Tak já si teda zdovolením založim, taky konečně po dlouhé době
Včera jsme koukali s přítelem na AVATAR......nechtějte po mě slyšet co si o tom myslim, protože je to hodně divoký
buggyna

XXX.XXX.81.124
vargo
napsal(a):
Včera jsme koukali s přítelem na AVATAR......nechtějte po mě slyšet co si o tom myslim, protože je to hodně divoký
Kačuch, třeba ti jde razetá taky do říje Brambuch je při tom vždycky smyslů zbavená. Nevím jestli má fakt tak zatměno, nebo jestli toho využívá a hraje to. Ovšem jestli to hraje, tak fakt perfektně... až skoro na Oscara
Avatara jsem ještě neviděla, ale prý na dívku nič moč, lepší je prý v kině. Já se teď strašně těším, jde to do kin 4. března... Nine
buggyna
napsal(a):
Kačuch, třeba ti jde razetá taky do říje Brambuch je při tom vždycky smyslů zbavená. Nevím jestli má fakt tak zatměno, nebo jestli toho využívá a hraje to. Ovšem jestli to hraje, tak fakt perfektně... až skoro na Oscara
Avatara jsem ještě neviděla, ale prý na dívku nič moč, lepší je prý v kině. Já se teď strašně těším, jde to do kin 4. března... Nine
Já bych řekla, že jí jenom trochu hrabe Ona nikdy nebyla při říji nějak extra nepříjemná, to spíš je horší, když má den blbec
A hlavně já už teď u ní říji moc nevidím, když jsem přišla do stáje, kde jsem, tak měla říji okamžitě, jak tam jsou hřebci, ale teď už si na to tak zvykla, že už to u ní nevidim, i když byl ještě donedávna hřebec naproti ní, tak nic.....
buggyna

XXX.XXX.81.124
vargo
napsal(a):
Já bych řekla, že jí jenom trochu hrabe Ona nikdy nebyla při říji nějak extra nepříjemná, to spíš je horší, když má den blbec
A hlavně já už teď u ní říji moc nevidím, když jsem přišla do stáje, kde jsem, tak měla říji okamžitě, jak tam jsou hřebci, ale teď už si na to tak zvykla, že už to u ní nevidim, i když byl ještě donedávna hřebec naproti ní, tak nic.....
tak ony na podzim s říjí končí, a na jaře zas začínají. Ale to máš celkem blbý, že má tiché žíje... to když budeš chtít jednou pouštět, tak se ti bude špatně odhadovat správný den. To já si to sice takhle protrpím, ale zas na to připouštění je to lepší
buggyna
napsal(a):
tak ony na podzim s říjí končí, a na jaře zas začínají. Ale to máš celkem blbý, že má tiché žíje... to když budeš chtít jednou pouštět, tak se ti bude špatně odhadovat správný den. To já si to sice takhle protrpím, ale zas na to připouštění je to lepší
Tak ono, když jí dám zase někam jinam, mezi jiný koně, tak zase říji mít bude...snad Ale co, až budu chtít pouštět, tak ono už se to nějak udělá, aby tu říji měla vyditelnou
A zase, aspoň teď když jí poštět nechci, tak mám od ní klid
buggyna

XXX.XXX.81.124
vargo
napsal(a):
Tak mě se to nějak kupí na tento čtvrtek všecičko
Je objednaná ta vetka na krve a stěry + broušení zoubečků, no a teď mi volal kopytářskej, že je ve čtvrtek u mě jak na koni Tak mu řikám, jako že paráda, ale že by se mohl příště ozvat dřív, abych na to byla líp finančně připravena
Dneska sem si totiž objednala super suprovatý vidle od KT za 1200,- a včera mi přišli dvě mikči ke kobyle. Ale vypadají úplně jinak než na obrázku
takže sem psala slečně jestli by bylo možné tu jednu vyměnit za jinou,méně hnusnou barvu, ale ještě se neozvala
Tak snad to to děvče napraví
buggyna
napsal(a):
Tak mě se to nějak kupí na tento čtvrtek všecičko
Je objednaná ta vetka na krve a stěry + broušení zoubečků, no a teď mi volal kopytářskej, že je ve čtvrtek u mě jak na koni Tak mu řikám, jako že paráda, ale že by se mohl příště ozvat dřív, abych na to byla líp finančně připravena
Dneska sem si totiž objednala super suprovatý vidle od KT za 1200,- a včera mi přišli dvě mikči ke kobyle. Ale vypadají úplně jinak než na obrázku
takže sem psala slečně jestli by bylo možné tu jednu vyměnit za jinou,méně hnusnou barvu, ale ještě se neozvala
Tak snad to to děvče napraví
Čau holky
no kde jste??? zamrznout jste nemohly, teď máte naopak rozmrzat
Taky je u vás tak krásně?? Já hlásím, že na Jihu čech je naprosto senzačně Už se mi narodilli i králíčata, včera
Až budu mít foto, tak dodám
Jinak včera jsem byla s kobylou venku, tak jsem s tam vybrala jeden vyšlapaný kruch a tam jsem s ní malinko pracovala a řeknu vám.........Montanka byla vážně super Takhle jsem jí ještě nezažila
buggyna

XXX.XXX.81.124
vargo
napsal(a):
Čau holky
no kde jste??? zamrznout jste nemohly, teď máte naopak rozmrzat
Taky je u vás tak krásně?? Já hlásím, že na Jihu čech je naprosto senzačně Už se mi narodilli i králíčata, včera
Až budu mít foto, tak dodám
Jinak včera jsem byla s kobylou venku, tak jsem s tam vybrala jeden vyšlapaný kruch a tam jsem s ní malinko pracovala a řeknu vám.........Montanka byla vážně super Takhle jsem jí ještě nezažila
Ahojda... tak já měla včera lítačku po Práglu a pak sem letěla pro Reformin kterej sme teď měsíc nebrali ale kdo se s tim 25kilovym pytlem má tahat
A pak doma poklízení
Dneska to bude taky fofr... ale menší než sem si myslela. Vetka nám nakonec dorazí až koncem příštího týdne. Tak dneska alespoň půjdem z Brambušenkou obhlídnout náš les
btw na Mělníku se taky teď rozsvítilo...tak doufám,že to vydží i přes Prahu do Zaje
buggyna
napsal(a):
Ahojda... tak já měla včera lítačku po Práglu a pak sem letěla pro Reformin kterej sme teď měsíc nebrali ale kdo se s tim 25kilovym pytlem má tahat
A pak doma poklízení
Dneska to bude taky fofr... ale menší než sem si myslela. Vetka nám nakonec dorazí až koncem příštího týdne. Tak dneska alespoň půjdem z Brambušenkou obhlídnout náš les
btw na Mělníku se taky teď rozsvítilo...tak doufám,že to vydží i přes Prahu do Zaje
Nazdááár,
tak já stále v pracovním zápřahu...včera jsem stihla odbavit zakázky, pak to pofackovat doma a u koní, mastit do města, abych zjistila, že prodlužovací řemeny k zápinkám nejsou a kámoška mi to nemohla dát vědět, abych zbytečně nejezdila Ale zase jsem vzala Red Mills, tak aspoň tak.
Sníh už nám viditělně leze dolů a už konečně můžeme vyrazit do ulic Dneska jsme byli na kondiční procházce a bambule nasadil rychlost kroku 3 a já musela klus rychlosti 1....a pak, že se to nebude hýbat
Cvilkama vymrzoval, ale nic dramatického, až začne dělat jako dělat, tak mu sklapne.
Jinak bahno, to je taky téma dne...lepící se boty, neutlačitelný kolečko s hnojem...nejvíc mě deptá, že se nedá pořádně kolem stáje zamíst, to bych vyvezla i haldu bahna...
buggyna

