makki
napsal(a):
Vypadá to jako vojenský bok.
Myslíte že je víc typů vojenských? kdysi jsem měla vojenské a ty jsou hodně masivní, toto je takovy lehoucký
sierg
napsal(a):
hm, tak tady nejde nic vidět
určitě,já měla vojenské a vážilo možná 4 kila,pak jsem měla jiné a to mělo 15 kilo.Ted mám půjčené na zkoušku,ale nejsem si jistá s tím jestli je lepší jak všestrané sedlo,to všestrané má nízký kohoutek a široký ,tohle ho má vysoký a sedí ,ale sedlo je široké níž a tím mi připadá že bude horší
schebor
napsal(a):
Je možné, že jde o typ vojenského sedla. Můžeš přidat více fotografií?
sierg
napsal(a):
to jsem nevěděla, že vojenského sedla jsou i loehčí typy....
sierg
napsal(a):
to jsem nevěděla, že vojenského sedla jsou i loehčí typy....
Co jsou mi známy typy vojenských sedel, tak toto mezi ně nepatří, nebo je možné, že by mi jeden typ znám nebyl? Ne, myslím si, že "vojna" to v tomto případě není. Ale nejsem odborník. Co se třeba zeptat sedláře?
Ale už jsem toto sedlo také někde viděla
schebor
napsal(a):
Co jsou mi známy typy vojenských sedel, tak toto mezi ně nepatří, nebo je možné, že by mi jeden typ znám nebyl? Ne, myslím si, že "vojna" to v tomto případě není. Ale nejsem odborník. Co se třeba zeptat sedláře?
Ale už jsem toto sedlo také někde viděla
dekuji za radu, mi se to zda být podivné aby bylo vojenské, sice sem se s moc vojenskýma sedlama nesetkala ale na první pohled vypadalo jako nějaký typ anglického...nebo opravdu nevim...
sierg
napsal(a):
dekuji za radu, mi se to zda být podivné aby bylo vojenské, sice sem se s moc vojenskýma sedlama nesetkala ale na první pohled vypadalo jako nějaký typ anglického...nebo opravdu nevim...
Není zač, jen jsem přidala trošku do mlýna. Nejsem odbornice přes sedla, jsem ráda, když poznám sedlo - ne, to přeháním Ale ještě mě napadlo, zda-li se nejedná o předělané sedlo. Nevím, těžko říci. Možná i o anglickém by mohla být řeč, jak píšeš, ale opravdu netuším. Ovšem někde jsem jej již zahlédla, a pokud to nebylo právě toto, tak jemu dosti podobné - a taktéž jsem se nad ním pozastavovala. Jen si vzpomenout, kde jsem jej viděla - hlava děravá
iveth
napsal(a):
takový jsem měla doma, přesně takový, i ty bočnice jak jsou vycpaný, bylo už takový na rozpadnutí, tak jsme ho darovala malý sestřence na hraní, když už je takovej blázen do koní
Jinak jsem myslela že je to anglie.
tak pan sedlař mi na nej napsal toto:
tohle sedlo je určitě kozlíkové,to je vlastně základ pro vojenské,enduranční,turistické a i pro westernové sedlo..
Sedla tohohle typu by měly být pohodlné ,pro delší vyjížďky jak pro koně tak pro jezdce.základem je delší kostra,která roznáší váhu ve větší ploše
delší bočnice mají drezurní sedla
takze tady mel asi kazdej pravdu
...dekuji...
sierg
napsal(a):
tak pan sedlař mi na nej napsal toto:
tohle sedlo je určitě kozlíkové,to je vlastně základ pro vojenské,enduranční,turistické a i pro westernové sedlo..
Sedla tohohle typu by měly být pohodlné ,pro delší vyjížďky jak pro koně tak pro jezdce.základem je delší kostra,která roznáší váhu ve větší ploše
delší bočnice mají drezurní sedla
takze tady mel asi kazdej pravdu
...dekuji...
"Záhada" sedla vyřešena