bonzelka
napsal(a):
ahoj vim o dvou..
Pecka-je z Českého Krumlova
A Kolafa-je z Českých Budějovic..
Pokud budeš chít i tel,tak můžu sehnat..
K nám jezdí strouhat Pecka a velká spokojenost
marcii
napsal(a):
prosím víte o nějakém šikovném kováři z jižních čech?prosím jestli ano sem snimi
ahoj, znám výborneho človíčka z veselí nad lužnicí, ale jen strouha, podkovy totiz neuznava...vyléčil uz spousty schvacených koníků, má fakt zlaté ručičky, takze kdybys mela zajem nebo nekdo jiny, muzu vam na nej dat kontakt...rad konikum pomaha
redbla
napsal(a):
Kovář Pecka (Český Krumlov) 605984723
Kovář Kožera (Jindřichův Hradec) 723051197
oba jsou špičkoví, oba dojedou a oba umí bosé i kování a mají i pojízdnou kovárnu
nevíte o nákém bliže ke kaplici treba hrady sviny atd.scháním nového kováře kobyla i po častých upravach stále popraskaná kpyta a neja se mi zda že ji bere vnitrky moc až ji někdy teče krev a když mu něco reknu tak jen odveti to je dobra tak to má být.je mo hnedka jasny že ne kobyla ho vidí a už nedava nohy
woldemortik
napsal(a):
nevíte o nákém bliže ke kaplici treba hrady sviny atd.scháním nového kováře kobyla i po častých upravach stále popraskaná kpyta a neja se mi zda že ji bere vnitrky moc až ji někdy teče krev a když mu něco reknu tak jen odveti to je dobra tak to má být.je mo hnedka jasny že ne kobyla ho vidí a už nedava nohy
jéjda, tak to je tedy opravdu hodne, protoze strouhnout az do krve, to musi bejt uz dost hluboko, zásada je, aby bylo silne chodidlo-takze na nej nesahat,zrasplovat steny, aby se sukne nedotykala zeme-tim padem se kopyta nebudou lamat, rozperky vzit jen aby byly tak mm nad chodidlo, zalezi jak jsou kopyta momentalne konkavni...jojo, kobča ví, proč mu je davat nema... dobryho kovare/kopytare poznas (více mene) ze i tvuj kun ho zacne mit rad
lala54
napsal(a):
jéjda, tak to je tedy opravdu hodne, protoze strouhnout az do krve, to musi bejt uz dost hluboko, zásada je, aby bylo silne chodidlo-takze na nej nesahat,zrasplovat steny, aby se sukne nedotykala zeme-tim padem se kopyta nebudou lamat, rozperky vzit jen aby byly tak mm nad chodidlo, zalezi jak jsou kopyta momentalne konkavni...jojo, kobča ví, proč mu je davat nema... dobryho kovare/kopytare poznas (více mene) ze i tvuj kun ho zacne mit rad
No Marti a nechtělo by se to zkusit toho Kolafu? Není špatnej, přístup taky docela v pohodě. A rozhodně není takovej saďák jako věčně přiopilej kobyla. Jezdí právě i dost okolí Svinů a tak. Myslím že ho i znáš. Mě taky strouhal, jenže mám magora a tak mi nezbylo než se to naučit sama, mám sice i lejstro že to můžu dělat ale dělám jen svojí, max. ještě statkový koně. Poněvač ty kováře nevidí jak je rok dlouhej.
zazika
napsal(a):
No Marti a nechtělo by se to zkusit toho Kolafu? Není špatnej, přístup taky docela v pohodě. A rozhodně není takovej saďák jako věčně přiopilej kobyla. Jezdí právě i dost okolí Svinů a tak. Myslím že ho i znáš. Mě taky strouhal, jenže mám magora a tak mi nezbylo než se to naučit sama, mám sice i lejstro že to můžu dělat ale dělám jen svojí, max. ještě statkový koně. Poněvač ty kováře nevidí jak je rok dlouhej.
Kolik si účtuje pan Pecka za strouhání?
zazika
napsal(a):
pro Martinu:Já se taky přimlouvám za Kolafu-hlavně jezdí do těhle končin dosti často-třeba teď v nejbližší době jede do Jindřichova(možná již zítra), což je opravdu vedle Kuří.Doporučuju zavolat mu a dohodnout to na stejný termín a budete mít i dopravu poloviční.Ke koníkům má super klidnej přístup.Zdraví Denisa a doufám že někdy zajedete k nám něco vyfotit-třeba na sněhu
zazika
napsal(a):
Kolik si účtuje pan Pecka za strouhání?