XXX.XXX.160.236
vargo
napsal(a):
čuuz koblihy tak jak vám to šlape?
U nás u ten sníh pomalu slejzá. Ale když říkám pomalu, myslím opravdu pomalu... a dotoho prý má znova jít pod -8 a sněžit bych se z toho pos....
Ve čtvtek byl u nás kopytář a dostala sem pochvalu prý konečně někdo, kdo strouhá až do patek a že mám i dobré úhle. Tak mě to potěšilo
A už aby byl další čtvtek a přijela ta vetka na ty zuby. Brambunce už ten oves padá z huby, tak se těším
buggyna
napsal(a):
čuuz koblihy tak jak vám to šlape?
U nás u ten sníh pomalu slejzá. Ale když říkám pomalu, myslím opravdu pomalu... a dotoho prý má znova jít pod -8 a sněžit bych se z toho pos....
Ve čtvtek byl u nás kopytář a dostala sem pochvalu prý konečně někdo, kdo strouhá až do patek a že mám i dobré úhle. Tak mě to potěšilo
A už aby byl další čtvtek a přijela ta vetka na ty zuby. Brambunce už ten oves padá z huby, tak se těším
No naždááár
Tak u nás už je sněhu jen pomálu, ale zase bláta je až až Dneska je teda hnus, fučí to tady jak může
Já už od čtvrtka nejezdím, jsem si nějak hnula s krkem a až dneska jsem musela dojít na rehabilitaci a řeknu vám...to je věc Hodně mi to pomohlo, ale bylo mi doporučeno, ať radši ještě nejezdím, abych si s tím znovu něco neudělala......což by bylo nemilé, jsem ráda, že už to tolik nebolí
buggyna

XXX.XXX.160.236
vargo
napsal(a):
No naždááár
Tak u nás už je sněhu jen pomálu, ale zase bláta je až až Dneska je teda hnus, fučí to tady jak může
Já už od čtvrtka nejezdím, jsem si nějak hnula s krkem a až dneska jsem musela dojít na rehabilitaci a řeknu vám...to je věc Hodně mi to pomohlo, ale bylo mi doporučeno, ať radši ještě nejezdím, abych si s tím znovu něco neudělala......což by bylo nemilé, jsem ráda, že už to tolik nebolí
no jééé, jak se ti to povedlo?
U nás taky fučelo koukám z postele jak tam krásně svítí sluníčko...dojdu do koupelny a tam když kouknu z okna ta černo
Tak sem se bála aby nás to po cestě někde nechytlo...pak sem to vzdala a šla na chvilku s koby na procházku
buggyna
napsal(a):
no jééé, jak se ti to povedlo?
U nás taky fučelo koukám z postele jak tam krásně svítí sluníčko...dojdu do koupelny a tam když kouknu z okna ta černo
Tak sem se bála aby nás to po cestě někde nechytlo...pak sem to vzdala a šla na chvilku s koby na procházku
Čest práci,
tak u nás taky sněhu ubývá, ale pomalu....ale co nechybí je bláto, takže venku to vcucne nohu a nic moc teda. Kolečko sotva dotlačíme na hnůj... Proto bude letos pár změn, jak ve stáji, tak venku.Dumám co bude nej ke zpevnění plochy před stájí, nechci nic na krátkou dobu, takže když bude nutno, tak zainvestuju.
Bambule byl v sobotu v terénu a nic moc no...tam, kde jsem si myslela, že nebude moc sněhu, tak tam bylo dost sněhu takže jsme byli rádi, když jsme se dostali na pevnou cestu...bude to stejná herečka jako byl Henďa-trochu hlubší terén a už hysterie
a v neděli byla jen procházka k místnímu JZD, podívat se na kravičky. Začíná se rozcházet
, v sobotu si rázoval, všechno ho zajímalo...a Isabellka
no co vám budu povídat,že
Jen jsem si musela koupit prodlužovací řemeny k podbříšníku, abych nemusela pořizovat new podbřišník. Akorát ty řemeny jsou takové tenčí než jsou zápinky u sedla ( ta jsou 2x širší...) a je u toho takový široký poutko, do kterýho to samozřejmě nemůžu dostat, tak jsem musela vypárat středový prošití a musím zaskočit k sedlářce, aby mi to zúžila na straně a bude to ok...kvalita je kvalita
buggyna

XXX.XXX.160.236
vargo
napsal(a):
No kde se zas flákáte?!
U nás se maká jako ďábel... ale abych to uvedla na správnou míru, makáme my lidi na bytě, nikoli kobyla Té dnes přijela vetka. Při stěrech je prý chtěla nakopnout, ale byla uplacena cukříkem
a zubáčky už má taky srovnané
buggyna
napsal(a):
No kde se zas flákáte?!
U nás se maká jako ďábel... ale abych to uvedla na správnou míru, makáme my lidi na bytě, nikoli kobyla Té dnes přijela vetka. Při stěrech je prý chtěla nakopnout, ale byla uplacena cukříkem
a zubáčky už má taky srovnané
Zdarec!
tak já taky dřu, ale u stroje....bambule byl včera ďobnutý na tetan, tak má 3 dny pokoj a dneska jsem oba kluky odčervila...skrča úplně v poho, pomalu si o to řekl sám a bambule udělal takovou křečovou pozu, ale vydržel...
Jen byl teda včera náš doktůrek zmaten...přivezl si všechny možný vakcíny kromě tetanu
Tak si pro něj musel zase dom, ještě že to má přes kopec
Asi jaro
Ptal se jestli se bambule rozchodil, tak mu řikám že jo-v kroku To jako rázuje už od vrat, tak jsem zvědavá jak to bude v rychlejších chodech...
Jestli se bude ploužit, tak to vidím na drezury...
buggyna

XXX.XXX.81.124
vargo
napsal(a):
ahoj kočky, jak žijete?
já spíš přežívám v pátek mě pokousal pes a schytala to má levá ruka
celkem mazec když sem levák
takže sem se bála že včerejší návštěva písku bude ohrožena. naštěstí mamka nesklamala a jely sme byla sem se ujistit že sem pro bramborku vybrala dobře,a tak se mi to potvrdilo
akorát problém... mám hřebce i na další rok
buggyna
napsal(a):
ahoj kočky, jak žijete?
já spíš přežívám v pátek mě pokousal pes a schytala to má levá ruka
celkem mazec když sem levák
takže sem se bála že včerejší návštěva písku bude ohrožena. naštěstí mamka nesklamala a jely sme byla sem se ujistit že sem pro bramborku vybrala dobře,a tak se mi to potvrdilo
akorát problém... mám hřebce i na další rok
Nazdáár,
no jak to, že tě hryzl pes? to je děs, stejně jako ty mrazy! Děsný.....Já byla dneska s kámoškou za její kobylou, takže new fotky hledejte na rajčeti. Jsou tam i fotky štěňat, ty menší jsou super a jedno si kamarádka bere. Dneska jsem tam zase slintala nad jedním hřebcem. Na fotkách tam je taky, sedí na něm takový zakuklenec v černém Krásný zvíře. V nejbližší době pojede závodit do Itálie a v té nejnižší kategorii se jede o 300.000.-! Když se kouknu na dotace tady, tak to je k smíchu. Stejně jako když koukám na parkury, to člověk nechápe. Zrovna minulou středu se zase hopsalo, tak si hlídejte středy na eurosportu
A pozor! máme létajícícho Čestmíra-Matese
michaela z
napsal(a):
Nazdáár,
no jak to, že tě hryzl pes? to je děs, stejně jako ty mrazy! Děsný.....Já byla dneska s kámoškou za její kobylou, takže new fotky hledejte na rajčeti. Jsou tam i fotky štěňat, ty menší jsou super a jedno si kamarádka bere. Dneska jsem tam zase slintala nad jedním hřebcem. Na fotkách tam je taky, sedí na něm takový zakuklenec v černém Krásný zvíře. V nejbližší době pojede závodit do Itálie a v té nejnižší kategorii se jede o 300.000.-! Když se kouknu na dotace tady, tak to je k smíchu. Stejně jako když koukám na parkury, to člověk nechápe. Zrovna minulou středu se zase hopsalo, tak si hlídejte středy na eurosportu
Ahóóóóóóóóój
tak jsem zase tu
Míšo: teda chvíli mi trvalo než jsem tu fotku rozluštila, ale......Mates je vážně boží
U nás nic nového není, teda já jak jsem teď byla nemocná, tak jsem ani nejezdil, tak doufám, že se tam dneska dostanu Byla jsem tam minulý týden a Montana byla špinavá jako prase, takže budu mít co dělat
Už to vidim, dneska čištění a zítra až lonž
buggyna

