aluska
napsal(a):
zakládám nové
chlaďásci pod sedlo, jak už psaly holky, jak si to kdo udělá, tak to má. Ten můj ( teprve bude 6ti letý), když má náladu, tak se lekne, ale žádné zběsilé úprky, jenom odskočí a jakoby zdřevění, klušeme, cváláme, občas mě i odnese, když má běhací, to se pak zem třese, drny lítaj, tank se řítí , ale vím, že vždycky včas zastaví. Na jízdárně je ochotný, rád skáče, samozřejmě v mezích, žádné hodinové skokové cvičení. Na Huberty k nezaplacení, 30 kilometrů v jednom dni neřeší.
aluska
napsal(a):
chlaďásci pod sedlo, jak už psaly holky, jak si to kdo udělá, tak to má. Ten můj ( teprve bude 6ti letý), když má náladu, tak se lekne, ale žádné zběsilé úprky, jenom odskočí a jakoby zdřevění, klušeme, cváláme, občas mě i odnese, když má běhací, to se pak zem třese, drny lítaj, tank se řítí , ale vím, že vždycky včas zastaví. Na jízdárně je ochotný, rád skáče, samozřejmě v mezích, žádné hodinové skokové cvičení. Na Huberty k nezaplacení, 30 kilometrů v jednom dni neřeší.
madow
napsal(a):
super, Alenko, jak je u vás??? ted byl mimořádný rozhlas, uzavřeli k nám snad ten nejhlavnější vjezd...ještě že nikam nejezdím
u nás klid před bouří , sníh zatím žádný nepadal, ale je už zataženo, kolik u vás Markét napadlo?
aluska
napsal(a):
u nás klid před bouří , sníh zatím žádný nepadal, ale je už zataženo, kolik u vás Markét napadlo?
madow
napsal(a):
určitě víc jak těch 30čísel co hlásili a pořád sype...
tý jo, to jestli k nám taky přijde, to se máme na co těšit. Kluci mi zapadnou, že se k nim nedostanu a pejsky na louce už neuvidím, budou se norovat celou prochajdu . A já se udřu, můj přítel pořád nějak nechápe spojitost sníh + hrablo
bonita
napsal(a):
u nas klud a mier, ani vietor ani nechumeli, zatial
já mám už asi tak 50-60cm sněhovou vrstvu celkem, dnes vnoci napadlo už asi 15-20cm a pořát padá..........
jinak já mám norika tak pod sedlo, ale to on je pod sedlo daný z důvodu toho, že nenarostl, s jezditelností, určitě jsou koně co se jezdí líp než on, ale mě to s ním vyhovuje.
saborka
napsal(a):
já mám už asi tak 50-60cm sněhovou vrstvu celkem, dnes vnoci napadlo už asi 15-20cm a pořát padá..........
jinak já mám norika tak pod sedlo, ale to on je pod sedlo daný z důvodu toho, že nenarostl, s jezditelností, určitě jsou koně co se jezdí líp než on, ale mě to s ním vyhovuje.
v sobotu jezevčíkovitý norik
aluska
napsal(a):
zakládám nové
tak unás se teplota šplná ke 2stupni a taje to, sněžit přestalo........ odpo se těšim ven:)
já jezdím tak napůl sama a napůl s kamarádkou co bydlí na kopci a má plňáska..... to jsou oni............
saborka
napsal(a):
tak unás se teplota šplná ke 2stupni a taje to, sněžit přestalo........ odpo se těšim ven:)
já jezdím tak napůl sama a napůl s kamarádkou co bydlí na kopci a má plňáska..... to jsou oni............
saborka
napsal(a):
vítr a sníh (ve vlasech a očích) -ve hřívě
a já s Kulichem "v moři"
saborka
napsal(a):
a já s Kulichem "v moři"
Pěkná fotka
Tak u nás přes noc napadlo zhruba 10 čísel, teď máme 6 stupňů, krásně svítí sluníčko a je polojasno
S tím, jak jste se bavili o chlaďasích pod sedlo, tak je dobrá stránka www.norikersport.at . Už na těch úvodních fotkách je vidět, že chlaďas pod sedlo jde..
aluska
napsal(a):
kráááásaaaa
a co jedna takováhle? Teď v takové zimě?
aluska
napsal(a):
Jejda, no nádhera. Já už chci lééétoooo!!!! Béééé
Tady napadlo taky asi 20 cm, celkem tu je kolem 60 čísel, na dvoře už není kam odhazovat, zapadal mi vůz, tan asi vyhrabu až na jaře, auto taky, syna povezu do školky asi na koni, je to hrůza. Hnusná zima, ošklivá.
