madow
napsal(a):
tak máme další kulatiny...a Rozárka dnes slaví 7 narozeniny, takže chlebíček a mrkvička poteče proudem
to jo docela jsem se lekla, ale jde opět o zvyk....a hlavně už jdou zvětšovat fotky
Tak beru zpět. top že jdou zvětšovat dofky je super.. No jinak to je fakt nezvyk. Ale člověk je přizpůsobivý tvor
tak další týden před námi u nás je dnes teda počásko úplně krásný sluníčko hřeje ptáci řvou...a já sedím zavřená v práci
Rozárka stále nic...asi fakt čeká na to pořádný jaro
Tak já taky hlásím jaro. Sluníčko krásně svítí, teploměr na slunci ukazuje 19 stupňů.
Včera jsem si myslela, že bude hezky, tak jsem si naplánovala celodenní "procházku" s Punťou. Sotva jsme vyšli, začalo pršet...Za 2 hodiny jsme ušli 12 km k mým rodičům. Tady jsme pobyli zhruba 3 hodinky a šlo se zpátky. To už jsme šli o půl hod déle, protože už jsme ani jeden nemohli.Došli jsme za tmy. No a já se dnes nemůžu vůbec hýbat.Nějak mě neposlouchají nožky..
Tak taky něco přispěji, at nezapadnem. Jaro už je tu v králíkárně se narodili králíčata... Kačer otravuje kachny, jestli se zadaří tak budu mít od čtyřech kačen, manžel se zhrozil 80kachnat?? Tento týden má být celý slunečný tak jsem se vrhla na práci na zahradě, v sobotu jsme si pekli první letošní buřty na ohni.
. Přidávám ještě zimní fotku Olina
no jo doufám že se to nepodaří všem čtyřem, to by byla plná zahrada a Babetka by měla co pást.. strašně ráda se snima prohání.. já vím není to kůn ale už se na tom pracuje hledám jí kamarádku či kamaráda, už jsem měla zálusk najednoho valáška ve strašném stavu, chodící kostra .. ještě má rozseklou nohu zadní nateklou celou, stojí v půlmetrovým hnoji, paní jsem nabídla 5tisíc ale nevyšlo to, dřív jí tam ty koně zdechnou.. tak hledám dál, stačil by koník kterej by zvládnul dvakrát v týdnu couračku po lese.. žádná aktivní práce u nás nehrozí.. joooo a začala jsem něco se sebou dělat, doted jsem si vozila pr... po lesích a loukách a ted si platím hodiny u trenérky a zjištuji že jsem vlastně nic neuměla..
no uz to funguje a posuva sa to, teda spon dufam tu jedna hradna fotka Strecno
Taky gratulujeme..
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/5638191/Norik-hrebec.php
Chudák hříbě..udidlo, párkrát byl už zapřažen...
Jak mě tyto fotky dokážou nasr..
Když se podívám na toho mého čerstvého ročka, nedokážu si představit, že bych ho měla už zapřáhnout nebo ještě hůř na něm už rajtovat.. Bohužel je to dost časté. Účinně bojuji proti nátlaku okolí v názorech, dej mu udidlo, ať se ti lépe vodí. Já bych ho už zapřáhl, má moc energie. Mám doma chomout akorát teď na něj, nechceš ho? Hele, on už je plodnej, nepřipustíš mi koně...atd. Hrůza!
Míšo klid ber to s humorem, podobný věci jsou mi jedno, ikdyž teda pokud už ho chcou zapříhat tak by mu mohli aspoň mohli pořídit pasující chomout a něco jako korekce kopyt jim taky nic neříká, ale co už.
A ještě jedna chuťovka
tak snad se mi konečně podaří vložit příspěvek, nějak mě ta nová úprava nebaví. Jo ty hlášky o chlaďasech taky znám, na toho mýho zase, ty ho jezdíš na tlustým stihle? To musíš páku atd. Jinak Madow, já už bych byla napnutá jako struna, kde to hříbátko vězí. Bonitka, Oliverek má kukadla jak zrcadla
A jedna fotka - Přemysl oráč
Vždyť jo, tlusté stihlo je důkazem dobré přiježděnosti koně. Tchán je bohužel těchto názorů také. Jen trochu dělají jeho koně bordel, dostanou páku nebo stihlo tenké jak břitva a ještě k tomu velké tak o pět čísel.
To jsme asi jen mi ženský, které zajímá jak je to příjemné koni..
Dneska musel zůstat Punťa přes noc venku, protože se mu zatepluje box a opravuje okno, aby mohl čučet z okna ven..prďola, teď je v boxe a odpočívá. Je nějak unavený z té noci..
Jak já se taky těším na hříbátko, sice to Dafné čeká až za tři měsíce, ale to uteče jak voda..
