m i s i c k a
napsal(a):
Tak u nás chumelí. Kdyby tak bylo i o Vánocích.
u nás zatím necumelí, tak dávám alespoň fotku naší nejmladší Wendulky, jak spinká
aluska
napsal(a):
u nás zatím necumelí, tak dávám alespoň fotku naší nejmladší Wendulky, jak spinká
a ještě pár mých kytiček, miluju ibišky
m i s i c k a
napsal(a):
Je tu nějak mrtvo. Že by už byla Bonitka v porodnici?
Ali, máš krásné ibišky - taky moje oblíbená květina .
Tady pořád sněží...
sally
napsal(a):
Je tu nějak mrtvo. Že by už byla Bonitka v porodnici?
Ali, máš krásné ibišky - taky moje oblíbená květina .
Tady pořád sněží...
Přidám jednu Saronovu z posledních u nás
sally
napsal(a):
Přidám jednu Saronovu z posledních u nás
... ještě jednu a jdu makat.
sally
napsal(a):
Ahoj, tak všechny zdravím.. :) jak vidím, tak je plno sněhu asi všude. Jinak jak vidím Sarona na fotkách...je to prostě druhý Tristan :)
sally
napsal(a):
u mě jsou ibišky nejoblíbenější květinou, pěstuju je už kolik let. Mám v obýváku na západní straně okno velké 200 x 250, je skoro až k zemi, na podlaze před tím oknem mám prales a to doslova . Ibišky , kávovník, fíkus a to všechno vypěstované z klacíků nebo semínek kávovníku. Jenom se mi nedaří žlutý a oranžový ibišek. Po těch moc toužím, ale když je koupím v obchodě, chcípnou mi doma.
sally
napsal(a):
No musím konstatovat mrtvo a to doslova, jsem taky skoro mrtvá asi mě bacil nějakej bacil a je mi dost blbě a všechno mě bolí. A do toho ten sníh.. to tak člověka naštve když má sáně zastrčené až někde v zadu v šopě a než by je vyhrabal bylo by jaro..... jednou za uherák je tolik sněhu že by se dalo v klidu i po silnici a zase nic.
aluska kytičky hezký já mám doma zase na okně prales fialek, jenom bych chtěla nějaký dvoubarevný.
ettelwen
napsal(a):
Ahoj, tak všechny zdravím.. :) jak vidím, tak je plno sněhu asi všude. Jinak jak vidím Sarona na fotkách...je to prostě druhý Tristan :)
No jo, fotřík svůj podpis nezapře. Barevně ani figurou
aluska
napsal(a):
u mě jsou ibišky nejoblíbenější květinou, pěstuju je už kolik let. Mám v obýváku na západní straně okno velké 200 x 250, je skoro až k zemi, na podlaze před tím oknem mám prales a to doslova . Ibišky , kávovník, fíkus a to všechno vypěstované z klacíků nebo semínek kávovníku. Jenom se mi nedaří žlutý a oranžový ibišek. Po těch moc toužím, ale když je koupím v obchodě, chcípnou mi doma.
Nafoť mi Ali ty kytičky prosím - pro takovou zimní radost, když je venku tak nějak moc černobíle...
Kvete ti i kávovník? Mě se jeho pěstování nikdy moc nedařilo, vždycky chytl chlorózu, nesnáší vápno a já jsem lenoch na shánění jenom dešťůvky. Když jsme byli před lety kupovat na Vysočině býka do přirozené plemenitby, v aule toho družstva měli u vysokého okna skoro hned u vchodu obrovský kávovník ( výška asi 3- 4 m a šířka přes dva) celý obsypaný květy a malými plody. Přišlo mi to neuvěřitelné, v našich podmínkách a bez skleníku, vlastně na obyčejné velké chodbě. Byl nádherný.
ambra
napsal(a):
No musím konstatovat mrtvo a to doslova, jsem taky skoro mrtvá asi mě bacil nějakej bacil a je mi dost blbě a všechno mě bolí. A do toho ten sníh.. to tak člověka naštve když má sáně zastrčené až někde v zadu v šopě a než by je vyhrabal bylo by jaro..... jednou za uherák je tolik sněhu že by se dalo v klidu i po silnici a zase nic.
aluska kytičky hezký já mám doma zase na okně prales fialek, jenom bych chtěla nějaký dvoubarevný.
Tak já mám zase nejraději aloe stromkovitou. Rozmnožuji ji jak jen můžu.Hlavní je 1,30 vysoká.Používám jí na opary, vyrážky a zasušení rány pro lidi i koně(psy).
Sally fotka Sarona je úžasná, v pozadí ty zasněžené stromy
U nás sníh je už dlouho i s ledem, ale nový sníh ještě nepřibyl.Ale co hlásí na víkend, tak snad bude.
misamarincova
napsal(a):
Tak já mám zase nejraději aloe stromkovitou. Rozmnožuji ji jak jen můžu.Hlavní je 1,30 vysoká.Používám jí na opary, vyrážky a zasušení rány pro lidi i koně(psy).
