Čím budete letos připouštět... o kom přemýšlíte 2

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2010 10:38
koki

XXX.XXX.148.19

Do starého tématu už nejde přispívat tak zakládám dvojku
Pro mě je i docela zajímavá letošní nabídka z Mustangu - hřebec QUISSINI. Mám kobyly v hlavní plemenné knize, tak oto je to pro mě lákavější i po finanční stránce
http://www.staj-mustang. cz/hrebci/quissini/ quissini.html (2 mezery)

2.1.2010 11:32
gituna

XXX.XXX.85.61

koki napsal(a):
Pro mě je i docela zajímavá letošní nabídka z Mustangu - hřebec QUISSINI. Mám kobyly v hlavní plemenné knize, tak oto je to pro mě lákavější i po finanční stránce

Jojo, na kobylu se mi sice nehodí, ale jinak vypadá dobře. To mě právě docela překvapilo, to je asi nějaká novinka ne, že to je bez poplatku i na kobyly v HPK, nebylo to doteď jen pro AP?

anik

3.1.2010 11:49
anik

XXX.XXX.73.247

koki napsal(a):

Ahoj,my budeme letos připouštět plnokrevným arábkem Nadzihem
Už se děsně těšim
Jinak stránky na hřebce,kdyby měl někdo zájem:www.nadzih.wz.cz

3.1.2010 13:11
cizluc

XXX.XXX.211.115

koki napsal(a):

Je tu někdo, kdo též přemýšlí nad Al Campem ze stáje Mustang? :o)

4.1.2010 08:27
vap

XXX.XXX.252.18

cizluc napsal(a):
Je tu někdo, kdo též přemýšlí nad Al Campem ze stáje Mustang? :o)

My jdeme pod APH Pepino San Bar...už se těším...

buggyna

4.1.2010 12:31
buggyna

XXX.XXX.217.22

koki napsal(a):

Letos na mou kobušenku plňáskovatou půjde Heartbreak a pokud do jara přibude kobylinka další,tak na tu půjde Accelerator a pokud nová kobyla nebude, napřesrok bude mít tu česte po Heartbreakovi Accelerator

Snad vyjde do jara domu i ta druhá kobyla...

4.1.2010 18:37
oli

XXX.XXX.113.16

buggyna napsal(a):
Letos na mou kobušenku plňáskovatou půjde Heartbreak a pokud do jara přibude kobylinka další,tak na tu půjde Accelerator a pokud nová kobyla nebude, napřesrok bude mít tu česte po Heartbreakovi Accelerator

Snad vyjde do jara domu i ta druhá kobyla...

Letos bych chtěla pustit na A1/1 trakena Plesanta,tak uvidíme.

4.1.2010 19:01
shantal88

XXX.XXX.250.238

oli napsal(a):
Letos bych chtěla pustit na A1/1 trakena Plesanta,tak uvidíme.

Tak mustang má čím dál lepší,ten původ mě fakt zaujal,máme letos kobylku po Paliscovi,a ted že bych se nechalal přemluvit na tohohle krasavce?

17.12.2011 18:55
tammi

XXX.XXX.148.179

Nebudu zakládat další téma, proto se zeptám zde, čím máte v plánu pouštět další sezonu? Nevíte kam se poděl Quissini? Na webu Mustangu není.

18.12.2011 01:05
nikus

XXX.XXX.134.75

za pár dní budeme mít chovnou čt, v nedaleké připuštěcí stanici budou měnit písecké hřebce, tak si brousíme zuby na przedswit lionela.... :-)

18.12.2011 21:35
cizluc

XXX.XXX.211.115

Ahoj,

u nás to vypadá na tohohle hřebce. http://www.zangersheide.com/apps/sperma_hengst_detail.php?hengst=238

Uvidím ale... ještě byli ve hře dva šimlové, ale zatím se mi o podle potomstva nejvíc líbí právě Candillo. :)

Kdy plánujete, že začnete s připouštěním? :) A čím a co budete pouštět?