Tady taky jedna letní:
aluska
napsal(a):
Co dodat, nádhera. To je paráda, když je možnost jít vykoupat koně
Když jsem bydlela ještě s rodičema, tak tam to byla paráda pro koně. Ale to jsem měla koně, kteří měli panický strach z vody. Teď, když bydlím jinde, tak tady nic povoleného není. 2 km od koní zatopená šachta, ale břeh a dno vysypané takovými šutry, že i člověk tam nechodí. A na druhé straně vodní nádrž, kde je vstup zakázán, chodí tady i hlídky. Takže nic moc Docela ti závidím
aluska
napsal(a):
zakládám nové
holky, jelikož manžel se nedostal do práce a je doma dunutila jsem ho udělat objed!!!! no to je prde. největší, chodí po kuchyni a kouká jak dítě první den ve škole, no když já můžu opravovat dopo sprchový kout, proč on by neuvařil..........
koupání super,
no ale snad raděj ty letní fotky nedávejte, nebo dostanu deptku......
aluska
napsal(a):
zakládám nové
hihi to su ti traja musketieri od augusta
saborka
napsal(a):
holky, jelikož manžel se nedostal do práce a je doma dunutila jsem ho udělat objed!!!! no to je prde. největší, chodí po kuchyni a kouká jak dítě první den ve škole, no když já můžu opravovat dopo sprchový kout, proč on by neuvařil..........
koupání super,
no ale snad raděj ty letní fotky nedávejte, nebo dostanu deptku......
cha cha, to znám, stříhám stromy, štípu dříví, natírám bazén, seču trávu, rejpu záhony, maluju místnosti..... a tomu samozřejmě vařím, peru, žehlím, peču, uklízím.....
bonita
napsal(a):
hihi to su ti traja musketieri od augusta
kacha? Nééé, on je to Cipísek . U nás prší
aluska
napsal(a):
kacha? Nééé, on je to Cipísek . U nás prší
co kachna- to je vidra!!!
no tady ještě jedno foto, z vandru po okolí Černobilu
saborka
napsal(a):
co kachna- to je vidra!!!
no tady ještě jedno foto, z vandru po okolí Černobilu
Tak u nás taky chumelí snad od včerejšího večera. Sněhu připadlo tak +-30 cm. Někde jsou teda fakt slušné závěje. A chumelí pořád. A v noci tady taky pořádně foukalo.. Nejlíp je asi zůstat doma. Už jsem dens tahala auto ze závěje, a nikde to na cestách moc růžové není. Takhle si představuju Vánoce
m i s i c k a
napsal(a):
Tak u nás taky chumelí snad od včerejšího večera. Sněhu připadlo tak +-30 cm. Někde jsou teda fakt slušné závěje. A chumelí pořád. A v noci tady taky pořádně foukalo.. Nejlíp je asi zůstat doma. Už jsem dens tahala auto ze závěje, a nikde to na cestách moc růžové není. Takhle si představuju Vánoce
tak začalo chumelit, a rovnou pořádný velký vločky
aluska
napsal(a):
tak začalo chumelit, a rovnou pořádný velký vločky
sluníčko už je zase v pr...zatáhlo se a vypadá to zase na pěkný sajgon...posílám fotečky města Broumov po sněhové nadílce
aluska
napsal(a):
zakládám nové
broumovské náměstí a morový sloup...je libo posedět
aluska
napsal(a):
zakládám nové
kolegyně z práce a hořička sněhu..větší jsme nenašly ale za dnešek dobrý
madow
napsal(a):
to co vidíte (hlavně na tom náměstí to je vidět) tak to opravdu vše napadlo za dnešní noc
Ty střechy jsou hnusné. A má tát... potěš koště všecky, co půjdou okolo.
Jsem šťastný člověk, že nežiju ve městě.