Sally fotka Sarona je úžasná, v pozadí ty zasněžené stromy
U nás sníh je už dlouho i s ledem, ale nový sníh ještě nepřibyl.Ale co hlásí na víkend, tak snad bude.
Děkuji .
Tak ještě jednu přihodím. Třeba další někdy dodá nová majitelka..
sally
napsal(a):
Děkuji .
Tak ještě jednu přihodím. Třeba další někdy dodá nová majitelka..
Krásnej koník!!! Můžu se zeptat po kterým hřebci je? Vypadá jako Sabina, třeba jsou sourozenci.
petra136
napsal(a):
Krásnej koník!!! Můžu se zeptat po kterým hřebci je? Vypadá jako Sabina, třeba jsou sourozenci.
Foto z dneška..
misamarincova
napsal(a):
Lído, nafotím o víkendu, teď tam mám stromeček a kytičky se musely uhnout do pracovny. Ale v sobotu chci stromeček uklidit, tak poputují na své místo. Kávovník mám asi 7 let, dostala jsem semínka a vypěstovala jsem ho ze semínek. Vloni měl jeden kvítek, první, tak snad jich letos bude víc. trvalo dost dlouho, než semínka vůbec vzešly. Ibišky jsou ostříhaný, aby se mi do pracovny vešly, tak to budou jenom takový košťátka a fíkus mám taky z větvičky.
aluska
napsal(a):
Lído, nafotím o víkendu, teď tam mám stromeček a kytičky se musely uhnout do pracovny. Ale v sobotu chci stromeček uklidit, tak poputují na své místo. Kávovník mám asi 7 let, dostala jsem semínka a vypěstovala jsem ho ze semínek. Vloni měl jeden kvítek, první, tak snad jich letos bude víc. trvalo dost dlouho, než semínka vůbec vzešly. Ibišky jsou ostříhaný, aby se mi do pracovny vešly, tak to budou jenom takový košťátka a fíkus mám taky z větvičky.
jinak sněží a jestli vyjde předpověď, tak se z toho sněhu zblázníme
. Konečně taky nafotím koníky na sněhuuuuu
m i s i c k a
napsal(a):
ahojky ženský,
tak to vypadá že Bonitka už je opravdu v porodnici...takže držím moc pěstičky....
jinak u nás mrze až praští, nechumelí....a ledu je taky hodně..
týýýý jo vy máte krásný kytičky....to mě chcípne snad i kaktus....musím přiznat že mám teda ted v pokojíčku 3kytky a statečně se drží.....mám dracenu(zatím maičkou) fikus benjamina a jednu kytku, kterou ani nevím jak se jmenuje...vím že se mi hrozně líbila tak jsem si jí koupila (stonek jí vyrustá z takového zeleného ořechu)
petra136
napsal(a):
Když už jste u těch červenáčků, tak taky přidám..Dafné po 2691 Streimur z 26/689 Debora po Gofun
madow
napsal(a):
ahojky ženský,
tak to vypadá že Bonitka už je opravdu v porodnici...takže držím moc pěstičky....
týýýý jo vy máte krásný kytičky....to mě chcípne snad i kaktus....musím přiznat že mám teda ted v pokojíčku 3kytky a statečně se drží.....mám dracenu(zatím maičkou) fikus benjamina a jednu kytku, kterou ani nevím jak se jmenuje...vím že se mi hrozně líbila tak jsem si jí koupila (stonek jí vyrustá z takového zeleného ořechu)
objednala jsem Cipískovi novou podsedlovku, určitě mu bude slušet, hnědákovi. V zimě je kaštanovej, v létě světlejší hnědák
madow
napsal(a):
ahojky ženský,
Našla jsem u chlapa v mobilu ještě nějaké fotky z Pardubic, tak třeba tuto..
misamarincova
napsal(a):
Našla jsem u chlapa v mobilu ještě nějaké fotky z Pardubic, tak třeba tuto..
aluska
napsal(a):
Tady ta aloe menší..
misamarincova
napsal(a):
Tady ta aloe menší..
A ještě jednu, ale nevím jak se jmenuje
aluska
napsal(a):
objednala jsem Cipískovi novou podsedlovku, určitě mu bude slušet, hnědákovi. V zimě je kaštanovej, v létě světlejší hnědák
jééé alčo, to téhle jsem taky pokukovala, než jsem šla do červené, takl jsem váhana nad zelenou....souhlasím je to úžasná barva a Cipískovi slušet bude....
taky jsou u nás na broumovsku dvě červené bělky...foto není moje nemohla jsem v práci najít...autor fota je Rita Tůčková adršpach
m i s i c k a
napsal(a):
Petra 136: Saron je po Streimur.
