tak jsem si dovolila založit nové......
teď projíždím moje staré fotky z různých výstav a u tohodle jsem se zarazila, ani nevím že jsem kdy něco takového fotila
krásný hřebeček...jen už si nepamatuji co je zač
madow
napsal(a):
teď projíždím moje staré fotky z různých výstav a u tohodle jsem se zarazila, ani nevím že jsem kdy něco takového fotila
a ještě
madow
napsal(a):
prdelka
na White Tigra si pamatuji jako tříletka teprva se uvažovala že půjde do plemenitby.moc krásnej koník stál ve stají na šumavě.hrozně miloval drbaní těsne pře kohoutkem.Příjemnný koník
madow
napsal(a):
madow
napsal(a):
spát se mi co,chce, chce se mi co, spát
madow
napsal(a):
spát se mi co,chce, chce se mi co, spát
Jo, chce, a to děsně
madow
napsal(a):
to ja fakt úžasný
Jj, máme to tu jako u zubaře .
A pšššt, už spíme
sally
napsal(a):
Jj, máme to tu jako u zubaře .
A pšššt, už spíme
... úplně natvrdo
sally
napsal(a):
A tady celý spící spolek...
dobrý hlodáky
ta hromadná fotka vypadá jak kdyby se pohádali
po náročné vyjíždce jsme spali už při zastávce po cestě domů (za den koníci nadupali asi 50km) zde nám zbývalo asi 10km domů
madow
napsal(a):
dobrý hlodáky
ta hromadná fotka vypadá jak kdyby se pohádali
po náročné vyjíždce jsme spali už při zastávce po cestě domů (za den koníci nadupali asi 50km) zde nám zbývalo asi 10km domů
A dobrou noc
ambra
napsal(a):
No snad takhle
To spí u zrcadla? Z toho bych já měla děsné sny
Tak dobrou..
madow
napsal(a):
tak si dovolim nieco pridat
madow
napsal(a):
madow
napsal(a):
tu je tu je
madow
napsal(a):
aj tu
bonita
napsal(a):
aj tu
bonita jé Oliverkovi červená sluší a halvně jak se furt hezky usmívá
No já sem taky něco přihodím http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 5159007/tazny-kun.php šimlíček... jsem naváděla tatínka že by jsme pořídili ještě třetího koníka a hodily na vrata nabídku na vožení svadeb. Asi by tu místní padli na prdel.
ambra
napsal(a):
bonita jé Oliverkovi červená sluší a halvně jak se furt hezky usmívá
No já sem taky něco přihodím http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 5159007/tazny-kun.php šimlíček... jsem naváděla tatínka že by jsme pořídili ještě třetího koníka a hodily na vrata nabídku na vožení svadeb. Asi by tu místní padli na prdel.
Šiml vypadá sympaticky, jako chladnokrevný Jurášek .
Jen dosáhnout toho, aby bílá bílou byla bude stát nějaké úsilí
madow
napsal(a):
U nás se dneska nespalo, omladina se rozhodla pořádat chlaďasovské dostihy
sally
napsal(a):
U nás se dneska nespalo, omladina se rozhodla pořádat chlaďasovské dostihy
ambra
napsal(a):
sally a kam po těch schodech lezeš?nemaj chybu
Já jako chromajzlík si takové akrobacie už dovolit nemůžu, takže nelezu nikam; ale pro odvážnější jsou k zapůjčení, pokud je předsvědčí k opětovnému sestavení
Takhle krmíme myslivcům zajíce: zaječí samoobsluha
sally
napsal(a):
Já jako chromajzlík si takové akrobacie už dovolit nemůžu, takže nelezu nikam; ale pro odvážnější jsou k zapůjčení, pokud je předsvědčí k opětovnému sestavení
Takhle krmíme myslivcům zajíce: zaječí samoobsluha
Fuj, přesvědčí - už ani psát neumím
Taky tu máme nějaké fajné běžkaře, co jim respektování cizího ohrazeného pozemku nic neříká , nadrzo prolezou ohradník a mašírujou výběhem.
Oni sice jdou sportovat, ale přece nebudou farmu objíždět, to by je mohlo zabít, taková štreka navíc...
sally
napsal(a):
Fuj, přesvědčí - už ani psát neumím
Taky tu máme nějaké fajné běžkaře, co jim respektování cizího ohrazeného pozemku nic neříká , nadrzo prolezou ohradník a mašírujou výběhem.
Oni sice jdou sportovat, ale přece nebudou farmu objíždět, to by je mohlo zabít, taková štreka navíc...
Pak ať mi někdo říká, ať respektuju jejich stopu...