19.12.2011 08:20
didi

XXX.XXX.203.26

cizluc napsal(a):
Ahoj,

u nás to vypadá na tohohle hřebce. http://www.zangersheide.com/apps/sperma_hengst_detail.php?hengst=238

Uvidím ale... ještě byli ve hře dva šimlové, ale zatím se mi o podle potomstva nejvíc líbí právě Candillo. :)

Kdy plánujete, že začnete s připouštěním? :) A čím a co budete pouštět?

Snad "kým" a "koho", ne?

"Čím" a "co", je jasné - vajíčko spermií...

19.12.2011 10:42
cizluc

XXX.XXX.211.115

didi napsal(a):
Snad "kým" a "koho", ne?

"Čím" a "co", je jasné - vajíčko spermií...

Šmarjáááá, to je to opravdu tak důležité a nebo tady někdo vstal levou nohou a musí rejpat? :))))) Ale jsem velice pobavena. ¨

Aby nedošlo k dalším omylům: KOHO budete začátkem na jaře připouštět a KÝM? :)

19.12.2011 12:56
koki

XXX.XXX.176.25

No to je opravu důležité!!
Myslím že alespoň v tom předvánočním čase by si měli dát tihle rýpavci pohov.
Kopírovala jsem jen název starého tématu a přidala za něj číslo 2. Ukamenujte mě aby jste povzbudili své ego :-)):-)):-))

19.12.2011 13:06
tammi

XXX.XXX.148.179

koki napsal(a):
No to je opravu důležité!!
Myslím že alespoň v tom předvánočním čase by si měli dát tihle rýpavci pohov.
Kopírovala jsem jen název starého tématu a přidala za něj číslo 2. Ukamenujte mě aby jste povzbudili své ego :-)):-)):-))

sakra práce, já tu obnovím téma, abych se dozvěděla vaše nápady na připouštění a místo toho tady věčně čtu nějaký krávoviny, koho to zajímá ?!
Pokud nemáte nic k danému tématu, tak se ani nevyjadřujte.smajlík

19.12.2011 13:21
koki

XXX.XXX.176.25

Plně souhlasím s Tammi..

Já se ještě rozmýšlím jestli připustit inseminačně nebo přirozeně aby mi alespoň odpadla následná paternita. Jedna obyla je sice problémovější na nakládání, ale do Tlumačova to máme kousíček :-)

První adept je pro nás 2855 Puerto Rico - http://www.hrebcinectlumacov.wz.cz/puertorico.htm

A z inseminace asi 2983 Sir Edward - http://www.hrebcinectlumacov.wz.cz/edward.htm
nebo 1359 Colato R - http://www.hrebcinectlumacov.wz.cz/colato.htm

Kdyby byla v Tlumačově znovu možnost Arista Z šla bych do něj znovu. Máme po něm doma na jaro dvě dvouleté kobylky a obě se jeví velmi dobře :-)

19.12.2011 13:35
didi

XXX.XXX.203.26

cizluc napsal(a):
Šmarjáááá, to je to opravdu tak důležité a nebo tady někdo vstal levou nohou a musí rejpat? :))))) Ale jsem velice pobavena. ¨

Aby nedošlo k dalším omylům: KOHO budete začátkem na jaře připouštět a KÝM? :)

Moc si to berete. Měl to být spíše vtip.
Nechtěla jsme svou poznámkou být hnusná - nepřišlo mi to z mé strany útočné.

Já bych vybráno měla, ale dalšího koníka už nemáme kam dát - nemáme koně na vlastním pozemku - a naše kobyla nemá po sportovní kariéře, takže by se hříbě na prodej odchovávat finančně nevyplatilo/ nevrátilo. Jednoho prcka po ní máme a ten bude muset výhledově dlouho stačit :-)... Na jednu stranu už se těším, až doroste a budeme spolu jezdit, na druhou stranu si říkám, jak to rychle uteklo a vzpomínám na to, jaký to byl drobeček - že nějak rychle roste...

Přeji šťastné hledání otců a pěkná hříbata.