Pecka strouhání - Nechci kecat ale do 150,- na koně určitě, horší je to s dopravou když nemáš s kým se podělit, ale i tak jsme se dohodli na slušné ceně, to už si musíš dohodnout sama. Někdo tu píše o koni magorovi, Pecka je zvyklej a navíc jsem ho ještě neviděla že by nebyl v klidu a ke koni se chová pěkně, taky si mimo zadků drží sám a to se taky někdy cení. Koval i vymagořený dostiháky atp. můžu jen doporučit. Kobera minulost neznám, ale jezdí k nám právě kvůli dělení o cestovné a koníci mají kopýtka taky super i nás na svodu chválili, že máme šikovnýho kováře. Mrněti jsme s ním také dělali nohy a klídeček. Nohy si sám většinou nedrží.
Pak se po jihu pohybuje ještě Elčkner nebo jak se to píše, vozí si pomocníka. U nás byl na zkoušku jendou ego dlouho nic a pak teprv on a dost protivnej, umí to se musí nechat, ale ke koním a lidem přístup děsnej, taky vím že podkovy mu občas spadnou, ale snaží se brzo přijet a napravit to.
No a Chmelík ten i ve spolupráci se zdejší vetkou umí docela zázraky s problémama nohou, ale dlouhodobě je nespolehlivej a jeho práce v běžným provozu mi přišla jednou tak a jednou jinak, prostě se mi nezdá 100% ale špatný určitě není a ke koním taky fajn. Kovář Chmelík (Písek) 603809229
No a na tištěné koňo mapě byl myslím jakýsi přehled kovářů, kdysi nám jí dovezl Pecka.
k nám jezdí Aleš, je ze šumavských hoštic, nemůžu si ho vynachválit, lepšího jsem nezažila, jinak s Elčknerem zkušenost moc nemám, zažila jsem ho jednou, valach mi kdykoliv stál a držel, i když jednou strouhali zadkem přímo k silnici, kvůli málo místa, projíždeli auta a i tak držel v k lidu, ale u Elčnera mi stát nechtel, kopal, tohle nikdy nezkoušel, měl z něho strach, jinak si to nevysvětlim, jako šikovností na Aleše nemá a ješte k tomu protivnej.
iveth
napsal(a):
k nám jezdí Aleš, je ze šumavských hoštic, nemůžu si ho vynachválit, lepšího jsem nezažila, jinak s Elčknerem zkušenost moc nemám, zažila jsem ho jednou, valach mi kdykoliv stál a držel, i když jednou strouhali zadkem přímo k silnici, kvůli málo místa, projíždeli auta a i tak držel v k lidu, ale u Elčnera mi stát nechtel, kopal, tohle nikdy nezkoušel, měl z něho strach, jinak si to nevysvětlim, jako šikovností na Aleše nemá a ješte k tomu protivnej.
Aleš dělá převážně tažáky, já bych si ho ke koni už po špatné zkušenosti nepustila. Peťa Elkčner mi jezdil na koně dlouhou dobu a spokojenost, jen jeho chování se mi nelíbilo, ale valachovi zachránil zadky, po špatném kování předchozích majitelů. Na prvního valacha (když jsem bydlela jinde) mi jezdil Podešva, spokojenost největší
lala54
napsal(a):
ahoj, znám výborneho človíčka z veselí nad lužnicí, ale jen strouha, podkovy totiz neuznava...vyléčil uz spousty schvacených koníků, má fakt zlaté ručičky, takze kdybys mela zajem nebo nekdo jiny, muzu vam na nej dat kontakt...rad konikum pomaha
Ahoj,
můžu poporosit o jméno toho človíčka z Veselí nad Lužnicí? Zajímalo by mě to..... Díky
Několik let mi koval i strouhal CHmelík a můžu jen doporučit. Je moc šikovnej. Jen moc nestíhá protože ková celej Píseckej hřebčinec. Cena fakt lidová. Za strouhání asi 100,- na koně. Pak mi dvakrát koval Elkčner, to to hned spadlo, takže už nikdy. A po prestěhování co ČB k nám jezdí už teda jen strouhat Pecka. S prácí jsem spokojená, ale dva koně vystrouhat stojí 1000,- Netuším co je za cestu a co za strohuání ale jednou jsme se domluvili s pánem ze vsi co má jednoho koně že se podělíme o cestu a cena byla pořád stejná, tak nevím.
