Drezurní Wintec Pro - příiš velký...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2010 13:36
holkaodkoni

XXX.XXX.1.13

Ahoj, mám problém... zjistila jsem, že sedlo které jsem si koupila na svoji kobylku něm. ponyho je asi velké...Jelikož polštáře sedla jsou asi ještě tak přez 5 cm od úrovně posledního žebra koníka... je to Wintec pro dressage posedlí 17.5.
Můžete mi někdo poradit jaké sedlo (nejlépe drezurní - ale není podmínka) by mělo sedět na tuto kobylku která je kratší v zádech?? Viz obrázek ( červená barva - tak by to mělo být, a modrá - tak to má má kobylka..)
Kobylka má cca 148 KHV..

25.2.2010 14:19
zazika

XXX.XXX.174.165

holkaodkoni napsal(a):
Ahoj, mám problém... zjistila jsem, že sedlo které jsem si koupila na svoji kobylku něm. ponyho je asi velké...Jelikož polštáře sedla jsou asi ještě tak přez 5 cm od úrovně posledního žebra koníka... je to Wintec pro dressage posedlí 17.5.
Můžete mi někdo poradit jaké sedlo (nejlépe drezurní - ale není podmínka) by mělo sedět na tuto kobylku která je kratší v zádech?? Viz obrázek ( červená barva - tak by to mělo být, a modrá - tak to má má kobylka..)
Kobylka má cca 148 KHV..

No kratší by měl být wintec 500, ale zrovna drezurní verze není moc chválená..., a kratší posedlí?

25.2.2010 14:40
klawdie

XXX.XXX.100.124

zazika napsal(a):
No kratší by měl být wintec 500, ale zrovna drezurní verze není moc chválená..., a kratší posedlí?

NO spíš by to chtělo sedlo s menším posedlím, ale to zas záleží kdo na koní bude jezdit a jestli se do posedlí 16,5 vejde.
Už jsem zde někde psala, mám sedlo däslo s posedlím 17 přijde mi kratší máme jej i na poníka, mohu ti délku změřit, je to univerzál ale je na ježdění velice příjemné, i na tu drezurku..

16.7.2012 14:55
borsalina

XXX.XXX.76.37

Zase je dle meho nazoru mnohem lepsi mit sedlo spravne sedici a velikost posedli o tech 5 cm delsi, pac si tam jezdec sedne a pak koni nedrnca a tak. Vaha jezdce se rozklada nejvetsi plochou vpredu a prostredku a smerem dozadu vaha postupne mizi. Zatizeni v bedrech je tedy minimalni (pokud jezdec neryca zadkem do zadni rozsochy).

Mela jsem podobny problem. Kobylka pony 135 cm, mely jsme sedlo 16,5"-tedy co se delky tyce, tak akorat. ale ja se do nej proste neposadila. Zadkem jsem se vesla, ani jsem ji nedosedla a na zadni rozsochu, ale proste jsem nebyla tak pevna jista. Bylo mi porazeno at si koupim vetsi posedli, mela jsem 17" daslo, a ackoli to taky mela tak 3 cm dal nez poslednizebro, tak se mi kobyla poprve po X letech zacla poradne uvolnovat, nechodila s jelenem, vyklenula se.

Je dulezite si pak hlidat aby jezdec vazne nesedel az na zadni rozsose. ale pokud ne, je to dle me v poradku.

17.7.2012 08:56
lafina

XXX.XXX.12.167

Též se po delší době zjistila, že wintec 2000, co mám na kobylu, je delší tak o 5 cm...Ale za celou dobu, si kobyla nijak nestěžovala - a že ona umí dát najevo nepadnoucí výstroj, dečka opocená, jak má být...podle jedněch ok, podle druhých by měla mít kratší sedlo. Myslím, že by se člověk měl řídit selským rozumem, dát na to, jak reaguje kůň:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík