bonita
napsal(a):
Zdá se, že ještě jedno místo na hřbetě volné?
A ty vaše "tuctové" barvy se mi osobně líbí mnohem víc než bílá.
Jaké jsou u shirů vůbec povolené barvy? Jsem na fotkách viděla jen hnědáky, vraníky a někde šimla. O odznacích jsem četla, že čím více bílých nohou, tím dražší kůň, nejdražší jsou prý se 4 bílýma...
bonita
napsal(a):
zakladam nove
mas pravdu, najdrahsi su uhlovi vranici-nesmu mat biele chlpy, a s bielymi 4 podkolienkami, kobylky mozu byt akejkolvek farby, akceptuje sa aj nejaky biely flak na tele, ale nesmu byt zasa flakate ako tinkery, no a zrebce maju striktne predpisane farby: vranik, belus, hnedak a tmavy hnedak, zrebce nesmu byt prekvitnute, ani vacsi biely flak na tele, uz vobec nie ryzak so svetlou hrivou, taki idu automaticky pod noze
bonita
napsal(a):
mas pravdu, najdrahsi su uhlovi vranici-nesmu mat biele chlpy, a s bielymi 4 podkolienkami, kobylky mozu byt akejkolvek farby, akceptuje sa aj nejaky biely flak na tele, ale nesmu byt zasa flakate ako tinkery, no a zrebce maju striktne predpisane farby: vranik, belus, hnedak a tmavy hnedak, zrebce nesmu byt prekvitnute, ani vacsi biely flak na tele, uz vobec nie ryzak so svetlou hrivou, taki idu automaticky pod noze
bonita teda ti shirove to maj přísný!
bonita
napsal(a):
tak este nejaku so snehom
teda vy jste to zase rozjely....u vás je Bonita ještě sníh???...u nás je jak na jaře...jen přes noc vždy trochu mrzne....takže já ted domů vodím zase bláťáky.....a z Rozárky to nbláto nejde vůbec dolů....je chlaupatá jak madvěd...pak se vyválí v tom největším bahně.až má pak doslova vrstvy bláta na sobě a já pak na ní nechám ruce a vidět to není....
jak odprašujete v zimě koníky, aby když je někdo poplácá nestoupal z nich dým...
bonita
napsal(a):
zakladam nove
jaj, to by uz bolo nieco, keby sme takeho slona malinene nasi nie su taki velki, maju len cez 180 cm a ja, aj ked sa pysnim, ze som velmi ohybna, tak nohu do strmena dat nedokazem, musim vylezat zo schodikov a v prirode si musim dat jeden strmen na najdlhsiu dierku a potom zo sedla zasa skratit, ale na takuto obludu by mi to asi uz nepomohlo, to rovno mat na sedle horolezecky rebricek
bonita
napsal(a):
jaj, to by uz bolo nieco, keby sme takeho slona malinene nasi nie su taki velki, maju len cez 180 cm a ja, aj ked sa pysnim, ze som velmi ohybna, tak nohu do strmena dat nedokazem, musim vylezat zo schodikov a v prirode si musim dat jeden strmen na najdlhsiu dierku a potom zo sedla zasa skratit, ale na takuto obludu by mi to asi uz nepomohlo, to rovno mat na sedle horolezecky rebricek
No tak to mas pravdu.Ale ten zebrik bych brala nekdy i na ty mensi kone.Vis co by to muselo byt spadnout s takoveho obra?To je jako by si letela s druheho patra baraku,ze?
bonita
napsal(a):
Děkuji
Není těch běloušů shirů nějak málo na to, že je to dominantní barva a dobře se dědí - nebo jsou méně oblíbení a proto méně rozšíření?
bonita
napsal(a):
padu by som sa ani tak nebala, ako skor toho, ze by letel k zemi so mnou, to by mi asi ani vsetci svati nepomohli...