Míša Marinčová: Aloi mám stejnou , ale moc ji nepoužívám - mám na rány ty nejlepší zkušenosti s jitrocelem kopinatým ( zázračná bylinka - zastavila vždy rychle i silnější krvácení, hojí - zatahuje ránu a po přiložení listů to přestává bolet), roste nám ho tu všude plno. Najdu pěkný list, omyju, složím a přiložím na ránu, přelepím náplastí ( či obvaz), další den vyměním. Báječná věc
.
Ta druhá kytka je nějaký druh dracény. Mám stejnou ( řízek jsem šlohla dáávno na chodbě naší střední školy) - tak nějakých 18 let. Vyrostla mi přes 2m a už se nevlezla tam, kde mohla být, takže uřezaná až k zemi a znovu obrostlá má teď nějakých 40 cm. Vděčná kytka, nenáročná na světlo.
Aluška: Když ti kvete kávovník, máš moje uznání. Brzy budeš mít i vlastní kafe .
Mně se podařily jen citrony a mandarinky ( jen pár kousků), ale ta chuť na okně za moc nestála. Teď bohužel nemám na to správné místo.
sally
napsal(a):
Petra 136: Saron je po Streimur.
Míša Marinčová: Aloi mám stejnou , ale moc ji nepoužívám - mám na rány ty nejlepší zkušenosti s jitrocelem kopinatým ( zázračná bylinka - zastavila vždy rychle i silnější krvácení, hojí - zatahuje ránu a po přiložení listů to přestává bolet), roste nám ho tu všude plno. Najdu pěkný list, omyju, složím a přiložím na ránu, přelepím náplastí ( či obvaz), další den vyměním. Báječná věc
.
Ta druhá kytka je nějaký druh dracény. Mám stejnou ( řízek jsem šlohla dáávno na chodbě naší střední školy) - tak nějakých 18 let. Vyrostla mi přes 2m a už se nevlezla tam, kde mohla být, takže uřezaná až k zemi a znovu obrostlá má teď nějakých 40 cm. Vděčná kytka, nenáročná na světlo.
Aluška: Když ti kvete kávovník, máš moje uznání. Brzy budeš mít i vlastní kafe .
Mně se podařily jen citrony a mandarinky ( jen pár kousků), ale ta chuť na okně za moc nestála. Teď bohužel nemám na to správné místo.
Lído, s tím vlastním kafem to nebude tak horký, semínka jsem dostala od kuchaře v menze, kde jsme kdysi vyměňovali s naší firmou okna. On tam měl osázený ty veliký růžový hrnce , do kterých se dával čaj a měl v nich velikánský kávovníky a banánovníky s banánama . Sám mi říkal, že kdyby obral ty osypaný keře, oloupal, upražil a umlel, bude mít s bídou hrstku.
aluska
napsal(a):
Lído, s tím vlastním kafem to nebude tak horký, semínka jsem dostala od kuchaře v menze, kde jsme kdysi vyměňovali s naší firmou okna. On tam měl osázený ty veliký růžový hrnce , do kterých se dával čaj a měl v nich velikánský kávovníky a banánovníky s banánama . Sám mi říkal, že kdyby obral ty osypaný keře, oloupal, upražil a umlel, bude mít s bídou hrstku.
Přinejhorším jedlé je i to červené ( když zralé) oplodí. Je to docela dobré, sladké. Tak aspoň jako ovoce .
Teď je to s kytkama paráda, dá se sehnat všechno možné.
Za komančů nebylo nic . Pamatuju, jak jsme se s bráchou jako děcka pídili po citrusech (roubované vůbec, málokdy řízkované) - to byla sláva, když jsme na něco kápli...
m i s i c k a
napsal(a):
Jinak, snad účastníci diskuze prominou, dovolím si trochu osvěty .
Červený bělouš je v základní barvě ryzák ( když odmyslíte to bílé) - hříva, ocas budou mimo prokvetlosti jakékoli kromě černé, spodky nohou budou rezavé.
Hnědý bělouš je v základní barvě hnědák jakéhokoli odstínu - spodky nohou černé, stejně jako hříva a ocas ( mimo prokvétající bílou).
Černý ( někdy nazýván modrým) bělouš je v základní barvě vraník a všechno na něm mimo prokvetlost bude černé.
Takže - všichni v diskuzi zatím sem dali hnědé bělouše, červený je třeba zde : http://zvirata.bazos.cz/ inzerat/4954336/ Chladnokrevny-valach.php
a černý třeba zde: http://wartung.business.co.at/ rossinger/images/IMG_0799.JPG
sally
napsal(a):
Červený bělouš je v základní barvě ryzák ( když odmyslíte to bílé) - hříva, ocas budou mimo prokvetlosti jakékoli kromě černé, spodky nohou budou rezavé.
Hnědý bělouš je v základní barvě hnědák jakéhokoli odstínu - spodky nohou černé, stejně jako hříva a ocas ( mimo prokvétající bílou).