My jsme včera zkusili prvně Kocmana a řekla bych že super...
předtim dělal Hanýse celou dobu Kolafa a hřebčák má jednu nohu křivou...věčně mi chodil po tvrdym jak posranej...no děs.
Kocman říkal,že kdyby se to chytlo dřív a něco se s tim dělalo tak to nemusel mít tolik...Takže já teď budu testovat Kocmana a Kolafu už bohužel nechci.
Takže asi tak.
lenka1976
napsal(a):
Ahoj, znam vyborneho kováře z Netolic ,jmenuje se Michal Tesař , je to druha generace kovaře z jihu čech!! mohu jen doporučit a ceny jsou solidní ,jo co se tyče podkov? maji svou vyrobu,takže supr s pozdravem Lenka
s Tesařem spokojenost jezdí mi furt starý a už 13let nikdy jsem neměla problém ani s vystrouháním ani s kováním.
Já se přidávám k těm co doporučují Pecku, je nejen přesnej, ale i rychlej a jak jsem se z kobčama stěhovala, tak mám srovnání.... Navíc mam kobču s problémovýma kopytama a ani jednou mi ji nezakoval - což se jiným stávalo běžně..... Ke koním je taky suprovej, když jsem přijela, tak jsem měla od jednoho pomocníka kováře zkažený hříbě tak, že nechtělo dát zadní nohy a předky nejlépe přeskákalo - jelikož ho vzali násilím..... A s Peckou jsme to dali do pořádku, taď stojí jak socha....
aluska
napsal(a):
Já s panem Tesařem spokojená nebyla , dva bosý begany mi vystrouhal tak, že týden nechtěli chodit po tvrdým . Od té doby mi jezdí Zdeněk POdešva, spokojenost obrovská.
ono to bylo trošku jinak?? jak tu popisujete!! a jak znam jejich prace,tak pochybuji že by tak vystrouhali,aby kun nechodil!! a nedivte se ,hone koní co jsou na boso! nechce chodit po tvrdém a kamínkach??
begani jsou bosí od narození. Když je strouhal p.Pecka, neměli nikdy problém. Chodíme po tvrdém i po měkkém, po silnicích, 30 km vyjížďka.Do současné maštale jezdil p. Tesař, tak jsem je jednou nechala udělat od něho a spokojenost nebyla. Začal mi jezdit Zdeněk Podešva, koníci chodí jako víno. Nechali si od Zdeňka jednou nakovat i ostatní z maštale a pan Tesař od té doby není objednáván.
aluska
napsal(a):
begani jsou bosí od narození. Když je strouhal p.Pecka, neměli nikdy problém. Chodíme po tvrdém i po měkkém, po silnicích, 30 km vyjížďka.Do současné maštale jezdil p. Tesař, tak jsem je jednou nechala udělat od něho a spokojenost nebyla. Začal mi jezdit Zdeněk Podešva, koníci chodí jako víno. Nechali si od Zdeňka jednou nakovat i ostatní z maštale a pan Tesař od té doby není objednáván.
zase mlžíte!! ale nehodlam se tu svama hadat, každy ma to co mu vyhovuje??zamyslete se nad sebou?? kolik podkovařu jste vystřídala?? když vam strouhal p. Pecka ,tak jste utoho mela zustat ne?? A neřikejte! že tam p.Tesař nejezdí,když to není pravda??že jsem sem vubec neco psala,je to všude stejny........................a mimochodem, for je ftom, že se zname? a jsem rada! že pouze zname a nekamarádíme!! mejte se tu a mlžte dál
marcii
napsal(a):
prosím víte o nějakém šikovném kováři z jižních čech?prosím jestli ano sem snimi
Ahoj.
Ke mě jezdí kovář Pecka je moc šikovný hodný ke koním práci udělá rychle a dobře je to prostě profík a ještě se s ním nasměju.
A taky je to bývalí žokej , koním fakt rozumí. Doporučuji.
A Eltschkner ? Ten už mi ke koním nesmí. Koně mi uvázal ke stromu protože moje uvaziště nazval uvazištěm pro veverky.
