cookie
napsal(a):
zdravim,mate nekdo po tomhle hrebci hribata?prosim o fotky,dekuji.menili vase kone barvu?jak dlouho? jakou muze mit barvu hríbe ktere je ted v 9 mesicich ryzak s paru bilych chlupu na zadi.matka simla.
Ahoj. My mame ve staji hrebecka po Mostarovi. Letos mu budou 2 roky. Je to uplne obycejny hnedak s lysinou. Matka byla plnaska, hnedka. Pred zimou skoro zcernal, ale ted uz je v zimni srsti zas hnedy. Zadny naznak vybeleni...
cheren
napsal(a):
Ahoj. My mame ve staji hrebecka po Mostarovi. Letos mu budou 2 roky. Je to uplne obycejny hnedak s lysinou. Matka byla plnaska, hnedka. Pred zimou skoro zcernal, ale ted uz je v zimni srsti zas hnedy. Zadny naznak vybeleni...
no prave ja si myslim ze ten muj asi vybeli.majitel mi rikal ze mostar byl ze zacatku pry ryzak s dekou a postupem se znej stal leopard.matka hribucha je simla tak pravdepodobnost ze vybeli si myslim je velka,no necham se prekvapit.
cookie
napsal(a):
zdravim,mate nekdo po tomhle hrebci hribata?prosim o fotky,dekuji.menili vase kone barvu?jak dlouho? jakou muze mit barvu hríbe ktere je ted v 9 mesicich ryzak s paru bilych chlupu na zadi.matka simla.
neměl Mostar nějakou dědičnou oční vadu? Nebo si to pletu s jiným....
Může být klidně možné že bude postupně vybělovat,časem,nebo po přelínání na jaře.
Nechte se překvapit
Máme taky prokvetlé hříbě,ale ted v zimě bych na ni nenašla ani bílý chlup
cookie
napsal(a):
no prave ja si myslim ze ten muj asi vybeli.majitel mi rikal ze mostar byl ze zacatku pry ryzak s dekou a postupem se znej stal leopard.matka hribucha je simla tak pravdepodobnost ze vybeli si myslim je velka,no necham se prekvapit.
nejmenovala se ta šimla matka toho hříběte Merit?
shantal88
napsal(a):
neměl Mostar nějakou dědičnou oční vadu? Nebo si to pletu s jiným....
Může být klidně možné že bude postupně vybělovat,časem,nebo po přelínání na jaře.
Nechte se překvapit
Máme taky prokvetlé hříbě,ale ted v zimě bych na ni nenašla ani bílý chlup
Ne nepleteš si ho,měl leptospirozu a doktor doporučoval ho utratit-byl na tom dost špatně.
Taky byl na prodej hned za 30tisíc,že..
Ale co,kupec se našel a připouštělo se vesele dál
proxima
napsal(a):
Ne nepleteš si ho,měl leptospirozu a doktor doporučoval ho utratit-byl na tom dost špatně.
Taky byl na prodej hned za 30tisíc,že..
Ale co,kupec se našel a připouštělo se vesele dál
A připouští a nabízí se i vinzerci
Jinak znala jsem 4 hříbata po jiném appa hřebci, 2hříba po šimle a 2 po hnědé kobyle, ty po šimle obě vybělali tak že jim zůstalo jen pár černých flíčků a jinak jsou bílí jak sníh. To jedno po hnědce nevybělilo vůbec a to druhé probělelo a tak už zůstalo takové smíšené.
hříbě ze šimly
microfon
napsal(a):
A připouští a nabízí se i vinzerci
Jinak znala jsem 4 hříbata po jiném appa hřebci, 2hříba po šimle a 2 po hnědé kobyle, ty po šimle obě vybělali tak že jim zůstalo jen pár černých flíčků a jinak jsou bílí jak sníh. To jedno po hnědce nevybělilo vůbec a to druhé probělelo a tak už zůstalo takové smíšené.
hříbě ze šimly
A v 5-ti letech a to šimlaté je stejně stará klisna z hnědé kobyly, co se narodila jen s pár mini bílými flíčky.
microfon
napsal(a):
A v 5-ti letech a to šimlaté je stejně stará klisna z hnědé kobyly, co se narodila jen s pár mini bílými flíčky.
No ale Leptospiroza není dědičná,je to onemocnění,které kůn chytne,pokud dobře vím.....netuším,zda je to přenosné,myslím že ne.Ale tohle není dědičný problém.
cookie
napsal(a):
Leptosptospiroza není dědičná,to máš pravdu,ale lze přenést přes hřebce na klisnu močí při připouštění..Zjišťovala jsem to u veterináře,protože mě zajímalo jestli to může mít následek když takový hřebec připouští..
Ale tak každý si hřebce vybírá dobrovolně..horší když s tím někdo nebyl třeba vůbec seznámen od majitele...což pochybuji že někdo byl
proxima
napsal(a):
Leptosptospiroza není dědičná,to máš pravdu,ale lze přenést přes hřebce na klisnu močí při připouštění..Zjišťovala jsem to u veterináře,protože mě zajímalo jestli to může mít následek když takový hřebec připouští..
Ale tak každý si hřebce vybírá dobrovolně..horší když s tím někdo nebyl třeba vůbec seznámen od majitele...což pochybuji že někdo byl
red star po mostar
jak je mozne ze hrebec s touto nemoci muze oficialne pripoustet, i kdyz pisete ze neni dedicna, tak je moznost nakazeni kobyly? nebo mi neco unika?
dale by mne zajimalo zda tento hrebec uz nekterou z kobyl nakazil?
a jak by jste postupovali v pripade ze vam tato informace byla pri pripousteni zatajena, a vy jste na to prisli po peti mesicich uplnu nahodou pres internet?
ja vim ze clovek ma proverovat a zjistovat co nejvic info jak pred koupi tak pred pripoustenim, ale tohle mi od majitelky hrebce prijde jako velka nezodpovednost a nehorazna drzost kdyz neco takoveho zataji !