19.12.2011 22:35
erzikac

XXX.XXX.168.10

Quissiniho stáhli z plemenitby vloni v květnu. Byl strašně vytížený, pak už ani nechtěl skákat. Nakonec zjistili, že nemá pohyblivý sperma. Nezabřezla po něm ani jedna kobyla...
Jinak já letos počkám, co bude u Mullerů. Dost hřebců povraceli do ciziny, Sagittu prodali, takže snad bude hodně nové krve:-)
Letos máme hříbě po Carpallo a Werbespot, a kobylu březí po Sagitta, tak si ještě hodně rozmyslím, jestli vůbec připustím. Přeci jen je s těma herkama dost práce, v takovém množství...

19.12.2011 23:51
cizluc

XXX.XXX.211.115

erzikac napsal(a):
Quissiniho stáhli z plemenitby vloni v květnu. Byl strašně vytížený, pak už ani nechtěl skákat. Nakonec zjistili, že nemá pohyblivý sperma. Nezabřezla po něm ani jedna kobyla...
Jinak já letos počkám, co bude u Mullerů. Dost hřebců povraceli do ciziny, Sagittu prodali, takže snad bude hodně nové krve:-)
Letos máme hříbě po Carpallo a Werbespot, a kobylu březí po Sagitta, tak si ještě hodně rozmyslím, jestli vůbec připustím. Přeci jen je s těma herkama dost práce, v takovém množství...

Erži a nepřemýšlela si o něčem ze zahraničí? Sice to není levné, ale někdy to výjde na stejný prachy, jako byl Carpalo a nebo právě ten Montreal... :) anonyma

21.12.2011 11:55
erzikac

XXX.XXX.144.29

cizluc napsal(a):
Erži a nepřemýšlela si o něčem ze zahraničí? Sice to není levné, ale někdy to výjde na stejný prachy, jako byl Carpalo a nebo právě ten Montreal... :) anonyma

Nu, to by ses divila, o čem všem já přemýšlím:-) Jenže realita je bohužel trochu jiná. S financema by nebyl problém, povedlo se mi prodat byt, a když doplatím hypotéku, tak mi ještě pořád hodně peněz zbyde. Jenže já bych ty prachy ráda utratila nějak konstruktivně. A dát to za připuštění? No nevím...Když bude malej Saggiťák, tak mám na ježdění tři mladý koně plus Čubinu. To už je celkem dost. Že bych sehnala někoho na ježdění, o tom si můžu nechat zdát. Hříbata se navíc jeví moc pěkně, pochválila mi je i moje cvičitelka, což je dost rejpavá a kritická baba, takže by mi bylo líto je prodat. Když už pominu to, že finančně by to byl prodělek, tak by mi vadilo, že třeba prodám budoucí skvost. A prodat staré chromajzny, na to nemám srdce. Jak by asi dopadly? Čili tu budu mít šest koní, a budu na to sama. Kdyby tu byl nějaký kůň ustájený, tak mi aspoň zaplatí někoho, kdo za mě občas vykydá. Jenže není. Lidi tu strašně koukají na prachy. Je jim jedno, že jejich koně strádají, jsou uvázaní, nedostanou pořádně nažrat. Hlavně ať to moc nestojí. Tomu se odmítám podřídit. Takže prozatím tu nikdo není. Až bude, popřemýšlím o dalším hříběti. Ale spíš počkám, až jak budou vypadat mladé, a podle toho se rozhodnu, jestli to vůbec má cenu. Abych tu pak neměla nějakou mulu s připuštěním za čtyřicet tisíc...