A koně mi pak mlátil lopatou protože nechtěl stát. Kůň se utrhl a splašenej běhal po zahradě.
Má hrubé chování a je vulgární. Tak jestli chce někdo tohoto kováře tak hodně štěstí.
Doporučuji také mladýho Tesaře. Ke kamarádce jezdí kovat a je s ním opravdu spokojená.
Eltschkner? Ten umí zdevastovat koně, znám několik koní, co je strouhal a všichni jsou neposlušný a špatně zvedají nohy....dalo mi práci kobylu převyhovat, ale má to stále v sobě, když přijede kovář, nohy zvedá špatně, jak jsem s ní sama, je hodná, nohy dává, a proč asi??? za to může Eltschknerovo chování
U mě kovář vzít lopatu na mého koně, tak mu tu lopatu vytrhnu z rukou a třísknu ho do palice, aby se mu rozsvítilo a pošlu ho svinským krokem tam, odkud přišel....
Tak ono asi neni moc fajn,když kovář dostane od nevychovanýho koně tečku kopytem do hlavy a musí pro něj letět vrtulník,když je v bezvědomí.
Takže se ani panu Eltschknerovi nedivim,že si ty koně radši srovná hned na začátku a pak má od nich klid.
A viděla sem už dost lidí a s jejich přístupem,že je jejich koníček sám válcuje tak bych na kovářovo místě fakt být nechtěla...
Nikdy nemůže vědět na jakého magora koně narazí.
Jo? Mlátit ho tak, že kůn je zmagořenej ještě víc, že při další návštěvě kováře bude kůn ještě větší a nebezpečnější magor, no užasný, paráda, tak se to má dělat
Stačilo mi jednu kobylu po takovémhle kováři dát nejak tak do pořádku, aby se nechala normálně vystrouhat, ta měla z kováře fobii A jak to ted jde bez lopaty, v klidnu, bezpečně
Můj názor je takový.
Když přijede kovář tak to má být v klidu. A né že kovář přijede se špatnou náladou a hned začne řvát na koně a sprostýma nadávkama dělá ostudu po okolí. Jak potom ten kůň má stát v klidu? Eltschkner když přijížděl ke vratům a promluvil tak koně začali pobíhat v ohradě. Takový kůň se musí na kováře těšit jako na pana Pecku. Eltschkner k nám chodil kovat několik let. Ze začátku byl v pohodě než začal používat tu jeho metodu s lopatou. Do smíchu mi nebylo. Tak jsem řekla dost
a mám klid
.
Jezdí mi sem pan Pecka koně okove v klidu dobře a bez stresu.
Sheggy

XXX.XXX.2.215
Nejlepší kovář co u nás byl je Martin Fidler. Strouhá rychle, kvalitně, praxe má dost, na koně je hodnej a je i levnej :)
bonzelka
napsal(a):
Tak ono asi neni moc fajn,když kovář dostane od nevychovanýho koně tečku kopytem do hlavy a musí pro něj letět vrtulník,když je v bezvědomí.
Takže se ani panu Eltschknerovi nedivim,že si ty koně radši srovná hned na začátku a pak má od nich klid.
A viděla sem už dost lidí a s jejich přístupem,že je jejich koníček sám válcuje tak bych na kovářovo místě fakt být nechtěla...
Nikdy nemůže vědět na jakého magora koně narazí.