XXX.XXX.81.124
michaela z
napsal(a):
Nazdáár,
miško vše je psané na FB na mé zdi. tak jestli chceš, vysvětlení, proč sem pokousaná od psa najdeš tam
mates na fotce jak letí je fakt luxusní
a u nás opět sněží,takže jak sem řikala že u nás bude sníh až do května,tak to asi tak fakt bude
buggyna
napsal(a):
miško vše je psané na FB na mé zdi. tak jestli chceš, vysvětlení, proč sem pokousaná od psa najdeš tam
mates na fotce jak letí je fakt luxusní
a u nás opět sněží,takže jak sem řikala že u nás bude sníh až do května,tak to asi tak fakt bude
Zdarec,
tak u nás bylo bílé ráno...a ještě tady docela i fučí, takže nic moc Už mi to počasí leze na nervy. Teď by se ta hala tak šikla....bééééé Včera jsme vyrazili ven a už to bylo mnohem klidnější, takový vyhlídkové tempo
Pondělí a úterý trocha divočiny,zkoušení,testování co snesu, ale asi pochopil, že snesu hodně
Leze do kopce a taky z kopce pěkně v kroku...jen jsem si včera připadala jak blázen. Na jednom kopci mi to přišlo směrem dolů nějaký měkký a když jsme se vydali hore, tak mi to zase přišlo tvrdý
Na louce se dá, ale zase jsou jeden krtek, to je o hubu!
V pondělí se přijede podívat nová adeptka na skrču, je jí 11-12 let a prý jezdit umí. Jde o to, jestli jí to na skrču bude stačit Tak včera proběhlo menší před-zkrášlení. Jen dostat ten prach z jeho kožichu....do něj plácnete a za tím prachem nejste ani vidět
Bych to viděla na lux
michaela z
napsal(a):
Zdarec,
tak u nás bylo bílé ráno...a ještě tady docela i fučí, takže nic moc Už mi to počasí leze na nervy. Teď by se ta hala tak šikla....bééééé Včera jsme vyrazili ven a už to bylo mnohem klidnější, takový vyhlídkové tempo
Pondělí a úterý trocha divočiny,zkoušení,testování co snesu, ale asi pochopil, že snesu hodně
Leze do kopce a taky z kopce pěkně v kroku...jen jsem si včera připadala jak blázen. Na jednom kopci mi to přišlo směrem dolů nějaký měkký a když jsme se vydali hore, tak mi to zase přišlo tvrdý
V pondělí se přijede podívat nová adeptka na skrču, je jí 11-12 let a prý jezdit umí. Jde o to, jestli jí to na skrču bude stačit Tak včera proběhlo menší před-zkrášlení. Jen dostat ten prach z jeho kožichu....do něj plácnete a za tím prachem nejste ani vidět
Bych to viděla na lux
v týdnu proběhla zpráva, že umřel Tribal Instinct...asi se mu stalo něco podobnýho jako Hnerymu Ale měl to pěkný, seskočil z kobyly a umřel. Prý selhání oběhového systému...na nemoderce byla diskuze a nechápu někoho, jak může napsat, že si to někdo přikrášlil a jak teda mohl připouštět, a že na to vet nepřišel...jeho škoda, má po sobě asi jenom 2 ročníky + to, co stihl připustit letos
buggyna

XXX.XXX.81.124
michaela z
napsal(a):
Zdarec,
Bych to viděla na lux
my na tom s tou špínou nejsme o moc líp holt venkovní koně
ale nestěžuju si.
Kožich moc dlouhej nemáme,za to je huňatej a hustej,ale ani chloupek zatím nepouštíme.
Jo o Tribalovi sem četla škoda ho... ale co člověk nadělá. Myslím že to byla hezká smrt. Sice jako u Henrouška rychlá, ale bezbolestná. Horší by to bylo kdyby to bylo pod sedlem
buggyna
napsal(a):
my na tom s tou špínou nejsme o moc líp holt venkovní koně
ale nestěžuju si.
Kožich moc dlouhej nemáme,za to je huňatej a hustej,ale ani chloupek zatím nepouštíme.
Jo o Tribalovi sem četla škoda ho... ale co člověk nadělá. Myslím že to byla hezká smrt. Sice jako u Henrouška rychlá, ale bezbolestná. Horší by to bylo kdyby to bylo pod sedlem
No jo, taky jsem něco tom někde četla Jednou to přijít musí, ale jak už psala Adi, tak lepší smrt mít nemohl, stejně tak jako Henroušek. Mnohem horší jak pro koně, tak pro majitele, teda pro lidského člověka, by bylo mnohem horší, kdyby kůň umíral v bolestech.
Jinak Montana už líná jako kdyby mělo nastat léto, a to ještě ke všemu neměla nijak zvlášť velkej kožich, a líná už tak asi měsíc.......je to šílený, jsem víc chlupatá než ona
vargo
napsal(a):
No jo, taky jsem něco tom někde četla Jednou to přijít musí, ale jak už psala Adi, tak lepší smrt mít nemohl, stejně tak jako Henroušek. Mnohem horší jak pro koně, tak pro majitele, teda pro lidského člověka, by bylo mnohem horší, kdyby kůň umíral v bolestech.
Jinak Montana už líná jako kdyby mělo nastat léto, a to ještě ke všemu neměla nijak zvlášť velkej kožich, a líná už tak asi měsíc.......je to šílený, jsem víc chlupatá než ona
Zdar,
tak se nám začíná oteplovat a taky všechno rozbahňovat....děsný!
V pondělí jsme měli rušno-prchli mi ořové....Jaroušek zapomněl zavřít Abígovi box, skrča mu určitě ještě pomohl, pak se přetehavali před stájí a pak přelezli kupu sněhu a hurá na výlet. Nechápu, že nešli do výběhu, asi jim namaluju směrovky Naštěstí byli lapeni a zavřeni do jedný ohrady pro ovce a kamarádka mi je byla vyzvednout s přítelem. Řikala, že skrča je pěkný zmetek, věčně okusoval Abíga a nedal mu pokoj. Nechtěl se nechat chytit, tak proběhnul někfde mezi tůjkami....Tak jsem ze vší práce mastila do obchodu pro pásku,izolátory a zavírání a musela jsem zrekonstruovat zavírání kolem stáje a pustit do toho pěkně proudeček élektrický
A samozřejmě poučit Járu, že zavírat dveře je opravdu nutností...škoda, že si nepamatuje jestli zavřel nebo nezavřel....no,stárne
buggyna

