Ostrava, NJ a okolí :-)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2010 08:08
kokinka

XXX.XXX.45.125

Když jsem už to zaplácala, tak si založím
A pište, co nového, ať mám co číst

26.2.2010 08:37
strelish

XXX.XXX.201.122

kokinka napsal(a):

Nového teprv bude Rozšířený přístřešek, vylepšené ohrady...

Zelená se zelená

26.2.2010 08:43
kokinka

XXX.XXX.45.125

strelish napsal(a):
Nového teprv bude Rozšířený přístřešek, vylepšené ohrady...

Zelená se zelená

Pořádná ohrada teda...někdo věděl, kam se přestěhovat

26.2.2010 08:57
strelish

XXX.XXX.201.122

kokinka napsal(a):
Pořádná ohrada teda...někdo věděl, kam se přestěhovat

Já si taky nestěžuju, mám se luxusně

26.2.2010 09:06
kokinka

XXX.XXX.45.125

strelish napsal(a):

To je dobře

26.2.2010 09:16
loupeznik

XXX.XXX.44.120

strelish napsal(a):

Ahojte holky. To se někdo po ránu nudí... U nás se nezelená ale černá Děcka malé, chlapa to nebaví.... jaj zas na sbírání hovnousů zůstanu sama.
Kat poslala jsem ti meil.

26.2.2010 09:20
strelish

XXX.XXX.201.122

loupeznik napsal(a):
Ahojte holky. To se někdo po ránu nudí... U nás se nezelená ale černá Děcka malé, chlapa to nebaví.... jaj zas na sbírání hovnousů zůstanu sama.
Kat poslala jsem ti meil.

Peti do 4 bych měla být na farmě, ale když přijedete tak mezi 15-15:30 bude to ideální. Ovsy jsou po 33 kg v pytlích, to se domluvíme pak kolik jich budete brát, klíďo to můžete zaplatit dohromady

26.2.2010 09:37
loupeznik

XXX.XXX.44.120

strelish napsal(a):
Peti do 4 bych měla být na farmě, ale když přijedete tak mezi 15-15:30 bude to ideální. Ovsy jsou po 33 kg v pytlích, to se domluvíme pak kolik jich budete brát, klíďo to můžete zaplatit dohromady

Jééé to je super. Měli by jsme vyjet nejpozději ve tři. Jak mě bude chlap brzdit tak mu pohrozím, že pojedu sama. Výhružky a násili zabírají vždycky
To už jsou u vás labutě? To už tu asi fakt bude jaro. Jinak moc povedená fotka
Tomík..... "já nic, já tu tyčku nesežral"

26.2.2010 09:46
strelish

XXX.XXX.201.122

loupeznik napsal(a):
Jééé to je super. Měli by jsme vyjet nejpozději ve tři. Jak mě bude chlap brzdit tak mu pohrozím, že pojedu sama. Výhružky a násili zabírají vždycky
To už jsou u vás labutě? To už tu asi fakt bude jaro. Jinak moc povedená fotka
Tomík..... "já nic, já tu tyčku nesežral"

To byla jedna nějaká zapomenutá, vegetovala na potoce pod mostkem už skoro měsíc Ale už si našla kámoše

26.2.2010 09:48
strelish

XXX.XXX.201.122

strelish napsal(a):
To byla jedna nějaká zapomenutá, vegetovala na potoce pod mostkem už skoro měsíc Ale už si našla kámoše

Klasicky je tam prd vidět

26.2.2010 10:12
loupeznik

XXX.XXX.44.120

strelish napsal(a):
Klasicky je tam prd vidět

Nene ja už je vidíííím Ted po sobě čtu ty bludy. Vždyt labutě nepřilítají na jaře.... Asi mi ta mateřská izolace nedělá dobře.

26.2.2010 10:16
kessidis

XXX.XXX.165.33

loupeznik napsal(a):
Nene ja už je vidíííím Ted po sobě čtu ty bludy. Vždyt labutě nepřilítají na jaře.... Asi mi ta mateřská izolace nedělá dobře.

A jak to zvládáš- děti a koně? Musí to být dosti náročné.

26.2.2010 11:03
loupeznik

XXX.XXX.44.120

kessidis napsal(a):
A jak to zvládáš- děti a koně? Musí to být dosti náročné.

Spíš než náročné tak mě štve že není tolik času se jim věnovat. Jak má člověk zázemí tak jediná starost je krmení. A to se střídáme s přítelem. Já krmím ráno on odpoledne. Syn už nepotřebuje tolik opečovávat a navíc jezdi se mnou. Akorát malá ted vyžaduje nejvíc času, ale jak bude líp tak zafungují babičky a budou hlídat. Doufám

26.2.2010 11:10
kessidis

XXX.XXX.165.33

loupeznik napsal(a):
Spíš než náročné tak mě štve že není tolik času se jim věnovat. Jak má člověk zázemí tak jediná starost je krmení. A to se střídáme s přítelem. Já krmím ráno on odpoledne. Syn už nepotřebuje tolik opečovávat a navíc jezdi se mnou. Akorát malá ted vyžaduje nejvíc času, ale jak bude líp tak zafungují babičky a budou hlídat. Doufám

Tak to máš fajn- pomocníky a zázemí. Ono až děti odrostou bude líp. klidně můžem někdy spáchat společnou vyjížďku, ale asi až vyschnou ty bahenní lázně.

26.2.2010 11:18
loupeznik

XXX.XXX.44.120

kessidis napsal(a):
Tak to máš fajn- pomocníky a zázemí. Ono až děti odrostou bude líp. klidně můžem někdy spáchat společnou vyjížďku, ale asi až vyschnou ty bahenní lázně.