21.12.2011 14:34
cizluc

XXX.XXX.211.115

erzikac napsal(a):
Nu, to by ses divila, o čem všem já přemýšlím:-) Jenže realita je bohužel trochu jiná. S financema by nebyl problém, povedlo se mi prodat byt, a když doplatím hypotéku, tak mi ještě pořád hodně peněz zbyde. Jenže já bych ty prachy ráda utratila nějak konstruktivně. A dát to za připuštění? No nevím...Když bude malej Saggiťák, tak mám na ježdění tři mladý koně plus Čubinu. To už je celkem dost. Že bych sehnala někoho na ježdění, o tom si můžu nechat zdát. Hříbata se navíc jeví moc pěkně, pochválila mi je i moje cvičitelka, což je dost rejpavá a kritická baba, takže by mi bylo líto je prodat. Když už pominu to, že finančně by to byl prodělek, tak by mi vadilo, že třeba prodám budoucí skvost. A prodat staré chromajzny, na to nemám srdce. Jak by asi dopadly? Čili tu budu mít šest koní, a budu na to sama. Kdyby tu byl nějaký kůň ustájený, tak mi aspoň zaplatí někoho, kdo za mě občas vykydá. Jenže není. Lidi tu strašně koukají na prachy. Je jim jedno, že jejich koně strádají, jsou uvázaní, nedostanou pořádně nažrat. Hlavně ať to moc nestojí. Tomu se odmítám podřídit. Takže prozatím tu nikdo není. Až bude, popřemýšlím o dalším hříběti. Ale spíš počkám, až jak budou vypadat mladé, a podle toho se rozhodnu, jestli to vůbec má cenu. Abych tu pak neměla nějakou mulu s připuštěním za čtyřicet tisíc...

Myslela jsem právě, že bys zkusila připustit jen jednu. Protože v zahraničí najdeš docela dost hřebců, který se pohybujou cenově na hranici jako dražší hřebci u nás...

Tady máš třeba Condora Z (Casall x Capitol I x Caletto II). Původově velice zajímavý hřebec. Velice pěkný skokový potenciál a povahově vypadá a říká se o něm, že je skvělej. Cenově vychází skoro na stejno. 200 euro za první dávku, za každou další pak 90 a když je kobyla březí v říjnu, tak doplácíš 300 euro. Je chlazeným. ;) http://sporthorse-data.com/d?i=10587000

Já pořád přemýšlím nad tím Candillem. Skvělej hřebec, dává supr koně (po něm u nás byl třeba Color of Love), atraktivní a se skvělou povahou a skokovým potenciálem. Jenže zase se mi líbí i ten Concord. Ale ten je menší a ne tolik prověřenej... jenže tam zase má Caretina. Jenže zase Candillo je zase Cassini a je prověřenej. Hm, hm... (tady je Candillo http://sporthorse-data.com/d?i=221039)

Tvoje dilema naprosto chápu. ;) Ono s tím připouštěním to není žádná sláva, s případným prodejem taky ne. Lidi hlavně neocení kvalitu, což je problém. Pořád si myslí, že ty vyrobíš hříbě, který tě bude stát minimálně 60 tisíc a pak jim ho prodáš za deset, protože jinak si zloděj. ;) Takhle to holt funguje. Nehledě na to, že když připustíš českou kobylou zangersheide hřebcem a je z toho zangersheide, tak se nakonec dozvíš, že je to stejně jen kříženec a že nemá cenu víc jak 7 tisíc. To si sedneš na zadek. Dělám koně se zahraničními papírama proto, že chci pak mít lepší možnosti a víc investovat do novejch lepších koní a ne proto, abych si poslechla, že je to stejně jen další kříženec. Ty jo... lidi jsou fakt na hlavu. Chtěj koníčky, ale nedaj ani korunu.

Zkus to připuštěním ze zahraničí zvážit. ;)

22.12.2011 12:09
erzikac

XXX.XXX.88.245

cizluc napsal(a):
Myslela jsem právě, že bys zkusila připustit jen jednu. Protože v zahraničí najdeš docela dost hřebců, který se pohybujou cenově na hranici jako dražší hřebci u nás...

Tady máš třeba Condora Z (Casall x Capitol I x Caletto II). Původově velice zajímavý hřebec. Velice pěkný skokový potenciál a povahově vypadá a říká se o něm, že je skvělej. Cenově vychází skoro na stejno. 200 euro za první dávku, za každou další pak 90 a když je kobyla březí v říjnu, tak doplácíš 300 euro. Je chlazeným. ;) http://sporthorse-data.com/d?i=10587000

Já pořád přemýšlím nad tím Candillem. Skvělej hřebec, dává supr koně (po něm u nás byl třeba Color of Love), atraktivní a se skvělou povahou a skokovým potenciálem. Jenže zase se mi líbí i ten Concord. Ale ten je menší a ne tolik prověřenej... jenže tam zase má Caretina. Jenže zase Candillo je zase Cassini a je prověřenej. Hm, hm... (tady je Candillo http://sporthorse-data.com/d?i=221039)