XXX.XXX.81.124
michaela z
napsal(a):
Zdar,
tak se nám začíná oteplovat a taky všechno rozbahňovat....děsný!
V pondělí jsme měli rušno-prchli mi ořové....Jaroušek zapomněl zavřít Abígovi box, skrča mu určitě ještě pomohl, pak se přetehavali před stájí a pak přelezli kupu sněhu a hurá na výlet. Nechápu, že nešli do výběhu, asi jim namaluju směrovky Naštěstí byli lapeni a zavřeni do jedný ohrady pro ovce a kamarádka mi je byla vyzvednout s přítelem. Řikala, že skrča je pěkný zmetek, věčně okusoval Abíga a nedal mu pokoj. Nechtěl se nechat chytit, tak proběhnul někfde mezi tůjkami....Tak jsem ze vší práce mastila do obchodu pro pásku,izolátory a zavírání a musela jsem zrekonstruovat zavírání kolem stáje a pustit do toho pěkně proudeček élektrický
A samozřejmě poučit Járu, že zavírat dveře je opravdu nutností...škoda, že si nepamatuje jestli zavřel nebo nezavřel....no,stárne
jé, takže ste měli akčno no my taky... Bramborce se odvezli milí - 2 bujní hřebci (oba metr v kohoutku
) kterým až teď sestoupily kulky.Tak šli od koní než se fiknou
No do toho přijela nová kobylka do stáda a ona z těch mnoha změn najednou,byla dva dny úplně mimoňa :(
Ale už je to v zas v pohodě Moje ručka už je lepší takže zítra už to prubnu do sedla. Řeknu vám, že sem upřímě ráda že jezdíme tak trošku "jinak". Já stále nemůžu ruku zavřít v pěst
a mít kobylu naježděnou na pevnou zavřenou ruku, asi by mě někde venku momentálně zabila. Sem tedy moc ráda že to neni zavřená pěst a 100 kilo v každý ruce, ale jen otěže lehce na prstech a Bramborka na kontaktu
tuhle fotku od Blanči já moc ráda
buggyna

XXX.XXX.81.124
no ženský kde sme???
Co u vás novýho? Já už si pomaloučku začínám vytvářet skokový materiál aby sme co nejdřív mohli začít, a mezitím lezem kopce (a že jich tu málo není) aby sme nabrali fyzičku a shodili pupek. Brambuch má energie na rozdávání, a tak je to občas o život. A do toho čekám zda se madam pořádně rozříjí či ne. Na podzim měla říje jak bejk,a teď je schovává
Nazdááár,
já měla minulý týden pěkně pestrý....útěk koní do vesnice, shození nové adeptky na poncla 3x a povalení její mamky, takže bahno všude...a taky jsme se snesla k zemi z Abíga Jdem po cestě-po louce a proti nám se blížilo auto a jelo jak prase, na okrajích cesty jsou kameny a jeden odlétl od kola auta a trefil bambuláka do nohy, lekl se a já jelikož nebyla po směru jízdy, ale otočená jsem hudrovala za autem, tak jsem byla stažená přitažlivostí zemskou...
A Abíg na mě nepočkal a šel dom! sprosťák jeden. Tak jsem došla dom, oře znovu osedlala a hajdy ještě jednou a lépe
Přes noc se to všechno uleželo,rozleželo a v neděli to bylo samé au,jau...v pondělí k doktorovi a mám něco s ramenem-svaly,vazy, tak chodím na ultrazvuk a jsem doma. Na krku límec....a pak, že Abíg není schopný větší akce. A jako vrchol bylo zablokování si telefonu, když jsem dala špatně 3x pin...když se daří, tak se daří
Abíga aspoň lonžuju a je to pašák. Umí i zastavit a snad pokaždý zastaví tak, že stojí na všech 4, úplně ukázkový. Dneska se tak pěkně uvolnil, nátahnul se dopředu a dolů...škoda, že do toho zapršelo, tak jenom krok,klus,zastavení...a včera ztratil podkovu, tak ještě v pondělí přifrčí kovaříček...skrča taky pracuje na lonži a už moc neprudí...co mu taky zbejvá,že
Ahoj vsichni,Miso,tak jsem asi jediná která ví,jak se si se cítila,kdyz ti odesel kun,me vcera odesel Persival uplne stejnym zpusoben,jen pad podemnou kdyz jsme cvalali po lou,v sobotu jeste byl na zavádoche na drezure,byli jsme 6 a 2,a vcera najednou byl konec.nevimco budu delat,je to strasny.
Ahoj,
tak to mě strašně mrzí Káťo...vím jak ti je . Já to mám před očima furt a není dne abych si na Henrouška nevzpomněla a i na to, zda jsem opravdu něco nepřehlídla...proto třeba i taková přemíra strachu a nutkání chránit koně jak jen to jde (kamaše,...)Jinak si frkne a hnedka je pozoruju...takový zážitek nechá na člověku stopy. Jak mi řikalo okolí, netrápil se, nic ho nebolelo...ideální odchod, ale ne pro nás jako majitele. Jsou to 4 měsíce a mně to furt přijde jako by to bylo včera. Vnitřne s tím nejsem smířená. Nejlepší je asi nový kůň, určitě se nesmí brát jako náhrada, prostě koupit si novýho koně a začít znovu. Já vím, že to není snadný, ale kdyby mě jedna osoba nenasměrovala k novýmu koni, tak bych si ho asi taky nekoupila a čekala až až někdy...Abík je sice do příbuzna s Henrym a zakopává i na stejných místech jako Henry a je cíťa na hluboký terén....ale jinak je úplně jinej
Ahojky,
tak kdepak jste?? Já vim, já mám co říkat
Sedim ve škole a tak nějak se nudim, tak jsem si řekla, že sem musim zase jednou něco napsat
Co je uvás nového, co ořové?? My jsme přestěhovaný na pastvinu a je to tam úžasný...akorát minulý čtvrtek jsme měli kovaříčka, vzal nám kopýtka trochu víc a kobyla ještě včera nechodila zrovna úžasně, takže je to vžně na palici
Nazdáár,
tak počasí na dvě věci...máme za sebou drezurní trénink, který nedopadl zase nijak tragicky...a s tím kovářem můžu taky něco přidat-mně Abíg chodil až po 14 dnech!!bral, zkracoval až z toho nemohl chodit a přišli jsme o 2 tréninky a kdyby jsme mělai někam razit, tak sedíme doma.
Momentálně jsem marod s průduškama, takže zase nemůžu dýchat....tak ani nejezdím, protože by mě asi rovnou odvezli V práci podřízený na zabití
Tak jsem si vzala na čtvrtek a pátek dovču a budu se léčit a na ně prdím, ať se třeba zblázní
Taky to máte dobrý, opravdu....tu nemoc ti teda nezávidim, ale v takovímhle počasí se to zase hodí, aspoň, že není hezky, to by mě to teda pěkně štvalo Já taky počítám, že to bude Montaně chvíli trvat, je to teda o malinko lepší, ale včera i na pískoví jízdarně, byla celá stažená a nešlo to prostě
A co povodně, nehrozí vám?? U nás teda zatím nic, ale jestli bude opravdu pršet do pátku, jak říkají, tak to už asi něco bude..
Ty smajlíci jsou ale dobrý
tak ono to je hlavně z toho počasí....kdyby bylo hezky, tak by mě bacil nebacil, ale tohle počasí miluje a taky i mě... Budu muset jít nafasovat dejchátka a možná i průdušky
U nás prší tak nějak celo až dnes a nám se snad voda vyhne...jsme sice na kopečku, ale ani to není dneska jistota...
buggyna

XXX.XXX.160.236
Někdo nás vytáhl ze záhuby?
No my už sme taky konečně na pastvině... dodělala se ohrada a 13 členné stádo má jen a jen pro sebe 9 hektarů i s rybníčkem na koupání
Já minulý týden taky byla chorá,ale i když nejsem, moc toho nenapracujem Pořád stavíme a nakáme na bytě,a v tom minimu volném času sem ráda když jedem alespoň do lesa. Překážky se budou vyrábět až potom
No a když to všechno vyjde, snad jo! Tak za pár dní pouštíme
buggyna

XXX.XXX.81.124
Už se tu zas nic neděje???
Tak já nám sem dál alespoň fotečku Brambůrky z pastviny
buggyna