Jo jasně, nejdřív asi až se z koní odloupne bahno. Vždycky se vymarasí v největších sajrajtech Uvažovala jsem že bych se k vám někdy sjela podívat na Arny. Zatím jenom taková úvaha. První na řadu příjde napravování škod napáchané konmi za zimu. Dacani

26.2.2010 11:36
kessidis

XXX.XXX.165.33

loupeznik napsal(a):
Jo jasně, nejdřív asi až se z koní odloupne bahno. Vždycky se vymarasí v největších sajrajtech Uvažovala jsem že bych se k vám někdy sjela podívat na Arny. Zatím jenom taková úvaha. První na řadu příjde napravování škod napáchané konmi za zimu. Dacani

Jasně, však to máš kousek. Naši už se těžce pasou, machrujou kolik toho nasbírají. a čekají na správnou konzistenci bahna. Většina je po zimě těhotných.

28.2.2010 19:04
janiska

XXX.XXX.7.85

kessidis napsal(a):
Jasně, však to máš kousek. Naši už se těžce pasou, machrujou kolik toho nasbírají. a čekají na správnou konzistenci bahna. Většina je po zimě těhotných.

Lidičky,mám prosbu.Ve pátek se zaběhla z ranche LANE,afgánská chrtice,ještě mimino,v dubnu budou mít s Anýskem rok.Nezná to tu,hledají ji všichni,ale kdyby ná¨hodou jste ji potkali,prosím,dejte vedět....Je to hodná trouba,co přijde na zavolání,prostě vyběhla za něčím ze dveří a nenašla cestu zpátky..utíkala za pohybem k rybníkům...

3.3.2010 09:31
kokinka

XXX.XXX.45.125

kokinka napsal(a):

Nějak jsme zapadli...

Jinak přeji krásný den všem
A už aby byla padla a můžu zmizet směr porodnice za čerstvým miminkem od skorošvagříčka

4.3.2010 13:22
strelish

XXX.XXX.127.251

kokinka napsal(a):

Přístřešek zdárně pokračuje a my jezdíme brouzdat mořem

4.3.2010 13:28
strelish

XXX.XXX.127.251

strelish napsal(a):
Přístřešek zdárně pokračuje a my jezdíme brouzdat mořem

Pohoda na pastvě

4.3.2010 13:30
strelish

XXX.XXX.127.251

strelish napsal(a):
Pohoda na pastvě

Koně jsou tam ten shluk teček na pravé straně

Pohled jinam...

5.3.2010 10:54
kokinka

XXX.XXX.45.125

kokinka napsal(a):

Konečně páteček a víkend za dveřmi

Ernice dobře hrabe

5.3.2010 10:55
kokinka

XXX.XXX.45.125

kokinka napsal(a):

Ernice dobře hrabe

5.3.2010 10:55
kokinka

XXX.XXX.45.125

kokinka napsal(a):

Ernice dobře hrabe

A jeden miminek

5.3.2010 10:58

kokinka napsal(a):
A jeden miminek

No opravdu konečně pátek. Načež mě čeká pracovní neděle, ale sobotu věnuju koním za každého počasí. I kdyby traktory padaly. Bože ať je léto a delší den ať můžu za koňma jezdit i přes týden Moje manželka

10.3.2010 10:39
strelish

XXX.XXX.201.122

kokinka napsal(a):

Tak co, taky už ti vaši čtvernožci řádí venku? Naši si ten prostor bez sněhu umí vychutnat

19.3.2010 08:26
kokinka

XXX.XXX.45.125

kokinka napsal(a):

Zdravím a předběžně přeji pěkný víkend

19.3.2010 09:44
ab

XXX.XXX.228.58

kokinka napsal(a):
Zdravím a předběžně přeji pěkný víkend

no, už se těším, až si konečně spočnu :) o víkendu poslední dodělávky a snad stěhování....tady ještě poslední záchvěv zimy

19.3.2010 09:59
kokinka

XXX.XXX.45.125

ab napsal(a):
no, už se těším, až si konečně spočnu :) o víkendu poslední dodělávky a snad stěhování....tady ještě poslední záchvěv zimy

Tož já budu odpočívat aktivně V sedle, při vození dřeva, hnoje, úklidu ohrady ...

Stěhování si teda užij Mělo by ti k tomu vyjít i pěkné počasí

Jedna podzimní valící se kulička...snad ty nějaké ty špeky letos shodíme

19.3.2010 10:04
ab

XXX.XXX.228.58

kokinka napsal(a):
Tož já budu odpočívat aktivně V sedle, při vození dřeva, hnoje, úklidu ohrady ...

Stěhování si teda užij Mělo by ti k tomu vyjít i pěkné počasí

Jedna podzimní valící se kulička...snad ty nějaké ty špeky letos shodíme

joo, to já si na ježdění ještě počkám, nejdřív je třeba udělat nové pevné ohrady a příští týden máme v plánu úpravu kopyt...ale taky doufám, že pak nějaká kila shodíme, jinak nevím :-D

19.3.2010 10:12
kokinka

XXX.XXX.45.125

ab napsal(a):
joo, to já si na ježdění ještě počkám, nejdřív je třeba udělat nové pevné ohrady a příští týden máme v plánu úpravu kopyt...ale taky doufám, že pak nějaká kila shodíme, jinak nevím :-D

Njn, věčný boj s váhou je úděl těhle huculoidních potvor

Jinak my máme kopýtka dělaná včera

19.3.2010 13:02
ditule28

XXX.XXX.212.18

kokinka napsal(a):
Njn, věčný boj s váhou je úděl těhle huculoidních potvor

Jinak my máme kopýtka dělaná včera

Zdravím všechny, snad se mohu přidat. Jak se všichni máte? Venku je už dneska hezky teploučko, tak snad to už vydrží a brzo tu bude jaro. Já se už těším, jak se s Šimloušem projedu pořádně.

19.3.2010 13:12
ditule28

XXX.XXX.212.18

ditule28 napsal(a):
Zdravím všechny, snad se mohu přidat. Jak se všichni máte? Venku je už dneska hezky teploučko, tak snad to už vydrží a brzo tu bude jaro. Já se už těším, jak se s Šimloušem projedu pořádně.

Jedna letní...

19.3.2010 13:14
kokinka

XXX.XXX.45.125

ditule28 napsal(a):
Jedna letní...