Tvoje dilema naprosto chápu. ;) Ono s tím připouštěním to není žádná sláva, s případným prodejem taky ne. Lidi hlavně neocení kvalitu, což je problém. Pořád si myslí, že ty vyrobíš hříbě, který tě bude stát minimálně 60 tisíc a pak jim ho prodáš za deset, protože jinak si zloděj. ;) Takhle to holt funguje. Nehledě na to, že když připustíš českou kobylou zangersheide hřebcem a je z toho zangersheide, tak se nakonec dozvíš, že je to stejně jen kříženec a že nemá cenu víc jak 7 tisíc. To si sedneš na zadek. Dělám koně se zahraničními papírama proto, že chci pak mít lepší možnosti a víc investovat do novejch lepších koní a ne proto, abych si poslechla, že je to stejně jen další kříženec. Ty jo... lidi jsou fakt na hlavu. Chtěj koníčky, ale nedaj ani korunu.

Zkus to připuštěním ze zahraničí zvážit. ;)

Pěkný hřebeček, a drahý není, ale na kterou kobylu bych ho podle Tebe měla pustit:-)??
Tak já bych jaksi pár zájemců měla. Za pětadvacet...smajlík Jenže když mě tolik stálo připouštění a veškeré papíry, nehledě na výživu klisny a hříběte, tak je samozřejmě za tolik nenechám. Pak mám dvě vážné zájemkyně o cca čtyřleté koně. Jsou to holky, které peníze mají, a byly by ochotné dát kolem kila za pěkného koně, protože moje koně znají, vědí, že jsou vychovaní, že je nešidím atd. Což je dobrý začátek, ale logicky se během těch dalších tří let může změnit spousta věcí. A pořád to je několik let, kdy tady bude běhat spousta mladých, na ježdění nepoužitelných koní, a já se z toho asi zcvoknu. Jak jsem psala, je to hodně práce, s těmi koňmi. Dřív mi to nikdy nedošlo. Měla jsem dva, tři, a byla to hračka. Teď už ne.
Navíc-těžko říct, jak se vyvine náš vztah s Davčou. V létě jsem kvůli němu přišla o psa, a on místo toho, aby se nad sebou zamyslel, tak to svedl na mě. Že to je vina mojí anarchistický výchovy atd. Pak jsem ještě zjistila, že se nám do vztahu sere jeho matka, která mi zřejmě nikdy neodpustí, že jsem ho z bytu vytáhla na statek. Tchýně ho navádí proti mně, že kdybych netrávila tolik času o koní, tak se víc starám o domácnost, a nemáme tu takový bordel atd. Bordel máme proto, že nevidím smysl života ve vyleštěných oknech, ale jdu radši s holkama ven. Což se nezmění, i kdybych byla bez koní. Takže zázemí mám trochu vratké, a při případném rozchodu je každý kůň navíc jen další koule u nohy...
Já se zas dozvídám, že k čemu mi jsou papíry atd. Holt kdo nechce pochopit, tomu nemá cenu něco vysvětlovat...
Jo, a nevím, jestli se mi to povede, ale zkusím přidat fotku té nové kobyly od trenéra. Tak zhodnoťsmajlík