Tady z výběhu:
madow
napsal(a):
hihi dakujem za Oliverka No to teda potesi, ked su ludia taki drzi a vstupuju na cudzi pozemok len tak
bonita
napsal(a):
hihi dakujem za Oliverka No to teda potesi, ked su ludia taki drzi a vstupuju na cudzi pozemok len tak
Tak to mají lidi docela odvahu, vstupovat do ohrady.. Mě by přesli přes ohradu jen jednou ,a kobyla by je vyhnala.nechápu, jak někdo může mít tu drzost a podlést ohradníky..
sally
napsal(a):
Pak ať mi někdo říká, ať respektuju jejich stopu...
Tady z výběhu:
sally děkuji ale na akrobacii asi nemám dost odvahya nejspíš bys mi k nim musela půjčit i kus toho kopečku a to nevím jak bys přemisťovala
No a koukám, že by to do ohradníku chtělo pustit asi víc šťávy, nějak málo kope hlavně ty běžkaře a nebo ceduli ale takovou nějakou co by je majzla do hlavy když tam vlezou
ambra
napsal(a):
sally děkuji ale na akrobacii asi nemám dost odvahya nejspíš bys mi k nim musela půjčit i kus toho kopečku a to nevím jak bys přemisťovala
No a koukám, že by to do ohradníku chtělo pustit asi víc šťávy, nějak málo kope hlavně ty běžkaře a nebo ceduli ale takovou nějakou co by je majzla do hlavy když tam vlezou
madow
napsal(a):
kukajte, toto je dcera mojej kobyly sestry, cize jej neterto je farbicka, co?
m i s i c k a
napsal(a):
Tak to mají lidi docela odvahu, vstupovat do ohrady.. Mě by přesli přes ohradu jen jednou ,a kobyla by je vyhnala.nechápu, jak někdo může mít tu drzost a podlést ohradníky..
Jenomže to je na tom nejspodnějším konci, a koně tam přes zimu zajdou jen někdy. Když není tráva...
Nejlepší, že můj muž byl na dohled a řval na ně, přesto se nevrátili, projeli to a na druhém konci vylezli...
Situše, když byla mladší, taky běžkaře řešila, teď už to má nějak na háku a asi je koně neměli ani na dohled zrovna.
Jinak v mrazu to kope bídně - přes vrstvu suchého vymrzlého oblečení. Vím to, když nesu vodu hřebci a podlézám, kvůli sněhu je průlez zmenšený a dotýkám se zády horního ohradníku, ještě jsem ránu nedostala.
Štve mně, že je zakázané používání ostnatého drátu - mezi dva ohradníky ho dát jako prostřední, je prolézání nahodilých cizinců vyřešeno.
madow
napsal(a):
Jsem se dívala po slovenském Bazoši.
Jen tak namátkou mě zaujalo, v jakém stavu lze nabízet koně - tak špinavé pamatuju léta nazpět jen krávy z vazáků tam, kde byli stájníci líní stlát, takže ležely neustále ve sr.čkách :
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/ 2892989/predam-norik-oger.php
a také, proč je nutno prcka 8 měsíců vodit na něčem takovém - mi moc hlava nebere:
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/ 2886626/8-mesacna-kobyla.php
sally
napsal(a):
Jsem se dívala po slovenském Bazoši.
Jen tak namátkou mě zaujalo, v jakém stavu lze nabízet koně - tak špinavé pamatuju léta nazpět jen krávy z vazáků tam, kde byli stájníci líní stlát, takže ležely neustále ve sr.čkách :
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/ 2892989/predam-norik-oger.php
a také, proč je nutno prcka 8 měsíců vodit na něčem takovém - mi moc hlava nebere:
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/ 2886626/8-mesacna-kobyla.php
To jsem ještě nikdy neviděla. Aby hříbě melo uzdu s klapkama..
a ten hřebeček. Snad každý normální člověk, co che koně prodat ukáže koně na fotce co nejlíp.. Chudák koník. Hlavně že je zatahaný
m i s i c k a
napsal(a):
To jsem ještě nikdy neviděla. Aby hříbě melo uzdu s klapkama..
a ten hřebeček. Snad každý normální člověk, co che koně prodat ukáže koně na fotce co nejlíp.. Chudák koník. Hlavně že je zatahaný
Jo, no taky už jsem tam viděla i ročka, co tahá ( byl zapřažený v páru) a je zaučen i v lese. Takové dobře nakrmené hříbátko, hnědáček polského typu s ocáskem po hlezna... ale nedávala jsem to sem tehdy.
