Z nemoderky: Důchodce z lesa :-)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2010 20:43
petra136

XXX.XXX.166.36

Tady jsou fotečky mého zlatíčka Vaška - v 17 letech vyřazen z lesa, za novým životem plným lenošení, dobrot, lásky a občasnými vyjížďkami po okolí si jel celých 350 km!!!
Na fotce při odjezdu (moc se mu nechtělo nastupovat)

14.2.2010 20:45
petra136

XXX.XXX.166.36

petra136 napsal(a):
Tady jsou fotečky mého zlatíčka Vaška - v 17 letech vyřazen z lesa, za novým životem plným lenošení, dobrot, lásky a občasnými vyjížďkami po okolí si jel celých 350 km!!!
Na fotce při odjezdu (moc se mu nechtělo nastupovat)

zvykáme si (asi po 14 dnech)

14.2.2010 20:47
petra136

XXX.XXX.166.36

petra136 napsal(a):
zvykáme si (asi po 14 dnech)

přední nožky - sháněli jsme kováře, který by nás zbavil podkov

14.2.2010 20:49
petra136

XXX.XXX.166.36

petra136 napsal(a):
přední nožky - sháněli jsme kováře, který by nás zbavil podkov

po dvou měsících, malinko nám přibral , takhle teď jezdí ven - už žádnej chomout

14.2.2010 20:49
petra136

XXX.XXX.166.36

petra136 napsal(a):
po dvou měsících, malinko nám přibral , takhle teď jezdí ven - už žádnej chomout

a Vašek dneska

14.2.2010 20:51
petra136

XXX.XXX.166.36

petra136 napsal(a):
a Vašek dneska

s poníkem Piškotem

14.2.2010 20:53
petra136

XXX.XXX.166.36

petra136 napsal(a):
s poníkem Piškotem

a poslední s kamarádkou Sabinou

14.2.2010 21:03
juhaj

XXX.XXX.201.94

petra136 napsal(a):
a poslední s kamarádkou Sabinou

Zdravím,tak já mám ltaky letos 18 letou důchodkyni,belgičku,taky v kondici.Mám jí už 8 let,u mě se moc nenadře,ale předtím si prošla les i polní práce.Já hlavně jezdím v sedle,ale ten chomout bych nezatracovala,ta moje,když jen vidí,jak se nese kolem výběhu,už začne blbnout,hrozně jí tahání baví.Tyhle koně to mají tak nějak v kevi .

14.2.2010 21:06
petra136

XXX.XXX.166.36

juhaj napsal(a):
Zdravím,tak já mám ltaky letos 18 letou důchodkyni,belgičku,taky v kondici.Mám jí už 8 let,u mě se moc nenadře,ale předtím si prošla les i polní práce.Já hlavně jezdím v sedle,ale ten chomout bych nezatracovala,ta moje,když jen vidí,jak se nese kolem výběhu,už začne blbnout,hrozně jí tahání baví.Tyhle koně to mají tak nějak v kevi .

To já chomout taky nezatracuju, mám ještě mladou kobču, tak s Vénou počítám jako s panem profesorem, až budeme učit kobču ve voze. Ale nechci ho moc tahat po silnici, nemá ty nožky ještě úplně v pořádku a špatně se mu chodí. On taky ale evidentně závidí, když strojím kobču, tak počítám, že by nám oba pomohli nadělat dřevo na zimu, ať nezahálej. Polní práce už asi převezme mládež.

14.2.2010 21:24
olina30

XXX.XXX.6.101

petra136 napsal(a):
To já chomout taky nezatracuju, mám ještě mladou kobču, tak s Vénou počítám jako s panem profesorem, až budeme učit kobču ve voze. Ale nechci ho moc tahat po silnici, nemá ty nožky ještě úplně v pořádku a špatně se mu chodí. On taky ale evidentně závidí, když strojím kobču, tak počítám, že by nám oba pomohli nadělat dřevo na zimu, ať nezahálej. Polní práce už asi převezme mládež.

Taky jednu mám, norička Babetka

14.2.2010 21:36
petra136

XXX.XXX.166.36

olina30 napsal(a):
Taky jednu mám, norička Babetka

Obě dámy jsou nádherné!!!

14.2.2010 22:07
evelin

XXX.XXX.6.162

petra136 napsal(a):
Obě dámy jsou nádherné!!!

LOSEK - můj známý si ho koupil do lesa, ale zajde tam tak 2x do měsíce a vythne asi 10 klád. Tak se dá říct že už je taky v důchodě. Chodíme spolu "na procházky" po okolí a jsme oba spokojení.
Jediný jeho problém - je muchař. Takže to co teď vypadá jako vysoký pank má v létě úplně na ježka jak se pořád o něco drbe.