ženský, tak stále nic...přenášíme už 11den....ani se hříbkovi nedivím že nechce ven...u nás zase přes noc napadlo asi 10čísel ošklivě mokrého sněhu
kluci pracovali
miso, pekne fotostu je krasne, aj ked v noci bola riadna kosa, brrrr...
Ahojte,potřebuji poradit,máte tady někdo zkušenost nebo už i vykastrovaného ještě ani ne ročka.Rok mu bude 4.5. začal už skákat po kobylách a do jedné se mu málem podařilo vniknout kdybychom je neodehnali.využití jeho bude jen rekreační.z jedné strany mě radí vykastrovat že vyroste více do víšky a druhá strana že z něho bude mula.Tak máte tu někdo třeba už dospělého Norika který byl ještě před rokem vykastrován,nebo tedy už ještě né ročka vykastrovaného,dík moc.
ahojky ženy, tak stále nic, ale myslím že do týdne to dopadne...začíná se nám nalévat vemínko....doufám že to do týdne zvládne...já nastupuji za týden na další operaci kolene...opět mi to ruplo...takže mi budou vytahovat meniskus....bleeee
toto si pozrite http://www.youtube.com/watch?v=hr5bn8R5CcM
Trošku jsme zapadli tak nás posunu, dneska si jedu pro společníka k Babetce, 15let teplokrevník bývalý drezůrák, Jsem zvědavá jak proběhne seznamování.
petapeta
napsal(a):
Zdravím všechny milovníky chladásků Dovolím si vpadnout Vám sem s dotazem - v kolika letech pouštíte poprvé chladnokrevné kobylky? Ve třech, nebo je lepší počkat na čtvrtý rok? Nechci nic uspěchat... Díky za odpovědi!
Obvykle se pouští ve 3-letech, ale můžeš pouštět i později. Záleží na vyspělosti daného jedince a prostornosti. Některé klisny nebudou k plnohodnotnému chovu vhodné nikdy a na některých se i přesto bude chovat. Je to na zodpovědnosti a úmyslu majitele.
Neboj madow, tohohle přenášela naše babča taky dlouho - porod byl za rok a týden po připuštění, ohřebila se sama a v pohodě.
Nakonec z něj byl republikový šampion v ovladatelnosti v kládě ve třech letech
Market, tak stale nic? My mame novinku, zblaznili sme sa a od vcera k malemu miminku pribudol dalsi clen nasej rodiny
bonita a toti bude pejsek tahat kočárek jo?protože jak tak koukám, tak je to nějaký veliký
jinak tu vyvolávačku jsme zatím odložili...ještě dostane nějaký ten čas....je to prvnička a v úterý to teda bude už měsic co přenáší.....
a ještě jedna zpráva i operaci kolene mi odložili...bylo to ted jen trochu narušený, tak mi to jen bez uspání nečím zpevnili....je fakt že musím ted pořád nosit ortézu, ale na tu jsem si už zvykla
jj je to trojrocna doginka s PP, a ako sme k nej prisli je komplikovany pribeh, no je to uz nas pravoplatny clen rodinky
Ahojky,moc se omlouvám že rušim a že mám tak blbej dotaz ale potřebuju vědět jestli někdo z vás má zkušenosti z jednou věcí loni v červnu přesně 8 sem inseminačně připouštěla kobylku SN po třech měsících se dělalo vyšetření zjistilo se že zůstala březí trošičku ale opravdu jen nepatrně přibrala ale pak se všechno stoplo jako by březí nebyla nedalo mi to tak sem v úterý pozvala veterináře kobylka opravdu nevypadá jako březí spíš by člověk řek že je normální postavou prostě všim veterinář do ní šáhnul a zjistil že hříbátko je máte s tím někdo nějakou zkušenost?Že by to na kobylce nebylo vůbec znát?Nebo moch se veterinář spléct?Termín ohřebení by měla mít zhruba za měsíc dnes sem kontrolovala vemínko to se začíná nelévat je možný že je něco špatně?Kobylka opravdu vůbec nevypadá že by byla březí kdyby mi to veterinář v úterý nepotvrdil že hříbátko nahmatal a kdyby se jí nenalévalo vemínko tak bych tomu nevěřila
neboj, mám tu samou zkušenost...na kobče nebylo nic vidět....jen lehce přibrala ale asi 14dní před prvním termínem zničeho nic byla jak koule....je fakt že mi na den kobča měsíc přenášela a ještě víc ztloustla....a ty máš ještě tu výhodu že se jí dělá vemínko...mi do poslední chvíle neměli nic až den před porodem se mlíčko zpustilo....neboj bude to dobrý....držím pěsti
Děkuju moc todle se mi v životě nestalo vždycky kobča byla jak kulička teda ne tadle ale druhá s toudle kobylkou čekáme poprví a asi i naposled nerada bych kdyby bylo něco špatně když sem se zmínila ve stáji že je opravdu březí každý si klepal na hlavu že to neni možný tak alespoň že nejsem sama ale sou to nervy a hříbátko se narodilo v pořádku?tak tady to nevypadá na to že by měla stloustnout je to hodně zvláštní no uvidíme snad se nic nepokazí a oba dva budou zdraví
madow
napsal(a):
neboj, mám tu samou zkušenost...na kobče nebylo nic vidět....jen lehce přibrala ale asi 14dní před prvním termínem zničeho nic byla jak koule....je fakt že mi na den kobča měsíc přenášela a ještě víc ztloustla....a ty máš ještě tu výhodu že se jí dělá vemínko...mi do poslední chvíle neměli nic až den před porodem se mlíčko zpustilo....neboj bude to dobrý....držím pěsti
můžu tě poprosit máš nějakou fotečku kobylky jak vypadala před tím než začala nabírat?Já jen pro srovnání mojí kobušku mám vyfocenou las špatně je to rozmazaný a navíc na fotce není celá ale i tak jí sem šoupnu pro představu je to ta ryzka ta největší úplně nalevo s tou šedou hřívou
tři týdny před prvním termínem...omlouvám se za kvalitu vše na rychlo fotím mobilem
madow, obrovská gratulace, konečně jsi se dočkala, a je to kluk jako buk. Už máš vymyšlené jméno?