To asi nepomohli, i jen 700 kg noričky po pádu na noze znamenalo 4,5 hod. operaci se šrouby a 8 měsíců marodění ... a kriplík kulhavý neklusací už budu do smrti
bonita
napsal(a):
zakladam nove
Sally: nene, su praveze oblubeni, juj a ako, ale co som si vsimla, malo sa rodia, aj ked jeden rodic je biely, za 6 rokov sa narodil v stade len jeden belus po belke, vzdy mala vranika s vranikom, aj nasho zrebca matka bola vranka a otca mala bieleho sampiona, ale v Nemecku je jeden clovek, co sa sustredi prave na bielych a ma par bielych kobyl a minulu sezonu k nim pustil bieleho plemenika volne do stada, tak som velmi zvedava na bududcorocne vysledky
bonita
napsal(a):
Sally: nene, su praveze oblubeni, juj a ako, ale co som si vsimla, malo sa rodia, aj ked jeden rodic je biely, za 6 rokov sa narodil v stade len jeden belus po belke, vzdy mala vranika s vranikom, aj nasho zrebca matka bola vranka a otca mala bieleho sampiona, ale v Nemecku je jeden clovek, co sa sustredi prave na bielych a ma par bielych kobyl a minulu sezonu k nim pustil bieleho plemenika volne do stada, tak som velmi zvedava na bududcorocne vysledky
To je velmi zvláštní, když šiml heterozygot s druhým rodičem jakékoliv barvy má dát cca 50% pomstva běloušů a homozygot 100%.
Ikdyž je fakt, že nachovat z šimly kobyly bílá hříbata bude těžší než mít bílého plemeníka ve stádě. Asi to bude jako s poměrem pohlaví, taky mají být půl napůl hřebečci a kobylky a ve finále zprůměrováno to tak vyjde, přesto některá má skoro samé kobylky a jiná hřebce.
lucijanek
napsal(a):
No toho se bojim i ja a taky mam norika a nekdy to vypada, ze udelame kotrmelec,ale zatim sme to ustaly.Nejhorsi je,kdyz cvalame na poli a tam samy zmrzly krtinec,to je pak hruza.
Dám radu : necválat na omoklém, hladkém povrchu do zatáčky, obraty. Nejhorší je namoklá ( nebo odmrzlá) zem a pod tím tvrdo. Škrábne se to na tom. Tak jsme sebou praštili o zem my... ještě jsme jeli po vrstevnici kopce, takže levé nohy výš než pravé.
Za blbost se platí .
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
sally
napsal(a):
Dám radu : necválat na omoklém, hladkém povrchu do zatáčky, obraty. Nejhorší je namoklá ( nebo odmrzlá) zem a pod tím tvrdo. Škrábne se to na tom. Tak jsme sebou praštili o zem my... ještě jsme jeli po vrstevnici kopce, takže levé nohy výš než pravé.
Za blbost se platí .
Luciatek : Luci posílám ti tu fotečku tebe s Alojzem. A ke koním příjdu kolem 1.
bonita
napsal(a):
zakladam nove
no je to tak, ten jeden rok tam mal chovatel belky-dceru a matku, plemenik bol vranik po oboch rodicoch vranych, matka dala vranu kobylku a dcera dala zrebceka belusa, od vtedy matka mala este raz vranika a potom posla a dcera dala len vrane zriebata este so starymplemenikom a uz aj s novym mladym vranym zrebcom
bonita
napsal(a):
no je to tak, ten jeden rok tam mal chovatel belky-dceru a matku, plemenik bol vranik po oboch rodicoch vranych, matka dala vranu kobylku a dcera dala zrebceka belusa, od vtedy matka mala este raz vranika a potom posla a dcera dala len vrane zriebata este so starymplemenikom a uz aj s novym mladym vranym zrebcom
Happyhvezda" Jo dobra tak prid budu te cekat.Diky saly za radu budu se ji drzet.A na konich normalne jezdis?
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
lucijanek
napsal(a):
Happyhvezda" Jo dobra tak prid budu te cekat.Diky saly za radu budu se ji drzet.A na konich normalne jezdis?
A Luciatek s Donečkem a Dominikem
bonita
napsal(a):
jj, co ste pomrzli?
Jé já už chcu taky jezdit , to si ale ještě takové dva roky počkám.
Dneska jsem stihla vyfotit brumíka než se mi vybil foťák
bonita
napsal(a):
a to si niekde na strome?
no jo, ono to tak vypadá
nee, jenom za stromem, je nízkej.
gomira
napsal(a):
no jo, ono to tak vypadá
nee, jenom za stromem, je nízkej.
teda chtěla bych vidět ty vaše megakoně, mě úplně stačí brumík, jak je už mohutný
gomira
napsal(a):
teda chtěla bych vidět ty vaše megakoně, mě úplně stačí brumík, jak je už mohutný
Tak něco zimního
bonita
napsal(a):
gomirko a to ma mimisek taku sytu farbu teraz? je ako plysak
jj, je krásně čokoládový
mohlo by mu to zůstat, je k sežrání
bonita
napsal(a):
ambra, to je aktualne foto?