15.2.2010 11:04
sajma

XXX.XXX.200.139

evelin napsal(a):
LOSEK - můj známý si ho koupil do lesa, ale zajde tam tak 2x do měsíce a vythne asi 10 klád. Tak se dá říct že už je taky v důchodě. Chodíme spolu "na procházky" po okolí a jsme oba spokojení.
Jediný jeho problém - je muchař. Takže to co teď vypadá jako vysoký pank má v létě úplně na ježka jak se pořád o něco drbe.

ahoj, tak na některé otazky zodpovím tady, koník je zlato na lidi ale i na koně, akorát s tím jak někdo psal, stojí na štontu, vedle kobyli a vedle hřebca, dosáhnou na sebe hlavama že si okusují rypáčky, ale do ohrady chodi sam, myslí, že ani nikdy s koněm nebyl v ohradě, pod sedlem chodí minimiálně tak 5x do roka ale i tak je super, žádně vyhazování nic, v lese chodí s kobylou, chodí i do vozu v páře a pod sedlem jezdí taky s koněm, věčinou teda vždycky s tím mojím valachem, a nikdy žádný problém,žádný náznak utoku nebo tak, já vím že kastrovat v tomhle věku by bylo nejspíš zbytečné a ani by se mi do toho nechtělo...oddělit je můžu, ohrady mam dvě akorát v te druhé by neměl přístřešek, jen sromy jehličnaté....posílám fotku, je focená tak 4 roky zpět....

15.2.2010 11:06
sajma

XXX.XXX.200.139

sajma napsal(a):
ahoj, tak na některé otazky zodpovím tady, koník je zlato na lidi ale i na koně, akorát s tím jak někdo psal, stojí na štontu, vedle kobyli a vedle hřebca, dosáhnou na sebe hlavama že si okusují rypáčky, ale do ohrady chodi sam, myslí, že ani nikdy s koněm nebyl v ohradě, pod sedlem chodí minimiálně tak 5x do roka ale i tak je super, žádně vyhazování nic, v lese chodí s kobylou, chodí i do vozu v páře a pod sedlem jezdí taky s koněm, věčinou teda vždycky s tím mojím valachem, a nikdy žádný problém,žádný náznak utoku nebo tak, já vím že kastrovat v tomhle věku by bylo nejspíš zbytečné a ani by se mi do toho nechtělo...oddělit je můžu, ohrady mam dvě akorát v te druhé by neměl přístřešek, jen sromy jehličnaté....posílám fotku, je focená tak 4 roky zpět....

a tady aktualní, zrovna jde vidět i to oko...

15.2.2010 11:09
sajma

XXX.XXX.200.139

sajma napsal(a):

jo a jinak co se týká ceny tak to nevím, ještě jsem to s majitelem neřešila takto konkrétně, jen vím že už mluvil o tom že ho prodá, že už má odtahané, vy jste kupovali za kolik? já si říkám že víc jak 25 nemůže chtít, nebo spíše vic nedám....

15.2.2010 15:06
juhaj

XXX.XXX.208.237

sajma napsal(a):
jo a jinak co se týká ceny tak to nevím, ještě jsem to s majitelem neřešila takto konkrétně, jen vím že už mluvil o tom že ho prodá, že už má odtahané, vy jste kupovali za kolik? já si říkám že víc jak 25 nemůže chtít, nebo spíše vic nedám....

No,já jsem za kobylu dala 30000,-,měla 10 let,ale kupovala jsem od handláka,co se jí potřeboval zbavit,spíš se jí bál,takže neměl na ní doklady,nepředvedl jí,původně chtěl 35000,-,ale řekla jsem,že víc nedám.Kobyle chvíli trvalo okoukání se a nebyla moc příjemná,ale teď je zlatá,co se týče jinak tak nelhal,chodí ve všem,pod sedlem klasiku,ale umí i základ vesternu.Ale za staršího koně si myslím do těch 25000,-.Může být z lesa dost opotřebovaný.Jinak vypadá dobře,taky ten věk není moc vidět a povaha se cení.Držím palce,ať vše vyjde.Dana

15.2.2010 20:51
petra136

XXX.XXX.166.36

sajma napsal(a):

Tak to já mám Vašíka za celou 1 korunu českou! Bylo mu sedmnáct. Pán ho chtěl dát někam opravdu na důchod, do dobrých rukou. Vašek je až na ty nožky a občasné zadýchávání absolutně zdravý. Jela jsem si pro něj z Liberecka až k Opavě. Je to opravdu zlatíčko!!!

15.2.2010 23:21
lubenko1

XXX.XXX.5.123

juhaj napsal(a):

18 rok nejlepší léta

15.2.2010 23:44
lubenko1

XXX.XXX.5.123

sajma napsal(a):

Ahoj co má s okem má zákal

Přidejte reakci

Přidat smajlík