Pěkné šimlovité ...
A co miminko, prospívá?

19.3.2010 13:21
ditule28

XXX.XXX.212.18

kokinka napsal(a):
Pěkné šimlovité ...
A co miminko, prospívá?

No jeje. Ta se má ze všech nejlépe. Je to sluníčko, stále vysmátá, ale začíná být nějaká moc maminková a tatínková. Sice se na všechny směje, ale jakmile jí veme někdo koho moc nezná, tak spustí ódy. Chodíme spolu k Šimlíkovi, ale ještě to až tak nevnímá, většinou to prospí.

19.3.2010 13:28
kokinka

XXX.XXX.45.125

ditule28 napsal(a):
No jeje. Ta se má ze všech nejlépe. Je to sluníčko, stále vysmátá, ale začíná být nějaká moc maminková a tatínková. Sice se na všechny směje, ale jakmile jí veme někdo koho moc nezná, tak spustí ódy. Chodíme spolu k Šimlíkovi, ale ještě to až tak nevnímá, většinou to prospí.

Krásná holka

Tež máme v rodině jedno čerstvé mimi

19.3.2010 14:43
loupeznik

XXX.XXX.44.120

kokinka napsal(a):
Krásná holka

Tež máme v rodině jedno čerstvé mimi

Ahoj holky moc pěkné miminka Se k vám musím přidat. Jenom aby se to tady nezvrhlo Zrovna včera jsme byli píchat ouška na náušnice. Ale zvládla to beruška v pohodě Už at je hezky. Taky chci brát prcka s sebou ke koním.
Jo Kat slinty slinty na pastviska Já je mít tak lítám s konma tak až bych ztratila gumáky Co jinak u vás nového? A pozdrav mi Andošaaaaaa

19.3.2010 18:09
strelish

XXX.XXX.127.251

loupeznik napsal(a):
Ahoj holky moc pěkné miminka Se k vám musím přidat. Jenom aby se to tady nezvrhlo Zrovna včera jsme byli píchat ouška na náušnice. Ale zvládla to beruška v pohodě Už at je hezky. Taky chci brát prcka s sebou ke koním.
Jo Kat slinty slinty na pastviska Já je mít tak lítám s konma tak až bych ztratila gumáky Co jinak u vás nového? A pozdrav mi Andošaaaaaa

U nás už gumáky netřeba Klíďo si pojď polítat, zvlášť když jsou vzadu a nechcou přijít je to krásná procházka

Speciálně pro tebe jeden Andošek

19.3.2010 18:13
strelish

XXX.XXX.127.251

strelish napsal(a):
U nás už gumáky netřeba Klíďo si pojď polítat, zvlášť když jsou vzadu a nechcou přijít je to krásná procházka

Speciálně pro tebe jeden Andošek

Jeden sněhový

19.3.2010 18:15
strelish

XXX.XXX.127.251

strelish napsal(a):
Jeden sněhový

A ještě jedna včerejší a frčím vařit véču

19.3.2010 19:14
loupeznik

XXX.XXX.44.120

strelish napsal(a):
A ještě jedna včerejší a frčím vařit véču

Koukám a vidím, že stádo vede Andoš. Ti prcci jsou stejně dobří Dík za nabídku, ale raději odmítnu, mohlo by mi z toho hrábnout. A co by si říkali lidi, že vám tam cválám mezi konma My zatím brodíme bahnem, ale věřím v lepší zítřky a sucho pod nohama Mám z té letošní zimy nějaký splín Já chci létooooo

20.3.2010 05:46
strelish

XXX.XXX.127.251

Když jde o žrádlo, tak je nejrychlejší :-):-):-)

20.3.2010 17:45
ditule28

XXX.XXX.212.177

Pro Loupežník: To je krásné mimčo, má takové krásné velké kukadla.:-) Ta se povedla.

20.3.2010 20:14
pilgrisek

XXX.XXX.123.254

Normánlně ten sem měla šok... kouknu na web od Rency (sedláře) a tam sedlo uplně skoro stejné jak mám já... kura to si ti lidi neumí vymyslet neco svojeho?:-( sem nastvana:-( A este jestli to bude nekdo tady odsud.. Ted nevím kdo ale někdo jste tu psaly že si u něho necháváte dělat wade sedlo tak doufam že to neni ono:-|

21.3.2010 09:58
loupeznik

XXX.XXX.44.120

Pro Ditulu. Děkuji za pochvalu prcka.:-) Je to takové naše kuliočko:-) Tvoje maličká je taky kouzelná:-):-) Se mi líbí všechny miminečka:-| a konišcííí a zvířátečka:-)

22.3.2010 11:54
ditule28

XXX.XXX.212.18

Jo taky děkujeme za pochvalu. Vždy když jedu kolem tebe tak koukám jestli ti tam něco nepřibylo. Jezdíme totiž ke tchýni a tchánovi do Lukavce.
Včera jsem po roce si konečně svezla zadek.Sice jen na chvíli a v uzavřeném prostoru, ale ten pocit. A Šimlouš byl hodný, bez sedla a jen na parelce a poslouchal jak hodinky,jsem byla v němém úžasu. Asi budeme zkoušet jezdit na parelce nebo nějaké bezudidlovce a uvidíme. Jediné mínus byla jeho páteř, která mě tlačila do zadku.:-)) Ale pocit to byl skvělý.