XXX.XXX.81.124
Nazdár,
tak počasí stále žádná sláva a moje průdušky taky žádná sláva... Navíc jsem četla dlouhodobou předpověď a červen bude taky prapodivný-pršo a teploty nic moc....tak nevím, letos to bude asi zima-podzim-zima....
Ale co chápu a vím dobře, že mám na pomoc s tréninkem mojí maličkosti a bambulky ještě jednu posilu, tak se těším až se počasí umoudří, jízdárna trochu vyschne a my se pustíme do díla
adina: a co ty? robotíš nebo študuješ?
Zdravím :)
Chtěla jsem se zeptat,jestli máte zkušenosti s ježděním plnasů,kteří ale nikdy nezávodili ? Mám doma dvouletku a jednou nás to obsedání taky čeká, všichni straší že si s ní užiju tak sem chtěla vědět jestli jsou ti plnasi magoři i když nepoznají pocit závodění
Ahoj,já mám s plnasama docela skušeností,sice jsem měla vždy starší,ale myslím,že plnasové jsou nejlepší a nejvěrnější koně,když si kobylku dobře a pomalu připravíš,tak věřím,že žádnej bordel dělat nebude,a ani nejde o to jaké je to plemeno,pěkně užít při obsedání si můžeš u jakýho koliv koně bez ohledu na plemeno.Je pravda,že jsou živější,ale s tím musí majitel počítat dřiv než si je koupí,jsou hodně temperamnetý,ale spíš příjemně,já měla plnase bez dostihový minulosti i s a oba byli skoro stejní,i ten co dostihy neběhal to uměl na louce pořádně rozbalit,ten z dostihů,byl taky skvělej strašně vděčnej mazlivej,prostě bomba,učenlivej,nesmel se ale pustit na plnou páru jinak bylo těžký zastavit ,ale jinak prostě užasnej
.nevim co víc bych ti mohla poradit,hlavně na kobylku nespěchej dobře si ji připrav,dobrá je kruhovka,kde se kůn může dobře vyblbnout a zvyknout si na věci co se na něj budeš dávat a uvidíš jak to pude
Můj bývalý bezdostihák :-) jinak jsou plnokrevníci skvělý ke všem disciplýnám i k drezuře
Čau lidičky...tak skoro po roce opět tady, konečně mi diskuze začali fungovat, tak jsem si řekla, že nás musím vytáhnout z hlubokých temnot Určitě se u vás přihodilo spoustu změn, tak sem s nima, co kobyláci, pejsani, děti atd :-)
U mě teda je jedna novinka, loni v únoru jsem si přivezla novou kobylku, A1/1 Dutinku a v červnu čekáme hříbátko po AQH :-)
Kato a proc zrovna s QH? kobuša vypadá hezky. My jsme se tez rozrostli o jednu plnokrevnou slečinku ( 7 let) Izby.
Jinak mam ted celkem problemy se svou starou klisnou - Charlotten stern. tak snad bude vse v poradku.
Peťo, má to víc důvodů, hlavně ten, že ona je pěkná, připustit jí čímkoli jiným by byla škoda, ČT a A1/1 nechci,co pak s tím, kobyla v podstatě nemá žádnou kariéru, chodila nějaké parkury a drezuru Z. Tihle "kříženci" jsou super, hlavně povahou a velikostí, budu doufat, že to prcek zdědí po rodičích, i když to samozřejmě může být naopak,bude mít americké papíry, kdyby bylo při nejhorším potřeba, tak se, zatím ještě, dobře prodávají. Takže asi tak
A co trápí kobylu? to jsou ty záda pořád nebo co jí bylo?...
No tak kdyz vís ze to bzudes mít pro sebe proc ne. Ale prave je techto křížencu uz dosti a ja toho zastance nejsem. Ale kazdého vec.
Kobča se mi uplne zmenila v chovaní ( lekavost, prehnané reakce apod), kdyz jedem ven je to o zdraví bojí se aut, skace pod vseho a do vseho. ze cvalu ti to normalně zapíchne na míste a nejhorsí co me z toho tíží je fakt, že ve svem volnu mrska hlavou a divne kroutí pyskama obavam HS syndromu a nebo mi nase terapeutantka rikala ze by to mohl byt klidne nador na mozku ktery tlací na nervy. takze jdeme zjistovat co se deje. Nejdrive zacnem zuby ( ikdyz temi si myslim ze výse popsané byt zpusobeno nemuze).
Já teda zase zrovna tohle spojení uznávám, pokud je to uznané a to je v tomto případě, i když to není čísté plemeno, a pokud to bude mít nějaké formality, proto jsem kobylu registrovala v USA v AQHA, aby to hříbě mělo papíry a nebyl to vyloženě kříženec. Podle mě je tohle úplně jiné než ti klasičtí kříženci bezpapíráci, to já teda taky neuznávám, ale samozřejmě je to každého názor
Tý jo, takže máš s kobylou takové trápení.Nevím, jak pravidelně voláš zubaře, každopádně to nebude od věci, ať už to bude nebo nebude příčina toho všeho. A to začalo zničeho nic nebo už měla dřív nějaké náznaky a zhoršovalo se to?? No každopádně přeju hodně štěstí ať se najde příčina, ať to dopadne co nejlépe
buggyna

XXX.XXX.8.222
fakt se takhle vytáhnem z hlubin v době FB? Neuvěřitelné
Tak my sme se taky rozrostly... a taky o kobylušku... sice neni plnokrevná, ale v původu se Korok a Wiesenklee pyšní
Kato: no tahne se to od minulého leta, jednou v ni loulo a bylo to v tahu.
A s lidskymi prirustky dej pokoj na to jsme jeste mladý :-D
no zatím jsme 3 treba se nekdo jeste pridá
foto: ze zadu ( Charlotten stern, Izby, Cherry Polly) - všechno Ačko
buggyna

XXX.XXX.8.222
denny trikolka
napsal(a):
Kato: no tahne se to od minulého leta, jednou v ni loulo a bylo to v tahu.
A s lidskymi prirustky dej pokoj na to jsme jeste mladý :-D
no zatím jsme 3 treba se nekdo jeste pridá
foto: ze zadu ( Charlotten stern, Izby, Cherry Polly) - všechno Ačko
Přesně! Ještě pár zim je na capartíky čas... zatím jen kobyliny (a psi)- pak na ně bude míň času
Peti: určitě dávej průběžně vědět jak to s Charlie vypadá
Kači: a ty informuj o Dollče s prckem- btw. DUTINKA je super jméno
a asi nejaktuálnější foto Brambůrky a Buggy
No, nikdy neříkejte nikdy, ale Adi máš pravdu, jakmile přijde dítě, tak na ostatní věci už nebude čas, ještě když zvířecí rodina stále roste Jinak s tím jménem..no, mě moc super teda nepřijde
, ale je pravda, že občas ho použiju, když mě kobyla nasejří, to jí řeknu Dutiňáku
, mimochodem její máma se jmenuje Dutina
.
Moje nejaktuálnější foto jsou tyhle: Dollča s 8mi měsíčním mamutem v břiše
Ahooooj holky,tak abych pravdu řekla,tak já už mezi Angličáky nepatřím.Jelikož před dvěma lety mi Persival umřel,tak sem si loni koupila,hřebece Lipicána,ale tak doufám,že to nebude vadit,aspon budu vyjímka
Jojo s Persíkem jsem byla moc spokojená,to je pravda,do ted mě štve co se mu stalo,ale plnokrevníci nejsou můj šálek kávy,jeho koupila segra a zustal mě,byl to úžasnej kůn,ale plnase už nechci.Právě,že už jsem chtěla pořádnýho koně do drezury a Lipicán se mi jevil dobře a sem ráda,že sem ho koupila,je strašně šikovnej a moc hodnej na hřebce. Prostě se to tak nějak vyvrbilo a mám Lipicána
buggyna

XXX.XXX.8.222
Tak co ženský! Jakej byl víkend? U nás včera dokonce několikrát sněžilo a spadly i kroupy dneska sice slunečno, ale zima a fučelo... ovšem díky bohu za to slunko
Kobyly zlaté, včera kamarádka a zároveň spolujezdkyně vyvenčila obě. Tenhle týden sem fakt byla v "tomhle" nepoužitelná musim se zas hodit do "pracovního" režimu
buggyna