Tady napadlo od včera tak 15 čísel a vůbec se to netváří, že by to bylo konečné... -2°C.
sally
napsal(a):
Ty střechy jsou hnusné. A má tát... potěš koště všecky, co půjdou okolo.
Jsem šťastný člověk, že nežiju ve městě.
Tady napadlo od včera tak 15 čísel a vůbec se to netváří, že by to bylo konečné... -2°C.
Tak tady tak od včera večera 2-3cm a nesněží a je docela teplo kolem nuly.
madow
napsal(a):
to bude bolet
jé Broumov.... tam jsem jela s Kluíšánkem, když jsem si ho vezla domů, špatně jsme zahli a jeli náměstím pěkně dokola . to tam teda ale nebylo tolika sněhuhuhuhulákůůůů
já se vrátila před chvílí z vyjížďky, no bylo úplně nádherně, když se Kulda dokulil na kopec naskytl se nám nádherný pohled na Krkonoše ,Liberecký Ještěd a Český ráj, všechno jak na dlani to zářilo v slunci- jak ze stříbra........
taky jsem po silnici potkali sněžný pluh co mají silničáři -ten oranžový, Kulich musel do příkopu a já měla nohy ve sněhu jak hluboko byl kůň zabořenej
saborka
napsal(a):
jé Broumov.... tam jsem jela s Kluíšánkem, když jsem si ho vezla domů, špatně jsme zahli a jeli náměstím pěkně dokola . to tam teda ale nebylo tolika sněhuhuhuhulákůůůů
já se vrátila před chvílí z vyjížďky, no bylo úplně nádherně, když se Kulda dokulil na kopec naskytl se nám nádherný pohled na Krkonoše ,Liberecký Ještěd a Český ráj, všechno jak na dlani to zářilo v slunci- jak ze stříbra........
taky jsem po silnici potkali sněžný pluh co mají silničáři -ten oranžový, Kulich musel do příkopu a já měla nohy ve sněhu jak hluboko byl kůň zabořenej
V Budějovicích nepřipadl ani centimetřík, zatím
saborka
napsal(a):
Saborka, vítej v klubu .
I my bloudili v Broumově po náměstí, když jsme špatně odbočili - na soutěže do Martínkovic s Ronem a Rainerem..
Ale náměstí krásné
sally
napsal(a):
Saborka, vítej v klubu .
I my bloudili v Broumově po náměstí, když jsme špatně odbočili - na soutěže do Martínkovic s Ronem a Rainerem..
Ale náměstí krásné
ještě že je broumov tak malý
ono to je tak asi schválně, aby si lidi objeli náměstí a pokochali se
Pamatuji se, že tu kluci byli...mám i pár foteček....
madow
napsal(a):
u nás už taky ne
včera jsme jeli pro seníčko a cesta co nám trvá 20minut byla včera za hodinu a půl
madow (markéta) u nás to vypada podobně tedka zase napadl nový sních mokrej to bude zase v lese polomů.,le na to že jms emala obec o 1500 ovatelých možná i mén tak obec máme čistou sních odklizen a nikde nejsou vidte takto velké hopmady snehu aže ho tu máme na rozdávání.
woldemortik
napsal(a):
madow (markéta) u nás to vypada podobně tedka zase napadl nový sních mokrej to bude zase v lese polomů.,le na to že jms emala obec o 1500 ovatelých možná i mén tak obec máme čistou sních odklizen a nikde nejsou vidte takto velké hopmady snehu aže ho tu máme na rozdávání.
Tak Vám sem hodím náš dvoudenní první letošní přírůstek jalovičku Brylku.
bonita
napsal(a):
jeeeej to je ale carovne teliatkoco mate v plane s nou robit? na maso?
bonita nene pokud budeme dělat i nadále mlíko na zůstane do chovu.
ambra
napsal(a):
bonita nene pokud budeme dělat i nadále mlíko na zůstane do chovu.