24.3.2010 07:52
kokinka

XXX.XXX.45.125

Ditus: teda...rok bez ježdění, to by mě asi kleplo :-)

Ranní romantika v ohradě :-)

24.3.2010 07:53
kokinka

XXX.XXX.45.125

24.3.2010 07:56
kokinka

XXX.XXX.45.125

24.3.2010 12:26
ditule28

XXX.XXX.212.18

Pro kokinka: No taky jsem měla šílený absťák, ale nedalo se nic dělat, zdraví mé a miminka bylo přednější. Ale uteklo to strašně rychle, jsem si říkala, že to nevydržím a už je to rok. Konečně se udělalo pěkně, tak si musím dotáhnout sedlo a konečně vyrazit, jen co si dám trochu Šimlouše do kupy. Trochu ho zlobí ještě kašel:-( a nemá žádnou fyzičku, tak ho musím doléčit a pak huráá ven. Se těším, jak malé děcko.:-)

24.3.2010 12:53
kokinka

XXX.XXX.45.125

Ditule: Tak je mi jasné, že až budu mít miminkovské starosti, budu se na to koukat úplně jinak :-)) Ale třeba to budu mít jako moje kamarádka, která při prvním těhotenství jezdila skoro až do porodu a teď, při druhém mimi jezdí taky....začíná sedmý měsíc a břicho má, jako by se trochu více najedla :-) Jinak první holčička je nádherné, zdravé a spokojené dítě a ani dochtoři jí na ježdění nic neříkali :-) No..jsem zvědavá, jak to jednou bude...a hlavně, jak tu naši zoo jednou budu stíhat s prckem :-)

24.3.2010 13:36
ditule28

XXX.XXX.212.18

Ale dá se to stihnout, když máš spolehlivého a tolerantního přítele či manžela, tak se to dá. Já se snažila dodržet šestinedělí a k Šimlovi jsem skoro vůbec nechodila, jen tak se podívat a pomazlit. No a se Zuzkou jsem tam začla chodit asi od 2. měsíce. Vždy na procházku, pustit koníky, poklidit a domů. Ona ráno docela ještě spí, tak se to dá zvládnout. Sice už začíná lajdačit a vše jí moc zajímá, ale horší to bude, až bude lozit a pak chodit.:-)

24.3.2010 14:15
strelish

XXX.XXX.201.122

Dituš dá se k vám nějak dostat aby se nešlo vyloženě přes město? Sice jsme se byli mrknout, kde to teď doktor vlastně sídlí, ale autem, že :)) Kdyby nás někdy napadlo zajet k vám koňmo :-) sice tomu moc šancí nedávám, ale třeba se jednou překonáme... :-):-)

24.3.2010 14:22
ditule28

XXX.XXX.212.18

Ahoj, no tak se určitě stavte, konečně se uvidíme. :-) No tak to nevím. Stejně budeš asi muset jet přes město. Z Bartošek přes louky k přejezdu vlaku, pak po poli, kolem dálnice to nějak vzít nebo kratší to střihnout přes město a pak zase po poli a ještě se musí jednou přecházet koleje. Na tuto stranu to moc neznám a ještě jsem moc neměla možnost vyjet, tak ani neznám okolní terén. Až bude moct Šiml, tak to chci s ním v okolí projet, dokud se dá ještě po poli jezdit. Tak se stavte i tím autem, já tam většinou bývám dopoledne, odpoledne ne, a někdy o víkendu.

24.3.2010 14:24
ditule28

XXX.XXX.212.18

No a co jinak końouši, už jste vyrazili někam na špacír? Jsou určitě plní energie. Na ty naše už začíná lézt jaro, tak je to pěkný pohled, jak všichni lítají po ohradě, kromě Šimla, ten se přece nebude do kolečka honit, že. On má tempo pomalu a pomaleji. Však ta tráva neuteče.:-))

24.3.2010 14:32
strelish

XXX.XXX.201.122

Naši jsou celkem v klídku co slezly sněhy, do sněhu se jim moc nechtělo a to měli roupy, teď jak můžou kutat kořínky a celkem se to i dost začalo zelenat, tak se tím baví celý den trajdají po pastvině a moc nelítají - teda pokud mě nevidí s kyblíkem :-))

Dopoledne jsem v práci, to spíš někdy o víkendu až se nějaký volnější najde :-)

Na to pole bys měla co nejdřív, bo jařiny se budou sít už každou chvíli :-)

24.3.2010 14:56
ditule28

XXX.XXX.212.18

No právě, ale Šiml ještě není úplně fit, tak musím chvíli počkat a hlavně si dovézt sedlo.

24.3.2010 15:12
strelish

XXX.XXX.201.122

To jo :)) Bez sedla je to sice fajn, ale krapet náročnější, zvlášť pokud má být člověk v sedle aspoň tu hoďku :)))

Se těším až zas takhle pokvetou pampelišky :-)

25.3.2010 06:33
nerinka.neri

XXX.XXX.6.101

Nevíte někdo o nějakém solidním nenáročném ustájení v okolí pro malého koníka typu hucul?

25.3.2010 06:57
loupeznik

XXX.XXX.44.120

ditule28 napsal(a):
Jo taky děkujeme za pochvalu. Vždy když jedu kolem tebe tak koukám jestli ti tam něco nepřibylo. Jezdíme totiž ke tchýni a tchánovi do Lukavce.
Včera jsem po roce si konečně svezla zadek.Sice jen na chvíli a v uzavřeném prostoru, ale ten pocit. A Šimlouš byl hodný, bez sedla a jen na parelce a poslouchal jak hodinky,jsem byla v němém úžasu. Asi budeme zkoušet jezdit na parelce nebo nějaké bezudidlovce a uvidíme. Jediné mínus byla jeho páteř, která mě tlačila do zadku.:-)) Ale pocit to byl skvělý.