Nene kde pak nestraš bonita se sněhem
bonita
napsal(a):
no, nemuselo by veru
V Plzni hustě sněží už tak 4cm jsou.... ale ráno má být ledovka
bonita
napsal(a):
juuj nechajte si to tam, nie ze nam to sem posles
Tak přeji krásný a šťastný Nový rok. Dneska vytáhnu Dafné na poslední vyjížďku 2009.Snad nebude blbnout, už nikde dlouho nebyla a venku je mokro a klouže to..
A kde budete oslavovat? Já budu u koní( tchána), snad se moc neopijuLoni jsem neměla ani loka
bonita
napsal(a):
aj ja prajem veseleho Silvestrionaporiadne to roztocte, ja teda tento rok nemozem, lebo som uz hotova a nevladzem nic
tak bud budeme doma pri konikoch alebo u brata. Inak tu bolo doobeda prenadherne, ale teraz sa to kaboni...
CHci vam taky poprad vse nej do noveho roku a hlavne to s tim pitim neprezente vite jak to dopada pak na druhy den.BOLEHLAV a LÉČENÍ.Jeste jednou vse nej do roku 2010
bonita
napsal(a):
Jů, to je nádherné zvířátko
Tak co, jak koníci přežili silvestr? U nás to stálo za to. Normálně bývá ohňostroj na dědině, to je od nás dostatečně daleko a každý rok jsem s Kešu stála pod ořechem a koukaly jsme na světýlka . Bohužel letos dostali hned dvoji sousedi nápad, že si udělají vlastní ohňostroj. Nic proti, ale blbější místo, než louku vedle ohrady, si vybrat nemohli. Ti druzí stříleli ještě z dalšího směru. Jak to začlo lítat ze třech stran, koně začali doslova panikařit, lítali jak šílení, vrhali se proti hrazení, Goméz začal být agresivní a útočil kolem sebe.......no prostě horor. Tahle noc mě stála snad všechny síly na celý rok dopředu
Zavření do stáje by nepomohlo, to by měli ten nejlepší výhled k sousedům, takže ta hodinka byla k nepřečkání. Ještě o půl třetí jsem byla u nich než se úplně uklidnili a pustili se do sena. Ještě že aspoň nic nepřilítlo, to už by asi nevydýchali.
bonita
napsal(a):
zakladam nove
to je mi luto...nase kone maju cely Silvester v pazi, absolutne si z toho nic nerobia, su skratka imunni este z Anglicka, jedine, co ich zaujmalo, ked sme ich sli skontrolovat bolo, aby sme im dohodili sena a to im tie obrovske ohnostroje ozarovali oblohu aj pred stajnou aj nad stajnou a tie rany! ako z dela...
bonita
napsal(a):
zakladam nove
U nás mají bezprostřední výhled na rachot a ohňostroje vždy jen hřebci - které lidi z vesnice dělají na louce kousek od výběhu. Nefrit kvůli tomu nepovažoval za nutné se zvedat v pozice vleže, není to pro něj novinka. Kobyliska s mlaďochy vidí ohňostroje jen vzdáleně, rány jim nevadí ( pokud to není zrovna pod kopyta), protože nepoužívaný lom hned pod výběhem používají různá individua jako střelnici, rachot je častý.
Pes zavřený na kravíně, aby mu to netrápilo uši.
Takže jako vždy, Silvestr žádné drama.
Šťastný a veselý nový rok všem.
sally
napsal(a):
U nás mají bezprostřední výhled na rachot a ohňostroje vždy jen hřebci - které lidi z vesnice dělají na louce kousek od výběhu. Nefrit kvůli tomu nepovažoval za nutné se zvedat v pozice vleže, není to pro něj novinka. Kobyliska s mlaďochy vidí ohňostroje jen vzdáleně, rány jim nevadí ( pokud to není zrovna pod kopyta), protože nepoužívaný lom hned pod výběhem používají různá individua jako střelnici, rachot je častý.
u nás to bylo stejné jako u sally lavina s jankem total nezajem jen je zajmalo jestly tam maj chlaba na zemy a nic jiného.lavinu jednu chvíly koukaal na ohnostroj co to je,ale jakmile už strilely 3ránu tak jí to přestalo zajmat a honila čumák pozemi kde by co sežrala,ale byly časy kdy jsem na tom byla šíleně koně litaly jak splašný a dělyl bordel,ale tedka od tédoby co ma jen lavinu jsm na sivestra v klidu i když byl ve výběhu bogar to jsem se bala asi nejvice,ale taky to zvladl vpořádku.
sally
napsal(a):
Tak naši koně přežili Silvestr v pořádku.Zavřela jsem jim dveře do stáje.Při větší ráně akorát zastříhali ušima a byl klid..