XXX.XXX.8.222
Péťo, já právě od prosince taky neseděla na koni 2 a půl měsíce - sedla u sedláře. Tak když už sem se dokopala s kobyla něco pravidelně dělat, příjde blbej tejden, a kobyly zas stojí
No dneska na Bram přijede MVDr. Vítek... budem dělat zoubky tak snad se mi podaří i něco málo zdokumentovat
Ahoj holky, omlouvám se, že se vám motám od diskuze.Chtěla bych se zeptat jestli některá z vás nebo vašich známých neshání koníka http://babuna.rajce.idnes.cz/Valach_A_1_1_na_prodej_-_More_Than_Breath/ Díky K.
Děkuju,
koník je pro náš účel (rekreační courání po polích) až moc temperamentní, paní majitelka chce něco méně energického a klidnějšího než je plňásek (má dvě děti).
Bretík je hrozně hodný, zlatíčko, ale spíše by byl vhodnější do sportu a hlavně pro někoho kdo má zkušenosti a čas koníka pořádně přijezdit a využil by jeho potenciálu - je rychlý a obratný. Pro nás je ho škoda. K.
buggyna

XXX.XXX.8.222
Tak už máme zoubyky hotové,a i pan doktor se divil, kolik sedativ se do Bram nalilo a to sem ho na to upozorňovala
teď chuděra spí jak zabitá
Jinak bohužel nevím o nikom kdo by sháněl plňáska
Ahoj holky,
u nás bylo krásně až včera, tak jsem vzala kobyly k vodě, aby si smočily nožky, nakonec jsem Montanu musela vyhánět, protože si tam zase chtěla lehat, Dollynu jsem tam, pro změnu, nedostala vůbec
No jo, zubáci, já měla loni Duška, musím říct, že jsem nejvíc spokojená, kobyly neuspával, všechno dělal ručo, bez elektriky, bez mé pomoci, prostě paráda Letos nás to čeká zase v září.
Jinak jak se vám kobyláci převlékají do nového, letního, kožíšku?? Já hlavně z těhule vyčesávám vagony chlupů
Tady jedna loňská... ona prostě měla být ryba
buggyna

XXX.XXX.80.194
Péťo já sem s Víťouchem moc moc spokojená dělá nám i neuromuskulární masáže a holky my neuvěřitelně spravil
Zuby jako také drahé nemá,ale nejdražší jsou sedativa... ty mě vyšly na 1300,- zuby na 500,- a něco za cestu.
Jinak sem se s ním (jako vždy) bavila úplně o všem a mimo jiné říkal, že třeba u Bram, u ní by rašple neměla cenu a že raději za dva roky zas vemem bruskou.
Kači, Bram už je skoro přelínalá,a Bugg asi neni debil,protože má ještě mega kožich s dlouhatánskejma chlupama
Ahojky dámy
Adi, máš pravdu, včera při čistění jsem zjistila, že těhule mi už krásně vylínala zimní srst, a že byla opravdu jako medvěd, a Montana, která zimní srst měla nic moc, tak si jí ale drží pořád, takže teď je medvěd ona No nechápu to...
Co máte dneska v plánu, děvčata? Můj hlavní plán je dnes zubař musím na prohlídku
a pak veterinářka, přijede mi naočkovat těhuli proti zmetání a přiveze mi ještě pro ní odčervení
Jedna z mála společných fotek, z loňska
ahoj! Tak nějak si říkám, jestli se k vám nepřidat ;) plňásci mi nikdy nic neříkali, asi pro to že jsem se s žádným zajímavým nesetkala. No a nakonec mám jednu doma, takovou poloviční, která bohužel dostala označení čt.. škoda, přijde mi jako vyšitej plňas :)
Nikus: a po jakém A1/1 klisnička je. Mimochodem moc hezká hlavička.
Ja jsem dneska vyuzila krasne pocasi a vzala tu svojí hnedou krasavici na lonž. chodila moc hezky. velka radost. A pak jsme sli s mladasem na 13 km procházku.
denny trikolka
napsal(a):
Nikus: a po jakém A1/1 klisnička je. Mimochodem moc hezká hlavička.
Ja jsem dneska vyuzila krasne pocasi a vzala tu svojí hnedou krasavici na lonž. chodila moc hezky. velka radost. A pak jsme sli s mladasem na 13 km procházku.
Denny děkujem :) ona má A1/1 ve vzdálenějším rodokmeni ( pradědové Quoniam, Gidran), jinak rodiče má Taarla Kubištu, m. Burbonu. Její sestra je zapsaná coby Kinská, ona sama podědila většinu rysů plnokrevníka. Výšku, jemnost, stavbu, temperament, charakter, chovatelé ji chválí jako pěkného plňáska :)... je to milionové zvíře...
Tak tě tady vítáme Niky, vůbec bych tě tu nečekala Byla jsi mi s kobylou nějaká povědomá, tak jsem koukla na FB a jseš to opravdu ty
Nic si z toho nedělej, já jsem jsem přišla taky jen s poloviční A1/1, psanou jako ČT, Montana je plnokrevná po mámě
Ta tvoje kobča má opavdu krásnou hlavičku
Já jsem včera udělala na Montaně jarní úpravy, hříva je opět zkrácena, zítra dám foto A pak jsem jí měla pod sedlem a byla super, asi jsme zase po dlouhé době měly obě dobrý den
vargo
napsal(a):
Tak tě tady vítáme Niky, vůbec bych tě tu nečekala Byla jsi mi s kobylou nějaká povědomá, tak jsem koukla na FB a jseš to opravdu ty
Nic si z toho nedělej, já jsem jsem přišla taky jen s poloviční A1/1, psanou jako ČT, Montana je plnokrevná po mámě
Ta tvoje kobča má opavdu krásnou hlavičku
Já jsem včera udělala na Montaně jarní úpravy, hříva je opět zkrácena, zítra dám foto A pak jsem jí měla pod sedlem a byla super, asi jsme zase po dlouhé době měly obě dobrý den
Děkuju Kačí za přivítání ;) naposledy jsem chodila mezi poníky, ale to už jaksi není můj případ :) a říkám si, že k čt se hlásit nechci, tak snad neurazím ;) nikdy jsem nechtěla nicm vyšinutýho a už vůbec ne kobylu, no a vidíš, je to tu ;) jsem velice zvědavá co se narodí tvojí druhé kobylce, protože v pondělí jedeme za milencem tak nám držte palečky. Doufám že mě neukamenujete, ale bude to qh, import z Itálie. Také nejsem zastíncem míšenců, ale potřebujeme mladou posilu za přítelova koníka, který pomalu spěje do důchodového věku a rádi bychom něco menšího, klidnějšího a robustnějšího. tato kombinace ve spojení s naší láskou pro americká plemena a westernové ježdění se nám zdála příhodná. Ale příští rok bych ráda hříbě papírové, po 1231 Przedswit Lionel.
Jinak momentálně mi kobylka vegetí na povinné marodce, nejspíš to bude skříplý sval na zádech, ale pomalu to povoluje a kobyla opět chodí jako dřív
Teda Niky, to čumim Máš někde toho QH na fotce?Ráda se pokochám
Škoda, že kobyla neni plňas, mohla by jsi aspoň zařídit kobyle registraci v USA a mít pak hřibátko QH s papírama
Sama jsem zvědavá co se narodí, hřebec teď má dlouho samé blonďáte hříbátka, jednou měl nějakého ryzáka kdysi dávno, tak uvidíme
Jo a musim říct, že si lámu hlavu nad jménama, vůbec mě nic nenapadá, jediné, co vím, že bych chtěla, aby to bylo složený jméno, jak mají QH obvykle
Tatík našeho hříbátka
Tenhle je po našem tatínkovi, 5ti letý hřebec, opravdu krasavec Nejvíc se mi na nich líbí ty hlavy, obrovský líce a ty těla...
vargo
napsal(a):
Tenhle je po našem tatínkovi, 5ti letý hřebec, opravdu krasavec Nejvíc se mi na nich líbí ty hlavy, obrovský líce a ty těla...
kači a ten poslední ale není z plňase ne ;) každopádně hřebec nádherný!!! toho našeho jmenovat nechci, je to ryzák, kobyla je sice hnědá, ale v původu má samé isabely a plaváky, třeba by se nějaký barevný omyl mohl povést ;))
buggyna