By mě zajímalo, v jakém stáří jsou takoví koně odepsaní...
madow
napsal(a):
Sally, nie nie, tato farba nevybieli, to je blue roan a maximalne bude mat viacej bielych pesikov v tej sedej ako bude starnut, takuto farbu som videla iba na troch plemenach, shire, clydesdale a tinker
madow
napsal(a):
a k tym inzeratom, nuz ten spinavy konik je teda reklama, fakta mlada kobylka, asi nemaju inu uzdu, tak pouzili s blinkermi, inak si to neviem vysvetlit...
bonita
napsal(a):
Sally, nie nie, tato farba nevybieli, to je blue roan a maximalne bude mat viacej bielych pesikov v tej sedej ako bude starnut, takuto farbu som videla iba na troch plemenach, shire, clydesdale a tinker
Takže je to vlastně černý bělouš ( nevybělující) po česku. U rak. noriků k vidění také , protože mají i dost vraníků...
bonita
napsal(a):
a k tym inzeratom, nuz ten spinavy konik je teda reklama, fakta mlada kobylka, asi nemaju inu uzdu, tak pouzili s blinkermi, inak si to neviem vysvetlit...
Tak nevím, normální člověk snad předvádí hříbě na ohlávce ( a tu má pod tím), max. na parelce - ne cpát hned prckovi do papuly udidlo .
Ikdyž s udidlem hříbě jsem viděla na podzim i na českém Bazoši, kde prodávající psal cosi i o dobré ovladatelnosti
madow
napsal(a):
tak po krásném víkendu opět zdravím....
Bonitko...ten tvůj Oliverek je fakt doslova k sežrání...kouzelný mimčo....
to těma běžkařema znám, taky tam máme takové co lezou do ohrady....některým stačilo říct, at tam nelezou a už vůbec ne když jsou venku koně, tak to objeli, ale byli tací co si říct nedali, tak jsme si na ně počíhali....na jendom konci vlezli do ohrady..ohrada netloukla, tak si v klidu na ohradník šáhli...jenže ouha na druhým konci to už tlouklo...co těď....spodní lanko díky sněhu dosti nízko...druhý vysoko...mezi taky nic moc místo....tak ještě prosili at to vypneme, že už to příště budou objíždět (vím je to h nusné, ale když je člověk upozorní a oni tam stejně vlezou)...je fakt že od té doby (asi 10dní) jsem ve výběhu běžkaře neviděla
něco z víkendu
madow
napsal(a):
plížením vpřed
madow
napsal(a):
plížením vpřed
Tak mám konečně taky nějaký běhací fotky na sněhu
madow
napsal(a):
Bonita, není i tohle stejná barva, jako tvoje fotka kobylky?
http://www.flickr.com/photos /22784156@N05/3336242276/ in/set-72157604185632850/ - dvě mezery
Já asi nikdy nepřijdu na chuť tomu motání barevných mašliček, lýka a bůhvíčeho kašpárkovitého do hřívy...
Tady se řeší kupírování ocasů, uší psům, prasatům... kteří to na mouchy nepotřebují a v EU vesele sekají koňské ocasy zdá se pořád...
aluska
napsal(a):
Ahojky z Plzně! Zeptám se i Vás, nemáte někdo doma dvě hašpy na chomout? chomout jsem sehnala dokonce dnes mi pán přivezl ještě jeden jako bonus ale nejsou v něm hašpy. Pán je starousedlík a odjakživa se živil konmi věcí má plnou garáž ale hašpy další nemá. Pán se těší na jaro až mi Babetku nastrojí a vyjede s ní, prý dá dohromady i vozík. no jo důchodce času dosti, zase lepší aktivní důchodce, než holčina co se dva měsíce neukázala
olina30
napsal(a):
Ahojky z Plzně! Zeptám se i Vás, nemáte někdo doma dvě hašpy na chomout? chomout jsem sehnala dokonce dnes mi pán přivezl ještě jeden jako bonus ale nejsou v něm hašpy. Pán je starousedlík a odjakživa se živil konmi věcí má plnou garáž ale hašpy další nemá. Pán se těší na jaro až mi Babetku nastrojí a vyjede s ní, prý dá dohromady i vozík. no jo důchodce času dosti, zase lepší aktivní důchodce, než holčina co se dva měsíce neukázala
Tady najdeš : http://www.kuze-sedlarstvi.cz/Index.htm
madow
napsal(a):
Kdo má rád těžké chladnokrevníky, toho možná potěší hafo fotek tady:
http://www.flickr.com/photos/22784156@N05/sets/
- ikdyž s ocasy by dle mne vypadali mnohem líp...
sally
napsal(a):
Bonita, není i tohle stejná barva, jako tvoje fotka kobylky?
http://www.flickr.com/photos /22784156@N05/3336242276/ in/set-72157604185632850/ - dvě mezery
Já asi nikdy nepřijdu na chuť tomu motání barevných mašliček, lýka a bůhvíčeho kašpárkovitého do hřívy...