Jinak vyjíždˇka poslední den v roce a první den v roce dopadla velmi úspěšně, ještě jí i tchán po uježdění pod sedlem zapřáhl poprvé do gumy a šla i se závažím v podobě dvou lidí.
sally
napsal(a):
... s kvalitním nátěrem :
... co miluje zelené gumáčky :
sally
napsal(a):
... co miluje zelené gumáčky :
... a buď foťák, fotografku nebo obojí
sally
napsal(a):
... a buď foťák, fotografku nebo obojí
... a i svou hromadu sena samozřejmě.
bonita
napsal(a):
sally, panenka skakava, to je ale pohladeste ze teraz nemame tolkohe blata ako v UK, aby sa tak mohli obalit, predsa len piesok z nich lahsie opada
Tohle je taky písek, povětšinou, jen v menší části výběhu má jíl.
Umí se obalit krásně jako řízek ze všech stran, jediné, co bylo čisté, byla hlava zepředu a krk z toho samého směru
sally
napsal(a):
Tohle je taky písek, povětšinou, jen v menší části výběhu má jíl.
Umí se obalit krásně jako řízek ze všech stran, jediné, co bylo čisté, byla hlava zepředu a krk z toho samého směru
Pěknej bahňáček
bubo
napsal(a):
Bubo, máš moc pěkné fotečky na stránkách i rajčeti .
Na jedné z tvých z Pardubic 2009 jsem našla jednoho našeho koně, co je ve světě : http://celik.rajce.idnes.cz/ Kone_v_akci_2009/#IMG_4879.JPG
Už máme taky nasněženo, čuňásek bude shora nedobrovolně umyt zase na chlaďáska ...
sally
napsal(a):
Bubo, máš moc pěkné fotečky na stránkách i rajčeti .
Na jedné z tvých z Pardubic 2009 jsem našla jednoho našeho koně, co je ve světě : http://celik.rajce.idnes.cz/ Kone_v_akci_2009/#IMG_4879.JPG
Už máme taky nasněženo, čuňásek bude shora nedobrovolně umyt zase na chlaďáska ...
tak přidám pár fotek ze Silvestra... Okusování stromků
m i s i c k a
napsal(a):
tak přidám pár fotek ze Silvestra... Okusování stromků
Tady jedna třetina zúčastněných
m i s i c k a
napsal(a):
Tady jedna třetina zúčastněných
A tady vyjížd'ka dva dny před novým rokem
m i s i c k a
napsal(a):
A tady vyjížd'ka dva dny před novým rokem
U nás dneska napadlo snad 30 cm sněhu
m i s i c k a
napsal(a):
U nás dneska napadlo snad 30 cm sněhu
tady z dneška
m i s i c k a
napsal(a):
A můj vánoční dárek
Tak já se taky hlásím přežily jsme všichni bez větší újmy- zase to odnesla jedna baňka. Fotečky nějak nemám nestíhám fotit.
A Míšo jak se ten chlapech zelenej andulkovatej jmenuje? Já mám doma žlutou samičku, taky před pár lety takovej adoptovanej dáreček
ambra
napsal(a):
Tak já se taky hlásím přežily jsme všichni bez větší újmy- zase to odnesla jedna baňka. Fotečky nějak nemám nestíhám fotit.
