Chtěla bych si koupit poprsák, přemýšlím jestli honební nebo normální, každopádně s martingalovou vidlicí. Chtěla bych ho na parkury a nevím jestli oba plní stejný účel a jestli třeba ten honební nebude bránit koni ve skoku. Díky za odpovědi, vím že to je stupidní dotaz, ale nikde na netu jsem to nenašla:)
baruu
napsal(a):
Chtěla bych si koupit poprsák, přemýšlím jestli honební nebo normální, každopádně s martingalovou vidlicí. Chtěla bych ho na parkury a nevím jestli oba plní stejný účel a jestli třeba ten honební nebude bránit koni ve skoku. Díky za odpovědi, vím že to je stupidní dotaz, ale nikde na netu jsem to nenašla:)
posouvam;)
baruu
napsal(a):
No asi tak - já jezdila s honebním "L" a problém nikdy nebyl - kůň nevypadal že by to nějak vadilo a že by mu to bránilo ve skoku se rozhodně říct nedá.
U mě šlo spíš o to, že nemám ráda ty normální s tím pružným materiálem- čím víc se kůň potí, tím dřív "zařve" a celkově jak se vygajdá a tak, je dost nechutnej. Na celokoženej nebyly tehdá prachy, ale byl k dispozici starší celokoženej honební poprsák, takže u mě nebylo co řešit....
Tož tak, osobní zkušenost. Pouštět se do diskuze kterej je horší a kterej lepší a proč se nebudu, neb v tomto směru zase tolik netuším....