Tady se řeší kupírování ocasů, uší psům, prasatům... kteří to na mouchy nepotřebují a v EU vesele sekají koňské ocasy zdá se pořád...
jo hašpy, taky budu potřebovat, prosím povolanější o radu, v Hošťálkové jsou u hašp pokaždé dva druhy , u hašpy do chomouty a u hašpy do pobočin. Jaký je mezi nimi rozdíl a případně jaké objednat, aby šly na sebe? Do chomoutu a do pobočin? Když jsem kdysi kupovala Cipíéskovi chomout s postrojema, nerozuměla jsem tomu a mám pobočiny přidělané k chomoutu nafest. Nejdou sundat a musím oblíkat Cípovi chomout rovnou s pobočinama. Jednat se mi to plete přes sebe a je to dost těžký. Takže bych to chtěla předělat na ty pobočiny, co jdou normálně sundat.
aluska
napsal(a):
jo hašpy, taky budu potřebovat, prosím povolanější o radu, v Hošťálkové jsou u hašp pokaždé dva druhy , u hašpy do chomouty a u hašpy do pobočin. Jaký je mezi nimi rozdíl a případně jaké objednat, aby šly na sebe? Do chomoutu a do pobočin? Když jsem kdysi kupovala Cipíéskovi chomout s postrojema, nerozuměla jsem tomu a mám pobočiny přidělané k chomoutu nafest. Nejdou sundat a musím oblíkat Cípovi chomout rovnou s pobočinama. Jednat se mi to plete přes sebe a je to dost těžký. Takže bych to chtěla předělat na ty pobočiny, co jdou normálně sundat.
Máme do chomoutu: hašpa do chomoutu rozpínací ( ty s tím více otevřeným hákem) a do pobočin: hašpa přední pob.chrom ( ty, co dělají jakoby smyčku). Smyčka z pobočnice se zahakuje do háku na chomoutu.
sally
napsal(a):
Máme do chomoutu: hašpa do chomoutu rozpínací ( ty s tím více otevřeným hákem) a do pobočin: hašpa přední pob.chrom ( ty, co dělají jakoby smyčku). Smyčka z pobočnice se zahakuje do háku na chomoutu.
No my máme rozdělávací jsou pohodlnější večer vám pohledám fotky a nahážu sem a nebo na rajče a hodím odkázek. Osobně preferuju ty rozepínací jak píše sally háček na chomoutu smyčka tvořící očko na pobočku navlékne se na sebe a nemusí se nasazovat pobočky zároveň s chomoutem a nastrojit zvládne i osoba méně zdatná.
madow
napsal(a):
Sally, tato farba nie je taka ista ako napriklad u norikov ci belgicanov, ako hovorim, len tie tri plemena ju mavaju, oficialne je to white blue roan, tam skratka musi ta biela byt vidiet, nie je to solidne prekvitnutie ako u norikov a spol
bonita
napsal(a):
Sally, tato farba nie je taka ista ako napriklad u norikov ci belgicanov, ako hovorim, len tie tri plemena ju mavaju, oficialne je to white blue roan, tam skratka musi ta biela byt vidiet, nie je to solidne prekvitnutie ako u norikov a spol
Tak předběhnu Ambru Ikdyž ta kvalita
m i s i c k a
napsal(a):
Tak předběhnu Ambru Ikdyž ta kvalita
A když už jste taky nakousli Belgické chladnokrevníky a jim přibuzne těžké plemena - máte někdo s nimi zkušenosti, nebo aspoň jestli o nich někdo má bližší info? Přemýšlela jsem, že bych si někdy v budoucnu jednoho takového Belgického chlad'ase koupila. Jací jsou v tahu atd.. charakter předpokládám že bude snad flegmatický. Vím, že je u nich navíc péče o rousy.Slyšela jsem, že nejsou až tak dobří v tahu jak se o nich říká. Ale říkal to člověk, co to taky jen slyšel.. .Takže žádná zkušenost. Kdyžtak díky za odpovědi
m i s i c k a
napsal(a):
A když už jste taky nakousli Belgické chladnokrevníky a jim přibuzne těžké plemena - máte někdo s nimi zkušenosti, nebo aspoň jestli o nich někdo má bližší info? Přemýšlela jsem, že bych si někdy v budoucnu jednoho takového Belgického chlad'ase koupila. Jací jsou v tahu atd.. charakter předpokládám že bude snad flegmatický. Vím, že je u nich navíc péče o rousy.Slyšela jsem, že nejsou až tak dobří v tahu jak se o nich říká. Ale říkal to člověk, co to taky jen slyšel.. .Takže žádná zkušenost. Kdyžtak díky za odpovědi
Jak tak prohlížím ty fotky, tak chudáci koně. Ty ocasy jsou fakt
m i s i c k a
napsal(a):
Jak tak prohlížím ty fotky, tak chudáci koně. Ty ocasy jsou fakt
Tři hříbata - dva hřebci a klisnička jsou teď na Bazoši k prodeji, prodává stejná uživatelka, asi dovozce. Naštěstí jim nestihli useknout ocasy
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 5107023/Sam-Van-Het-Brabanderhof.php
Zkušenost nemám a popravdě na ty těžké nejsem, rousnáče už vůbec ne.