Černý ( někdy nazýván modrým) bělouš je v základní barvě vraník a všechno na něm mimo prokvetlost bude černé.
Takže - všichni v diskuzi zatím sem dali hnědé bělouše, červený je třeba zde : http://zvirata.bazos.cz/ inzerat/4954336/ Chladnokrevny-valach.php
Tak přidám fotky z dnešní procházky
sally
napsal(a):
sally moc ti děkuji za tvé vysvětlení, přiznám, že toto jsem vůbec nevěděla....vždy co mě učili byl jen červený bělouš....
sally
napsal(a):
Míšo, má krásnou uzdečku - čelenka stříbrná? Kde ji mají? Něco takového by se mi líbilo..
Jezdím s tou uzdečkou vozatajské. teda jezdila jsem.Akorát tam nejsou ty ozdoby na lícnicích.
http://www.kuze-sedlarstvi.cz/ Index.htm
Je tam pod Ohlavy a je tam s náočnicema..Náhodou jsem jí tam viděla, jak jsem tam byla, tak jsem jí vzala. Stála mě 1900,-, ale nechala jsem si ušít u sedláře k ní druhou stejnou i s těma ozdobama na lícníce a chtěl za ní 1500,-..... Takže tak
m i s i c k a
napsal(a):
Jezdím s tou uzdečkou vozatajské. teda jezdila jsem.Akorát tam nejsou ty ozdoby na lícnicích.
http://www.kuze-sedlarstvi.cz/ Index.htm
Je tam pod Ohlavy a je tam s náočnicema..Náhodou jsem jí tam viděla, jak jsem tam byla, tak jsem jí vzala. Stála mě 1900,-, ale nechala jsem si ušít u sedláře k ní druhou stejnou i s těma ozdobama na lícníce a chtěl za ní 1500,-..... Takže tak
madow
napsal(a):
sally moc ti děkuji za tvé vysvětlení, přiznám, že toto jsem vůbec nevěděla....vždy co mě učili byl jen červený bělouš....
ahoj taky přidám jedno foto Molly
m i s i c k a
napsal(a):
krásná kobyla
Molly by šla s Cipískem do páry
madow
napsal(a):
Madow, není zač .
On to tak totiž má každý druhý. Saron byl pro většinu červený šiml... lidi vidí na těle rezavé chlupy smíchané s bílýma a soudí dle toho. Že se to odvíjí od základního zbarvení neví. Prokvetlost u běloušů a skvrnitost u hermelínů jsou jako další barvy natažené přes ty základní . Stejně jako zesvětlování u plaváků, izabel a dvakrát zesvětlených perlino, cremello...
sally
napsal(a):
Díky Míšo, mrknu se po ní.
Já právě ozdoby na hlavě nerada, na ježdění z toho vytáhnu ještě i nánosník . Líbí se mi, jak je jednoduchá, a s tou čelenkou
Taky jsem tu uzdečku měla bez nánosníku na Keli na Vánoční a Silvestr.vyjížd'ce. Saronovi jsem jí dala i s nánosníkem, protože jsem nevěděla, co od něj můžu čekat
m i s i c k a
napsal(a):
A ještě na první fotce téhle dizkuze jí Keli má Ale člověk si toho ani nevšimne
To ne. Pod hřívou čelenku nevidět .
Mám v podstatě stejné, jen čelenka je omotaná, dělá to ty známé staré trojúhelníčky (mám červeno zelené). Pod sedlo mi to přijde tak nějak moc vozové a teplasovské tenké uzdečky na chladnokrevné hlavě zas nějak nepatřičně drobné a to má ještě každá pro mne zbytečný nánosník.
U téhle jen vyndám řemínek a mám to.
sally
napsal(a):
To ne. Pod hřívou čelenku nevidět .
Mám v podstatě stejné, jen čelenka je omotaná, dělá to ty známé staré trojúhelníčky (mám červeno zelené). Pod sedlo mi to přijde tak nějak moc vozové a teplasovské tenké uzdečky na chladnokrevné hlavě zas nějak nepatřičně drobné a to má ještě každá pro mne zbytečný nánosník.
U téhle jen vyndám řemínek a mám to.
jo tak to máš tu klasickou, co má koro každý do vozu :-)
m i s i c k a
napsal(a):
jo tak to máš tu klasickou, co má koro každý do vozu :-)
Jj, jen čelenku červenozelenou.