22.12.2011 12:16
cizluc

XXX.XXX.211.115

erzikac napsal(a):
Pěkný hřebeček, a drahý není, ale na kterou kobylu bych ho podle Tebe měla pustit:-)??
Tak já bych jaksi pár zájemců měla. Za pětadvacet...smajlík Jenže když mě tolik stálo připouštění a veškeré papíry, nehledě na výživu klisny a hříběte, tak je samozřejmě za tolik nenechám. Pak mám dvě vážné zájemkyně o cca čtyřleté koně. Jsou to holky, které peníze mají, a byly by ochotné dát kolem kila za pěkného koně, protože moje koně znají, vědí, že jsou vychovaní, že je nešidím atd. Což je dobrý začátek, ale logicky se během těch dalších tří let může změnit spousta věcí. A pořád to je několik let, kdy tady bude běhat spousta mladých, na ježdění nepoužitelných koní, a já se z toho asi zcvoknu. Jak jsem psala, je to hodně práce, s těmi koňmi. Dřív mi to nikdy nedošlo. Měla jsem dva, tři, a byla to hračka. Teď už ne.
Navíc-těžko říct, jak se vyvine náš vztah s Davčou. V létě jsem kvůli němu přišla o psa, a on místo toho, aby se nad sebou zamyslel, tak to svedl na mě. Že to je vina mojí anarchistický výchovy atd. Pak jsem ještě zjistila, že se nám do vztahu sere jeho matka, která mi zřejmě nikdy neodpustí, že jsem ho z bytu vytáhla na statek. Tchýně ho navádí proti mně, že kdybych netrávila tolik času o koní, tak se víc starám o domácnost, a nemáme tu takový bordel atd. Bordel máme proto, že nevidím smysl života ve vyleštěných oknech, ale jdu radši s holkama ven. Což se nezmění, i kdybych byla bez koní. Takže zázemí mám trochu vratké, a při případném rozchodu je každý kůň navíc jen další koule u nohy...
Já se zas dozvídám, že k čemu mi jsou papíry atd. Holt kdo nechce pochopit, tomu nemá cenu něco vysvětlovat...
Jo, a nevím, jestli se mi to povede, ale zkusím přidat fotku té nové kobyly od trenéra. Tak zhodnoťsmajlík

Hoď původy obou kobyl, mrknu na ně a pak ti povím. :)))

No, hele... já do toho letošního připouštění zahučela za slušný prachy a nakonec z toho ani nic není. Kdyby někdo věděl, kolik to stálo, asi by se přeskočil.

Je dobré, že už máš nějaké zájemce. Já teda nehodlám prodávat, ale kdyby se narodil hřebec, budu o prodeji přemýšlet. Nějak si to neumím představit. Sice jsem prodávala černýho, ale to byl 3,5 letej kůň bez papírů. To bylo trochu něco jinýho. Pochybuju, že někdo koupí hříbě třeba za 40 tisíc. Ale uvidím. Byla bych ráda, kdyby se po Candillovi narodila kobyla a já si jí nechala. ;) Ale kdo ví, co bdue za rok a jestli vůbec připuštění výjde.

Situace je vždycky těžká. Prachy a vztahy... to jsou věci, který bych občas zrušila, ale bez toho to nejde.

Kobyla celkem pěkná, ale dost dlouhá. Po kom to je? Kdyžtak pošli odkaz na PK. ;)

22.12.2011 14:45
rady

XXX.XXX.1.4

Ahoj, letos jsem připouštěla dvě kobylky po 923 AMARILLO

http://www.studbookcs.cz/plemenici09/923%20AMARILLO.htm

23.12.2011 23:50
nikus

XXX.XXX.134.75

rady napsal(a):
Ahoj, letos jsem připouštěla dvě kobylky po 923 AMARILLO

http://www.studbookcs.cz/plemenici09/923%20AMARILLO.htm

tak pak přidejte fotky co se povedlo. Je to nádherný hřebec a dává elegantní hříbata. jste někde z tohoto kraje? amarillova to byla poslední sezóna ve Zdeslavi ( bydlíme hned vedle), právě za něj přišel jmenovaný Lionel. Už tam stojí, byli jsme ho očíhnout a stojí to za to, nádhera, mám jasno smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.12.2011 09:20

Pokud kobylu neprodám, tak mám v užším výběru 4 hřebce. :-)
1. Quattro B (výborný hřebec za slušný peníze)
2. Dormane du Puy
3. Boris du Melnire
4. Scyris

24.12.2011 09:44
tammi

XXX.XXX.148.179

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud kobylu neprodám, tak mám v užším výběru 4 hřebce. :-)
1. Quattro B (výborný hřebec za slušný peníze)
2. Dormane du Puy
3. Boris du Melnire
4. Scyris

A kdo nabízí Quattro B a Boris du Melnire?