Zkouška citace:-)
Dituš nestraš s přírustkama. Je nás tady víc než moc a dvě malinkaté místečka si hlídám pro potkánky:-| Tchán a tchýně v Lukavci? To budou asi nějací Sokoli ne?:-) A teda když jezdíte kolem tak se klidně stavte. Musíte sledovat konské bobky a ty vás dovedou až k nám :-)
Ted mě tak napadlo. 4.4. je v Lukavci Jízda okolo osení. Mám v plánu tam vyrazit s kočárem a pejskama. Tak snad bude dobré počasí. Tak kdo by měl zájem podívat se na nejezdce na koních (myslím to v dobrém a ve skutečnosti je obdivuju:-))doporučuju.
Kokinko já jezdila na koní do sedmého měsíce. Pak mi už vadila hruška a nemohla jsem nalést na svého 140 cm obrovského koně:-) a poník Tomík předemnou (teda spíše před mojim břichem) utíkal, protože co kdybych ho chtěla taky spapat:-)
Kači hele hele a co výlet k nám?:-))

Tady Tomík načumuje, co za Čakinu v te káře vozím:-)

25.3.2010 07:51
kessidis

XXX.XXX.165.33

Máme ještě volné místo na www.rancpozaha.wbs.cz :-)

25.3.2010 08:08
kokinka

XXX.XXX.45.125

Loupeznik: Foto s břichem v sedle by nebylo :-)? Já mám na kobylu naštěstí anglii, tak tam nebude mít co vadit....spíše doufám, že ji přejdou ty její náhlé úleky a následné uskakování do strany :-) Ale zas.... myslím, že mám ještě nějakou dobu na to, abych si ji poupravila k obrazu svému, aby mě pak s břichem nepřizabila :-))

Mi byl předevčírem pochválen oř, jak je hubený :-)....kobyly rodiče jsou třikrát takoví..:-(

25.3.2010 08:19
strelish

XXX.XXX.201.122

nerinka.neri napsal(a):
Nevíte někdo o nějakém solidním nenáročném ustájení v okolí pro malého koníka typu hucul?

V okolí čeho? :-|

25.3.2010 08:21
strelish

XXX.XXX.201.122

Loupežnice k vám ani vůbec nevím kudma bych jela a jak se znám dojela bych někam úúplně jinam :-):-):-)

Válící se hajzlový pavouk :-))

25.3.2010 09:02
loupeznik

XXX.XXX.44.120

Moc fotek s břichem v sedle nemám. Vypadala jsem jak Rambo co spolknul balon. Takže jsem vydala zákaz focení. Těhotenství je hezká věc, ale jsem ráda že to zkončilo:-):-| Jojo koníka doporučuju přijezdit. Přece jenom těžiště je trochu jinak a reakce na úskoky zpomalené. Naštěstí moje huculina je ráda že jde krokem, když už se něčeho lekne tak jenom poskočí a vím že mi dokáže na fleku zastavit. Ted jsem si ještě vzpoměla že ke konci těhotenství mě víc jak ježdění zajímalo, co dobrého máme v lednici:-)
Kat nejlepší cesta k nám povede asi po dálnici. Ve vašem okolí naskočíš a sjedeš až u Bílova:-) Do Bartošek jsem jela jen jednou s kámošem, přes nějaké kopce, něčí dvůr:-| ... a najednou jsme vyjeli u rybníka. Nemám vůbec tucha jak jsme se tam dostali:-) Snad bude přes léto čas to trochu probádat.
Tak tady fotka melounku. Byla jsem tu asi v 6. měsíci.

25.3.2010 10:43
strelish

XXX.XXX.201.122

U rybníka...no...ty jsou tam snad 4...nebo 5 dokonce? :-))

25.3.2010 11:17
loupeznik

XXX.XXX.44.120

Já myslím ten sportovní co tam je hospůdka. Jede se kolem něho k vám:-)

25.3.2010 11:33
strelish

XXX.XXX.201.122

:-))

Ona je tam značená turistická trasa, modrá, vede myslím do Hl.Životic - nebo nevede, ale my tam došli :-)) Dá se i do Pustějova a víc jsme nezkoumali :-)

25.3.2010 11:46
loupeznik

XXX.XXX.44.120

To bude asi ono. Jeli jsme přes Kujavy a kolem Pustějova přes strniště. Ale určitě by se po značce někam dojelo.:-)

25.3.2010 13:57
nerinka.neri

XXX.XXX.6.16

To ustájení nejlíp v okolí Příbora, max. do 10km. Koník může být 24/7 venku, bez ovsa. Raději nějakou menší rodinnou stáj. Díky moc za info.

26.3.2010 06:50
ditule28

XXX.XXX.212.18

loupeznik napsal(a):
Zkouška citace:-)
Dituš nestraš s přírustkama. Je nás tady víc než moc a dvě malinkaté místečka si hlídám pro potkánky:-| Tchán a tchýně v Lukavci? To budou asi nějací Sokoli ne?:-) A teda když jezdíte kolem tak se klidně stavte. Musíte sledovat konské bobky a ty vás dovedou až k nám :-)
Ted mě tak napadlo. 4.4. je v Lukavci Jízda okolo osení. Mám v plánu tam vyrazit s kočárem a pejskama. Tak snad bude dobré počasí. Tak kdo by měl zájem podívat se na nejezdce na koních (myslím to v dobrém a ve skutečnosti je obdivuju:-))doporučuju.
Kokinko já jezdila na koní do sedmého měsíce. Pak mi už vadila hruška a nemohla jsem nalést na svého 140 cm obrovského koně:-) a poník Tomík předemnou (teda spíše před mojim břichem) utíkal, protože co kdybych ho chtěla taky spapat:-)
Kači hele hele a co výlet k nám?:-))

Tady Tomík načumuje, co za Čakinu v te káře vozím:-)

No Sokoli to nejsou, ty tam znají všichni. :-) Já myslela Hegery, mamka má ten obchod na křižovatce se smíšeným zbožím a taťka jezdí náklaďákem. Ty jdeš na rajtary? Tak to se tam můžeme sejít. My tam budeme sice s celou naší velkou famílií, ale určitě se najde čas na chvíli na poklábosení. Mě to vždy láká jet s nimi, ale ženské mají smůlu. Pan David, co to vede přemlouval mého muže, ať jede, ale nepovedlo se mu to. Říkal že by se pak dával týden dohromady, on zas tak velký nadšenec není. No když jezdíš na ty akce, tak určitě znáš Pepíka Manu alias Maňase.:-) Je to manželův bratranec.