Ale má farma Bulovka, tak můžeš zkusit poptat se na jejich zkušenosti. I ardeny. Hřebec arden, přezdívaný Drsoň se mi líbí moc
http://www.farma-bulovka.estranky.cz/ fotoalbum/ardennais-a-trekpaard-
madow
napsal(a):
Bonita, už chápu. Musí to být jakoby žíhané, ne jednolité jako u nevybělujících šimlů.
Modro bílé, ne modré.
madow
napsal(a):
k belgicanom, su to tahuni dobri, ale nie rychli, nas chovatel hovoril, za na neho su prilis tazkopadni, viac sa mu pacili nasi norici ci comptois z Francuzska, ale mne ososbne sa mohutne kone pacia, su to take tanky, telo shirskeho valacha na nohach dlzky norika
bonita
napsal(a):
k belgicanom, su to tahuni dobri, ale nie rychli, nas chovatel hovoril, za na neho su prilis tazkopadni, viac sa mu pacili nasi norici ci comptois z Francuzska, ale mne ososbne sa mohutne kone pacia, su to take tanky, telo shirskeho valacha na nohach dlzky norika
Mělo by to být plemeno do těžkého tahu po rovině - polní práce. Tedy dost silné, pomalé a podle figury těžkopádné. Což neznamená, že nebude umět vyvinout rychlý cval, to umí každý nechromý kůň.
Komu se líbí, jeho pořízení si obhájí, ale do lesa na práci ve valašských kotárech bych pořizovala z plemen k tomu dlouhodobě používaných a v těžkých terénech obratných...
Předpokládám, že tihle mamutci na stejný výkon jako norici i více sežerou, přece jen čím větší a těžší tělo, tím větší i záchovná krmná dávka.
sally
napsal(a):
Mělo by to být plemeno do těžkého tahu po rovině - polní práce. Tedy dost silné, pomalé a podle figury těžkopádné. Což neznamená, že nebude umět vyvinout rychlý cval, to umí každý nechromý kůň.
Komu se líbí, jeho pořízení si obhájí, ale do lesa na práci ve valašských kotárech bych pořizovala z plemen k tomu dlouhodobě používaných a v těžkých terénech obratných...
Předpokládám, že tihle mamutci na stejný výkon jako norici i více sežerou, přece jen čím větší a těžší tělo, tím větší i záchovná krmná dávka.
když je u Hošťálkové napsáno hašpa do chomoutu, rozpínací, sada a u toho na obrázku dva různé typy, jak si mám objednat tu správnou?
aluska
napsal(a):
když je u Hošťálkové napsáno hašpa do chomoutu, rozpínací, sada a u toho na obrázku dva různé typy, jak si mám objednat tu správnou?
i já v tom tápám, ale asi tedy dle obrázku objednám tu sadu hašpy rozpínací ta v pravo, jak má i ty háky do těch pobočnic aby se to dalo odpínat, je i levnější .. je to tak myslím si to správně? poradte at tady s aluskou netápem...
olina30
napsal(a):
i já v tom tápám, ale asi tedy dle obrázku objednám tu sadu hašpy rozpínací ta v pravo, jak má i ty háky do těch pobočnic aby se to dalo odpínat, je i levnější .. je to tak myslím si to správně? poradte at tady s aluskou netápem...
jo jo, podle obrázku vím který kousek chci, ale je tam jenom jedno objednací číslo a dha druhy, tak jestli někdo nemá s tímto objednáváním zkušenost, nebo do poznámky k objednávce popíšu ten kousek, který chci? U hašp do pobočin si ještě musím změřit šířku pobočin, že? Ptám se jako dementík, ale když už budu něco objednávat, tak ať to nemusím vracet
aluska
napsal(a):
jo jo, podle obrázku vím který kousek chci, ale je tam jenom jedno objednací číslo a dha druhy, tak jestli někdo nemá s tímto objednáváním zkušenost, nebo do poznámky k objednávce popíšu ten kousek, který chci? U hašp do pobočin si ještě musím změřit šířku pobočin, že? Ptám se jako dementík, ale když už budu něco objednávat, tak ať to nemusím vracet
Oli, napsala jsem do Hošťálkový, až mi odpoví, dám ti sem vědět
aluska
napsal(a):
Tak se k vám po dlouhé době hlásím. Nějak na mě leze ta zimní únava. Sice jsem tu každý den, ale jen si vás přečtu a mastím odpočívat.
Tchán teď marodí, tak dělám všechny koně sama, k tomu ovce, slepice, kachny a hlavně hafo sněhu. Sice mi pomáhá chlap, ale ten hlídá malou.