Nánosník při jěždění pod sedlem používám jen, než jsou z vykulených mlaďochů dobře ovladatelní pohodáři, líp to všecko drží na hlavě a svém místě. Pak vytáhnu jen řemínek - a na rozdíl od jezdeckých nemám pocit, že platím o půlku víc za něco, o co nestojím.
m i s i c k a
napsal(a):
to jo klasické uzdečky jsou prd prd...
taky jsem scháněla něco pořádnýho.....tak jsem sehnala, já teda zase ten nánosník chtěla
madow
napsal(a):
to jo klasické uzdečky jsou prd prd...
taky jsem scháněla něco pořádnýho.....tak jsem sehnala, já teda zase ten nánosník chtěla
A já jsem zrovna na stránkách Kůže Hošťálková objevila 2 uzdečky bez nánosníku ( ne western), tak čučím na ten pokrok, reakci na poptávku, či co to je...
Až tam pojedu, omrknu to. Čelenky sice nic moc, ale to je vyměnitelný díl
sally
napsal(a):
A já jsem zrovna na stránkách Kůže Hošťálková objevila 2 uzdečky bez nánosníku ( ne western), tak čučím na ten pokrok, reakci na poptávku, či co to je...
to je povedená fotečka s těmi zoubky
hattatitla
napsal(a):
Jo, hřebčisko stačí poškrabat po pysku a hned jsou z toho tyhle škleby. Miluje to
hattatitla
napsal(a):
jinak zdravím a přeji pěkně prosněžený víkend
sally
napsal(a):
Když si na www stránkách Hošt'álkové dáš sekci sedla a deky tak je tam western komplet. Ta uzdečka sluší snad všem chlad'asům. měla jsem jí doma jako normální s podbradníkem i nánosníkem ( ten ale nejde sundat, protože je tvarovaný jak ty lícnice) . Mám fotku z výstavy jak byla kobyla tříletka. naskenuju a pošlu
aluska
napsal(a):
když se tu tak chlubíte s ibišky,,taky mám pro ně slabost..mojí chloubou je venkovní ibich ,vzadu za ním pro porovnání je klasický fialový venkovní ibišek
sara
napsal(a):
když se tu tak chlubíte s ibišky,,taky mám pro ně slabost..mojí chloubou je venkovní ibich ,vzadu za ním pro porovnání je klasický fialový venkovní ibišek
největší květ měl 22cm.Na příští rok mám slíbený růžový s bílým středem
m i s i c k a
napsal(a):
Když si na www stránkách Hošt'álkové dáš sekci sedla a deky tak je tam western komplet. Ta uzdečka sluší snad všem chlad'asům. měla jsem jí doma jako normální s podbradníkem i nánosníkem ( ten ale nejde sundat, protože je tvarovaný jak ty lícnice) . Mám fotku z výstavy jak byla kobyla tříletka. naskenuju a pošlu
Vypadá to dobře, jen bez podhrdelníku mi to přijde dosti vyzouvací do lesa. By mi to nějaká haluz nesundala .
Jedině se poptat, jestli lze upravit na přání (poprsák je mi taky nanic). Za fotku budu ráda
sally
napsal(a):
Vypadá to dobře, jen bez podhrdelníku mi to přijde dosti vyzouvací do lesa. By mi to nějaká haluz nesundala .
Jedině se poptat, jestli lze upravit na přání (poprsák je mi taky nanic). Za fotku budu ráda
Pro alušku. Molly je po o. Ramses a m. Myška a Schrama znám Molly po něm měla poslední hříbě. Ted je znova připuštěná zase u pana Smolíka s Zentusem.
molly2
napsal(a):
Pro alušku. Molly je po o. Ramses a m. Myška a Schrama znám Molly po něm měla poslední hříbě. Ted je znova připuštěná zase u pana Smolíka s Zentusem.
Ahoj omlouvám se že sem sem tak vpadla ale nevíte náhodou někdo zda existuje plemeno Sleský kůň ?Ne Slezský ale Sleský Údajně by měl mít v kohoutku něco kolem 180 cm váha kolem 800 Kg prý se používá k tahu dostala sem nabídku od pána ten mi tvrdí že toto plemeno je málo dostupné že prý má kobylku polského původu Selského koně a že se to dá vyhledat na netu ale ať hledám jak chci nic podobného nemůžu nikde najít díky za odpovědi
luciesa2
napsal(a):
Ahoj omlouvám se že sem sem tak vpadla ale nevíte náhodou někdo zda existuje plemeno Sleský kůň ?Ne Slezský ale Sleský Údajně by měl mít v kohoutku něco kolem 180 cm váha kolem 800 Kg prý se používá k tahu dostala sem nabídku od pána ten mi tvrdí že toto plemeno je málo dostupné že prý má kobylku polského původu Selského koně a že se to dá vyhledat na netu ale ať hledám jak chci nic podobného nemůžu nikde najít díky za odpovědi
Nemůže to být tohle?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/4947498/ slaska-polsky-slezsky.php
Přijde mi jako jako těžší teplokrevník, ale nevím o tom nic. Nejlépe poptat se prodávajícího, kde přesně o tom něco hledat. Hlavně jak správně se to píše, jinak jsou vyhledávače v nati..
luciesa2
napsal(a):
No ty asi myslíš ten inzerát co dávala odkaz sally ale asi bych řekla že je to polák. No asi víc poznáš z původu pokud ti ho bude prodávající schopen doložit. Jinak jsem o ničem takovém nic neslyšela.