No my byli v sobotu taky úspěšní, jeli jsme s klukem rally a dojeli jsme v naší třídě PRVNÍ !!!!
aluska
napsal(a):
madow, obrovská gratulace, konečně jsi se dočkala, a je to kluk jako buk. Už máš vymyšlené jméno?
No my byli v sobotu taky úspěšní, jeli jsme s klukem rally a dojeli jsme v naší třídě PRVNÍ !!!!
Alusko, gratulujemeeee!!! To je paradny vykon
jinak tady je fotka ČMB Bára a loňský hříbátko po Korálovi Cácorka dneska už je stejně velká jako maminka asi nám jí i přeroste jak to tak vypadá
holky help me....jsem v koncích....já stále nevím jméno....nemůžu si vybrat...šarm, šaron, snip, sharp
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
ambra
napsal(a):
a jedna chuťovky.... nebo nechuťovka?
Sic je to brzo aby měla chomout , ale aspoň malá netáhne a pouze jde vedle kobyly A kobylka ma už i po korektuře
Moc pěkná a šikovna kobylka ( ta starší )
Posílám fotečku Sabči, je z ní krasavice. 1. května odjíždí na přípravu na VZ, tak nevím, jak to bez ní přežiju. Koncem dubna nebo začátkem května jí chci připustit, podařilo se mi sehnat ID Navara, tak mám radost.
happyhvezda
napsal(a):
Sic je to brzo aby měla chomout , ale aspoň malá netáhne a pouze jde vedle kobyly A kobylka ma už i po korektuře
Moc pěkná a šikovna kobylka ( ta starší )
happyhvezda netáhne jo? tak o tom by se dalo polemizovat, ale jak myslíš vím co jsem viděla a vím co jsem fotila, každej ať si to dál přebere podle svýho. A schvácený kobyly můžeš dělat korektůru jak chceš, schvácená už zůstane,ikdyž v dnešní době to podle některých článků to není neměnný stav, ale chce to hodně úsilí a hodně peněz a taky času. Ale toť věc majitele a taky jeho starost.
tak je to Scharon....bylo to první jméno kterým jsem ho oslovila, když jsem přišla do stáje....
tak ta má opravdu krásnou barvu.......držím pěstičky.....
já teď přemyšlím zda znovu pustit, nebo počkat rok....ale i dost koňáku mi řeklo pusť radši teď hned...pak by se kobča nebusela chytit...mám teda vybranýho favorita....je to teda mladíček čerstvě po zkouškách, frajer a stojí kousek od nás...včera jsem na něj byla koknout a je i hrozně hodnej
madow
napsal(a):
tak ta má opravdu krásnou barvu.......držím pěstičky.....
já teď přemyšlím zda znovu pustit, nebo počkat rok....ale i dost koňáku mi řeklo pusť radši teď hned...pak by se kobča nebusela chytit...mám teda vybranýho favorita....je to teda mladíček čerstvě po zkouškách, frajer a stojí kousek od nás...včera jsem na něj byla koknout a je i hrozně hodnej
madowicko, kedze kobus nemala problemy s ohrebenim, ja by som ju pustila znovu, teraz na 9 den ju zaved k fesakovi, urcite ti chyti
tak to foto Bonitka je úžasné.....
jinak už je to vše domluvené a v pondělí jedeme skákat...jsem moc zvědavá...co za rok bude....taťka je hnědý bělouš...takže doufám že chytí prcek pak barvu po ťatkovi
Nechci Vám do toho kecat dámy, ale Steimana máte o pár fotek vejš holt nikdo nepoznal dlabajícího hřebca
madow pochopila jsem, na stejné stanici stojí i jeho další syn Sagem, ale nebyl zrovna přítomen tak fotečka mi chybí