On byl takovej dávno před tím, než ho kůň nabral...... Když jsem mu prvně ukazovala kobču, protože koval v našem ustájení, tak místo aby se jí podíval na kopyta, tak prej jestli nemá vši.... A to jen proto, že kobča byla stará..... Dělal mi jí jen jednou a sprasil jí tak, že bych ho na svoje koně nenechala sáhnout, ani kdyby mi za to platil..... Je to arogantní, vulgární debil, kterej klidně odflákne práci, protože podle jeho názoru ten či onen kůň, nemá dost vysokou cenu.... A to je ještě drahej..... Dělá takový prasárny, jako, že dá koním zadní podkovy na předky..... Když koni praskalo celý kopyto, tak jen řekl, že na to je jedinej lék - zaříznout za ušima.... a podobně..... (Je zajímavý, že kovář co koval koně po něm, to dokázal dát normálně do pořádku.....) Zbrčil koníka, se kterým nikdy nebyl na kování problém, tak, že je přeskočil a utekl jim - vzal ho totiž kladivem.... Je zajímavý, že koně kteří tomuhle idiotovy nestáli, neměli s dalším kovářem nikdy žádný problém...... To že ho ten koník nabral mu patří, pomstil se za všechny koníky do kterejch kdy mlátil.... DOBŘE MU TAK HAJZLOVI... Napadlo tě někdy, že se k těm koním nechoval normálně? A že je divný, že ty koně maj problém jen s nim? Já jsem za celou tu dobu co jsem u koní, nepotkala větší hovado, než je on..... A to je ještě hrubej a vulgární na majitele koní!!!! Promiň, ale pokud si od někoho kupuju služby, tak čekám, že se ke mně a mým koním bude chovat slušně!!!! A rozhodně nechci poslouchat, jak nějakej lempl ohrnuje nos nad mojí kobylou, protože jí je přes 20, to by snad urazilo každýho majitele..... A jestli někdo narazil na magora, tak ty chudáci koníci, co je Eltschkner koval - ti měli újmu!!!! Ke mně stále jezdí Pecka a stále jsem spokojená já i kobči.....
Eltschkner, fuj, tohle slovo by se snad ani nemělo psát na veřejnosti.... neni to náhodou sprostý slovo?
hankaladyb
napsal(a):
On byl takovej dávno před tím, než ho kůň nabral...... Když jsem mu prvně ukazovala kobču, protože koval v našem ustájení, tak místo aby se jí podíval na kopyta, tak prej jestli nemá vši.... A to jen proto, že kobča byla stará..... Dělal mi jí jen jednou a sprasil jí tak, že bych ho na svoje koně nenechala sáhnout, ani kdyby mi za to platil..... Je to arogantní, vulgární debil, kterej klidně odflákne práci, protože podle jeho názoru ten či onen kůň, nemá dost vysokou cenu.... A to je ještě drahej..... Dělá takový prasárny, jako, že dá koním zadní podkovy na předky..... Když koni praskalo celý kopyto, tak jen řekl, že na to je jedinej lék - zaříznout za ušima.... a podobně..... (Je zajímavý, že kovář co koval koně po něm, to dokázal dát normálně do pořádku.....) Zbrčil koníka, se kterým nikdy nebyl na kování problém, tak, že je přeskočil a utekl jim - vzal ho totiž kladivem.... Je zajímavý, že koně kteří tomuhle idiotovy nestáli, neměli s dalším kovářem nikdy žádný problém...... To že ho ten koník nabral mu patří, pomstil se za všechny koníky do kterejch kdy mlátil.... DOBŘE MU TAK HAJZLOVI... Napadlo tě někdy, že se k těm koním nechoval normálně? A že je divný, že ty koně maj problém jen s nim? Já jsem za celou tu dobu co jsem u koní, nepotkala větší hovado, než je on..... A to je ještě hrubej a vulgární na majitele koní!!!! Promiň, ale pokud si od někoho kupuju služby, tak čekám, že se ke mně a mým koním bude chovat slušně!!!! A rozhodně nechci poslouchat, jak nějakej lempl ohrnuje nos nad mojí kobylou, protože jí je přes 20, to by snad urazilo každýho majitele..... A jestli někdo narazil na magora, tak ty chudáci koníci, co je Eltschkner koval - ti měli újmu!!!! Ke mně stále jezdí Pecka a stále jsem spokojená já i kobči.....
Eltschkner, fuj, tohle slovo by se snad ani nemělo psát na veřejnosti.... neni to náhodou sprostý slovo?