A Míšo jak se ten chlapech zelenej andulkovatej jmenuje? Já mám doma žlutou samičku, taky před pár lety takovej adoptovanej dáreček
Pro Ambru - je to klasikcy Pepíček Já jsem mu jméno ani nedávala, ale rodina hned jak ho viděla tak bylo jasno. Měli jsme tak 4 roky zpátky úplně stejnou andulku a jmenoval se taky tak
m i s i c k a
napsal(a):
Pro Ambru - je to klasikcy Pepíček Já jsem mu jméno ani nedávala, ale rodina hned jak ho viděla tak bylo jasno. Měli jsme tak 4 roky zpátky úplně stejnou andulku a jmenoval se taky tak
Míšo, jo taky mám klasicky Pepinku Předtím jsem měla modrýho ale to bylo děsný číslo, žral jedovatý pokojovky a chodil v kuchyni po horkejch plotýnkách a kupodivu všechno přežil bez úhony.
bonita
napsal(a):
zakladam nove
Sally, tak u nas nic, iba je zem tvrda ako beton, ale sme bez snehu, dokonca doobeda svietilo prekrasne slnkomuzicek bol vcera na vychadzke aj skonulami a teraz siel s nimi tiez, ze trochu vyvetrat, ale dal si aj hruby sal na krk, lebo tam je fakt zima
bonita
napsal(a):
zakladam nove
Sranda, ze andulka skoro vsade dostane meno Pepicek, ja som mala ako prvych roky rokuce dozadu, modru samicku KIKI a zeleneho samceka Pepicka, po nich nasledovalo zopar nasledovnikov zasa Pepickov Potom som dostala korelu, ta bola Rico s makcenom na c, a k nemu kakarikiho a ten bol jednoducho Riki, a po nich ja teraz teda nemam nic zatial, ale rodicia dostali zasa korelu a ta dostala meno Ferdik
bonita
napsal(a):
Sranda, ze andulka skoro vsade dostane meno Pepicek, ja som mala ako prvych roky rokuce dozadu, modru samicku KIKI a zeleneho samceka Pepicka, po nich nasledovalo zopar nasledovnikov zasa Pepickov Potom som dostala korelu, ta bola Rico s makcenom na c, a k nemu kakarikiho a ten bol jednoducho Riki, a po nich ja teraz teda nemam nic zatial, ale rodicia dostali zasa korelu a ta dostala meno Ferdik
taky se přidám se svým opeřeným zlatíčkem a velkým lumpem
Uživatel s deaktivovaným účtem

olina30
napsal(a):
taky se přidám se svým opeřeným zlatíčkem a velkým lumpem
Věnuje se tady někdo výcviku chladnokrevných koní?

napsal(a):
Věnuje se tady někdo výcviku chladnokrevných koní?
můj 7měsíční brouček

napsal(a):
můj 7měsíční brouček
a tady na podzim

napsal(a):
a tady na podzim
kdo by věděl o někom kdo prodává bryčku tak dejte echo.všem díky.
napsal(a):
kdo by věděl o někom kdo prodává bryčku tak dejte echo.všem díky.
Pro Bonitu : Jezdíme akždý rok na Vánoce i na Silvestra. A jezdíme po koňácích v našem městě
Pro Olina : Žaka si taky jednou koupím :-) Až budu mít zbytečných min,10.000 kč :-) Chtěla bych ho naučit mluvit. Musí to být super společník
m i s i c k a
napsal(a):
Pro Bonitu : Jezdíme akždý rok na Vánoce i na Silvestra. A jezdíme po koňácích v našem městě
Pro Olina : Žaka si taky jednou koupím :-) Až budu mít zbytečných min,10.000 kč :-) Chtěla bych ho naučit mluvit. Musí to být super společník
ahoj holky, konečně se hlásím po 14 denní dovolené. Doma nebyl čas na počítač, chodila jsem 4 x denně s psinama na procházky a každý den 3 hodinky jsem strávila u Cipíska. Vyjížďka, uklidit boudičku a nanosit seno. Ani se mi dneska nechtělo vstávat, když zvonil budík. Zase budou honičky s časem, práce, Cípa, psiny a je tma.
Jinak tu máme trochu sněhu a mrzne.
bonita
napsal(a):
zakladam nove
ahojda, tak co holky jak jste to přežily......já uplně ok...jsem teda opět z těch přechodů teplot nějaká nachcípaná.......Rozárka roste do šířky docela statečně......ale na zem se položí hned co jí vypustím ven.....žádný problém ani se s bříškem překulit
a pak vypadá jak sněhulák...jinak u nás...chumelí a chumelí a mrzne....na silvestra teda lilo jak z konve....a na nový rok když jsem si byla zajezdit (jak na nový tak po celý)
tak jsme přijely jak sněhuláci
bonita
napsal(a):
zakladam nove
Lidičky, máte někdo už Jezdectví 1/2010?
