Par dotazu na westernaky,nazory,tipy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2010 16:23
cookie

XXX.XXX.240.66

zdravim vsechny,mam par dotazu,doufam ze poradíte.Od jakého veku cvicite hríbe,a jakym zpusobem?(vystavy,prehlidky,atd.)V kolika obsedate?zajimaji konkretne appy.Moje hríbo ma 10 mesicu,zaklady jako zvedani nohou,uvaz,chozeni na voditku i pri koni ,stat klidne u cisteni uz zna.jak casto cvicite ostatní veci?nebo jak casto si s hribkem hrajete v kruhovce.?poradite nejake cviky ktere delaTE?diky za nazory.

17.1.2010 19:02
tadik

XXX.XXX.70.53

cookie napsal(a):
zdravim vsechny,mam par dotazu,doufam ze poradíte.Od jakého veku cvicite hríbe,a jakym zpusobem?(vystavy,prehlidky,atd.)V kolika obsedate?zajimaji konkretne appy.Moje hríbo ma 10 mesicu,zaklady jako zvedani nohou,uvaz,chozeni na voditku i pri koni ,stat klidne u cisteni uz zna.jak casto cvicite ostatní veci?nebo jak casto si s hribkem hrajete v kruhovce.?poradite nejake cviky ktere delaTE?diky za nazory.

Ahoj, hříběte si nevšímám, umí jen zvedat nohy a nechat se vodit a vyčistit. Občas s námi jde na volno na procházku. Nic jinýho nechci. Pracovat s koněm začnu cca půl roku před obsednutím. Prvního jsem obsedala ve 3,5letech, teď mám mimino rok a půl staré, a to budu obsedat ve 4.

mladej

18.1.2010 08:03
vap

XXX.XXX.252.18

tadik napsal(a):
Ahoj, hříběte si nevšímám, umí jen zvedat nohy a nechat se vodit a vyčistit. Občas s námi jde na volno na procházku. Nic jinýho nechci. Pracovat s koněm začnu cca půl roku před obsednutím. Prvního jsem obsedala ve 3,5letech, teď mám mimino rok a půl staré, a to budu obsedat ve 4.

mladej

Od roku do dvou jsem si s kobčou různě hrála, bylo to tak 1-2x do týdne, někdy ani to ne, podle toho jak byl čas a vždy jen tak chvilku, sem tam to byla lonž, jindy jen procházka na ruce, chození sama bez koně, jindy jen u maštala takové to ošmatlávání, šustění sáčkem atd....na druhém roce jsem začala připravovat na obsedání, takže jsme sem tam daly uzdečku, přehazovali dečku, různě jsem se nakláněla přes záda, pokládali sedlo atd....a ve 2,5 obsednout.....byla to A1/1....a sedlo jsem používala staré pracovní dostihové, jedna kvůli váze, velikosti a hlavně lepší manipulaci...

18.1.2010 11:21
microfon

XXX.XXX.182.201

cookie napsal(a):

Appu sice nemám,ale nemyslím si že by v tom byl extra rozdíl, největší rozdíl je v tom co chce člověk dosáhnout. Pokud chceš na futurity, tak 2 je třeba mít už obsednuto. pokud chceš jen mít zdravého koně ,se kterým se občas účastních soutěží,je uplně jedno, kdy co uděláš.

Mému prckovi jsou teď přesně 2 roky, umí to nejzákladnější... to mu stačí.
Ale snažím se, aby si navykl na "děsivé" věci(Ale tomu se věnuji tolik, protže prcek je po Shagya a vím že by to byl jednou velký problém), když jsme si před ním vychovávala kobylku po PH, tak ta neřešila nic, takže ta se opravdu jen flákala po pastvině.
Takže náš prcek chodí s mámou na vyjížďky kde vidí spousty těch bubáků (vlaky, mosty, veká auta, schody apod.
A jediné co možná dělám navíc je to, že občas když se mladý tváří, že by měl zájem, tak když pracuji s dospěláky ze země, tak jen přehodím ohlávku a mladý si taky zkusí přecházet plachtu, pneu, nebo skočit barel. Ale tohle dělám tak 1x/čtvrt roku. Opravdovou práci na ruce začnu až ve 2,5 letech.
To je vše ... hodně štěstí

Přidejte reakci

Přidat smajlík