Dobrý den,
na měsíc leden sháním někoho kdo by mi zapůjčil k mé kobylce nějakého ponyho, nebo kozu či ovečku. Nabízím laskavou péči, kvalitní krmení a pravidelný výběh, na noc ve stáji. Možná i pronájem dlouhodobý...vše na domluvě. Koník který tu je s kobylkou bude v lednu ustájen mimo naši stáj a já nechci aby kobylka byla sama. Kobylka je skoro 3 letá, moc hodná (neagresivní).
Jsem od Klatov
holkaodkoni
napsal(a):
Dobrý den,
na měsíc leden sháním někoho kdo by mi zapůjčil k mé kobylce nějakého ponyho, nebo kozu či ovečku. Nabízím laskavou péči, kvalitní krmení a pravidelný výběh, na noc ve stáji. Možná i pronájem dlouhodobý...vše na domluvě. Koník který tu je s kobylkou bude v lednu ustájen mimo naši stáj a já nechci aby kobylka byla sama. Kobylka je skoro 3 letá, moc hodná (neagresivní).
Jsem od Klatov
obávám se, že pokud kobylka není zvyklá na ovce nebo kozy, asi by jí to jako společnost nepomohlo. Pochopila jsem, že koník se v únoru vrátí, takže sotva by si na nového kamaráda zvykla, šel by zase pryč. Ráda bych vám pomohla, jsem od Horažďovic, máme starou kobylku plňasku, na které už nejezdíme, ale je dost dominantní, takže nevím, jestli by to byla ta pravá společnice. Pokud byste přesto měla zájem, ozvěte se
holkaodkoni
napsal(a):
Dobrý den,
Jsem od Klatov
Byla by možnost zapůjčení muly,ale ne dlouhodobě,moji koníci jsou na sebe zvyklí,je ale potřeba každých 14 dní ustrouhávat kopýtka,není dominantní,pouze pastva a seno.
danurba
napsal(a):
obávám se, že pokud kobylka není zvyklá na ovce nebo kozy, asi by jí to jako společnost nepomohlo. Pochopila jsem, že koník se v únoru vrátí, takže sotva by si na nového kamaráda zvykla, šel by zase pryč. Ráda bych vám pomohla, jsem od Horažďovic, máme starou kobylku plňasku, na které už nejezdíme, ale je dost dominantní, takže nevím, jestli by to byla ta pravá společnice. Pokud byste přesto měla zájem, ozvěte se
A můžete mi napsat něco více o plňasce? To že je hodně dominantní to máte na mysli i na lidi nebo jen na koně? Nechci žádného "zabijáka" :-) Ještě dotaz... jakou máte představu o pronájmu? děkuji za info
sheril
napsal(a):
Byla by možnost zapůjčení muly,ale ne dlouhodobě,moji koníci jsou na sebe zvyklí,je ale potřeba každých 14 dní ustrouhávat kopýtka,není dominantní,pouze pastva a seno.
Můžete mi prosím napsat více info o mule? Kovář není problém jezdí nám sem velmi často (kobylka má špatně rostlé kopyto upravujeme každých 20 dní kopyta)děkuji
holkaodkoni
napsal(a):
A můžete mi napsat něco více o plňasce? To že je hodně dominantní to máte na mysli i na lidi nebo jen na koně? Nechci žádného "zabijáka" :-) Ještě dotaz... jakou máte představu o pronájmu? děkuji za info
Naše kobyla je na lidi mírná, jen má trochu nervózní nohu při čištění, ale nikdy nás nekopla, jen není vhodná pro úplného začátečníka. S ostatníma kobylama se rychle spřátelila, jen okamžitě začala šéfovat při krmení, řešíme to oddělenými kopkami sena. Je zvyklá být celodenně venku, ale noční pobyt ve stáji jí vyhovuje. Nemá žádné zvláštní nároky nebo zdravotní problémy, jen je vzhledem k svému věku a původu hůře krmitelná, i při vysoké spotřebě je stále hodně hubená. Pod sedlem je výborná, jen línější a jen pro velmi lehké jezdce tak do 50kg. Za pronájem bychom nic nechtěli, stačí, že jí buderte krmit. Dcera studuje v Klatovech, určitě byste se mohli sejít a domluvit, pokud byste měla zájem. Její adresa je: makja13@seznam.cz
holkaodkoni
napsal(a):
Můžete mi prosím napsat více info o mule? Kovář není problém jezdí nám sem velmi často (kobylka má špatně rostlé kopyto upravujeme každých 20 dní kopyta)děkuji
NAROZENA V ROCE 2003,VRANÍK,MÁM JÍ OD ČERVNA,KUPOVALA JSEM JÍ S HODNĚ SESEKANÝMI ŠPIČKAMI A AŽ POZDĚJI JSME ZJISTILI ŽE BYLA SCHVÁCENÁ,PRAVDĚPODOBNĚ Z JARNÍ TRÁVY.OBSEDLÁ,ALE MOMENTÁLNĚ NEJEZDITELNÁ JEN TAK JEDNOU AŽ DVAKRÁT ZA MĚSÍC V KROKU,PŘI VĚTŠÍ NÁMAZE KULHÁ,STAČÍ KDYŽ SE HONĚJÍ S KOBYLAMA PO OHRADĚ TAK ZAS ZAČNE KULHAT.JE TO MENŠÍ KONÍK 120,ALE ABCETUJE PEVNOU OHRADU I ELEKTRIC.OHRADNÍK,V CHLADNÉM POČASÍ JE RÁDA VE STÁJI,NEMÁ AŽ TAK DLOUHOU SRST.JE VELICE HODNÁ,SPÍŠE Z NEZNÁMÝCH VĚCÍ PLAŠÍ,ALE UŽ NE TOLIK,NEHÝKÁ JAKO OSEL ALE SPOJEJÍ ŘEHTÁNÍ KONĚ S HÝKÁNÍKM OSLÍKA,ALE VELICE TLUMENĚ,MÁM JÍ USTÁJENOU HNED VEDLE 5 SOUSEDŮ.jE TO TICHÝ TVOR