Moc věrný čtenář už pravda nejsem, ale toto číslo má být o chlaďasech ( téma měsíce). Tak jen sonduju, jestli je tam k tomuto tématu něco nového, zajímavého atp. ... proč by byl důvod jej koupit
sally
napsal(a):
Lidičky, máte někdo už Jezdectví 1/2010?
Moc věrný čtenář už pravda nejsem, ale toto číslo má být o chlaďasech ( téma měsíce). Tak jen sonduju, jestli je tam k tomuto tématu něco nového, zajímavého atp. ... proč by byl důvod jej koupit
sally nemít tě tak ani nevím, že už mělo vyjít.
ambra
napsal(a):
sally nemít tě tak ani nevím, že už mělo vyjít.
30.12. myslím to mělo vyjít.
Jestli to budeš kupovat, napiš prosím, jestli to stojí za kup či nee
sally
napsal(a):
JO já zítra skočím za tetou do trafiky, stejně musím jít koupit obojky. Miláček Amant neměl zase co dělat tak hryzal ale musím říct, že tak hezky by to neušmikl ani sedlář jak on to perfektně překousal Zabít ho je málo
sally
napsal(a):
Já mám ho předplacené, vychází každý poslední čtvrtek v měsíci, tudíž teď vyšel 31.12. na stánek.Je tam o nich 6 stran. Ale nic moc.
Jsou tam rozebraná témata tří plemen-ČMB,SN,N, pak krátký článek o GZ, o knize Kůň v lesním hospodářství a 2 strany o chladnokrevných sportovcích-očima diváka,očima pořadatele,očima závodníka.
Ale zase nebudu říkat, že to nestojí za to si přečíst.Aspoň jedno číslo v roce..
Kromě toho číslo obsahuje článek o odvolaným ředitelem Kladrub-pro ty, co je to trochu zajímá.Jinak víc nic moc.
misamarincova
napsal(a):
Já mám ho předplacené, vychází každý poslední čtvrtek v měsíci, tudíž teď vyšel 31.12. na stánek.Je tam o nich 6 stran. Ale nic moc.
Jsou tam rozebraná témata tří plemen-ČMB,SN,N, pak krátký článek o GZ, o knize Kůň v lesním hospodářství a 2 strany o chladnokrevných sportovcích-očima diváka,očima pořadatele,očima závodníka.
Ale zase nebudu říkat, že to nestojí za to si přečíst.Aspoň jedno číslo v roce..
Kromě toho číslo obsahuje článek o odvolaným ředitelem Kladrub-pro ty, co je to trochu zajímá.Jinak víc nic moc.
Míšo a kdo ty články psal jako autora myslím?
bonita
napsal(a):
zakladam nove
Děkuji, Míšo a madow - to mi stačí . To bude nějaká povšechná informace pro laika nejspíš... co najde běžně na netu. Na soutěže názory slyšet nepotřebuju, ty mám zblízka vlastní.
Čekala jsem aspoň nějakou reportáž nejlépe ne zrovna z notoricky známých chovů, ... názory třeba kočích praktiků, co mají zkušenosti s různými ( i cizími plemeny) a kříženci - co upřednostňují a proč, co považují za významné pro les a pro polní práce a co za nedůležité ( z pohledu stavby těla) ... kam ta plemena vůbec směřují ( když mechanizace do lesa se zdokonaluje), co se od nich čeká v budoucnu - všestrannost?... tož nic, no...
madow
napsal(a):
přesně, jsem taky předplatitel a na toto číslo jsem se moc těšila...bohužell jsem byla velmi zklamaná....čekala jsem víc...
tak to si ho aspoň nemusím kupovat a ušetřím penízek. KOupím radši Cipískovi mrkev. Holky, já včera zmrzla, psrty u nohou mi rozmrzly až doma a to to mám 25 minut autem, kde jsem měla zapnutý topení na plný pecky. Dneska a zítra nemusím, půjčuju Cipíska 2x týdně jedné moc šikovné holčině, tak bude mrznout ona
aluska
napsal(a):
tak to si ho aspoň nemusím kupovat a ušetřím penízek. KOupím radši Cipískovi mrkev. Holky, já včera zmrzla, psrty u nohou mi rozmrzly až doma a to to mám 25 minut autem, kde jsem měla zapnutý topení na plný pecky. Dneska a zítra nemusím, půjčuju Cipíska 2x týdně jedné moc šikovné holčině, tak bude mrznout ona
Lindo, tak jsem čekala něco podobného...
