Jen by mě zajímalo, kdy koně už dáváte do stáje v mínusových stupních?
Máme koně non -stop venku, přístřešek, mají neustálý přísun k senu, vody samozřejmě zamrzá, ale pravidelná dáváme nezmrzlou... máme tři koníky - frísku, karačejevskou (kobyla z dovezená z ruska,...) a její hříbě (cca 7 měsíců), včera bylo přes den -11° a v neci určitě kolem -17° nebo ještě míň.... Pro koně máme dva boxy a tudíž případnou možnost je dát do stáje, ale nevím jestli je to vůbec vhodné, trochu si to tam vydýchají, ale studené zdi, nedostatek pohybu apod... Deky nemají, ale v případě doporučení bych nějaké koupila (lehké, né termo - příjde mi to už moc...), ale to taky moc nevím... Taky by byla možnost přikrmení (ječmen a vojtěškové granule....
jak to řešíte Vy, co máte koně neustále venku?
kassiopeass
napsal(a):
Máme koně non -stop venku, přístřešek, mají neustálý přísun k senu, vody samozřejmě zamrzá, ale pravidelná dáváme nezmrzlou... máme tři koníky - frísku, karačejevskou (kobyla z dovezená z ruska,...) a její hříbě (cca 7 měsíců), včera bylo přes den -11° a v neci určitě kolem -17° nebo ještě míň.... Pro koně máme dva boxy a tudíž případnou možnost je dát do stáje, ale nevím jestli je to vůbec vhodné, trochu si to tam vydýchají, ale studené zdi, nedostatek pohybu apod... Deky nemají, ale v případě doporučení bych nějaké koupila (lehké, né termo - příjde mi to už moc...), ale to taky moc nevím... Taky by byla možnost přikrmení (ječmen a vojtěškové granule....
Nijak moc to neřeším Naši koně mají k dispozici stodolu, kde je sice stejná teplota, jako venku, ale nefouká tam. Co se týče sena, snažím se ho nadávkovat tak, aby měli co do huby po celý den, dostávají ho na příděl třikrát až čtyřikrát denně. No a nepozoruju u koní žádný problém. Jedná se kladrubskou kobylu s půlročním hříbětěm, huculku a plňasku, které takto tráví svoji první zimu a vypadají velice spokojeně
Dekovat rozhodně nehodlám, nemyslím, že by to bylo nutné.
kokinka
napsal(a):
Nijak moc to neřeším Naši koně mají k dispozici stodolu, kde je sice stejná teplota, jako venku, ale nefouká tam. Co se týče sena, snažím se ho nadávkovat tak, aby měli co do huby po celý den, dostávají ho na příděl třikrát až čtyřikrát denně. No a nepozoruju u koní žádný problém. Jedná se kladrubskou kobylu s půlročním hříbětěm, huculku a plňasku, které takto tráví svoji první zimu a vypadají velice spokojeně
Dekovat rozhodně nehodlám, nemyslím, že by to bylo nutné.
Neresim kone porad venku,maji v pristresku kam nefouka hlubokou podestylku kam chodi lehat,jinak vypadaji spokojene hlavne aby meli dostatek sena to jim zajisti teplo ja bych to nerisila v noci sme meli -21 a vzhledem k tomu ze nemeli v pristresku moc bordel tak museli dost byt na pastvine
iisaabeel
napsal(a):
Neresim kone porad venku,maji v pristresku kam nefouka hlubokou podestylku kam chodi lehat,jinak vypadaji spokojene hlavne aby meli dostatek sena to jim zajisti teplo ja bych to nerisila v noci sme meli -21 a vzhledem k tomu ze nemeli v pristresku moc bordel tak museli dost byt na pastvine
Koně mám venku 24/7 mají přísup do teplé kamenné stáje a když u nás bylo v noci i
-24 stupňů byli venku
memmory
napsal(a):
Koně mám venku 24/7 mají přísup do teplé kamenné stáje a když u nás bylo v noci i
-24 stupňů byli venku
Myslím že to jsou zvířata, která takhle žila v minulosti (tím myslím koně divoké), tak proč by jim to mělo dělat problém teď, je to rozhodně lepší než kůň, který je celý den zavřený v boxu a pastvu viděl tak možná okna. A pokud mají všeho dostatek-sena vody atd.....myslím že není co řešit.
Barča
kassiopeass
napsal(a):
Pokud kone nejsou nemocni, tak bych to vubec neresila. My mame nonstop venku dve hucule a jednu ponicu. Kdyz je tak vidim, jak maji cele bile fousy...bile chlupy (jsou to hnedky :-D), na zadech rampouchy, tak mi je zima za ne...a to je nas nejvetsi problem...my navleknuti v nekolika vrstvach obleceni, stejne klepeme kosu a rikame si, co chudinky zviratka. Maji nonstop k dispozici seno, ted i senaz, voda zamrza, pravidelne se chodi davat nova (predevcirem -19stupnu, dneska pres den kolem -5). Netvari se, ze by jim neco chybelo. K dispozici maji dvojbox (otevreny), kam si muzou kdykoliv zalezt.
Pak teda mame jeste araby...a ti chodi na noc domu. Jsou tak zvykli a venku by asi umrzli, i kdyz i ti jsou nasrsteni fest, ve staji je pres den kolem nuly, po noci lehce nad. Za nejakou chvili pro ne pujdu...a 100% na me budou hrebci i kobyle hulakat, kdeze to jako jsem. Pritom se neklepou, nevypada to, ze by jim byla zima, seno maji taky porad u nosu. Ale zvyk je zvyk a doma s kusem zvance je holt doma :-D