Ale ten koní z inzerátu si myslím že 800kg rozhodně nemá a nikdy mít nebude
Přeji hodně zdaru
ambra
napsal(a):
No ty asi myslíš ten inzerát co dávala odkaz sally ale asi bych řekla že je to polák. No asi víc poznáš z původu pokud ti ho bude prodávající schopen doložit. Jinak jsem o ničem takovém nic neslyšela.
Ale ten koní z inzerátu si myslím že 800kg rozhodně nemá a nikdy mít nebude
Přeji hodně zdaru
Slíbená fotka
m i s i c k a
napsal(a):
sype a sype....před hodinou jsme s mamkou vyhrabaly z pod sněhu před barákem schody a cestičku a myslím že mužeme začít znovu....jsem zvědavá jak se dnes dostanu za rozárkou...si asi objednám rolbu
ty jo ty vaše kytky jsou fakr užasný....mamka má uchylku na orchideje....ted teda zrovna žádná nekvete mají po odkvětu....ale jen co nějaká pokveta nafotím....a venku je mamka přeborník na kaly (ted nevím zda kala nebo kana) dám fotečku tak si to srovnáte
zde na foto roste dva v jednom
madow
napsal(a):
sype a sype....před hodinou jsme s mamkou vyhrabaly z pod sněhu před barákem schody a cestičku a myslím že mužeme začít znovu....jsem zvědavá jak se dnes dostanu za rozárkou...si asi objednám rolbu
ty jo ty vaše kytky jsou fakr užasný....mamka má uchylku na orchideje....ted teda zrovna žádná nekvete mají po odkvětu....ale jen co nějaká pokveta nafotím....a venku je mamka přeborník na kaly (ted nevím zda kala nebo kana) dám fotečku tak si to srovnáte
zde na foto roste dva v jednom
ještě zvrchu
m i s i c k a
napsal(a):
Slíbená fotka
Dík , mám tu samou. Z Hošťálkové taky, líbila se mi a riskla jsem i velikost hafling, protože větší neměli. Situše ji má na posledních dírkách, škoda, že neměli větší, byla by pěkná i na hřebci. Ten už do ní hlavu nestrčí.
sally
napsal(a):
Paráda . Já mám ten fialový venkovní plnokvětý.
Bezva kytka, kvete až do prvních mrazů.
Tak já sem hodím něco od nás aktuálně jsme zapadlí a zamrzlí....a tady jeden lední medvídek .... asi uvažuje co by se stalo kdyby mu podjely pracky
ambra
napsal(a):
Tak já sem hodím něco od nás aktuálně jsme zapadlí a zamrzlí....a tady jeden lední medvídek .... asi uvažuje co by se stalo kdyby mu podjely pracky
A tady všichni tři lední medvídci... každej se baví jak umí
ambra
napsal(a):
A tady všichni tři lední medvídci... každej se baví jak umí
Jé ono tam nejsou moc vidět tak tady ještě lední medvídek Dudla. Ten si ten zamrzlej sníh úplně užívá a furt po tom musí lítat
ambra
napsal(a):
Jé ono tam nejsou moc vidět tak tady ještě lední medvídek Dudla. Ten si ten zamrzlej sníh úplně užívá a furt po tom musí lítat
sally: DÍKY za pochvalu :) je to má klisnička :) TAKY u vas dnes prselo? uplne ten snih zmrznul :( davam foto z dneška :)
hattatitla
napsal(a):
sally: DÍKY za pochvalu :) je to má klisnička :) TAKY u vas dnes prselo? uplne ten snih zmrznul :( davam foto z dneška :)
hattatitla
napsal(a):
Moniko, pěkné fotky a ještě i fajn počasí .
Tady od včerejšího večera prší, na sněhu do 2 cm vrstva ledu. Koně jen vystrčili čumáky ze stáje a hodili zpátečku, hřebec když tím musel jít z jedné strany výběhu z přístřešku si k vodě a jádru, tak čučel, co to za rachot, a ony to byly jeho vlastní kroky. Je to jako jít po skle, chudáci lesní zvěř, ta musí mít dořezané nohy.
Když fouká, tak ledové větve cinkají a chrastí.
Kdo dělá v lese, asi bude mít přiděláno práce.
sally
napsal(a):
Moniko, pěkné fotky a ještě i fajn počasí .
Tady od včerejšího večera prší, na sněhu do 2 cm vrstva ledu. Koně jen vystrčili čumáky ze stáje a hodili zpátečku, hřebec když tím musel jít z jedné strany výběhu z přístřešku si k vodě a jádru, tak čučel, co to za rachot, a ony to byly jeho vlastní kroky. Je to jako jít po skle, chudáci lesní zvěř, ta musí mít dořezané nohy.