XXX.XXX.8.222
Ahojky...
koukám že řešíte hřebce. Já už mám snad taky definitivně vybráno pro obě teda pro Buggy mám 100% ale u Bram stále váhám, ale asi to nakonec dle rozumu tak udělám
Mám na to rozhodování už jen pár dní, jelikož madam si zase vymyslela, že bude mít Streptokoka, takže to budem muset léčit
ale hlavně, díky bohu, že se to dá vyléčit.
Já tu kobylu nemít, tak sem snad i občas při penězích v kapsách, takhle mám prd z prdu
Jedna podzimní..
koukám že to tady za rok bude samý hříbo :) super kobylu jsme dneska odvezli, největší nervy probíhaly při nakládání, jelikož kobylku máme teprve třetí měsíc a zatím jsme ji nenakládali, byla to veselá premiéra. Dvě hodiny po dobrém, po zlém, nakonec to vyřešil hadr přes oči, už jsem chtěla brečet a vzteky rozkopat vozík.. takže nakonec dobrý, kobylka se hned ukázala a ukázkově hřebci stála, tak ještě aby se jí po zbytek týdne v jeho doprovodu líbilo a něco pěkného se z toho vyklubalo ;) a kdyby ti kluci tady ve stádě po ní tak nehýkali, obzvlášť jeden duševně hřebec to těžce nese
Ahoj holky,
Adi: tak ať se kobylenka brzo uzdravý... A aby se povedlo připuštění
Niky: ten hřebec není z A1/1, je to čistý QH. Ten tvůj vybraný je taky krasavec
, to jsem zvědavá na potomka.
Jinak včera jsem úspěšně převezla kobyly na 7ha pastvu. Když to vezmu od začátku, tak nastupování do vozíku na 1*, cesta taky celkem fajn, Montana se akorát trochu spotila, jako vždy, ona to prostě hůř snáší, neumí vybírat zatáčky, jak jsem si všimla Vyložení také super a vypuštění do nového prostředí, k novým koním bylo hrozně divoký...lítali jako pošuci, vyhazovali, hýkali
....A něco vám řeknu..těhule si to u mě dost vyžehlila, jak doma neustále Montanu okusovala, honila, šklebila se na ní, odevšad jí vyhnala, tak včera jsem viděla něco naprosto úžasnýho, Dollča se postavila mezi Montanu a jednoho valacha se kterým se očuchávali a prostě ho odehnala...
Bohužel jsem vyfotila jen jednu fotku a ještě nic moc, víc jich prostě nešlo
buggyna

XXX.XXX.8.222
Kači, a to se nebojíš vypustit takhle vysokobřezí do nového stáda mezi nové koně? Já bych se tedy bála!
Jinak díky... snad bude zase brzo ok, a snad nám obě- hlavně Bram- zůstane na 1. dávku. Docela bych si to snad už i zasloužila po těch 2 neúspěšných letech, kde by mě vyšlo levněji si pořídit hříbě třeba 2.leté
no jo,ale člověk furt doufá
Ale letos to fakt klapne!...o otm sem přesvědčená
U nás jinak přes víkend žádné zásadní změny... ani nevim,jestli je to dobře nebo ne
Adi, bojím se pořád,kobyla byla předem seznámena a víc pro to udělat nemůžu, jí si ty koně pomalu ani nevšimli, hned se jí tam chytla jedna mladá kobylka QH, středem pozornosti byla především Montana, která samozřejmě jde okamžitě do říje
a těhule kdyby nechtěla, tak taky neběhá, když jsem jí kolikrát viděla doma, co dělá za kusy, tak jsem viděla všechny svatý
Ona naštěstí není žádný nervák, bere všechno v naprostým klidu, prostě mouchy sežerte si mě a to jsem ráda..
Takže ty nebudeš připouštět přirozeně? a čerstvým nebo mraženým? protože já na to mražený teda neslyšela moc dobrých zkušeností...
buggyna

XXX.XXX.80.194
Když jsem počítala pro a proti, inseminace mi vyšla výhodnější. Předloni šla inseminačně a minulý rok přirozeně, takže dokážu srovnat. A navíc se bude připouštět při léčbě, takže to by také přirozeně nebylo možné. Druhá též půjde inseminačně
Ahóóóój baby
kde jste, kde jste, je nás tu pořád nějak málo
Tak jsem konečně něco málo zase nafotila, holky vypadají moc spokojeně, hlavně Montana, která se tam zamilovala s tím valachem šimlíkem, samozřejmě se říjí, takže se od něj nechce hnout a šimlík od ní taky ne, kam se hne jeden, jde i druhý, no prostě srandisti, jen Montana s říjí... když vidím ten její slastný výraz a ocas, div né zlomenej, tak bych si šla hodit mašli
Ženy kam jsme se to zase propadli. Neříkejte ze jsme to vydrželi týden a plnasci pujdou zase k zapomenuti.
My máme více novinek. Minulý týden jsem nechala Charlie nakovat po tom co mi to byvala kopytarka sprasila tak kobyla nemohla chodit snad se to srovna a bude zase dobre.
Začali jsme pomalu neco delat ( Charlie a Izby). Včera byli na lonži a byli uplně dokonale.
A co vy jaky byl víkend.
Ahoooooj,
no jo, už to není to, co to bývalo ale spoustu diskusí tady funguje stále, tak proč by nemohla fungovat i tahle?...
U nás celkem nic nového, kobyly si ještě užívají volna, teda spíš Montana, řekla jsem, že jí nechám, ať se vyříjí a pak něco začnem dělat, ale o víkendu zase nebyl čas. A do toho ještě to hnusné počasí, celé pondělí u nás propršelo, takže všude jsou akorát brouzdaliště Až včera svítil oskar a dnes to taky vypadá na čupr den
Jinak jak to u vás vypadá s klíšťatama?? já včera zase vytáhla, té naší psindě myslivecké, 4 klíšťata co měla na hlavě, je to hnus
Denny - nádherné zvíře to máš....
My stále hnijeme u hřebce, majitele jsem ubezpečila že kobyla říjí vždy jen 4-5 dnů. Už je tam 8. den a pořád by si dala říct. Zítra ráno ji pouštíme naposledy a jede se domů. Snad nám zůstane... Co jsem se ale nakrkla je tamní přístup. Nějak neřeší plíseň v seně... včera kobyla těžce dýchala a neustále kašlala, už na mě šly mdloby co s ní. Nakonec jsem se rozhodla ji tam ještě nechat, seno jsem promáchala ve vodě, kobylu povodila a dneska už se neozvala, ale v rohu boxu opět bílé zbytky hnusného sena ještě že už bude zítra doma, být zavřená ji absolutně nesvědčí.
Kači klíšťáky lovíme pořád, ale zatím to není tak hrozný. daleko hůř jsou na tom koně, kteří mají břicha do krve od muchniček
denny trikolka
napsal(a):
Klíštata tedy zatím extra nejsou, ale cekam na ten jarní prival kdy budou mít koně opsypané čumáky černymi tečky. Muchničky diky bohu jeste nejsou ( jsme preci jenom vyse polozený) ani stromy poradne nepucí.
a kde Denny sídlíte? tady na klatovsku také ještě nepučí nic, ale bude to každým dnem. s těmi klíšťaty se divím, já ho koni tahala snad jen 1x v životě...
V kopcovité části českého středohoří v malebné osadě Zababeč. Kde je nesmírně krasne.
Naše ženské osazenstvo. Kam se clovek podívat je to vsude do kopce. A včera jsem to měřila od baraku ( čili od stají) az na vrchol ( druhy konec ) pastviny 8 min.
Já vám holky tu krajinu závidim....U nás jsou zase samé roviny, kopce minimálně a přímo kde bydlim není kopec ani jeden, i když na druhou stranu, taky to má svoje kouzlo..každé ráno sleduji cca 20ti hlavé stádo srnek na polích a můžou být jak chtějí daleko a stále je vidím No prostě Zbudovská Blata...Kubata, dal hlavu za Blata.
vargo
napsal(a):
Já vám holky tu krajinu závidim....U nás jsou zase samé roviny, kopce minimálně a přímo kde bydlim není kopec ani jeden, i když na druhou stranu, taky to má svoje kouzlo..každé ráno sleduji cca 20ti hlavé stádo srnek na polích a můžou být jak chtějí daleko a stále je vidím No prostě Zbudovská Blata...Kubata, dal hlavu za Blata.
Kači s těma srnkama jsem se vážně pobavila roviny by mě zabily, to byla podmínka při stěhování - čím víc do kopců, tím líp.. není to úplně Šumava jakou jsem si vysnila, ale aspoň to nemám do města hodinu ;)
pohled z ložnice ;)
a naše velkoměsto holky kobylku už mám doma, ten kašel byl naštěstí asi jen momentální s nadýchání plesnivého sena protože kobyla je úplně v pohodě a jak jsou teď všichni spokojený!!!!
jinak Denny, máte to opravdu nádherné, ty pastviny v kopci, ještě tak krásně veliké, upřímně závidím...
dneska jsem si po práci vzala do parády tři ze čtyř koníků, vymlátila z nich bahno, umyla nohy a ocasy, zastřihla co se dalo.. nejhorší byly ty 4 měsíce nečesané ocasy.. na ty se přiznám že v zimě prdím... tak už vypadají zase jako koně :)
buggyna