24.12.2011 13:34
cizluc

XXX.XXX.211.115

erzikac: Tak jsem narazila na supr zvíře. Comfilo Plus Z. Otec je Comme IL Flaut - což je Cornet Obolensky a Ratina Z... a otec matky je Baloubet du Rouet. :) Koupili ho zangerhseide a měli by ho nabízet v chovu v týhle připouštěcí sezóně. :) Tak čeká na cenu a po prozkoumání videa oželím i to, že je zrzavej. ;)

Tady je video: http://www.gaenserig.de/video_inhalte/36/1135/1135.swf

A fotka....

24.12.2011 14:14
tammi

XXX.XXX.148.179

cizluc napsal(a):
erzikac: Tak jsem narazila na supr zvíře. Comfilo Plus Z. Otec je Comme IL Flaut - což je Cornet Obolensky a Ratina Z... a otec matky je Baloubet du Rouet. :) Koupili ho zangerhseide a měli by ho nabízet v chovu v týhle připouštěcí sezóně. :) Tak čeká na cenu a po prozkoumání videa oželím i to, že je zrzavej. ;)

Tady je video: http://www.gaenserig.de/video_inhalte/36/1135/1135.swf

A fotka....

Krasavec, super původ, dobrý pohyb a bezvadně otevírá zadky při skoku :-) Jsem zvědavá na cenu:-)

24.12.2011 14:43
cizluc

XXX.XXX.211.115

tammi napsal(a):
Krasavec, super původ, dobrý pohyb a bezvadně otevírá zadky při skoku :-) Jsem zvědavá na cenu:-)

Mslím si, že kolem těch 200 až 300 za první dávku a doplatek tak 450 euro.. tak nějak se to bude pohybovat. Je to mlaďas tříletej. :) Takže mám dilema... Zvolit krev, která naváže velice dobře naváže na krev mojí kobyly, ale je to neprověřenej mlaďoch a nebo vybrat Candilla, kde ta krev nesedne až tolik, ale je to prověřenej hřebec se skvělým potomstvem? :) Inu, bude asi ještě těžké rozhodnout se. Ale uvidíme, co cena... pokud bude v tomhle rozmezí do 800 - 900 euro, bude to ok a jdu do toho.

24.12.2011 17:06

Boris stojí v NZ Topolčianky a Quattro je na stanici Böckmann :)

25.12.2011 13:51
erzikac

XXX.XXX.185.8

cizluc napsal(a):
Hoď původy obou kobyl, mrknu na ně a pak ti povím. :)))

No, hele... já do toho letošního připouštění zahučela za slušný prachy a nakonec z toho ani nic není. Kdyby někdo věděl, kolik to stálo, asi by se přeskočil.

Je dobré, že už máš nějaké zájemce. Já teda nehodlám prodávat, ale kdyby se narodil hřebec, budu o prodeji přemýšlet. Nějak si to neumím představit. Sice jsem prodávala černýho, ale to byl 3,5 letej kůň bez papírů. To bylo trochu něco jinýho. Pochybuju, že někdo koupí hříbě třeba za 40 tisíc. Ale uvidím. Byla bych ráda, kdyby se po Candillovi narodila kobyla a já si jí nechala. ;) Ale kdo ví, co bdue za rok a jestli vůbec připuštění výjde.

Situace je vždycky těžká. Prachy a vztahy... to jsou věci, který bych občas zrušila, ale bez toho to nejde.

Kobyla celkem pěkná, ale dost dlouhá. Po kom to je? Kdyžtak pošli odkaz na PK. ;)