A ještě strakapud jestli bude vidět
ambra
napsal(a):
A ještě strakapud jestli bude vidět
Zbatek fotek na http://jizerra.rajce.idnes.cz/04022010/
ambra
napsal(a):
Zbatek fotek na http://jizerra.rajce.idnes.cz/04022010/
krásný fotky.........
lidi, musim udělat "chubeníčko" dnes mi z New Orleans (snad to napíšu ve fofru OK
) bylo odesláno sedlo, no jsem napnutá jak dítě před vánocema, jaký bude... je to kupování zajíce v pytli, tak doufám že přijde zajíc a ne např koala............. je ještě otázka jesli to přes téměř půl planety trefí k nám do "prdelkovic"
aluska
napsal(a):
nee, já mám 6ti letého valacha , je to norik a jmenuje se Cipísek. Mám ho už skoro 5 let
jak zvládáte jezdit v tomhle počasí autem?
já teda moc špatně, řidičský schopnosti myslím ok, ale je mi kolikrát během jízdy tak špatně od žaludku že myslím že teda už asi hodím "kufr" , musím jezdit každý den pro děti do školy a je to to čím dál horší, vystoupím z auta a je mi na omdlení....... po dálnici už nejezdím vůbec a běda když vidím nějakou bouračku tak mě chytne histerie. to už je asi na doktora.
saborka
napsal(a):
jak zvládáte jezdit v tomhle počasí autem?
já teda moc špatně, řidičský schopnosti myslím ok, ale je mi kolikrát během jízdy tak špatně od žaludku že myslím že teda už asi hodím "kufr" , musím jezdit každý den pro děti do školy a je to to čím dál horší, vystoupím z auta a je mi na omdlení....... po dálnici už nejezdím vůbec a běda když vidím nějakou bouračku tak mě chytne histerie. to už je asi na doktora.
Mě jezdění v autě problémy nedělá. At' je zima nebo léto. Jezdím do lesa s dodávkou, a to je jiné ježdění než do po městě.. Ale vše se dá zvládnout. Chce to klid a nikam nespěchat.
saborka
napsal(a):
nový typ chlaďasa
zeby to byla zebra------ a kůň ----50%-50%
saborka
napsal(a):
zeby to byla zebra------ a kůň ----50%-50%
ahojte holky! pridavam fotecku z dnesního krasneho slunecneho (aneb)mraziveho dne
hattatitla
napsal(a):
ahojte holky! pridavam fotecku z dnesního krasneho slunecneho (aneb)mraziveho dne
tý jo, u nás nebylo sluníčko ani nepamatuji...dnes třeba zase foukala a pěkně ostře chumelilo....o mrazu ani nemluvím (a to mě vždy učili že když je mráz tak nechumelí, chumelí pri oteplení)
aluska
napsal(a):
zakládám nové
Andrejko, krásné fotečky.....
náš mrkvový huhulák
bonita
napsal(a):
Ambricko, chomut je tradicny anglicky kozeny, oprate su tradicne anglicke na orbu, postroj kanadsky a brco za konom z nasho renovovaneho koca
Zajímavé je, že na tom chomoutě jsou celkem nízko očka na opratě. Ikdyž jak je tam vyfocený ten hřebec, tak to vypadá normálně.
bonita
napsal(a):
Ambricko, chomut je tradicny anglicky kozeny, oprate su tradicne anglicke na orbu, postroj kanadsky a brco za konom z nasho renovovaneho koca
tak Míša mě zase předběhla bonito. To je ten důvod proč jsem se právě ptala co je to za postroj, protože mě zaujalo také, že jsou očka na opratě opravdu hodně nízko a taky se mi zdá že na jedné z těch fotek pak ještě ty opratě něčím procházej a nebo se mi to opravdu jenom zdá?
Jinak pro porovnání snad bude vidět kde jsou kroužky na opratě na chomoutech co se používají u nás.
aluska
napsal(a):
zakládám nové
lotinka já mám na kobče western sedlo od Frinty...jenže ti neřeknu velikost...měla jsem štěstí na prodejnu. přijeli jsme kupovat sedlo, věděla jsem že chci western, ale jakou velikost to už bylo horší...ale pár dní přede mnou tak přišel někdo nabídnout sedlo na chladáska že ho nechali ušit u p. Frinty...jenže jejích koník prý náhle uhynul...tak jsme ho na zkoužku vzali a sedlo jak prdelka na nočník....