27.3.2010 11:26
verca1

XXX.XXX.215.166

Ahojte:-)Dituš v neděli 4.4. se asi bude dělat taková menší opekačka ve stáji:-) (Velikonoční):-))

27.3.2010 16:26
loupeznik

XXX.XXX.44.120

ditule28 napsal(a):
No Sokoli to nejsou, ty tam znají všichni. :-) Já myslela Hegery, mamka má ten obchod na křižovatce se smíšeným zbožím a taťka jezdí náklaďákem. Ty jdeš na rajtary? Tak to se tam můžeme sejít. My tam budeme sice s celou naší velkou famílií, ale určitě se najde čas na chvíli na poklábosení. Mě to vždy láká jet s nimi, ale ženské mají smůlu. Pan David, co to vede přemlouval mého muže, ať jede, ale nepovedlo se mu to. Říkal že by se pak dával týden dohromady, on zas tak velký nadšenec není. No když jezdíš na ty akce, tak určitě znáš Pepíka Manu alias Maňase.:-) Je to manželův bratranec.

Jsem Sokoly jenom typla, je jich tam nejvíc:-)) U mamky v obchodě pracuje segřina budoucí tchýně. Tak mě proškolila kdo, kde a co:-| Na rajtování se chystáme. Snad bude pěkně. Škoda že ženské nemůžou jezdit, to by byla sranda. Pepíka znám i jeho.... Kaču:-) Mají čerstvě hříbátko z te Kačiné straky. Od nich mám Abíse. Australačka Dixina je jeho mamina:-) Když tak se uvidíme tam:-) Budu mít s sebou tyhle dva šašky:-)

29.3.2010 07:45
kokinka

XXX.XXX.45.125

Krásné pondělní ráno přeji :-)

...se mi dneska po prodlouženém víkendu do práce krutě nechtělo :-|

29.3.2010 08:03
kokinka

XXX.XXX.45.125

A Šiška ...to není kůň, ale vysavač :-)

29.3.2010 10:25
ditule28

XXX.XXX.212.18

Zdravím při pondělku. Sluníčko tam krásně venku svítí, koníci jsou plní elánu, huráá jaro je tady. :-)

29.3.2010 11:20
strelish

XXX.XXX.201.122

Jo jo, jaro je tu, koňouši se celé dny pasou a už se z toho i napasou, takže v seně se už spíš jen povrtají :-)

29.3.2010 18:30
strelish

XXX.XXX.127.251

Je to fešák i s bahenníma ponožkama :-)

29.3.2010 18:37
strelish

XXX.XXX.127.251

Mno a takhle jsme seli oves :-) Ještě přijde na řadu sója a zasadit brambory a bude hotovo :)

29.3.2010 20:39
loupeznik

XXX.XXX.44.120

O pár kopců dál a máte tam tak hezky:-) To u nás chvílemi vypadalo, že sprchne. Ale nevadí. Už se všechno začíná hezky zelenat. Fox umí stát na jedné noze. Asi ho dám na balet.:-)

29.3.2010 21:17
strelish

XXX.XXX.127.251

To jsou fotky ještě z minulého týdne :-) Dneska tu pár kapek spadlo...hlavně ten vichr stál taky zas za to.

Pasení zmáhá :-)

30.3.2010 10:13
ditule28

XXX.XXX.212.18

Pro strelish: Co to máš za černého krasavce, moc hezký koník. Kolik tam vlastně máš koní? Jo už všude začínají orat a sázet, tak jsem to se Šimloušem nestihla.:-( Malá mi onemocněla, chudera měla včera vysoké horečky,už jí to kleslo,tak snad se to už nevrátí.Dneska ještě na kontrolu,tak snad už bude lépe.
Pro Péťu: Ten Foxík je asi pěkné kvítko co? Asi jako každé hříbě. Máme tam u nás od kamarádky ročního hřebečka a ještě jednoho mladého valacha a ti se pořád honí, koušou, blbnou. Je to hezký pohled a člověk se i pobaví. Aspoň mají pohyb a nevymýšlí kraviny.:-)

30.3.2010 10:16
ditule28

XXX.XXX.212.18

Ještě jedná zimní. Musím nafotit nějaké nové fotky. Jenže Šimlouš je takové sviňátko, že to je teď spíš takový šedožluťák.:-))

30.3.2010 10:33
strelish

XXX.XXX.201.122

Dituš to je Bárny, dvouletek od Romčiné kobyly, je na prodej, neměl by ho kdo jezdit. Ale je to skvělé konisko, odmalička bezproblémový, hodný na všecko, pohodář, nic ho nerozhodí a vleze taky do všeho :-)

A takový byl maličký :-))

Jinak máme každá svoji kobuchu + já mám ještě Andoše a loňskou kobylku po Pretoria Pegasovi z té své šimlice.

30.3.2010 10:37
strelish

XXX.XXX.201.122

Tak to je dobře, že malé už je líp...věřím, že to není nic moc pohled. A teď těch viróz řádí celkem dost, maminy si tu taky chodí pořád pro nějaké recepty pro děti, dost hodně i antibiotika.

U nás se ti dva mydlí furt, Andošovi je sice už 10, ale prdlej je jak kdyby mu taky byly dva :-)

30.3.2010 11:10
ditule28

XXX.XXX.212.18

Měli jsme teď celý víkend oslavy,tak asi chytla nějakého vira od někoho.Ale sama doktorka nedokázala určit z čeho to má.Prý se u kojenců objevují občas horečky z ničeho nic a neví se proč.No hlavně, že už jsou horečky zažehnány.Ale asi jí to pořádně vysiluje,protože skoro pořád spí.Jen ať nabírá sílu.
Šiml ještě pře dvěma lety byl taky takový hravý a když do něj začal nějaký mlaďoch rýpat, tak s ním poblbnul,ale teď už takový není. Upřednostňuje radši svůj klid a tempo. Asi fakt pomalu začíná stárnout.Za tu dobu, co ho mám,tak se hodně změnil. Byl to rarach a moc nerespektoval člověka a nechtěl komunikovat. Teď je to kliďas(ale občas taky má své dny:-)),rád se pomazlí a jeho heslo pomalu a pomaleji a hlavně, že je co žrát.:-))
Jedna letní fotka,kde se Šimlík opaluje.:-)

30.3.2010 11:19
strelish

XXX.XXX.201.122

My taky měli náročný oslavný víkend :))) Ještě bude v relativně brzké době další, zatím se ale přesně neví kdy.