Ani hnůj se nedá pořádně vyvést na pole. Sníh koním po břicho a kola vozu ztracená ve sněhu.
Jinak bonita malej je krásnej, úplně k sežrání. Ale to asi všechny miminka..
Na fotce Norik ve všestrannosti
aluska
napsal(a):
aluska a Oli vy potřebujete hašpu kod 1101 to je část do chomoutu + změřit šířku pobočků a asi připsat že chcete hašpu do pobočků rozepínací tj ta s tím očkem na obrázku na dole.
Ukázka strojení s rozepínacíma hašpama
ambra
napsal(a):
aluska a Oli vy potřebujete hašpu kod 1101 to je část do chomoutu + změřit šířku pobočků a asi připsat že chcete hašpu do pobočků rozepínací tj ta s tím očkem na obrázku na dole.
Ukázka strojení s rozepínacíma hašpama
Tak a jedeme po zpátku
ambra
napsal(a):
Tak a jedeme po zpátku
To čučíte jak to na mě pěkně drží co?
misamarincova
napsal(a):
Tak se k vám po dlouhé době hlásím. Nějak na mě leze ta zimní únava. Sice jsem tu každý den, ale jen si vás přečtu a mastím odpočívat.
Tchán teď marodí, tak dělám všechny koně sama, k tomu ovce, slepice, kachny a hlavně hafo sněhu. Sice mi pomáhá chlap, ale ten hlídá malou.
Ani hnůj se nedá pořádně vyvést na pole. Sníh koním po břicho a kola vozu ztracená ve sněhu.
Jinak bonita malej je krásnej, úplně k sežrání. Ale to asi všechny miminka..
Na fotce Norik ve všestrannosti
Pěkné foto ve skoku .
To je aspoň překážka, co norik respektuje, slabé klacíky na stojanech aspoň moje koba považuje za chrastí, které proč by skákala, když jdou prolézt, nějaké klepnutí nohou o klacek taky neřeší .
Holt dřeváci jsou dřeváci, zvlášť když zvyklí v lese prolézt lecčím.
ambra
napsal(a):
Tak a jedeme po zpátku
Ten koník na fotce čelem je skoro celá Sally:
sally
napsal(a):
Ten koník na fotce čelem je skoro celá Sally:
Ten koník je naše Laura babula jedna nezbedná
madow
napsal(a):
holky tak ted čumím jak umím, vy jste to veděli že 2535 N E U G A R je po smrti??? já ted na to čučím jak tele na čerstvě natřený vrata
madow
napsal(a):
holky tak ted čumím jak umím, vy jste to veděli že 2535 N E U G A R je po smrti??? já ted na to čučím jak tele na čerstvě natřený vrata
Ano, už od loňska. Ale co mu bylo, nevím. Měl už svůj věk. Z pěti polobratrů v chovu po Neugot z Netolic-4 už zbývá jen téměř 21letý Nefritův tatík Neugos.
Obdivuhodný hřebec, stále ještě pracující v lese ( pracující v lese celý svůj život).
sally
napsal(a):
Ano, už od loňska. Ale co mu bylo, nevím. Měl už svůj věk. Z pěti polobratrů v chovu po Neugot z Netolic-4 už zbývá jen téměř 21letý Nefritův tatík Neugos.
Obdivuhodný hřebec, stále ještě pracující v lese ( pracující v lese celý svůj život).
týýý jo, to já vůbec netušila, já myslela že ještě žije....a ted teda čučím...bylo mu 20 to je fakt...ach jo
madow
napsal(a):
to je vidiet, ze u Ambry si kone nestazuju, aj ked nema pastviny
bonita
napsal(a):
tak jsem dneska udělala kup, jezdeckou prilbu za 100korun.. nepoškozená jako nová krásná semišová.. tak jsem spokojená. Jak je to v polsku s těmi burzami? Stojí za to tam jet? Dá se tam i sehnat nějaké vybavení, např.darmovisi, ozdůbky atd? nebo jen tam prodávají koníky? A jestli někdo ví kde přesně to je?
sally
napsal(a):
Hlavně, že teď už ji nic netlačí
sally netlačí to je pravda cca rok měla ten žlutej hošťálkovskej ohlav omotanej obvazem a vycpanej vatou, vypadalo to dost divně ale plnilo účel. TEďka už je to normálně jenom ohlav bez vylepšení.
bonita ale já bych se za ty pastviny vůbec nezlobila, to by byl veget to od jara do podzimku moct všechno vykponout ráno po nakrmení ven a až do večera to neznat a hlavně večer nemuset házet hnoje.... no dala bych si říct.
