a mrzne, pořád lítám rozmražovat vodu. Moji kluci se kdyžtak schovají v boudě, takže na průvanu nejsou. Ostatní jsou v pohodě, ale Emiš to nemá rád...
Nedekuju, jsou vystaveni přírodě . Ani je nezavírám, chodí ven nebo dovnitř jak se jim zachce. I v noci.
Tady Zahí a akce s krabicí.
Vendy, jen co jsem došla domů z práce, začlo u nás taky hustě sněžit, takže pokrývka je už veliká :) asi vezmu dneska taky nafotit nějaké fotečky :) Včera měla Grétka už očička pěkné (říkala jsem ,at ji nepousteji ven),takze uvidime jak na tom budeme! a jeste nás ktomu navstivil kovář, tak si budeme vyšlapovat do snížku s novýma podpatkama :)