No jsem teda zvědavá, jestli to Andoše někdy přejde, provokuje spíš on :-))

Kůň se ti opaluje a pořád ne a ne chytit barvu, že? :)))

30.3.2010 11:47
ditule28

XXX.XXX.212.18

Jo tak nějak.Ale nemusím se bát, on si to vynahradí rochněním v bahýnku. On má talent se vyválet v tom nejsmradlavějším marasu. to je potom odér.:-))

30.3.2010 12:00
strelish

XXX.XXX.201.122

To věřim :-):-) Naši to naštěstí tím že jsou furt venku až tak nehrotí :-)

30.3.2010 18:46
pilgrisek

XXX.XXX.123.254

holky kde se dá sehnat sladovej květ nebo taková ta blbost na přibírání a to co koním tak moc chutná ??:-)

30.3.2010 20:05
strelish

XXX.XXX.127.251

Baruš třeba u nás - www.farmalucnidvur.xf.cz Teďka je ale vyprodaný, v nejbližší době by měla dojet nová várka.

31.3.2010 11:16
strelish

XXX.XXX.201.122

nerinka.neri napsal(a):
To ustájení nejlíp v okolí Příbora, max. do 10km. Koník může být 24/7 venku, bez ovsa. Raději nějakou menší rodinnou stáj. Díky moc za info.

V nejbližší době se u nás asi místo uvolní, tak by byla možnost. Koníci jsou na opravdu kvalitní výživné pastvině + je možnost ohrazeného přístřešku s balíkem sena a podestýlkou v případě potřeby. K dispozici je oves, černý oves, ječmen, kukuřice, sladový květ, vojtěškové granule, liz. Ale jsme 11 km od Příbora - v Bartošovicích. :-) lucnidvur@seznam.cz

31.3.2010 17:54
pipinka

XXX.XXX.100.122

ahojik taky jsem mela poniky ale pak jsem je dala pryc kuli skole,ale muzu vam rict ze tam bude bahno minimalne dva roky nepocitam okousane stromky a travu nekde v nedohlednu vim jaky to je proooooste hroooozny:-)

2.4.2010 07:48
kokinka

XXX.XXX.45.125

Tak se nám to počasí při pátku pokazilo :-( A včera bylo tak kráááásně...tož kamarádka řádila s foťáčkem:-)

2.4.2010 08:32
kessidis

XXX.XXX.165.33

Včera bylo nádherně, zato dnešek stojí za nic. Klasika pátek, víkend před náma......si začínám zvykat, že krásně bude max. dva dny přes týden.

2.4.2010 08:47
ab

XXX.XXX.228.58

To my včera měly pracovní odpoledne, pustili jsme se do "stavby" jízdárny a fakt jsme si mákly. Ale už je skoro hotovo.

2.4.2010 08:50
verca1

XXX.XXX.215.166

strelish napsal(a):
Baruš třeba u nás - www.farmalucnidvur.xf.cz Teďka je ale vyprodaný, v nejbližší době by měla dojet nová várka.

Ahojte:-) strelish prosím dáš tu pak vědět až budete mít sladový květ na skladu,dík moc.:-)

2.4.2010 08:54
kokinka

XXX.XXX.45.125

ab napsal(a):
To my včera měly pracovní odpoledne, pustili jsme se do "stavby" jízdárny a fakt jsme si mákly. Ale už je skoro hotovo.

Teeeda :-) To se to pak bude pěkně pracovat s kuličkou Bonnie:-)

2.4.2010 09:13
ab

XXX.XXX.228.58

no to jo :-D akorát jsme tu jízdárnu prvně měřily od oka, tak ve výsledném efektu máme teda dvě :-D

2.4.2010 09:16
strelish

XXX.XXX.201.122

verca1 napsal(a):
Ahojte:-) strelish prosím dáš tu pak vědět až budete mít sladový květ na skladu,dík moc.:-)

Jo, jasně :-)

3.4.2010 22:34
strelish

XXX.XXX.127.251

ab napsal(a):
no to jo :-D akorát jsme tu jízdárnu prvně měřily od oka, tak ve výsledném efektu máme teda dvě :-D

Jizdárnička dokončena a hned otestovaná Andošem...měl straaašnou radost, že musí makat, zatímco ostatní se kdesi v dáli pasou :)))))) Akorát mu by stačila poloviční velikost, a ne 20x40 :-)

8.4.2010 14:10
chema

XXX.XXX.64.165

Ahojte, mame posledni volne misto s konem na nas vikendovy kurz PNH.Pokud mate zajem ozvete se na mail.vice informaci
http://www.chema.estranky.cz /clanky/novinky-a-akce/dvoudenni-seminar-pnh (jedna mezera za cz)

12.4.2010 08:27
ditule28

XXX.XXX.212.18

Halo je tady někdo? to je ale hnus venku. taková zima. Za chvíli vyrážíme se Zuzou vypustit ty krakeny,ale moc se mi nechce. Hned poletí na travičku a celý den se od ní nehnou. :-) Sice není ještě nic moc, ale hlavně že je zelená.