Čus, tak kobyly jsou http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=139912 to je ta nová. Jo, má volnější bedra, a je trošku hrubší, ale zas má pěkně nasazený krček, a krásně se hýbe... Holt se podle toho musí vybírat hřebec. Jasmína je na http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=90158 ale tu připustím jen podle toho, jak budou vypadat ta kopyta. Čím víc o tom přemýšlím, tím víc si říkám, že bych měla připustit, protože aby mi tu kobyly jen stály, to je nemusím mít, že jo. A navíc holky za chvíli dorostou, a když je bude ježdění bavit, tak ať mají z čeho vybírat:-)
Já moc na původ nekoukám, tedy ne že by mě nezajímal vůbec, ale myslím, že jsou důležitější věci-korekce vad, a hlavně to, jak vypadá hřebcovo potomstvo. Jako je pěkný, že hřebcův děda byl slavnej XY, ale když je na stejný generační úrovni dalších sedm koní, tak může zrovna tak hříbě být po nich. A výkonnost prokazatelně předávánou několik generací, to má jen málo koní. Pěkný a navazující původ je spíš taková třešnička na dortu. Takže já spíš koukám na to, jaký je potomstvo. Když bude mít kvalitní potomstvo třínohý velbloud, tak ho pustím. No, u toho Saggity jsem to sice udělala přesně naopak, hlavně kvůli původu, ale to byla spíš vyjímka:-) Příště už vyberu jen prověřenýho plemeníka.
Ono s těma hříbatama to je těžký. Nikdo Ti nedá tolik, aby se Ti zaplatilo připuštění, zapsání, a výživu klisny od zabřeznutí až do odstavu. A za čtyřletka třeba už nějaký pěkný prachy dostaneš, když se povede, ale ty čtyři roky Ti zabírá místo ve stáji, stojí Tě spoustu úsilí, a hlavně když Ti má dorůstat další mlaďoch, tak najednou zjistíš, že máš plnou stáj jezdecky nepoužitelných koní, a prodat žádnýho z nich nemůžeš, protože když mu jsou např dva, tak je vpodstatě neprodejný(nebo ho prodáíš za cenu hříběte).
Pojedeš do Mustangu, na předváděčku? Už jsem Ti to naplánovala:-) Jednu cestu bych Tě svezla, buď do, a nebo z HK, navštívila bych matku, a Ty bys aspoň nemusela tolik vlakem. Hm??

29.12.2011 16:57
cizluc

XXX.XXX.211.115

erzikac: Tak mi přišel katalog z Belgie. :( A jsem trochu zmatená. Mají v nabídce:

Crown Z (Carthago Z, Ramiro Z, Alme Z) - Ratiny Z syn, skvělej potenciál, slušný potomstvo. Cena 750 euro
Carthesino Z (Carthago Z, Cassini I, Cor de la Bryere), moc hezkej, ale trochu delší šilm. Cena 500 euro
Chellano Alpha Z (Contender, Cor de la Bryere, Capitol I) - klon Chellano Z. Cena 500 euro.
Clinto Z (Clinton, Calido I, Cabinett I) - moc hezkej hnědáček s dobrým potenciálem. Cena 500 euro.
Comilfo Plus Z (Comme Il Faut, Balou du Rouet, Weinberg) - můj veliký favorit!!! Cena 500 euro.
Concord Z (Casall, Capitol I, Caletto II) - pěkný kůň. 500 euro.
Crowtano Z (Crown Z, Caretano Z, Carthago Z). Cena taky 500 euro.
Candico Z (Candillo Z, Caretano Z, Carthago Z). Cena 500 euro.

Moc hezká kolekce mladých hřebců z prověřených rodin. Ceny jsou taky fajn, je vidět, že krize zasáhla. Z tohohle je těžko vybrat. Nejspíš padne řada na Comilfa, má nějak něco, co mě uchvacuje i přes zrzavou barvu. Ale je to opravdu obtížné. smajlík

29.12.2011 19:53
luciša

XXX.XXX.23.6

Ahoj já jsem pro svou kobylku vybrala tohoto krasavce - APHA hřebec, 100% homozygot - Silver Summer Bar
Splním si tím svůj sen a budu mít strakatého koníka, navíc co jsem slyšela hřebec je hodný a dobře stavěný, o tom se ostatně sama pojedu přesvědčit ;-)

30.12.2011 11:15
rady

XXX.XXX.1.4

Až se narodí hříbátečka dám sem fotky, už se moc těšíme smajlíkAmarilo je fakt pěknej kousek koně .
Na Lionela mám políčeno už pěkně dlouho :-) mám kobylku po Przedswit

Přidejte reakci

Přidat smajlík