Alčo, ty omrzliny to znám, takhle jsem dopadla na nový rok.....
sally
napsal(a):
Děkuji, Míšo a madow - to mi stačí . To bude nějaká povšechná informace pro laika nejspíš... co najde běžně na netu. Na soutěže názory slyšet nepotřebuju, ty mám zblízka vlastní.
Čekala jsem aspoň nějakou reportáž nejlépe ne zrovna z notoricky známých chovů, ... názory třeba kočích praktiků, co mají zkušenosti s různými ( i cizími plemeny) a kříženci - co upřednostňují a proč, co považují za významné pro les a pro polní práce a co za nedůležité ( z pohledu stavby těla) ... kam ta plemena vůbec směřují ( když mechanizace do lesa se zdokonaluje), co se od nich čeká v budoucnu - všestrannost?... tož nic, no...
Pro Sally : Lído, nevíš prosím tě o nějakém valachovi na prodej do lesa ? tak 3-6ti letém. Díky
ambra
napsal(a):
bonita tak to zvládni v pořádku a hlavně se pak nezapomeň pochlubit potomkem Držím pěstičky
bonita, tak ať to dobře dopadne a nečekáš dlouho . Majitelce Cipískovo brášky Shakira se měl chlapeček narodit 9.12.2009 a klučík si počkal až do 21.12.2009. A i tak opožděně se mu samotnýmu pořád nechtělo, už museli porod vyvolat. Ale klučík krásnej, skoro čtyřkilovej, černý vlásky.
bonita
napsal(a):
inak dakujem z podporu
Taky přeju ať vše dopadne v pořádku.Taky jsem si tím minulý leden prošla-holčička se mi narodila 15.1.2009-4700g-55 cm a naštěstí císařem.Nevím, jak bych zvládla vytlačit takovou obryni.
No a teď mi už leze na notebook a chtěla by něco pořád mačkat-no jo, když to vidí u mě,tak proč by nemohla i ona
Ale porod je nejkrásnější den v životě-poprvé vidět to krásné miminko, které jsem tahala 9 měsíců v pupku
bonita
napsal(a):
miso, no krasna, co dodat
Takhle jsem vypadala měsíc a půl před porodem..
Když si vzpomenu, jak už mi bylo těžko chodit.Ale ještě jsem zvládala kydat..
To sem celá nateklá, vysoký tlak-všechny negativa co může ženská mít v těhotenství
bonita
napsal(a):
nastastie, ja som mala len zopar, ako napriklad tehotensku cukrovku napriek tomu, ze som mam iba 59 kg, cize pribrala som len 10kg atlak som mala stale podobny 100 na 60
To se máš, já přibrala 17 kg, ale po porodu toho bylo hodně dítě a zbytek shazuji ještě teď
Jinak tlak jsem měla 160 na 100 nejhorší, jinak 150 na 100.Musela jsem brát i prášky na tlak..
bonita
napsal(a):
ale uz fakt nevladzem, uz je najvyssi cas!
Budu ti držet palce, ať všecko dobře dopadne
Já už mám skoro puberťáka a když vidím ty pidivěci na mimíša v obchodech, tak nechápu, jak jsem mohla doma mít někdy něco tak prťavého... jen si pamatuju, jak ječel, ostatní mimiška jen tak kňouraly. Nejhlasitější děcko v porodnici
bonita
napsal(a):
krasa
Ahojky!!!
Tak jsem se vám takhle dneska chtěla jít projít s kobčou se sedle, aby si na něj zvykala a já na ní nakonec přijela skoro až domů (na kluzkém jsem radši seskočla). Ona je prostě skvělá, sedlo jí vůbec nevadilo, na louce jsem jí pustila na lonži, tak se proběhla. Tak si říkám, že zkusím malinko zatížit sedlo a ona nic. Tak jsem to zkusila ještě několikrát a nakonec jsem se na ní vyhoupla. Se staženým zadkem!!! A ona stála, jakoby na sobě sedlo a člověka měla už milionkrát. Pořád jsem čekala nějaké rodeo, protože kobča je dost temperamentní. Ale ona je prostě dokonalá, šlapala na povely, které zná z tahu, jako profesionálka. No takhle jsem si teda obsednutí nepředstavovala, já z toho měla takový nervy! No uvidíme, třeba mi to příště spočítá.
Jen musím sehnat nějaké široké sedlo - western, co mám, z ní klouže.