XXX.XXX.8.222
Ahóój holky!
O nás toho také moc nového není - bohužel-bohudík
Akorád ve středu sme odvezli Bram na repro.kliniku za Hořovice,kde se mimojiné i DNES připustí nakonec po dlouhém váhání sem na ní vybrala francouzkého Dormane du Puy. Druhou, Buggy, čeká připouštění příští měsíc.
A jinak sem u kobyl nebyla ani nepamatuju ale tak alespoň mám brigádky - penízky jsou moc moc potřeba
A od příštího měsíce holky začnou chodit víc
Péťo, koukala sem na tvé rajče...na tom videu z lonžování... Charlie moc krásně krčí nožky v hleznech
Ahoj ženy
tak jak u vás?? co počásko? Zvířectvo? U nás počásko celkem ujde,akorát včera slejvák jak hrom, ale pořád čekám na těch 26 stupňů, co nám naslibovali, tak jsem zvědavá V pondělí jsme ještě měly pani veterinářku, těhulce píchla jednu včelku proti virovýmu zmetání a nechala mi pro ní pastu na odčervení, kterou jí dám na konci května, aby se něco dostalo prckovi do mleziva a pak ještě vakcínu pro prcka, takže 1200kč padlo, ani nevim jak
Ale těhulka se paní veterinářce moc líbila a prý ještě pojede kolem, tak za 2-3týdny, tak se zastaví zkontrolovat
Já už se nemůžu dočkat...
Jinak Adi, projížděla jsem, kvůli jménům pro prcka, rodokmen a s velkým údivem jsem zjistila. že tam těhule má také Wiesenklee, z matčiny strany a z otcovy strany zase Northern Dancer.... A jak vám dopadlo připouštění??
A zrzavá má z otcovy strany pár Quoniamů a spoustu Furiosů
buggyna

XXX.XXX.8.222
No tak dááámy!... je mi jasné, že v tomhle pařáku se raději někde sluníte u vody, než psát na Angličáky,ale tak sem tam zpávičku by sme snad mohli,ne?
My sme se v pátek s holkama stěhovaly Bram sme do nového přivezli rovnou z reprodukční kliniky, a Buggy šla po kopytě - není to tak daleko. Teď je mám jen samotné dvě,a ještě sem nebyla jezdit. Sem na to zvědavá - v neděli sem je brala po jedné osprchovat,a ta druhá tam šílela
tak doufám,že se jim to v hlavinkách usedí,a za čas nebude problém vzít jednu nebo druhou bez toho,aby ta první vyšilovala
Tak Adi, nechci tě znepokojovat, ale pochybuju, že budeš moct brát jen tak jednu ven a druhou nechat doma, mít 2 kobyly doma samotný je snad to nejhorší Měla jsem holky doma rok a vždycky když jsem brala jednu, tak šílely, obě...jedna ve výběhu a druhá podemnou. Rezatou jsem ve výběhu nechat nemohla, protože ta by to zbořila, přeskočila nebo by jí trefilo, co ta tam dělala...to těhule byla víc v pohodě, takže buď jsem jí brala sebou nebo jsem s rezatou šla jen vedle na louku
No a já mám dneska volno, takže letím za holkama a uvidíme co rezatá bude vyvádět až jí samotnou odvedu od koní
buggyna

XXX.XXX.80.194
Kači na tebe sem zrovna spoléhala, že mi řekneš, že se jim to v těch palicích usadí ale ony pipinky mají 50metrů od sebe koně, a vidí na ně. Není to tak, že by byly jen samy 2 a nikde žádný jiný kůň.
Jako obě najednou opravdu brát nemůžu to budou si muset zvyknout,ale do té doby klepne mě
buggyna

XXX.XXX.8.222
Ale no tak!! Holky!!... Skoro třetí stana
Co je nového? Kačí za jak dlouho rodíte? Péťo, co novýho CH a I, krom toho žes měla nového nechtěného koně u hřebců?
U nás pár novinek Bram nám zůstala březí
to je ta dobrá zpráva. Špatná je, že po tom, co sem měla u sedláře 3 měsíce 3 sedla, sem teď zjistila, že 2 ze 3 jsou špatně,nebo vůbec napasovaný a neudělal to na čem sme se dohodli
Takže opět pořádně nemůžem jezdit
Tak alespoň dotvořím nějaký skokový materiál...
Čau holky,
tak to vypadá, že FB je FB, tady se to zřejmě už neujme
Adi, to je skvělá zpráva, s Brambůrkou, tak ať to vše probíhá v pořádku A co druhá kobča??? My to čekáme v červnu, mamině už ale začíná nabíhat kolem vemínka, břicho se zvětšuje a snižuje, takže se to kvapem blíží a moje nervy jsou na tom hůř a hůř , ale v noci zatím spím dobře, až na ten sen dneska o mamině a prckovi, takže to snad tak hrozný ještě není. Pořád si říkám, že nejspíš bude ještě hůř
Ahoj po delší dobe.
Treba ujme ale nejak je nas méne nez predtím.
u nas nového nic moc. Jenom že nejezdíme ( není cas) coz me stve. Bohužel se mi na Charlie zada rapidne zhoršili a ja porad cekam v nadeji ze se co nejdříve ozve P.Zelmer aby nam pomohla. Bohužel stale nic. A to dovadí na myslenku zkusit pana doktora Vítka, ale Zelmer je Zelmer a zkusenost s ni je bombasticka. takze ted babo rad
Přístí týden by mi mělo dorazit sedylko ( Wintec PRO Contourbloc) tak se moc tesím a od včera jsem zase hrdou majitelkou vysnené zrcadlovky ( tak se muzete tesit na fotky) snad na to focení bude aspon cas
ahoj dámy, pořád sem chodím kukat, ale říkala jsem si že napíšu až něco zjistím :) kačko kdy teda rodíte? :) břuch už má obdivuhodný, strašně se na toho vašeho prcka těším, asi proto že mě tak inspirujete ;) a ostatním taky gratuluju k březosti ;) nám byla kobylka vyšetřená před 14ti dny, folikul se nenašel a říje taky ne, doteď nic, takže snad to zůstane