No vidíte ju můru jednu jak se škaredě kouká a zrovna hašpy schované pod opratama.
olina30
napsal(a):
tak jsem dneska udělala kup, jezdeckou prilbu za 100korun.. nepoškozená jako nová krásná semišová.. tak jsem spokojená. Jak je to v polsku s těmi burzami? Stojí za to tam jet? Dá se tam i sehnat nějaké vybavení, např.darmovisi, ozdůbky atd? nebo jen tam prodávají koníky? A jestli někdo ví kde přesně to je?
Oli tak v Poslku jsou prý a teď nevím jestli nebudu kecat každé první úterý v měsíci velké trhy v Žorech a pak ještě někde ale nevím. Jinak postroje se tam prý dostanou koupit, ale nevím osobně jsem tam nikdy nebyla. Takže vím jenom z toho co sem tam zaslechnu od chlapů (koňáků, co jezdí). Ale pokud si chceš zainvestovat a máš spešl přání myslím, že dneska není problém nechat vyrobit na zakázku snad cokoliv, ale holt stojí to trošku víc korunek. Pokud chceš něco obyčejného tak snad to nebude takovej problém sehnat běžně u sedlářů.
madow
napsal(a):
když hašpy tak hašpy
ambra
napsal(a):
Oli tak v Poslku jsou prý a teď nevím jestli nebudu kecat každé první úterý v měsíci velké trhy v Žorech a pak ještě někde ale nevím. Jinak postroje se tam prý dostanou koupit, ale nevím osobně jsem tam nikdy nebyla. Takže vím jenom z toho co sem tam zaslechnu od chlapů (koňáků, co jezdí). Ale pokud si chceš zainvestovat a máš spešl přání myslím, že dneska není problém nechat vyrobit na zakázku snad cokoliv, ale holt stojí to trošku víc korunek. Pokud chceš něco obyčejného tak snad to nebude takovej problém sehnat běžně u sedlářů.
A ještě hodím detail na rozepnutou hašpu část v chomoutu, je vidět i jak je to přišroubované do chomoutu
ambra
napsal(a):
A ještě hodím detail na rozepnutou hašpu část v chomoutu, je vidět i jak je to přišroubované do chomoutu
a ještě jednu pro sally s čumáčkem
ambra
napsal(a):
a ještě jednu pro sally s čumáčkem
A poslední nevím jestli to pujde vidět... zapřazená v jednošce ve vozu s jedním ojem.
bonita
napsal(a):
Hm, tak naši koně si taky nestěžují, ikdyž nemají pastviny... jenom výběh.
Koně si snad vůbec stěžovat neumí, to je trochu polidšťování, ne?
sally
napsal(a):
Hm, tak naši koně si taky nestěžují, ikdyž nemají pastviny... jenom výběh.
Koně si snad vůbec stěžovat neumí, to je trochu polidšťování, ne?
sally ještě ale doplň rozlohu výběhu a já taky nemluvím o koníkách ale o sobě. Já si náhodou stěžovat umím
A jinak jestli bonita myslela to zelené co si ta naše potvůrka natahá pod nohy tak jsou opravdu někdy od května června- podle toho jak na tom tráva a jetelina je až do září krmeni zeleným a to všechna zvířena.
A jedinej kdo má výběh jsou ovce a kozeny
ambra
napsal(a):
sally ještě ale doplň rozlohu výběhu a já taky nemluvím o koníkách ale o sobě. Já si náhodou stěžovat umím
A jinak jestli bonita myslela to zelené co si ta naše potvůrka natahá pod nohy tak jsou opravdu někdy od května června- podle toho jak na tom tráva a jetelina je až do září krmeni zeleným a to všechna zvířena.
A jedinej kdo má výběh jsou ovce a kozeny
To byla ale reakce na Bonitu, ne na tebe .
Na: "to je vidiet, ze u Ambry si kone nestazuju, aj ked nema pastviny"
Výběh má necelé dva hektary a bývá na něm běžně přes deset koní, takže pastvina to opravdu není. Doufám, že se vegetace letos konečně trochu zvetí, když je omladina až na posledního poprodávaná a je jich tam už jen 6 + ponďa.
madow
napsal(a):
no a ze sa kone nevedia stazovat? Tak to mam teda doma svetovy unikat, lebo moja kobus sa vie teda extremne stazovat
bonita
napsal(a):
no a ze sa kone nevedia stazovat? Tak to mam teda doma svetovy unikat, lebo moja kobus sa vie teda extremne stazovat
Naši neumí. Jen reagují podle své úvahy na aktuální situaci.
Neví, neumí si srovnat, jak by se měli jinde, kdyby to a kdyby ono... mám jen koně s jednoduchým přímočarým myšlením. Ne pololidi, naštěstí... stěžování si považuju za výhradně lidskou ( a pěkně blbou) vlastnost.
lotinka
napsal(a):
Jaci jsou chlaďásové pod sedlem? Kolik tak spotřebuje koník sena na týden?