Když fouká, tak ledové větve cinkají a chrastí.
Kdo dělá v lese, asi bude mít přiděláno práce.
sally nevím ale myslím, že takovou tu malou lesní zvěř ten krunýřek v pohodě udrží, když po tom v klidu lítaj psiska +-10kg a nebořej se do toho. Jenom teda ty packy maj řádně vyleštěný a jsem zvědavá kdy mi budou s popraskanejma a krvavejma prackama budou ležet v kuchyni a budou mrtví.
m i s i c k a
napsal(a):
U nás do půl10 pršelo a ted' začalo chumelit.. No jestli to tak půjde až do zítřka, jak to hlásí, tak koně se budou břichama dotýkat země
ahojda chladomilky....tak u nás jen a jen chumelí, a jako vždy když jdu ke koníkům tak chumelí....už jsem se radovala, že dnes nebude chumelit (za noc napadlo 15čísel) a ráno už nechumelilo, ted se chystám za Rozárkou a opět chumelí...
madow
napsal(a):
ahojda chladomilky....tak u nás jen a jen chumelí, a jako vždy když jdu ke koníkům tak chumelí....už jsem se radovala, že dnes nebude chumelit (za noc napadlo 15čísel) a ráno už nechumelilo, ted se chystám za Rozárkou a opět chumelí...
Taky se Vám sem vetřu s naším broučkem, snad to nevadí
ambra
napsal(a):
kacabi to je belgickej chladnokrevník?
Ano hříbátko - rok a třičtvrtě.
ambra
napsal(a):
Nejsou náhodou taková podobná v inzerátech?
Pro AMBRA
http://www.equichannel.cz/ belgicky-kun-200912042039
http://zvirata.bazos.cz/ inzerat/4921574/ Belgicky-pracovni-kun-s-PP-Import-Super-cena.php
http://zvirata.bazos.cz/ inzerat/4967051/ belgicky-kun.php
m i s i c k a
napsal(a):
Pro AMBRA
http://www.equichannel.cz/ belgicky-kun-200912042039
http://zvirata.bazos.cz/ inzerat/4921574/ Belgicky-pracovni-kun-s-PP-Import-Super-cena.php
http://zvirata.bazos.cz/ inzerat/4967051/ belgicky-kun.php
jeee ranč koločava :) ja byla u vas v lete na vyjizdce parada a chystam se k vam znova, jen co pojedeme na chatu
hattatitla
napsal(a):
jeee ranč koločava :) ja byla u vas v lete na vyjizdce parada a chystam se k vam znova, jen co pojedeme na chatu
holky nemate nekdo problem u koniku s očima..my to mame sezonni,vzdy v zime teče,ale letos to jede teda poradne :( kobyla věčně oči privrene a uslzene..dva dny to má dobré, pak jí slzi jedno, pak druhe a pak oboje..potom klid,napadne sníh a je to tu zas.vraci se to...mezitim jsem tam měla dva veterinare,nema oko zarudlé, sliznice dobré..zatím jsem to mazala oční mastí optalomoseptonexem a nyní mi vet doporučil oční kapky ocu flash tak je pujdu zitra koupit..ale vazne uz si s tím nevím rady....
hattatitla
napsal(a):
Ahoj Moni,
pamatujem - dokonce jsi na menší fotečce i v našem kalendáři .
Na léto chystáme mj. spoustu puťáků, kdyby náhodou.
K těm očím - zkus tyhle éční kapky od Farnamu, jsou bezva:
http://farnam.cz/produkty/pouziti/
hygiena-a-zraneni/clear-eyes/
kacabi
napsal(a):
Ahoj Moni,
pamatujem - dokonce jsi na menší fotečce i v našem kalendáři .
Na léto chystáme mj. spoustu puťáků, kdyby náhodou.
K těm očím - zkus tyhle éční kapky od Farnamu, jsou bezva:
http://farnam.cz/produkty/pouziti/
hygiena-a-zraneni/clear-eyes/
Jeeee tak to je super, uplně mě to potěšilo :) asi si jej nejspiš objednam :) to potom na mailu kdyžtak a díky za ty kapky!
Kolik tam je ted u vas snehu? to musí být něco a boží :) určitě dám vědět, až budeme mít cestu kolem...a jen pro info, ted si pisu s kym? s mou pruvodkyni nebo pani "sprchovačkou" koníků
a majitelkou...
hattatitla
napsal(a):
Jeeee tak to je super, uplně mě to potěšilo :) asi si jej nejspiš objednam :) to potom na mailu kdyžtak a díky za ty kapky!
Kolik tam je ted u vas snehu? to musí být něco a boží :) určitě dám vědět, až budeme mít cestu kolem...a jen pro info, ted si pisu s kym? s mou pruvodkyni nebo pani "sprchovačkou" koníků
a majitelkou...