Nedivím se, že až taková rozčílenost, ja dávala dost dlouho do kupy kobylu, kterou pravidelně koval a ja si furt říkala, proč ty nohy nezvedá, proč u tech kovářů tak magoří, a proč tohle delají všichni koně z jedné stáje??? Když jsem zjistila, kdo je a jakým způsobem strouhal, tak mi to bylo jasný....Mě u Elčknera vykopával valach, na kterým se mohlo dříví štípat, arogantní jednání a ještě prohodil na moje sedlo největšího kšuntu co se dá sehnat za nejlevnější peníz "to šil Roman Mráz??" ještě že to Roman Mráz neslyšel, dost by ho to urazilo Jinak za mě vede Aleš a Tesař
hankaladyb
napsal(a):
Nedivím se, že až taková rozčílenost, ja dávala dost dlouho do kupy kobylu, kterou strouhal a ja si furt říkala, proč ty nohy nezvedá, proč u tech kovářů tak magoří, a proč tohle delají všichni koně z jedné stáje???Ty se klepali jak ratlíci a ještě do toho dost nebezpeční. Když jsem zjistila, kdo je a jakým způsobem strouhal, tak mi to bylo jasný....Mě u Elčknera vykopával valach, na kterým se mohlo dříví štípat, arogantní jednání a ještě prohodil na moje sedlo největšího kšuntu co se dá sehnat za nejlevnější peníz "to šil Roman Mráz??" ještě že to Roman Mráz neslyšel, dost by ho to urazilo Jinak za mě vede Aleš a Tesař
Cha..tohle je ubohý...že by někdy koval podkovy který patří na zadek a on je dal na předek?
Já bych chtěla vidět vás hrdinky jak tohle řeknete do očí tomu koho tu tak haníte..je zajímavý že koně u nás ve stáji s nim žádnej problém nemají!!! Zamyslete se nad sebou co tu melete a dokud to neřeknete do očí tak sou to furt jen žvásty a vejmysly!!!
A tímto se distancuju od týhle diskuze protože je fakt ubohá!
bonzelka
napsal(a):
Cha..tohle je ubohý...že by někdy koval podkovy který patří na zadek a on je dal na předek?
Já bych chtěla vidět vás hrdinky jak tohle řeknete do očí tomu koho tu tak haníte..je zajímavý že koně u nás ve stáji s nim žádnej problém nemají!!! Zamyslete se nad sebou co tu melete a dokud to neřeknete do očí tak sou to furt jen žvásty a vejmysly!!!
A tímto se distancuju od týhle diskuze protože je fakt ubohá!
HONORIS, stačí tohle jedno slovíčko děvenko..... HONORIS.... Tam dával zadní podkovy na předky... Podkovy od něj nám rozhodně nepřežily, třeba Liberec, kde se jel turnaj na štěrku.... Je zajímavý, že od Jirky, nám podkovy na té samé akci nespadaly...... Proč jezdil kovat až do Středních Čech? Nebylo to náhodou kvůli tomu, že tady už ho znali...???? A nikdo už tu o něj nestojí....??? Je mi jedno, jestli si jeho příbuzná a nebo s nim něco máš, ale neznam druhýho člověka, kterej by ho doporučil.... A říct mu to do očí...??? To bych asi problém neměla, ale na druhou stranu.... JÁ UŽ HO V ŽIVOTĚ VIDĚT NEMUSIM A ROZHODNĚ NEPATŘÍ K TĚM, KTEŘÍ BY MI CHYBĚLI.... Se ho pro mně za mně zeptej proč ho šéf Honorisu vyměnil za jinýho kováře.... a to už bude 3 nebo dokonce 4 roky???? Mám ti říct, co o něm řekl kovář, kterej to pak vzal po něm...???? Abych nezačala bejt až příliš konkrétní........
iveth
napsal(a):
Nedivím se, že až taková rozčílenost, ja dávala dost dlouho do kupy kobylu, kterou strouhal a ja si furt říkala, proč ty nohy nezvedá, proč u tech kovářů tak magoří, a proč tohle delají všichni koně z jedné stáje???Ty se klepali jak ratlíci a ještě do toho dost nebezpeční. Když jsem zjistila, kdo je a jakým způsobem strouhal, tak mi to bylo jasný....Mě u Elčknera vykopával valach, na kterým se mohlo dříví štípat, arogantní jednání a ještě prohodil na moje sedlo největšího kšuntu co se dá sehnat za nejlevnější peníz "to šil Roman Mráz??" ještě že to Roman Mráz neslyšel, dost by ho to urazilo Jinak za mě vede Aleš a Tesař
Jo urážet to on umí dobře, to je asi to jediný co mu jde.... Ani se valáškovi nedivím, já bych taky kopala....
Janka1

XXX.XXX.223.148
Hezký den,
asi už to pro většinu z Vás není aktuální, ale já osobně mám výborné zkušenosti jak s panem Z.Podešvou (606 609 319, na kterého tady již mnozí odkazovali) tak s Jiřím Kolářem (728672955, výborné jednání-zlaté ruce!). Velmi doporučuji