Pod sedlem, nelekaví, pohodáři, ale umí to taky rozparádit když chtějí. Ta moje je trošku tlačivější, ale stači malinkej proutek v ruce a už si to cupitá (nikdy jsem nepoužila bič
) a seno.. hromady a hromady... já mam noričku něco přes 700kg a věru balík sena velkej mám ted na 10 - 15 dní plus mínus.. takže určitě zhruba víc jak 20kg denně plus hrstička ovsa plus odměrka ovesných granulí a vitamínky, prostě pohodovej koník do lesa na prochajdy i pro méně zkušené ...
lotinka
napsal(a):
Jaci jsou chlaďásové pod sedlem? Kolik tak spotřebuje koník sena na týden?
Pod sedlem: jak si kdo udělá, tak má - a podle toho si buď chválí nebo si stěžuje.
Obvykle v terénu příliš neřeší bubáky - lekne se, odskok dva tři cvalové a čučí, zda to leknutí stálo za to. Neřeší, zda venku ve skupině koní půjdou první, poslední nebo vedle sebe, nemají potřebu předbíhat nebo magořit, když se naopak koně vzdalují. Nesvědčí jim dlouhé cválání - kolem 400m rychlého cvalu v pohodě, pak oddech. V kroku a občasném klusu můžou pochodovat naopak celý den i složitějším terénem, jsou-li v kondici. Na skákání sem tam kláda přes cestu na lesní cestě v pohodě, s větším skokovým využitím zkušenost nemám. Co nepovažují za významnou překážku, projdou. Pro skákání vlastnost nic moc, v terénu k nezaplacení - vlezou všude a prolezou vším bez nějakého váhání. S jízdárnou bez zkušeností, přiježďujeme v terénu.
Pod sedlem pohodlní, "houpací", nedrncací.
Seno: naši SN sežerou od 15-25 kg denně podle počasí a stavu ( nejvíc samozřejmě březí kobyly a v mrazech).
Jen moje zkušenosti, jiní mohou mít jiné .
S tím, že nic nelze paušalizovat a výjimky se najdou všude.
sally
napsal(a):
Pod sedlem: jak si kdo udělá, tak má - a podle toho si buď chválí nebo si stěžuje.
Obvykle v terénu příliš neřeší bubáky - lekne se, odskok dva tři cvalové a čučí, zda to leknutí stálo za to. Neřeší, zda venku ve skupině koní půjdou první, poslední nebo vedle sebe, nemají potřebu předbíhat nebo magořit, když se naopak koně vzdalují. Nesvědčí jim dlouhé cválání - kolem 400m rychlého cvalu v pohodě, pak oddech. V kroku a občasném klusu můžou pochodovat naopak celý den i složitějším terénem, jsou-li v kondici. Na skákání sem tam kláda přes cestu na lesní cestě v pohodě, s větším skokovým využitím zkušenost nemám. Co nepovažují za významnou překážku, projdou. Pro skákání vlastnost nic moc, v terénu k nezaplacení - vlezou všude a prolezou vším bez nějakého váhání. S jízdárnou bez zkušeností, přiježďujeme v terénu.
Pod sedlem pohodlní, "houpací", nedrncací.
Seno: naši SN sežerou od 15-25 kg denně podle počasí a stavu ( nejvíc samozřejmě březí kobyly a v mrazech).
Jen moje zkušenosti, jiní mohou mít jiné .
S tím, že nic nelze paušalizovat a výjimky se najdou všude.
pod sedlo chlaďásek naprosto úžasný, jak už zde psaly holky, nelekavý, klidný,vleze snad do všeho....prostě pohodář...jako každý koník si i rád vyhodí z kopýtka, ale to už opravdu musí být....já bych už neměnila...hlavně když už člověk jede na tak silném zvířeti a cítí pod sebou ten silný motor....je to opravdu zážitek....
ambra
napsal(a):
výběr věcí na chlaďásky v Žorech není malý, ale kvalitu posoudit nemůžu, a trh je tam druhé úterý v měsíci, takže hned příští týden :)
madow
napsal(a):
nooo, tak venku to je hodně zajímavé....vane opravdu silný vítr, do toho sněží....celou noc jsem nespala jaké to byly nárazy do oken...pak jsem se prokousala do práce a ted už jen koukám na to neštěstí...prý napadne 30cm, u nás asi půl metr né-li víc...hrůza
madow
napsal(a):
nooo, tak venku to je hodně zajímavé....vane opravdu silný vítr, do toho sněží....celou noc jsem nespala jaké to byly nárazy do oken...pak jsem se prokousala do práce a ted už jen koukám na to neštěstí...prý napadne 30cm, u nás asi půl metr né-li víc...hrůza
tak založím nové