Mojí kobyle teklo z oka vždycky, když bylo víc sluníčka několi let jsme to řešili až jeden doktor odhalil, že tam má něco jako ječné zrno Vyříznul to probláchnul kanálky a dobrý
hattatitla
napsal(a):
a majitelkou...
Sprchovačkou a majitelkou
kacabi
napsal(a):
Sprchovačkou a majitelkou
ahojte...hurá konečně nechumelí
m i s i c k a
napsal(a):
sněhulák Rozárka
m i s i c k a
napsal(a):
Bret a jeho mléčná(sněhová huba)
m i s i c k a
napsal(a):
rychle vybraná zatáčka Bret
madow
napsal(a):
rychle vybraná zatáčka Bret
takhle obalená chodí domů Dafča z procházek
m i s i c k a
napsal(a):
Mára jde pomaličku ven ze stáje omrknout tu sněhovou kalamitu
m i s i c k a
napsal(a):
po otižení pak už rychle do ohrady
m i s i c k a
napsal(a):
řádně se vyválet
m i s i c k a
napsal(a):
a pak se jen tak v klidu procházet
m i s i c k a
napsal(a):
nebo v klidu postávat
Uživatel s deaktivovaným účtem

m i s i c k a
napsal(a):
Dovolím si sem hodit na něco co stojí za přečtení.... http://www.chladnokrevnici.info /readarticle.php?article_id=115 (mezera).... že by si někdo všiml jak vypadá český chladnokrevný chov?
ambra
napsal(a):
Dovolím si sem hodit na něco co stojí za přečtení.... http://www.chladnokrevnici.info /readarticle.php?article_id=115 (mezera).... že by si někdo všiml jak vypadá český chladnokrevný chov?
nějaké foto ze včerejšího prosněženeho dne
hattatitla
napsal(a):
nějaké foto ze včerejšího prosněženeho dne
ambra.....tak to má zapisovatel ale uplnou pravdu....
madow
napsal(a):
já už jsem někde něco podobného, ale trochu víc rozsáhlejšího četla...jenže se nemohu za boha vzpomenout kde...ale třeba na to natrefím a určitě pošlu odkaz
madow toto se rozebírá roky a nikam to vede, stejně jako nikam vede chov a dovolím si říct celý chov koní v čr, pořád se mění řády PK atd. ale bohužel dřív než by měly nějaký účinek změní se zase do toho zasahují ještě vyhlášky z EU např to s tím čipování a zase se řeší čipovat nečipovat, pálit, nepálit..... bohužel bludnej kruh který se drží zásadně vyjetejch kolejí. Takže je už jenom na chovateli co se rozhodne chovat a v jaké kvalitě a pak jestli se to prodá nebo neprodá....

ambra
napsal(a):
S tím člověkem co to psal naprosto souhlasím. Máme 8měsíčního prcka ČMB a když jsem chtěla radu přimo od členů asociace ČMB tak mě každej odpálkoval.
madow
napsal(a):
já už jsem někde něco podobného, ale trochu víc rozsáhlejšího četla...jenže se nemohu za boha vzpomenout kde...ale třeba na to natrefím a určitě pošlu odkaz
Já do ČMB nevidím - ale není to tak, že plemeno vypadá tak, jak si chovatelé přejí, aby vypadalo? Anebo - kdo jiný dělá plemeno než chovatelé?
Našla jsem taky fajn odkaz. Po občasných pochvalných článcích, jak dobře si vede plemeno muráňský norik, mě to docela zarazilo:
http://www.duruttya.com/ ?mod=desate-vyroci-slechtitelskeho-chovu- noriku-v-hrebcine-muran

ambra
napsal(a):
dablixce můžu se zeptat po čem je nějak si nevybavuju jestli jsi to sem psala nebo ne.
Boran je z 55/994 Hvězda a jeho otcem je 2392 Bosbar
Tady posílám fotečku Borana když mu bylo 5. měsíců
sally
napsal(a):
Já do ČMB nevidím - ale není to tak, že plemeno vypadá tak, jak si chovatelé přejí, aby vypadalo? Anebo - kdo jiný dělá plemeno než chovatelé?
Našla jsem taky fajn odkaz. Po občasných pochvalných článcích, jak dobře si vede plemeno muráňský norik, mě to docela zarazilo:
http://www.duruttya.com/ ?mod=desate-vyroci-slechtitelskeho-chovu- noriku-v-hrebcine-muran
Ahoj tak sem taky něco přidám já se starám o 2 koně sice nejsou moji ale jezdím k ním už rok a půl tak snad nevadí když tady taky něco málo zaberu
terisa
napsal(a):
Ahoj tak sem taky něco přidám já se starám o 2 koně sice nejsou moji ale jezdím k ním už rok a půl tak snad nevadí když tady taky něco málo zaberu
A ješťe hřebeček Míša pěkný kvítko !!!