12.4.2010 08:34
kokinka

XXX.XXX.45.125

Já som tuu :-) A chce se mi krutě spát, asi jako každé pondělí :-)

12.4.2010 08:39
ditule28

XXX.XXX.212.18

No jo dneska je vyloženě takové počasí. Už aby přešlo to jarní deštivé klima a bylo pěkně teploučko. Ne horko, tak těch 20 stupňů je ideál. Už bych potřebovala okoupat i tu moji sviňuchu. Pořád je olepený bahnem a mě to nebaví škrábat.:-(
Co to máš za pidi koníka. Se na něj musí dobře naskakovat. :-))

12.4.2010 08:44
kokinka

XXX.XXX.45.125

To je moje huculína Šiška ...náhodou, velikost akorát :-)) Měřila jsem ji a má cca 143 KHV. A velká uň už nám pomalu dorůstá...za cca dva roky budeme pomalinku obsedat :-)

12.4.2010 08:48
strelish

XXX.XXX.201.122

Dituš teda taaak pozdě :-)) Naši už jsou dávno venku :-) Trávy mají dostatečně, v pohodě se nažerou, ale na noc jsou zatím doma a nuceně doplňujou "suché" :-) Moc jim to seno sice už nejede, ale mají smůlu :-)

12.4.2010 08:58
ditule28

XXX.XXX.212.18

Pěkná huculka, no já jsem zvyklá na větší koně a tam u nás je vše větší. Ale je fakt, že se na větší koně hůře leze. Navíc jsem si odvykla,tak než zase si nacvičím to své nalézaní,to chvíli potrvá. Tož to si ještě chvíli počkáš na prcka, než doroste.
No já jindy chodím dříve, tak na 8 hodin, okolo 7. h dostávají snídani a seno a to tak za hoďku požerou a já je pak pouštím. Dneska se mi nechtělo tak brzo,přiznávám.Je tam zima a navíc mi malá usla, tak jsem jí nechala. Pro změnu zase máme rýmečku.No ale to je úděl maminek.:-)) Už s hrůzou myslím na to co všechno si prodělá, až začne chodit do školky a stýkat se s ostatními dětmi.:-)

12.4.2010 08:59
ditule28

XXX.XXX.212.18

My tak velké pastviny nemáme, ale na celý den mají co dělat, hlavně že si zobou. A musím říct, že seno někdy taky frfňají a to je hezké a kvalitní. Holt travička je lepší.

12.4.2010 09:06
kokinka

XXX.XXX.45.125

ditule28 napsal(a):
Pěkná huculka, no já jsem zvyklá na větší koně a tam u nás je vše větší. Ale je fakt, že se na větší koně hůře leze. Navíc jsem si odvykla,tak než zase si nacvičím to své nalézaní,to chvíli potrvá. Tož to si ještě chvíli počkáš na prcka, než doroste.
No já jindy chodím dříve, tak na 8 hodin, okolo 7. h dostávají snídani a seno a to tak za hoďku požerou a já je pak pouštím. Dneska se mi nechtělo tak brzo,přiznávám.Je tam zima a navíc mi malá usla, tak jsem jí nechala. Pro změnu zase máme rýmečku.No ale to je úděl maminek.:-)) Už s hrůzou myslím na to co všechno si prodělá, až začne chodit do školky a stýkat se s ostatními dětmi.:-)

Děkujeme za pochvalu :-) No, já taky vždycky jezdila ve "velkých", ale když jsem narychlo sháněla koně, padla volba na Šišku a nelituju, svezu se na ní moc pěkně, je to takové moje šílené terenní vozítko. A pokud se mi zachce něčeho vyššího, znásilním důchodkyni nebo kamarádek plňasku :-).

12.4.2010 09:36
ab

XXX.XXX.228.58

Též mám menší vozítko, ale přislo mi to v sedle po zimě teda celkem vysoko :-D chvíli to trvá, než si člověk zase zvykne :-)

12.4.2010 09:41
kokinka

XXX.XXX.45.125

ab napsal(a):
Též mám menší vozítko, ale přislo mi to v sedle po zimě teda celkem vysoko :-D chvíli to trvá, než si člověk zase zvykne :-)

Nj, to chce jezdit i v zimě a neflákat se :-)

12.4.2010 09:47
ab

XXX.XXX.228.58

No až nebude v zimě ledová krusta a budu mít koně u baráku, budu jezdit i v zimě :-):-):-)

12.4.2010 09:49
ab

XXX.XXX.228.58

a to ještě raději než jezdit, zapřahnem za saně :) už máme vše, saně i postroje, tak snad bude ta příští zima přívětivější :-)

12.4.2010 09:53
kokinka

XXX.XXX.45.125

ab napsal(a):
No až nebude v zimě ledová krusta a budu mít koně u baráku, budu jezdit i v zimě :-):-):-)

No, ta ledová vrstva byla v zimě fakt hnus...měla jsem v terénu prošlapaných pár tras a chodila jsem jen tam :-( a v ohradě byl vyšlapaný plácek a dál koně odmítali jít...

A třeba se ti koně doma jednou poštěstí, nikdy nevíš, co se stane...:-)

12.4.2010 09:59
ab

XXX.XXX.228.58

No to nevím, to by musel být domeček s hoooooodně velkou pastvinou :-))

12.4.2010 10:03
kokinka

XXX.XXX.45.125

ab napsal(a):
No to nevím, to by musel být domeček s hoooooodně velkou pastvinou :-))

Co není, může být :-)

12.4.2010 10:05
ab

XXX.XXX.228.58

ale nevím, jestli toto by bylo zrovna to, po čem toužím :-D to bych pak musela mít koně aspoň minimálně dva a to nene teda

12.4.2010 10:51
kessidis

XXX.XXX.165.33

Zdravím, prosím nemáte náhodou někdo koťátka navíc? Schnáním urychleně koťátko kocourka. O našeho skoro ročního jsme nešťastnou náhodou přišli. A kocourek nám moc chybí.Díky. V rámci Moravskoslezského kraje si mohu přijet.

12.4.2010 10:57
kokinka

XXX.XXX.45.125

kessidis napsal(a):
Zdravím, prosím nemáte náhodou někdo koťátka navíc? Schnáním urychleně koťátko kocourka. O našeho skoro ročního jsme nešťastnou náhodou přišli. A kocourek nám moc chybí.Díky. V rámci Moravskoslezského kraje si mohu přijet.

My ještě nemáme..ale každou chvíli budou kočičky na světě :-). A bývají velice pěkně vybarvené.... http://kokinka.rajce.idnes.cz/Kotata_30.7.09/ tohle jsou loňská koťata.

Přidejte reakci

Přidat smajlík