aluska
napsal(a):
zakládám nové
aha, no vidim ten rozdiel, ono ja som teraz pozerala aj na ine hamese-to su tie mosadzne zeleza, mame doma viacej druhov, a ono tie kruzky su vsade tak nizko, potom na niektorych su aj take stvorcove otvory, a tie sa asi pouzivaju pre zapriahnuty tym koni, lebo tie su vyssie
bonita
napsal(a):
aha, no vidim ten rozdiel, ono ja som teraz pozerala aj na ine hamese-to su tie mosadzne zeleza, mame doma viacej druhov, a ono tie kruzky su vsade tak nizko, potom na niektorych su aj take stvorcove otvory, a tie sa asi pouzivaju pre zapriahnuty tym koni, lebo tie su vyssie
Něco z dneška
m i s i c k a
napsal(a):
Vždy věrný fot'áku
Jj, mám na ně špatný vliv. Zvláště hoši lezou do foťáku rádi
sally
napsal(a):
Jj, mám na ně špatný vliv. Zvláště hoši lezou do foťáku rádi
aluska
napsal(a):
zakládám nové
Andrejko, to tvoje mimčo jak fakt kouzelný....
jedna sluníčková
bonita
napsal(a):
jeeej slniecko!!!!! tu zacina vykukovat tiez, ale hlasia snezenie...
U nás teda zamračeno a zima a taky kluzko
ambra
napsal(a):
U nás teda zamračeno a zima a taky kluzko
A taky trošku posněhovávalo
ambra
napsal(a):
A taky trošku posněhovávalo
A neměly jsme nic lepšího na práci než kut
ambra
napsal(a):
A neměly jsme nic lepšího na práci než kut
.... hele ukaž já ti s tím pomůžu.....aneb ten pes vleze všude
ambra
napsal(a):
.... hele ukaž já ti s tím pomůžu.....aneb ten pes vleze všude
... a taky tam zůstane
ambra
napsal(a):
... a taky tam zůstane
A velkej kůň a malej pes .....zbytek komplet tradičně na http://jizerra.rajce.idnes.cz/10022010/#album
bonita
napsal(a):
dobre fotky, ambricko
bonita děkuji a jak je tu u shirů, kujete je a nebo jenom strouháte? A jaká vlastně mají tak obecně kopyta?
Tak jsem našla jeden inzerát a nestačím se teda divit hříbě a zaučené v hipoterapii http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 5257140/norik-kobyla.php
aluska
napsal(a):
zakládám nové
ambricko, na tu kobus som uz i ja pozerala, zarazilo ma, ze v takom veku je uz lonzovana, inak, ze zauca sa v hippoterapii mozno chapat i tak, ze sa o nu staraju deti, v takom zmysle, ze ju cistia a podobne a ona sa uci v klude stat, ale tak si to mozem vysvetlovat iba ja, skutocnost moze byt uplne ina
aluska
napsal(a):
zakládám nové
no a ku kopytkam, na vystavach ma 90% koni podkovy, a ja som to pochopila tak, ze nie kvoli tomu, ze ich potrebuju, ale aby budili este vyssi dojem ako v skutocnosti su, nas zrebec ma neuveritelne dobrej kvality kopytka, ked ich muz struha, narobi sa ako otrok, zato kobus nema dobrej kvality, lahko sa jej stiepia, cize jej musi zastruhavat castejsie, a tak nemame s nou problemy, keby robila niekde, tak podkovy by ju neminuli, no zrebcovi by som velmi dlho rozmyslala poprehrebikovat jeho krasne kopyta...
bonita
napsal(a):
no a ku kopytkam, na vystavach ma 90% koni podkovy, a ja som to pochopila tak, ze nie kvoli tomu, ze ich potrebuju, ale aby budili este vyssi dojem ako v skutocnosti su, nas zrebec ma neuveritelne dobrej kvality kopytka, ked ich muz struha, narobi sa ako otrok, zato kobus nema dobrej kvality, lahko sa jej stiepia, cize jej musi zastruhavat castejsie, a tak nemame s nou problemy, keby robila niekde, tak podkovy by ju neminuli, no zrebcovi by som velmi dlho rozmyslala poprehrebikovat jeho krasne kopyta...
dobré ráno dámy, v Budějovicích menší kalamitka, napadlo 10 centimetrů sněhu a zatím stále padá