DOTAZ : Domluva s veterinářem před porodem klisny????

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2010 16:23
red and white

XXX.XXX.125.26

Zdravím,
Moje kobylka má za necelé dva měsíce rodit a tak mám na Vás menší otázku,

Domlouvali jste se se svým veterinářem nějak dopředu aby byl k dispozici nebo není potřeba ho informovat o blížícím se termínu porodu?

Díky předem za informaci.

2.3.2010 16:30
koki

XXX.XXX.148.19

red and white napsal(a):
Zdravím,

Domlouvali jste se se svým veterinářem nějak dopředu aby byl k dispozici nebo není potřeba ho informovat o blížícím se termínu porodu?

Vetka která mi dělá koně jezdí často mimo republiku. V lednu byla pryč s já jsem se dostala do akutní situace s poníkem a byl problém sehnat veta. Ponda to nezvládl Ted v březnu se mi mají hřebit 3 kobyly z toho jedna prvnička, takže jsem jí volala jak na tom v březnu je. Chtěla jsem se pojistit kdyby náhodou nedej bože nastal nějaký problém abych se nedostala do situace jako s poníkem jestli bude v pohotovosti. Kobyly hřebím sama, ale nejsem doktor, takže chci být v akutní situaci připravená že mám komu zavolat.

2.3.2010 16:36
proxima

XXX.XXX.104.193

koki napsal(a):
Vetka která mi dělá koně jezdí často mimo republiku. V lednu byla pryč s já jsem se dostala do akutní situace s poníkem a byl problém sehnat veta. Ponda to nezvládl Ted v březnu se mi mají hřebit 3 kobyly z toho jedna prvnička, takže jsem jí volala jak na tom v březnu je. Chtěla jsem se pojistit kdyby náhodou nedej bože nastal nějaký problém abych se nedostala do situace jako s poníkem jestli bude v pohotovosti. Kobyly hřebím sama, ale nejsem doktor, takže chci být v akutní situaci připravená že mám komu zavolat.

Taky si myslím že je nejlepší mít více čísel na více veterinářů po okolí..A kdyžtak klidně zavolat jiného..
Veterinářka může slíbit že bude na příjmu,nebude a pak bude jen zmatek..

2.3.2010 16:51
koki

XXX.XXX.148.19

proxima napsal(a):
Taky si myslím že je nejlepší mít více čísel na více veterinářů po okolí..A kdyžtak klidně zavolat jiného..
Veterinářka může slíbit že bude na příjmu,nebude a pak bude jen zmatek..

Veterinářka je má kamarádka, takže kdyby jela někam mimo republiku tak by mi písla
Ale stejně už mám od té doby v telefonu čísel víc, protože jak se říká čert nikdy nespí..

2.3.2010 18:07
red and white

XXX.XXX.125.26

red and white napsal(a):
Zdravím,

Díky všem za reakce.
Čísla mám na další 3 veterináře z okolí, ale kdyby se náhodou u porodu objevily komplikace a já musela ke kobyle volat veta, chtěla bych tam toho svého. Mám v něj 100% důvěru a o klisnině zdravotním stavu ví vše Takže mu asi raději předem dát vědět

2.3.2010 20:46
bonbonka

XXX.XXX.40.213

red and white napsal(a):
Díky všem za reakce.
Čísla mám na další 3 veterináře z okolí, ale kdyby se náhodou u porodu objevily komplikace a já musela ke kobyle volat veta, chtěla bych tam toho svého. Mám v něj 100% důvěru a o klisnině zdravotním stavu ví vše Takže mu asi raději předem dát vědět

áno,vždy a okolo termínu sme potom podávali hlásenia skoro denne ,ako to vyzerá

3.3.2010 14:04
juhaj

XXX.XXX.208.237

bonbonka napsal(a):
áno,vždy a okolo termínu sme potom podávali hlásenia skoro denne ,ako to vyzerá

vždycky je lepší vědět,kde sehnat veta,nikdo nemůže vědět,jestli nebudou komplikace.Nehledě nato,že do 24 hod.po narození by se měla dát hříběti ochroma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík